Деветима в битката за половин кметски мандат във Варна

Сградата на Община Варна

© Спас Спасов

Сградата на Община ВарнаДеветима. Толкова са кандидатите, които ще участват в частичните избори за кмет на Варна, насрочени за 30 юни. Това съобщи зам.-председателят на общинската избирателна комисия Кристиян Богоев. До извънредните избори в града се стигна, след като на 6 март. т.г. под натиска на уличните протести, но и след оттеглената подкрепа на ГЕРБ бившият кмет на града Кирил Йорданов беше принуден да подаде оставка.


Сега за кметското кресло във Варна ще се състезават:
- Иван Портних (ГЕРБ)
- Младен Станев (Земеделски народен съюз)
- Радостин Морфов (Българска социалдемократическа партия)
- Веселин Марешки (Либерален алианс)
-  Александър Йовчев (Атака) 
Независимите кандидати, които ще се явят на изборите, са:
- Михаил Куликов (до неотдавна секретар на община Варна)
- Веселин Василев (управител на сдружението "Шанс за хора с увреждания")
- Христо Бозов (зам.-кмет на община Варна след 2007 г.)
- Чавдар Трифонов (бизнесмен) 


Вътрешни хора
Иван Портних е мениджър на "Грандхотел Варна" в курорта "Св. св. Константин и Елена". Той стана областен координатор на ГЕРБ във Варна на 28 юни, след като от този пост беше отстранен тогавашният депутат Павел Димитров. Една от причината за отстраняването на Димитров беше водената от него безпринципна политика на коалиране в местния общински съвет. След като Портних пое властта във Варна, обаче ситуацията не се промени. Така и в момента съветът продължава да е доминиран от мнозинството на местна "тройна коалиция", включваща освен ГЕРБ съветниците от местната партия "Нашият град" и съветниците от ДПС около бившия общински лидер на партията Янко Станев.


Кандидатурата на независимия Христо Бозов има официалната подкрепа на БСП и движение "България на гражданите". Той направи регистрацията си в последния възможен момент, като така изнерви до крайна степен структурите на социалистите във Варна, които не регистрираха партията си за участие на частичните избори.


До това положение се стигна, след като най-напред лидерът на градската им организация и бивш председател на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов предпочете мястото си на депутат в 42-ото Народно събрание пред битката за кметския кабинет. Причината за този избор на Гуцанов най-вероятно е висящото следствено дело срещу него, водено по обвинение за източване на общинското дружество "Градски транспорт". След избора на Гуцанов за депутат то ще бъде прекратено.


Вторият фаворит на левицата в предстоящите частични избори, бившият общински съветник от т.нар. гражданска квота на БСП Анелия Клисарова предизвика конфуз в последния момент. Тя предпочете министерско пред кметското кресло само два дни след като инициативен комитет официално издигна независимата й кандидатура.


По-скоро като ляв играч в изборите ще участва и Радостин Морфов. През последните две години политологът стана известен с множество коментари на отношенията в БСП, в които открито фаворизираше кандидатурата на Георги Първанов за председател на партията.


С щастливия №7 за кмет на Варна внезапно реши да се състезава и досегашният секретар на общинската администрация Михаил Куликов. Бившият щатен служител на Икономическа полиция в града в продължение на дълги години беше дясна, но и лява ръка на Кирил Йорданов. Участието на Куликов в предизборната кампания изглежда като авантюра без ясна мотивация. Но не е. Близките му контакти с кандидата на ГЕРБ Иван Портних са по-скоро аргумент в полза на твърденията, че Куликов влиза в кампанията със задачата да пречи на конкурентите му.


Номерът на звяра или по-малкото зло


Името на Младен Станев (Земеделски народен съюз) е свързано с любопитна история. През лятото на 2006г. той участва като "подставено лице" на варненския владика Кирил в търг за купуването на сградата на бившия манастир "Св. Пантелеймон" край Преслав. Станев победи с предложената необяснимо висока цена от 664 хил. лв., а Кирил се прочу с репликата си, че "664 е номерът на звяра!". Скоро след това стана ясно, че парите, необходими на Младен Станев за сделката, са били осигурени с кредит, срещу който е била ипотекирана сградата на самата Митрополия във Варна.


Тридесет и осем годишният бизнесмен Чавдар Трифонов е подкрепен от седемчленен инициативен комитет, задвижван по-скоро от икономическия потенциал на участниците в него отколкото от политическото им единомислие. Опитвайки да влезе в кампанията си "чист" Трифонов реши да отговаря на незададени въпроси. "Работил съм година и половина в компания, част от "Химимпорт", и през 2008 г. приключих отношенията си с групата", разказа на една от пресконференциите си той. После обяви: "Безумие да ме наричат техен човек. Това е опит да ме дискредитират, не съм човек на ТИМ." Трифонов обаче така и не отговори на въпросите, кой и защо би искал да го дискредитира. По все още неофициална информация амбиция на кандидата е да събере гласовете на безпризорните десни избиратели във Варна.


Силата на слабите


В списъка на независимите кандидати за кмет на Варна е и името на Веселин Василев – председател на сдружението "Шанс за хората с увреждания". То е един от най-дългогодишните партньори на общинската администрация във Варна при изпълнението на т.нар. делегирани дейности. За тях общината предвижда перо в бюджета си, но не носи отговорност за начина, по който то се харчи. Срещу това получава лоялността на неправителствената организация, която по данни на общинската дирекция "Социално подпомагане" би трябвало да се грижи за общо 17 хил. души с различна степен на инвалидност. Ако имат достъп до урните, на 30 юни те биха могли да повлияят чувствително върху резултата от изборите.


Няма никакво съмнение, че най-колоритният, най-скандалният и въпреки това най-баналният сред кандидатите за кмет на Варна ще е собственикът на едноименната верига аптеки Веселин Марешки. Историята на общинските избори показва, че неговата сила са балотажите. Там той участва като удобния противник срещу когото всеки кандидат-кмет изглежда като по-малкото зло. Една от запазените марки в предизборните кампании на Марешки е шумната му ангажираност с проблемите на бедните и възрастните, но които обещава по-евтини лекарства, ако спечели изборите. Подобна кампания тече и в момента в аптеките от веригата, която носи неговото име.


Вчера по време на извънредна сесия мнозинството в общинският съвет на Варна, доминирано от ГЕРБ, избра Богдан Караденчев (БСП) за временно изпълняващ длъжността кмет на града. Този избор се наложи, тъй като титулярът на поста Христо Бозов в момента е кандидат за кмет на града. По време на същото заседание с подкрепата на ДПС и ГЕРБ за изпълняващ длъжността председател на общинския съвет във Варна беше преизбран Владимир Тонев. Той ще замества на поста му Николай Апостолов, който на 12 май също беше избран за народен представител.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Па 2 години лапане, не си е малко )

 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Като си оправен и половин мандат стига.

 3. 3 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Кокъла-Варна голям и апетитен

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 4. 4 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  половин, половин, кой ти го дава в тия гладни години.

  седеньето го зголемува задникот
 5. 5 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1584 Любопитно

  Кога ще включват вентилатора с компроматите?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 6. 6 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 8 Весело

  трябва да спечели Марешки!
  поне знае как се управляват пари

  Не може човек ,който е бил цял живот на Заплата да взема управленски решения..

  той не се е справил със себе си-
  ще се справи с града !
  ...........

  Както е казал колегата Ленин :

  "Хората се делят на Две групи по отношението им към средствата за производство "

 7. 7 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  Спас Спасов, автор на някои от най-манипулативните и мерзки (в героизацията на самозапалванията) текстове за последната половин година в "Икономедиа", трябва да обясни как е възможен този изборен факт, намиращ се в дълбоко противоречие с внушенията на неговите наситени с ненавист към ГЕРБ текстове:

  Резултати от избори за народни представители 12.05.2013 г. за МИР Варна

  15. ПП "ГЕРБ" - 73 171 - 34.648%
  (водач Лиляна Павлова, избрана)

  27. КП "Демократи за Силна България и Български Демократически Форум (ДСБ, БДФ)" - 6 260 - 2.964%
  (водач Радан Кънев, неизбран)

  http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/03.html

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 8. 8 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#7] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  ДСБ явно не са сметнали за необходимо да купуват гласове. И не са печатали фалшиви бюлетини.

 9. 9 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Честно казано, впечатленията ми от Трифонов никак не са лоши, но ми се струва, че човекът няма особени шансове. Все пак мисля да гласувам за него, та дори и вотът ми да се окаже безсмислен.

  Свобода за Надежда Савченко!
 10. 10 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Повтарям се, но в случая отново е актуално:
  http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 11. До коментар [#8] от "cup_of_tea":

  Не ме разсмивайте! Вероятният наследник на Иван Костов е получил едва 6260 гласа и е останал на съвсем не почетното 7 място. Обяснението за провала му не може да е единствено в купуването на гласове така, както не е възможно 73171 гласа за ГЕРБ да се обяснят само с купуване.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 12. 12 Профил на chuK
  chuK
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#9] от "GogoPG":

  Наистина ще е безсмислен вота ти. Битката ще е между Бозов, Портних и може би Марешки. На предните избори и аз мислех, че може някое изцяло ново лице, но уви.

 13. До коментар [#8] от "cup_of_tea":

  П. п. Между другото, ако се вгледате в резултатите във Варна, ще откриете, че общо цели 6 партии са преминали бариерата от 4%. Е, само на ниво МИР Варна, но все пак. Първата непреминала този процент партия със слабоватите 2.96% е... ДСБ.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#12] от "o_o":

  Даже и МаГарешки къде го слагаш!?! Той горкия едвам събра 2200 гласа За смях стана.

 15. 15 Профил на chuK
  chuK
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#14] от "Тарасконски":

  Е, като си събере аптекарите и част от докторите.. горе долу 2200, ама знае ли се какво е планирал за тези избори

 16. 16 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 572 Разстроено

  ... и един свестен сред тях няма.

  Бозов, Портних... докъде я докарахме.

  I don't want to believe. I want to know.
 17. 17 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#7] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  звучиш като Ердоган, случайно ли е?

  седеньето го зголемува задникот
 18. 18 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#16] от "Milva":
  Свестен има, ама му се е наложило да е политик.


  До коментар [#15] от "o_o":
  Докато не си смени ПР-ите нищо хубаво няма да му се случи. Струва ми се, че сега събира сили за следващите избори или ближе рани от парламентарните. То не бяха дръзки обещания, то не беше втори брак с Яне, то не бе и развод...

 19. 19 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Шоуто продължава.

  Fail with honour then succeed by fraud
 20. 20 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 990 Весело

  До коментар [#7] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Бе да са мааш с таз Лиляна, че като фана една шибалчица...

  Fail with honour then succeed by fraud
 21. 21 Профил на nerei
  nerei
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ч. Трифинов бил успешен мениджър на незнам си колко фирми. С какъв акъл ще си оставиш бизнеса, за да се занимаваш с политика и да вземаш кметска заплата? Като почне да носи по-малко пари в къщи , жена му няма ли да го изхвърли? Според мен единствената причина за тази смяна на работата е ,че дължи пари. И то на ТИМ ..

 22. 22 Профил на mitkoha
  mitkoha
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аре ве, ДСБ защо нямат!

 23. 23 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#21] от "nerei":

  Не се тревожи, той няма шанс дори и 1000 гласа да събере (както и още 5-6 от кандидатите), независимо на кой е човек.

 24. 24 Профил на stefani_1
  stefani_1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Деветима канидати не са малко.
  Ще ми се да вярвам, че има човек, който наистина да седи зад думите си.
  Варна е страхотен град и опредлено заслужава добро управление.

 25. 25 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Борбата за кокала е безмилостно жестока, борбата както казват
  е епична.....

 26. 26 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#7] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":
  Той просто пише , критикува и получава книги за подарък да си го видял по време на протестите ?

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 27. 27 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#16] от "Milva":
  Едно е сигурно Варна няма да язди Магаре !

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 28. 28 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#7] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Здрасти, Югозомби! Не четеш внимателно "Дневник" и "Капитал"! А трябва! Още на 17 май съм потърсил отговор на въпроса, който те мъчи. Ето, специално за теб: www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/05/17/2062836_vuprosite_sled_izborite/?sp=9#storystart

 29. 29 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  До коментар [#26] от "Count Grishnackh":

  Спас Спасов беше водещ производител на митове за "столицата на протеста" Варна:

  http://www.dnevnik.bg/author.php?authorid=84&p=4

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 30. 30 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#28] от "Спас Спасов":

  Вероятно се досещате, че се отнасям с презрително безразличие към тези "обяснения". Както и към цялата дълбоко аморална пропаганда от "столицата на протеста".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 31. 31 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#29] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Всеки го може това - четеш други медии и перефразираш в блога си !

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 32. До коментар [#28] от "Спас Спасов":

  П. п. И понеже съм бил неколкократно баниран заради критики към Вашите за мен твърде смущаващи с неинтелектуализъм и манипулативност текстове, не ми дръжте тон какво да чета и какво не в "Икономедия".

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 33. 33 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#32] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Кой не е бил баниран и аз няколко пъти заради същите причини ...

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 34. 34 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 514 Неутрално

  НОВИ ФАЛШИФИКАЦИИ ПО СТАРИЯТ ЗАКОН.

  ПАК ,ОХ ,АХ ,ЗАЩО .??? ЗАЩО БЕ ХОРА .???

  ЗАЩО УЧАСТВАТЕ .??????????????????????????

  СВОБОДЕН
 35. До коментар [#33] от "Count Grishnackh":

  На мен не ми се позволяваше да пиша свободно това, което мисля за текстовете на Спасов, а сега същият ме съветва какво да чета. Безсрамие!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 36. 36 Профил на Спас Спасов
  Спас Спасов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#32] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Успокой се, де! Само реших да те улесня в търсене на отговорите, които те тормозят. Но вярно, има хора, на които не можеш да помогнеш. Поздрави!

 37. 37 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#35] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  ама ти се държиш като че ли Спасов и Икономедия са ти длъжни с нещо. Като не пишел - защо, като ти посочва нещо - нахалник. Споко - ако не ти харесват, направи си дневник (модерен блог) и си драскай там. Коментарите ти са такива, като че ли останалите форумци и дори авторите на статиите са ти на гости в хола и там те цензурират. И изказа ти е един насилено префърцунен и маниерен, почти като на Вигенин.

  седеньето го зголемува задникот
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 39 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#38:"Спас Спасов"]Успокой се, де! Исках само да те улесня, за да не се тормозиш Поздрави!
  [/quote]

  Колкото повече му обръщаш внимание, толкова повече го поощряваш. Него и всичките му никове.
  Сега се е възбудил нещо, но ще му мине.

 40. 40 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  Защо на текстовете на Спас Спасов НЕ трябва да се обръща сериозно внимание. Ето как започват обясненията му за победата на ГЕРБ във Варна от посочената от него статия:

  "ГЕРБ спечели Варна. В първите часове след края на изборния 12 май тази новина прозвуча като оксиморон. След най-масовите шествия в страната през февруари и март т.г., в които по неофициална информация са участвали между 30 и 70 хил. души, ГЕРБ спечели Варна с 34,64% от гласовете. При това без особени усилия."

  Оксиморон? Единствено след потопа на преднамерено деформиращата действителността медийна пропаганда, създавана и от самия Спасов. Изненадата от този развой е именно продукт на липсата на задълбочен, трезв, непартизиран анализ, включително от страна на Спасов и "Икономедиа" като цяло. Още към февруари същестуваха и други гледни точки към събитията, тяхното измерение и тяхното значение. Моята беше една от тях, но, уви, беше систематично задушавана от модерацията на "Икономедиа", защото отказваше да приеме със сляпо доверие внушенията за дълбочината на кризата и революционността на ситуацията. Няколко примера за неказваното от партийните пропагандисти. Първо, числеността на протестите беше меко казано спорна дори и в пика на уличните събития. Най-често журналистите боравеха с числа в пъти надминаващи достоверните. Правил съм си труда да изчислявам колко души могат да се поберат на практика в едно софийско площадно пространство и колко по традиция му приписват медиите, като преувеличенията самочевидно не касаят единстено столицата. Второ, протестиращите винаги са били малцинство, даже и във Варна с нейните изразено и дори нетипично по-масови спрямо общия фон улични действия. А непротестиращото мнозинство съвсем не се състои единствено от аполитични и инертни хора. Съществуването на внушителната маса търпеливо изчакващи изборите граждани беше подминавано и не се подлагаше на внимателно осмисляне. Трето, превръщането на самозапалванията в пропаганда и мит беше не само до голяма степен ирационално, но и дълбоко нехуманно, защото има трагичното последствие да привлича последователи и това не е просто теоретично допускане. Самозапалилият се пред пезидентството ковач в права реч заяви, че е избрал тази форма на протест, защото е станала актуална! А Спас Спасов беше сред най-активните експлоататори на силно оспоримия от гледна точка на рационалността самоубийствен акт на г-н Пламен Горанов, да е светла паметта му. За мен този варненски пропагандист носи лична отговорност за следващите жертви на огъня. И така нататък, и така нататък... Не, г-н Спасов, тези Ваши "обяснения" не са годни нито да извинят манипулативната пропаганда, нито да изговорят истината за случилото се в страната и Варна. Затова - презрително безразличие към тях. Съжалявам.
  В очакване на поредния бан като санкция за инакомислието,
  Югозомби

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 41. 41 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  До коментар [#36] от "Спас Спасов":

  Не съм очаква от Вас друго освен арогантност.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 42. 42 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Жалко, че Калина Павлова не се е регистрилала

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 43. 43 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 939 Неутрално

  До коментар [#42] от "Скарамуш": знаеш ли зад кой от никовете седи ...

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 44. 44 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Моят град не прокопса от кметове-политически лица. Може би е време за кмет, идващ от бизнеса.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 45. 45 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 470 Неутрално
 46. 46 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Имай предвид за кмет. Тя е единственият свестен кандидат

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 47. 47 Профил на iakin
  iakin
  Рейтинг: 8 Весело

  Бозов е единствения сериозен кандидат.Всичко останало е екзотика и въздух под налягане.

 48. 48 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#47] от "iakin":

  Ти майтап ли си направи сега?

 49. 49 Профил на Innovative
  Innovative
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И в крайна сметка няма за кого да гласувам, не искам да си дам гласа за нито един от тези лапачи

 50. 50 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Излиза , че от всички кандидати най-читав е Марешки . Не е обвързан с управляващите партии . Досега никой не е доказал , че бизнеса му е сенчест . А аптеките му са наистина навсякъде и продават евтино . Не е най- богатия фармацевт , имаме си поне трима мултимилионери и милиардер .

 51. 51 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Пък ако няма читави варненци за кметове да си внесат отдругаде - ето и Рудолф Джулиани е свободен вече .

 52. 52 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Бунтовете в града бяха повече срещу местната мафия , отколкото срещу правителството . Впрочем всички кандидати са угодни на мафията - явно страхът е голям ...

 53. 53 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 418 Неутрално

  С последното изказване на Таня Дончева загубата на БСП във Варна е гарантирана.

 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#21] от "nerei":
  Или е човекът на ТИМ.

 55. 55 Профил на еМа
  еМа
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#53] от "kepler":

  Те сами си копат дупката. Можеха поне някой, който да не е дискредитиран толкова много да си изберат.

  Няма лоша реклама!
 56. 56 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1086 Разстроено

  Олеле, майко! Какъв избор само! Да им имам кандидат-кметовете на варненци...

  Жалко за някога хубавия град. Все подставени лица. Също като бившия.

  Отделете време навреме.
 57. 57 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#24] от "stefani_1":

  Ти си вярвай. Варна отдавна е продадена.

  Отделете време навреме.
 58. С омерзение към истеризаторите и употребителите на самозапалванията в медиите:

  "Според СЕМ има опасност журналистическата интерпретация на самозапалванията и самонараняванията като форма на протест да ги превърне в граждански пример за подражание, а медийното отразяване на поредицата от трагични събития да подтикне към продължаването й."

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/27/2030719_sem_prizova_mediite_da_vnimavat_pri_otraziavaneto_na/

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 59. 59 Профил на varnenez
  varnenez
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Свикнали сме със силно пристрастните статии на г-н Спас, но от изброените кандидати трябва да изберем млад, образован, политически чист кандидат.Старите к--ви Бозов и Куликов, че и Марешки са омръзнали и употребени лица.Варна заслужава истинска промяна и нейните граждани ясно го показаха по време на протестите.

 60. 60 Профил на neznam_koi
  neznam_koi
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#9] от "GogoPG":

  Ако Чавдарчето НЕ Е подкрепено от ТИМ, как ще си позволи подобна рекламна кампания. Доста дълго време ме дразни от ефира на големите телевизии. За мен всички с големите рекламни кампании са интересчии. Само един печели моето доверия-отдаден на другите а не на партийни интереси.
  И в допълнение, от вътрешни хора чух много лоши неща за Чавдарчето, от рода "и майка си би продал за пари".

 61. 61 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#60] от "neznam_koi":

  Чавдарчето скъса с ТИМ доста отдавна. В момента, чувам, работи с няколко арменски контрагента.

  Новопоявяването Ви в този форум е наистина... трогателно...

  Свобода за Надежда Савченко!
 62. 62 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 418 Весело

  Единия тимаджия, другия мултак, третия на Киро човек ....... май не отива на добре.

 63. 63 Профил на mooncho
  mooncho
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Е защо няма поне един който е извън мутренските съсловия?

 64. 64 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Добра тактика е да се вмъкнеш в дома на даден човек, да изкоментираш критически всичко което не е по вкуса ти, да напляскаш децата щото ти е криво, да онодиш съпругата да види убу ли йе...
  Но е доста тъпо сетне да се чудиш що те изхвърлят от балкона след 100 оки бой...

 65. 65 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#62:"kodimar"]Единия тимаджия, другия мултак, третия на Киро човек ....... май не отива на добре. [/quote]

  Че кой нормален човек се захваща с политика в мамковината?
  Бившият шофьор-перач Ма/га/решки изглежда най-неприкрито алчен, поне е откровен човекът.
  А подставените лица на ТИМ, СИК, ГЕРБ всъщност играят за един отбор - силоваците на ДС и КГБ/ФСБ, Портних-Мортних, ала-бала с нищо няма да се различават от Киро, освен по вътрешната си красота.

 66. 66 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#62] от "kodimar":

  Затова викаш да изберем човекът на ДПС. Той ще ни оправи, поне за ромите ще се погрижи, ако не за друго.

 67. 67 Профил на grs523
  grs523
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Да и накрая ПАК ГЕРБ спечелиха щото имат парички !

 68. 68 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До кога ще стои тази статия на титулната странища. Увяхнала е като маруля ? Няма ли модератор ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK