Няколко общини въведоха забрана за алкохол днес и в изборния ден

Няколко общини въведоха забрана за алкохол днес и в изборния ден

© Юлия ЛазароваНяколко общини в България обявиха, че налагат забрана за продажба и консумация на алкохол във връзка с провеждането на изборите за народни представители на 4 април, съобщи Българското национално радио. На повечето места забраната влиза в сила от днес и ще продължи до приключването на изборния ден утре. Разпоредбите включват временното спиране на продажбата и консумацията на алкохол в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места.


Забранява се също в изборния ден да се провеждат масови мероприятия, които могат да създадат условия и предпоставки за нарушаване на обществения ред и безопасността на движение. Забраната не важи за сватби, семейни и други тържества, за погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни събития, за които има предварително писмено уведомление до кмета.


Ето в кои градове ще важи в сила забраната за алкохол:
В Перник заповедта влиза в сила от 18:00 часа днес до 8:00 часа на 5 април. Подобни заповеди са издали и кметовете на Радомир и Трън. В Радомир алкохол няма да се продава от 20:00 часа на 3 април до 20:00 часа на 4 април, а в Трън забраната важи за времето от 6:00 до 24:00 часа на 4 април. В Дупница продажбата на спиртни напитки ще бъде преустановена от 20.00 часа днес. В община Видин забраната ще важи от 19.00 ч. днес до 21.00 ч. утре. В Пловдив забраната за продажба и консумация на алкохол влиза в сила в деня на изборите от 06:00 сутринта до 21:00 ч.


Междувременни община Бургас обяви, че ще предостави безплатен транспорт на членовете на секционните комисии в изборната нощ. Те ще могат да използват безплатно извънредна линия на "Бургасбус" с начало спирка "Зорница" (от страната на УМБАЛ), в 00:30, 1:30, 2:30, 3:30 и 4:30 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK