Семейни войни - изборите в Шумен като роднински скандал

Семейни войни - изборите в Шумен като роднински скандал

© ДневникВ Шумен всичко е наблизо и всички сме роднини" - шегуват се хората в града. Десетина дни преди изборите на 4 април шегата им има вече политически контекст. Номинално непримирими врагове като ГЕРБ, ДПС и новата партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България" внезапно се оказаха участници в "семейни войни", от които по всичко личи никой няма да се отърве без жертви.


Проблемите на ГЕРБ като управляваща партия


в Шумен започнаха в края на миналото лято. Тогава Гюнай Исмаил, едно от знаковите лица на партията и дългогодишен координатор по въпросите на малцинствата в Шуменска област, внезапно обяви, че я напуска, за да стане един от учредителите на новата формация на Цветанов само няколко седмици по-късно. В многобройните истории за сходни политически номадства мотивите за тях почти винаги са оставали в зоната на догадките. За разлика от тях маневрата на Исмаил получи гръмогласно обяснение:
"Когато се основаваше ГЕРБ, ние - българските мюсюлмани - учредители на партията в региона, вярвахме, че това е истинска алтернатива на ДПС, написа той в мотивите се за напускането си. Сега наблюдаваме нещо отвратително - българските турци, повярвали на ГЕРБ, сме предадени и продавани на ДПС от ръководството на собствената ни партия. Няма да простим и няма да забравим това."


Последвалата почти веднага втора лоша новина бе съобщена пак от Гюнай Исмаил - заедно с него декларации, че напускат ГЕРБ, подадоха още 50 души от местната й организация - основно етнически турци.


Сега Гюнай Исмаил е член на националното ръководство на "Републиканци за България", но не участва в листата на партията за предстоящите парламентарни избори. На водеща позиция в нея изненадващо се появи Любомир Любомиров, известен до момента като екзотичен политик и строител на параклиси, но най-вече като екстрасенс с многобройни и редовни клиенти. Дори и той обаче не успя да провиди, че на четвъртия в листата, Валентин Въков, ще се наложи спешно да я напусне във вторник. Това стана, след като комисията по досиетата обяви името му сред кандидатите за народни представители, сътрудничили на бившата Държавна сигурност.


Важни въпроси и отговори за парламентарни избори 2021 - четете тук


Като водач на листата си в Шумен ГЕРБ избра министъра на образованието Красимир Вълчев. Но по-важна в нея се оказа втората позиция на Илтер Бейзатов - доскорошен активист на ДПС и проспериращ фермер. Най-важният детайл от биографията му е, че е син на Бейзат Яхя - председател на управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, което управлява и ловното стопанство "Паламара". Там Борисов обича да отсяда при обиколките си в Североизтока и при това не го крие, а през октомври 2020 г. Цветанов посочи Яхя като "най-близкия човек на Борисов в Шуменска област".


Според източници от ДПС до 2019 г., когато беше изключен от партията, заради твърде близките си и неприкривани контакти с лидера на ГЕРБ, именно


Яхя е бил човекът, който разпределя порциите


не само в региона, но и в цяла Североизточна България. Сега той отново е в същата роля, но с протекциите вече на самия Борисов, твърдят в неофициални разговори активисти на управляващата партия в Шумен.


Това, че Илтер Бейзатов е вписан на втора позиция в листата на ГЕРБ в града, потвърждава думите им. Със сигурност според тях Красимир Вълчев ще влезе в следващия парламент като водач и на листа в Стара Загора. Това гарантира депутатския мандат на Илтер Бейзатов за сметка на утвърдени и популярни лица на ГЕРБ, останали на трудно или буквално неизбираеми позиции в листата на партията си. Сред тях са дори двамата депутати на партията в 44-ото Народно събрание - Румен Генов и Димитър Александров, заели съответно шесто и осмо място.


В изборите за Народно събрание Шумен има 6 мандата. В последния парламент те бяха разпределени по следния начин - 2 за ГЕРБ, 2 за ДПС и по един за БСП и ВМРО.


Усилията на управляващите да удържат позициите си в града станаха видими още с началото на предизборната кампания. ГЕРБ откриваше нови офиси буквално всеки ден - в централната част на града, в периферията му, дори в ромската махала. В битката на билбордите превесът на партията е категоричен.


Но последната дума явно още не е казана. Както личи по всичко, тя ще е на разочарованите от очевидния "втори план" при подреждането на партийната листа. Но и на етническите турци от региона, членове на ГЕРБ, почувствали се според Гюнай Исмаил "предадени и продадени" от собствената си партия, след включването на Илтер Бейзатов на втора позиция в листата й.


Доста усилия ще трябва да положи и БСП


за да запази двата мандата, които имаше до сега. Кандидат-депутатите на партията са водени от юриста Иван Иванов, участник в съставите на три поредни парламента. Но независимо от активната си парламентарна работа той продължава да е по-известен с това, че през 2013 г. стана зам.-министър на вътрешните работи в кабинета на Пламен Орешарски само за два часа. Причината - мигновено публикувани данни, според които през 1995 г. Иванов е бил управител на клона на застрахователната компания а СИК в Шумен.


Втората позиция в листата на БСП в Шумен е за Веселин Пенчев, областен и общински координатор на партията, общински съветник от левицата. Пенчев е известен сред колегите си в съвета като един от най-непримиримите критици на сегашния кмет на града Любомир Христов, което според тях му носи и симпатиите на левите избиратели.


Данни от проучвания на предизборните нагласи в Шумен показват, че и там третата позиция ще е за "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Данните бяха цитирани многократно от представители на различни политически формации в Шумен, но "Дневник" не получи копия от тях.


Листата на "Има такъв народ"


е интересна. Водач е Йордан Стоянов, който е и един от сценаристите на "Шоуто на Слави". Интригуващи са седмата и осмата позиции в нея, заети съответно от сегашния кмет на Мадара Неделчо Неделчев и бившата директорка на училището в с. Венец Селиме Кърджалиева.


На местните избори през 2019 г. Неделчев беше избран за кмет като кандидатура, издигната от т.нар. гражданска квота на партия "Воля". Мотивите, с които обяви решението си да смени Веселин Марешки със Слави Трифонов, са, че програмата на "Има такъв народ" предвиждала по-надеждна защита за малкия и средния бизнес в региона.


До края на лятото м.г. Селиме Кърджалиева, която е един от съоснователите на ГЕРБ в Шумен, се радваше на добра кариера в партията - два пъти кандидат за евродепутат, няколко пъти - за народен представител. Тя беше заместник-областен управител, а и член на Националния съвет на ГЕРБ-жени. Но тази история на успеха приключи, когато през юли м.г. за мястото й като директор на училището в с. Венец внезапно беше обявен конкурс, въпреки че не беше вакантно. Тогава Селиме Кърджалиева съобщи, че зад опита да бъде отстранена стоят икономически интереси.


Оказа се, че става дума за 311 дка училищни ниви, които през 2018 г. училищното настоятелство е отдало под аренда при странни обстоятелства. По тази причина Кърджалиева заведе дело за разваляне на арендния договор и спечели на първа инстанция. Наемателят обаче се оказа неслучаен човек - същият Илтер Бейзатов, който сега е втори в листата на ГЕРБ в Шумен. Според Кърджалиева опитът да бъде отстранена от поста й е бил предприет от баща му Бейзат Яхя с надеждата делото да бъде прекратено преди решението на втората съдебна инстанция.


Тъй като в края на миналото лято Селиме Кърджалиева беше сред напусналите ГЕРБ заради "предателството" в полза на ДПС, очакванията в Шумен бяха, че ще продължи политическата си кариера в "Републиканци за България". Тя обаче изненадващо избра "Има такъв народ".


И двете водещи места в шуменската листа на "Демократична България" са за представители на "Зелено движение". Първи е председателят на формацията Владислав Панев, а на втора позиция след него е Надежда Бобчева от местната структура на движението.


Кандидатите за народни представители на "Изправи се! Мутри вън!" са водени от доскорошния обществен посредник на община Шумен Иван Капралов. Той заемаше тази позиция в продължение на два мандата, като втория от тях изтече още през юли м.г., но остана на поста до средата на февруари т.г., когато подаде оставка най-вероятно заради предстоящото си участие в изборите.


Първи в листата на ВМРО е Деян Станчев. На предходните парламентарни избори той беше едва четвърти в листата на обединените патриоти, но въпреки това влезе в парламента през януари м.г., след като Емил Димитров стана министър на околната среда и водите.


Въпросът, който чака отговора си сега ,е от кого ще вземе мандат партията на Слави Трифонов?


Най-вероятните донори са ГЕРБ заради кандидатдепутатската номинация на Илтер Бейзатов и ВМРО, която засега липсва от полезрението на социологическите агенции. Третият, върху когото падна сянката на Трифонов, се оказа ДПС.


След преминаването на Бейзат Яхя в лагера на ГЕРБ партията очевидно е с компрометирани позиции в региона, твърдят източници от актива й. Но опасност от провал според тях крие и критичната маса на обида, натрупана у избирателите в общини като Смядово, Никола Козлево, Хитрино и Каспичан. Точно с тях ДПС и ГЕРБ безпринципно търгуваха в продължение на години. Така все заради страха от евентуална "донорска ситуация" листата на ДПС в Шумен поведе лично Мустафа Карадайъ.


В тази предизборна картина на Шумен все пак остава и


един невидим играч


В Шумен той явно отново ще има решаваща тежест. Според проучване на Института за развитие на публичната среда, представено в сряда, заедно с Добрич градът дели третото място в страната по най-голям брой изборни секции в риск от контролиран вот.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1635 Весело

  Впечатлих се от следното в статията, относно "...юриста Иван Иванов, участник в съставите на три поредни парламента. Но независимо от активната си парламентарна работа той продължава да е по-известен с това, че през 2013 г. стана зам. министър на вътрешните работи в кабинета на Пламен Орешарски само за два часа. Причината - мигновено публикувани данни, според които през 1995 г. Иванов е бил управител на клона на застрахователната компания а СИК в Шумен..."

  Що ли ми напомня за един шеф на ДАНС за ЦЯЛ УИКЕНД (от петък до понеделник), който (по смътна памет) е прекарал тези дни в сградата на МВР и (вероятно) усърдно е копирал "разни неща"😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Много лошо впечетление прави как всички партии, като почнеш от Герб та свършиш с Демократична България, налагат парашутисти на местните си организации. Вместо да разчитата на местната организация, че познава хората, би предложила по-читав човек, те спуснат някой от горе, за който после от местната организация трябва да се червят пред избирателите си.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Гневно

  Трагичното е че ГЕРБ става ракета носител на турски депутати и вместо турците да гласуват за българи, българите ще гласуват за турци и следващият парламент ще е един Меджилис какъвто историята на Третата българска държава не помни в който турците и Киряк Стефчовците ще са главният фактор!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Със сигурност не само в Шумен е така.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Типична картинка от българския политически живот и тя е . Кой ще е кандидат зависи от ИКОНОМИЧЕСКИ интереси. За раята как ще и помагааме и дума не става.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 980 Любопитно

  Сигурно бъркам, но не с много - в Шумен има около 3500 студенти. Представяте ли си накъде щяха да тръгнат изборите, ако бяха там?

 12. 12 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 920 Неутрално

  И отново кандидат депутати са обичайните боклуци. Без морал, без съвест с една цел - до коритото.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#6] от "Julian Mall":

  Да. Какво неясно има? ДПС е пълно с дърти ченгета. Те затова така се разбират ГЕРБ и ДПС.
  Иначе тук редовно се пенят някакви смешници, които ни обясняват, колко десни били ГЕРБ и как се борели с болшевизма.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2896 Весело

  Политическото номадство е норма в България. Освен това не е рядкост един политик радикално да си промени възгледите. То и цели партии го правят, де.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#16] от "pamela":

  Само Борисов не си променя възгледите! Твърд и последователен привърженик на БКП и Живков! :)))

  Бивш tww09306483.
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Весело

  Въпросът, който чака отговора си сега ,е от кого ще вземе мандат партията на Слави Трифонов?
  ______________________________________________________________

  А ако Слави не вземе нито едно депутатско място какво правим тогава?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Любопитно

  До коментар [#19] от "Калиманата":кво цивриш ве катунар? поне видя ли изборните фалшификации на катунарската "партия" ГЕРБ, "избирана" из катуните из България?
  —цитат от коментар 20 на Travis_Keeling


  Преди 12 минути сте се регистрирали и веднага почнахте с обидите?

  ГЕРБ може да спечелят дори 3 мандата в Шумен, защото са единствената нормална партия в България!

 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#23] от "Дария Колев":

  Лидерска партия няма как да е нормална.

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 703 Гневно

  Феодализъм по цялата територия!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 26. 26 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#1] от "Annette33":

  Абсолютно нагласени протоколи!

  Погледнах ги и се шокирах от факта, че много от кандидатите "нямат семейства". Абе за тези хора не са ли гласували поне роднините им?!?!? Като видя някой местен кандидат с 0 гласове и ми става ясно за изборните манипулации!!!!

  Иначе статията е прекрасна, аз за всяка област се направи по един такъв анализ биха излезнали зависимостите навсякъде. ГЕРБ, ДПС и БСП са раково образование и от 30г преход се вижда, че май е станало злокачествено!!!

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#23] от "Дария Колев":

  ГЕРБ могат да забравят за 3 мандата в Шумен. И не само там. ГЕРБ ще имат около 70-75 депутата. Най-много зависи от избирателната активност. ГЕРБ правят всичко, за да я свалят.

  Бивш tww09306483.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Неутрално

  До коментар [#20] от "Travis_Keeling": Поредния, както казах, заслужили сте си Герб! И още 4 год ще ви радват, а вие ще виете по форумите като гладни помияри! Айде и ти със здраве.
  —цитат от коментар 22 на Калиманата


  БСП наистина мноо огладняха, 12 години Борисов ги бие с лекота.

  Още поне 2 мандата премиер на България, докато Столетницата се саморазпадне!

 32. 32 Профил на Калиманата
  Калиманата
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дария Колев":

  Тя столетницата с нищо не е по различна от Герб, двете страни на една монета!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дария Колев":

  БСП са си много добре. ГЕРБ им пази кадрите и назначава още червени където може.
  ГЕРБ пази гърба на БСП.
  БСП ще я има и след ГЕРБ. БСП създава такива като ГЕРБ и Борисов.

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4744 Неутрално

  До коментар [#15] от "Petleshev":

  "Те за това така се разбират ГЕРБ и ДПС."

  Ааааа, не! Бац€ каза, че ГЕРБ е във война с ДПС! Нищо, че общинския съвет в Бургас, доминиран от ГЕРБ, гласува да подари на Доган пътя към леттите му сараи. Нищо, че правителството на ГЕРБ накара държавната ТЕЦ Марица Изток 2 да се откаже от студения резерв, за да може няколко десетки милиона държавни пари да бъдат платени на ТЕЦ Варна на Доган. Нищо, че "евроатлантическото" правителство на ГЕРБ плати без конкурс 400 милиона на две руски дълбачки за удълбочаването на канала към пристанището на Доган.

  От горното може да се обобщи, че ГЕРБ е във война с ДПС!

 38. 38 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#23] от "Дария Колев":Лидерска партия няма как да е нормална.
  —цитат от коментар 24 на Petleshev


  Дария, сигурно знаеш колко много си приличат Тодор Живков и Бойко Борисов по кариерно развитие, манталитет и обща култура. Струва си да провериш колко много си приличат Мусолини и Борисов - излъчване, стил на управление, заобикаляне с продажни и не особено интелигентни; разликата е в ръста.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 599 Неутрално

  А в Пловдив отново води любимият Иван Тотев (мамин). Не е лесно на пловдивчани.

 41. 41 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4598 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дария Колев":БСП са си много добре. ГЕРБ им пази кадрите и назначава още червени където може. ГЕРБ пази гърба на БСП. БСП ще я има и след ГЕРБ. БСП създава такива като ГЕРБ и Борисов.
  —цитат от коментар 36 на Petleshev


  Петлешев, ти от 12 години си голям оптимист и все падаш на носа си?

  Шумен с неговите 6 депутата не е определящ кой в крайна сметка ще спечели изборите, ГЕРБ ги виждам дори със 120 плюс Х депутати!

 42. 42 Профил на anx55520847
  anx55520847
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Статията беше много интересна, но е като някакъв уестърн - има кръвна обида, предателство и едър земевладелец с черна шапка, който владее цялата земя и има връзка с престъпни босове! Спомних си детството със спагети-уестърните следобяд... Но къде е странникът с бялата шапка, се пита в задачата?

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4744 Неутрално

  До коментар [#31] от "Дария Колев":

  "БСП наистина много огладняха, 12 години Борисов ги бие с лекота."

  Да! И за да не са чак толкова огладнели правителството на "НЕкомуниста и евроатлантик" Борисов плати 40 милиона на Георги Гергов (председател на БСП и почетен консул на Русия в Пловдив) за дупката в центъра на Варна!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#41] от "Дария Колев":

  На мене точно, може да не ми обясняваш. Заемах доста висок пост преди няколко години. Знам много добре, какво представлява ГЕРБ отвътре. И това, което казвам го гледам с очите си.
  Ще те питам другата седмица за броят депутати на ГЕРБ. Да ми кажеш колко повече са над 120...?! Да не се скриеш тогава? :)))

  Бивш tww09306483.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#47] от "zz_s":

  За нищо не е изгонен,защото не е бил нещо в ГЕРБ. Комунист,представящ се за фен на ДБ.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 272 Неутрално

  КАНДИДАТИТЕ НА СЛАВИ НЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ДЕБАТИ,НЕ ПРАВЯТ ПУБЛИЧНИ ИЗЯВЛЕНИЯ.КАКВИ СА,ЩО СА- ПЪЛНА МЪГЛА.
  СЛАВИ СЕ ОПИТВА ДА ПРОДАДЕ НА ПУБЛИКАТА КОТКА В ЧУВАЛ.
  А КАКВА Е КОТКАТА И ДАЛИ ВЪОБЩЕ Е КОТКА???
  ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЩО ЗА ИДИОТИ Е ПРЕДЛОЖИЛ ЧАК КОГАТО СИ ОТВОРЯТ УСТИТЕ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА...НО ТРЯБВА ЛИ ДА ЧАКАМЕ ТОЗИ МОМЕНТ??

 51. 51 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 272 Неутрално

  КАНДИДАТИТЕ НА СЛАВИ НЕ СЕ ЯВЯВАТ НА ДЕБАТИ,НЕ ПРАВЯТ ПУБЛИЧНИ ИЗЯВЛЕНИЯ.КАКВИ СА,ЩО СА- ПЪЛНА МЪГЛА.
  СЛАВИ СЕ ОПИТВА ДА ПРОДАДЕ НА ПУБЛИКАТА КОТКА В ЧУВАЛ.
  А КАКВА Е КОТКАТА И ДАЛИ ВЪОБЩЕ Е КОТКА???
  ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЩО ЗА ИДИОТИ Е ПРЕДЛОЖИЛ ЧАК КОГАТО СИ ОТВОРЯТ УСТИТЕ ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА...НО ТРЯБВА ЛИ ДА ЧАКАМЕ ТОЗИ МОМЕНТ??

 52. 52 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 367 Любопитно

  До коментар [#51] от "rkf46690675":

  Тоя е вярно - защо нито Тошковци,нито Сиримаховци не присътваха на един дебат по трите телевизии?Защо?Нали са много начетени и устати?Защо?предполагам шефа им е забранил,ама така ли се трупа активност и гласност за мерака да управляваш?

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4744 Неутрално

  До коментар [#50] от "rkf46690675":

  Та то и Борисов не се явява на дебати! И ГЕРБ ни продават котка в чувал!

 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#47] от "zz_s":

  За какво ме изгониха? Хм-м-м-м-м... Даже думата изгониха не е много точна. Опитаха се и да ме хвърлят на кучетата даже. Тоест да ме ползват и за изтривалка. С пълна програма милиционерски номера. Тоест разкарване по Полиция и Следствие, фабрикуване на доноси и прочие. Добре, че си имам едно на ум, та гледам винаги да си слагам ламарина на задника. Тоест, да не могат да ме опънат...! :)))
  Най-общо казано, първо претърпях челен сблъсък с един отговорен другар от БСП. Затова казвам, че ГЕРБ е в тясна комбина с БСП. Става ли въпрос за пари и настъпиш ли интереса на някой червен, гориш директно. Същото става и ако настъпиш някой ДПС-ар. После се дърпахме и с Живко Суджука. И заради него много ядове брах. Но ме отсвириха всъщност заради едни 5 милиона лева, които не исках да пренасоча към няколко частни фирми. Много рискована беше схемата и не посмях. В момента на тази длъжност е човек, който е 100 процентов кадър на БСП и протеже на Нанков. Сам се сещай за по-нататък...! ;)
  Та, затова са ми много смешни тука разни, като почнат да се плюнчат и да ми обясняват, какво и как било в ГЕРБ и как се борели с червените. Борят се, да. Ама заедно с тях, как да отмъкнат повече пари. ;)

  Бивш tww09306483.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 289 Неутрално

  според мен гроб пак ще спечелят, но имат още макс 1-2 години власт, хората накрая наистина ще им дойде до гуша и ще има личнове

  всичко е суета, Боку ни обра
 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#48] от "gobay":

  Не се отвивай...! И недей да ми се плюнчиш...! Преди време един такъв отворко като тебе се помъчи да ме пробва. И много бързо се скри. Като се почне да се говори с имена и точни факти, които могат да се проверят и много бързо изчезвате ГЕРБ-ерчетата...! ;)
  Да, пак повтарям, че ГЕРБ е пряко свързана, както с БСП, така и с ДПС. Големите пари и интереси са червени. А за Борисов не е проблем да разкарва такива като мене, които не се вписват много в схемите. Можеше и досега да съм там. Лошото в ГЕРБ е, че няма принципност и не пазят хората си. Тоест, всеки един момент може да изгориш, защото на Борисов така му скимнало и решил да отстреля показно някой от неговите. Ей това, не го разбирам...! Гавриш се с хората си и ги захвърляш. Не, не съм сърдит или обиден, просто не го разбирам.

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  До коментар [#56] от "Chegobara":

  Всичко се върти около това, да има ниска избирателна активност, за да може ГЕРБ да има повече депутати. И вероятно ще го постигнат. ГЕРБ са готови да се прегърнат с всеки и вече не им пука. Да... Ще направят коалиция с когото могат. Дори и с ДПС, че и с БСП. Въобще не им дреме. Убеден съм в това. Зависи дали някой друг ще ги поиска. Ако все пак никой не се полакоми за парите които ще предложат, твърде вероятни са предсрочни избори. Затова ГЕРБ ще дават всичко, каквото могат, само и само да скалъпят някакво правителство. А ДПС само това чакат... Договорят ли се за "експертен" кабинет - дупе да ни е яко...!

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Любопитно

  Трагичното е че ГЕРБ става ракета носител на турски депутати и вместо турците да гласуват за българи, българите ще гласуват за турци и следващият парламент ще е един Меджилис какъвто историята на Третата българска държава не помни в който турците и Киряк Стефчовците ще са главният фактор!
  —цитат от коментар 6 на Julian Mall


  Виждам че на теб и тези които са ти сложили плюсове нещата са им многа ясни! Всички са ченгета и затова се сдушават!? Да де ама не става ясно кой ги командва тези ченгета и къде е командния център в България или Турция?! Нещо не мога да си представя как Тодор Живков нарежда от гроба на министъра си на вътрешните работи а той на шефа на ДС?! Кой е сега шефа на ДС?! Любен Гоцев, Ахмед Доган или шефа на МИТ Хакан Фидан?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 60. 60 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  "основно етнически турци"...
  Брей, медия в България да пише за наличие на етнически турци в България...
  Обикновено всички политици и обществени медии и лица говорят за "мохамедани", като се разбира обаче помаци.
  Но има един проблем, помаците не са етнически турци, а етнически българи, а турците в България са си етнически турци. И не всички турци са мохамедани. Дори и в Турция има турци християни (предимно протестанти).
  Значи преди т. нар. "възродителен процес" в паспортите на турците в България пишеше "народност турчин". "Демокрацията" някак и до ден днешен не иска да признае, че има турци в България.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4744 Неутрално

  До коментар [#59] от "Julian Mall":

  Тези, които се разпореждат в България се намират в Кремъл! И го правят чрез няколко агенти на ДС под ръководството на Ахмед Доган!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Искам да видя сега гербавите да кажат как Бойко бил изхвърлил ДПС от властта и разни други такива.

 65. 65 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 924 Весело

  До коментар [#64] от "kazushi":

  Гербавите се борят за хляба си. Милицията и чантите ще кажат и на черното бяло, за да не станат трайно безработни.

 66. 66 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Герберски боклуци, от ДПС крадат кадри вече, няма дъно за тях

 67. 67 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#57] от "Petleshev":

  Колко???

 68. 68 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2736 Весело

  До коментар [#59] от "Julian Mall":Тези, които се разпореждат в България се намират в Кремъл! И го правят чрез няколко агенти на ДС под ръководството на Ахмед Доган!
  —цитат от коментар 61 на vassilun


  Така е Васе! Той и Ердоган поздрави ДПС от Кремъл!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 69. 69 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Весело

  Шумен с неговите 6 депутата не е определящ кой в крайна сметка ще спечели изборите, ГЕРБ ги виждам дори със 120 плюс Х депутати!
  —цитат от коментар 41 на Дария Колев


  😂😂😂😂😂

  Да бе- пък аз ги виждам с 320 депутата (от 240 възможни)... 😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 70. 70 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1133 Весело

  До коментар [#51] от "rkf46690675":Тоя е вярно - защо нито Тошковци,нито Сиримаховци не присътваха на един дебат по трите телевизии?Защо?Нали са много начетени и устати?Защо?предполагам шефа им е забранил,ама така ли се трупа активност и гласност за мерака да управляваш?
  —цитат от коментар 52 на deacon


  Да- тези са "котка в чувал". Черна кутия някаква...

  Дума не са казали, обаче- скибай феномен- Ганьо щял да ги рЕди на 3-то място! Не знам що- Слави се е доказал на едно друго поприще, Ганьо що ше го избира- да пее ли, за шоу ли? И- да благодарим на Азис, че не се е кандидатирал- с такъв народ- първа политическа сила не му мърда!


  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 71. 71 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 734 Неутрално

  И в нашия град е същото

 72. 72 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Тези избори правят впечатление с и изключително некачествения боклук, предлаган от партиите на статуквото. Тотална мутроселения, даже не си правят и труд да сложат някой по лустросан за фасада.

 73. 73 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Тези избори правят впечатление с и изключително некачествения боклук, предлаган от партиите на статуквото. Тотална мутроселения, даже не си правят и труд да сложат някой по лустросан за фасада.
  —цитат от коментар 72 на antonio_vivaldi

  А ДА НЕ БИ ДОСЕГАШНИТЕ ДЕПУТАТИ ДА БЯХА "КАЧЕСТВЕНИ" БОКЛУЦИ?
  МИЛИЦИОНЕРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНАТ ПОРЯДЪЧНИ МЪЖЕ В ПАРЛАМЕНТА,ЩОТО НЯМА ДА ИМ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА...

 74. 74 Профил на rrc20623298
  rrc20623298
  Рейтинг: 60 Разстроено

  Странно е кое е това знаещо лице автор Спас Спасов.Текстът е манипулативен.Не четете простотии ,а гласувайте правилно,така,че гнусния диктатор да си изяде топките от яд.Нужно ни е експертно правителство от разумни и интелигентни хора.Хора!Бдете!

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7613 Неутрално

  И след мъглата, пак мъгла. Докато не се измете цялия герберски боклук, държавата няма да мръдне от последното място.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK