Слави Трифонов – продавачът на мечти

Гласувалите на референдума му той счита за своя "народ" .

© Юлия Лазарова

Гласувалите на референдума му той счита за своя "народ" .Едни продават магистрали, други - омраза, Слави Трифонов продава мечти.


Той печели български избиратели с една голяма мечта. Харесваме един политик, вдъхновява ни, вдъхва ни доверие - избираме го да ни представлява. Утре политикът се изкушава от властта, започва да заделя, да мисли повече за себе си и "обръчите" отколкото за нас - разочарова ни, загубваме доверие и го отзоваваме.
Тази красива мечта е политическа утопия. Не е измислен още изборният механизъм, който да я гарантира. Слави й даде име - мажоритарен вот в два тура. Името е по-скучно от мечтата, затова феновете не се съсредоточиха върху него, а прегърнаха политическата мечта, която никой друг не им предлага. Колко са феновете ще преброим неделя. Това е кратката история на звездния проект. По-дългата е в редовете по-долу.


Бепе Грило по български
Бепе Грило преди десетилетие заплени италианците като започна пряко да си общува с тях. На две агори - площада и интернет. На площадите по италианските градове в стила на comedia del arte от скечовете прескачаще в политиката и обратно, а славата му растеше пропорционално на тълпите на площада. Феновете се множаха и в интернет, където Бепе Грило списваше най-популярния политически блог, който със сарказъм и хумор громеше продажната политическа класа. Неусетно и полека скечът прераства в политика, макар инструментите да оставаха същите - депутатите се селекционираха по интернет и пак там се отчитаха на избирателите си.


Как ще гласуваме на 4 април - всички важни въпроси и срокове и последните прогнози - четете тук


Слави Трифонов сля площада и медиата в едно - уникалното си тв шоу "Ние участваме в камрпанията по начина, по който я разбираме, а ние я разбираме, защото сме отдавна в тази сфера". Така Слави Трифонов резюмира веруюто си във "Фейсбук".


Две послания четем в това верую. Първото е любимият лозунг на прехода: Едни спазват правилата, други ги създаваме. Няма кой да учи Слави как се прави кампания - толкова е скучно да се готвиш за дебати, които никой не слуша, когато по "Фейсбук" с теб си общуват 783 хиляди и 11 хиляди пишат коментари. А летоброенето в политиката Слави неусетно е слял с летоброенето на шоуто - "отдавна сме в тази сфера".


Влизането в управлението помрачи звездата на "Петте звезди" на Бепе Грило. Колко силна ще е звездата на Слави след неговата "некампания" и изборите също ще зависи в опозиция или в правителство Слави Трифонов ще избере да я ситуира.


Поколението П


Поколението "Патриот", взряно в проекта Трифонов, не е на истеричните националисти, мразещи Македония, роми, бежанци. То е на припяващите възрожденски патриотични песни, на тези, които и на най-малкия планински връх развяват българския флаг, на танцуващите по музиката на Слави и "Ку Ку Бенд" от сватби до кръщенета.


П е и Протест, поколението на "Искам да искам да живея в България", както искаше протестният площад. На Voicе, не на Exit, на гласа, избрал да остане, не да напусне.


Поколението на протеста иска да бъде чуто на тези избори. Много са конкурентите да го спечелят. Колко от тях ще влеят своя глас в "Има такъв народ" e една от най-големите интриги на тези избори.


Политика по пантофи: между гражданския контрол и радикалната демофилия


Вие сте свободни граждани - ще ми задавате въпроси, а аз ще ви отговарям. Нямам нужда от посредници - журналисти. Така Слави Трифонов започва своята комуникационна иновация - общуване с електората във "Фейсбук" "по пантофи". Мизансценът на прякото общуване с народа е домашно-непосредствено, дрескодът - още повече. Радикалната демофилия обаче не е (само) театър, тя е стратегия и пронизва и посланията, и програмата, и езика на тялото, и песните.


Програмата директно връчва властта на народа - той пряко ще избира и главния прокурор, и шефовете на полицията. Гражданският контрол е повсеместен: програмата предвижда електронни механизми за комуникация и граждански контрол, както и гражданско участие в отворени данни. Може да звучи почти като повторение, но рефренът е важен за засилване на посланието и гражданският контрол е ключов и в здравеопазването, и при електронното управление, и при обществените поръчки. Навсякъде е скъсена дистанцията с институциите и "Има такъв народ" е сред партиите, пледиращи за индивидуална конституционна жалба.


Слоганът "Решаващият глас си ти" и гражданският контрол са силни демократични послания на "Има такъв народ". Те обаче биват отслабени по два начина.


Първият е радикалната демофилия - народът е всичко, няма държава, институции, правила. "Крайно време е ти да управляваш! Вземи нещата в свои ръце и спри тяхната игра. Няма такава държава, но има такъв народ". Избирателната утопия - днес избираш, утре отзоваваш, е допълнена с управленска утопия - народът става елит и управлява. Всички революции вярват в тази утопия. Революционен патос в скучна кампания със сигурност е разнообразие, но как народът да стане управленец - историята още не е изобретила.


Вторият начин на отслабване на гражданското послание е радикалният популизъм. Слави е перфектният популист, изстрелян в политиката от любовта между лидера и народа, която нищо не трябва да отслаби, и връзката между тях, която нищо не може да раздалечи. "Нямах избор" е лайтмотивът на "Фейсбук" общуването с електората. Слави гради образа си на човек, обречен на властта. Властта показа, споделя на феновете си той, че 3.5 милиона българи не я интересуват, че Конституцията и законът не я интересуват.


3.5 милиона българи е сакрално число. Другите кандидати рядко се осмеляват да назовават брой граждани, Слави го прави гордо и непрестанно. Гласувалите на референдума му той счита за своя "народ". Няма друг изход, освен да основe партия, за да ги представлява.


Лидерът на радикалната демофилия не може да има друго освен противоречиво отношение към властта - хем радикално я отхвърля, хем посяга към нея. Оттам и каскадата послания, които трябва да удавят противоречието в атрактивността на парадокса: "Властта, парите, славата не са за този, който ги иска, а за този, който не ги иска"; "Като не знаеш какво да правиш, направи го достойно"; "Ще правя каквото трябва, пък да става каквото ще."


Много песни, малко кампания, но и доста real politik


"Какво е отношението ви с Бойко Борисов, бяхте приятели, а и едни проценти се споменават?" Феновете не са безкритични, задават въпроси, опитват се да разберат. За процентите не чуват пояснения, за приятелството - няколко, вярно, имало го е, но е в миналото...


В настоящето, и съвсем сериозно, Слави Трифонов обяви новата си любов - президента Радев. Пак генерал, и с най-високия рейтинг, и говори като гражданите, а и достоен - според портрета на Слави. Гражданите може да са "решаващият глас", но това никак не пречи на политиците да си правят сметки на техен гръб. С фрагментирания бъдещ парламент махалото на мандата може да премине от ГЕРБ през БСП и да достигне до трета политическа партия. А коя ще е тази трета партия, президентът, според Конституцията, може сам да избере. ДПС не държи да подкрепи Румен Радев за втори мандат, а Слави Трифонов оставя гостроприемно открехната вратата. Та покрай песните алъш-веришът си върви: ти на мен - евентуалния трети мандат за съставяне на правителство, аз на теб - подкрепа на президентските избори.


Откраднатият смисъл и празният символ


Светла Енчева си е направила труда да изчисли, че програмата на ГЕРБ употребява 71 път думата "приоритет", гарнирана със "стратегичски", "ключов" и "върхов". Нещо, което се повтаря 71 пъти, не може да бъде нито приоритет, нито ключово, още по-малко стратегическо и съвсем пък не върховно. Феновете на Слави са сред отвратените от това открадване на съдържанието от думите, от търкалянето на фрази без смисъл, от политика без посока.


Спойката е отвращението от управляващите, убеждението, че корупция, арогантност и безнаканост не трябва повече да се търпят. Оттук нататък портретът на електората на Слави Трифонов става пъстър: български бизнесмен иска от Слави най-сетне да въведе електронно правителство; друг участник иска Истината; дама от малък град има съвсем конкретно предложение - щом България бъде осъдена, да не плащаме всички ние, а виновният служител.


Как да се обедини разнообразие от очаквания, нагласи, искания? Слави Трифонов приложи стратегията на "празния символ". Той не е я изобретил - първи на българската политическа сцена я въведе Симеон Сакскобурготски, който под предлог, че не говори български, не говореше или говореше неразбираемо, така че в привлекателния като форма и празен като съдържание образ комфортно да се обединят и десни, и леви, и монархисти, и републиканци. Слави - професионалистът на словото, избра той и хората му да не говорят през тази кампания. Некампания като кампания. Липсата на казионното предизборно говорене е реализация на стратегията на празния символ - правиш силна заявка за пробив и промяна, но не я обговаряш, не я изпълваш с конкретно съдържание. Колкото по-празна от специфични обещания е заявката, толкова по-отворена е тя към всички избиратели с поканата всеки да сложи в нея каквото съдържание иска.


За мен е чест
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

"От години не гласуваме. Сега - за вас. Цялото ни поколение е заложило на вас." Това признание на дама от голям град резюмира силата на проекта Слави Трифонов - способността му да вкара в електоралното тяло пасивни заради омерзение от политическата класа граждани.


Въпросът е ще им върне ли Слави Трифонов откраднатия смисъл и загубената посока. Единственото сигурно е грандиозното шоу. Парадоксално, но съвсем в духа на politainment (entertainment politics), нямаше кампания, но ще има приключване на кампанията. Всички политици отчаяно се борят за народната любов тази седмица, само Слави ще я поиска с песен в "Има такъв концерт" в "Армеец".


"Къде си вярна ти любов народна". Ще разберем неделя вечер.


Всичко най-важно за предстоящите избори - в специалната рубрика на "Дневник".


Анна Кръстева е професор по политически науки в Нов български университет. доктор хонорис кауза на Университета Лил, Франция, президент на Политическа и гражданска обсерватория (pol-obs.com)


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Да гласуваш за Слави е като да подпишеш празен чек. Доста са склонни да го направят. Смятам, че после ще падне реване. Надявам се , че шансът на тези избори е користните политици така да се заклещят , че да няма правителство. После нови избори без светлата организация на ГЕРБ.

 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2912 Весело

  Хубав и умен текст, препоръчвам.

 3. 3 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Слави е Бареков. Слави е Сакскобурготски. Той разчита хората да се излъжат, че може да прави рефоеми. Той е одобрен от Шопара с инициали 10, защото няма да му разбута мафиотската кочина.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 4. 4 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Славито е ясен. Новата патерица на ГЕРБ!
  Лаком за пари и самовлюбен. Приянел на илия паволв, овъргаз и т.н. Прави ти турне против наркотиците със спонсор булгартабак.
  УРА ДРУГАРИ! Сиренето в капана за мишщи. новото рзс, ивженерен проект на кукловоди за влияние. вероятно на доган.

 5. 5 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Не зная защо никой не изследва нишката Слави- Доган, защото мисля че тя е съществената.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 403 Неутрално

  "От години не гласуваме. Сега - за вас." Тази "дама от голям град" е събирателен образ на давещият се, заради собствена глупост и бездействие, който решава да се спаси, като се хваща за ръка, която обаче го натиска към дъното.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 564 Любопитно

  Аз вече си купих мечти от Ицето.Дано да не угаснат кати мокър фас.🤡

  Много съм прост
 10. 10 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Весело

  "как народът да стане управленец - историята още не е изобретила."

  Това, че някой не знае историята, не значи че демокрацията (пряката) не съществува. Дори в някои държави се прилага, като в Швейцария.

  "Липсата на казионното предизборно говорене е реализация на стратегията на празния символ - правиш силна заявка за пробив и промяна, но не я обговаряш, не я изпълваш с конкретно съдържание."

  Стратегията на празния символ не е ли обратното - "обговаряш" куп глупости без да е ясно (аргументи, доказателства) какво точно искаш да кажеш? Статията на професорката на празния символ е нагледен пример. Толкова е празна от към съдържание, че дори няма идея на кого говори - леви-десни-монархисти-републиканци ("в привлекателния като форма и празен като съдържание образ комфортно да се обединят и десни, и леви, и монархисти, и републиканци. "), поколението П (като _утка от Кърджали или нов български университет) или на лишените граждани от избор на изборите (""От години не гласуваме")?

 11. 11 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Най-хубавото е, че в пазарлъците след изборите всичко ще стане ясно и провинциалистът от Плевенско ще разочарова поне половината от феновете си 😁

 12. 12 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Правителството на Борисов оплеска партийните субсидии с 6 милиона лева. Слави Трифонов раздуха случая, в резултат на което парите бяха върнати. Медиите не се интересуват кои министър се е подписал, Гешев не иска да си го причини.

 13. 13 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Цялата опозиция е купена от Шехерезада за да се види че има и по-тъпи от Бате Гойко.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 14. 14 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2896 Весело

  ...В настоящето, и съвсем сериозно, Слави Трифонов обяви новата си любов - президента Радев...

  Пази Боже ...

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Най-хубавото е, че в пазарлъците след изборите всичко ще стане ясно и провинциалистът от Плевенско ще разочарова поне половината от феновете си 😁
  —цитат от коментар 11 на Тони КОСТОВ


  На българина акъла му идва винаги после.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 16. 16 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Слави е част от проблема, тоест всички сме част от проблема, дори тези които не са гласували тридесет години че и повече.
  Сумарно, страните в сегашните избори са няколко,
  Корнелия Нинова, БСП си търси парите от Бойко които са му раздадени и отдавна похарчени.
  Борисов работи в момента за други хора и за него си.
  Често в света на “ъндерковер копс” последните прекъсват връзката с полицията като убиват водещият офицер, и си устройват живота такъв какъвто е в света на “ъндергранда”
  В българският вариант е цяла една ДС-Държавна Сигурност преминала в “ъндерграунда” със милионите и милиардите € евро.
  Не забравяйте думите на Васил Божков, цитирам по памет, “това са едни много опасни хора със много пари.” А това което не може да се купи с пари може да се купи с много пари, даже едни избори на една територия.

 17. 17 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Големи грехове има Слави пред младите хора.
  Песни, танци и тъпи смешки.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Продавачът на чалга и простотия

 20. 20 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До коментар [#18] от "red4ever":

  Ами ето защо, щото вече почнахте с ГЕРБерските номера "ако не гласувате за мен идват комунистите"

 21. 21 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Госпожо професорке, Слави до момента показа едно. Разбира занаята много по-добре от всичките политически пиари, взети заедно. Направи си гениална предизборна кампания. Не участва в нито един от изтърканите телевизионни дебати, дето ги гледат само отегчени пенсионери. Разграничи се от цялата изтъркана, скучна, направо мухлясала предизборна дандания, до болка позната, щото всяка година се повтаря, щото тези, дето това им е професия, просто нищо ново не им раждат главите. И само пръскат много пари за тоя, дето клати гората. Никой не им обръща внимание. А Слави си заложи само на неговата си ТВ. И на нета. И не повтаря като папагал приказките, дето кандидат-депутатите всяка година унисоно повтарят като папагали. Все едно и също, едно и също, едно и също. Ако Слави наистина от раз спечели това, дето му предричат социолозите, той ви слага всички в джоба - политолози, политпиари &Co.. На вашия терен. Значи, умее нещо. А при толкова много дилетантщина това е вече много нещо. А вие след това пак можете да си кажете урока, знаем го слушали сме го 1000000 пъти. За простия народ, дето се водел по акъла на такива като Слави. Спестете си го. Или измислете нещо ново. Ако можете.

 22. 22 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 131 Неутрално

  До коментар [#10] от "wanderer":

  Не сравнявай Швейцария с България. Швейцария е демократична страна още от Средновековието. При тях пряката демокрация на местно ниво функционира ефективно, но в България пряката демокрация ще се изроди в охлокрация - власт на тълпата. Това искат популисти като Слави Трифонов и Мая Манолова, които се изживяват за народни трибуни, обожавани от плебса.

 23. 23 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Божков твърди, че Слави е имал среща със Тлъстия само, че не може да каже дали се е продал.

 24. 24 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "D04":

  А Мутрократиъе като Тиквун и Тлъстия иска само пълни шкафчета и чужди бизнеси наготово.

 25. 25 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Едни продават магистрали, други - омраза, Слави Трифонов продава мечти.
  ____________________________________________________

  Как продава, той до сега нищо не е обещавал, а е ясно, че влиза в политиката за да оправи себе си!

  Слави е като Симеон !

 26. 26 Профил на asenpp
  asenpp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "В настоящето, и съвсем сериозно, Слави Трифонов обяви новата си любов - президента Радев. "

  Уфф. точно се чудех дали да го припозная.

 27. 27 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Мечтите, които Слави предлага, миришат.

 28. 28 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 131 Неутрално

  До коментар [#25] от "Дария Колев":

  Да, Слави е като Симеон, но с далеч по-нищожна електорална тежест. Симеон дойде, помоли ни "да му верваме" и спечели мнозинство в парламента. Слави дойде, обяви, че ще си прави кампанията извън телевизиите и ще спечели 30 мандата.
  Нека отдадем заслуженото и на всички останали "минисимеоновци" в последните 20 години: Сидеров, Яне Янев, Бареков, Марешки. Но всички те водеха оспорвана борба с изборния праг. Така че Слави Трифонов заслужава приза "Симеон 2.0".

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#3] от "majorman":

  Точно пък с Бареков няма нищо общо.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Ето с такива заглавия се вдига рейтингът на ГЕРБ. Като се почне от БСП и ДеБъ и се стигне до Мутрите всички са продавачи на мечти и нищо повече!

 31. 31 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Неутрално

  До коментар [#22] от "D04":

  "Не сравнявай Швейцария с България."

  Не сравнявам. Професорката просто твърди, че такова животно нема - пряката демокрация. А дали в България може да има, зависи какво искаме - олигархична партокрация, за каквото пледира професорката, или демокрация. А искането почва с мечтата.

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1712 Гневно

  жорж ганчев-мадридският измамник- бюрека- чалгаря......кое не разбрахте първите ТРИ ПЪТИ, скъпи саотечественици?????????

 33. 33 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#30] от "xso16686927":

  По-добре да продаваш мечти, отколкото тикви.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 34. 34 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Весело

  До коментар [#28] от "D04":

  "Симеон дойде, помоли ни "да му верваме" и спечели мнозинство в парламента."

  Спечели мнозинство, защото избирателите нямаха избор на изборите - гласуваха срещу самозабравилата се, по собствените й думи, "политически класа". По-същия начин избирателят гласува и на изборите през 2009 г. - гласува срещу простия "политически елит" и избра доказано простите ГЕРБ - поне не са лицемери. И се видя, че и простите управляват толкова добре (даже по-добре усвояват фондове) колкото и "елитниците", и то два пъти - след "тройната колизия" и след "двойната колизия", Станишев-Доган.
  И на сегашните избори избирателят пак няма избор - от всички простаци да избере "кристално-чистите" ... за да няма объркване.

 35. 35 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Извинявам се Дневник, ама това малко прилича на платена - рекламна статия. Станислав Трифонов е представен, като някакъв възвишен народен герой, като всенароден любимец, когото хората носят на ръце по улиците. Реалността е по - друга.

 36. 36 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До коментар [#32] от "selqnin":

  ЗабравИл си баце в списъка. Какво има за разбиране? Човека ви го е казал още преди повече от 100 години - дай ми едно магаре и ще ви го направя депутат. Това не зависи толкова нито от човека нито .... начините се знаят, трябват пари и подкрепа, вкл. външна

 37. 37 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "D04":

  Добре казано!

 38. 38 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Това, което ще се случи с Трифонов е напълно нормално. Той вероятно ще влезе в парламента с не много гласове. И тогава ще се види потенциалът на неговата партия. И на по-следващите избори ще се определи дали си е струвало.
  В БГ досега не е имало партия обаче, която да се е развила по този сценарий - постепенно да нараства през годините. СДС и НДСВ си заминаха, Герб ще ги последва, остават уйняните БСП и ДПС и рояците мухи около тях...

 39. 39 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Поне стана ясно,че в България чалга-културата има подкрепа на едни 10-12%,според социологическите проучвания.

 40. 40 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Големи грехове има Слави пред младите хора.Песни, танци и тъпи смешки.
  —цитат от коментар 17 на jmf29537805


  Точно така ама младите го боготворят, израснали били с неговите песни.
  Don't kill my mother, Don't f..k my sister, бир Ферари кармазъ и други подобни.

 41. 41 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Продължете логическата връзка: Жорж Ганчев,Яне Янев,Бареков ,Волен ,Марешки ,Мая .......

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 42. 42 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Винаги ще се намери по някой продажник, който да е в услуга на тия по върха - я ГЕРБ, я БСП, или подмолно ДПС. Който да разцепи опозицията, да я разводни. Малко ли примери има, които влезнаха във властта, сдушиха се със силния и след това употребени, отекоха? Дудука, Магарешкото лайно, патреотете, психично волния, сега тая чалготека...

 43. 43 Профил на Pavlin Prodanov
  Pavlin Prodanov
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Не понасях Гнусното му “шоу“, което беше изградено на вулгарни плоски шеги и абсолютен егоцентризъм - беше ме срам и гнус от подрастващите ми деца. Имаме 4. Завършил съм Психология не Политология.
  Опомнете се хора - само начинът, по който излизаше на сцената на “шоуто“ и повдигнатото му огромно бюро - за мен това е мегаломан, алчен за всичко, за което се сетите- народна любов, пачки, “справедливост“,възмездие и т.н. Ако вкарваме такива хора в парламента ще се затрием сами напълно и окончателно. Този елемент има огромна негативна роля за Опростачването на Народа ни и Родината ни. Една дума имам - Срам.

 44. 44 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#1] от "liz31552545":

  Славчовата партия е поредния руски проект

 45. 45 Профил на Kreader
  Kreader
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Имам интелигентни уж познати, които ще "протестират" гласувайки за тоя лицемер., защото във всичко останало виждат пълна плява. Защо виждат нещо различно в този продажник недоумявам. Това е положението на този етап ... . А за дивотията с този концерт на празна зала 5 минути преди деня за размисъл нз какво да кажа.

 46. 46 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Проблемът на обществото ни е,че 12-те% чалгари не желаят да работят,техният хоризонт е хапване,пийване,тунинговане,кифлеене,линийки,диалектен Български,колица с гърмящ ауспух за 3-4000 лв.Толкова!

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Слави е един безскрупулен тарикат, който вече 20 години осребрява глупостта на масовия будала.

  Очевидно тази глупост е неизчерпаема, така че неговото бъдеще в един или друг вид далавера е гарантирано.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  ...В настоящето, и съвсем сериозно, Слави Трифонов обяви новата си любов - президента Радев...Пази Боже ...
  —цитат от коментар 14 на SS


  Слави, си е автентичен десен:

  Архивите са живи:

  дата 15.01.1997 " ..СВЕТЛАНА ДЯНКОВА: Благодарим на всички млади хора, които са тук. Ние ви обичаме. Но сега тук ще излязат едни други млади хора, които вие много обичате.
  Познахте ли кои са?

  КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ: Здравейте събудени, истински, горди българи. За първи път, когато бях тук, на този площад, на първия голям митинг, бях на 23 години. Сега съм на 30. Искам да се обърна към всички млади хора. Млади не само по възраст, но и по дух. Този път да не си тръгваме от тук преди да постигнем окончателна победа.

  АВТЕНТИЧНИ ДЕСНИ : Победа! Победа!

  СЛАВИ ТРИФОНОВ: Искам да предупредя всички управници сега и за в бъдеще, че ако не внимават ще се случи какво? .. .. ще настане боят.

  СЛАВИ ТРИФОНОВ: Пее . ("Боят настана"- аранжимент Евгени Димитров, албум "Хъшове" 1996 издател БМК https://www.youtube.com/watch?v=EPtRcTznUh8 )

  ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ: Искам да кажа, че няма да ги чакаме до 9. 7, 8 и ще са паднали.

  СЛАВИ ТРИФОНОВ и ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ : .. пеят ("Тайсън кючек"- албум "Хъшове“ издател БМК 1996) ... .."

  АВТЕНТИЧНИ ДЕСНИ : .. Седем осем и ще си паднала, седем осем и ще си легнала .."

 49. 49 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Слави е един безскрупулен тарикат, който вече 20 години осребрява глупостта на масовия будала.Очевидно тази глупост е неизчерпаема, така че неговото бъдеще в един или друг вид далавера е гарантирано.
  —цитат от коментар 47 на Norman Granz


  Слави е автентичен десен!

 50. 50 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  Продължете логическата връзка: Жорж Ганчев,Яне Янев,Бареков ,Волен ,Марешки ,Мая .......
  —цитат от коментар 41 на deepblue


  Бойкикев, Радан ..

  Нали това беше отговорът?

 51. 51 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Тъпото е, че хората му се връзват на най-елементарните идеи - партийни субсидии, заплати на депутатите, брой на депутатите. А той други идеи няма. И на всичкото отгоре все някой ще му вуйдиса да направят компромис по някоя от тях.
  Иначе е ясен от всякъде - ще си лобира за всякакви руски енергийни проекти, после ще ги спират и ще плащаме неустойки.
  И всичко ще е облечено в назидателен наратив.

 52. 52 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 75 Неутрално

  Да не забравите да платите по 78 стотинки да има за наем за залата утре !

  caterpillar
 53. 53 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  Къде се загуби последните два месеца? Иначе ако има състезание кои са най-големи будали, аз залагам на любителите на гербиджа.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 54. 54 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2340 Весело

  "Та покрай песните алъш-веришът си върви: ти на мен - евентуалния трети мандат за съставяне на правителство, аз на теб - подкрепа на президентските избори."
  *
  И се сетих за мечтите на един политик, по-малко популярен от Слави и мокрия фас.

 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#51] от "Ipolit":

  “Тъпото е, че хората му се връзват на най-елементарните идеи - партийни субсидии, заплати на депутатите, брой на депутатите.”

  Ами популизмът - дали е на Тръмп, на Бойко, Фарадж, Мусолини или на Слави - по принцип не е адресиран към хора с трицифрено IQ. Слави може да е крайно посредствен музикант, лишен от вкус, стил и дори слух (пее фалшиво, всъщност не пее, а вие като линейка), но е хитър и знае как да оправдае парите, вложени в него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Съдебна Реформа Сега
  Съдебна Реформа Сега
  Рейтинг: 27 Весело

  Слави Трифонов да се кандидатира за Президент на България

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#53] от "stein":

  “Къде се загуби последните два месеца?”

  Като минат изборите, пак ще се загубя. Този форум е превзет от тролове, а аз нямам нерви да се надвиквам с тях. Взех повод от доклада на Държавния департамент и поредните провали на правителството и прокуратурата, за да се позабавлявам малко за сметка на “пострадалите”, но като цяло вече не ме влече към мазни пехливански борби.

  След като падна Тръмп, американската политика стана скучна и спрях да я обсъждам; ако/когато влезе в затвора, може би ще напиша нещо, а може и не.

  Бойко Борисов също води някакви ариегардни битки, най-вече за физическото си оцеляване, но е отписан и от Европа, и (което е по-важно) от американците, тъй че след отстраняването му също ще стане non-issue.

  Та така...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#14] от "SS":

  Слави лобира успешно Първанов да измести Стоянов. К'во чудно че е с Радев?

 59. 59 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  ПРогноза :
  Ако ГЕРБ не е в състояние да сформира правителство, Корни театрално ще върне мандата и президентът ще го връчи на Слави, а той ще предложи правителство от експерти близки до БСП и Радев с едно две министерства за цвят предложени на някой друг срещу парламентарна подкрепа. Отделен е въпросът дали на Слави ще му стиска да реализира този вариант.

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  "Слави Трифонов – продавачът на мечти..."?!?  Абсолютно неадекватно заглавие! Такова криене като това на Трифонов и неговите приближени, никога не е имало, няма раздуване на локуми, няма обещания, дори не участват в дебати...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 61. 61 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  До коментар [#1] от "liz31552545":

  Народът обича да подписва празни чекове. Да си спомним за НДСВ. ГЕРБ бяха същите. Сега е наред Слави.

  Бивш tww09306483.
 62. 62 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#60] от "hamiltonf":

  Той и Симеончо така дойде...

 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#62] от "fkm26555709":

  Монката все пак бе твърдо заявил, че след 800 дни ще сме "горе, горе на черешата"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Аха най накрая феновте на ДБ и джендъризма се сетиха , че Слави им дръпна протестният вот и затова започнаха да излизат подобни статии критични статиии за него , а и осмиващи електората му, колко прости и изостанали биле ...Забавно е , как сами си вкараха автогол либералите от ДБ и апологетиоте им, , и ДБ ако влезе в парламента ще с 20-25 депутата максимум, тоест ще са фигуранти, защото аз почти не познавам човек дето да гласува за ДБ, малцина са , протестният вот пак ги заобиколи или те сами го изгониха и останаха с твърдото ядро ...

 65. 65 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  До коментар [#10] от "wanderer":

  Подобна политическа система с чести референдуми има само в Швейцария. Самата държава е съвсем различен тип от останалите. Във всички държави властта се държи от Президент, Генерал или група народни представители. В Швейцария същите тези хора да длъжни да се съобразяват с мнението на народа. Но друга подобна в света няма.

  Мисълта на автора на статията е за революцията. Слави се опитва да прави революция. Но всички знаем, че революцията се замисля от идеалистите, реализира от авантюристите и се оглавява от опортюнистите. Всяка революция рано или късно е била превзета от няколко хитри манипулатори и опортюнисти, които вземат цялата власт в ръцете си "в името на народа". Слави също обещава революция. Въпросът не е дали Слави ще я направи, а кой ще се възползва от тази възможност и кой ще вземе парите след това.

  В историята "власт на народа" не съществува. Винаги, абсолютно винаги, има някой манипулатор, лидер, народен представител или военен, който да излезе напред, за да "защитава интереса на народа". Този човек получава безгранични доверие и власт. Оставен без контрол, "представителят" започва да мисли как да задържи властта си по-дълго, отколкото да следва интереса на народа. И се превръща в диктатор. Естествено, тези събития се срещат много по-често в страни от третия свят, но има и стари демокрации, които страдат от подобни политически проблеми. "Народът" винаги се използва като повод, като извинение. Както се казваше в един лаф - "Да прецакаме народа в името на народа".

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 66. 66 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Пациент с диария попаднал при психиатър вместо инфекционист като Мангъров. Една седмица по- късно приятелите му го питат, дали психиатърът го е оправил. -"Абе пак се насирам, но не ми пука." Та и работата на чалгаря (според него самия). Не разбира от политика, от философия и устройство на държавата, няма да ги оправи, но на неговите поддръжници няма да им пука.

 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#64] от "Kalinoff Ivan":

  Като прибавим и неуморната Маяма, положението е от зле, по-зле. Такава аматьорска грешка, само някакви бивши комсомолци или хора, които не са дори близко до реалния свят, могат да допуснат.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 68. 68 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4174 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Всичките са маскари търчи-лъжи с цел раздробяване и обезсилване
  на протестен вот.

  Всички, с изключение на "Демокрация за България" и "Републиканци за България".

  Търчи-лъжи:
  "Слави Трифонов - продавач на мечти"
  Череп Божков: "Априлско лято"
  Мая Активната: "Стани и се оправи. Мутрите вън!"
  Воля Валериевна: "Спасете Марешки!"
  и т.н.

 69. 69 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Дневник са взели някой лев от Доган за тая реклама, а? Щото Слави го финансира Доган.
  Всички патриоти обаче пият ракия на халтурата му. Който гласува за Слави се подписва под празно платежно нареждане.
  За мен е Слаби Три - дано толкова му пишат и избирателите.

 70. 70 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Славун защо не се подиграва с Доган в шоуто си?

 71. 71 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Това че не отидоха на нито един телевизионен дебат не ми напраеви добро впечатление. Това че предлагат повече участие на хората мисля, че е стъпка в правилната посока, но за да е ефективно трябва първо да научим хората какво е демокрация и какво е отговорност. Само да отбележа, че в Швеция още от съвсем малки децата задават въпроси на политиците по телевизията. Дори да са от сорта на: "Covid ще засегне ли Дядо Коледа?" Та колко от нас са успели да питат и получат отговор от депутатите от съответния район и после да са видели направено нещо по повдигнатия проблем?

 72. 72 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4174 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  До коментар [#2] от "boevbisser":

  "Хубав и умен текст, препоръчвам".

  You bet. 2 Thumbs V Up :)

  ПОКУПКАТА И ПРОДАЖБА НА МЕЧТИ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 73. 73 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Весело

  Г-н Трифонов разчита на спомена за Шоуто на Слави и на КуКу Бенда. Както г-н Борисов разчита на обиколлките с Джипа. Резултатът ще бъде Шоу на Джип или Джип в Шоуто (скоро ще разберем!).

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 74. 74 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#17] от "jmf29537805":

  Слави Трифонов е събирателен образ човек-партия от вида на Жорж Ганчев, Яне Янев, Бареков, Сидеров Марешки, абе ПАТЕРИЦИ на бай0ня .....или тя танцува едно лято!!!!!

 75. 75 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#71] от "Batezuzi":

  Славчо казва на избирателя....ИМАМ ЗЛАТО УВИТО В ЦЕЛУФАН, но ке ви го покажа след изборите!!!!

 76. 76 Профил на dzr57500206
  dzr57500206
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Хиляда пъти предпочитам Слави пред Тиквата Ако имаше сериозна алтернатива немаше да избирам Слави ,но сега ще избера по малкото зло . На Тиквата му стига толкова наигра се вече .

 77. 77 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Да гласуваш за Слави е като да подпишеш празен чек. Доста са склонни да го направят. Смятам, че после ще падне реване. Надявам се , че шансът на тези избори е користните политици така да се заклещят , че да няма правителство. После нови избори без светлата организация на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 1 на liz31552545


  ХАХА Така е но това е единствено възможния ПЪТ за да се разбие СТАТУКВОТО /блатото ""СТАБИЛНОСТА""в което живеем!!/ЛОГИКАТА на развитието е в ПАНТА РЕЙ –непрекъснат ПРОЦЕС на обновяване ПРИСПОСОБЯВАНЕ КЪМ ВЪНШНАТА /европейска/СРЕДА! Не може да ги клатим вечно с 200/като селски хитреци /ЩОТО ЩЕ НИ ИЗХВЪРЛЯТ С 200 /като чуждо тяло/""всяко зло за добро""КАТО ЕДИНСТВЕН НАЧИН ЗА ОБЩЕСТВЕНО УЗРЯВАНЕ!

 78. 78 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#56] от "НЕ на ГЕРБ БСП":

  Щом жорж Ганчев и Сидеров бяха ...

 79. 79 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#57] от "Norman Granz":

  Г-н Фейк,
  за изборите ли сте активиран отново.
  В списъка на събитията пропуснахте развода на г-жа Мелания Тръмп, който беше сред бълвочта която повръщахте във форума преди изборите в САЩ.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 80. 80 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Аха най накрая феновте на ДБ и джендъризма се сетиха , че Слави им дръпна протестният вот и затова започнаха да излизат подобни статии критични статиии за него , а и осмиващи електората му, колко прости и изостанали биле ...Забавно е , как сами си вкараха автогол либералите от ДБ и апологетиоте им, , и ДБ ако влезе в парламента ще с 20-25 депутата максимум, тоест ще са фигуранти, защото аз почти не познавам човек дето да гласува за ДБ, малцина са , протестният вот пак ги заобиколи или те сами го изгониха и останаха с твърдото ядро ...
  —цитат от коментар 64 на Kalinoff Ivan


  За ДБ ще гласуват наистина УМНИТЕ които разбират че ОСНОВНИЯ приоритет за ДЪРЖАВНОСТА е върховенството на ПРАВОВИЯ РЕД /силата на правото срещу ПРАВОТО НА СИЛАТА /от селскя хитрец ловкия измамник до бруталната нагла мутра!/Още 2015 г М.Моковей /автора на Румънската съдебна реформа/ни посъветва ""изчистете съдебната система и тя ще прочисти всичко останало""А Кьовеши прати в пандизите цялата им корумпирана политическа сган!А наште се направиха на ""ни чул ни видял""щото как ще напълним ""ЧИКМИДЖЕТУ""!КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ??????

 81. 81 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Моите мечти нямат нищо общо с мечтите на медийния продукт - Слави Трифонов. Някога, когато този лъжец разцепи Ку-Ку и започна да се изявява по кабеларките - бях с него. Когато бяхме по улиците на цяла България и с мъка изгонихме крадците зад Виденов и мутрите на мафията - пяхме неговите тъпи песни. Но Слави Трифонов се оказа предател и слуга на руската мафия. Сега отново е вдигнал байрака и изобщо не е ясно на кого пак слугува.
  Иначе Трифонов се държи точно както Борисов - бил ми болен /преди едни избори Борисов се криеше от сръбския трафикант Сретен Йосич, преди други ходеше с гипсиран крак.../ Днес пък имал бил много работа - само и само да не му зададе някой въпроси от рода на - защо дълговете на държавата са надминали вече 20 млда евро само през Борисовия мандат въпреки влезлите в България огромни чужди инвестиции, плюс 2-4 милиарда годишно пари вкарани от газарбайтерите ни, плюс над 30 млиарда европейски средства, плюс поне 60 милиарда изпрани чрез хотели и частни монополи... - след него само мъка и мизерия. Слави имал големи проблеми с очите, с кръста и т.н. и не излиза пред народа да каже за какво се бори и какво ще прави. Ама моля ви се - отидете да се лекувате. Стига сте слугували на мафията!!!

 82. 82 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Иначе Трифонов се държи точно както Борисов - бил ми болен /преди едни избори Борисов се криеше от сръбския трафикант Сретен Йосич, преди други ходеше с гипсиран крак.../ Днес пък имал бил много работа - само и само да не му зададе някой въпроси от рода на - защо дълговете на държавата са надминали вече 20 млда евро само през Борисовия мандат въпреки влезлите в България огромни чужди инвестиции, плюс 2-4 милиарда годишно пари вкарани от газарбайтерите ни, плюс над 30 млиарда европейски средства, плюс поне 60 милиарда изпрани чрез хотели и частни монополи... - след него само мъка и мизерия. Слави имал големи проблеми с очите, с кръста и т.н. и не излиза пред народа да каже за какво се бори и какво ще прави. Ама моля ви се - отидете да се лекувате. Стига сте слугували на мафията!!!

 83. 83 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Конспирациите за Слави са много интересни.
  Специално, за да се ориентирам накъде духа вятърът влязох в ПИК и Блиц (по принцип не си причинявам подобни неща). И там, какво да видя? Слави бил лош, защото се продал на Доган! Затова пък мощно се хвалят в тези сайтове ВМРО , Марешки и Симеонов! В ПИК и БЛИЦ. :-)
  Който има акъл, да си преценява, щом дори пеевските парцали са преценили, че трябва да се каля Слави и да се възхваляват ВМРО, Марешки и Симеонов. При това именно парцалите на ДПС да хулят Слави е доста интересно.

 84. 84 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Шишката Доган-Слави е основна:
  Доган финансира "Има такъв народ" - с руски пари, разбира се.

  Здрава "патриотична" спойка!

 85. 85 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Както Симеон задраска монархията, заклевайки се в републиканска конституция, така Слави ще зачеркне чалгобунтарството, сядайки в парламента. Това е добро за бъдещето на България.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 86. 86 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#77] от "Blaga Yankova":

  Няма как да разбиеш статуквото като гласуваш за онзи, който поддържа евразийкото статукво в Бългтарската политика чрез шоуто си повече от 20 години?!
  Мисли, все пак.

 87. 87 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#84] от "авторът":

  Добре де, защо ако Слави е проект на Доган, пеевските медии го плюят и възхваляват ВМРО, Симеонов и Марешки? Нещо логиката куца тук. Явно е, че на Пеевски/Доган им е по-изгодно ВМРО и другите гнусари да са в парламента и да се запази статуквото.
  Ако беше свързан Слави с Доган, защо ще влага средства да го плюе и да покрепя ВМРО? Каква точно ви е логиката?

 88. 88 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#83] от "Smile":

  Много е просто: пеефските парцали хвалят ВМРО, НСФБ и Воля, защото те са сигурни патерици на ГЕРБ.
  Слави също ще бъде добра патерица, но няма как да влезе в парламента и веднага да го подкрепи.
  Ще трябва известно време да се прави на девица, да го дава опозиционно, докато проувропейската опозиция не го "принуди" с някое дейстивя да ѝ тегли един шут и за да я накаже - да се събере с ГЕРБ. Накратко, Слави ще даде цялата си подкрепа на статуквото, когато намери основание, близко за зрителие на шоуто си. А това не може да стане веднага, при преговорите за съставяне на правителство.

 89. 89 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Ако требе да перефразирам името на партията му, бих я нарекъл ; Няма такава мотика.
  Но не мотика за копане, а за настъпване.
  Но българина е инат, мисля че ще намери отнякъде някаква, и пак ще я настъпи.
  Като гледам лозунги тип ,, Да променим България,,
  в съзнанието ми изплува ....... мотика.
  Мда

 90. 90 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#87] от "Smile":

  И още нещо. За да изградиш опозиционен имидж на една партия, трябва да я критикуваш от позицията на официалната власт. После, когато ти трябва - я активираш в ченгесарския смисъл и тя от спяща клетка се превръща в активен участник.
  Запазете коментара ми и го прочетете след една година.:)

 91. 91 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#29] от "hamiltonf":

  Нищо ли? Ето един пример: най-малкото общо кратно между Слави и Бареков е Росен сценаристчето. Има още страшно много пресечни точки, но тази е достатъчна.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 92. 92 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#90] от "авторът":

  По принцип има голяма логика в това, което казвате. Само дето какво излиза на финала:
  - тези, които властта хвали, са ѝ удобни
  - тези, които властта плюе, също са удобни, но ще бъдат използвани по-късно

  На принципа всички са маскари и дайте да не се занимаваме с глупости (избори) на властта ѝ е най-добре.

 93. 93 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Текстът е много добър. Не ни занимава с това какъв е Сл. Трифонов, а анализира какво, аджеба, прави. Статията почти не е за Сл. Трифонов. Ако сложим вътре друго, почти няма да се промени. Ще бъде пак толкова интересна и рабираема.
  Браво на авторката.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 94. 94 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 212 Неутрално

  До коментар [#82] от "proizvoditel":

  Ми, те до голяма степен са един същ типаж - човек от народа. Единият е Капо, другият е Фюрер. Едният говори просто с народа, защото е "прост", а другият - защото е "умен".

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 95. 95 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#92] от "Smile":

  Много лесно се стига в резултат от такива дирижираните спорове до извода: всички са маскари. И това е целта на дирижираността им - да откаже хората да следят дебатите и да се информират, а да не гласуват или да гласуват на автопилот.

  Трябва малко повече логика, за да се отсее плявата от зърното.

 96. 96 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Човек като прочете Приказката за Стълбата, и няма нужда да чете кой продава мечти, и кой краставици.
  Мда

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4174 Неутрално

  UNITED EU UNION

  да бе да

  НЭП:
  Новая экономическая политика.
  АОНСУ препродава мечти на Слави.

  И космическая... обсерватория.
  Вървят ли/не вървят продажбите

  "Анна Кръстева е
  професор по политически науки в Нов български университет.
  доктор хонорис кауза на Университета Лил, Франция,
  президент на Политическа и гражданска обсерватория (pol-obs.com)"

 98. 98 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#43] от "Pavlin Prodanov":

  Подписвам се с две ръце!!

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 99. 99 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  "как народът да стане управленец - историята още не е изобретила."Това, че някой не знае историята, не значи че демокрацията (пряката) не съществува. Дори в някои държави се прилага, като в Швейцария."Липсата на казионното предизборно говорене е реализация на стратегията на празния символ - правиш силна заявка за пробив и промяна, но не я обговаряш, не я изпълваш с конкретно съдържание."Стратегията на празния символ не е ли обратното - "обговаряш" куп глупости без да е ясно (аргументи, доказателства) какво точно искаш да кажеш? Статията на професорката на празния символ е нагледен пример. Толкова е празна от към съдържание, че дори няма идея на кого говори - леви-десни-монархисти-републиканци ("в привлекателния като форма и празен като съдържание образ комфортно да се обединят и десни, и леви, и монархисти, и републиканци. "), поколението П (като _утка от Кърджали или нов български университет) или на лишените граждани от избор на изборите (""От години не гласуваме")?
  —цитат от коментар 10 на wanderer


  Без да се замеряме с история, от племенно родовото общество до ден днешен, включително и в цитираната Швейцария, винаги е имло и има някой, №1 в управлението, малка група от няколко човека, понякога специалисти, понякога не, които хващат част от общественото пространство. В общия случай това са ресорни министри или везири при някои видове управления и от другата страна на барикадата е народ/поданици/данъкоплатци и каквото искате друго название, но в никакъв случай не са управляващи, а са управлявани.
  Та не Слави, не мажаритарни избори или с повод и без повод референдуми да има, ами чудеса да станат, няма как хиляда човека да управляват същите тези хиляда, камо ли цял народ, всичките управляващи. То в едно семейство няма как всички да управляват всички, а управлява този който е по-силен от другите, все едно дали това е физически, псхически, икономически или микс от тези и други качества.
  Такъв е живота и не само на хората, ами и на животните.

 100. 100 Профил на НеНаСтраха Решетников Вирусов
  НеНаСтраха Решетников Вирусов
  Рейтинг: 2088 Весело

  До коментар [#51] от "Ipolit":“Слави може да е крайно посредствен музикант, лишен от вкус, стил и дори слух (пее фалшиво, всъщност не пее, а вие като линейка), но е хитър и знае как да оправдае парите, вложени в него.
  —цитат от коментар 55 на Norman Granz


  Писах ту плУс

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK