"По-малкото лошо": Слави Трифонов би се коалирал с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън"

"По-малкото лошо": Слави Трифонов би се коалирал с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън"

© ДневникСпоред лидера й и кандидат-депутат Слави Трифонов, партия "Има такъв народ" няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС, нито с някоя от патриотичните формации, които за предстоящите парламентарни избори се разделиха за участие. Той отново се разграничи от основните политически партии и заяви, че вижда като евентуални коалиционни партньори "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", защото според него са "по-малкото лошо".


Трифонов обясни общо за някогашните си приятелски отношения с Бойко Борисов, но определи поведението на президента Румен Радев като достойно и от отговора му се разбра, че би го подкперил за нов мандат.


Това бяха част от темите в предизборната проява в събота (20 март) привечер, в която Трифонов в небрежни говор, облекло и обстановка отговаря около час и половина на въпроси на свои почитатели по телевизия "Седем-осми". Предаването бе излъчвано на живо и в официалната страница на телевизионния водещ във фейсбук (вижте видео в края на текста).
Според данни на "Алфа рисърч" от изследване, проведено между 26 февруари и 1 март, "Има такъв народ" е на трета позиция с 13.3 % сред решилите за кого ще гласуват (те са малко над 37 % от 52.5 %, които към онзи момент казват, че ще упражнят правото си на вот на 4 април). Партията на Трифонов е следвана от ДПС с 12.5 %, а тя от "Демократична България" с 5.7 %. Засега проучванията показват коалицията около Мая Манолова на ръба от четири процентната бариера.


Слави Трифонов срещу (почти) всички


Като "по-малкото лошо" определи Слави Трифонов "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", когато бе запитан от млад мъж, представил се с името Валентин Котов.


"През целия ми живот винаги ми се е искало да избирам между добро и лошо", заяви Трифонов, но каза, че доколкото това не било възможно, смята обединението "Демократична България" и коалицията "Изправи се! Мутри вън!" като възможни коалиционни партньори, защото са "по-малкото лошо", в зависимост от следизборните реалности.


От "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" досега на въпроси за евентуални коалиции с "Има такъв народ" или други по-малки партии в бъдещия парламент са коментирали, че биха приели подкрепа от тези, които ще подкрепят искани от тях политики.


Лидерът на "Има такъв народ" отрече да е възможна коалиция между неговата партия и ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО и НФСБ. Шоуменът и преди се е обявявал срещу водещите политически сили и повтори убеждението си: "Няма да има такива коалиции, това е повече от ясно! Мога да си го татуирам, но това е тъпо".


Всичко, което трябва да знаете за изборите - четете тук


Поименно Трифонов изрази възмущение срещу лидера на НФСБ Валери Симеонов заради репликата му към протестиращите майки на деца с увреждания, които нарече "група кресливи жени, които спекулираха с децата си". Негативно звучеше отношението на лидера на "Има такъв народ" и към евродепутата Ангел Джамбазки (от ВМРО), защото в края на 2019 г. бе засечен да кара пил и защото миналата година е замерял протестиращи с пиратки и вода.


Трифонов с подкрепа за президента Радев


В отговор на въпрос Трифонов изрази по-положително мнение единствено за президента Румен Радев, като общо определи поведението му като "много достойно". Без да казва ясно и категорично, от отговора се разбра, че вероятно би подкрепил кандидатурата му на предстоящите президентски избори.


Радев "изказва това, което мислят хората, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха сега се дърпат. Имам предвид БСП....Най-вероятно на базата на това, което казах преди малко, е ясно и моето решение."


Ако в следващия парламент първите две партии (според социологическите проучвания от началото на март това са ГЕРБ и БСП) не успеят да съставят правителство, президентът може да избере на кого да връчи третия мандат - дали на третата формация или на някоя от другите партии. Дори и да не се стигне до този вариант, Радев вече обяви, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори през есента и неговите ходове също ще бъдат свързани с търсене на по-широка подкрепа (ДПС вече открито го атакуват, а БСП ще решат какво да правят след парламентарните избори).


Трифонов за Борисов


Мъж, представил се като Антон Башев, попита Трифонов какви са отношенията му с настоящия премиер Бойко Борисов, "защото по едно време беше Ваш приятел". Лидерът на "Има такъв народ" потвърди, че е имал приятелски отношения с Борисов, когато е бил главен секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР).


По думите на Трифонов до там се стигнало след като Бойко Борисов му гостувал в шоуто (то се излъчваше дълги години по Би Ти Ви), подарил му куче, чупил е летви заради уменията си по бойни изкуства и като цяло показал "различен образ от повечето членове на МВР". Според Трифонов обаче отношенията им станали "невъзможни" след като Борисов станал кмет на София и министър-председател. Лидерът на "Има такъв народ" не бе конкретен за причините и обстоятелствата за промяната в отношенията. (Още по темата за отношенията Борисов-Трифонов - четете тук)


Трифонов за себе си в политиката


Като цяло в рамите на час и половина, към Слави Трифонов не бяха зададени конткретни въпроси за политическите му ангажименти при евентуално управление или участие във властта. Бе питано само общо как лидерът на "Има такъв народ" ще се справи с проблемите в системите на правосъдието и здравеопазването. В тези ситуации Трифонов насочваше да бъде прочетена предизборната програма на политическия проект и обясни няколко пъти, че в листите има хора, които са професионалисти в съответните области.


На въпрос дали ще стане министър-председател, той припомни че България е парламентарна република (макар по думите му това да било забравено последните 11 години, визирайки управлението на Борисов) и че най-голямата партия назначава премиера и това зависи кой на изборите ще спечели най-много гласове.


Трифонов не коментираше в детайл политики и действия, а на някои от въпросите не отговори ясно - оставяйки без категоричен отговор или да се подразбира каква е позицията му. В други цитираше "мъдри мисли" или разказваше истории.


Той повтори вече известните си позиции, че ще се стреми да узакони решенията на инициирания от него референдум през 2016 г. и аргументира, че това е решението му да влиза официално в политиката ("аз нямах избор").


Слави Трифонов заяви и че, ако влезе в парламента, "едно от първите неща, които ще направим, е да променим този гнусен изборен закон", имайки предвид ограничения брой секции за гласуване в държави извън Европейския съюз.


В други отговори партийният лидер обяви, че позициите му са про-НАТО и про-Европейския съюз. Въпрос за отношенията с Македония не му беше зададен.


Жена от Варна попита дали е "готов за мръсотията", визирайки вероятно политиката и Слави Трифонов отговори: "Скъпа, мила моя, аз съм в такава мръсотия от толкова година, не знам с какво ще мога да бъда изненадан". Според лидерът на "Има такъв народ" участието му в политиката е цената, която плаща, за да работи за каузите си.


Един от последните въпроси бе на мъж, който каза, че все още се колебае дали да гласува за Трифонов и попита как ще го убеди, че няма да прави просто шоу в парламента. В отговора лидерът на "Има такъв народ" не бе конкретен:


Как да Ви убедя, че няма да правим шоу?! Как да Ви убеди един пожарникар, че няма да гаси пламъци с шланга в парламента?!


Слави Трифонов,

лидер на "Има такъв народ"


Трифонов за COVID-19


Още в началото на предаването шоуменът и водач на листите от Варна и Стара Загора призова оператора да покаже неформалната обстановка, в която Слави Трифонов ще отговаря на въпроси. По думите му сюжетът се развива от "стаята на сценаристите" в квартал "Левски Г" в София.


Камерата показа екипа и лидера на "Има такъв народ" каза, че "ние сме по-малко от 15 човека, затова сме без маски". Това изказване обаче е неточно, защото носенето на маски е задължително на закрито, дори и в офиса (ако се приеме, че хората в кадър са на работа). До 15 човека могат да се събират на частни тържества (например сватби, кръщенета и др.), като в тези ситуации действително не са упоменати изисквания за предпазни средства.


От мъж на име Теодор Иванов Слави Трифонов бе попитан как би продължил да управлява ситуацията с COVID-19 и как би постъпил с националния оперативен щаб. Шоуменът направи оценка, че "цялата ситуация с коронавируса е абсурдна". В този контекст Трифонов акцентира върху участието на имунолога проф. Андрей Чорбанов в "Има такъв народ".


Чорбанов е отявлен критик на ограниченията срещу разпространението на COVID-19. На него пък често се противопоставят членовете на щаба за коронавируса, както и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.


Слави Трифонов влиза в пряк сблъсък със здравния министър във Варна, където двамата са водачи на листи (още по темата - тук). В отговор на въпрос, водещият обясни че много харесва Варна и Стара Загора и затова е избрал да е кандидат от тези градове.


Трифонов за журналистите и медиите


Още в първите секунди на предаването си Слави Трифонов се разграничи от предизборните дебати по телевизионните студиа и журналистите като цяло.


Лидерът на "Има такъв народ" определи участията на другите политици в публични предизборни дебати като "жалки и унизителни" и затова не смятал да участва в тях. За шоумена "телевизиите са старовремски и гледат да получат някой лев".


Все пак Слави Трифонов каза, че харесвал водещият на предаването "Панорама" по Българската национална телевизия (БНТ) Бойко Василев след като говорили по темата Македония и му се бил обадил, за да поиска интервю при него. Журналистът бил предложил на Трифонов участие в предизборен дебат, но опцията за несамостоятелна изява не се харесала на шоумена и кандидат-депутат.


"Това, което правят журналистите, е много интересно: има платени реклами на една партия, а след това тя участва в дебати. Знаете как става: който плаща, той поръчва музиката", заяви Слави Трифонов общо за медиите и предизборните дебати.


"Жива връзка" - така беше наречено излъчването (една от най-известните песни на водещия и Ку-ку бенд е "Жива рана") и в него бяха включвани и въпроси в живи видео връзки и такива, които се изписваха на екрана. Не се разбра на какъв принцип са избрани задаващите и как успяват да се включат и кои други въпроси селектират от екипа, тъй като в чата във фейсбук страницата потребители задаваха още десетки въпроси. Сред включванията имаше от цяла България, но и от Европа, а последното, чиято връзка пропадна, беше от САЩ.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (278)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Коалиция "Има-нема"?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на mbs
  mbs
  Рейтинг: 242 Неутрално
 3. 3 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Като гледам Иво Мирчев, хич не е по-малко...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 4. 4 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1928 Разстроено

  Тошко сценариста- Премиер! Слави- Президент!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 5. 5 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "Видяла жабата че подковават коня и надигнала и тя крак"
  А попитаха ли го той самия за по-голямото или по-малкото зло се приема?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  От тия избори правителство няма да излезе, което всъщност е много добре.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 8. 8 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Да България и Мутри Вън.

  Точен паралел на чалгаря

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 9. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Слави ша ни орайи.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Ако това наистина е вярно, то единствените възможни конфигурации в следващия парламент са БКП обединени (БСП и ГЕРБ) или правителство на ГЕРБ + патриоти, което е подкрепено с гласове на ДПС, ама ще пуснат пропагандата, че няма такова нещо (както е и в монета впрочем)

  Не ме търсете преди обяд
 12. 12 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Те се коалират и понеже нямат опит се отдават на ДПС да ги ръководи и насочва, следва яка лапачка и разсипия, после чакаме новия месия!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 13. 13 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#3] от "Птоломей Едно":

  Според информационна агенция ПИК ли?

  Не ме търсете преди обяд
 14. 14 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 570 Весело

  Бате, те всички са били приятели на Борисов в някакъв момент от живота му. То това нещо е като болест, която все някога хващаш. Цял живот е бил в едни или други структури, станал е неизбежен.

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Слави =Президент.
  Годжи -премиер.
  Сценаристите-министри.
  Песента-"За крадец не ставаш сине" -химн.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 16. 16 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 570 Любопитно

  До коментар [#3] от "Птоломей Едно":

  Брей! Мирчев някакъв злодей ли е?

 17. 17 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Дано да им дойде акъла, че основната задача е измитането на гробаджийско-сарайската кочина. И слугите им патриоти и магарешки. За съжаление това без сътрудничество с Нинова няма как да стане.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 18. 18 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#11] от "tulup":

  Патриотите няма да влязат, остава БКП обединено, което значи, че ще трябва да изтърпим още 4 години мизерии, за да може чак тогава някой да направи правителство без тях.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 19. 19 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Та колко хора я гледат тази телевизия! Я,хайде появи се в по сериозните такива.....

 20. 20 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#13] от "tulup":

  Според индекса на телесната маса.

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 21. 21 Профил на fsy11546314
  fsy11546314
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Силно се надявам липсата на изяви по време на кампанията и това мълчание да се отразят негативно върху процентите на това жалко нещо, определящо се за партия

 22. 22 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Единствено чалгар може да бъде достоен наследник на пожарникар. Искахте диктатура на малоумието, добър ви апетит сега, герберуги.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 23. 23 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2944 Гневно

  "в небрежни говор, облекло и обстановка" - и ПАК от същото - от народа или по-скоро, от мат`риала. Как пък не се намери един БЪЛГАРСКИ политик, с когото да се гордее не само партията му?! Мат`риал или електоРАЛНИ единици - обстановката трябва да бъде сменена най-после, заради хората, които не считат, че може нЕкой да ги определя от висотата на егото си, като брой гласове.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Весело

  Смартбютитта не се спираха да обиждат и да се присмиват на Славчо, буквално стотици подобни коментари се изляха, а бъдещата коалицийка, заедно, да не забравяме, и с другарката Костинбродская Пеевска, е налице?!
  Това е една от най-жалките истории в 30-год. български политически живот!
  Честито, другари и другарки!!!
  Чутовен срам и позор!!!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Дали тези три партии общо могат да минат 4-те процента?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 27. 27 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Нормалните хора ще гласуват за Слави, за да се махне локдауна.
  Тези от да-България и герб ще ни държат под кл/ч до 2022

 28. 28 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  За сведение на изпращачите:

  Следващо правителство на ГЕРБ няма да има!

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  До коментар [#7] от "Alan Blackmore":

  Така е, предстои голямото преброяване.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Егати кашата, въпреки слушалката в ухото. В един диспут между чалгаря и Димитър Пенев, мисля, че Пената ще го разбие. Доста по-гладко му тече мисълта.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 31. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Слави ще свърши хубава работа на тези избори. Видя се от типажа на зрителите, които се включиха онлайн, че без политиччески играч като Слави гласовете им ще отидат директно в българските етнически крила на ДПС - т.е. ГЕРБ, ВМРО и Воля.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 32. 32 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2273 Любопитно
 33. 33 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1940 Весело

  първата си предизборна проява, в небрежни говор, облекло и обстановка лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов отговаря около час и половина на въпроси на свои почитатели по телевизия "Седем-осми". Своеобразното предаване бе излъчвано на живо и в официалната страница на телевизионния водещ във Фейсбук.

  С отговорите си телевизионният водещ се разграничи за пореден път от основните политически партии, обясни общо за някогашните си приятелски отношения с Бойко Борисов, определи поведението на президента Румен Радев като достойно и заяви, че вижда като евентуални коалиционни партньори "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", защото според него са "по-малкото лошо".
  —цитат от коментар 0 на статията
  От написаното и от цялата статия разбрах,
  че другарят Слави Трифонов е "против" всички"
  и е "приятел и бивш приятел с всички"!!!!
  Поздравления за "всички", които ще гласуват за този!
  Да ви имам кандидатите,
  да ви имам и "изборите"!!!

 34. 34 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Така и не разбрах - каква е тази професия, шоумен, ако няма телевизия - ще си намеря друго занимание - не е нещо което да липсва - както и да е, трябва да има ресторанти и забавления, примерно.

  То - впрочем и това е глупаво - щото да отричаш изобщо нещо, което не е за ядене е глупаво, но - все пак, някак не виждам смисълът, макар лично да съм горе-долу в подобна сфера, не знам, то и магазините по моята логика са излишни - можеш да си гледаш прасе на балкона (щом кучета и котки може).

  Политиците почват устремно и се сблъскват с необходимостта да работят - едни от "джипка", други - от телевизията и такива глупотевини. Не трябва да търсим спасител - след погрома на СДС, при работеща икономика - да ни доведат до идиотизъм, хората поумняха, ще бъде трудно да се подредят каквито и да било - влизат парламента и замръзват.

 35. 35 Профил на fsy11546314
  fsy11546314
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "avalanche":

  Направо втората Танзания ще станем със Слави.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  "През целия ми живот винаги ми се е искало да избирам между добро и лошо", заяви Трифонов, но каза, че доколкото това не било възможно, смята обединението "Демократична България" и коалицията "Изправи се! Мутри вън!" като възможни коалиционни партньори, защото са "по-малкото лошо", в зависимост от следизборните реалности."


  То и аз не избирам между зло и по - " малко " зло, а между добро и зло, ето защо учиндолския в парламента за мен не е нещо добро, но не съм този, който решавам в крайна сметка кой ще влезе там и кой - не !

 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  С гербиджа никой не иска нищо да прави. Тия са отровни вече.

 38. 38 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Гледах го... изгуби ме.. час и половина нищо не каза... съжалявам за загубеното време. Да не говорим, че беше се изтегнал на дивана си по 3/4 каумфлажни потури .. никакво уважение.. разговор без никакъв смисъл. Едни фрази ум да ти зайде.. говори много, не казва нищо

 39. 39 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Подредбата на следващия парламент!
  1 Герб
  2 /3ДПС или Воля НФСБ
  4 БСП
  5 ВМРО
  6 ДБ с много пожелания

  Давайте прогнозите, да видим кой е в час!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Много се радвам на троловете :) Слави ще ви бие и после пари за тролене няма да има =)

 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  " Според Трифонов обаче отношенията им станали "невъзможни" след като е станал кмет на София и министър-председател. Лидерът на "Има такъв народ" не бе конкретен за причините и обстоятелствата за промяната в отношенията."

  Защото такава промяна, всъщност,.......липсва ! В името на общото благо има опасност пак да сме свидетели на " спасителни коалиции"..........

 42. 42 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Нали уж нямаше да се коалира с никой сега изведнъж с Движение 21 и ЕНП!!!

 43. 43 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  някакси несериозно даже ми звучи слави-премиер.

  изглежда се очертава фронт "всички срещу ГЕРБ", в който новата тройна коалиция "сини, червени и засмени" ще оправи всичко - корупцията, съдебната система, мутрите, администрацията и народа.

  следващото дъно ще е ребранд на името на държавата Пайнер кънтри.

 44. 44 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 18 Неутрално

  А дали ще може да изчисти авгиевите обори ?

 45. 45 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#20] от "Птоломей Едно":

  Сериозен и смислен аргумент

  Не ме търсете преди обяд
 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Ха,ха ами те си пасват отлично във всяко едно отношение😆😆😆

 47. 47 Профил на Dobril Hristov
  Dobril Hristov
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#24] от "Chikonti":

  Хаха, добра шега.

 48. 48 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  До коментар [#24] от "Chikonti":

  Това дори математически няма смисъл, БСП няма как да има 51%, та все трябва да влезе в някой с коалиция и почти невъзможни при тези резултати да не е Слави (или ГЕРБ, ама това е друга тема).

  Не ме търсете преди обяд
 49. 49 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  ДБ и Мая ще имат от 4 до 8% общо, да не би да очаква 40-50% да спечели на тези избори, че да се коалира с тях без Герб или БСП. Опива се да не отговори, с кой точно ще се коалира

 50. 50 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Егати кашата, въпреки слушалката в ухото. В един диспут между чалгаря и Димитър Пенев, мисля, че Пената ще го разбие. Доста по-гладко му тече мисълта.
  —цитат от коментар 30 на bgkurshum


  Особено след новата риформа във Франция, според която вместо Луи XIV вече щяло да се пише Луи 14.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 51. 51 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Любопитно

  От тия избори правителство няма да излезе, което всъщност е много добре.
  —цитат от коментар 7 на Alan Blackmore


  Кое му е доброто?

 52. 52 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Комунистите и чалгаджии се коалириха. Гласуваш за ДеБъ, получаваш Слави, Корнелия и Доган.

 53. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Смартбютитта не се спираха да обиждат и да се присмиват на Славчо, буквално стотици подобни коментари се изляха, а бъдещата коалицийка, заедно, да не забравяме, и с другарката Костинбродская Пеевска, е налице?!Това е една от най-жалките истории в 30-год. български политически живот!Честито, другари и другарки!!!Чутовен срам и позор!!!
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf


  Коя коалиция е налице?

  Ъглистюпидите какво казват?

 54. 54 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Чалгари-другари... все лай..ри, пардон левундери.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1527 Весело

  Слави Трифонов би се коалирал с ...
  ...
  Нооо, нужен е исторически компромис за спасение на РОдината....и ще се коалира с БКП1 или БКП2.
  НалЕ?

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  От цялата дандания само Чалгаря да излезе като ново лице в политиката (т. е. новата алтернатива при липса толкова години на нови лица) ми се струва като подигравка към българските избиратели.
  Отдавна политическият живот в България "мирише", поради липса на алтернатива. И такава трябваше да се появи. Но точно Чалгаря не е никаква алтернатива.

  ДБ=БКП
 58. 58 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1940 Любопитно

  До коментар [#7] от "Alan Blackmore":


  От тия избори правителство няма да излезе, което всъщност е много добре.
  —цитат от коментар 7 на Alan Blackmore


  "Няма такива череши"!
  Всички дето са избрани,
  ще направят всичко възможно
  да си живуркат в парламента!
  Ще се направи -"широка -коалиция"!!!
  И за мен е много важно да уточня,
  че това не е "българска работа",
  а е "световна работа"!
  Такива "схеми" гледахме в Германия,
  Франция и на много други места!
  И у нас ги гледахме!
  То "двойни", то "тройни",
  то "национални" и какви ли не коалиции?!?
  "Надежда всяка тука оставете"!

 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Ха,ха ами те си пасват отлично във всяко едно отношение😆😆😆
  —цитат от коментар 46 на von_seeckt


  Като правешкия гений и банкянския еднокнижник?

 60. 60 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#34] от "ivan_lawyer":

  Ванка голама каша ти е в главата , ама хубавото е да не ти пука !
  Жив и здрав ✌

 61. 61 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 136 Неутрално

  Да си дойдем на думата. Изпълнителят на циганска музика, предложилата Пеевски и новите болшевики вече се разкриха. До края на изборния ден ще се присъединят и поръчителите им от БКП - БСП–ДПС. Хайде, у лево!

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 62. 62 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Малее, Христо Иванов и Иво Мирчев са станали по-шишкави и от Пеевски. Заприличали са на мутри

 63. 63 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Защо му трябваше на Трифонов въобще да се захваща с политика! Беше си на място ,като професионалист в правене на шоу програма , ама явно иска да го псуват и него...

  От друга страна пък ,де да знае човек- може да се окаже с талант.

 64. 64 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Нормалните хора ще гласуват за Слави, за да се махне локдауна.Тези от да-България и герб ще ни държат под кл/ч до 2022
  —цитат от коментар 27 на avalanche

  Знаех си, че 80-те % процента ще гласуват за некой кретен, който ще им обещае да могат да ходят на кръчма и на мач.

 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Весело

  Между другото, учиндолския плътно копира татовия при влизането си във властта ! Оня също стоеше на едно голямо канапе преди доста години, заедно с Цв. Цв, неформално облечен, като обясняваше какви тежки неща наближават за почетния пред разни журналистки..... ! Който е крал, нямало да има прошка, заканваше се сикаджията ! Е, продължението го виждаме......

 66. 66 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1219 Весело

  Айде Ступи, разкърши гъзицата под ритъма на едно ферари с цвят червен, хахахаха

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#58] от "vagabond66":

  Че то ДПС го формулира -Правителство за национален просперитет.
  И ГЕРБ и БСП мълчат засега тактичиски.
  Иначе ГЕРБ и ДПС ще имат 121 депутата, което значи, че Правителство без тях е невъзможно.
  Оттам разни Славчовци, ДБ и Маи, която няма да влезе са за кошии предизборни.

 68. 68 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Смартбютитта не се спираха да обиждат и да се присмиват на Славчо, буквално стотици подобни коментари се изляха, а бъдещата коалицийка, заедно, да не забравяме, и с другарката Костинбродская Пеевска, е налице?!Това е една от най-жалките истории в 30-год. български политически живот!Честито, другари и другарки!!!Чутовен срам и позор!!!
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf


  След това интервю, умнокрасавците ще сменят плочата.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  "По-малкото лошо": Слави Трифонов би се коалирал с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън"

  Да се коалира с ДБ е логично и приемливо- те са сродни пониво, генезис, манталитет, цели и задачи.
  С Маямата също би ми изглеждало логично, щото горното роднинство важи и за тях.
  Но ме смущава "Мутри вън!".
  Как Маямата едновременно ще гони мутрите и ще се коалира с тях?
  Мислих, мислих и не можах да намеря отговор на въпроса.
  Очевидно, още не съм узрял за политиката.
  Не мога да уловя морала й.
  Ако го има, де!


 70. 70 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Малее, Христо Иванов и Иво Мирчев са станали по-шишкави и от Пеевски. Заприличали са на мутри
  —цитат от коментар 62 на kzj35678888


  Лъжеш.

  Не са дори колкото еднокнижника, а той все още не се е окръглил като прасето.

 71. 71 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#58] от "vagabond66":Че то ДПС го формулира -Правителство за национален просперитет.И ГЕРБ и БСП мълчат засега тактичиски. Иначе ГЕРБ и ДПС ще имат 121 депутата, което значи, че Правителство без тях е невъзможно. Оттам разни Славчовци, ДБ и Маи, която няма да влезе са за кошии предизборни.
  —цитат от коментар 67 на Да вярваме на истината


  Ще имат дори 122,43 депутати.

 72. 72 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До: " 39 " - Изненади ще има , ако изборите са нормално проведени , което не е особено вероятно по няколко причини.......( не е трябва да се изброяват, защото всеки вече има право да покаже, какво мисли след три десетилетия " Преход към демократично общество...." А, това ще покаже и какви ще са резултатите......Иначе, при " познатата " досегашна практика , вашата прогноза би се сбъднала на .....100%.

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Весело

  Търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 74. 74 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Обшо колкото Герб на проценти... йок

 75. 75 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Боклуците се събират.

 76. 76 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На Славчо не му излизат сметките. Дори и да се случи това обединение, депутатите му няма да са достатъчни. Така че вместо да мутрее Слави трябва да каже, кой е възможния четвърти? За ГЕРБ разбрахме. Значи или БСП, или ДПС. Слави и Мая са помияри, и охотно ще влязат в коалиция с БСП и ДПС, което пък прави участието на ДБ невъзможно, по собствените им думи, а и излишно. Така че Слави да си спести празните приказки и да заяви в прав текст, с БСП, С ДПС или и с двете? Или пък в крайна сметка с ГЕРБ? От такъв, като Слави могат да се очаква всякаква мерзост.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 77. 77 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Бих допълнил:
  Боклуците се събират поотделно, но се изхвърлят заедно!

 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4884 Весело

  Събраха се! Мутри, чалгари и криптокомунисти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  До коментар [#71] от "До руските мекерета":

  Щом казваш.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Няма такова падение. Като гледам опциите и жаждата им за власт на всяка цена, определено пак за Борисов ще се гласува

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 84. 84 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 102 Весело

  Слави ще се провали с гръм и трясък. Човек, който не познава законите на ДА (Държавна Администрация) ще се провали! Говоря за неписаните закони ... тя е едно чудовище, което трябва полека да се насочва правилно. С лозуниги и спускане на началници не става ... съвсем друг е пътя. Единствено Да България напипва правилния път според мен .

 85. 85 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 59 Гневно

  И тия двамата от снимката искат да управляват!Единия е деградирал физически и не може да оправи собственото си здраве, тръгнал да оправя държавата!А втория е просто лице от мъжки пол и арогантно мекотело!Бегайте и се скриййте някъде бе, дегенерати чалгаджийски!

 86. 86 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Любопитно

  Събраха се! Мутри, чалгари и криптокомунисти.
  —цитат от коментар 78 на Alarmstufe: Rot


  Че ББ откога е криптокомунист? Нали си беше съвсем нормален комунист?

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#24] от "Chikonti": А и Нинова показа, че има по-големи топки от всички останали.

  Глупавото е,че дребосъкът често се определя като антигерб, но и анти нинова. А това е в полза на банкянския чукундур.
  А и в БСП ГЕРБ напазарува клиентела.

 89. 89 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#71] от "До руските мекерета":Щом казваш.
  —цитат от коментар 79 на Да вярваме на истината


  Да.

  Поех риска да оспоря прогнозата ти.

 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Любопитно

  До коментар [#2] от "MBS":

  Ще попитам мнозина под статията, но ти си се изокал първи с "чалгаря" та ще цитирам теб..Преди Слави българите слушаха Малер и четяха Кант?!И въпрос номер 2 : Кой е чалгар?! Този, който е намерил пазарна ниша и пуска понякога подобни парчета/ щото , като цяло, Слави и Ку-ку бенд са мнооого далеч от чалгата/ , или този , който слуша парчетата и праща хеликоптер за Цеца Величкович?! Амм? Кой е чалгаря?!

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1723 Любопитно

  До коментар [#78] от "Alarmstufe: Rot":

  Викаш, Слави прати хеликоптер за Цеца Величкович?!

  Sic transit gloria mundi
 92. 92 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Турско-руски чалгар..Нищо не става от него..

  shlshlshlshl
 93. 93 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1720 Весело

  ГЕРБ,ВМРО и НФСБ+ Воля няма да имат нужда от Слави.
  Ако той въобще влезе в парламента, де.
  Цялата му предизборна "стратегия" е основана на платени лъжи на социолозите.
  Която работи на ниво "чалга", на което си остана и самият баш чалгаджия.
  И всичките му подгласници от мутри- лилави, кафяви, черни и всякакви други цветове .
  Вервайте ми!

 94. 94 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  ДБ и "Вън мутрите" били по-малкото зло!? Чалгаря гледа на изборите като шоу. Ма забрави, че шоуто свърши.

 95. 95 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Кое му е доброто?
  —цитат от коментар 51 на 4ort


  Че ще управлява старото докато текат консултации в парламента (или пазарлъци казано по нашенски) :)


 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#78] от "Alarmstufe: Rot":Викаш, Слави прати хеликоптер за Цеца Величкович?!
  —цитат от коментар 91 на Hristov


  Това беше добро напомняне.

  ББ: три в едно.

  Мутра (исторически факт), комунист (исторически факт) и чалгар (исторически факт).

 98. 98 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  Поне Баце ходи с дънки и риза :)

  Па тоя с камуфлажни потури :)

  И вместо предавания от джипката, ще има предавания от стаята на сценаристите. :)

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK