Избори 2021: хроника (22 март)

Избори 2021: хроника (22 март)

© Юлия ЛазароваПредизборна хроника" е рубриката за новини около изборите, за които на "Дневник" няма да напише статия, но е важно да бъдат отбелязани.
"Информационно обслужване" предупреди изборната комисия, че няма да успее да обработи резултатите от вота в срок

Избори 2021: хроника (22 март)

© Надежда Чипева, Капитал


Държавната фирма "Информационно обслужване", която, както винаги, ще брои изборите, е изпратила писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), в което предупреждава за значително повишаване на трудоемкостта и необходимото време за компютърна обработка в Регионалните избирателни комисии (РИК) и ЦИК на данните от протоколите на секционните избирателни комисии и РИК и от техническите носители от машинното гласуване. От там смятат, че няма да могат да изчислят резултатите от изборите в посочените срокове и ще им е нужно повече време.


Екипът на "Информационно обслужване" посочват няколко фактора, които, според тях, ще усложнят обработката: Предвид пандемичната обстановка и високия брой на карантинирани избиратели се очаква създаването на голям брой подвижни избирателни комисии към всяка районна избирателна комисия. Отчита се и най-големият до момента брой създадени секции за гласуване извън страната. Машинно гласуване ще бъде проведено в над 2/3 от образуваните секции в страната. Партиите и коалициите от партии, регистрирани за участие в изборите са увеличени с 50% спрямо 2017 г. - 30 за предстоящите избори спрямо 20 през 2017 г. Кандидатите за народни представители, регистрирани през 2021 г. (6989) са с 48% повече от регистрираните през 2017 г. (4718).


Протоколите изисква въвеждане на данните от гласуването с бюлетини, данните от гласуването на машина и отделно тяхното сумиране за всяка една клетка в разпределението на действителните гласове и при преференциите. Според "Информационно обслужване" това увеличава обема на обработваните данни с 200% и предполага и множество възможности за допускане на технически грешки от страна на СИК и съответно множество итерации при изчистването на тези несъответствия.


От "Информационно обслужване" са изчислили, че обемът на числата, които трябва да бъдат обработени в съответните РИК се е увеличил до 400% в сравнение с предишните парламентарни избори.

Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите

Бойко Борисов и Румен Христов

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов и Румен Христов


Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред Би Ти Ви, че след парламентарните избори може да се стигне до преговори за коалиция с "Демократична България". Водената от него партия се явява на поредни избори в коалиция с ГЕРБ, а изказването му идва малко изненадващо, тъй като съпредседателят на политическото обединение Христо Иванов многократно уточни, че няма никакъв шанс да се коалира със сегашните управляващи.


Румен Христов припомни, че СДС и "Демократична България" са водили преговори за съвместно явяване на изборите, но в крайна сметка те завършили неуспешно. Той обаче уточни, че там има представители на автентичната десница и затова може да обсъдят сближаване на позициите.

Демократична България пита с какви мотиви ЦИК ще обжалва видеонаблюдението

Избори 2021: хроника (22 март)

© Юлия Лазарова


"Демократична България" призова Централната избирателна комисия (ЦИК) да побърза с обжалването на решението за видеонаблюдението от броенето на гласовете и да не чака крайния срок, за да изложи мотивите си. В петък (19 март) стана известно, че ЦИК ще обжалва решението на Софийския административен съд (АССГ), с което бе разрешено видеонаблюдението от обработването на бюлетините след края на изборния ден. Експерти от "Демократична България" посочват, че липсват правни мотиви за това решение и че обжалването вероятно се бави нарочно, за да не успее Върховния административен съд (ВАС) да се произнесе навреме. Срокът за обжалване изтича на 30 март – 4 дни преди преди изборите.


В допълнение от "Демократчина България" разкритикуваха липсата на желание от страна на ЦИК да въведе единен електронен формуляр, който карантирираните да попълват, ако искат да бъдат посетени от мобилна секция за гласуване. Срокът за заявки е 31 март, докато в други европейски държави с избори заявките може да се подават дори в самия ден за гласуване.


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов определи като позор действията на ЦИК при организацията на парламентарните избори на 4 април и посочи, че така се цели да се създаде хаотичен процес, който да отблъсне българските граждани да гласуват.

Лекари и фармацевти призоваха за надпартиен консенсус за здравеопазването

Избори 2021: хроника (22 март)

© Цветелина Белутова, Капитал


За надпартиен консенсус за ускорено развитие на здравеопазването призовава инициативата "Заедно за повече здраве", включваща Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България. Партньорите се обърнаха към политическите сили с най-голям шанс да влязат в следващия парламент с призива да загърбят политическите си различия и да се обедният, за да може България да настигне страните от Западна Европа по стандарти в здравеопазването. Те изтъкват, че средната продължителност на живота в страната все още е твърде кратка, а смъртността твърде висока в сравнение със страните от Европейския съюз. За да се променят тези показатели са необходими не само реформи, но и инвестиции в здраве, запазване, надграждане и оптимизация на здравноосигурителния модел, както и държавна политика в областта на професионалното развитие и финансова удовлетвореност на здравните кадри по региони, посочват от "Заедно за повече здраве". Лекарите и фармацевтите предлагат и създаването на доброволни здравни фондове, които да дофинансират системата.

Васил Божков за ковидкризата: да следваме шведския модел

Избори 2021: хроника (22 март)

© Дневник, Фейсбук/Васил Божков


Възможност за изпращане на лекарства по домовете на трудноподвижните и хронично болните хора, дистанционно проследяване на здравните показатели чрез смартфон и стабилизационни планове за лечебните заведения в малките населени места включва предизборната програма за здравеопазването на Българско национално обединение, водено от пребиваващия в чужбина обвиняем бизнесмен Васил Божков. Той и негови съпартийци представиха идеите си с видео във "Фейсбук". Божков смята, че България трябва да следва шведския модел на управление на ковид-кризата и всеки сам да взима решения за себе си дали да се изолира.

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 554 Неутрално

  ЗА ТРИЙСЕ ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ САМО ТОЯ МИ ПЛАТИ ОСИГУРВКИТЕ И ВСИЧКО ОТ ДО , ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ Е БИЛ КОРЕКТЕН , ПОСЛЕ РАБОТИХ ЗА ХОРА НА ХЕРАКОВСКИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ ИЗПОНАКУПИХА СИ АУДИТА С ОСИГУРОВКИТЕ МИ

 2. 2 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Черепа ги съсипа. Изкара им всички кирливи ризи на показ. Така трябва.

 3. 3 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  "Лекари и фармацевти призоваха за надпартиен консенсус за здравеопазването"...... Да си вършат работата "Лекарите и фармацевтите" а не да се заиграват с политиците...... консенсус искали.... и какъв консенсус може да има при различни политики?.... Политиците не могат да се разберат дали търговски дружества трябва да бъдат болниците .... консенсус....

 4. 4 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 120 Неутрално

  От всичко, което Божков бълва, разумният хомо сапиенс ще стигне до следния извод:
  Божков признава, че е мутра, но проблемът му е, че имало и други мутри, на които все още не им се е наложило да избягат зад граница. Все едно ученик да се вайка, че са му писали двойка за преписване само на него, при положение, че целият клас е преписвал.
  Е, не бих се доверил на една мутра, която ми обещава, че ще изгони останалите себеподобни. Още по-малко бих се доверил на една мутра, която се подиграваше със съществуването на един от двата големи клуба на България.

 5. 5 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Черепа по черепски?
  Лошо няма!
  Ако не ви е харесала една мутра, пробеайте друга мутра?
  Ако не друго ще опровергаете старата българска поговорки че “някой задни части един път се таковали”

 6. 6 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1014 Весело

  защо ли не бубликуваха поста на черепа за хи

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 7. 7 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Само комуняги от кандидат-депутатите спрягат режима на болниците . Както и да ги нарекат финансирането е 14 пъти под австрийското . Махането на статута на болниците като търговски дружества е последният напън на комунягите от всички боядисани партии да си получат обратно Тошовото 'БЕЗПЛАТНО' ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, което всъщност е незаплащано здравеопазване. Във всички бели страни има солидарно ПРЕДПЛАТЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ получаваш, ако внасяш и то до едно ниво ,няма как всичко да ти е предплатено със здравните вноски. Другото пикливо клише и манипулация е ,че здравеопазването тук било станало търговия. Е, затова ли има 14 000 избягали на Запад лекари за 30 години популистка власт и над 50 000 медсестри. Ако имаше такава успешна търговия щяхте да виждате опашка на германски, австрийски и френски лекари с куфари слизащи от самолети на път да си регистрират практики в чудесния търговски Рай на Ганьо Балкански. Да, ама не, няма ги , няма да ви дойдат ,а иронията е , че и негри доктори няма да ви дойдат. Просто ше гледат с презрение официалните чички от властта.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 8. 8 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Шведски модел, съчетан с българско безхаберие и мислене в стил: "Те ще ми кажат какво да правя" е най-бързия път към провала.

 9. 9 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Чери е започнал да взема заеми от свои близки и от екс контрагенти - ако неговите хора не вземат властта след изборите и да го оправят, след това година ще го видим самоубит

 10. 10 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 778 Гневно

  Докъде се докарахме само, да избираме между мафиоти! Не знам къде да си оставя съвестта, за да гласувам, така че после да си я върна обратно!

 11. 11 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Чичо Васко, гледай си там хазарта и войната с Бойко, не се занимавай с теми, дето нямаш хал хабер от тях

 12. 12 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Не разбирам защо се популяризира мнението на издирван международен престъпник.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 13. 13 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#10] от "rsk14877483":

  гласувай за демократите.
  кво ми се вайкаш.

 14. 14 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Мда, дреме му на Божков дали няколко десетки хиляди старци ще измрат. Те не търкат билетчета и не са интересни за него.
  Когато и да влезе в затвора, все е е късно.

 15. 15 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#12] от "Alarmstufe: Rot":

  обвиняем.
  не клевети.
  [20:16] Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
  ае бегай.

 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#14] от "johnniewalker":

  какво ства с получилия подкуп от 60 милиона
  държавен служител горанов.

 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  С мотиви, че раята трябва да си знае мястото и не трябва да си навира носа там, където бачовците "закръглят" резултати и слагат допълнителни чавки по бюлетините на антистатуквените партии. В рисковите райони, където ДПС и ГЕРБ обират вота, броят на недействителните бюлетини достига 20%

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 18. 18 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#15] от "mihail_p":

  Бегай ти. И все така защитавай издирвани международни престъпници.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 19. 19 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#18] от "Alarmstufe: Rot":

  сори.
  не ти се получава.
  покажи бюлетината, с която се издирва.
  яснооооо.
  пак сте гледали много филми в симеоново.

 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#19] от "mihail_p":

  Нищо няма да ти показвам. Факт е, че вие на Позитано защитавате със зъби и нокти един издирван международен престъпник.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 21. 21 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#20] от "Alarmstufe: Rot":

  слаба теза, кухи факти.
  както винаги.
  лъжеш.
  продължавай си де.
  къде е документа.
  къде е документа за изирване.
  пак се дъниш както винаги.

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#21] от "mihail_p":

  Дъниш се ти. Черепа защо не се върне в България? Какво ви казват от Позитано по въпроса?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 23. 23 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Мотивите са ... ами ... ами ... ще измислят някакви, колкото да има мотиви.
  Например: Този, дето иска видеонаблюдение, е аморален тип. Ходи с чужда жена. За доказателство прилагаме снимки.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#12] от "Alarmstufe: Rot":

  Ти като в народния съд - виновен без съд и присъда...
  Комунист, от тия, истинските...

 26. 26 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 308 Гневно

  ЦИК - основен стълб на Тиквостан!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Разстроено

  От СДС за съжаление останаха само трите букви, окупирани от христов, който е подложка на сарайския......!

 28. 28 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 492 Весело

  Тия го не щат в селото (маминия седесарин), той за поповата къща пита ;). Ходи целувай ръка на Еднокнижния, и се радвай като не ти сбърка името.

 29. 29 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Румен Христов го познавам по последа, че е демократ, по вратовръзката -- че е автентично десен, ма либерал ли е или консерватор?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  "Лекари и фармацевти призоваха за надпартиен консенсус за здравеопазването"
  Докато Борисов е премиер, това не може да се случи. За него няма друго, освен политика.И няма друга партия, освен ГЕРБ. И никой не може да управлява по-добре от него.

 31. 31 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Това, че Герб и ДБ може да се коалират обобщава, колко може да се вярва на ДБ и другите малки партии

 32. 32 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  С това му изказване, Румен Христов единственото което цели е откаже колебаещите се дали да гласуват за Демократична България. А ГЕРБ след като усилено плюха по всички останали сега единствения им вариант за коалиция ще е с тези по които никога не са плюли и чиито поръчки чинно изпълняват - ДПС!

 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Да бе, кой ще се коалира с вас. Хихихихи. Почнахте да се молите, ама няма.

 34. 34 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Това, че Герб и ДБ може да се коалират обобщава, колко може да се вярва на ДБ и другите малки партии
  —цитат от коментар 31 на ggot


  По това което си написал може да се съди, че или си с IQ под 80 или ти плащат, или и двете! Това, че Румен Христов е казал, не значи че от ДБ са съгласни с изказването му, за да обобщаваш на кого може да се вярва и на кого не!

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  "Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите"
  Това няма да се случи. Никога! Нито с тези предатели, нито с герберската мафия.

 36. 36 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Моля политическите трупове и морални утайки да не се обаждат!

 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Щом Марешки успя да вкара 10 депутата преди 4 години и Черепа ще може. Аз вече го броя за даденост в 45 НС, да не са и повече даже.

 38. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Не разбирам защо се популяризира мнението на издирван международен престъпник.
  —цитат от коментар 12 на Alarmstufe: Rot

  Нямам спомен да е осъден.
  А не е и издирван - така и не видяхме червена бюлетина, а ЕС каза че не признава европейската заповед за арест на Иван Гешев.

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Любопитно

  Едно е да се стигне до преговори за коалиция с "Демократична България", което е процедурна част от "рулетката", друго е да се каже, че не се изключва вариант за такава коалиция с "Демократична България", което е предизборна нагласа.
  Дневник смесват коментар за процедура с готовност за политическо единодействие.
  (Аз само казвам, че може да си поискам, обаче вече ме раснасят, че съм се сгодил).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#13] от "mihail_p":

  За кои демократи, пич, тези, които обмислят да се коалират я с шоумен, я с мутра? И в последния момент да се откажат, постоянно дават противоречиви сигнали и объркват хората, така че няма как да си създадат многоброен и стабилен електорат.

 42. 42 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  СДС стават все по-жалки.
  А смятах, че няма накъде повече...

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Разстроено

  Ами, ако не влязат......

 45. 45 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  Може, с премиер Христо Иванов, шеф на ДАНС - генерал Атанасов, министър на отбраната - Велизар Шаламанов, министър на правосъдието - Надето Йорданова....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#34] от "У Чен":

  Ти си с IQ над 80 и затова си Учен, ха-ха. Ако влезнат ДБ ще са последните, с които ще преговарят, защото дори Май ще има по-голям %

 47. 47 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Бе тоя чува ли се какви ги дрънка?! Той продаде Лъвчето, сега коалиция му се приискало! Ние в тая тяхната коалиция не желаем да участваме:

  Коалиция за
  Управление на
  Републиката

  Писна ни!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите"Това няма да се случи. Никога! Нито с тези предатели, нито с герберската мафия.
  —цитат от коментар 35 на Роси


  Защо бе, Роси?
  Нали вече на два пъти депутатите на ДСБ гласуваха за Премиер да ти е Тиквата. Такива като Иван Костов, Атанас Атанасов, Радан Кънев винаги са готови да продадат избирателите си за министерска заплата (като П.Москов) или за шеф на Комисия в НС.

  До коментар [#35] от "Роси":

 50. 50 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#48] от "vyd31648697":

  "Нищо чудо от ДБ пак да подготвят некой ТРИК."

  Триковете ги правеха в СДС, не в ДБ. Не лъжи.

 51. 51 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Румен Христов отчаяно търси "шлифер" за който да се гепне. Партията му е куха - Централното ръководство на т. нар. СДС и петтимата от РМС. Толкоз. Други няма. Както я е закъсал на всеки би се подложил. Вече е ампутирал срам и съвест и е абсолютно перде. Като закоравял наркоман е готов на всичко за поредната доза.

 52. 52 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Пръскат отровна мъгла. НЯМА КАК ДА СА ПОДЛОГИ НА ГЕРБ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СА В КОАЛИЦИЯ С ДБ! Това го казвам като член на коалицията. Те са група ренегати, продали се на Борисов и играещи ролята на смокинов лист за него.

 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  "Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите"

  Предизборна куртоазия!
  С ДБ трябва евентуално да преговаря не СДС, а коалицията ГЕРБ-СДС.
  А в ГЕРБ не искат и да чуят за хамелеоните от ДБ.

 54. 54 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  А ДБ какво мисли за подобна провокация?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#32] от "У Чен":

  "ГЕБР усилено плюха"????
  Ти през лятото да не си спал летен сън, дарагой? Пък и сега платформата на цялата опозиция е единствено говорене против "властта"... Сякаш Нинова, общинските съветници и кметове на ДБ и прочие партийки не са във "властта". Единственият девствен от към "власт" е Копейкин... но пък той си има проблеми с едни усвоени субсидии.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 58. 58 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2275 Весело

  Цитат:"Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите"

  "Гладна кокошка просо сънува!"

 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Не разбирам защо се популяризира мнението на издирван международен престъпник.
  —цитат от коментар 12 на Alarmstufe: Rot  Защото иначе трябва да се съсредоточи прокуратурата към НЕиздирваните, но доказани престъпници вътре в България, а това няма да стане никога . И самият Божков не беше издирван и си живееше разкошно в България, докато някои другари не посегнаха на бизнеса му и СЪЩИТЕ днес го « издирват «, както « издирват « и Цветан Василев, Брендо, братя избеГалеви, Таки идруги от тоя сорт .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на tdv33649460
  tdv33649460
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Единственият девствен от към "власт" е Копейкин... но пък той си има проблеми с едни усвоени субсидии.
  —цитат от коментар 57 на olexander


  г-н Костадинов никакви проблеми си няма с никакви субсидии.
  И това след 7 одита от сметната палата.
 61. 61 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#41] от "rsk14877483":

  и ти ли си мислиш, че галсуването
  е като за мис вселена.
  еми и оня боко иска да си мислиш така.
  всъчщност от руското посолство харесват
  тея мисли на неориентирани, не граждански
  настроени хора. аре бе.
  аре кажи ако искаш да подебатираме за какво иде реч.
  ама не да ми се праиш като оня другия на обидено детенце,
  олеле мале как някой ти бил настъпакл крехчкото чувтво
  за справедливост, а коато те крадат с милиарди да ми мъчлиш, като пукел.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#45] от "cinik":

  и Бойко Ноев става.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#15] от "mihail_p":Бегай ти. И все така защитавай издирвани международни престъпници.
  —цитат от коментар 18 на Alarmstufe: Rot  Умен, за сега Чери е само обвиняем, а когато и, ако бъде изправен пред българския съд и получи ефективна присъда, едва тогава може да се нарича престъпник .

  « Зад всяко голямо богатство се крие престъпление «

  Оноре дьо Балзак

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Ко? Нйе!

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 67. 67 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  До коментар [#54] от "ivanpopov":

  "А ДБ какво мисли за подобна провокация?"

  На ДБ им текат лигите.
  Да, ама не- ще гледат коалиция с ГЕРБ през крив макарон!

 68. 68 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  Добре де, защо трябва да изключва човекът? Минали некви мисирки, питали го изключвате ли, пък той рекъл, не изключвам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 69. 69 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#45] от "cinik":и Бойко Ноев става.
  —цитат от коментар 63 на mihail_p


  Той е за МВР.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 70. 70 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#45] от "cinik":и Бойко Ноев става.
  —цитат от коментар 63 на mihail_p


  Всъщност, МВР бих го дал на ГЕРБ, ако министър е Веселин Вучков. Той си подаде оставката, когато разкри, че шефът му е почнал да бачка за Свинята.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Приликата между Борисов и Божков е, че и двамата ги виждаме само във "Фейсбук".

  Разликата е, че единият се крие само от Гешев, а другият - от цял народ.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  СДС не изключва коалиция с ДСБ, макар и вероятността да е незначителна. Но с Христо и зеления дебелак е невъзможно. Те са абсолютни червени отрепки. Останалото са свободни съчинения.

 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Румен Христов щял да прави коалиция с ДБ без да пита ГЕРБ.

  Бъдещата парламентарна група на ГЕРБ-СДС почна да се цепи още преди изборите. Какво ли ще има да става след тях?

 77. 77 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Вместо да поздравят Румен Христов, че дава шанс на ДБ за парламента, дебейците го плюват. Това високомерие ще им изяде главата.

 78. 78 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Човекът от снимката и Ал Йо си имат проблеми с здравето и това е известно. Така че, може благородно да им простим за грешните думи...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#74] от "Кантонер":

  От този профил - "Кантонер" - навремето агитирахте как Цецка Цачева щяла да стане президент. Зарежете го - на кутсуз ви е.

 81. 81 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#67] от "Дон Кихот":

  АХАХАХ шофера видя дебелия край и тръгна да си праща слугите, да му търсят коалиция... Първо съд и в затвора. После, което е останало от ГЕРБидж - на боклука, там където е и НДСВ.

 82. 82 Профил на mzh03646263
  mzh03646263
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Информационно обслужване" предупреди изборната комисия, че няма да успее да обработи резултатите от вота в срок.

  ГЕРБ пак приготви точилката за фалшификациите си. Ей, бедни народе, колко те лъжат гербаджиите, не е истина...

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  ПРАВИ СА ОТ "ИО". ИСКА СЕ ВРЕМЕ ЗА ДА СЕ "ПИПНЕ" ТУК ТАМ И ДА ИЗГРЕЕ ОТНОВО БОЧКО-СЛЪНЦЕТО.

 85. 85 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#72] от "Дон Кихот":

  Той шофера определи ясно коя е Проста Кърджалийска Потка - не прехвърляйте на другите тези ценни характеристики...
  Днес сутринта по Нова, гледам предизборен дебат. Поканили и ГЕРБидж, ама те се скрили като бити... кметове на Симитли...

 86. 86 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#70] от "cinik":

  става и така. ама данс е пробит отвсякъде.
  човека е принципен, ама как ще прокара
  реструктуриране. няма как да стае.

 87. 87 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#76] от "Един препатил":

  румен христов се усети, че не става тая вече.
  явно борисов не му вдига, щото гледа към барселона.

 88. 88 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  ОТ "ИТН" НЕ ХОДЯТ НА ДЕБАТИ.ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТ,МОЖЕ БИ.
  КАКВИ СА,ЩО СА, КАНДИДАТИТЕ-ПЪЛНА МИСТЕРИЯ.
  СЛАВИ ИСКА ДА ПРОДАДЕ НА ПУБЛИКАТА КОТКА В ЧУВАЛ.
  ИНТЕРЕСНО,КОЛКО УМНИЦИ ЩЕ КУПЯТ ЧУВАЛА?

 89. 89 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2182 Любопитно

  Моля политическите трупове и морални утайки да не се обаждат!
  —цитат от коментар 36 на wvk19677913


  Румен Христов ли визирате?

 90. 90 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2182 Любопитно

  Моля политическите трупове и морални утайки да не се обаждат!
  —цитат от коментар 36 на wvk19677913


  Румен Христов ли визирате?

 91. 91 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 31 Неутрално

  [quote#90:"star bastun"][/quote]

  НЕ САМО.СИЧКИТЕ!!!

 92. 92 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Днес, 22 март, 12 дни преди изборния ден, с изненада констатираме, че за този месец няма нито едно социологическо проучване.
  Въпрос с трудност на ниво "детска градина": Що така, бе чоджум?
  Що всичките алфи, галъпи, трендове и вся остальная сволочь не ни зарадват с ведри прогнози за това, че в края на краищата злото си отива от България и ни предстоят светли, радостни, щастливи дни с чалги, отрова, вмирисана риба, гнили домати, вонящи запъртъци, Интернационала, Белла Чао, вдигнати юмручета, както и екзотични катунарски нощи?

 93. 93 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1070 Весело

  Умен, за сега Чери е само обвиняем, а когато и, ако бъде изправен пред българския съд и получи ефективна присъда, едва тогава може да се нарича престъпник .

  « Зад всяко голямо богатство се крие престъпление «

  Оноре дьо Балзак
  —цитат от коментар 65 на niksan1


  Само да попитам, плахо, каскета вече внесе ли в съда обвинение ЛИЧНО срещу Черепа? Щото ако не е внесъл-Черепа е само заподозрян, разследван, но не и обвиняем😀 И разбира се НЕ Е престъпник (поне формално) докато не бъде осъден.

  ПИТАМ, НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ😀 Щото не помня дали вече са внесли в съда ЛИЧНО срещу него обвинение...Май само срещу фирмите му...


  До коментар [#65] от "niksan1":

  П.С. Ако някой друг знае че вече има внесено обвинение в съда-да свирка😀 Ако може-с линк от що годе достоверен източник, моля😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 94. 94 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  информационно обсуване е на подчинение
  на ирена кръстева. 80% от служителите му
  са лайстни на тая. къде е оня м.константинов
  да го питам дали е снесъл всичко на маман и на
  дебелото и синче. къде си бе подлога.

 95. 95 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 76 Любопитно

  Близо 100 000 души претендиращи, че са част от изборните комисии се ваксинираха с предимство, с mRNA ваксини, а сега се оказа, че нямало да може да свършат работа!?!

  На един работик се пада да обработи и пребори, и ма няма 50 гласа!

  Или се оказа, че ВСЪЩНОСТ десетки хиляди ваксинирани са хора с връзки или на черно?!

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#92] от "Дон Кихот":

  Днес, 22 март, 12 дни преди изборния ден, с изненада констатираме, че за този месец няма нито едно социологическо проучване.Въпрос с трудност на ниво "детска градина": Що така, бе чоджум?....
  —цитат от коментар 92 на Дон Кихот


  Пропуснах да Ви отговоря първия път, когато попитахте. В друг един мой коментар все пак съвсем коректно Ви цитирах. Та сега да Ви отговоря и тук:

  Мислите ли, че ако нещата отиваха на добре за ГЕРБ това нямаше да бъде сведено бързо-бързо на народонаселението? Следователно? Ами нещата отиват твърде на зле за ГЕРБ и затова социологическите агенции се спотайват - да не си създават ядове в последните дни на властта. Пък и да не дават възможност на Бойко Борисов да се жалва, че са повлияли на вота - нали знаете, че на него все някой друг му е виновен.

  Елементарно, скъпи Уотсън.

 98. 98 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  "Лидерът на СДС не изключи вариант за коалиция с "Демократична България" след изборите" ... надявам се розови сънища нямащи нищо общо с реалността :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 99. 99 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 946 Неутрално

  къде е оня м.константинов
  да го питам …къде си бе п*****а.
  —цитат от коментар 94 на mihail_p


  Професорът е „умнокрасавец“.
  Търси го в централата на ДСБ!

  До коментар [#94] от "mihail_p":

 100. 100 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 162 Неутрално

  "
  "Информационно обслужване" предупреди изборната комисия, че няма да успее да обработи резултатите от вота в срок.
  "

  Ех, само ако имаха мозъци от ИО, че да могат да се организират... Пълен срам, имало 30 вместо 20 партии.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK