"Демократична България" представи програма на надеждата като "сигурен участник в следващия парламент"

"Демократична България" представи програма на надеждата като "сигурен участник в следващия парламент"


Демократична България" даде официален старт на предизборната си кампания със събитие във виртуална среда, излъчено на живо в социалните мрежи. Лидерите на трите партии в коалицията - Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ), Владислав Панев и Борислав Сандов (Зелено движение) представиха предизборната програма, която нарекоха Програма на надеждата.


"България е нашата надежда че заедно можем много повече", заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов. "Но за да превърнем тази надежда в реалност, трябва действие. Идват избори. На 4 април можем да променим посоката на страната. Ние, от Демократична България, ви предлагаме това действие."


"Демократична България" представи програма на надеждата като "сигурен участник в следващия парламент"
""Демократична България" е онзи инструмент, който създадохме, за да търсим промяната", заяви Атанас Атанасов. Той напомни протестите миналото лято, които искаха оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. "Сега идва денят - 4 април, с избори да смъкнем това корумпирано правителство", заяви Атанасов и призова хората да не се страхуват и да излязат да гласуват. "Най-силната ваксина срещу корумпираната власт в това пандемично време е високата избирателна активност. Сложете маска и едни ръкавици и излезте да гласувате", призова Атанасов. ""Демократична България" е сигурен участник в следващия парламент. За да бъдем незаобиколим фактор, се нуждаем от вашата мощна подкрепа. Ще работим на първо място за това да променим Конституцията, за да има реално разделение на властите в страната и законът да се прилага равно, да важи за всички", каза Атанасов.


По правните въпроси коалицията представи своите специалисти и кандидат-депутати - доц. Атанас Славов, преподавател по конституционно право и адвокат, Надежда Йорданова, адвокат, Калоян Янков, адвокат и общински съветник, Кристина Петкова - юрист, Златко Куртев, адвокат и общински съветник, Петър Славов - юрист и икономист.


"България има страхотно бъдеще и потенциал. Нашата мисия е да предизвикаме промените", обобщи Владислав Панев. Той изтъкна, че е необходимо администрацията, регулаторите, съдебната система да работят качествено в услуга на гражданите. "Хората и бизнесът искат няколко прости неща - никой да не се опитва да им краде бизнеса, да ги рекетира през прокуратура, данъчни и др., за да могат да произвеждат и да работят за България, каза той, "За мен една от мисиите е да превърнем политиката в България в скучна работа, каквато е тя например в Швейцария. На 4 април е началото на пътя. Убеден съм, че той ще е успешен за "Демократична България", така че да направим страната ни приятно за живеене място."


Да осъществят технологичен и енергиен преход, според коалицията са способни Зорница Стратиева, експерт в Асоциация на парковете в България, Божидар Божанов, експерт по електронно управление, Мартин Димитров - икономист, Цецка Бачкова, политолог, Катя Панева, общински съветник в Димитровград, Георги Ганев - икономист,


Борислав Сандов изтъкна, че на 4 април предстоят решаващи избори, които ще определят дали България ще се включи в новата тенденция на модернизация, дали ще рестартира истински икономиката си и ще участва в бъдещето на ЕС. "Зелената трансформация означава не само модернизация. Означава да се откъснем от монополите в енергетиката, да децентрализираме нашата икономика. Това е политиката, която България трябва да следва. Време е за тази промяна, която се случва навсякъде по света, да започне да се случва и в България. Нека заедно да го направим", призова Сандов.


В сферата на иновациите, радикално модернизиране и дигитализация бяха представени Велизар Шаламанов, експерт по информационни и комуникационни технологии, Ивайло Мирчев - IT предприемач, Иван Матев, експерт по трансформация на публичния и частния сектор, Бонка Василева, Албена Симеонова - био земеделец,


"Голямата България не просто е възможна, тя е наш дълг. "Демократична България" си поставя три големи каузи - свободата, модернизацията, законността. Свободата е най-големият двигател за лична инициатива, модернизацията е ключът към развитието, законността означава правда. Тези три обаче зависят от човека. Всичко зависи от хората. Първата цел на всички политики, които ние предлагаме, е в България да се раждат повече деца, те да бъдат отглеждани добре и да остават тук, образованието да бъде качествено, достъпно и обърнато към бъдещето на всяко дете", каза Христо Иванов.


"Ние не просто трябва да си поставим за цел българите от чужбина да се връщат ,ние трябва да си поставим за цел България да стигне до всяка точка на света, където има и един българин, който иска да запази връзка със страната. Една страна е толкова голяма, колкото са големи мечтите и волята на хората ѝ", завърши той.


За развитието на човешкия капитал в страната с грижа за здравето, образованието, културата и социалната защита - пулмологът Александър Симидчиев, д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог, Георги Няголов, филолог и преподавател в Софийски университет, Илина Мутафчиева - граждански активист, Митко Кунчев, математик, Антоанета Цонева, експерт по изборен процес, Васил Гюров, музикант, Стоян Михалев, музикант, Веселин Калановски, актьор и общински съветник.


Вчера от "Демократична България" публикуваха свои икономически мерки за излизане от кризата и Манифест за рестарт на правовия ред и радикална модернизация.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK