"Евала, бе, митница, евала, полиция" – какво обещава ГЕРБ за съда

Няма значение с какво ГЕРБ се ангажират в областта на правосъдието, важно е какво ДПС ще решат да изпълнят от това

© Николай Дойчинов

Няма значение с какво ГЕРБ се ангажират в областта на правосъдието, важно е какво ДПС ще решат да изпълнят от товаАнализът е от седмичния бюлетин на Института за пазарна икономика (ИПИ). Заглавието е заимствано от попфолк хит от 90-те.


В началото на март 2021 г. представихме анализ относно нерешените проблеми с независимостта на българския съд и отчетността на прокуратурата. Представеното от нас изследване може да послужи на политическите партии и коалиции за един аргументиран предизборен дебат.


В петъците до парламентарните избори правим критичен прочит на предизборните програми на основните кандидати за представителство в 45-тото Народно събрание в областта на правосъдието и борбата с корупцията. Вярваме, че с това си начинание ще бъдем в помощ на българските граждани при упражняване на избирателните им права. Първият ни коментар представи общ поглед.
Сега започваме с водещите политически формации.


"Искаме българските граждани да усетят, че има върховенство на закона и видими резултати в борбата с корупцията. Гражданите искат институциите да работят бързо и да прилагат закона еднакво за всеки". Това са предизборните твърдения, с които ГЕРБ начева предизборната си платформа в областта на правосъдието и борбата с корупцията. Ако човек не познава последната декада от историята на България би си помислил, че опрятни и нравствено достойни хора са се устремили към властта в страната.


Предизборната платформа на ГЕРБ в областта на съдебната власт е смесица от два елемента - твърдения за постижения и предложения за реформи, всичко това без елемент на самокритика, отвъд конкретиката на фактите и съвсем не без откровени неистини.


Какви са основните проблеми


Ако трябва да определим от какво има нужда българското правосъдие - от въздух. Откак Борисов и компания върлуват във властта българският съд още по-осезаемо се задушава от политически и икономически зависимости. Българските прокурори работят и дишат все едно всеки един е затиснат с възглавница и едва си поема дъх. Самият факт, че никой от тях не си позволи ефективно да разследва Яневагейт, Цумгейт, Апатртаментгейт, Барселонагейт и т.н. е показателен - място за професионална самоиницивност няма, макар и законът да насърчава това.


Как ще гласуваме на 4 април - всички важни въпроси и срокове и последите прогнози - четете тук


Правилата са по-скоро двулико оръжие за наказания - за несъгласните с властта хора и бухалка за присвояване на бизнеси - историите с Емилиян Гебрев, Сашо Дончев и Осемте джуджета са показателни. Прокуратурата е държавната риалити компания, в която властта задава сценариите и ролите.


По основните въпроси сме долу-горе там, където НДСВ и Тройната коалиция ни оставиха преди приемането в ЕС. Плахите конституционни изменения от 2015 г. имаха потенциал да подобрят средата, но съдебната коалиция ГЕРБ-ДПС-БСП избра "правилните хора" за членове на ВСС през 2017 г., които в приложението на закона подмениха замисъла, а и се погрижиха положителните изменения в ЗСВ да бъдат неутрализирани. Иначе съдебният съвет е разделен, вотът на всеки член на съвета е видим, но членовете му действат по волята на партийните централи. За сравнение - на България ѝ предстои да изпълни международни препоръки, които Румъния е приела в Конституцията си само преди едни 20 години.


Иначе ГЕРБ отбелязват в платформата си "Работихме в сътрудничество с Европейската комисия, Венецианската комисия". Работата се свежда до подмяна на препоръките и приемане на псевдорешения като това с новия надглавен прокурор.


В институционален план разпадът има други измерения - законодателният процес е като сергия на Женския пазар от 90-те - законите се сменят като цените тогава, пишат се на коленце, парламентарен контрол и отчет отсъстват. Предлага се нова конституция за левче, само че е с неясен произход. В съдебния съвет влизат покорни индивиди. По върховете на съдилищата и прокуратурата кадрите на Академията на МВР са мерило за върхова юридическа мисъл. За председатели на върховните съдилища, софийските и ключовите в страната се избират фаворитите на властта. Главните прокурори получават назначение или в нарушение на закона (Цацаров 2012) или за да не се налага това, състезанието е с един кон (Гешев 2019). Коректността изисква да отбележим, че по времето на Костов не бе по-различно, Филчев оглави прокуратурата след незаконосъобразното отстраняване на Бойко Рашков.


Като цяло ситуацията напомня прословута реплика на Брежнев от завършека на неговото управление - нас ни обкръжават мили, симпатични, много предани хора, бавно затягащи обръча...


Автентичната съдийска организация, идеен център на исканията за реформа с цел независимост на съда Съюз на съдиите в България (ССБ) е обезсилена чрез редица законодателни прийоми в Закона за съдебната власт. Нейните разпознаваеми членове и лидери или са обект на дисциплинарни проверки и наказания (Мирослава Тодорова), или когато се явят на конкурси за председатели на съдилища ВСС оставя съда без председател само и само, за да не избере член на ССБ (Куцкова и Дамаскинов).


ГЕРБ поощри създаването на имитация на автентичната съдийска организация, а неин председател до съвсем скоро бе заместничката на Владимира Янева.


Прокурорската асоциация е мъртво съгласна с всичко. Съсловната организация на следователите е в същата позиция. Дори по времето на Филчев имаше няколко центъра на съпротива.


Спорно е дали ГЕРБ тук е солов играч или с ДПС споделят ресурс и отговорност, но фактът е този - няма висок пост в съдебната власт, на който да стои лице, ползващо се с легитимно доверие в системата и в обществото (Лозан Панов е изключение, което да затвърди правилото). А измененията на Закона за съдебната власт в периода 2016-2018 потвърждават идейната близост, единомислието и единодействието между двете инак уж опозиционни партии.


Какво ГЕРБ твърди


"В изминалите 4 години реформите бяха насочени към гарантиране на бързо и справедливо правораздаване и правоприлагане." Реално съвсем не е така. За да бъде бързо правосъдието е необходимо умерено натоварване на редовите съдии и прокурори и непротиворечиво законодателство. Приемането на закони бе пародиен цирк, президентското вето никога не е било по-силно и по-умело употребявано, просто се превърна в необходимост. За справедливостта на актовете на съда се изисква среда, в която системата да се почиства от непочтените и да въздига професионалистите и високите по нрав. Излишно е отново да казвам, че на практика ВСС поощрява обратното.


"В изпълнение на ключово решение на Европейския съд по правата на човека въведохме механизъм за разследване на главния прокурор и неговите заместници."/тази мантра се повтаря на няколко места в програмата/ - ако има абсолютна неистина като стойност или крайна лъжа - то това твърдение е именно това. ГЕРБ направи всичко възможно да не изпълни препоръките на решението по делото "Колеви срещу България". Твърдят, че се обезпечили независимост на невиждания нов вид "прокурор по разследването на главния прокурор", а целта е да се обезпечи отчетност и независимо разследване на самия главен прокурор в случай на съмнение за извършено от него престъпление.


Ако си вярват на това, което твърдят, ГЕРБ определено имат проблем. Ако не си вярват, но си мислят, че няма кой да каже на обществото отново грешат. България е под засилено наблюдение на Съвета на Европа относно проблемите с независимостта на съда и неефективността на прокуратурата.


Авторите на предизборната платформа са на мнение, че са консолидирали антикорупционното законодателство за "по-високи резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта". Реално новият закон за КПКОНПИ е логически непоследователен сбирток от стария закон, написан е по начин, който поставя Комисията в политическо покорство, а от високите етажи на властта не слезе нито един с конфискувано имущество или присъда.


Какво ГЕРБ обещава


Определено летните конституционни вълнения намират проявление в програмата. От ГЕРБ се заявяват като търсещи консенсус за конституционни промени. При последните през 2015 г. Борисов отиде да рита топка, характерът му на държавник не му позволи да остане в Народното събрание при обсъждането и гласуването. В случай че консенсусът бъде постигнат, се предвижда премахване на пленума на ВСС и разделянето му на два отделни съвета - Съвет на съдиите и Съвет на прокурорите и следователите. В съдийския ще се намали политическата квота. Съдиите ще избират председателите на върховните съдилища. Това предложение е най-здравият елемент от предизборната им платформа и можеха спокойно да напишат само него.


Какво обаче става с най-болното място - прокуратурата? Прокурорите ще се радват на собствен съвет, който да излъчва сам главния прокурор. Запазването му обаче по образа и подобието на сега действащата прокурорска колегия ще утвърди всевластието на главния, който държи в зависимост всичко останали членове на органа, излъчени от прокурорската квота. Казано накратко - реформата на прокуратурата остава затворена страница.


Стремителни сили ГЕРБ ще вложи в "надграждане на електронното правосъдие". Каква ще е тази надстройка след като въвеждането на базата или се отлага или тя не работи.


"Ще бъдат периодично прилагани изградените вече механизми за оценка на удовлетвореността на гражданите и бизнеса от достъпа до правосъдие. Това ще става чрез обективно и професионално извършване на проучвания на общественото мнение." Такъв тип действия си струват усилията, но резултати до този момент не са известни. Докато управляват ГЕРБ твърдят, че проблеми в съдебната власт няма, няма и корупция. Когато отидат на избори говорят за решения на проблеми по тези теми.


Гражданите да очакват съвсем скоро промени още в областта на несъстоятелността, борбата с корупцията, ускореното наказателно производство и ПОС терминали по касите в аналоговото МВР както и много камери за наблюдение.


А сега да си припомним щрихи от предизборната платформа на ГЕРБ от 2017 г.: "Деполитизиран и прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет", "изработване на нова конституция на страната", "Продължаване на борбата с корупцията", "електронното правосъдие". В опозиция ли беше тази партия? ГЕРБ, каквото обещае, го обещава, докато може.


В заключение


Всъщност няма значение с какво ГЕРБ се ангажират в областта на правосъдието, важно е какво ДПС ще решат да изпълнят от това. Още през 2015 г. ГЕРБ изгуби облик на активен политически играч, на който може да се има вяра в тази област, действията след това затвърдиха. А самият образ на Борисов като политик мачо, въздаващ правосъдие, се построи именно за сметка на авторитета на българския съд.


Всички посочени обещания в предизборната програма на тази партия, за да намерят реално изпълнение, искат или нов лидер, или нови лица или чисто минало. Нито едно от трите го няма у ГЕРБ - в листите им са основно стари муцуни. Данаил Кирилов дебне от листите отново да реформира, а след неговото председателстване на правната комисия в НС и министерстване българското правосъдие е в задънена улица. Лидерът на ГЕРБ е показал, че правосъдието не му е приоритет, напротив - през цялата си политическа кариера внушава неприязън към съдебната власт и в частност към съдиите. Въпреки действащ министър на правосъдието и втори по съдебната реформа - Ахладова и Захариева - България е с изтекла и неотчетена стратегия за съдебна реформа.


Всичко най-важно за предстоящите избори - в специалната рубрика на "Дневник".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4776 Весело

  ""Стремителни сили ГЕРБ ще вложи в "надграждане на електронното правосъдие""

  Ето тази част от статията много ми хареса😂😂😂😂
  Предполагам, че това е втората фаза на грабежа след като свършат парите от първата фаза наречена "Електронното Правителство" която май все още не е заработила след колко....6-7 години и милиони подарени за разработката??😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3146 Любопитно

  Тук е без съмнение най-голямата пробойна в плановете на ГЕРБ да запазят властта. Каквото и да обещават, списъкът с постиженията им е толкова дълъг, че е безпредметно даже да го споменаваме. Дали обаче хората, отиващи към урните, разбират колко ниско сме паднали и че това безобразие трябва да се накаже е съвсем друга тема.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  "Всъщност няма значение с какво ГЕРБ се ангажират в областта на правосъдието, важно е какво ДПС ще решат да изпълнят от това."
  За съжаление това е факт. ДПС (и ДС) първи осъзнаха, още през 90-те години, че докато законодателната и изпълнителната власт са мандатни, то съдебната е на практика вечна.

 5. 5 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Затова никое от двете БСП-та! Те вече се самодоказаха, че работят само на приказки. А второто БСП направо се подиграва с народа си. Гласувайте разумно!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Много добра статия ,добре описваща проблемите ,само дето няма кой да я прочете или да промени нещо в системата на правосъдието ,което води държавата все по надолу и по надолу .

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3146 Весело

  До коментар [#8] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Като гледам как си се кръстил, очевидно каквото и да ти кажа или покажа, няма особен смисъл, затова ти желая усмихнат и успешен ден.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4776 Весело

  До коментар [#8] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Предполагам и ти ще изчезнеш от форума на 05/04 като стотиците други профили еднодневки които са задействани по партийна линия😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1117 Любопитно

  До коментар [#3] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Наистина требе да знаем какво смятат да направят гениално прелестните,за да гласуваме за тях.👀

  Много съм прост
 14. 14 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Това не е статия, която може да бъде осъзната от редовата герберска електорална единица. Няма нищо за асфалт.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#15] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Ами, хайде тогава, велики низвергнат анализаторе, коментирай статията! С кое не си съгласен и защо?

 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3146 Весело

  До коментар [#15] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Ако не обиждаш всеки и пооправиш изящната си словесност едва ли ще има проблем да си изказваш мнението. Щях да ти препоръчам да идеш във форума на пик, ама те преди известно време го затвориха, нищо, че така обичат свободата на словото, правосъдието, управлението и лично Борисов и Гешев.
  Сега, ако партийното ти поръчение е да се държиш точно по начина, по който го правиш, не мога да помогна.

 18. 18 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#15] от "Червеногъз десебарски шебек":
  Не мога да разбера тъпата опорка, че всички, които критикуват ГЕРБ, са комунисти. Не, не сме. Няма по-комунистическа партия в момента от ГЕРБ. Авторитарна, в истинския смисъл на думата, некомпетентна, службогонска, корумпирана, некадърна. Списъкът е дълъг.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#10] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Я кажи
  какво пише
  по този въпрос
  В Плана на вожда
  който с 200
  те разхожда!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#15] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Интересно защо тогава си с такава тролска регистрация от партийната ви централа!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#18] от "Vesselin Velkov":

  Вождистка им работа. Че и куната му целиват, че и други неща!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4574 Весело

  Четеш и разбираш , как "Възраждане на Отевчеството " печели изборите.......

 25. 25 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  То е видно от листите на ГЕРБ, че пак ще има дефицит на юридическа мисъл.

 26. 26 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#19] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Не сравнявай Цачева с Лозан Панов. Ерудиран и компетентен съдия с политичка, завършила рабфак.

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3583 Любопитно

  Някога обсесията от една тема да е донесла резултат?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#25] от "nij50393132":

  Както и всякаква друга.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#18] от "Vesselin Velkov":

  Вместо, както е нормално, да обясняват с какво и защо тяхното виждане за съдебна реформа е по добро от това на останалите, ДБ и нашите лилави приятели тук, продължават да въртят плочата, колко е лоша тази на ГЕРБ. Все повече се затвърждава убеждението, че това се направлява от един център, намиращ се на "Позитано". Ако някой има друго обяснение, моля да го сподели.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#28] от "BezEmotsia":

  Когато кадрите са негодни никаква реформа не е възможна. Има лекарство и за тази болка обаче. Ти нали го знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#30] от "uvtest":

  Много сте крадливи другарю.

  Като му дойде
  времето всичко
  ще ви се каже
  и дори ПОКАЖЕ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#32] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Ти кажи за Мата Хари
  дето гол го изтимари!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#0:автора] Всъщност няма значение с какво ГЕРБ се ангажират в областта на правосъдието, важно е какво ДПС ще решат да изпълнят от това. [/quote]

  Борисов диктатор ли е, моделът Борисов ли ще се променя или е важно какво ДПС ще решат?

  Абе, хайде авторът да положи малко усилия в мисленето и в логическите връзки. Да не пише противоречиви твърдения.

  Хи хи хи

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#3] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Само фактът, че правите отчаяни опити да се подиграете с имена и съкращения говори, че сам си знаете колко беззъба и несъществена е вашата логорея.
  Колкото за прилагането на направени от външни за вашата банда хора и организации предложения, мога да ви припомня как скоропостижно "приложихте" предложените изменения от Реформаторския Блок изменения в съдебната система и нейната законова уредба.
  От тогава, та до наши дни ще се спукате да предлагате и прилагате всичко друго, но не и това което е най-нужно и необходимо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Дали обаче хората, отиващи към урните, разбират колко ниско сме паднали и че това безобразие трябва да се накаже е съвсем друга тема.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  Разбират го повече хора в големите градове, но те не са голям процент от населението на страната. В провинциалните градове, дори сравнително големи, малко са хората които следят независими информационни източници. Повечето гледат превзетите телевизии, а по радиото слушат предимно чалга. Ако ровичкат из нет-а то не е за политика, а за порно или в по-добрият случай в ютуб за разни плоски комични скечове. Тези хора отивайки към урните обричат себе си, собствените си деца и внуци, бъдещите поколения на безпътица, бедност, мизерия и беззаконие. Те даже не го и осъзнават. Лошото е, че заедно със себе си завличат към дълбините и нас. Заедно със своите деца и внуци завличат към дъното и нашите деца и внуци.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#35] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Жалка история.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Евала бе, Брегов.

  Трудно могат да се опишат глупостите с които си напълнил празния лист.

 41. 41 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ГЕРБ от мандата Борисов 3 показа, че вече не е този "магнит" за експерти в която и да е сфера. Самият Харизанов призна, че трудно се намирали качествени кадри. Та пак менюто ще им е от сорта "И магаре да ви предложа, магаре ще изберете!" ББ по повод избора на Росен Плевнелиев за президент.

 42. 42 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Много добра статия ,добре описваща проблемите ,само дето няма кой да я прочете или да промени нещо в системата на правосъдието ,което води държавата все по надолу и по надолу .
  —цитат от коментар 7 на edin drugii


  Има кой! demokrati.bg

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  Недей да храниш герберския трол. Игнор и напред. Нарочно провокира.
  Милиционерска му работа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  Храбрецо, а да видим, ще имаш ли храбростта, с две-три изречения да кажеш, с какво предложенията за съдебна реформа на ДБ се различават от останалите и защо са по добри . Конкретно, без лозунги и общи приказки.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#41] от "nij50393132":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#3] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Доживяхме някой да цитира онази партийна секретарка.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#44] от "uvtest":

  Като му дойде времето. Няма да ви уредим с чужди идеи и политики.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#38] от "petyo9":

  А вие какво направихте, за да могат и хората за които говориш да ви разберат, та да не ви влечат към дъното ? Щото само със седене на жълтите павета и биене в гърдите, как вие сте най умните, знаещи и можещи, работата няма да стане.

 49. 49 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#30] от "uvtest":

  На никой не му пука, кой, какво обещава. Важното е какво правят. Герберите ги видяхме вече - шкафчета, незаконни строежи, евтини апартаменти, студени резерви, ПКПки, източване на милиони, крадене на бизнеси ...
  Стига толкова от това.

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#48] от "uvtest":

  Всеки е по-добър от вас. Ударихте дъното без никакви съмнения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#8] от "Червеногъз десебарски шебек":Като гледам как си се кръстил, очевидно каквото и да ти кажа или покажа, няма особен смисъл, затова ти желая усмихнат и успешен ден.
  —цитат от коментар 9 на boevbisser


  😀Е, предизборен трол, почва с пропагандата още от ПОДХОДЯЩО избрания му ник😀

  П.С. Чудя се, толкоз ли са тъпи разните "кутевци" в бкп и герб, та си мислят че с такива плоски 'фатки ще убедят някой ТУК да си промени възгледите? Или съм надценил нивото на потребителите тук?

  П.П.С. Навремето един с ник като твоя пишеше в отцепилия се от дир'ския клуб "Политика". Съвпадение или...?
  До коментар [#9] от "boevbisser":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 52. 52 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  До коментар [#38] от "petyo9":

  Мале, Мале софийските селяндури дето слава богу се намира цялата утайка на България били умните и информираните хахаха.
  А Габрово напук на плочките на разни нещастници тука спечелихме поредната награда "Предприемчив европейски регион" , заедно с Мадрид, Хелзинки, Прованс-Алпи-Лазурен бряг, Силезия.
  Значи искаш да кажеш, че сме тъпи.
  Я кажи баба ти и дядо ти от кое село се домашната в София.

 53. 53 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#49] от "3biri":

  А пак разправяйте, че не ви направляват от "Позитано" . Аз питам, каква съдебна реформа ще направят ДБ, ако вземат властта, отговорът е "ама те ГЕРБ..." Иначе, големи претенции-без покритие.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1927 Весело

  До коментар [#51] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Абе ти сред като богатата американска еврейска общност подкрепя България що си все Против България.
  Да не си евреин комунист:)

 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Неутрално

  До коментар [#54] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Слабичко. Раздай се повече.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#19] от "Червеногъз десебарски шебек":Не сравнявай Цачева с Лозан Панов. Ерудиран и компетентен съдия с политичка, завършила рабфак.
  —цитат от коментар 26 на Vesselin Velkov


  За тоя ли Лозан Панов става дума:
  Две седмици след като встъпва в длъжност като председател на ВКС, на 14 февруари Лозан Панов сключва граждански брак с Елисавета Ганева, която приема фамилното име на съпруга си. Кумове на младото семейство се оказват собствениците на известната строителна компания „Артекс“ - архитектите Весела и Пламен Мирянови. По-късно ще се окаже, че преди това Елисавета Панова е закупила от бъдещите си кумове луксозен апартамент (за което говори и названието на сградата „Дипломат“) в престижния софийски квартал „Изгрев“ на стойност поне около 4 пъти по-ниска от пазарната към онзи момент. Макар да измина повече от една година, семейство Панови така и не е дало логично обяснение за разликата от няколко стотин хиляди лева между реалната цена на имота и представената пред данъчната администрация.

  По въпросите за неустановения произход на средства, семейството на Лозан Панов дължи много отговори, най-малкото, защото данъчна проверка, провокирана от самия председател на ВКС, установи разминавания в размер на повече от 100 000 лв.

  Освен семейното гнездо, обитавано от Елисавета и Лозан Панови, за което всъщност се плаща наем на фирмата на нежната половинка на председателя на ВКС, „съдия №1“ така и не обясни как е успял да си закупи вилно място с лятна къща на брега на морето в престижна местност в близост до Варна.

 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Не вярвам в каквито и да е обещания . Още повече пък на гражданите за Европейско развитие. Господин методиев дойде на власт с обещанието , че ще има справедливост. Но изглежда обещанията са затова да не се изпълняват.

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Поредният пасквил на тема "какво не искат да направят лошите ГЕРБ", без нито дума за това, какво искат да направят умнопрелестните комунистически ушанки от ДеБъ! Още Цачева, като министър на правосъдието и в отговор на поредната плюМка на черния лебед Лизгань Пръднов - че това не била "дълбоката съдебна реформа, от която се нуждаем" - постави въпроса ребром. "Дайте ми текстовете за изменение на ЗСВ, които според вас ще доведат до тази "дълбока съдебна реформа" и аз се ангажирам да ги внеса като законопроект в Народното събрание" (перефразирам):https://glasove.com/categories/kultura-i-obshtestvo/news/cacheva-ne-priemam-postignatoto-v-sydebnata-reforma-da-se-naricha-mimikriya От тогава - ни дума, ни вопъл, ни стон от към редиците на радикалните комунисти - те нямат идея какво искат, бучат някой друг да прави "реформи", а те отстрани само да грачат традиционните си критики в стил "що си с шапка - що си без шапка". Гнус, радикал-комунистическа!
  —цитат от коментар 3 на Червеногъз десебарски шебек


  Не си червен десебар но със сигурност си червена богомолка.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#51] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Абе ти сред като богатата американска еврейска общност подкрепя България що си все Против България.Да не си евреин комунист:)
  —цитат от коментар 55 на Да вярваме на истината


  мюнхаузенчо😀 Това че се присмивам на..."умници" пишман'агитаторчета НЕ ОЗНАЧАВА че съм "все ПротивБългария"😀! Нито това че съм доста критичен към куп кусури в България😀

  К'о да ме пра'Йш, от 68 не съм в нрб та нямам навика да ръкопляскам на всяка иСцепка на комунярите от всичките им мутации😀

  Ама ти си плюФкай на воля-зер да клеветиш тези с различно мнение от това на поредния пленум на ЦК явно ти е вродена/наследствена пЦихологическа аномалия😀
  До коментар [#55] от "Да вярваме на истината":

  П.С. СТРАШНО ми 'аресва твойто плюсче което сам си си поставил😀😀😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 61. 61 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Леле колко ранима е герберската душа! Обърнаха палачинката на всякакво ниво, кажете ни това, кажете ни онова, дайте диалог!
  Е НЕМА!
  С вас диалог вече няма!
  Остана ви да слушкате внимателно какво казва г-н Карадайъ, да си записвате чинно о да изпълнявате!

 62. 62 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1927 Весело

  До коментар [#60] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Напротив плюеш. Не си обективен.
  Габрово спечели всички възможни награди на ЕС, а ти ме хулеше и обвиняваше в лъжа.
  Все едно аз да зная по-добре от теб какво е положението в Йерусалим например. Ами не знам. Каквото кажеш го вярвам защото го виждаш.
  А според теб аз имам видения.
  Ей това се казва болшевизъм:)

 63. 63 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#38] от "petyo9":А вие какво направихте, за да могат и хората за които говориш да ви разберат, та да не ви влечат към дъното ? Щото само със седене на жълтите павета и биене в гърдите, как вие сте най умните, знаещи и можещи, работата няма да стане.
  —цитат от коментар 48 на uvtest


  Ситуацията е сходна с Параграф 22. Не можем да направим много бидейки извън парламента. Не можем да популяризираме нашите идеи в държава която е на 111-то място по свобода на медиите. А как биха ни разбрали хората които нямат достъп до информация? И как биха ни избрали като не знаят за какво се борим? Докато не се разруши корупционно-олигархичния модел на порочни зависимости между властите, докато не се възстанови върховенството на правото и закона не ще има и свобода на медиите. Тоест нас ще продължават да ни заглушават с всички сили и средства и порочният кръг се затваря. И продължаваме към дъното.

 64. 64 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#38:"petyo9"][/quote]

  Поредния с оправданието - хората са тъпи и не ни разбират. Не, не че хората са тъпи, просто вие вадите вмирисана стока на политическата сергия. Кадрите ви по места са по-крадливи и от на Герб - например бихте ли ми казали какво прави отявлен крадец и виден приватизатор Васко Василев, по прякор касичката в листата ви във Варна. Замисляли сте се, че Ицето, който ще води съдебната реформа няма кетап на адвокат. И някак доста чудно - почти нямате член на ръководството на ДБ, който да не е с комунистическо потекло. Ей затва не ви вярват хората. Хората не харесват Герб, ама вие сте по-зле и от тях.

 65. 65 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  "Гражданите искат институциите да работят бързо и да прилагат закона еднакво за всеки". Това са предизборните твърдения, с които ГЕРБ начева..." Да, гражданите искат, но не и ГЕРБ!

 66. 66 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  [quote#54:"Червеногъз десебарски шебек"][/quote]

  Кво става бе червената богомолка? Докога ще ни занимаваш с истериите си?

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#49] от "3biri":А пак разправяйте, че не ви направляват от "Позитано" . Аз питам, каква съдебна реформа ще направят ДБ, ако вземат властта, отговорът е "ама те ГЕРБ..." Иначе, големи претенции-без покритие.
  —цитат от коментар 53 на uvtest


  Чукча читатель, чукча не писатель:

  https://demokrati.bg/program/svoboda-i-spravedlivost/garantsii-za-politicheskata-svoboda-razdelenie-na-vlastite-i-otchetnost-na-institutsiite/

 68. 68 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Чукча читатель, чукча не писатель:
  —цитат от коментар 67 на petyo9


  Имах пред вид обратното: Чукча писатель, чукча не читатель.

 69. 69 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  "Гражданите искат институциите да работят бързо и да прилагат закона еднакво за всеки". Това са предизборните твърдения, с които ГЕРБ начева..." Да, гражданите искат, но не и ГЕРБ!
  —цитат от коментар 65 на petrapetra


  Томислав Дончев е похарчил досега над два милиарда за електронно правителство. А електронното правителство все го няма.
  Латвийците отдавна го имат и вече са забравили от кога го ползват срещу само дванадесет милиона. Как да не се пита човек защо е така и до кога.

  SHADOWS of SOFIA
 70. 70 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Томислав Дончев е похарчил досега над два милиарда за електронно правителство. А електронното правителство все го няма.
  —цитат от коментар 69 на Hepo


  И естонците имат напълно работещо и ефективно електронно правителство като за ситуирането му са похарчили 400 ПЪТИ !!!! по-малко от нас, които все още нямаме.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  "Искаме българските граждани да усетят, че има върховенство на закона и видими резултати в борбата с корупцията. Гражданите искат институциите да работят бързо и да прилагат закона еднакво за всеки".
  Това го обещава ГЕРБ. А в България явно има достатъчно идиоти, които да повярват. Иначе, защо герберите ще лъжат така нагло, ако не се надяват достатъчно дебили да им повярват.

 73. 73 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  До коментар [#64] от "oak17621787":
  "Хората харесват ГЕРБ" е вярно само до хората, платени от ГЕРБ с нашите пари от чекмеджетата. Останалите хора вече не харесват ГЕРБ, отворени и погнусени са от това в което се превърна Борисов и ГЕРБ.

 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Весело

  Бе ти не на мен, на четящите го кажи и покажи - нали очаквате да гласуват за вас?
  —цитат от коментар 11 на Червеногъз десебарски шебек


  Очевидно ти си от нечетящите, които знаят всичко!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1926 Разстроено

  Герберите ако работеха в цирк щяха да са поддържащите шутове (главен ще е Доган).

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#54] от "Червеногъз десебарски шебек":

  Отделянето на прокуратурата от съдебната система глупако!
  Главният прокурор (Ако изобщо го има. Има предложение неговата роля да бъде изпълнявана от министъра на правосъдието) да няма власт над съдиите.
  Превръщането и в независима от политическите сили и техните интриги. Квотата на представителите на политическите сили в управителните и органи да бъде снижена до 1/3 от сегашната.
  Промяна в отношението и към отделните личности и бизнеси, така че за нея да няма връзкари и дребни изкупителни жертви.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#28] от "BezEmotsia":

  След 11 (единадесет) години управление на герп (крадене, крадене и пак крадене) Христо Иванов ти е виновен, а не мнозинството на герп и дпс което си гласува промени каквито на тях им харесват.
  И ако всичко е било ОК и ХИ е виновен, защо сега се налагат отново промени предлагани от вас???
  А заедно с дпс на доган ще "възстановите държавността". :-)

  Готин си. Гербер. Трол?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  ...Освен това, когато предлагаш реформа, която може да се компрометирана от назначаване на "правилните хора", значи нищо не разбираш от материята, а просто искаш да уредиш себе си (което е отличителна характеристика на "гения" Христо Иванов)...
  —цитат от коментар 28 на BezEmotsia


  Една система винаги може да бъде компроментирана от "правилните хора"....НО ако се осъществи предложеното от ДБ това може да бъде само временно.
  Ако например министърът на правосъдието изпълнява работата на главен прокурор, той няма да може да бяга (както правеше Цацаров едно време, а сега и Гешев) от регулярните отчети пред Народното събрание, където щеше да бъде най-методично смацафрацан от опозицията (поне) за всяка негова противозаконна простъпка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Весело

  До коментар [#3] от "Червеногъз десебарски шебек":Хубаво си си сложил снимка на Борисов за аватар, но защо на младини? Сега е около три пъти по-дебел и съвсем определено му ходи.
  —цитат от коментар 78 на elector-bg-org


  Защото толкова е нашишкавял. че не влиза в рамката!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4417 Весело

  До коментар [#78] от "elector-bg-org":

  Закова го.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#15] от "Червеногъз десебарски шебек":Ако не обиждаш всеки и пооправиш изящната си словесност едва ли ще има проблем да си изказваш мнението.
  —цитат от коментар 17 на boevbisser

  Същата забележка можеш да отправиш, даже с повече основания, на стюпида и тайпи/юрдечка/лойко. Но не гпо правиш. Защо ли?

 84. 84 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":Храбрецо, а да видим, ще имаш ли храбростта, с две-три изречения да кажеш, с какво предложенията за съдебна реформа на ДБ се различават от останалите и защо са по добри . Конкретно, без лозунги и общи приказки.
  —цитат от коментар 44 на uvtest


  Няма да ти каже. Ще започне да ругае.

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#3] от "Червеногъз десебарски шебек":Доживяхме някой да цитира онази партийна секретарка.
  —цитат от коментар 46 на 3biri


  Елена Костова ли?

 86. 86 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  До коментар [#64] от "oak17621787":"Хората харесват ГЕРБ" е вярно само до хората, платени от ГЕРБ с нашите пари от чекмеджетата. Останалите хора вече не харесват ГЕРБ, отворени и погнусени са от това в което се превърна Борисов и ГЕРБ.
  —цитат от коментар 73 на petrapetra


  Вие май писан текст с разбиране не може да четете - аз точно това съм написал, хората мразят Герб, но още повече мразят ДБ. За мен лично - ДБ е най-лошото нещо което се е случвало в политическия живот на БГ, защото заемат незаслужено място на някоя нормална дясна партия, тикани от медии като Дневник. Аз лично ще гласувам за Москов, поне човека има работа, за разлика от Ицето.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  [quote#85:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  Ох това заболя. 🤣🤣🤣

 89. 89 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Цъкачката пак е включена.

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3623 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":Храбрецо, а да видим, ще имаш ли храбростта, с две-три изречения да кажеш, с какво предложенията за съдебна реформа на ДБ се различават от останалите и защо са по добри . Конкретно, без лозунги и общи приказки.
  —цитат от коментар 44 на uvtest


  1. Тези неща бяха част от предложенията на Реформаторския блок. За съжаление, благодарение общите усилия на ГЕРБ и ДПС (за БСП не си спомням. Май се въздържаха) те бяха отхвърлени.
  2. И докато герберята си сменят намеренията като ръкавици (по песента). За разлика от ГЕРБ, ДПС дори не са се престрували. Те винаги са били против. От БСП пак не се чува конкретен отговор.

  С две думи.
  На обещания сте големи реформатори,
  С тези обещания на два пъти излъгахте сума народ......Но вече не ви се връзват на лъжите.
  Има една дузина статии из медиите, в които ви го хвърлят право в лицето, че сте много дашни, но само в обещанията.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  Ако например министърът на правосъдието изпълнява работата на главен прокурор
  —цитат от коментар 79 на Храбър


  Това ли била панацеята ? А сега си представи Дани Кирилов, мин.на правосъдието и Главен прокурор. ДБ щяха ли да са щастливи, или и на него щяха да искат оставката?

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Реално с Барни Ръбъл и Ахладова ГЕРБ поставиха недостижими висини в правото. Даже майката на народа ни се стори компетентна. Ръбъл няма да си го причини повече, така че изборът от тук нататък ще е или Ахладоа или Атанасова. Или още някоя такава изненада. Но на симпатизантите им не им пука, важно е вожда да го е избрал кадъра.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1658 Весело

  До коментар [#60] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Напротив плюеш. Не си обективен. Габрово спечели всички възможни награди на ЕС, а ти ме хулеше и обвиняваше в лъжа. Все едно аз да зная по-добре от теб какво е положението в Йерусалим например. Ами не знам. Каквото кажеш го вярвам защото го виждаш. А според теб аз имам видения. Ей това се казва болшевизъм:)
  —цитат от коментар 62 на Да вярваме на истината


  Ами ДА, НАДСМИВАХ ТИ СЕ (ХУЛЕНЕ Е РАЗЛИЧНО ОТ НАДСМИВАНЕ!) ТЕ И ТЕ ОБВИНЯВАХ (АРГУМЕНТИРАНО) В ЛЪЖИ, НЕ ВЕДНЪЖ ИЛИ ДВАЖ😀 Щото ги плямпаш като агитатор от райкома в кварталния пенсионерски клуб, по времето на соц'а. Тогава вървеше-овен раб'дело нЕмаше друг източник на информация, ама днес-твърдо нЬе😀Да ти припомня ли ЕДНА от тях😀? Заповядай:

  Коментар 79 (от 17.12.2019): "...Преди около месец пуснахме първото от седем находища газ в Северозападна България "Враца 1-25" с общ запасноколо 65 милиарда кубика:) Най-голямото сухоземно находище в ЕС.
  А Турция се трепе в Кипър за 87 милиарда кубика:)..."

  Моя коментар 82 в същата тема:

  "...БАРОН МЮНХАУЗЕН!!! (ако нде знаеш к'о това да ти кажа-ЛЪЖЕЦ НА ЕДРО).

  Я пак за пуснатото преди месец находище "Враца 1-25", с 65 милиарда кубика в него? Щото в нета намерих други неща:

  https://www.businessnews.bg/ikonomika/8075-gazovoto-nahodishe-blok-vraca-1-25-zapad-e-perspektivno.html

  Цитат от статията:

  "Газовото находище „Блок Враца 1-25 Запад“ е перспективно и очакванията са да съдържа 7,4 млрд. куб м газ. Точните обеми обаче предстои да се докажат чрез 2D и 3D сеизмични проучвания, като до края на 2019 г. трябва да бъдат избрани изпълнителите...."

  Като във вица-не били компютри а компоти, и не били изнесени а върнати.

  Или като твойте бълнувания тук за 30те габровски завода в Румъния, и двата супер'технологични такива в Израел, барабар с една супермодерна клиника.
  До коментар [#79] от "Да вярваме на истината":.."

  Кой' не вЕрва-да прочете оригиналите в линка😀


  https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/12/16/4006590_izrael_zapochva_da_iznasia_gaz_sled_sdelka_s_egipet/ #comment-82

  ИСКАШ ЛИ ОЩЕ НЯКОЛКО ТВОИ ЛЪЖИ ДА ТИ ПРИПОМНЯ😀😀😀?!?
  До коментар [#62] от "Да вярваме на истината":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 98. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5650 Любопитно

  До коментар [#79] от "Храбър":

  И как точно главният прокурор ще е партийно независим, ако е към изпълнителната власт?

 99. 99 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#54] от "Червеногъз десебарски шебек":Отделянето на прокуратурата от съдебната система глупако!Главният прокурор (Ако изобщо го има. Има предложение неговата роля да бъде изпълнявана от министъра на правосъдието) да няма власт над съдиите.Превръщането и в независима от политическите сили и техните интриги. Квотата на представителите на политическите сили в управителните и органи да бъде снижена до 1/3 от сегашната.Промяна в отношението и към отделните личности и бизнеси, така че за нея да няма връзкари и дребни изкупителни жертви.
  —цитат от коментар 76 на Храбър


  Точно така! Браво! Но това не стига до мозъците на шебеците, както сами се наричат.

 100. 100 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 706 Неутрално

  [quote#92:"uvtest"][/quote]

  Заради това не искаме да ни управлява ГЕРБ. Заради Дани Кирилов и много като него в тази корумпирана и некадърна партия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK