На живо

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Лили ТоушекС активност, съпоставима с предишните парламентарни избори през 2017 г., българските избиратели показаха, че коронавирусната пандемия не е в състояние да ги спре да пуснат бюлетина. Големият брой изборни секции в чужбина и сигналите за недостиг на бюлетини в някои от тях, както и свидетелства на участници, подсказват, че и българите зад граница в голямата си част са положили усилия да гласуват. Всичко за хода на изборния ден четете в хронологията.


Прогнозните резултати на социолозите вижте тук.


Коментарите от нощта след изборите следете тук.
Във връзка с безпрецедентната избирателна активност в Инсбрук и Залцбург в Австрия Министерството на външните работи поиска и получи разрешение от ЦИК секционните избирателни комисии в двата града да разпечатат допълнително общо 400 бюлетини.


Целта е да бъде осигурена възможност на колкото може повече наши сънародници в чужбина да упражнят правото си на глас.


Според предварителните анализи на база предходните избори през 2017 г. преди вота до двете избирателни секции бяха изпратени по 400 бюлетини. В Инсбрук предварително са били подадени 142 заявления за гласуване, а в Залцбург – 126.

Към 17.00 часа избирателната активност е 39.99 на сто, съобщи говорителката на ЦИК Таня Цанева. За сравнение през 2017 г. на парламентарните избори към същия час тя е била 42.74 на сто. По-късно в сайта на комисията беше публикувана графика, в която процентът гласували е прецизиран на


По данни на ЦИК над половината избиратели са гласували единствено в област Сливен - 56.19%. Най- малък е делът на гласувалите в Кърджали - 23.59%.


Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© ЦИК

Няма да има удължаване на изборния ден

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Лили Тоушек


Няма да има удължаване на изборния ден както в България, така и в секциите в чужбина, съобщиха в 18 ч. от ЦИК. Някои от секциите в чужбина, 4-5 на брой, вече са затворили и са приключили работа.


В комисията са получили около 20 сигнала за неработещи машини от РИК и около 38 сигнала за проблеми с машини от граждани. Сигналите от РИК са проверени, а тези от гражданите тепърва ще бъдат проверявани. Една част от тях са, че тъчскрийна работи трудно или бавно. За проблеми с машинното гласуване в Смолян, от ЦИК нарекоха "класическа фалшива новина". Няма проблеми с машинното гласуване там и то продължава.


От 9400 около 400 по една или друга причина не се използват, обобщиха от ЦИК. "Толкова мащабна акция с гласуване с машини няма как да не предизвика както логистични, така и други, технически проблеми", коментираха от ЦИК.


При проверка в Добрич е установено, че част от сигналите, свързани с проблем с машинното гласуване, не отговарят на истината – например не липсва квадратче с опция "Не подкрепям никого".


До 18 ч. три медии са глобени за обявяване на социологически проучвания за вота, съобщиха от ЦИК. От комисията припомнят за забраната и призовават медиите да не публикуват такава информация.


86 жалби и сигнали са за нарушения на изборния процес и повечето са свързани с откриването на изборния ден. Нарушенията на правата на избирателите са 44 – това са документираните случаи и повечето са свързани с противоепидемичните мерки. Част от тях са подадени и от карантинирани след 31 март, които са сигнализирали, че не могат да гласуват.


Общо 44 сигнала има и за предизборна агитация. "Не сме разглеждали всички сигнали, но ще продължим да ги разглеждаме и до утре", съобщиха на брифинга от ЦИК. Получен е и един сигнал, свързан с лични данни.
187 са общо сигналите в регистъра на ЦИК. Има и серия от сигнали за огромни опашки, включително и в чужбина, и те са свързани най-вече с противоепидемичните мерки.

Манолова алармира за покупка на гласове в ромските квартали на София и Пловдив

На извънреден брифинг кандидатът за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова обяви, че има сигнали, че в ромските квартали в София и Пловдив се купуват гласове с пари "от чекмеджетата" за "Воеводската патерица на властта". Тя призова полицията да си свърши работата, а хората - да гласуват.


Мая Манолова критикува и медии, които обявявали данни от екзит половете, макар и да не е разрешено. Тя поиска още изборния ден в чужбина да бъде удължен с един час заради опашките.

Мисия на ОССЕ наблюдава изборите

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© ПА ОССЕ


Членове на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) посещават избирателните секции и наблюдават изборния процес в България днес, съобщи организацията.


Екипът от 44 парламентаристи и помощен персонал от 12 държави-членки на ОССЕ днес наблюдават избирателни секции както в столицата София, така и в общините Перник, Кюстендил, Благоевград, Троян, Ловеч и Варна. Посетени са бил и секции, в които ромската общност и широко представена. Всички членове на делегацията са тествани за коронавируса и уверяват, че спазват мерките за безопасност. Впечатленията си от хода на изборите те ще представят пред медиите утре.

Прокуратурата обвини 11 души за търговия с гласове

От началото на предизборната кампания - до 13.00 часа на 4 април, на територията на цялата страна са образувани общо 445 преписки и 33 досъдебни производства, съобщиха от прокуратурата. В производствата и преписките има данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция; за повреждане на имущество на политически партии и агитационни материали, както и за отправяне на заплахи и извършени хулигански действия.


Най-много досъдебни производства по апелативни райони има в Апелативна прокуратура в София - 15. В Пловдивската апелативна прокуратура те са 8, на следващо място е Велико Търново със 7, във Варна са 2, а в Бургас - 1. Обвинени за престъпления, свързани с изборните права, са 11 души. Наложена им е мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Задържан за търговия с гласове е и издирван с червена бюлетина на Интерпол.


Четете повече за изборните нарушения - тук


Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Красимир Юскеселиев

Проблеми с машините и в Добрич, но гласуването с тях продължава

Започнало е поетапното преустановяване на машинното гласуване в област Добрич. Причината е в установени несъответствия в имената и номерата на кандидати, липсва и квадратчето "не подкрепям никого", съобщиха от РИК около 14 ч.


Подадени са сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с "не подкрепям никого" в област Добрич. "Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, очакваме ЦИК да се произнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето "не подкрепям никого".


Час по-късно – около 15 ч. Централната избирателна комисия обяви, че все още събира информация за несъответствията при преференциите в изборната бюлетина, въведена на машините за изборен район Добрич. Проблемът е софтуерен.


За една от коалициите под номер 110 в преференциите се появява име на кандидат под друг номер в листата, за номер 112 е вярно само първото име на кандидата. За друга формация при натискане на преференция 109 не излиза име. В бюлетината на машините липсва и квадратчето "не подкрепям никого".


Предложението в Добрич да се спре гласуването с машини бе оттеглено, след като част от членовете на ЦИК се обявиха против. Обсъжда се дали е възможно, ако машинния вот там продължи, да бъдат отчетени коректно подадените гласове за преференциите. От ЦИК съобщиха, че на този етап няма да преустановят гласуването с машини в Добрич, но са изпратили РИК на проверка в няколко секции, за да "разгледат" на място как са подредени листите и имали проблеми с бюлетините.


Защо и как се е стигнало до проблема с машинното гласуване във Велико Търново ще се проверява, но това няма да се случи в рамките на изборния ден, а по-късно. "Ще направим анализ, но днес няма да успеем. Имаме договорни отношения със "Сиела Норма" и ще се изясни какво точно се е случило, кой е качил разместени листи в машините, защо са сбъркани и какво точно е станало – това ще проверява след изборния ден", обясниха от ЦИК.


Още за проблеми и нарушения при гласуването четете тук.

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© ЦИК


Избирателната активност към 12 ч. е 18.14%, съобщи Централната избирателна комисия.


Най-висока е активността на избирателите в областите Сливен - 24.87% и Монтана - 24.13%, а най ниска - в Кърджали - 12.13%. В София - град към 12 ч. са гласували 16.09%, а в Пловдив - 12.96%.


От избирателната активност зависи дали решенията на следващи проведени референдуми ще бъдат с препоръчителен или със задължителен характер.

Опашки в чужбина, секцията в Моасак е затворена

Опашката пред секцията в Регенсбург.

© Антоанета Тончева

Опашката пред секцията в Регенсбург.


Дълги опашки от желаещи да гласуват се наредиха пред избирателните секции в чужбина. За това сигнализират изборни доброволци в социалните мрежи. Във Великобритания очаквано струпвания са се образували най-вече пред секциите в Лондон. Мария Спирова, изборен доброволец в кралството, информира, че пред секцията в Лондон – Сътън са се събрали близо 600 човека, а полицията се опитва да подреди опашките. По нейни данни стотици са се събрали и пред секциите в Баркинг, Гринуич и Стратфорд.


В Германия също се образуваха необичайно големи опашки. Пред посолството в Берлин опашката от чакащите да упражнят правото си на вот обикаля цялата сграда на посолството. (Очкавайте по-късно и видео от там). В град Регенсбург, който за 4-ти път разполага със своя избирателна секция, също се е образувало голямо струпване. Председателят на комисията Антоанета Тончева съобщи, че към 12 часа местно време са гласували над 230 души, а чакащите са поне още толкова.


Секцията във френския град Моасак е затворена, съобщи Министерството на външните работи. Причина е забрана на местната префектура, обяснена със строгите мерки срещу коронавируса. Най-близката секция е в Тулуза на адрес: La Chapelle Saint-Michel 18, GrandeRue Saint Michel, 31400 Toulouse


Снимката е предоставена на "Дневник" от читател, гласувал в посолството в Берлин.

Снимката е предоставена на "Дневник" от читател, гласувал в посолството в Берлин.

Контролните разписки от машините ще се броят в част от секциите

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


Преброяване на контролните разписки от машинното гласуване да се извършва в 93 избирателни секции, по три секции във всеки изборен район, определени на случаен принцип, реши Централната избирателна комисия (ЦИК).


В Изборния кодекс няма задължение за броене на разписките, макар и да имаше такива искания от партии и изборни експетри.


След установяване на резултатите от гласуването и попълване на протокола на секционната избирателна комисия (СИК), членовете на комисията от определените секции изваждат контролните разписки и преброяват подадените гласове от машинното гласуване за всяка кандидатска листа, получените преференции от всеки кандидат на партия и коалиция, както и гласовете "Не подкрепям никого", се посочва в решението на ЦИК.


След това изборните книжа се предават по надлежния ред в съответната районна избирателна комисия. Централната избирателна комисия не посочва кога ще обяви резултатите от контролното броене.

Най-ниска е активността в Силистра, най-висока - в Монтана

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


Избирателната активност към 10:00 часа е 7.58 процента, съобщи Централната избирателна комисия.


Най-ниската избирателна активност към този час е отчетена в Силистра - 3.98 на сто и най-висока в Монтана - 11.12 на сто.


В столичните избирателни райони активността е около 7.0 - 7.75 на сто.


Промените в избирателната активност през деня и сравнение с данните от предишните парламентарни избори следете тук.

Къде да се следят предварителните резултати

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


На парламентарните избори днес партиите не промениха много важни правила, включително не улесниха достъпа на хиляди хора в карантина и изолация да упражнят правото си на глас. Не направиха необходимите поправки в Избирателния кодекс, за да осигурят прозрачност на вота и за избирателите.


Позицията на "Дневник" винаги е била за прозрачност на данните. След като партиите имат достъп до предварителните резултати и могат да действат спрямо тях - защо избирателите да нямат.


Затова "Дневник" отново ще предостави достъп до предварителни данни, но и ще спазим ограниченията на закона.
Тези от вас, които искат да знаят предварителни данни през деня - влезте в чатбота на "Дневник" във Viber, за да сте информирани първи и лесно. Данните може да следите и в канала ни в YouTube.

ЦИК спря гласуването с машини във Велико Търново

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


Заради проблеми с машините в различни секции и сигнали на граждани, че не могат да гласуват с машини в област Велико Търново, ЦИК взе решение да преустанови изобщо гласуването по този начин в 10 секции. Избирателите ще имат възможност да упражнят правото си на вот единствено с хартиена бюлетина. За проблемите с машинното гласуване в областта съобщиха първо от "Демократична България", които обясниха, че заради проблеми със софтуера листата на кандидатите за народни представители е различна от официално заявената и одобрена от ЦИК.


Вчера е имало затруднения за доставката на машини, но вече всички те са в секциите. При инсталирането на машините се е установило, че десет машини не са в добро състояния и е решено, че в тези секции няма да има машинно гласуване. Ако машина за гласуване се развали, тя не се подменя или ремонтира, гласуването продължава само с бюлетини, каза пред журналисти Таня Цанева, член и говорител на Централната избирателна комисия.


Подадените до този момент гласове с машини се прибавят към протокола в края на изборния ден. С машини тази години се гласува в 9398 секции, съобщи Цанева, цитирана от БТА, но след преустановяването на машинното гласуване в 10 от тях те вече са по-малко.


Още за нарушенията четете тук.

Радев: Следващото правителство ще има много работа за възстановяване на държавността

Президентът Радев гласува с машина

© Надежда Чипева, Капитал

Президентът Радев гласува с машина


Президентът Румен Радев обяви, че днес е гласувал "срещу разпада на държавността, срещу беззаконието и корупцията".


След като упражни правото си на глас той коментира пред медиите, че от години гласува в една и съща секция, но за пръв път е видял толкова много хора, което, според него означава, че българите са ангажирани към изборите.


По повод съвпадането на изборния ден с католическия Великден, което стана с негов указ, той коментира, че изборите е трябвало да бъдат много по-рано - през миналата година. Тогава в страната имаше много протести, които Радев подкрепи. "Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на мнозина спасен, а хиляди семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит", каза днес той


"Да вземем съдбата си в свои ръце. Изборите са първа стъпка за връщане към нормалността, връщане на законите и правилата, осъзнаване на силата на колективното действие", каза държавният глава. Радев. Той
призова всички пълнолетни граждани да гласуват "иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация". Прогнозира, че следващото правителство ще има много работа, за да възстанови държавността след управлението на сегашния премиер.


ЦИК няма да следи за агитация в социалните мрежи

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


Сигналите за агитация във Фейбук и социалните мрежи няма да бъдат разглеждани, решиха от ЦИК. Причината е, че всички такива сигнали ще бъдат отразени в регистъра с резултат, че ЦИК не разглежда и не контролира социални мрежи, тъй като няма компетенции.


Опашки и бавно гласуване в Мюнхен


В ЦИК са получени и 5 сигнала от гласоподаватели в Мюнхен – оплакване, че пред посолството няма организация и хората изразяват недоволството си от организацията от гласуването там. От избирателната комисия гласуваха сигналът да се изпрати на външно министерство, които да предприемат действия за по-добра организация на изборния процес там.


Още за изборните нарушения четете тук.

Здравният министър увери, че изборите са безопасни

Изборите са безопасни, опашките са белег за това, че има въведени противоепидемичните мерки и протокол. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред медиите след като гласува във Велико Търново. От кадрите, излъчени от Нова телевизия, се видя, че зад гърба му на входа на училището, в което са избирателните секции, има доста хора.


Ангелов каза, че е гласувал за това, за което се бори всекидневно - за здравето на хората и за свят без пандемия. Той за пореден път подчерта, че единственият изход от кризата с коронавируса е масовото ваксиниране.

Нинова призова избирателите да не оставят друг да взима решения вместо тях

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова всички български граждани да упражнят правото си на глас в днешните парламентарни избори. "Моментът е решаващ за България. Не оставяйте друг да взима решения за бъдещето на децата и семействата ви вместо вас", каза тя пред медиите след като гласува. Нинова подчерта, че тя лично е гласувала "за промяна и стабилност, за излизане от дъното на всички мрачни класации, за подредена и социална България, която няма да остави никого в кризата, за здрав и образован народ, който има работа и получава високи заплати и пенсии, който диша чист въздух, пие чиста вода и яде чиста българска храна".


Не правим прогнози, работим за победа, каза лидерът на социалистите в отговор на въпрос


Нинова гласува с машина и отбеляза, че това е един от начините за намаляване на фалшификациите, за прилагането на който БСП работи.


Репортер гласува с подвижна избирателна кутия

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Здравка Андонова


Политическият репортер на "Дневник" Здравка Андонова, която е под карантина, успя да гласува с подвижна избирателна кутия в столичния квартал "Дървеница" около 10.00 часа днес. Гласуването мина без проблем - секционната комисия, членовете на която носеха защитни костюми, посетиха адреса след телефонно обаждане.


Здравка Андонова успя да гласува по постоянен адрес с подвижна кутия, след като подаде заявление преди 31 март. Хиляди карантинирани след 1 април или на адрес, различен от постоянния, нямат право да гласуват с подвижна кутия.

За 4 г. гласоподавателите намаляха с над 174 хил. души

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


През последните 4 г., само за един мандат, гласоподавателите в България са намалели със 174 687 души. Това показва сравнение между данните за имащите право на глас днес и броя им на парламентарните избори през март 2017 година, съобщава Offnews.


По данни на ГРАО избирателите днес са 6 635 654. Преди 4 г. общо 6 810 341 души в България са имали право да гласуват за народни представители, се вижда в сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Проблеми, трудности и опашки пред секциите в Турция

Снимката е илюстративна.

© Надежда Чипева, Капитал

Снимката е илюстративна.


Хиляди български изселници се готвят да гласуват в Турция като в Истанбул са открити 7 секции, а в цялата страна право на глас имат 350 000 души с български паспорти и могат да упражнят правото си на глас в 35 секции. Гласуването обаче е започнало с напрежение още от сутринта, съобщава БНТ.


Секцията в квартал "Авджълар" е отворила с десет минути закъснение заради необходимостта секционната избирателна комисия да реши дали хората могат да влизат и да гласуват с предварително попълнени декларации, ако не присъстват в избирателния списък, или трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение.
Около 40 минути след решението на комисията, че гласоподавателите могат да ползват предварително попълнени декларации, наблюдател от една от политическите сили се е намесил и е спрял гласуването за 15 мин. Секционната комисия е прегласувала своето решение и според новото - нашите изселници вече трябва да попълват декларациите си вътре в изборното помещение. Това според тях изключително много ще затрудни и забави процеса предвид малкия брой изборни секции, открити в цялата страна - 35, което според тях не е достатъчно.
Опашките са изключително големи.


Първите избиратели са били пред секциите още в 6.40 ч., а от сутринта е имало няколко скандала между наблюдатели на политически сили и членове на секционни избирателни комисии, съобщава националната телевизия.

Ахмед Доган гласувал за рестарт на държавността

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© ДПС


Точно в 9.00 ч почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган гласува за Рестарт на държавността. Това съобщи пресслужбата на движението и разпространи кадри от гласуването.


"Рестарт на държавността" е мотото на движението за тези избори, за каквото обяви че е гласувал и формалният лидер Мустафа Карадайъ. "Гласувах за рестарт на държавата, за възстановяване на нормалността в политиката, за възстановяване на демокрацията в България. Гласувах за ускорено икономическо развитие на България", каза Карадайъ в Кърджали след като гласува, съобщи БТА.

Христо Иванов гласува с хартиена бюлетина заради нередности с машините

Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Лили Тоушек


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова всички хора да гласуват въпреки хаоса, допуснат от Централната избирателна комисия, защото единствено по-високата избирателна активност ще увеличи легитимността на следващото Народно събрание. "Призовавам всички граждани да гласуват за промяна, за това да има демокрация, свобода законност и модернизация", каза той след като упражни правото си на глас и увери, че гласуването е безопасно, има условия това да стане подредено и без рискове за здравето.


"Очаквам да се сформира Народно събрание с повече легитимност, в което да започне разговор за промяна", каза Иванов.


Той гласува с хартиена бюлетина, защото, както обясни, има нередности с машините, чийто ефект и обхват се оценява. Посочи, че е имало объркване в подреждането на листата на "Демократична България" във Велико Търново. Въпреки това изрази очакване изборите да бъдат честни.


Борисов: Не може да имаш няколко процента и да говориш от името на народа

Часът на гласуването на премиера и лидер на ГЕРБ не беше оповестен предварително. Той говори пред камерата на свои сътрудници без присъствието на медии и така избегна въпросите им. Снимки бяха разпространени по-късно от пресцентъра на ГЕРБ.

© ГЕРБ

Часът на гласуването на премиера и лидер на ГЕРБ не беше оповестен предварително. Той говори пред камерата на свои сътрудници без присъствието на медии и така избегна въпросите им. Снимки бяха разпространени по-късно от пресцентъра на ГЕРБ.


Тези избори ще са най-скъпите заради допълнителните разходи за ваксини за изборната администрация и заради гласуването и с машини. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува тази сутрин в Банкя. По думите му парите - около 150 млн. лв., биха могли да се използват по-рационално, например за увеличение на пенсиите и повишаване на доходите. Така той отговори на онези, които, според него, говорели "да вървим от избори на избори"


Водихме най-толерантната кампания никого не обидихме, показахме си направеното, каза Борисов. Подчерта, че е получил огромна подкрепа от свои колеги - премиери в Европа. Добави, че е важно е България да продължи да бъде управлявана по европейски и стабилно. Най-важната подкрепа за България според Борисов е решението на Европейската комисия от петък за отпускането на допълнително 1.2 млн. ваксини "Пфайзер" в знак на солидарност.


Премиерът благодари на полицаите, на изборната администрация, които са работили цяла нощ и продължават да го правят. Обърна се и към политическите си опоненти: "Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа. И обратното."


Нека днес да отвърнем на лошото с добро и да бъдем позитивни, коментира Борисов факта, че президентът Румен Радев е насрочил изборите именно днес, когато католиците празнуват Великден.


За пръв път министър-председател гласува без да бъдат поканени журналисти. Часът на гласуването на Борисов не беше оповестен нито от администрацията на Министерския съвет, нито от пресцентъра на партията. Той говори пред камерата на свои сътрудници и така за пореден път избегна журналистически въпроси.


Избори 2021: По-висока от очакваната активност проявиха избирателите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Спокойно започна изборният ден в страната.


Днес България избира депутатите в 45-ото Народно събрание ще бъдат избрани за първи път в условията на пандемия - при спазване на невиждани досега по време на гласуване предпазни мерки срещу заразата от коронавирус, и при прогнозата на социолозите, че COVID-19 може да се окаже ключов играч, ако страхът от зараза повлияе сериозно върху избирателната активност и оттам - върху резултатите. Още за това как ще протекат изборите, как се гласува и какво друго трябва да знаят избирателите вижте тук.


Изборният ден в чужбина започна в 21 ч. българско време на 3 април. Първи гласуваха живеещите в Нова Зеландия. Последни ще дадат гласа си българските граждани от Западното крайбрежие на САЩ - около 6 ч. българско време утре.


От 18 часа може да гледате тук на сайта на живо специалното предаване, създадено от екипите на "Дневник" и "Капитал". Може да ни гледате където и да сте. Достатъчно е да отворите телефона или компютъра си на dnevnik.bg или capital.bg, в профилите ни във Facebook - тук и тук.


Ключови думи към статията:

Коментари (566)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "Тези избори ще са най-скъпите заради допълнителните разходи за ваксини за изборната администрация и заради гласуването и с машини. Това коментира премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласува тази сутрин в Банкя. По думите му парите - около 150 млн. лв., биха могли да се използват по-рационално, например за увеличение на пенсиите и повишаване на доходите."
  Сега разбрахме защо в България , не се правеха тестове , не се налагаха ограничения и не се поставят ваксини на възрастните хора , на умрелите не се плашат пенсии и не им трябва повишаване на доходите .

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  ТОЙ вече знае процентите!!!
  Слава, вечна слава!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4198 Неутрално

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Снимката е архивна. часът на гласуването на премиера и лидер на ГЕРБ не беше оповестен предварително. Той говори пред камерата на свои сътрудници без присъствието на медии и така избегна въпросите им.
  Да добавя - избегна и народната любов.

  Страх тресе кочината!

 5. 5 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 325 Неутрално
 6. 6 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Шайката с 15 % от гласувалите прикачва 100 % от обществените поръчки.

 7. 7 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Този вече е тотално неадекватен.

 8. 8 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Бокич,ти им дай ключето от държавната касичка дет си прегърнал и те ще си напазаруват проценти електорат -точно като теб.

 9. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  Откровена предизборна агитация от Борисов пред секцията. ЦИК трябваше вече да е наложила глоби и на телевизиите излъчили я.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Бойко Фичето ще бъде неприятно изненадан в края на деня.

 12. 12 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 151 Неутрално

  Организацията по гласуването е добра, машината е кеф, Направи впечатление присъствието на съгражданите тази сутрин, имаше доста народ в 7:10/15 сутринта.

 13. 13 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 985 Весело

  Довиждане.шишковци

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на D04
  D04
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Надявам се хората да отидат до урните и да гласуват. Не отнема повече време от едно ходене до магазин. Само чрез масово гласуване се обезценява манипулирания вот. А като се обезцени манипулирания вот, ще се обезцени и незаобиколимостта на един кефлия.

 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Снимката е архивна. часът на гласуването на премиера и лидер на ГЕРБ не беше оповестен предварително. Той говори пред камерата на свои сътрудници без присъствието на медии и така избегна въпросите им.Да добавя - избегна и народната любов.Страх тресе кочината!
  —цитат от коментар 4 на Silence


  Вероятно са отцепили района.

 17. 17 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Прав е, да нямаш няколко милиона в чекмеджето и да искаш да управляваш! Ама-а ха!

  Eddie lives... somewhere in time!
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  По какъв начин католическият Великден влияе на изборите? Карантинираните са повече от "ограничените" заради католическия Великден българи?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Ти господине говориш от името на държавната администрация наета на държавна заплата при тебе. Държавната администрация не е целият народ!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Да видим какви ще са изненадите този път.

 22. 22 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  "показахме си направеното" - ремонт, ремонт, ремонт... Говорителят на КОЛКО % от българите?!? Всички гласуващи били над 6,7 млн?!?
  Гласуване, гласуване, гласуване - до НОРМАЛНА демократична администрация, управляваща държавата на и за всички българи.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 23. 23 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 151 Неутрално

  If you don’t vote, don’t complain.
  Ако не гласувате, не мърморете след това.

 24. 24 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1006 Весело

  Предизборно сайтът на Биволъ умря.

  https://bivol.bg/
  404 Not Found
  nginx/1.10.3

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 25. 25 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#4] от "Silence":

  Глупости. Даваха го по всички ТВ. Страх трасе келавите партии с 3% подкрепа

 26. 26 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 323 Любопитно

  Върви съвсем открита и безсрамна Про мутренска пропаганда по "независимите" национални медии

 27. 27 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ":

  Няколко...колко да са няколко. Над 30 :)

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3616 Неутрално

  "Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа. И обратното."

  Ъ?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1494 Весело

  Колко сълзи на 3%'ните ще има утре.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 30. 30 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  150 млн му били много на тоя. А колко опука?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  С какво пречи католическият Великден, че нещо не се сещам? Най-много повече хора да почиват от работа, ако работят в неделя.

 33. 33 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2138 Неутрално  Великденът не е само 6атолически, но и протестански, демек засяга около 2 млрд. души.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на hav08635628
  hav08635628
  Рейтинг: 111 Неутрално

  този път това мероприятие,
  може два-три пъти да го купуват
  и все неуспешно.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2797 Неутрално

  Хайде, и ние излизаме, че окъсняхме.

  Гласувайте с машините!

  Изненадайте Боряна Димитрова!

  ДА РАЗЧИСТИМ СРУТИЩЕТО!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#32] от "Сенсей НАНАЙ":

  Сигурно според уважаемия хамилтън българите ставаме католици, когато отидем в чужбина.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Великденът не е само 6атолически, но и протестански, демек засяга около 2 млрд. души.
  —цитат от коментар 33 на Нинов


  Българите си празнуват православния Великден, по мои наблюдения.

 40. 40 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 703 Неутрално

  По принцип не можеш да говориш от името на народа, но ходи му обясни на Боци.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Борисов: Не може да имаш няколко процента и да говориш от името на народа
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Прав е 100 % !
  Печелиш това право след като честно и почтено си платил на ''сичкуту братчед към сексиите '' !

 43. 43 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Какво ми направи впеàтление от това гласуване на премиера в Банкя
  1. Членовете на комисията са млади хора ( изглежда епидемията е ограниìла мераците на възрастните за членове на секционните комисии)
  2. В тая секция не видях машина за гласуване ( много удобно за премиера ), но може и да се лъжа. Камерата се завъртя бързо. Реалните резултати мисля ще бъдат доста по различни от социологическите!

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3616 Неутрално

  До коментар [#10] от "Моа Преател Тайпи":

  Гледай този!

  https://tibroish.bg/

  Вярвам че ще е по-интересен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на riy15648635
  riy15648635
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  Старшинка, пак си се изказал неподготвен. Първо това е Великдена на целия християнски свят / без част от Православните християни/. Второ в България неправославните християни са не повече от десет процента. Трето, що си мислиш че християнството забранява да пуснеш една бюлетина на Великден ? Изборите са богоугодно дело.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Простия с Джипката
  Простия с Джипката
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#33] от "Нинов":

  Иииии.....?

 48. 48 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Великденът не е само 6атолически, но и протестански, демек засяга около 2 млрд. души.
  —цитат от коментар 33 на Нинов


  Моля католици и протестанти да ми обяснят има ли Божие или Синово нареждане (според кой когото слуша, не искам да засягам никого) да не се гласува на Великден?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 49. 49 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf

  Предната седмица пък беше Палмова неделя.
  Днес е католическия Великден.
  Другата неделя пък ще е нещо друго
  Но какво общо имаме ние с католиците?
  По-добре си задай въпроса как може да имаме такъв министър-председател!
  За каквото се сетиш - за вулгарността му, за шкафчето, за кражбите, за Пеевски, за провала с епидемията, провала с ваксинацията.....
  Включително и за това, че води пропаганда в деня за размисъл и в деня на самото гласуване.

 50. 50 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Борисов: Не може да имаш няколко процента и да говориш от името на народа
  =================================================
  Борисов ли е народа? Този крадец.

  Свободата, Санчо...
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ":

  Понятието "католически" е погрешно, защото сегашния Великден засяга и протестантите.

  Следващият Великден засяга праволсавните от Русия, Украйна, Румъния, България, Сърбия, Нордмакедония, Гърция, Египет и Етиопия.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Да излезем и да го пенсионираме!
  Днес е Денят!

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Гледах гласуването му по БНТ . В горния ляв ъгъл имаше колко хора в момента гледат канала. От начало бяха 3200 , до края на интервюто 1000 смениха канала.

 60. 60 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Не знам колко пари са дали за машини ама знам, че в моята секция не работеше :D

  Не цъкам плюсове и минуси.
 61. 61 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 527 Весело

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Как може да имаме такива църковници, да отричат по-новата и по-вярна версия на собствения си календар, само щото е предложен от папа и така да ви лъжат, че великден е през Май?!?!

  В една светска държава никоя религия не бива да застава на пътя на демокрацията... Лошото е, че ние и демокрация толко имаме...

 62. 62 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  А кога да се гласува? На православния Великден, или на Байрям, или на 3ти март или на китайската нова година или на Пасха, когато евреите не могат да пишат машини?

 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  До коментар [#43] от "dorn":

  Имаше машина в другата кабинка. Познава се по кабелите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Не може да имаш няколко процента и да говориш от името на народа

  Не може непрекъснато да лъжеш, и да прибираш проценти, да пълниш шкафчета, да газиш закона!
  Пръждосвай се!

 65. 65 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4686 Весело

  "Водихме най-толерантната кампания никого не обидихме, показахме си направеното, каза Борисов. Подчерта, че е получил огромна подкрепа от свои колеги - премиери в Европа."

  Може ла ги каже поименно моля😂 Защото силно ме съмнява това му твърдение както и всичко друго което той казва.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 66. 66 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  На Борисов патериците са винаги с няколко %, що ги държи цял мандат.

 67. 67 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Колко сълзи на 3%'ните ще има утре.
  —цитат от коментар 29 на zz_s

  Вярно е, утре "патрЕотите" и другите му патерици ще плачат.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Ако имате възможност, гласувайте през машина.
  В медиите близки до властта вчера цял ден се внушаваше как хората трябвало да избягват този метод.
  Нещо много ги плаши този вот.
  Ето и разяснително видео на ЦИК - https://m.youtube.com/watch?v=gbEi1ObYTQ0

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf


  На такъв премиер – такъв президент!
  Първо дата му беше късна, после МУ стана ранна!
  При това ТОЙ си го избра!
  С кандидатурата на Цеца Цачева, кого да изберат хората!
  Шлосер-комунистка!

 73. 73 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  До коментар [#39] от "Сенсей НАНАЙ":Понятието "католически" е погрешно, защото сегашния Великден засяга и протестантите.Следващият Великден засяга праволсавните от Русия, Украйна, Румъния, България, Сърбия, Нордмакедония, Гърция, Египет и Етиопия.
  —цитат от коментар 53 на Нинов


  Аз не мога да схвана защо Коледа ни е като при католиците,а Великденя като при православните.

 74. 74 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  По стар обичай още в 20 ч. ще се дават % от екзитпол, а аз толкова години още не съм видял някой да провежда екзитпол пред секциите.

 75. 75 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Не може човек с пълно шкафче да се изказва от името на хората с празни шкафчета.

 76. 76 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Ако Борисов спечели без гласовете на католиците ще иска ли нови избори?

 77. 77 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Тънкият момент е, че ако всички политически решения в България се взимаха с нормално мнозинство /приемам че е възможно/, то тогава България до няколко години ще е фалирала и/или във война с други държави. Толкова за мнозинствата и пряката демокрация...

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3592 Весело

  Айдеее, Х.И резна гласуването с машина. "Ти броиш" не харесва преброеното от машина

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#73] от "log_on":

  Изглежда е по-кефско Коледата да бъде през декември преди Нова година, отколкото през януари.
  Затуй БПЦ се е сихронизирала с католици и протестанти. Освен това Коледа винаги е на същите дати 24, 25 и 26.

  Мен Великден по ме кефи щот винаги е в петък и понделник.... правещ малка ваканциика от неработни дни.
  Понякога се пада дори на моя рожден ден = 17 април.

 81. 81 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Гласувах машинно в 7:15, няма нередности.

  Много хитър
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  " Той гласува с хартиена бюлетина, защото, както обясни, има нередности с машините, чийто ефект и обхват се оценява. "

  И аз гласувах по стария начин, но по - важното е да се гласува с главата ! Ако това се случи, цялата тази паразитна прослойка във властта и нейните проксита отиват на бунището на историята ! А свястната част от обществото ще си отдъхне най - после от шайката !

 86. 86 Профил на Mario_M35
  Mario_M35
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Айдеее, Х.И резна гласуването с машина. "Ти броиш" не харесва преброеното от машина
  —цитат от коментар 79 на дерибеев


  Аз гласувах с машина. Чудя се какъв е смисъла след като гласуваш електронно да пускаш разписката пак в кутия?! Безмислено е освен ако....

 87. 87 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  До коментар [#65] от "padrino":

  Толкова му е толерантна кампанията, че друго освен мисирки, тулупи, опраскване и да не споменавам как нарече Караянчева, нямаше в устата ми !

 88. 88 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1032 Весело

  Как може да имаме такъв президент и неговият Съвет, родили "гениалното решение" да се гласува на католическият Великден!?
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf

  Христос воскресе!
  Празнувай си вкъщи, яж Colomba di Pasqua и не си и помисляй да си нарушиш празника с ходене до изборната секция!

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4198 Весело

  Брей, Христо не слуша форумните си фенчета и тролове, да гласува машинно!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на Animals As Leaders
  Animals As Leaders
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Боко: "Не може да имаш няколко процента и да искаш да говориш от името на народа. И обратното."
  Тоя си верва, че НАРОДЪТ го избира!! Боже, колко мъка има на този свят!

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 93. 93 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Бойко Фичето ще бъде неприятно изненадан в края на деня.
  —цитат от коментар 11 на Vesselin Velkov


  И какво от това?
  Нещата винаги могат да се коригират в протоколите след края на изборния ден.

 94. 94 Профил на cak141045025
  cak141045025
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гласувах тази сутрин и с машината за гласуване имаше проблем. Тъчскрийнът на екрана реагира изключително трудно. Може би няколко минути отне в опити да натискам и екранът да реагира на това. По-малък или по-голям натиск, по-продължително или по-кратко докосване, пробвах всичко, но няма реакция. В крайна сметка успях да завърша процеса, но все пак е недопустимо да има такива дефекти в машината. Дано тази машина да е само единичен случай.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Абсолютно никакво значение няма дали с хартиена бюлетина или на машината .
  Отдавна са разпределили каквото има да се разпределя , нашите гласове са ирелевантни . Гласуваме само за чиста съвест .

 97. 97 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Съгласен съм с Борисов! Никой няма право да говори от името на народа освен него. Изборите са скъпи и излишни и трябва да се отменят! Барни Ръбъл да напише нов вариант на гербава конституция, с която изборите се отменят. Така ще спестим много пари и за чекмеджето.

 98. 98 Профил на Простия с Джипката
  Простия с Джипката
  Рейтинг: 18 Весело

  До коментар [#89] от "дерибеев":

  Нито съм гласувал в анкетата, нито очаквам нещо лошо в "резултатите".

  Тези избори не са нищо друго, освен необходима стъпка към следващите избори.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  Гласувах с машина - никакъв проблем. Отне ми 20 секунди.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK