Изборният кодекс, по който гласуването е задължително, не позволява на хиляди карантинирани да гласуват

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Прокопсало Парвеню
  Прокопсало Парвеню
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Каква драма

  06-20 Р.Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители ............................. 01 - 21 Г.Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев .......................... ................................................................. 10-21 К.Петков: Ако управлява коалиция с ДПС, излизам на протест ........................................................................... 09-21 К.Петков: С две ръце гласувам за президента Радев ................................................................................................... 10-21 К.Петков: Ние от "Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков ................................... 01- 22 Радан: Но днес просто трябва да свалим шапка на Радев ..................................................................................... 03-22 Б.Рашков: Божков няма да откаже да даде показания, че е бил изнудван .................................................. 03-23 К.Петков: За мен е просто умопомрачаващо .............................................................................................................. ................................ как прокуратурата дори не образува производство заради изнесеното от Божков
 2. 2 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1557 Весело

  мда, ей тва е ластика на банкярския хитрец !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 3. 3 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да си подадат заявления и да гласуват ве Здравке...

 4. 4 Профил на dokoga...
  dokoga...
  Рейтинг: 274 Гневно

  ЦИК да ходят да си гледат внуците и пра-внуците и да оставят организирането на избори на можещи и знаещи.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 5. 5 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Нищо не се знае. До 4-ти Борисов може да отхлаби ластика и карантинираните да се разхождат и гласуват спокойно. След това онзи министър ще издаде нова заповед, отричаща предната и т.н. В новите учебници по вирусология вече цитират българския модел. А в учебните по тъпология разказват за българите, гласуващи за авторите на модела.

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1880 Разстроено

  От Изборният кодекс, писан от костинбродска - галева - толкова!!!

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  Според вносителите на закона "Анти-бурка", той трябваше да бъде гласуван, за да "спаси живота на стотици и може би хиляди българи - потенциални жертви на терористични атаки в молове, обществени места, метрото и останалия градски транспорт". От 13 месеца всички ходим с маски, покриващи задължително носовете. На същите места (метрото, учрежденията и т.н.) се глобява не за ходене с покрито лице, а за ходене с открито. Толкова за смисъла и ефекта на Анти-бурка закона, но то цялата патриотична работа е една голяма ректална флатуленция, или казано на прост език - една голяма пръдня под налягане.

  Инициативен комитет "За монумент на бай Ганю на мястото на МОЧА "
 8. 8 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Да си подадат заявления и да гласуват ве Здравке...
  —цитат от коментар 3 на N I K E


  Ами умниците са дали срок до 31 мартбза подаване на заявления.
  А от всичко нагоре, не могат да сформират мобилни секции поради липса на желаещи да станат членове.
  А по закон членовете на СИК се предлагат от парламентарно представените партии.

 9. 9 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Само дето желаещите от тях да гласуват са под 1000 според подадените заявления. Са ние разбираме че се търси под вола теле и очевидно резултатът от изборите ще е неприятен за Дневник...но такъв е животът

 10. 10 Профил на Stoil Stoilov
  Stoil Stoilov
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Пичове, чудя се дали да напиша отворено писмо до НОЩ и ЦИК с искане да се отмени карантината за 15, за 7 часа или за 3 часа на 4 април и да се даде възможност на карантинираните да гласуват там, където са регистрирани. Да се отвори т. н. зелен коридор. например след 17:00 часа до края на изборния ден.
  Като предложих на правна комисия и ЦИК специални секции за карантинирани, ме отсвириха. Сега не се надявам на нищо по-полезно, ама...
  Нека мислим реалистично.
  Така и така и в момента щъкат вирусоносители, кръчмите се отварят, на карантинираните звънят по телефона без да им се връчват административни актове срещу подпис. Какъв е проблемът да се вдигне каранатината за определено време.
  Чудя се как не се намери една мисирка днес да зададе простия въпрос - правени ли са сметки какво ще стане ако се махне карантината за 15 часа в изборния ден и хората отидат да гласуват нормално със съответните предпазни мерки? Или само за 7 часа следобед. Или за 3 часа в края на изборния ден?
  Така че имаме още един ден за да вземем решение за вдигане на карантината за определено време за да могат карантинираните да гласуват. Да не забравяме, че лишени от права ще бъдат не само карантинираните през последните три дни а много повече хора от последните 10 дена и членове на семействата, контактни, които могат да са си съвсем здрави хора и да не ръсят випуси.
  Цитрам пак Мутафчийски: - „Има скрита заболяемост, която не е регистрирана. Много хора пращат един член от семейството да се тества, който е най-зле, останалите въобще не се регистрират, а и те са болни. Има цели компании, които са по 10-12 човек, това го знам със сигурност, при които един е регистриран, а всички са болни.“ Край на цитата. Хайде обяснете ми сега кого пази карантината, след като на 10 - 12 човека един е регистриран, а всички са болни. За чий х.. ни е карантината? Дали не е за да сринем избирателната активност.
  Дали НОЩ има намерение да прави лов на вещици и да търси карантинираните в списъците на гласувалите и да сравнява подписите, имената и да налага глоби ако някой е гласувал? Дали пък наложените глоби няма масово да падат в съда, заради невръчени предписания, че си в карантина, а само телефонно обаждане? Има ли някой който да пита и някой, който да отговаря? Могат ли все още да се направят специализирани секции за карантинирани/контактни, които са на собствен ход и могат да гласуват с декларации, както хората в чужбина.

  Казано е в Библията - чукайте и ще ви се отвори, питайте и ще ви се отговори!

 11. 11 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 8 Весело

  Дами и господа - ГЕРБ. Юридическо дъно.

 12. 12 Профил на ugd341044455
  ugd341044455
  Рейтинг: 5 Любопитно

  Интересно ми е само, ако някой карантиниран отиде да гласува какво точно смятат че ще се случи? Не вярвам да има съдия който да пренебрегне конституцията заради заповед на някакъв треторязряден чиновник от РЗИ наредил карантината.

 13. 13 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  От Изборният кодекс, писан от костинбродска - галева - толкова!!!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Ама това беше в 2014 г.! Значи оттогава досега ГЕРБ нищо не са свършили.
  Ти да видиш - а ние мислехме, че така било само с магистралите.

 14. 14 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  Какъв изборен кодекс? И герб и комунарите се надяват на ниска избирателна активност. Но всички предизборни хватки ще бъдат безсмислени ако не им стига за мнозинство.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#10] от "Stoil Stoilov":

  Подкрепям! Аз лично си чакам резултата от ПСР и ако е + явно ще бъда лишен от право на глас. А и жена ми също. Не е честно!

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 16. 16 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1280 Любопитно

  Даа, вижда се, че управляващите искат ниска избирателна активност и няма да се спрат пред никакво действие или бездействие, за да я получат.
  Ами, моят импулс е да ги изненадаме неприятно! Да гласуваме масово, дори с бели бюлетини, ако нищо на пазара на политици не ни радва!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  "Изборният кодекс, по който гласуването е задължително, не позволява на хиляди карантинирани да гласуват"

  Четем друго заглавие:

  "Защо е важна избирателната активност"

  Ако гласуването е задължително , за каква избирателна активност можем да говорим?
  Към читателите на Дневник трябва да се подхожда по-сериозно.

 18. 18 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Хм, а случайно някой да е забелязал, че регистрацията за гласуване с подвижна урна е възможно само за карантинирани с Коронавирус? И няма никаква възможност да се регистрират хилядите обездвижени и тежко болни от други болести. То с тях от повече от година нилой не се занимава вече. Даже и много от починалите от инфаркти, инсулти и пр. поради нелекуването има се вписват в графата за ковид жертви. И те са си такива де - по съребрена линия значи ...

 19. 19 Профил на Paris Hilton
  Paris Hilton
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Макетата биха Германия като гости, нашите се радват на равен със Северна Ирландия, които бяха пълни леваци...

 20. 20 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3372 Весело

  До коментар [#13] от "Един препатил":До коментар [#6] от "selqnin":

  От Изборният кодекс, писан от костинбродска - галева - толкова!!!
  —цитат от коментар 6 на selqnin

  Ама това беше в 2014 г.! Значи оттогава досега ГЕРБ нищо не са свършили.
  Ти да видиш - а ние мислехме, че така било само с магистралите."

  Те са, конституционни "корифеи"!
  Е, и безсрамни лъжци и крадци!
  И, затова не се занимават с "дреболии", като Изборния Кодекс. ;)

 21. 21 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "Изборният кодекс, по който гласуването е задължително, не позволява на хиляди карантинирани да гласуват"Четем друго заглавие:"Защо е важна избирателната активност"Ако гласуването е задължително , за каква избирателна активност можем да говорим?Към читателите на Дневник трябва да се подхожда по-сериозно.
  —цитат от коментар 17 на tacheaux


  Авторът на статията и коментиралите по-горе не разбират това. Казва му се "функционална неграмотност". А това, че "Дневник" го публикува... хмм...

  Да спасим София от "Спаси София"!!!
 22. 22 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4536 Любопитно

  Болни и такива в безсъзнание дали искат да гласуват?

  Пренадува се проблема, май после някои ще натискат да се обявят изборите за недействителни!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на HERMES
  HERMES
  Рейтинг: 712 Неутрално

  ГЕРБ - Работа, работа, работа!

  Polite_Bear
 26. 26 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 215 Неутрално

  От Изборният кодекс, писан от костинбродска - галева - толкова!!!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Последните 11 години Костинбродската ли е на власт, та не го е прецизирала? Не ми отговаряй, въпросът е риторичен ...

 27. 27 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1420 Неутрално

  Любопитната част е дали някой ще сезира конституционния съд. И той да отмени изборите поради масово нарушаване на конституционно гарантирани права. Само защото шайката на банкянския дори и едни избори не може да организира. Междувременно избор се проведоха в десетки държави и никъде не се сетиха да ограничават правата на гражданите. Сигурно защото са граждани, а не тъп матрял.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 28. 28 Профил на vassld
  vassld
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Колко по-добре щеше да е, ако имаше електронно гласуване през интернет! Кредит може да вземеш през интернет, но да упражниш конституционното си право не може!

 29. 29 Профил на Гол майстор
  Гол майстор
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Е, да де! Нали това им беше и целта?!

 30. 30 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Няма друга такава държава с изборен кодекс,тоест с подзаконов нормативен акт да се отменя правото ни на глас по Конституция с няй-различни хвънатки. Като живеещизте в държави извън ЕС са дискриминирани спрямо българите живеещи в държави в ЕС. Никъде в Конституцията на Република България не пише,че секциите в някои държави не трябва да са повече от 35. Когато бе отнесен въпроса до Конституционния съд слугите на Борисов се покриха като мишки и прекратиха заведеното дело без тълкуват спорния чл.14 алинеи 3 и 5 от Изборния кодекс. Ега ти скапаната държава!!!

 31. 31 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Болни и такива в безсъзнание дали искат да гласуват?Пренадува се проблема, май после някои ще натискат да се обявят изборите за недействителни!
  —цитат от коментар 22 на Полковник Паликъщов


  Или онези в интензивни отделения и на външно дишане!

 32. 32 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Изборният кодекс, по който гласуването е задължително, не позволява на хиляди карантинирани да гласуват"Четем друго заглавие:"Защо е важна избирателната активност"Ако гласуването е задължително , за каква избирателна активност можем да говорим?Към читателите на Дневник трябва да се подхожда по-сериозно.
  —цитат от коментар 17 на tacheaux


  Верно, че има голямо противоречие!

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2001 Любопитно

  Шок и ужас, някой се разболял и няма да може да гласува..... недопустимо! Да се отменят изборите и РРадев да назначи служебен кабинет докато не оздравее и последния българин по всички земни кълбета! Секции за гласуване да се организират на всички планети от Слънчевата система.... може някой българин да е там! Как ще го лишите от конституционното му право на глас!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 34. 34 Профил на Rada
  Rada
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#18] от "sweeper":

  Има такава възможност. Подава се заявление и се включва човека в списъка.

 35. 35 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 37 Разстроено

  Нека сега радетелите за демокрация и върховенство на закона Христо Иванов и Ивайло Мирчев да убедят техните симпатизанти както навсякъде прокламират колко загрижени са за болните и възрастните да осигурят мобилни екипи и да докажат какви родолюбци са, а не да ходят по плажове и полянки и да мислят за поставяне на пилони с националния флаг където им скимне. Дали ще го направят как мислите? Аз казвам категорично, че не. Защото са само едни бълващи злоба и негативизъм човеци с големи претенции, но отговорността за всичко да падне върху други. Същото важи и за редакцията на "Дневник".

  В спора се ражда истината!
 36. 36 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Не може да се откаже правото на глас на никой български граждани. Все пак има конституция и за късмет не е писана от Барни Ръбъла.

  ... с двеста...
 37. 37 Профил на ефрейтора
  ефрейтора
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Точно тези гласове даваха победата на психодесние ...Ама на...Малий...

 38. 38 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До #25 Hermes Да Герб-работа,работа,работа,защото работата е направила маймуните хора,а Герб са още в първия стадий и трябва доста да работят

 39. 39 Профил на ефрейтора
  ефрейтора
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Господа , преди много време се разписах тук , после ме заве ветъра другаде . Сега като погледнах...ама много коментатори тук , бе , и кой от кой по-умен . Страх да те фане . Добре че ние , простите момчета , не сме много от плашливите и си позволеваме да пишем...

 40. 40 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "Изборният кодекс, по който гласуването е задължително, не позволява на хиляди карантинирани да гласуват"Четем друго заглавие:"Защо е важна избирателната активност"Ако гласуването е задължително , за каква избирателна активност можем да говорим?Към читателите на Дневник трябва да се подхожда по-сериозно.
  —цитат от коментар 17 на tacheaux


  Изборният кодекс казва, че гласуването е задължително, но всъщност то не е, понеже санкциите за негласуване бяха отменени като противоконституционни (и според мен, правилноа)

 41. 41 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#32:"Дария Колев"][/quote]

  Има противоречие наистина. В кодекса пише, че е "задължително", но мерките срещу негласуване са обявени за противоконституционни и не се прилагат. Т.е. "задължителното" гласуване е само на хартия в закона. По отношение на карантинираните има допълнително противоречие, тъй като за тях не само няма санкции както за другите негласуващи, ами даже активно им е забранено да гласуват.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK