Предизборно "Изправи се! Мутри вън" обеща да не позволи на ГЕРБ и ДПС "да плячкосат 30 млрд. евро

Предизборно "Изправи се! Мутри вън" обеща да не позволи на ГЕРБ и ДПС "да плячкосат 30 млрд. евро

© Георги КожухаровМинимален доход от 1250 лв. през 2025 г., преизчисляване на всички пенсии, 700 млн. лв. за децата, в т.ч. и безплатни ясли и детски градини, подкрепа на малкия бизнес, правосъдна реформа и ликвидиране на възможността главния прокурор да прави каквото си иска, върховенство на закона, за да се върнат чуждестранните инвеститори - това са част от обещанията в предизборната платформа на коалицията "Изправи се! Мутри вън", които бяха представени в Пловдив днес.


"Парите няма да следват Борисов и той няма да ги раздава предизборно от джипа. ГЕРБ и ДПС имат план да плячкосат 30 млрд. евро от ЕС, но ние няма да им позволим", обяви кандидатът за депутат Мая Манолова.


"Изправи се! Мутри вън" обещава да върне в парламента, чиито заседания бяха в сградата на бившия партиен дом, в старата си зала на площад "Народно събрание".
Според кандидата за депутат Николай Хаджигенов ще се работи за качествено правосъдие и ликвидиране на възможността на главния прокурор да прави каквото си иска. Той обеща обжалваемост на всички актове на прокуратурата.


За младите работещи семейства се обещава еднократна помощ от 2000 лв. за първо дете, от 3000 лв. - за второ, и от 4000 лв. за трето, както и 60 на сто от средния доход обезщетение за отглеждане на дете от една до две години.


За бизнеса - намаляване на данъка върху печалбата за едноличните търговци, както и вдигане на прага за регистрация по ДДС на 200 хил. лв.


Сред обещанията са реформи в образованието и здравеопазването, в т.ч. и по-добра спешна помощ в цялата страна. Предлага се държавен фонд да поема здравното осигуряване на социално слаби, премахване на монопола на здравната каса, увеличаване на средствата за профилактика и др.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK