Кой ще влезе в новия парламент: последните прогнози на социолозите (графика)

Кой ще влезе в новия парламент: последните прогнози на социолозите (графика)

© Георги КожухаровПарламент с шест или седем играчи без възможност някой да достигне до мнозинство, запазване на водещата политическа сила и на най-голямата опозиционна партия, връщане на градската десница в Народното събрание и нов проект с потенциал в нишата на традиционния балансьор ДПС - това сочат последните прогнози на социологическите агенции дни преди редовните парламентарни избори на 4 април."Дневник" публикува прогнозите им, оповестени в последната седмица. Повечето от анкетите са направени в последната седмица на март, изключение е тази на "Маркет линкс", проведена от 18 до 25 март. В графиката агенциите са подредени в реда на публикуване на проучванията. Посочените предпочитания са само сред твърдо решилите да гласуват избиратели. Дадени са и резултатите на коалицията "Воля - НФСБ", която макар и под 4-процентния праг за влизане в Народното събрание, е близо до него и резултатът й може да се промени в зависимост от избирателната активност. В проучването на "Маркет линкс" нямат данни за тази коалиция.


Кой и как ще управлява България - гледайте изборното студио на "Дневник"
При посочване на стълбчетата в графиката се показват точните прогнози за всяка партия. При избиране на някоя от формациите от легендата могат да се видят ясно само нейните резултати според различните проучвания.


В таблицата са резултатите на всички партии, за които има данни в проучванията и точните данни на провеждане на проучванията.Голямата неизвестна: броят на гласуващите


Според всички проучвания най-голямата неизвестна на предстоящите избори е броят на избирателите, които ще отидат до изборните урни, а коронавирусът е определян като основен играч в изборната надпревара, тъй като страховете от зараза могат да повлияят на цели групи избиратели да се откажат от гласуване.


Най-важните въпроси и отговори за изборите четете тук


Социолозите прогнозират, че по-ниска активност ще донесе бонус на големите партии, които имат твърди електорални ядра и могат лесно да мобилизират гласоподавателите си, докато по-висок интерес към гласуването ще увеличи шансовете на по-малките партии и новите играчи, които разчитат на протестен вот.


С всички условности, че страховете от COVID-19 може да променят в последния момент решението на избирателите дали да отидат до урните, или не, агенциите предвиждат следната готовност за гласуване:

"Маркет линкс" - 46%
РЕГО - 74.30%
"Алфа Рисърч" - 51%, с очакване да гласуват между 2.6 - 2.8 млн. души
АФИС - 38-40%, между 2.5 и 2.7 млн. гласоподаватели, като изрично се уточнява, че активността е изчислена на база брой избиратели в избирателните списъци
"Тренд" - 47%, между 2.5 и 2.9 млн. гласоподаватели
"Галъп" - 50% на база реално пребиваващи в страната гласоподаватели и около 40% на база избирателни списъци, между - 2.6 и 2.9 млн. гласоподаватели

За проучванията:


Проучването на "Маркет линкс" е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и Маркет ЛИНКС, проведено сред 1026 лица над 18 г. в страната в периода 18 - 25 март 2021г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


Проучването на РЕГО е проведено сред 1004 пълнолетни български граждани в периода от 25.03.2021 г. до 28.03.2021 г. Подборът на респондентите е по квота въз основа на демографските признаци: тип населено място, пол и възраст. Методът на регистрация на първичната информация е пряко стандартизирано интервю с помощта на таблети. Изследването е проведено със собствени средства.


Изследването на "Алфа Рисърч" е проведено в периода 27 - 30 март 2021г. от "Алфа Рисърч", публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Изследването е проведено сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.Проучването на "АФИС" е осъществено в периода 26-30 март 2021 г. Интервюирани пряко "лице в лице" извън домовете им по квотна извадка с помощта на преносими компютърни устройства са 1000 пълнолетни български граждани. Проучването е извършено със собствени средства.


Проучването на "Тренд" е по поръчка на Nova Broadcasting Group и е реализирано в периода между 26 и 30 март 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1005 души на възраст 18+.


Изследването на "Галъп" е направено "лице в лице" с таблети между 24 и 31 март сред 1013 души, по поръчка на БНР. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (283)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 393 Неутрално
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3537 Весело

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  " Мухааахахаха ВАС отхвърли жалбата на лилавите - без видеозапис"

  Викаш ще правите изборни зулуми в полза на ОПГ - то на ВОЛЯ !😂😂😂

 4. 4 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Е да бяхте пуснали една анкетка тук да видим какво са настроенията сред регистрираните в дневник. Може би ви е шубе че ще лъсне неадекватността на социологическите проучвания които всячески ни завират пред лицето едни и същи партии и СЕМ мъчат да ни убедят че никой друг няма шанс

 5. 5 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Всички трябва да отидем да гласуваме. Ако герберастите докопат 4-ти мандат, ще ни уничожат!

 6. 6 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 393 Весело

  75 % активност ми се струва занижено.

 7. 7 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Последните четири са много близки. Ентусиастът с таблетите е много забавен, за Маркет Линкс немам думи.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 8. 8 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  "Мухааахахаха ВАС отхвърли жалбата на лилавите - без видеозапис"

  И без видеозапис ще ви катурнем Райчо. От понеделник отивай да си търсиш нова работа, че те чака глад.

 9. 9 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Хехе, като гледам прогнозите, статиите, коментарите и всякаква друга статистика, май-май не е точно "Всички срещу ГЕРБ", ами е "Всички срещу ДБ"...
  Искрено се надявам на сънародниците ни да им дойде акъла и да не гласуват за мутри, чалгари, комуняги и русофилски продажници.

 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Много е важно ВМРО да не прескочи бариерата. Тогава Борисов ще трябва да направи официална коалиция с ортаците си от ДПС, което ще убие веднъж и за винаги мафиотската му организация.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  Обслужиха герб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Мухааахахаха ВАС отхвърли жалбата на лилавите - без видеозапис
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов


  Така по-лесно ли ще лъжете? Или имате някаква друга причина за радост?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2876 Весело

  Значи: Алфа Р и Галъп - най-вървежни, Маркет и Рего - най-лични, Аф и Тр - к`вото дойде! Респондентите, респондентите, респондентите... Но - пандемия, дъжд, химикалки, карантинирани, снимки, сандвичи, Фафли, чОвали... и чували!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Е да бяхте пуснали една анкетка тук да видим какво са настроенията сред регистрираните в дневник. Може би ви е шубе че ще лъсне неадекватността на социологическите проучвания които всячески ни завират пред лицето едни и същи партии и СЕМ мъчат да ни убедят че никой друг няма шанс
  —цитат от коментар 4 на Billy Pilgrim


  Тук не сме представителна извадка. Повечето са високоинтелигентни хора, които са естественият електорат на Демократична България. Е има и няколко платени трола на шумкарите, ама те се знаят поименно.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 15. 15 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Мухааахахаха ВАС отхвърли жалбата на лилавите - без видеозапис
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов


  - Нов "Костинброд", ех че кеф, викаш, а?

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 16. 16 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3329 Весело

  И вчера имаше една анкета в която ДБ бе с открояваща преднина пред останалите....
  И сега кое е верно.... :)...?

  Bukalemun
 17. 17 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  Другаре, пак имаме "много скъпи" актриси ;-))

 18. 18 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Гневно

  До на Кърмъзъ Колю Медианата защо няма допитване?
  Бяга се от истината, а, за пореден път?
  Срам!

 19. 19 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  До коментар [#4] от "Billy Pilgrim":

  Е да бяхте пуснали една анкетка тук да видим какво са настроенията сред регистрираните в дневник. ...
  —цитат от коментар 4 на Billy Pilgrim

  Не си следил съдържанието май 😉.
  Ето (от 17:21 ч. на 01.04.2021, приключила с 3914 гласа):
  https://www.dnevnik.bg/poll/8307

 20. 20 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1234 Весело

  Хехе, като гледам прогнозите, статиите, коментарите и всякаква друга статистика, май-май не е точно "Всички срещу ГЕРБ", ами е "Всички срещу ДБ"...Искрено се надявам на сънародниците ни да им дойде акъла и да не гласуват за мутри, чалгари, комуняги и русофилски продажници.
  —цитат от коментар 9 на Николай Георгиев


  В България с джендъризъм и приказки срещу Русия избори не можеш да спечелиш, хубави лоши такива са фактите, а ДБГ настъпват една и съща мотика вече 20 години и още 20 ще я настъпват.

 21. 21 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Инфорнацията е объркана, Рего дава преимущество на БСП над Герб.

 22. 22 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1315 Весело

  До коментар [#4] от "Billy Pilgrim": Поинтересувай се де! Има,мисля че е от вчера или оня ден! Не мога да повярвам,че си пропуснал да гласуваш!)))

 23. 23 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1603 Гневно

  После Народът не носи Вина така е.
  Но явно народеца носи на бой и на ....
  Затова е щаслив когато някой ем го бие ем го люби а той да вика:
  -Ебати скапаната държава.
  Другото коства значителни усилия за промяна на всеки от нас а това не бихме си го причинили.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 24. 24 Профил на kikoni
  kikoni
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Някой хора си мислят: "Никой (партия, политици) не ми харесва, За какво да им гласувам." и не отиват до своя СИК и не гласуват.
  Но за "нехаресващите никого" в бюлетината, след всички партии и коалиции има отделен ред и квадратче, в което може да се маркира "НЕ ИЗБИРАМ НИКОГО".
  Тези масово не гласуващи хора не схващат разликата.
  1. Когато НЕ ГЛАСУВАШ, политици, социолози, политолози приемат, че си съгласен и готов да приемеш безкритично всички техни законодателни и управленски действия
  2, Когато ГЛАСУВАШ "НЕ ИЗБИРАМ НИКОГО" социолози и политолози разчитат твоето послание "нищо не ми харесва" ИСКАМ ДРУГО. Тогава, ако има много такива бюлетини. те ще напрарят съответните проучвания и ще коригират своите управленски и законодателни действия за да намалят недоволството и бъдат приемани/харесвани от избирателите.
  Това масово не се разбира и не се разяснява на хората!!

  kikoni
 25. 25 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1315 Весело

  До коментар [#8] от "moreee":


  И да не ги катурнете,Гроб са пътници според мен! Правителство не вярвам да направят.Като няма правителство,няма лапаница! Като няма лапаница,плъховете се спасяват по единично! Важното е да носят отговорност за зулумите,в което не вярвам да се случи!

 26. 26 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Георгиев":

  "Искрено се надявам на сънародниците ни да им дойде акъла и да не гласуват за мутри, чалгари, комуняги и русофилски продажници"

  Успя да опишеш одиозната личност на Баце само с 5 думи. Поздраления!

 27. 27 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Весело

  Повечето са високоинтелигентни хора, които са естественият електорат на Демократична България.
  [quote#14:"Viva la Evolution"][/quote]

  Благодаря, че ме развесели с тоя оксиморон.
  Нещо ми беше бедно откъм вицове днес.
  По темата - очевидно рубладжи-либерасто-пРезидентското обединение няма да постигне основната си цел - ясна и категорична победа.
  Но ще могат да сформират правителство - разбира се експертно, за спасението на държавата :) . Само това ще е единствената причина за златното пръстче на Ристьо и Пти Женерал в отбора на Курнела, Мая Общата и Учиндолския чалгар разбира се.
  Най-голямата грешка на ГЕРБ ще бъде , ако им попречи.
  Простотията трябва да излезе като въшка на чело, за да я забележат и еднооките.

 28. 28 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 697 Весело

  Тия Рего какви са? Или ги има два дена преди изборите и после кой откъде е :-) , :-) .

 29. 29 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1349 Весело

  Хммм... едни правят и побликуват прогнози „кой ще управлява България“ и така наречените резултати от проучвания се четат от много хора. Аз пък, много обичам и предпочитам да погледна първо това, което показват статистическите данни, да помисля, преосмисля и след това решавам дали да чета прогнози или не, пример:
  Население на България в края на 1989 г. - 9 009 018 души, а в края на 2019 г. - 6 951 482 души.
  Коефициент на Раждаемост в % средно статистически, в период Царство България – 35,4%, в периода на Народна република България (до 1989 г.) - 17,2% и в периода на Република България (след 1990 г,) – 8,5%.
  Забележка: това са данни на Националния статистически институт (НСИ).
  Хубаво е човек да прочете статистиката, да я преосмисли и след това да чете прогнозите, а ас отивам да издоя козите си.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 30. 30 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4100 Неутрално

  По всичко личи, че статуквото ще се запази от това следва , че нищо хубаво не ни очаква!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Тия Рего какви са? Или ги има два дена преди изборите и после кой откъде е :-) , :-) .
  —цитат от коментар 28 на _imi_


  Агенцията на бившия началник на кабинета на пРезидента Калоян Методиев.
  Единствената, която в даден момент даде преднина на БСП пред ГЕРБ.

 33. 33 Профил на Простия с Джипката
  Простия с Джипката
  Рейтинг: 33 Неутрално

  В този парламент е ясно кой ще влезе.

  По-важното е кой ще влезе в следващия след предсрочните избори!

  Най-късно септември трябва да има нови избори!

  С гласуване по пощата най-малко в ЕС, изчистени списъци и само машинно гласуване във всички големи секции!

  Герб-комунистите - винаги осрани и никога виновни!
 34. 34 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#30] от "bat_plamen":

  Некадърниците никога нищо хубаво не ги очаква.
  Работещите и кадърните се оправят съвсем прилично.

 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Ченгесарските агенции си личат по почерка. Фино са натъкмили данните, сарайската коалиция ГЕРБ+ДПС+ВМРО да има депутатско мнозинство и всичкото шушумиги и мишоци да гласува конформистки. Излизайте да гласувате масово, освен ако не се причислявате към раята!

 36. 36 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  И това възбужда радост у теб?! В смисъл, видеонаблюдение на броенето е нещо лошо?

  Sic transit gloria mundi
 37. 37 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 359 Неутрално

  ГЕРБ влиза със сигурност и то с много повече депутати.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  При висока активност маргиналите ДБ, Галева, ИТПН отпадат. Гласувайте.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#10] от "Viva la Evolution":

  Бъркаш.ВМРО е като фурнаджийска лопата.Шкембе ще направи коалиция с всеки, който му гарантира кльопачка..И като гледам, това няма да са ГЕРБ.

  Sic transit gloria mundi
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3531 Весело

  До коментар [#19] от "Zippie":

  Други комикси има ли някъде?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#25] от "angeles":

  Да.Като слушам Карадайъ кви ги реди за Баце и като гледам как пенсионираха Пеевски, Баце е пътник..

  Sic transit gloria mundi
 44. 44 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2742 Весело

  Повечето са високоинтелигентни хора, които са естественият електорат на Демократична България.[quote#14:"Viva la Evolution"]
  —цитат от коментар 27 на NoBrainNoPain
  Благодаря, че ме развесели с тоя оксиморон.Нещо ми беше бедно откъм вицове днес.По темата - очевидно рубладжи-либерасто-пРезидентското обединение няма да постигне основната си цел - ясна и категорична победа.Но ще могат да сформират правителство - разбира се експертно, за спасението на държавата :) . Само това ще е единствената причина за златното пръстче на Ристьо и Пти Женерал в отбора на Курнела, Мая Общата и Учиндолския чалгар разбира се.Най-голямата грешка на ГЕРБ ще бъде , ако им попречи.Простотията трябва да излезе като въшка на чело, за да я забележат и еднооките.[/quote]
  Ами тя простотията ни управлява.Не е като въшка на челото ами като тиква в джипката и наистина само еднооките не я забелязват.

 45. 45 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  според мен герб са надценени, а слави е подценен, но да видим в понеделник

 46. 46 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До коментар [#8] от "moreee":

  Той Райчо, освен мухаха друго не може. Всички от Бюрото по труда го познават и са се опитвали да му намерят работа.

 47. 47 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  За мен скритата лимонка е Учиндолския.
  Някой случайно да е видял скеч или да е чул думичка за Доган в "шоуто" му?
  Всичко очаквам от него, не ми е ясен поръчителят му - а в цялата му кариера досега е имало такъв.

 48. 48 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#27] от "NoBrainNoPain":

  Като спомена чалгар, помниш ли кой прати хеликоптер за Цеца Ражнятович-Величкович?

  Sic transit gloria mundi
 49. 49 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Ще гласуват 80% от живите и около 40% от починалите през последните 10 години.

 50. 50 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#27] от "NoBrainNoPain":
  Няма да им пречи, разбира се, Баце ще си затрае и ще ги остави да си поиграйкат на спасители.
  Прочее ще бъде феерично, дето викаше един пич в един друг форум,
  Грандиозни лаладжии като кюстендилската кокошка, оная тревненската адвокатка на Мултигруп, ицко пилона и пигмея наско, на Слафчу мякащите селтаци плюс традиционните червенички - крумчо комсомолчето, оня дето мяза на Елмър Фъд, Антон спинозния, ехеейй...

 51. 51 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#47] от "NoBrainNoPain":

  Викаш , Дългия даде на Доган 50 млн студен резерв?

  Sic transit gloria mundi
 52. 52 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 1248 Весело

  До коментар [#42] от "дерибеев":

  Добро попадение, това с комиките 😀!

 53. 53 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#27] от "NoBrainNoPain":Като спомена чалгар, помниш ли кой прати хеликоптер за Цеца Ражнятович-Величкович?
  —цитат от коментар 48 на Hristov


  Тая па коя е, сръбска певачка ?

 54. 54 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2871 Любопитно

  Тези от РЕГО на Позитаник ли се помещават?????Нещо червените са се умълчали и отвреме на време само просъскват някоя демагогия......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 55. 55 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#50] от "gxr351010463":

  Баце , ако си затрае 4 години и целата клиентелистка трупа ще го напусне..Не ми се мисли!

  Sic transit gloria mundi
 56. 56 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3057 Весело

  Много е важно ВМРО да не прескочи бариерата. Тогава Борисов ще трябва да направи официална коалиция с ортаците си от ДПС, което ще убие веднъж и за винаги мафиотската му организация.
  —цитат от коментар 10 на Viva la Evolution


  Що така негативно? Движение за права и свободи ми звучи много актуално в днешното време на глобален рептилски ковидски терор, на който 'демократичните' партии се кланят и приемат безусловно...

 57. 57 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#48] от "Hristov":
  За Лепа Брена.

 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3199 Неутрално

  Някой може ли да ми изброи кои чалгари имат в оркестрите си професори от консерваторията?

 59. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#53] от "NoBrainNoPain":

  Тя, тя, от "чалгарките"..С мъж, криминален престъпник, лидер на подземният свят у сръбско..

  Sic transit gloria mundi
 60. 60 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":И това възбужда радост у теб?! В смисъл, видеонаблюдение на броенето е нещо лошо?
  —цитат от коментар 36 на Hristov


  Аз съм за видеонаблюдение.
  Регламентирано и обмислено, а не писано от бездарници на коляно в 59-тата минута.
  Като безумната им идея за гласуване по пощата.
  Бог да пази Бъглария от тъпите грозници, дето някой ги излъга, че са умни и красиви.

 61. 61 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#57] от "gxr351010463":

  Лепа Брена е Фахрета Живойнович, Цеца е друга

  Facing Worlds
 62. 62 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "NoBrainNoPain":
  За бай Ахмед не, но за тогавашната му мъжка секретарка и председател на партията Лютфи имаше бая скечове.

 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  До коментар [#25] от "angeles":

  Ангелчо, дали ще съставят правителство или не, предстои да видим, ама 2013 г. ГЕРБ цяла година бяха в опозиция и нямаха "лапаница ". Що тогава не се разбягаха ?

 64. 64 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1315 Весело

  До коментар [#43] от "Hristov": Мдаа,става интересно,но не неочаквано! Кой ли ще е новия Пеевски?!! Като че ли натиска идва от вън и то от далеч! Интересни времена се очертават,ще има курбани като че ли!))

 65. 65 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#57] от "gxr351010463":

  Да, моя грешка..Цеца му е само дружка :

  https://www.mediapool.bg/srabskata-folk-zvezda-tsetsa-velichkovich-boiko-borisov-shte-stane-prezident-news192476.html

  Та кой , викате е чалгаря?! Тоя , дето продуцира неква музика за пари или тия дето я консумира?

  Sic transit gloria mundi
 66. 66 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3154 Весело

  Това са само прогнози, корона епидемията може да обърка сметките. Да гласуваме, пък след това ще видим.

 67. 67 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#64] от "angeles":

  Е, ще сложат друг..Както и друг министър председател.. Борисов- Пеевски отиват дружно в пенсия и няма да се учудя, ако ги сполети някоя трагедия като Мишо бирата..

  Sic transit gloria mundi
 68. 68 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Пропуснали сте Екзакта, дават най-точни и безпристрастни прогнози. Но в случая се доближават до Алфа.

 69. 69 Профил на zjd01654716
  zjd01654716
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Е да бяхте пуснали една анкетка тук да видим какво са настроенията сред регистрираните в дневник. Може би ви е шубе че ще лъсне неадекватността на социологическите проучвания които всячески ни завират пред лицето едни и същи партии и СЕМ мъчат да ни убедят че никой друг няма шанс
  —цитат от коментар 4 на Billy Pilgrim


  Те анкета пуснаха ама избирателно тенденциозна както винаги.
  За сравнение - офнюз пуснаха анкета с ВСИЧКИ партии!

 70. 70 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Не се ли вкарат в оборот милиона мъртви души от избирателните списъци плюс традиционните изрисувания на протоколите гробарите са у киреча. Дет вика и Буци, корпоративният, контролираният и купеният вот не са ластик.
  И патрЕотите си заминават както екс другарчетата- атакисти в небитието.
  И после, прокурорска преписка, следствие, обвинение, съд, присъда и сите в килии с южно изложение в СЦЗ, при Бай Ставри, строг но справедлив и наблизо, дет редеше Баце за Мата Хари-човещинка, Киро Жарта на разположение.

 71. 71 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#65] от "Hristov":
  Разбира се, че Учиндолския изпълнява с удоволствие само Моцарт и Доницети,
  Комбайна с мръсна газ, Господ-бог по мобифона, ферари за мен за теб ги пее с отвращение само за да изкара за закуска и да издържа семейството си.

 72. 72 Профил на Простия с Джипката
  Простия с Джипката
  Рейтинг: 33 Весело

  До коментар [#63] от "uvtest":

  Е, значи няма ачик от какво да се тревожиш, Тролчев!


  Я сега кажи,

  Сметна ли си домашното,

  КОЛКО ГОДИНИ Цацата и ГешеФта искат и не могат да екстрадират Цв. Василев,а?

  Една ЦИФРА не можеш да сметнеш май?

  Герб-комунистите - винаги осрани и никога виновни!
 73. 73 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  Каква е врътката с ВМРО, бяха на 1%, нищо не се е променило фундаментално, не могат да имат ръст от 4 пъти за месец от нищото?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 74. 74 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1315 Весело

  До коментар [#63] от "uvtest": 2013 хахаха,2-3 години само,още бяха в казармата новобранци!От там трудно се бяга,предполагам че знаеш!
  Стой и гледай,на мен не ми пука,отдавна не съм зависим от никой в териториятя! Ще е интересно за вас тролчетата,като пенсионират и севдето!))))

 75. 75 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Ако г-жа Манолова и чалгаджията не лъжат, БСП няма да направят правителство.
  Ако тези партии подкрепят г-жа Нинова БСП ще управлява. Разбира се и с раменцето на кого....... ами на вечния балансьор ДПС. С оглед цоцкането на финанси такава коалиция може и да просъществува макар и непълен мандат.
  Но това ще означава крах за представящите се за носители на ново начало. Не ,че на лидерите от тези партии много ще им пука от това. И учиндолецът и г-жа Манолова и г-дата Бабикян и Хаджигенов ще са си напълнили гушките за 3 поколения напред.
  Пък гласувалите за тях ще пият поредната студена водичка.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 76. 76 Профил на historian
  historian
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  Това не е вярно. ВАС не е взел решение, защото жалбоподателите (ЦИК и КЗЛД) са поискали отлагане. Но това означава, че остава в сила решението на Адм.съд-София, което разрешава снимането само на броенето с телефон, без да се показват лицата на членовете на СИКомисии...

 77. 77 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Ти това ли планираш да правиш - нарушения и измами?

 78. 78 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Когато ДъБъ-тата управляваха с Т. през първите му два мандата, не беше чак толкова лош ... После изведнъж останаха извън парламента и вой до небесата. Същото стана и с ВМРО и всеки друг, който се коалирА с него. Та по какво се различават патериците му една от друга? И каква е гаранцията, че пак нема да му пристанат? Уж за да променят системата отвътре и пр. залъгалки за наивници. А вие си вервайте че некой, управлявал с Т. и бил зам. премиер на същия, е чист като момина сълза ...

 79. 79 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1696 Любопитно

  Мухааахахаха ВАС отхвърли жалбата на лилавите - без видеозапис
  —цитат от коментар 1 на Райчо Иванов


  Защо се радваш, другарю?

 80. 80 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Ще има изпълнения и врътки като гледам тези проучвания. Много бира, ще се изпие, много мезета ще се консумират, много псувни ще има гледайки след изборите пазарлъците и лъжите.
  Абе на нас раята май ще ни остане по едно шоу от цялата работа като гледам.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 81. 81 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#29] от "робин от Крузо":

  Хммм... посочвам данни от Националния статистически институт (НСИ) и казвам, че не е лошо човак първо да ги прочете, да ги преосмисли и след това да реши дали е нужно да чете прогнози. Не са ли достатъчно фактите от близкото минало и сегашното състояние на страната, да решиш как и за кого, та трябва да четеш някакви платени прогнози. Има ли някой колега, който си мисли, че всичките тези агенции или както искате така ги наречете, правят това безплатно?
  И както винаги ще подчертая, че не се ядосвам на минусите които получавам, защото никога няма да забравя това което ми казваше навремето моята баба: ... сине простотията не ходи по дърветата в гората...!
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Викаш олеле - щом решението не е в наша полза са обслужили ГЕРБ - ама откъде Ви намират такива калинки в Икономедия?

 84. 84 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#71] от "NoBrainNoPain":

  Естествено, българите , преди него слушаха Малер и четяха Кант, но той ги разврати.И Баце в това число, което е заклет фен на турбо чалгата и сръбските певачки..Те обаче не пеят "Къде си вярна ти любов народна" , "Кой уши байряка", "Назад, назад , моне Калино", "Йовано, Йованке" и още десетки подобни..Виж , Слави и Ку-ку бенд го правят и ако не бяха те, със сигурност 99% от българите да са ги забравили вече..Еле , ако следваха Баце Тиквониев в сляпата му лИбоФ към сръбската турбо чалга..

  Sic transit gloria mundi
 85. 85 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Каква е врътката с ВМРО, бяха на 1%, нищо не се е променило фундаментално, не могат да имат ръст от 4 пъти за месец от нищото?
  —цитат от коментар 73 на fpyyh


  Как какво се е променило? Те ни скараха с Македония, за да възкръснат от пепелта или да изплуват от блатото на руските трупове, както ти е удобно.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 86. 86 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Мутри 1, мутри 2, чалги, шкембета, комсомолци.
  Ееее, как няма да Съ Упраим?

 87. 87 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#1] от "Райчо Иванов":

  Ей, че радост, че няма да се наблюдава броенето.

  Представя си как би се радвал, ако не се контролира и как гласуват избирателите.

  Само малко не ми става ясно кое от това точно ще те облагодетелства, та се радваш?!?

 88. 88 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4195 Весело

  До коментар [#74] от "angeles":

  Дай да ти сложа един + за баланс.
  Нямам никакви претенции да разбирам завоалираните партийни ходове в България, отдавна съм се откъснал, но май пак Меди Доганов ще ги изманипулира. Знак за това е "пенсионирането" на Пеевски, дали за постоянно или "излизане в отпуск" е друг въпрос, но ми е по-интересно дали това ще повлече и Гешев като "колатерална жертва на приятелски огън".

 89. 89 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  До коментар [#82] от "Простия с Джипката":

  може и това да е, но ми струва че дб пообъркаха кампанията в началото и последните дни се оправиха. но в понеделник ще е интересно и да познаем и да не познаем 🍭💡👀

 90. 90 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1155 Весело

  Последните четири са много близки. Ентусиастът с таблетите е много забавен, за Маркет Линкс немам думи.
  —цитат от коментар 7 на Един вампир броди из Европа


  Виж само ,к'ви са ги писали социолозите/аз им викам''ЦОЦиолози''/ преди вторият тур на изборите за президент на Републиката:

  Шест дни преди вота Цачева пак фаворит, води с 4% пред Радев. Цецка Цачева води с 5,5 пункта пред ген. Радев преди балотажа. „Медиана“:
  Ако изборите бяха сега, Цачева взима 31,4%, Радев – 27.

  К'во всъщност станА, ВСИЧКИ ЗНАЕМ ! 😀😀😀

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 91. 91 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#8] от "moreee":И да не ги катурнете,Гроб са пътници според мен! Правителство не вярвам да направят.Като няма правителство,няма лапаница! Като няма лапаница,плъховете се спасяват по единично! Важното е да носят отговорност за зулумите,в което не вярвам да се случи!
  —цитат от коментар 25 на angeles


  Розови мечти. ГЕРБ са системна партия с усет да се адаптира към ситуацията. Няма да се очудя ако пусне Слави, Мая и Ристьо с подкрепа на БСП да управляват и насерат, което е най-ефективния начин за отрезвяване на протестерите и народът силно закопнее за ББ. Но той ще се скрие като Доган и ще остави някой, като Томислав пред скоби. С това ще бие шута за винаги на управляващите коалиционни партньори и на Фигуранта.

 92. 92 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Резултатът от безбройните дни на протести и масово изпозаразяване с Ковид ще е влизането на отровното трио, барабар със сестра Галева и най-отпред със Слави Трифонов в парламента. Да са им честити на всички протестиращи и на подлъганите от тях. Голям успех на бденията няма що. А Христо Иванов от коминтерна успя да превземе и последния радикален файтон. С 25 години гракане и дюдюдкане - толкоз се постига.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 93. 93 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3531 Весело

  До коментар [#65] от "Hristov":

  Никаква не му е Цеца, по скоро колегиално заради бившия ѝ мъж. По линия на футбола разбира се.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 94. 94 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1155 Весело

  ...ГЕРБ са системна партия..
  —цитат от коментар 91 на nxl27679751


  ГЕРБ ,не са и никога не са били партия, камо ли пък ''системна''!
  ГЕРБ ,са престъпна клика, зависеща САМО ОТ ЕДИН ЧОВЕК/с уговорки/!
  Молете се ,да не ви Го гръмнат , или да не катастрофира с 'жипката фатално ...
  Тогаз, ще се разбягате като плъхове ,за не повече от 30 секунди!

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 95. 95 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#91] от "nxl27679751":

  Ахахаха, ГЕРБ била системна партия! ГЕРБ са ОПГ , без идеология, готови да направят коалиция с всеки, ако се гарантира лапачка..Около тях са 15% от целокупното населението, полов от които да пряко зависими от властта..4 години без кокал и ГЕРБ ще си прави компания с НДСВ.

  Sic transit gloria mundi
 96. 96 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Спокойно , ще се изберат всички ДС та и нещата ще си продължат по старому , ще строим социализъма , само че с евро парички и кой квото докопа ,останалите ще си лаят срещу месечината и никой няма да ги чуе .

 97. 97 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#92] от "emil":

  Кеф! Тиквата и Шиши ги пенсионират в пакет..Може и в пакет да им се случат съвсем случайни инциденти, ако не внимават..

  Sic transit gloria mundi
 98. 98 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 842 Весело

  Много ще се смея, когато ГЕРБ получат 30+% след 2 дни

 99. 99 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1831 Весело

  До коментар [#98] от "Младолик Мъдрец":

  И аз, когато няколко дни след това се окаже, че това е пирова победа и Барисич е пенсиониран заедно със Шиши.

  Sic transit gloria mundi
 100. 100 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#91] от "nxl27679751":Ахахаха, ГЕРБ била системна партия! ГЕРБ са ОПГ , без идеология, готови да направят коалиция с всеки, ако се гарантира лапачка..Около тях са 15% от целокупното населението, полов от които да пряко зависими от властта..4 години без кокал и ГЕРБ ще си прави компания с НДСВ.
  —цитат от коментар 95 на Hristov


  Някакви доказтелства, че ГЕРБ са ОПГ или вие доказателствата ги смятате за досадна подробност в религията ви ?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK