Партията на Васил Божков иска премахване на фигурата главен прокурор

В програмата на "Българско лято" се предлага цялостно премахване на фигурата на главния прокурор, както и на специализираните съдилища и прокуратури.

© Дневник

В програмата на "Българско лято" се предлага цялостно премахване на фигурата на главния прокурор, както и на специализираните съдилища и прокуратури.Партия "Българско лято", свързана с бизнесмена Васил Божков, представи концепцията си за промени в съдебната власт като основните акценти са отпадане на фигурата на главния прокурор, закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и промяна в структурата и начина на избор на Висшия съдебен съвет.


Концепцията и идеите бяха представени в онлайн включване на страницата на платформата във фейсбук. Част от идеите останаха неясни или дублираха положението в момента, без да се разбере какво ще е различното. Представянето беше под формата на диалог между Божков и четиримата му избраници, като нямаше възможност за задаване на въпроси, за да се изясни какво се крие зад неясните идеи.


Всичко, което трябва да знаете за изборите - четете тук
Предложенията бяха представени от адвокат Весела Величкова, Джулия Димитрова, Антоанета Раковска и Йордан Богатинов, които не се представиха и не се разбра какъв опит и квалификация имат. Някои от идеите бяха коментирани и от самия Божков, който не каза откъде се включва онлайн.


Божков е извън България повече от година, след като лотарията му беше национализирана, а прокуратурата му повдигна 18 обвинения. Той твърди, че е бил рекетиран от правителството и че е плащал години наред подкупи на финансовия министър и премиера, но прокуратурата не разследва това. Не стана ясно откъде се включва Божков, който една година беше в Дубай, а преди седмица се тагна във фейсбук от Барселона, след като Съдът на ЕС в Люксембург обяви всички европейски заповеди за арест, издадени от България, за невалидни. Такава е издадена и за Божков.


"Темата за правосъдието е приоритетна. Проблемите са съществени, многобройни и очевидни за всички. Не е тайна наличието на корупция, политически зависимости и оказването на натиск върху работата им, безконтролната и безотчетна прокуратура, бавното правосъдие, съпроводено с некачествено разследване и лошо законодателство. Набързо се създават закони, които са необмислени", обобщи в началото Антоанета Раковска.


Една от основните промени, които предлагат от "Българско лято", е закриване на фигурата на главния прокурор, която според тях, в момента е безотчетна и безконтролна. В интервю от средата на февруари в предаването "Цанов напред и нагоре", което се излъчва в YouTube, Божков заяви, че "главният прокурор е служител на Пеевски", а отделно от това Божков критикува главния прокурор и заради отказа на Иван Гешев да разследва сигналите, които е подал за корупция.


"Българско лято" предлага създаване на единен орган за борба с корупцията. Не се разбра какво се има предвид, тъй като такъв орган вече съществува - антикорупционната комисия КПКОНПИ.


Друга идея е да се създаде дисциплинарна комисия към Висшия съдебен съвет, която да може да разследва магистрати за дисциплинарни нарушения. Подобни комисии съществуват и в момента, друг е въпросът дали работата им е удовлетворителна. Има и Инспекторат към ВСС.


Предлага се въвеждане на единни стандарти за кариерно израстване на магистратите. Стандарти има и в момента и не е ясно с какво ще са по-различни правилата, които "Българско лято" предлага.


Предвижда се закриване на специализираните прокуратура и съд, защото, според обяснението на самия Божков, те се използват като политическа бухалка. От платформата добавиха и че липсват реално постигнати резултати от специализираните съдилища и прокуратури, а това бе посочено като една от причините за закриването им. Такива идеи са залегнали и в платформите на БСП, "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!", ВМРО. Повече за техните идеи за промени в съдебната власт - четете тук.


Предлага се избор на нов Висш съдебен съвет и съществени промени в неговите състав, мандат и структура.


"Една от причините, които налага промените във ВСС е, че искаме да премахнем фигурата на главния прокурор, той е член на ВСС по право. Освен това 11 от членовете се избират от Народното събрание, което създава възможност за политически натиск над ВСС", обясниха от "Българско лято" и предложиха хората от тази квота да се избират пряко от гражданите.


Те предлагат и промяна в правомощия и мандата на председателите на ВКС и ВАС - също да се избират пряко от гражданите. Не беше посочено колко години да бъде мандатът им.


Прекрояване на съдебната карта е един от приоритетите в програмата на "Българско лято". "Има съдилища, които имат по 2-3 дела годишно и други, които имат по 2000 годишно. Възнаграждението на съдиите е еднакво. Предлагаме повече медиация и извънсъдебно решаване на спорове между страните със споразумения", обясни Йордан Богатинов. Радикална промяна на съдебната карта и закриване на районни съдилища се обсъжда и в момента и това получи остри критики от съдиите и адвокатите.От "Българско лято" искат персонална наказателна отговорност за длъжностни лица, когато причиняват вреди на бизнеса и гражданите. Предлага се за целта да се въведат ясни публични отговорности и министри да могат да бъдат "отстранявани при неизпълнение на заложените резултати". "Държавни служители да не се крият зад държавата", обобщи накратко Божков.


Длъжностните лица и сега могат да носят персонална наказателна отговорност, стига прокуратурата да ги разследва добросъвестно и да бъдат осъдени. Проблемът е в липсата на т. нар. регресна отговорност - чиновникът, причинил вреда, да отговаря лично. Така и не се разбра какво точно имат предвид от "Българско лято".


Партията предвижда още дигитализация за осигуряване на електронно правосъдие, единна електронна система за полиция, следствие и прокуратура.


"Българско лято" иска и премахване на имунитета на народните представители. "Тези, които правят законите, трябва да ги спазват най-строго. Не виждам причина висш държавен чиновник да се крие зад държавата", коментира Божков и добави: "Никой не трябва да има имунитет, а всички граждани да са равни".


Преразглеждане на начина на провеждане и защита на обществените поръчки е друг акцент в програмата. Партията предлага обществените поръчки да минават през Българската стопанска камара и Русенската стопанска камара за допълнителна защита от корупция и измами. Не се разбра при това положение каква трябва да е съдбата на Агенцията за обществените поръчки.


"Големите обществени поръчки обикновено се печелят от едни и същи фирми, които са свързани помежду си и имат предварителна яснота колко пари да сложат на масата", коментира Богатинов.


След представянето на акцентите в програмата, членовете на "Българско лято" си пожелаха среща на живо с Васил Божков.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Не виждам причина висш държавен чиновник да се крие зад държавата", коментира Божков и добави: "Никой не трябва да има имунитет, а всички граждани да са равни".

  А Божков да е пръв сред равни?

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 2. 2 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 276 Разстроено

  Нека тогава да се прегърнат с "Демократична България" и да го премахнат подпомогнати от "Изправи се Мутри вън" и "Има такъв народ".

  В спора се ражда истината!
 3. 3 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  А не може ли Божков и бизнесмен и главен прокурор, добре е за държавата, ще спести една заплата?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5702 Любопитно

  Партията на Васил Божков да поиска най-добре премахването на прокуратурата по принцип !

  [email protected]
 5. 5 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1305 Весело

  Май съдебната реформа на Черепа е по-добра от тази на Христо Стоте-реформи.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  До коментар [#1] от "Полковник Паликъщов":

  Какво работи гл.прок?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  До коментар [#3] от "АмброзСП":

  Само вожда го може.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  И как ще стане това? Няма конституционно мнозинство.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 9. 9 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Да легализира прането на пари като сме тръгнали на там...

 10. 10 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 500 Неутрално

  За което се иска промяна в конституцията, което няма как да стане.

 11. 11 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Мечтата на всеки престъпник:))))

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1682 Весело

  Не бих се учудил ако поиска премахването на правосъдните органи и институции изобщо...

 13. 13 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  '''Една от основните промени, които предлагат от "Българско лято", е закриване на фигурата на главния прокурор, която според тях, в момента е безотчетна и безконтролна.'''

  какво друго може да иска един престъпник?? слаба прокуратура и контролируем главен прокурор който да му се отчита.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 14. 14 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Да легализира прането на пари като сме тръгнали на там...
  —цитат от коментар 9 на Делян Ковачев


  То и сега е легално и се прави чрез офшорки. На Сейшелските острови са регистрирани свързаните с Христо Ковачки топлофикации в Плевен, Бургас и Враца. Малък пример.

 15. 15 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 469 Весело

  Аз се чудя какво прави всеки ден Божков по страниците на дневник?! Всъщност не се чудя....

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Не е ли по - просто да се смени човека на сараите на този пост ?

 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  Нужно е:

  1. Главният прокурор да се избира от премиера,(както в САЩ се избира от президента).

  2. ВСС да се разпусне.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Мечтата на всеки престъпник:))))
  —цитат от коментар 11 на Корабов


  Всъщност мечтата е да не ти наложат 700 млн. данъци, а мин. фин. заедно с един бездомен министър, да се прави на ударен, че той видиш ли не знаел и гл. проурор с цялта му прокуратура да не вижда проблем.

 19. 19 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 731 Весело
 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Аз от много време го казвам. За 30 г да сме в това положение, явно никой не може или не иска или и двете. Взима се решение и се копира най-добрата правосъдна система в ЕС едно към едно, без свободни съчинения. Каквато такава.

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":

  Да това разтресе държавата миналата година и не е отшумяло. Детската болница е 100 млн, а някой проспива 700. Аз това не мога да си го обясня, още повече, че ние му плащаме заплатата на тоя някой!

 22. 22 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Май съдебната реформа на Черепа е по-добра от тази на Христо Стоте-реформи.
  —цитат от коментар 5 на Шоршо

  ===
  Конкуренцията е жестока. Ристю стоте реформи ще трябва да измисли още сто, инак черепа ще му изяде хляба. Другият вариант е да се обединят и да работят заедно.
  До коментар [#5] от "Шоршо":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Партията на Васил Божков иска премахване на фигурата главен прокурор
  ***
  Хаха, това звучи като виц.

 24. 24 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Той Божков е и за премахване на полицията, съда и наказателния кодекс. Тофава ще си се вихри на спокойствие :-)

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Интересното е, че съвсем доскоро правосъдните органи и институции, даже и не забелязваха Божков. И по същият начин тия институции не забелязват този, който е прибирал такса "съпорт".

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Напълно е прав. Решението на един най-обикновен прокурор трябва да се разглежда в съда, както и отказа от повдигане на обвинение. Главният прокурор не трябва да диктува какво да е обвинението на прокурорите, да ги ограничава и напътства. Трябва да е най-обикновен администратор, както са председателите н ВКС и ВАС.

 27. 27 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Аз пък предлагам премахване на партиите и всеки сам да си прави предизборна кампания, и си печата плакати

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#1] от "Полковник Паликъщов":Какво работи гл.прок?
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Каквото Доган каже!

 29. 29 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Не смятам идеите за промяна във важни сектори , като правосъдието , предлагани от компрометирани личности ,за редна.

  Не е нормално хора натрупали парите си чрез тъмни и корупционни сделки да участват в политическия процес на една държава. Това говори за незрялост на народа или по-лошо — за официализиране на престъпни модели на управление.
  Опасно е , както и да се погледне.

 30. 30 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Да легализира прането на пари като сме тръгнали на там...
  —цитат от коментар 9 на Делян Ковачев


  Що бе, аз не знаех че е незаконно в България. Някой осъден за пране на пари има ли досега?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1682 Весело

  До коментар [#8] от "Николай Колев":

  Няма абсолютно никакво логично основание да смятате, че черепа е чел или проявява какъвто и да било интерес към Конституцията!!!

 32. 32 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  '''Една от основните промени, които предлагат от "Българско лято", е закриване на фигурата на главния прокурор, която според тях, в момента е безотчетна и безконтролна.'''какво друго може да иска един престъпник?? слаба прокуратура и контролируем главен прокурор който да му се отчита.
  —цитат от коментар 13 на kaiser


  Как реши, че е престъпник? Има ли влязла в сила осъдителна присъда?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 33. 33 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Тоя не трябва ли да дава показания за участието си в ОПГ?Какво ми ръси мъдрости!!

 34. 34 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 348 Неутрално

  "...отпадане на фигурата на главния прокурор, закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и промяна в структурата и начина на избор на Висшия съдебен съвет."

  тоя и ицето ще се вземат

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  До коментар [#29] от "Strymski":

  "Не е нормално хора натрупали парите си чрез тъмни и корупционни сделки да участват в политическия процес на една държава."

  Бойко Борисов ще се оттегля ли от политическия процес?

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  До коментар [#30] от "Darkman":

  "Някой осъден за пране на пари има ли досега?"

  Христо Бисеров бе обвинен в пране на пари, но бе оправдан благодарение на прокурор Бецова!

 37. 37 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Явно това е последното нареждане на Матушка. Гледам сутринта и лодкаря се разприказва. Да им дават нарежданията през ден, че така много бият на очи. Бу-ха-ха!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 38. 38 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  За хора като г-н Божков ще е най-добре ако няма прокурори.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 39. 39 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 54 Неутрално

  А кой ще е инструмент на бога тогава?

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  За хора като г-н Божков ще е най-добре ако няма прокурори.
  —цитат от коментар 38 на kvasimodo


  И за хора като Влади Горанов също!

 41. 41 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 513 Неутрално

  А кой ще е инструмент на бога тогава?
  —цитат от коментар 39 на kkl38598034


  Доган, който посочи!

 42. 42 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Да вади нови снимки и записи, че не остана време.

 43. 43 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Долу мутрата!
  Да живее мутрата!
  Това май е български феномен?
  Интересното ще е ако успее, да сменим една мутра с друга мутра?

 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2581 Весело

  .... премахване на фигурата главен прокурор ..... логично предложение ..... Административен ръководител стига ....с орязани правомощия до ниво "портиер"......харесва ми .....

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Ако няко си мисли, че БНО-Българско лято няма да влезе в 45-то НС (както чета по-горе) е супер късоглед. Извинявам се за израза!

 47. 47 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 805 Весело

  Аз от много време го казвам. За 30 г да сме в това положение, явно никой не може или не иска или и двете. Взима се решение и се копира най-добрата правосъдна система в ЕС едно към едно, без свободни съчинения. Каквато такава.
  —цитат от коментар 20 на nij50393132


  И коя е тя?

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 48. 48 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 406 Неутрално

  До коментар [#2] от "Kakva_e_istinata":

  Герберската логика е ясна:
  Демократична България е против мутрите и каскета, черепа е против мутрата и каскета (защото му скроиха шапка) значи Черепа и ДБ са заедно.
  ДБ и БСП са против ГЕРБ= ДБ и БСП са заедно.
  СЛави е против ГЕРБ= Слави и БСП и ДБ са заедно.
  и т.н.

  Гербаджийския мозък явно работи само на това ниско ниво.

 49. 49 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 988 Весело

  Май съдебната реформа на Черепа е по-добра от тази на Христо Стоте-реформи.
  —цитат от коментар 5 на Шоршо


  През МАЙ може и да е !-но сега март, никак не изглежда обмилсено от професионалисти.

 50. 50 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Христо каза ли, че са му откраднали идеите?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 51. 51 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Много откриватели,
  има и много гадатели.

 52. 52 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":

  Искаш да кажеш, че Божков не е плащал под масата за да са му ниски данъците ли?

  В момента когато аферата се разкри и кранчето спря, всички изведнъж му станаха виновни включително и тези на които е плащал!

  Тук ситуацията е като с бившата кметица на Младост, която когато я хванаха да взима подкуп се сети, че всички били корумпирани, но не и самият крадец!

  Сериозно ли не забелязвате, че старите мутри отдавна са заминали, само форумните тролове са останали като за последно да им сервилничат!

  Човек ще каже, че са ви пускали по някое левче навремето! Ха-ха....

 53. 53 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#48] от "foreverman77":

  Въпрос на елементарна математика: за да се получи правителство без ГЕРБ, всички гореспоменати ще трябва да се прегърнат (тези от тях, които влязат в парламента, щото за Маяма и Омразното дуо не е сигурно). Нещо повече, сигурно ще им трябват и гласове от ДПС...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#47] от "Родолюбец"

  Така зададен въпроса ти си отива на заяждане. А не съм подготвен да водя спор по темата, но от 28 държави все има една, чиято по общ критерий се приема за най-добра.
  Реално оценките към нашата са най-ниски, резонно е като правим кардинална схема да стъпим на "най-добрата"

 55. 55 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Всеки нещо ново предлага,
  за да си има своята облага.

 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2886 Разстроено

  Дебат,дебат трябва....че да си кажат кривиците и после заедно да продължат да борят корупцията и най-вече битовата престъпност !

 57. 57 Профил на Божидар Александров
  Божидар Александров
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Това на Прост език се нарича АНАРХИЯ .

 58. 58 Профил на Божидар Александров
  Божидар Александров
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Това на Прост език се нарича АНАРХИЯ .

 59. 59 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 670 Неутрално

  То и ние искаме, ама Пеевски не дава

 60. 60 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3621 Неутрално

  Не знам защо от всичките, някои доста разумни предложения на Българско лято за реформа на съдебната система в заглавието е изнесена единствено това. Може би заради личния сблъсък на Божков и Гешев Втори?

 61. 61 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Добра идея между другото.

  Има и други идеи, но проблемът е че статуквото няма да пусне тази удобна бухалка зсрещуопозиция, бизнес и всякакви неудобни субекти.

 62. 62 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 1122 Любопитно

  Нека тогава да се прегърнат с "Демократична България" и да го премахнат подпомогнати от "Изправи се Мутри вън" и "Има такъв народ".
  —цитат от коментар 2 на Kakva_e_istinata


  Ама те са си прегърнати!😁👀😁👀😁

  Много съм прост
 63. 63 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#61] от "гарата":

  Т.е. един откровен бандит е нестатуквото, така ли?

  И не ми обяснявай, че не бил осъден. ВСИЧКИ знаят, че е бандит.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 64. 64 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1707 Весело

  До коментар [#54] от "nij50393132":

  И как се определя коя е най-добрата, или Мая Манолова още не ти е казала?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 65. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Както е написал класикът: "Бедни, бедни Македонски, защо не умря в битката при Гредетин?"

  Горкият Божков - човекът който можеше (с престъпното съдействие на държавата) да накара последния прошляк да даде последните си 2 лева за талонче от Националната лотария, и само от това направи милиарди в джоба си за сметка на закона, сега е изпаднал в положението да агитира за партията си като последния партизанин. Наистина тъжна гледка на фона на прежното величие - никога не се появяваше в медиите, вместо него говореха парите му, които никога не са намалявали. Изведнъж се оказа, че е прекалено обикновен, митът Божков вече го няма...

  Иначе, разбира се, че няма никаква пречка да предложи нещо смислено политически, вкл. и част от горните идеи. Но точно от Божков - човекът който никога не се е нуждаел от доверието на гражданите, никога не му е обръщал внимание, сега да драпа като Сизиф за него... Късно е, чадо!

 66. 66 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1168 Весело

  Ако няко си мисли, че БНО-Българско лято няма да влезе в 45-то НС (както чета по-горе) е супер късоглед. Извинявам се за израза!
  —цитат от коментар 46 на nij50393132


  Ми брой ме към супер-свръх късогледите.

  Тази екзотична комбинация подпомага преглъщането на пуканките, но за Парламента няма никакъв шанс.
  Нито по честен начин (хората не знаят за тях), нито по нечестен (нямат инфраструктура за купуване на гласове).

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 67. 67 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Не смятам идеите за промяна във важни сектори , като правосъдието , предлагани от компрометирани личности ,за редна.Не е нормално хора натрупали парите си чрез тъмни и корупционни сделки да участват в политическия процес на една държава. Това говори за незрялост на народа или по-лошо — за официализиране на престъпни модели на управление.Опасно е , както и да се погледне.
  —цитат от коментар 29 на Strymski


  Господине, вие ако не живеете в България и нямате представа, че политическия живот тук се управлява точно заради пари от тъмни и корупционни сделки, та ... не давайте акъл, значи...

 68. 68 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  >Такива идеи са залегнали и в платформите на БСП, "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!", ВМРО.

  Ахаххаххах, БСП и ВМРО са готови задно салто да направят само и само да си изчистят образа преди изборите. Ам като сте "за" къде дремахте 4 години уе ей? 😀

 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  "...отпадане на фигурата на главния прокурор, закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и промяна в структурата и начина на избор на Висшия съдебен съвет."тоя и ицето ще се вземат
  —цитат от коментар 34 на lpi31580057


  Те се взеха.

 70. 70 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Е, какво по-естествено от това бандит да иска премахване на прокурор? Абстрахирам се от конкретиката в случая, която изисква да се признае, че е прав.

 71. 71 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#18] от "Doge":

  Що лихви за Божков? Още ли си 700млн. за 6 години с лихвите?

 72. 72 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  UNITED EU UNION

  "Партията на Васил Божков иска премахване на фигурата главен прокурор"

  И премахване на 18 обвинения?...

  Нема правна логика.
  Фигурата разкри руски шпиони.
  Косвено заслужи овации, така както получи вицепремиерът Екатерина Захариева
  от колеги си в НАТО.
  Точно в България НАТО наблюдава най-точно "модела на поведение на Русия":

  https://www.mediapool.bg/stoltenberg-v-bulgaria-nablyudavame-modela-na-povedenie-na-rusiya-news319777.html

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Сигурен съм, че Божков ще успее в това начинание - ще премахне, ако не главния прокурор като цяло, то поне конкретната фигура...

 75. 75 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До вчера четяхме в Дневник ,какво искал Христо Иванов,сега пък какво искал един изпечен мошеник,като Васил Божков.
  Очаквам с нетърпение да науча какво искат Корнелия,МаяМа,Славчо,Копейкин и всички останали искачи.

 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Дезинформация да става...
  Шум.

  Ако Великият законодател ВНС '1991 е повелил в Конституция
  "главен прокурор" в Съдебна власт,
  само ВНС може да отмени грешката.

  Ама интереси - разни.
  Череп с 18 обвинения предпочита без главен прокурор.
  Неуспешното на превратаджии депутати ВНС 2020 пък:
  всички те главни.
  Нюрбергски народен съд за такива

  До коментар [#8] от "Николай Колев":

  И как ще стане това? Няма конституционно мнозинство.

 77. 77 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  И за какво точно е тази статия?
  Тук се дава редовно трибуна на такива които са погнати от правораздаването, като те искат премахването на заплашващат ги правораздавателна система. като почнем от собственика, баневи, Цв.В, боШков.
  Цялата риформа на христото беше само за това.

  Аз пък искам да се премахне КАТ, глобиха ме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Битието определя съзнанието, Божков го доказва.

 79. 79 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1603 Весело

  Не е ли по - просто да се смени човека на сараите на този пост ?
  —цитат от коментар 16 на samoedin


  С такъв на боШков и някой собственик ли?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 80. 80 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Не смятам идеите за промяна във важни сектори , като правосъдието , предлагани от компрометирани личности ,за редна.Не е нормално хора натрупали парите си чрез тъмни и корупционни сделки да участват в политическия процес на една държава. Това говори за незрялост на народа или по-лошо — за официализиране на престъпни модели на управление.Опасно е , както и да се погледне.
  —цитат от коментар 29 на Strymski


  Не бих казал че досега народа се е показал като незрял, на 04.04. всички улични шутове от миналата година ще увяхнат.
  Това ще е показател за зрялост.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 81. 81 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Агитацията за Черепа е абсолютно падение и срам.

 82. 82 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Като прочетох "премахване" и "Божков" в заглавието, почти се зарадвах, че на Каскета му е спукана работата. После се зачетох и видях, че става дума за някакви "идеи"...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 83. 83 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Череп с 18 обвинения предпочита без Каскет.
  —цитат от коментар 76 на dnevnikar

  - Че каква връзка има, да не би Каскета да му е предявил 18-те обвинения?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 84. 84 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  За което се иска промяна в конституцията, което няма как да стане.
  —цитат от коментар 10 на Oliver

  - За пръв път чувам,че промяна в Конституцията... "няма как да стане".

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 85. 85 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#29] от "Strymski":"Не е нормално хора натрупали парите си чрез тъмни и корупционни сделки да участват в политическия процес на една държава."Бойко Борисов ще се оттегля ли от политическия процес?
  —цитат от коментар 35 на vassilun


  Цялата сган е оплетена като свински черва. И Череп,и Кости ,и Каскети,и Тикви. Но всички те са продукт от провеждане на избори— едните директно ,другите впоследствие , като за това единствена заслуга има само избирателят!
  Ако на Ганьо му харесва мутренско—олигархичния модел на съществуване , то никой не ще му помогне да излезе от блатото.

  Участието на Борисов и на този какдидат политик в процеса на формиране начина на живот на всеки един човек в БГ е унижение , поне за мен.


 86. 86 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5038 Неутрално

  Това е една шнапс идея, всички наши съюзници имат главни прокурори, също и САЩ!

 87. 87 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4901 Неутрално

  На тоя Гешев ли му пречи да се върне и работи тук като мъж, не да се крие като мишок в дупка.

 88. 88 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Той Божков си го каза лятото - "Ще го направим фигурант като Радев".

  В спора се ражда истината!
 89. 89 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 961 Неутрално

  България е единствената в света държава,
  в която подсъдимият иска да я управлява.

 90. 90 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Идеята не е на Черепа и не е нова.

  Фигурата на главния прокурор е НЕнужна, особено след като вече няма и главна прокуратура на България.

  Какво прави Гл. Прокурор?

  В случая с ГешеФ- НИЩО!

  Вече една година!

 91. 91 Профил на vassld
  vassld
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#17] от "deaf":

  Защо не от президента, както е в цитираната от Вас държава?

 92. 92 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#91] от "vassld":

  Главният прокурор трябва да е подчинен на изпълнителната власт,тоест на премиера. И той да носи отговорност за работата на гл.прокурор. Президентът не притежава изпълнителна власт. Никаква власт не притежава.

 93. 93 Профил на Тодор Панаров
  Тодор Панаров
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Нито една партия или коалиция не приказва за най-важното, че трябва да се изгони руското посолство , а русоидните партии, НПО-та и паравоенни организации в България да се разтурят и забранят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK