Координатор на изборните доброволци: Половината българи във Великобритания няма как да гласуват

Димитър Иванов

© Личен архив

Димитър ИвановБлизо 500 секции ще бъдат открити в цял свят, за да могат българите да гласуват на парламентарните избори на 4 април. На повечето места организацията ще бъде поверена на доброволци, живеещи в страната. Изборна секция може да бъде открита там където са подадени над 60 заявления за гласуване като има ограничения спрямо държавите. От наемането на помещение до гласуването и броенето на бюлетините основна роля има Мрежата на българските изборни добрволци. "Дневник" разговаря с нейния глобален координатор Димитър Иванов, живеещ от две десетилетия в Швейцария.


Колко доброволци ще има в секциите в чужбина на 4 април?


- Около 500 изборни секции ще има в цял свят (бел.ред. - разговорът е проведен преди на 13 март външно министерство да съобщи, че ще бъдат открити 467 секции), а в комисията на една секция са минимум пет човека. Това са 2500 души като от тях 500-600 са представители на посолствата и консулствата. Останалите 2000 души ще са изборни доброволци в десетки държави на петте континента. Ако ние, доброволците, не сме активни, няма да има избори на много места в чужбина. Българската държава няма да изпрати петима служители за секцията в Денвър или в Едмънтън, Канада.
Мрежата на изборните доброволци покрива цяла Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка, САЩ, Канада, Австрия, Швейцария, Франция, Норвегия, почти цяла Германия и Италия. Във Великобритания организираме 30% от секциите.


Как мотивирате българите да станат изборни доброволци?


- Ние нямаме формално членство в Мрежата, тя не е регистрирана. Когато видим, че в някое населено място има активни сънародници, ние се свързваме с тях и им казваме: "Ако имате желание да откриете изборна секция, елате в нашата общност, за да си помагаме, защото имаме натрупан опит". Когато се кандидатираме за членове на секционна избирателна комисия, за наблюдатели, или за застъпници на партии, така ние помагаме изборите да се проведат на това място.


Ако не проявим инициатива да се открие секция, примерно на Канарските острови, там няма да има. Ето и на остров Нантъкет, срещу Бостън, 69 българи са подали заявления за секция там и по Изборния кодекс тя трябва да се открие, защото заявленията са над 60.


Очаквате ли проблеми за гласуването в чужбина на 4 април?


- От сега е ясно, че във Великобритания ще има много сериозни проблеми. Само в Лондон искат да гласуват над 34 хиляди души, а секциите там са с капацитет едва 11 хиляди души. Значи 23 хиляди сънародници ще си останат на опашките по лондонските улици.


Защото във Великобритания вече като страна извън ЕС могат да се откриват до 35 секции ли?


- Да. Тази ограничителна мярка за страни извън ЕС беше приета в Изборния кодекс през 2016 г. Сега в Обединеното кралство има 83 места с над 60 подадени заявления за откриване на секции, но на 4 април ще има само 35. В Лондон секциите ще са 14, а на парламентарните избори през 2017 г. те бяха 22. Сега броят на заявленията за гласуване е над три пъти повече от тогава. През 2017 г. средно в една секция в Лондон са гласували 463 души, а сега се очаква те да са средно 2448 души. Представете си какви опашки ще са по улиците.


За ситуацията в Лондон Мрежата на изборните доброволци за Великобритания уведоми с писмо от 10 март ЦИК и външно министерство.


Всичко, което трябва да знаете за изборите - четете тук


Реално повече от половината наши сънародници във Великобритания на 4 април няма да гласуват, защото изборната секция или ще е на стотици километри, или няма да има капацитет да поеме много избиратели. По последни официални данни в Обединеното кралство пребивават 206 хиляди български граждани.


В Турция сега са поискани 43 секции с над 60 заявления за гласуване, което е два пъти по-малко от Великобритания.


Кого тогава повече ограничава мярката до 35 секции - сънародниците ни в Турция или във Великобритания?


- Това е новината - във Великобритания, защото винаги се казва, че тази мярка за 35 секции в страни извън ЕС е приета, за да се ограничи вота на сънародниците ни в Турция. А какво се получава - с нея се ограничава вотът във Великобритания и в САЩ. Там също ще бъдат орязани повече секции (11), отколкото в Турция (8).


От кога работи Мрежата на българските изборни доброволци?


- От 2014 г. помагаме на всички избори и референдуми като координираме подаването на заявления, намираме помещения за секциите, предлагаме кандидати за членове на секционната комисия. Всъщност ние сме неформална изборна администрация, и то постоянна, в чужбина.


Друг проблем е, че до 11 март беше срокът за даване на предложения за членове на секционните избирателни комисии до външното министерство. Но хората, които сме предложили, ще бъдат одобрени чак на 29 март, само пет дни преди изборите. Това е защото партийните кандидатури за чужбина се ползват с предимство, а нашите не са. Така изборните доброволци първо рискуваме здравето си в пандемията, второ - жертваме си почивката със семействата и то на Великден (на 4 април е католическият Великден), а сме последна дупка на кавала, защото пет дни преди изборите не знаем кой ще е одобрен и кой - не.


Възнаграждението ни е, бих казал символично. (бел.ред. - за член на изборна секция в чужбина то е общо 110 лева, реши ЦИК на 5 февруари 2021 г.)


Какви са отношенията ви с Министерството на външните работи?


- Еднопосочни, в смисъл, че те знаят за нас, ние им вършим работата, информираме ги какво правим, какво да се подобри в организацията на изборния процес в дадена страна, пишем писма. Първо от България предприемат действия и на тази база ние препоръчваме кое е добро за дадена страна, където ние живеем и работим.


В какво се състои вашата работа като глобален координатор на Мрежата на изборните доброволци?


- Поддържам връзка с колеги по места, които са местни отговорници и събирам информацията на глобално ниво като координирам работата между държавите и континентите, в смисъл пръв сред равни съм. Иначе съм лесоинженер, завършил съм Лесотехническия университет в София, доктор по екологичните науки на Федералния университет в Цюрих. От десет години работя в социалното осигуряване на кантон Цюрих.


Новини, анализи и данни за изборите четете в специалната рубрика - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Нали гласуването е по постоянен адрес и на всеки е осигурена възможност да гласува!? Ако на някой му кефне да гласува в Лондон, на Малдивите или в Пакистан не е ли негов проблем това!?

 2. 2 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1436 Любопитно

  Дневник, може ли да публикувате статия или анализ от 2016 година, написан в Англия в който се протестира, че изборните секции извън ЕС се ограничават на 35. Законът се прие заради Турция и ДПС, но сега много хора се усетиха, че по-този начин се ограничават конституционни права на български граждани. За това, всяка промяна трябва да се прави с мисъл за бъдещето и нормативно да се забрани, промяна две години преди датата на изборите или ще важи за по-следващите избори. Ако смяташ, че промяната е безпристрастна ще я предложиш достатъчно рано, за да не влияе на текущите избори. Всичко друго е моментна игра с неясен край.

 3. 3 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2564 Любопитно

  "В Турция сега са поискани 43 секции с над 60 заявления за гласуване, което е два пъти по-малко от Великобритания."

  Да видим след изборите колко души ще гласуват в Турция и колко във Великобритания?! При еднакъв брой секции в Турция ще са в пъти повече!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1459 Гневно

  Значи аз съм бил в Македония в КОМАНДИРОВКА и съм си направил трудът да отида до Посолството да гласувам.
  Мисълта ми е че когато човек найстина иска намира начин а когато не иска намира причина,
  Как пък все на нас нешо не ни е както трябва.
  Ми не съм чел за затруднения на гласуване в чужбина на други народи,

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 15 Неутрално

  То защото другата половина ще гласува ...

 6. 6 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Българите във Великобритания не трябва да се плашат!
  Проф. М. Константинов ще осигури техния глас за листата на ГЕРБ.

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#2] от "stoiank":

  "Дневник, може ли да публикувате статия или анализ от 2016 година, написан в Англия в който се протестира, че изборните секции извън ЕС се ограничават на 35. Законът се прие заради Турция и ДПС, но сега много хора се усетиха, че по-този начин се ограничават конституционни права на български граждани"
  ==============
  Няма вариант да ги увеличиш в Англия и да не ги увеличиш в Турция. Ако го направиш, същият "анализатор" ще ревне, че се обслужва ДПС. По принцип идеята е такава - да се реве до 4.4, а може и след това.

  Еретик
 8. 8 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Ясно е, че шайката клептопатрЕоти ще направи всичко по силите си, за да ограничи правата на гражданите в други зони на ЕС, с цел затвърждаване на корупционното и протодиктаторско управление.

 9. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. Просто нямат лични впечатления а повлияни от стари спомени, раздумки на маса, оплаквания на роднини и приятели.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 10. 10 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Весело

  До коментар [#8] от "EU Fighter":

  Нема се плашиш ! 70 % от българите подкрепяха "протеста " и на изборите ще пуснат за протестърска партия. Дните на хунтата са преброени.

 11. 11 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. Просто нямат лични впечатления а повлияни от стари спомени, раздумки на маса, оплаквания на роднини и приятели.
  —цитат от коментар 9 на DDR


  Не става въпрос за морал, а за право. в Конституцията е записано, че българското гражданство на българин по рождение не може да бъде отнето. А част от гражданството е именно правото да избираш.

 12. 12 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. Просто нямат лични впечатления а повлияни от стари спомени, раздумки на маса, оплаквания на роднини и приятели.
  —цитат от коментар 9 на DDR


  Абсолютно !!! А и какво морално право има някой, който постоянно живее в чужбина, да определя кой да управлява в България. П.П. Знам какво пише по въпроса в КРБ.

 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Ясно е, че шайката клептопатрЕоти ще направи всичко по силите си, за да ограничи правата на гражданите в други зони на ЕС, с цел затвърждаване на корупционното и протодиктаторско управление.
  —цитат от коментар 8 на EU Fighter


  Ясно е само едно, че българите в чужбина няма да гласуват за ицката.

 14. 14 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU Fighter":Нема се плашиш ! 70 % от българите подкрепяха "протеста " и на изборите ще пуснат за протестърска партия. Дните на хунтата са преброени.
  —цитат от коментар 10 на uvtest


  Дните на хунтата наистина са преброени, въпросът е, че хората зад хунтата, с помощ на полезните идиоти като теб, се опитват да спретнат друга хунта от същия сорт.

 15. 15 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#9] от "DDR":

  Гражданите, които живеят в други зони на ЕС, имат база са сравнение с цивилизованите и либерално демократични общности. И виждат, че на ваша територия всичко се прави лошо, бавно, некадърно и с неморални практики. А корупцията е повсеместно. Интелектуалното ниво на администрация и политически лица е много ниска. Всичко това трябва радикално да се промени !

 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Весело

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. Просто нямат лични впечатления а повлияни от стари спомени, раздумки на маса, оплаквания на роднини и приятели.
  —цитат от коментар 9 на DDR
  Това ще е някой болшевишки принцип дето само вие си го знаете.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. .
  —цитат от коментар 9 на DDR


  Надявам се да застанеш зад думите си и да не гласуваш. Един глас по-малко за шайката.

 19. 19 Профил на Sofia_11
  Sofia_11
  Рейтинг: 143 Неутрално

  До коментар [#9] от "DDR":

  Вие нещо бъркате оборота с печалбата
  При Това в 21 век?!

 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Неутрално

  Няма как всички да успеят да гласуват по този начин.
  Спасението беше с вот по пощата, с поръчани индивидуално, чрез регистрация изборни книжа с баркод и воден знак. Така се прави в много развити държави.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Любопитно

  По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори. Просто нямат лични впечатления а повлияни от стари спомени, раздумки на маса, оплаквания на роднини и приятели.
  —цитат от коментар 9 на DDR


  Съгласен съм с теб на 100%, но...и това е голямо НО. Според конституцията на България ВСЕКИ Български гражданин има правото да гласува. Така че гласуването е въпрос на личен избор.
  Аз лично следвам това което си написал и дори да има секция за гласуване на съседната улица няма да го направя.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 22. 22 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Като човек живеещ от десетилетия извън България, аз наистина не разбирам, защо изобщо се се прави това! Право да гласува трябва да има този, който си плаща данъците в България, живее за постоянно там и е само български гражданин!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 23. 23 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Но успя мръсната шайка да задуши сума ти гласове, които се предполага, че няма да отидат в тях.

  Всъщност, те ако не бяха майстори на мръсотиите, нямаше да съумяват да изклинчват що-годе добри изборни резултати при всичката им отявлена некадърност и корумпираност. Само с фалшификации, машинации и терор може да се поддържа такова управление.

 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Е нали това е идеята! Да не гласуват.
  Обаче съюза на починалите са излезли с декларация в подкрепа на герб.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  [quote#21:"padrino"][/quote]

  И аз няма да гласувам, но не защото нямам възможност или заради морални съображения по въпроса дали имам морално право или не, а защото няма за кого да гласувам. Никой от кандидатите не се припокрива с моите очаквания са достоен кандидат.

 26. 26 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Весело  До коментар [#7] от "Костадин Иванов":

  След 04,04 ще се окаже, че милиони млади хора са искали да гласуват за Слави и бабикяните, но никой не им е занесъл урна до креватчето, ........и ще започнат нови Велики въстания...............:)

  [email protected]
 27. 27 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2162 Неутрално

  До коментар [#22] от "Синдбад-мореход":

  Това за данъците би значело, че ще гласуват много малко хора, ГЕРБ и ДПС не биха помирисали властта, защото те данъци раздават, не внасят.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Обаче съюза на починалите са излезли с декларация в подкрепа на герб.
  —цитат от коментар 24 на Hepo


  Поредната малоумна опорка.Как точно ще гласуват починалите, по вашему " мъртвите души", обясниха ли ви от Позитано ?

 29. 29 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Ясно е само едно, че българите в чужбина няма да гласуват за ицката.
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt

  Те и в България почти никой не гласува за него. Хората , които са извън мнозинството търсят нови, чисти лица

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  [quote#28:"uvtest"][/quote]

  Можеш да спекулираш с Позитано до безкрай. Само , че ти се кланяш на потомствен комунист, а не аз.

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#24] от "Hepo":Въшльо когато човек умре ЕГН му се заличава,не се предава по наследство!!Видиотено подживотно!!
  —цитат от коментар 31 на K2doors


  Верно ли бе варадинчо? Ти ще се окажеш административен гений

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Едно време Станишев правеше отчаяни промени в изборните правила, за да се задържи на власт 2009 година, сега виждаме същите престъпни машинации на Борисов срещу собствения му народ. Като ограничението е за 35 секции, да променят закона. По Конституции всеки български гражданин има право на гласува.

  Същата Конституция, която ГЕРБ използваха като парцал, за да замажат очите на българите, единствено с цел да се задържат на власт.

  Да се надяваме, че Борисов ще се присъедини към Станишев на политическото бунище. Да ходи и той в Брюксел, само дано не остане гладен, че една торта Сахер не може си поръча там.

 34. 34 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Ясно е само едно, че българите в чужбина няма да гласуват за ицката.
  —цитат от коментар 13 на von_seeckt


  На всеки кретен, все "ицката" му на акъла. Аз затова твърдя, че в писанията на анти-ДБ-арите няма нещо рационално, а си е жива мания. Обсесия, създадена в кухите им и злобни тикви от кафевите пропагандатори.

  Иначе, ДБ на европейските избори бе първа сила в чужбина. Само това показва колко правдиви са предположенията ти.

 35. 35 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hepo":

  Едни се кланят, други коленичат...., но да оставим това.Въпросът беше,как си представяш гласуването на починали хора . Знаеш ли ?

 36. 36 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Да се надяваме, че Борисов ще се присъедини към Станишев на политическото бунище. Да ходи и той в Брюксел, само дано не остане гладен, че една торта Сахер не може си поръча там.
  —цитат от коментар 33 на Rational


  Ха ха, вярно, всъщност, че май май няма къде другаде да утилизират тоя простак, освен да го цанят за евродепутат на следващитее избори, където ще прекарва дните си в безметежно тъпеене и лапане на мухи от някой евродепутатски стол.

  За президент няма как да стане - Радев ще го помете направо. За сив кардинал също не става - много е тъп.

  Ама ще трябва да почака известно време, че има бая месеци до новите избори. Не знам де - то сигурно може някой да подаде оставка и да спуснат боци там? Или не?

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hepo":Едни се кланят, други коленичат...., но да оставим това.Въпросът беше,как си представяш гласуването на починали хора . Знаеш ли ?
  —цитат от коментар 35 на uvtest


  Този въпрос с починалите не стои от сега.А ти си говори не ми пречи.Само дето се превъзбуди от факти публикувани за избирателните списъци

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Боли ме за тях да не казвам къде

 39. 39 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  Така че гласуването е въпрос на личен избор.
  Аз лично следвам това което си написал и дори да има секция за гласуване на съседната улица няма да го направя.
  —цитат от коментар 21 на padrino


  Няма да гласуваш, а да критикуваш си първа китка?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#33] от "Rational":

  Когато се приемаше поправката за до 35 секции в страни извън ЕС, РБ беше част от парламента .Нещо нямам спомен, активно да са се противопоставяли на това.Не си спомням и искания по този въпрос, по време на " великите въстания " .Не е ли малко късно вече,толкова ли бавно загрявате ?

 42. 42 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  До коментар [#37] от "Hepo":

  Разбрах, не са те инструктирали,нямаш отговор. Мерси,все пак.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Само в Лондон искат да гласуват над 34 хиляди души, а секциите там са с капацитет едва 11 хиляди души. Значи 23 хиляди сънародници ще си останат на опашките по лондонските улици.
  _____________________________________________________________

  Координаторът да не бърка колко българи са в Лондон и колко от тях действително ще отидат да гласуват!

  Не всички ще си мръднат телата, ето Падрино например заяви, че дори да има избирателна селция на неговата секция не би гласувал!

 45. 45 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#33] от "Rational":Когато се приемаше поправката за до 35 секции в страни извън ЕС, РБ беше част от парламента .Нещо нямам спомен, активно да са се противопоставяли на това.Не си спомням и искания по този въпрос, по време на " великите въстания " .Не е ли малко късно вече,толкова ли бавно загрявате ?
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Пак се опитваш да генерираш собствени факти.Защо преди всеки избор се гласуват нови правила и се променя изборния кодекс тогава.

  SHADOWS of SOFIA
 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#37] от "Hepo":Разбрах, не са те инструктирали,нямаш отговор. Мерси,все пак.
  —цитат от коментар 42 на uvtest


  Сега ще те обявя за трол на Севда. А мен ме остави . Аз не гласувам и не съм партийно обременен.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  Но хората, които сме предложили, ще бъдат одобрени чак на 29 март, само пет дни преди изборите. Това е защото партийните кандидатури за чужбина се ползват с предимство, а нашите не са.
  ____________________________________________________________

  Естествено, че партийните кандидати са с предимство, нали това е целта, партиите да имат представители в изборните комисии, за да следят как протичат те!

  А вашите активисти, координаторе, допълват дупките в избирателните комисии!

 48. 48 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  Само в Лондон искат да гласуват над 34 хиляди души, а секциите там са с капацитет едва 11 хиляди души. Значи 23 хиляди сънародници ще си останат на опашките по лондонските улици._____________________________________________________________ Координаторът да не бърка колко българи са в Лондон и колко от тях действително ще отидат да гласуват! Не всички ще си мръднат телата, ето Падрино например заяви, че дори да има избирателна селция на неговата секция не би гласувал!
  —цитат от коментар 44 на Dariya Koleva


  ... Падрино заяви, че дори да има избирателна секция на неговата улица не би гласувал!

 49. 49 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 12 Весело

  До коментар [#21] от "padrino":

  ЗА тебе специално не съм се съмнявал.
  ти си "класическия" Бай Ганьо зад граница.

  Всичко за България му е "ясно" и всички са "калпазани"!

 50. 50 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Когато се приемаше поправката за до 35 секции в страни извън ЕС, РБ беше част от парламента .
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Тролът смени опорката от вчера, когато се охълца, че Христо бил министър, що не се бил противопоставил, пък той Христо бил министър до 2015, поправката приета 2016 😁😁😁

  Проста гербава мастия, сър.

 51. 51 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Пак се опитваш да генерираш собствени факти.Защо преди всеки избор се гласуват нови правила и се променя изборния кодекс тогава
  —цитат от коментар 45 на Hepo


  Това правило е гласувано 2016 г. След него имаше парламентарни избори,сега предстоят други, имаше избори за ЕП. Та, както виждаш не е съвсем ново правило.Друг е въпроса, защо чак сега, 5 години след приемането му,някои се сетиха , че не ги устройва.

 52. 52 Профил на oIo
  oIo
  Рейтинг: 437 Неутрално

  ГЕРБ и пишман националистите се страхуват от гласовете на сънародниците ни, които живеят и работят извън родината - това противоконституционно ограничение за 35 секции в страни, извън ЕС, трябва да бъде премахнато. кой решава и от къде на къде ще ограничават броя на секциите в чужбина? имаш ли български паспорт - трябва да можеш да гласуваш. ако трябва и по пощата или електронно.

 53. 53 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Докато не се въведе дистанционно гласуване поне за бъгларите в ЕС или ЕИО, очевидно е, че гербиджа ще правят всичко възможно да НЕ се гласува в чужбина.Отварянето на нови секции е по закон, не защото гербиджа са го направили доброволно.Но когато няма хора, които да ги обслужват, за което гербиджа с старае изключително много, формалните съществуващи секции не помагат много.Идеята е с ПЪТУВАНЕ, ОПАШКИ, ЧАКАНЕ да октажат колкото се може повече хора да не вземат да гласуват!За това и тези избори няма как да отразят реалната воля на суверена.Необходими са промени в Изборния кодекс и нови избори до края на годината!Другото е просто гербидж-пропаганда!
  —цитат от коментар 43 на uzf01671626


  Вие лилавите комсомолци не може да избягате от болшевишката си същност. Защо си мислиш, че който не харесва бокича трябва да харесва ицката?

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  [quote#51:"uvtest"][/quote]

  Бе нещо не се разбрахме. За всеки избор в НС се гласуват правилата за избора. Та в това НС кой и как промени правилата за гласуване , така , че те да не затрудняват конституционните права на Българските граждани?

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Тази и други подобни статии ще "обяснят" на българските десни градски защо ДБ ще изгуби сериозно изборите. А всъщност градските десни ще загубят, защото са далече-далече от народа и истината. Особено за западния грабеж.

 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  ГЕРБ и пишман националистите се страхуват от гласовете на сънародниците ни, които живеят и работят извън родината - това противоконституционно ограничение за 35 секции в страни, извън ЕС, трябва да бъде премахнато. кой решава и от къде на къде ще ограничават броя на секциите в чужбина? имаш ли български паспорт - трябва да можеш да гласуваш. ако трябва и по пощата или електронно.
  —цитат от коментар 52 на oIo


  Глупости, като искаш да гласуваш имаш тази възможност. Никой не е длъжен да открива секция под носа ти щото си умнокрасавец и се мислиш за голяма работа.

 57. 57 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Любопитно

  [quote#39:"Dariya Koleva"][/quote]

  И какво общо има едното с другото? Или това, че няма да гласувам не ми дава право на мнение? КомунизамЪт си отиде Другарко....
  След като моето мнение не Ви харесва, недейте да го четете....елементарно....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 58. 58 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Половината българи във Великобритания няма как да гласуват"

  То - това беше целта. Още от летните протести стана ясно, западноевропейските емигранти няма да гласуват за Бац€.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 59. 59 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Весело

  До коментар [#21] от "padrino":ЗА тебе специално не съм се съмнявал.ти си "класическия" Бай Ганьо зад граница.Всичко за България му е "ясно" и всички са "калпазани"!
  —цитат от коментар 49 на uzf01671626


  Не всички могат да бъдат местни Ганьовци като теб, трябва да има и такива извън вашето село 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Весело

  Само в Лондон искат да гласуват над 34 хиляди души, а секциите там са с капацитет едва 11 хиляди души. Значи 23 хиляди сънародници ще си останат на опашките по лондонските улици._____________________________________________________________ Координаторът да не бърка колко българи са в Лондон и колко от тях действително ще отидат да гласуват! Не всички ще си мръднат телата, ето Падрино например заяви, че дори да има избирателна селция на неговата секция не би гласувал!
  —цитат от коментар 44 на Dariya Koleva


  Първо, аз не съм в Лондон и второ избора е въпрос на личен избор а не комсомолско мероприятие под строй 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  "Ето и на остров Нантъкет, срещу Бостън, 69 българи са подали заявления за секция там и по Изборния кодекс тя трябва да се открие, защото заявленията са над 60."


  Този остров е известен с две неща:

  1. най-продължителна годишна облачност в САЩ

  2. оберщурмбанфюрер Ханс Ланда искаше америк. правителство да му закупи (хариже) имот заради успеха на операция "Кино".

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  Българите във Великобритания не трябва да се плашат!Проф. М. Константинов ще осигури техния глас за листата на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 6 на hrx16647690


  За жалост си много прав!

 65. 65 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Бе нещо не се разбрахме. За всеки избор в НС се гласуват правилата за избора. Та в това НС кой и как промени правилата за гласуване , така , че те да не затрудняват конституционните права на Българските граждани?
  —цитат от коментар 54 на Hepo


  Не е точно така.Избори се провеждат по " изборния кодекс" и всяко НС не е длъжно да прави поправки по него , още повече да гласува правила.И пак, от 2016 година до днес имаше достатъчно време, защо Бойкикев и ДБ се сетиха чак сега, половин месец преди изборите, да искат отмяна на правилото за 35 секции извън ЕС ?

 66. 66 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Бе нещо не се разбрахме. За всеки избор в НС се гласуват правилата за избора. Та в това НС кой и как промени правилата за гласуване , така , че те да не затрудняват конституционните права на Българските граждани?
  —цитат от коментар 54 на Hepo


  Не е точно така.Избори се провеждат по " изборния кодекс" и всяко НС не е длъжно да прави поправки по него , още повече да гласува правила.И пак, от 2016 година до днес имаше достатъчно време, защо Бойкикев и ДБ се сетиха чак сега, половин месец преди изборите, да искат отмяна на правилото за 35 секции извън ЕС ?

 67. 67 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 12 Весело

  До коментар [#56] от "von_seeckt":

  Напротив - ДЛЪЖЕН е по Конституция. Иначе може и само с по 1 секция в областен град и кой иска да гласува, който не му се чака - другия път!

 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  До коментар [#9] от "DDR":

  "По принцип, граждани които дълготрайно живеят извън страната не е морално да гласуват на избори."

  Променете Конституцията тогава!

 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  До коментар [#12] от "uvtest":

  "А и какво морално право има някой, който постоянно живее в чужбина, да определя кой да управлява в България. "

  Променете Конституцията тогава!

 70. 70 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  [quote#39:"Dariya Koleva"]
  —цитат от коментар 57 на padrino
  И какво общо има едното с другото? Или това, че няма да гласувам не ми дава право на мнение? КомунизамЪт си отиде Другарко....След като моето мнение не Ви харесва, недейте да го четете....елементарно....[/quote]

  Не става въпрос дали ти чета мненията, а за това, че като гражданин на България трябва да имаш активна гражданска позиция! Когато не гласуваш твоето мнение не тежи никак!

  Ти си просто един лаладжия, влизаш тук за да ти мине комфортно времето!

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  До коментар [#21] от "padrino":

  "Аз лично следвам това което си написал и дори да има секция за гласуване на съседната улица няма да го направя."

  Явно си имаш нова Родина и не ти пука за България! Остава само да забравиш и българския език и всичко ще е точно за тебе!

 72. 72 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#56] от "von_seeckt":Напротив - ДЛЪЖЕН е по Конституция. Иначе може и само с по 1 секция в областен град и кой иска да гласува, който не му се чака - другия път!
  —цитат от коментар 67 на uzf01671626


  Много е смешно когато повярвал си умнокрасавец дето не е отварял през живота си Конституцията да казва, кой какво е длъжен.

 73. 73 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  До коментар [#35] от "uvtest":

  "Едни се кланят, други коленичат..."

  Трети ръка целуват:

  https://www.alarmanews.com/бойко-борисов-се-опълчи-на-ахмед-доган/

 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Законът се прие заради Турция и ДПС, но сега много хора се усетиха, че по-този начин се ограничават конституционни права на български граждани..
  —цитат от коментар 2 на stoiank


  Това беше извинението на герберята, за да прокарат закона.
  Още тогава имаше протести срешу него.
  Всъщност за турците няма проблем защото са до нас и лесно могат да си направят еднодневна екскурзия.
  От зор да отрежете повече гласуващи в САЩ, ОК, Австрялия....забравяте и българско и българщина!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Когато се приемаше поправката за до 35 секции в страни извън ЕС, РБ беше част от парламента .Нещо нямам спомен, активно да са се противопоставяли на това.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Сега нека разбием поредната лъжа на гербавата мастия.

  Частта от РБ, която днес е в ДБ, и която предимно интригува долният трол, а именно - ДСБ, се обявява против тази поправка още тогава:

  "Спешна поправка в Изборния кодекс, с която ограничението за откриване на изборни секции в една страна зад граница да отпадне, е внесъл лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, съобщиха от партията."

  "Ограниченията в Иизборния кодекс са гавра и обида към хилядите българи зад граница, които години наред полагат доброволни усилия да помогнат на сънародниците си да гласуват и да не късат връзка с родината си. Длъжни сме да защитим правата на нашите сънародници извън граница, мотивират предложението за отмяна на текста от ДСБ."
  https://clubz.bg/45581-radan_kynev_da_otpadne_limityt_za_35_sekcii_zad_granica

  Троле, много я закъса нещо бе. От вчера се опитваш да я натаманиш тая опорка, първо не знаеше, че е гласувана СЛЕД оставката на Христо, сега пък не знаеш, че ДСБ са гласували против. Не стига, че си долен, ами си и невеж.

 76. 76 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  До коментар [#21] от "padrino":"Аз лично следвам това което си написал и дори да има секция за гласуване на съседната улица няма да го направя."Явно си имаш нова Родина и не ти пука за България! Остава само да забравиш и българския език и всичко ще е точно за тебе!
  —цитат от коментар 71 на vassilun


  За това мнение ти сложих плюс, иначе падрино е първа китка при много теми, но защо дискутира ако няма намерение да гласува?

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#65] от "uvtest":

  Защото сега се видя колко много хора ще бъдат с отрязани права.
  Сега ясно ли ти е?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Избрали са лесния път да се махнат от страната и да оставят работата по просперитета на родината на други, не плащат данъци на България, редно е да не се месят и в управлението. Вярно, пращат пари на роднини тук, но нека роднините им да гласуват.
  От друга страна, именно хората, които познават отвътре доста по-ефективни обществени системи и успели да се реализират професионално, могат да допринесат много за бързия напредък на страната.

 79. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#76] от "Dariya Koleva":

  Това герберята сте много долно племе!
  Първо сте гербери, а за българщината изобщо не се сещате.
  Утре, като се побърнат нещата дали така ще приказвате?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#76] от "Dariya Koleva": Това герберята сте много долно племе! Първо сте гербери, а за българщината изобщо не се сещате. Утре, като се побърнат нещата дали така ще приказвате?
  —цитат от коментар 79 на Храбър


  Не, аз първо съм българка и България стои на първо място!

  После гледам коя партия би защитила интересите на българите и България по-добре от останалите партии!

  Сега разбра ли?

 82. 82 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Те в България не гласуват, какво остава за чужбина. Изобщо, гласовете от чужбина имат ли някакво сериозно влияние върху изборните резултати??

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 83. 83 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Те в България не гласуват, какво остава за чужбина. Изобщо, гласовете от чужбина имат ли някакво сериозно влияние върху изборните резултати??
  —цитат от коментар 82 на kaiser


  Имат, да. На европейските избори помогнаха на ДБ да минат бариерата и да вкарат евродепутат, а ти си изяде топките от яд.

 84. 84 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Имат, да. На европейските избори помогнаха на ДБ да минат бариерата и да вкарат евродепутат
  —цитат от коментар 83 на Сенсей НАНАЙ


  И какво прави този депутат там освен да клевети??

  Отделно, тук говорим за ПИ в България.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Те в България не гласуват, какво остава за чужбина. Изобщо, гласовете от чужбина имат ли някакво сериозно влияние върху изборните резултати??
  —цитат от коментар 82 на kaiser


  Биха имали, ако се създадат като избирателни райони, с кандидати за депутати!

  Но както върви след години може би половината българи ще са зад граница и тогава трябва да се мисли за промяна на законите.

 86. 86 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2924 Любопитно

  До коментар [#52] от "oIo":имаш ли български паспорт - трябва да можеш да гласуваш. ако трябва и по пощата или електронно.
  >>> A ako имаш не само български паспорт, пак ли ще имаш това право? Често се случва, че страната, гражданин на която си, има интереси в България и те не винаги съвпадат 100% с българските.

 87. 87 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  И какво прави този депутат там освен да клевети??
  —цитат от коментар 84 на kaiser


  Кретенската ти интерпретация, извадена като от наръчник на комсомолски секретар, в случая няма връзка.

  Питаше какво значение имат гласовете от чужбина върху изборните резултати - казах ти. Принципът на минаване на бариерата не е по-различен за парламентарни избори.

 88. 88 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Право на глас би трябвало да имат само хората които плащат данъци в България! Това важи и за Великобритания , и за Турция. И в България ако имаш задължения към държавата - трябва да ти се ограничи правото на глас!

 89. 89 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Право на глас би трябвало да имат само хората които плащат данъци в България! Това важи и за Великобритания , и за Турция. И в България ако имаш задължения към държавата - трябва да ти се ограничи правото на глас!
  —цитат от коментар 88 на Dankol


  Ние плащаме данъци в България, за две жилища и една лека кола!

  Освен това докато сме в България харчим повече евро отколкото когато сме в Германия. Тези пари влизат в държавата и се въртят като стокооборот!

 90. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Ние плащаме данъци в България, за две жилища и една лека кола!
  —цитат от коментар 89 на Dariya Koleva


  Кои сте тия "вие", троле? Ти и дясната ти ръка?

 91. 91 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Ако гласуването в България е доста манипулирано, то в чужбина е изцяло манипулирано, меко казано..

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#11] от "von_seeckt":

  На теб отнето ли ти е правото да гласуваш?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Странно.
  Във всички добре уредени държави хората могат да гласуват
  дистанционно с (1) пощен хартиен носител или (2) електронен ;
  или (3) волеизявяват физическо присъствия в секция ;
  или (4) не берат гъби, а искат оставки мирно и настойчиво.

  Не се съмняваме срещу Великобритания.
  Тя кръжи в собствен курс за развитие,
  но все в световната Евро цивилизацията.

  Не се съмняваме и в добрата съвест на изборни доброволци
  за добри и честни условия, да могат хората да гласуват.

  Друго е странно.
  Неясна причина

  "Координатор на изборните доброволци:

  Половината българи във Великобритания
  няма как да гласуват"

 94. 94 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#11] от "von_seeckt":На теб отнето ли ти е правото да гласуваш?
  —цитат от коментар 92 на Alarmstufe: Rot


  Не си схванал мисълта ми.

 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hepo":

  Всъщност потомствен комунист, при това от висшата комунистическа номенклатура, е ХИ.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 96. 96 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Слава Богу! По голямата част от българите във Великобритания са абсолютни простаци и дегенерати, агресивни протестъри, на които правата трябва да се ограничават по всякакъв начин, и трябва да бъдат законово дискриминирани

 97. 97 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Всъщност потомствен комунист, при това от висшата комунистическа номенклатура, е ХИ.
  —цитат от коментар 95 на Alarmstufe: Rot


  Не е потомствен комунист, защото той никога не е бил комунист.

 98. 98 Профил на klb091008761
  klb091008761
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Епа да си гласуват за кралицата бе, кой ги е спрел?

 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Няма НС.

  Няма и в незаконно "това".
  Вичкото комунист "депутат" вече ваканцува
  (официално).

  Разлика има, че Соцхитлеристки наци си опожарили НС Райхстаг,
  и обвинили комунизма с миравой Лайпцигски процес,
  а тези, в случая, се изсулиха тайно от НС.

  Скупчиха се в бивша комунистка центална кратира и от там:
  разсредоточиха се в точки опорни "dot" по света.
  Рядки, но на всеки км.

  Онова НС -- Истинско, къде Съединение Прави Сила
  в почит на Антипомешчик Антисултан Цар Освободител,
  и на Историческо Освобожение Сан Стефано,
  истинското НС: Пустей празно.

  Комунистки "депутати" в НС се евакуираха от НС.
  Заедно с вехти килими.
  Свреха се в комунистка квартира бивша централна.

  Там симулираха фейк НС и истински или фейк напън
  за нова Ком Конститурция.
  Провалиха се.

  И това минало е бивше.

  Той, комунистът, се пръсна (от яд?) и децентрализира:
  в гори и паланки, под шумкови сянки, и в джипки да житка
  Убягване от отговорност.
  Шифърът код, на Леонардо: "с 200".

  Светлинната скорост за избягване на
  "вихри враждебни" вихри завили и
  "злобни тирани" над отговорността.

  Речено в песента. Интернационала

  До коментар [#54] от "Hepo":
  [quote#51:"uvtest"][/quote]

  Бе нещо не се разбрахме. За всеки избор в НС се гласуват правилата за избора.
  Та в

  това НС

  кой и как промени правилата за гласуване , така , че те да не затрудняват конституционните права на Българските граждани?

 100. 100 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Весело

  Слава Богу! По голямата част от българите във Великобритания са абсолютни простаци и дегенерати, агресивни протестъри, на които правата трябва да се ограничават по всякакъв начин, и трябва да бъдат законово дискриминирани
  —цитат от коментар 96 на Julian Dob


  "Законово дискриминирани"???
  Сега ако започнеш да викаш и "БКП", "БКП", 'БКП" и картинката ще е пълна...😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK