Изборни нарушения: Издирван от Интерпол е задържан за купуване на гласове

От началото на изборния ден бяха регистрирани сигнали за нарушения, проблеми, както и опити за купуване на гласове и агитация.

© Надежда Чипева, Капитал

От началото на изборния ден бяха регистрирани сигнали за нарушения, проблеми, както и опити за купуване на гласове и агитация.От първите минути на изборния ден в цялата страна има нарушения, проблеми, хаос и сигнали за купуване на гласове и агитация. Проблеми с подредбата на листите в машините, сигнали за агитация и купуване на гласове, късно отворени секции и забранени печати върху разписки от машинно гласуване - това са само част от сигналите за нарушения и проблеми в различни секции в цялата страна. "Дневник" следи сигналите за нарушения и реакцията на институциите в изборния ден.


Сигналите в ЦИК: Неработещи машини и нарушени противоепидемични мерки


В ЦИК са получили около 20 сигнала за неработещи машини от РИК и около 38 сигнала за проблеми с машини от граждани, съобщиха от комисията в 18 ч. Сигналите от РИК са проверени, а тези от гражданите тепърпва ще бъдат проверявани. Една част от тях са, че тъчскрийна работи трудно или бавно. За проблеми с машинното гласуване в Смолян, от ЦИК нарекоха "класическа фалшива новина". Няма проблеми с машинното гласуване там и то продължава.


От общо около 9400 машини около 400 по една или друга причина не се използват, обобщиха от ЦИК. "Толкова мащабна акция с гласуване с машини няма как да не предизвика както логистични, така и други, технически проблеми", коментираха от ЦИК.
При проверка в Добрич е установено, че част от сигналите, свързани с проблем с машинното гласуване, не отговарят на истината - например не липсва квадратче с опция "Не подкрепям никого", както се посочва в сигнала.


До 18 ч. три медии са глобени за обявяване на социологически проучвания за вота, съобщиха от ЦИК. От комисията припомнят за забраната и призовават медиите да не публикуват такава информация.


86 жалби и сигнали са за нарушения на изборния процес и повечето са свързани с откриването на изборния ден. Нарушенията на правата на избирателите са 44 - това са документираните случаи и повечето са свързани с противоепидемичните мерки. Част от тях са подадени и от карантинирани след 31 март, които са сигнализирали, че не могат да гласуват.


Общо 44 сигнала има и за предизборна агитация. "Не сме разглеждали всички сигнали, но ще продължим да ги разглеждаме и до утре", съобщиха на брифинга от ЦИК. Получен е и един сигнал, свързан с лични данни.
187 са общо сигналите в регистъра на ЦИК. Има и серия от сигнали за огромни опашки, включително и в чужбина, и те са свързани най-вече с противоепидемичните мерки.


"Ти броиш": Имаме над 500 сигнала за нарушения до 15:30 ч.


Нова тенденция в сигналите към "Ти броиш" - не се допускат защитниците на вота на инициативата за честни избори в секции в страната и чужбина. Общият брой получени сигнали до 15:30 ч. в изборния ден надхвърля 500. Над 320 от тях са дошли през мобилното приложение, съобщават организаторите на инициативата.


"Все по-често срещано нарушение и в страната, и в чужбина е отказът на секционните комисии да допускат нашите защитници на вота да присъстват по време на гласуването, а понякога дори и при броенето на бюлетините. Те нямат право да ви откажат достъп до изборното помещение. Всеки представител на "Демократична България" с документ има право и трябва да бъде в изборната секция", каза ръководителят на юридическия екип на "Ти броиш" Надежда Йорданова.


Друга група нарушения е свързана с непоставяне на два печата на посочените за това места на бюлетината от страна на секционните комисии. Йорданова призова хората, които тепърва ще гласуват, да обръщат внимание на това и да настояват членовете на комисии да поставят два печата. Голяма група нарушения са свързани и с машинното гласуване.


Междувременно ЦИК реши, че гласуването с машини в Добрич продължава, съобщи Йорданова. Това става въпреки множество сигнали, че там има проблем, сходен на този във Велико Търново. Става дума за разместване в отделни листи, при което посоченият на машината кандидат се разминава с името, което излиза след гласуването на хартиения отрязък от машината. Множество сигнали има и за дефектирали машини.


"Отваряйте си очите на четири. Излезте и гласувайте и призовавайте и хората около вас да гласуват. Важно е да отстояваме нашите права. Днес е денят", прикани Надежда Йорданова.


Проблеми с машините има и във Варна


Неработещи печатащи устройства и неактивни тъчскреийни - това е причината за 15 сигнала, подадени до Районната избирателна комисия във Врна във връзка с машинното гласуване. Според председателя на комисията Велин Жеков всички машинно подадени гласове до момента ще бъдат отчетени, независимо от проблемите.


До 12 ч днес, когато пред изборни секции в централната част на града се образуваха дълги опашки, във Варна избирателната активност беше 13,65%. Във Варненска област гласувалите бяха близо 65 хил. което е около 15,98% избирателна активност.


Арест за членове на секционна комисия за търговия с вот


Членове на Секционна избирателна комисия (СИК) в град Славяново, Плевенско са арестувани след редица сигнали за купуване на гласове, съобщават БиТиВи и Нова телевизия. По информация на предизборния щаб на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" в Плевен в момента полицията взема показания по случая и прави обиски в домовете на задържаните.


Сигнали за купуване на гласове на платформите на коалицията са получени и от Русе, където цената на глас бе 30 лв., Стара Загора - 50 лв. и Девня - 100 лв. на глас. Граждани сигнализират и за контролиран вот в Ихтиман и Асеновград.


Издирван от Интерпол е задържан за купуване на гласове


Условна присъда от 11 месеца с 3 г. изпитателен срок и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 2 г. е наложена на обвиняем по бързо досъдебно производство за предлагане на имотна облага с цел склоняване упражняване на избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.


От началото на предизборната кампания - до 13.00 часа на 4 април, на територията на цялата страна са образувани общо 445 преписки и 33 досъдебни производства, съобщиха от прокуратурата. В производствата и преписките има данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция, за повреждане на имущество на политически партии и агитационни материали, както и за отправяне на заплахи и извършени хулигански действия.


Най-много досъдебни производства по апелативни райони има в Апелативна прокуратура в София - 15. В Пловдивската апелативна прокуратура те са 8, на следващо място е Велико Търново със 7, във Варна са 2, а в Бургас - 1. Привлечени в качеството на обвиняеми са 11 души, на които е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража".


В изборния ден са образувани и две бързи досъдебни производства срещу хора, опитали да гласуват с неистински документи за самоличност и фалшиви удостоверения за гласуване. Досъдебно производство за хулигански действия е започнало и срещу застъпник на политическа партия.


Разследващите са установили издирван с червена бюлетина на "Интерпол" от властите в Индонезия за "пране на пари" и използване на чужд платежен инструмент чрез скимиращо устройство. Той е предлагал имотна облага с цел гласуване от него политическа партия. Образувано е досъдебно производство, по което е започнало разследване - обиски, претърсвания и изземвания от адреси и превозни средства.


Установени и иззети са агитационни материали на политическа партия, списъци с имена на застъпници, дискове и компютърна периферия, свързана с изборния процес. Установени са още четирима души, които са участвали в престъпната дейност.


Проблеми с машините и в Добрич, но гласуването с тях продължава


Започнало е поетапното преустановяване на машинното гласуване в област Добрич. Причината е в установени несъответствия в имената и номерата на кандидати, липсва и квадратчето "не подкрепям никого", съобщиха от РИК около 14 ч.


Подадени са сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с "не подкрепям никого" в област Добрич. "Имаме сигнали от секции, поетапно преустановяваме, очакваме ЦИК да се поизнесе, сезирани са. Има разменени, дублиращи имена, липсва квадратчето "не подкрепям никого".


Час по-късно - около 15 ч. Централната избирателна комисия обяви, че все още събира информация за несъответствията при преференциите в изборната бюлетина, въведена на машините за изборен район Добрич. Проблемът е софтуерен.


За една от коалициите под номер 110 в преференциите се появява име на кандидат под друг номер в листата, за номер 112 е вярно само първото име на кандидата. За друга формация при натискане на преференция 109 не излиза име. В бюлетината на машините липсва и квадратчето "не подкрепям никого".


Предложението в Добрич да се спре гласуването с машини бе оттеглено, след като част от членовете на ЦИК се обявиха против. Обсъжда се дали е възможно, ако машинния вот там продължи, да бъдат отчетени коректно подадените гласове за преференциите. От ЦИК съобщиха, че на този етап няма да преустановят гласуването с машини в Добрич, но са изпратили РИК на проверка в няколко секции, за да "разгледат" на място как са подредени листите и имали проблеми с бюлетините.


Защо и как се е стигнало до проблема с машинното гласуване във Велико Търново ще се проверява, но това няма да се случи в рамките на изборния ден, а по-късно. "Ще направим анализ, но днес няма да успеем. Имаме договорни отношения със "Сиела Норма" и ще се изясни какво точно се е случило, кой е качил разместени листи в машините, защо са сбъркани и какво точно е станало - това ще проверява след изборния ден", обясниха от ЦИК.


Спряха машина и в столичния кв. "Надежда"


В една секция в "Надежда" е спряно машинното гласуване. То няма да бъде възобновено до края на изборния ден, съобщиха за БТА от районната избирателна комисия на 25-ти Избирателен район. В 26-ти Избирателен район в София-област също е възможно да бъде спряно гласуването с машини. От районната комисия съобщават, че при няколко машини се е получило разместване на преференциите. Причината е софтуерен проблем, който според РИК е твърде вероятно да засегне и останалите машини. Все още се очаква решение на ЦИК.


Без машинен вот в две секции в Смолянска област


В две секции в Смолянска област също е преустановен машинният вот заради проблеми с машините, съобщиха от РИК- Смолян, цитирани от БНР. В секция в Чепеларе машината за гласуване изобщо не е стартирала. Проблем има и в секция номер 24 в Смолян, в която машината е започнала нормално работа, но в хода на гласуването е блокирало печатащото устройство. Гласуването и в двете секции продължава само с хартиена бюлетина.


"Ти броиш": До 12 ч. има над 260 сигнала за нередности и нарушения


Над 260 са вече сигналите за нередности и нарушения в начина на протичане на изборния ден, получени към 12.00 ч. на 4 април от застъпници на Демократична България и Защитници на вота в инициативата "Ти броиш". Сигнали се получават през мобилното приложение, сайта tibroish.bg, както и по телефона.


Над 150 са новите сигнали от 9.30 ч. насам в онлайн платформата, с това общият им брой от 3 април досега достига 260. Други 60 сигнала са получени по телефона.


12 от сигналите са свързани с проблеми с машинното гласуване - неработещи машини, липсваща или сгрешена информация за преференции (с нов сигнал от гр. Килифарево). В един от случаите, подаден от Защитник на вота в Димитровград, машината не е пуснала хартиената бюлетина, след което е отворена пломбата на машината без да се изчака техник.


Ситуацията с пандемията от COVID-19 и наложена карантина води до два типа проблеми, за които защитници на вота подават сигнали. Граждани, които са планирали пътувания извън България и са заявили, че ще гласуват в чужбина, остават в страната заради карантина, но са заличени от списъците. На студенти пък е отказвано да гласуват в родните си населени места. Получени са и сигнали за агитация от страна на кметове.


Във Виена, Австрия, председател на СИК е забранил на членовете да дават интервюта за протичане на изборния процес.


На сайта tibroish.bg могат да бъдат видени последните получени сигнали, които се допълват в реално време. Достъпна е и интерактивната карта, на която след края на изборния ден ще се визуализират резултатите от получените и валидирани протоколи от близо 12000 изборни секции в цялата страна и чужбина.


Проверяват сбъркани листи на "Демократична България" в машините във Велико Търново


Районната избирателна комисия във Велико Търново е започнала проверка и предстои да бъде решено дали да бъде спряно машинното гласуване в цялата област. Причината е сигнал от "Демократична България", че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана и при натискане на бутоните за преференции излизат имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК.


"В началото на изборния ден наши гласоподаватели малко след 7 ч., гласували с машина, сигнализираха, че в Горна Оряховица има неправилно въвеждане на последователността на листата на "Демократична България". Листите са подадени и утвърдени от ЦИК, а от там посочват, че са правили техническа проверка единствено за това дали машините функционират правилно, но не и как са подредени листите. Около 30 минути след първия сигнал разбрахме, че подредбата на имената на кандидатите ни в цялата област Велико Търново са сгрешени", разказа пред "Дневник" Людмила Илиева, която е кандидат за народен представител на "Демократична България".


Тя обясни, че са подали сигнал до РИК, които заседават и се очаква решение като е възможно да бъде преустановено гласуването с машини в цялата област. "Какво ще решат от РИК и как после ЦИК ще реши проблема, какво се случва с гласовете на хората, които вече са гласували с машини? Това е много сериозен проблем", коментира Илиева.


По думите й, в момента има хаос в секционните комисии в областта, тъй като някои комисии са спрели гласуването с машини, след като са разбрали за проблема, а други продължават.


По-късно ЦИК излезе с решение, с което преустанови машинното гласуване във Велико Търново - повече четете тук.


"Изправи се! Мутри вън!" със сигнали за над 20 вида изборни нарушения


Купуване на гласове, забранени печати върху разписки от машинно гласуване, късно отворени секции и опашки пред тях - това са само част от първите изборни нарушения, за които съобщават от коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Те са получили сигнали за над 20 вида нарушения на изборния процес.


"Масово избирателните секции не бяха отворени в 7:00 ч., като сигнали за това сме получили от Секция 63 в 121 СУ, Триадица, 23 МИР - София, както и в Секция 85, отново в Триадица. Сигнали за неотворени навреме секции получихме и от Плевен. В Област Плевен, МИР 15, не са допускани застъпници и представители на коалицията да се регистрират в СИК. След сигналите от страна на коалицията за нарушенията застъпниците бяха регистрирани", посочват от коалицията.


В някои лечебни заведения няма декларации за гласуване при членовете на секционните избирателни комисии, които са част от пакета с документи.


Заради неотворените секции навреме пред 37 СУ в столичния квартал "Люлин" са се извили опашки от гласоподаватели.


От Добрич са получили сигнали за неработещи машини за гласуване с обяснението, че това се дължало на ниските температури. В Хасково също има сигнали за неработещи машини. Масово председателите и членовете на СИК не знаят как се работи с машините за гласуване и съобщават, че не са били инструктирани.


Институтът за социална интеграция, който следи за нередности и проблеми в изборния ден, съобщи за проблеми с машините в няколко града в цялата страна, заради което гласуването става единствено с хартиена бюлетина.

© Надежда Чипева, Капитал

Институтът за социална интеграция, който следи за нередности и проблеми в изборния ден, съобщи за проблеми с машините в няколко града в цялата страна, заради което гласуването става единствено с хартиена бюлетина.


"Получихме сигнал за агитация в изборния ден и в деня за размисъл от кмета на Оряхово. Граждани съобщават за агитация в деня за размисъл в Кюстендил, както и че кметицата в село Коняво е агитирала от къща на къща вчера. Сигнал за купуване на гласове по 30 лв. е получен от Русе. Аналогични сигнали получихме и от Стара Загора, където граждани съобщават за цена на глас 50 лв.", съобщават от коалицията.


В София, в Студентски град (23 МИР-София), секция 51, членовете на секционната комисия са искали да слагат печати върху разписките от машинното гласуване, което е забранено. Екипът от юристи на коалицията е изпратил жалба до РИК на 23 МИР по сигнала.


В секции в страната членовете на СИК са настоявали избирателите да отворят вече попълнена бюлетина с аргумент, че трябва да откъснат отрязъка, което е опит за разкриване на тайната на вота.


Международни шофьори, които са български граждани и влизат от чужбина, сигнализират, че са под карантина и не могат да гласуват, защото нямат време да подадат заявление за подвижна секция, нито да си направят ПСР тест за освобождаване от карантина, тъй като масово лабораториите не работят в съботния ден и днес.


Членовете на СИК трябвало да разнасят урни и чували между РИК и общината


Областният предизборен щаб на ПП ГЕРБ - Кърджали съобщи, че е изпратил жалба срещу наложената от общината промяна в реда за предаване на изборните книжа, според която членовете на секционните избирателни комисии ще бъдат задължени да предават протоколите от гласуването на 4 април в РИК, а кутиите и чувалите с бюлетините - в общината.


"На практика това означава, че след приключване на вота хората от СИК ще бъдат транспортирани първо до общината, за да оставят урните, после до РИК, за да предадат протоколите, а след това отново до общината, за да върнат чувалите", съобщават от пресцентъра на ГЕРБ в Кърджали.


"Подобни маневри между двете сгради след тежък изборен ден граничат с тормоз, ще подложат хората на физическо и психическо напрежение и ще предизвикат хаос, несъвместим с очакванията и на гражданите, и на политическите централи, и на изборната администрация. От щаба на партията са изпратили жалба до РИК, ЦИК и ръководството на местната власт", добавят от партията.


"Недопустимо е да бъдат създавани допълнителни пречки пред членовете на секционните избирателни комисии с оглед на пандемичната обстановка и риска за здравето и безопасността на хората. Грижата за членовете на СИК, а не комфорта на институциите, следва да бъде на първо място при провеждането и приключването на вот", категорични са от ГЕРБ.


От щаба настояват за бърза и адекватна реакция - да бъде възстановен досега действащият ред за предаване и съхранение на изборните книжа, а именно - цялата документация, урните и чувалите да се предават на едно място - в Дома на културата, където се помещава РИК.


Институтът за социална интеграция сигнализира за проблеми с машините


Институтът за социална интеграция, който следи за нередности и проблеми в изборния ден, съобщи за проблеми с машините в няколко града в цялата страна. Според информацията от 9:30 ч. в СИК 108 СОУ кв. Дружба София е имало проблем със стартирането на една от машините. В СИК Ихтиман и ЦИК Златица също е регистриран проблем с машината за гласуване и в секциите са преминали изцяло към гласуване с хартиена бюлетина. В РИК Балчик 2 от 22 машини не работят и е преминато към гласуване с хартиена бюлетина. В СИК 25 МИР Овча купел поради липса на организация между състава на СИК гласуването стартира в 8.40 ч., съобщават от Института за социална интеграция.

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 335 Неутрално

  30 до 50 лв. за купен глас?
  Сиромашка работа.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  "От Добрич са получили сигнали за неработещи машини за гласуване с обяснението, че това се дължало на ниските температури."

  Добрич да не е някъде зад Полярния кръг?!

  Какви ли още евтини циркаджилъци ще измислят "стабилните", за да предотвратят неизбежното...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Искахте машини .Етови машини.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 4. 4 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 839 Весело

  Това е безобразна дискриминация. На мен нищо не дават. Ще се оплача на ЦИК

 5. 5 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  Искахте машини .Етови машини.
  —цитат от коментар 3 на deepblue


  Искахме РАБОТЕЩИ машини! Но както се казва "Калинки" правят избори!

 6. 6 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  30 до 50 лв. за купен глас? Сиромашка работа.
  —цитат от коментар 1 на Jalis Ironhammer


  Циганите по толкова взимат средно, а има и такива и със шише ракия ще мине ....

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  what possibly go wrong

  "Разбъркани листи в машините"

  :)

  Като разправям че колкото по-сложно е едно нещо толкова повече проблеми ще има, ама на всички искат сложнотии. :)

  Върнете цветните бюлетини в плик и готово. :)

 10. 10 Профил на ugh03681915
  ugh03681915
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искахте машини .Етови машини.
  —цитат от коментар 3 на deepblue


  Идиот. Това се прави нарочно за да се мами по изборите, и за да може такива като тебе да има за какво да се хванат. Това е вина на мафията, която не иска да пусне властта!

 11. 11 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 442 Неутрално

  В моята секция в Бургас си гласувах много спокойно с машината, лесно и бързо.

 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#10] от "ugh03681915":

  Иди го направи ти - пиши се доброволец и вкарвай тази информация в машините да е всичко наред. :)

 13. 13 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 679 Неутрално

  "Масово избирателните секции не бяха отворени в 7:00 ч.,"

  Успали се ?!.....

 14. 14 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Ако някой си е въобразявал, че машините са най–прекрасното нещо, много се е излъгал. Винаги може да се случи нещо непредвидено. Сега ще има писъци до утре. Пиша го, въпреки че гласувах машинни и нямах проблем.

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  "Масово избирателните секции не бяха отворени в 7:00 ч.,"Успали се ?!.....
  —цитат от коментар 13 на KRAFTWERK


  Е то софиянци да стават рано не съм виждал до сега :)

  Виж по провинцията 7 часа си е нормално работно време. :)

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Особено па в Студентски град - студенти да станат толкова рано - то тъкмо време за лягане. :)

 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  [quote#5:"vassilun"][/quote]

  Аз гласувах с машина, нямаше никакъв проблем, по-лесно е отколкото да теглиш пари от банкомат. Освен ако не е била развалена. А при управляващи с бухалкаджии всичко е възможно.

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":

  Между другото се говореше за слаба активност, и мнозинството от гласуващите бяха пенсионери. А по-младите къде са, активно работещите?

 19. 19 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Още в началото на изборите - хаос. До края на деня - още по-голям...
  Просто ГЕРБ организира избори... ;(

 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  В други коментари, а и във фейсбук, а и на други места видях призиви да се гласува машинно - щото това гарантирало че гласът ви ще бъде отчетен. :)

  Гарантира - нанайци. :)

  Ако машината даде фира до края на изборния ден - гласа ви ще остане неотчетен. :)

 21. 21 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Весело

  Масово няма никакви проблеми с машинното гласуване, но ако някой се е съмнявал, че другарката Галева ще спретне див цирк сега е време да се опомни. Представлението тепърва предстои, това сега е само загрявката.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  " Купуване на гласове, забранени печати върху разписки от машинно гласуване, късно отворени секции и опашки пред тях - това са само част от първите изборни нарушения, за които съобщават от коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Те са получили сигнали за над 20 вида нарушения на изборния процес."

  Мутренската власт в действие !
  Между другото , много паднал платения вот ! 30 левчета на глас в русенско си е доста под нормалните 50 лева, давани при последното гласуване за местните избори......

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Още в началото на изборите - хаос. До края на деня - още по-голям...Просто ГЕРБ организира избори... ;(
  —цитат от коментар 19 на papunqk


  Всичко е нормално - този хаос си е част от нещата. Нима и други години не е било така. :)

  Някой се успал и не дошъл на време, някъде машините били объркани - това са нормални неща.

  Щях да се учудя ако всичките членове на изборни секции бяха дошли навреме. :)

 25. 25 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2816 Весело

  Из "Пътеводител на галаткическия стопаджия "
  — Той произхожда от древна демокрация, разбираш ли…
  — Искаш да кажеш, идва от света на гущерите?
  — Не — каза Форд . — Нищо подобно. Нищо толкова просто. На неговия свят, хората са хора. Лидерите са гущери. Хората мразят гущерите, а гущерите управляват хората.
  — Странно — каза Артър, — стори ми се, каза, че е демокрация.
  — Казах — каза Форд. — Така е.
  — Добре — каза Артър, с надеждата, че няма да го сметнат за ужасно тъп, — защо хората не се отърват от гущерите?
  — Наистина и през ум не им минава — каза Форд. — Те всички имат право на глас, така че си мислят, че правителството, което са избрали, малко или много отговаря на желанията им.
  — Искаш да кажеш, че те гласуват за гущери?
  — О, да — каза Форд и вдигна рамене, — разбира се.
  — Но — каза Артър и отново реши да зададе големия въпрос, — защо?
  — Защото — каза Форд, — ако не гласуват за гущер, може да дойде не този гущер, който трябва. Някои хора казват, че гущерите са най-доброто нещо, което им се е случвало — каза той. — Разбира се, тук напълно грешат, напълно и безкрайно, но някой трябва да им го каже.

 26. 26 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":

  Тези са единици. Масово взимат поне 50 лева. Не са съгласни на по - малко.

 27. 27 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Весело

  До коментар [#1] от "Jalis Ironhammer":

  Тея скръндзи няма да влезнат в парламента. Нищо, за другия път ще знаят! 😀

 28. 28 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3689 Любопитно

  До коментар [#13] от "KRAFTWERK":

  Ми, толкова си могат. В 7 часа бях пред секцията, а започнаха чак в 7,15. Имали някакви проблеми. Трети по ред, гласувах чак в 7,30.

 29. 29 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":

  И при мен беше така, в 8.30 само пенсионери, аз се чувствах като ученик,а съм на 45.Дано да отидат да гласуват хората, организацията в моето училище поне беше отлична.

 30. 30 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 750 Неутрално

  30 лв?! Ще гласувам безплатно, в знак на протест...:-))

 31. 31 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Причината е сигнал от "Демократична България", че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана и при натискане на бутоните за преференции излизат имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК.
  _____________________________________________________________

  Почнаха манипулациите, сега нали разбрахте защо се натискаха да има машинно гласуване?

  За да обявят нелегитимни избори, ако не влязат в Парламента!

  А какво натискане беше за машинно гласуване, всекидневни напъни.

 32. 32 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 977 Неутрално

  В Плевен дават по 150лв.
  Не се навивайте за по-малко.

 33. 33 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 408 Неутрално

  много малко по 30 лв. Божков дава по 200...

 34. 34 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Нормално. Когато машините се поставят в последния момент и дотогава никой нито ги е виждал нито е работел с тях ! А най -обикновеното нещо беше комисии от назначени от ЦИК или РИК да проверят всяка машина предварително. На членовете на СИК-овете да им беше осигурят възможност да видят някоя от тях предварително, да я пипнат и да изкарат хартийката. Ама нали трябва да се саботира всяко нещо което осигурява стъпка нагоре към прозрачността и затруднената манипулация на изборите. Спомням си с какви ревове и затруднения си проби път интегралната бюлетина. До тогава зелени, червени, жълти др. хартии се разнасяха по гащи и шалвари, а после се пускаха в кутиите.

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  Дневник ни информират, че при 6 % гласували дотук, шайката взима 28 % прогнозен вот, учиндолският около 13, ДБ - около 9 ! Напълно очакван резултат за избори, организирани по герберски.....

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Първи резултати от екзит половете както и се очакваше според социологическите проучвания:

  ГЕРБ - 28
  БСП - 18.7
  Слави - 12.5
  ДПС - 8.5
  Да БГ - 7
  Мая - 5.6
  ВМРО - 5.1

 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Любопитно

  много малко по 30 лв. Божков дава по 200...
  —цитат от коментар 33 на N I K E


  Къде ги дава тези 200 лева Божков? Кажи, че да отида да си взема и аз!

  А Севда по колко дава?

 39. 39 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepblue":

  Аз гласувах с машина - не повече от 15 секунди ми отне. Цялото гласуване - 2 мин и половина от влизането в училището до излизането.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 40. 40 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Нормално. Когато машините се поставят в последния момент и дотогава никой нито ги е виждал нито е работел с тях !

  Е нали ревяхта че машините не били охранявани.
  Сега що никои не ги бил барал преди изборите.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 41. 41 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 668 Неутрално

  "От Добрич са получили сигнали за неработещи машини за гласуване с обяснението, че това се дължало на ниските температури."Добрич да не е някъде зад Полярния кръг?!Какви ли още евтини циркаджилъци ще измислят "стабилните", за да предотвратят неизбежното...
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  Все пак, както ми каза една съученичка от избирателната секция- Гласуваш на ХАРТИЯ, щото фирмите с машините са на Дебелио

 42. 42 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ГЕРБ са се подготвили яко с манипулации с машините.Не случайно агитираха своите гласоподаватели в последните дни да гласуват с хартиени бюлетини.ББ го направи също сутринта.

 43. 43 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#36:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  И реконтра... :)))

 44. 44 Профил на kit10680791
  kit10680791
  Рейтинг: 29 Неутрално

  А нали бат Бойко разправяше,че винаги сме готови. Пак пожар,пак маркучи "терена" нещо се разкаля!

 45. 45 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 668 Неутрално

  [quote#5:"vassilun"]
  —цитат от коментар 17 на historama
  Аз гласувах с машина, нямаше никакъв проблем, по-лесно е отколкото да теглиш пари от банкомат. Освен ако не е била развалена. А при управляващи с бухалкаджии всичко е възможно.[/quote]

  Не съм сигурен, че си сторил правилно нещо.... 🙄

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Е ги хипотезите какво ще се случи след изборите. Естествено може и нещо съвсем различно да се случи. Но горе долу по толкова депутати ще имат различните партии


  https://www.mediapool.bg/konsolidirana-prognoza-na-sotsiologicheskite-agentsii-za-sastava-na-45-to-narodno-sabranie-news320143.html

 48. 48 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#42] от "registriran":

  А безгрешния Христо Иванов що гласува с гадната хартия дето не може да се хаква ?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#38] от "vassilun":

  Божков даде много повече. Според вас от къде мая Барекова има повече пари за реклама от Трифонов и Марешки които си имат свои бизнеси ?

 51. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepblue":

  Да, герп ни предложи машините на Шиши

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Гневно

  Искахте машини .Етови машини.
  —цитат от коментар 3 на deepblue


  Искахме да провери машините, но вашата ЦИК не разрещи!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Според друг екзит пол данните са подобни с 1-2% разлика, но те дават ВМРО под чертата.

  ГЕРБ - 28
  БСП - 21
  Слави - 13
  ДПС - 10
  Да БГ - 8.7
  Мая - 5.0
  ВМРО - 3.8

 54. 54 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#48] от "rdb41527334":


  Много ясно, машините на Шиши са пародия намали но гласуване

 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  30 лв за глас!!!!!? Пинтии!
  Това е позорно, аз мислех, че дават поне 100 лв.

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Гневно

  Още в началото на изборите - хаос. До края на деня - още по-голям...Просто ГЕРБ организира избори... ;(
  —цитат от коментар 19 на papunqk


  ГЕРБ разбива избори.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  30 лв за глас!!!!!? Пинтии! Това е позорно, аз мислех, че дават поне 100 лв.
  —цитат от коментар 55 на Judjuk


  Бойко трябва да бръкне по-дълбоко в онова чекмедже!

 59. 59 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 514 Неутрално

  ГЕРБ са се подготвили яко с манипулации с машините.Не случайно агитираха своите гласоподаватели в последните дни да гласуват с хартиени бюлетини.ББ го направи също сутринта.
  —цитат от коментар 42 на registriran


  Айде стига глупости! ГЕРБ си "бие" както и да гласуват. Моментните резултати съвпадат напълно с прогнозните на социологическите агенции. Около 10% пред БСП и не му трябват никакви шашми. Други са малопроцентните и се чудят какво да правят и как да провалят изборите.

 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#57] от "rdb41527334":

  "Дневник само ще споделя че преди пишех коментари само за да оборвам руските тролове. "

  Не съм забелязал да пишеш коментари срещу ГЕРБ!

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#47] от "realguru":Медиапул според мен е един от парцалите на руската хибридна война.
  —цитат от коментар 49 на rdb41527334


  Аз ти казвам да видиш картинката където процентите са обърнати в депутати.

  Съответно си прави ти сам сметките и комбинациите как ще могат да се сформират 120 гласа за правителство. :)

 62. 62 Профил на zpm51644137
  zpm51644137
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В други коментари, а и във фейсбук, а и на други места видях призиви да се гласува машинно - щото това гарантирало че гласът ви ще бъде отчетен. :)Гарантира - нанайци. :)Ако машината даде фира до края на изборния ден - гласа ви ще остане неотчетен. :)
  —цитат от коментар 20 на realguru


  Стига опорки. И при машинното гласуване се пуска малка бюлетина с избора в урната...

 63. 63 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2180 Неутрално
 64. 64 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Затова гласуване по пощата (както се извършва в много европейски държави) и добре организирано технологично, онлайн гласуване няма да имат алтернатива в бъдеще !

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#61] от "realguru":

  ГЕРБ - 76
  ДПС - 30
  МаяМА - 12
  Шкембе войвода - 12

  Като се сумира горното се получава управляваща киоалиция със 130 депутата!

 66. 66 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  До коментар [#65] от "vassilun":

  само размени в думата "горното" буквата Р с буквата В и ще си по-прав :) иначе анализът на медиапул е интересен

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Martin Ivanov
  Martin Ivanov
  Рейтинг: 978 Весело

  Активността в Коньовица-динамична, средна работа. Едни влизат, други излизат. Членовете на СИК-а , среща на поколенията- от типажи с каскети в стил член кооператори на земеделския кооператив от 50-те години на миналиявек, през пенсионирани вероятно учителки до младата смяна. Всеки втори или трети гласува машинно а може би и машинално. Става лесно, като да си дръпнеш пари от банкомата, но вместо пари, машината плюе касова бележка. С нея можеш да ощасливиш нечий кандидат депутатски задник за следващите четири години, но може и никой да не ощасливиш. Изборът е твой. Все пак Коньовица си е село, и извадката за общия облик и настроения са непредставителни. Социален репортаж от една избирателна секция в Коньовишко. 🙂

 69. 69 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 598 Неутрално

  много малко по 30 лв. Божков дава по 200...
  —цитат от коментар 33 на N I K E


  Аз знам за 80лв, предложили на познат, с доста приятели, да търси хора, но ги отряза, в началото били по 50лв, но ги вдигнали, че бая гласове ще се пазаруват и няма как да купуват, ако всички дават по толкова.

 70. 70 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  До коментар [#55] от "Judjuk":

  Паднала е тарифата за глас, защото местните престъпници цапардосват 70-80% от парите. Това го прогнозира един от анализаторите, който каза, че управляващите си отиват и няма да могат да търсят сметка на престъпниците за голямата комисионна.

  А някой вчера ми говореше, че народа бил избирал. Какво избира народа, като купения вот е поне 10%, това са гласове откраднати от малките партии и наляти в големите, това ли е избора на народа?

 71. 71 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  Аз гласувах с бюлетина, не искам да легитимирам машинките. В нашето училище към 9:30 нямаше наплив от гласуващи.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Еми тва е. Изобщо, защо на машините ги няма имената на кандидатите а само номера? Колко да е трудно екрана на машината да изглежда като бюлетината? При мен не бяха разбъркани но...виждаш само номера и никъде не пише, че трябва предварително да си видял кой е номера на преференциалния кандидат, ако искаш да гласуваш с преференция. НО няма значение, избирателните секции са пълни с хора и масово се гласува машинно и....ще има изненади

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Весело

  До коментар [#25] от "SS":

  Иво ти ли си?

 76. 76 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#71] от "nema_labavo":

  И какво им е лошото на машинките? Това, че по-трудно се мами с тях ли?

 77. 77 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Паднала е тарифата за глас, защото местните престъпници цапардосват 70-80% от парите."
  До коментар [#70] от "otrqdnik":

  Не може парите от чекмеджето да се харчат чак толкоз произволно и безотговорно. Сигурно има контрол. А местният кримиконтингент също е наясно с инвестиционния процес и не биха рискували. Още повече че всички агенции предсказаха нова историческа победа на Боко и Шайката.

 78. 78 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "Бойко трябва да бръкне по-дълбоко в онова чекмедже!"
  [quote#58:"vassilun"][/quote]

  Може и да е заделил за екзотичен остров. Въпреки бляскавите и романтични прогнози, положението не изглежда да е перфектно и читаво. Всичко е възможно.

 79. 79 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Захарното трио сега ще докладва къде що има измислена история на ракиена седянка ...ще се тръшкат ,ще квичат като Тръмп ,ще обясняват че изборите са покварени, измислени и пак ще се наложи да минат на палатков лагер в среде Средец щото никой не ги ще на народна хранилка и лапачка в народното събрание, значи в партийният дом ми беше мисълта де.

 80. 80 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Разбъркани листи в машините.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Убедих се в това лично!
  Предполагам, че това е направено умишлено от представители на партията ПКП!

  В секцията в София, в която гласувах машинно за Демократична България, партиите в машинната листа, не бяха подредени по реда в който са подредени в хартиената листа. Например, Демократична България беше на втория ред от горе на долу, на първата страница.
  Би трябвало партиите да са подредени по ред на номерата, както в хартиената бюлетина. Един вид - това е нарушение.
  Това не попречи на моето гласуване, тъй като бюлетината от машината съответстваше на моя избор, но все пак е добре да се знае, за този проблем.
  Друго което ми направи впечатление е, че картата влиза малко по-трудно в гнездото, отколкото при банкоматите. Трябва да се натисне навътре, малко по-силно!
  Въпреки това, гласувайте с машините. Те нямат връзка към интернет и никой не може да поправя резултатите от избора н хората.

  Пак повтарям - проблемите с машините са заложени умишлено от хора на върхушката на герб, за да стреснат или отвратят хората от машините!
  Въпреки това, излезте и гласувайте за Демократична България с машините!
  Обединението за сега се движи около 9% (без гласовете от чужбина)!
  Подкрепата за ДБ трябва да надхвърли 10% !
  Не се помотавайте, не се повъртайте и не се чудете - излезте и гласувайте, дори за някоя друга партия!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 81 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "vassilun":

  И аз искам , и аз искам. Може и по повече

 82. 82 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 508 Любопитно

  Изборните нарушения: Разбъркани листи в машините (е то трябваше да се очкват съботажи свързани с машините - снощи съобщаваха, че имат проблеми с транспортирането на машините до секциите в накои от районите и подготвени от "тик венче та та" и "каскет чета та"; и с купуване на гласове по 30 лв. в Русе (много бедно)?!

  До коментар [#2] от "Norman Granz":
  "От Добрич са получили сигнали за (не)работещи машини за гласуване с обяснението, че това се дължало на "ниските" температури!" (ха-ха-ах тези ниски температури през април ?!!!) Добрич да не е някъде зад Полярния кръг?!
  Какви ли още евтини циркаджилъци ще измислят "стабилните", за да предотвратят неизбежното..?! ( ще "разтягат" ластици с надеждата да не ги удари при "свиване"!!!) а утре след изтрезняване от катастрофата ще подкарат дЖипката и Шехерезада ще ни "информира" за безпрекословната победа на изборите и за стабилноста в държавата!!!

 83. 83 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 491 Неутрално

  В кварталния ОФ клуб сме организирали място, където хората могат да се жалват от проблеми с изборите. Първо проверихме сигнала за 30-те лв., раздавани в Русе. Оказа се абсолютен фейк, пуснат от партия, злобееща, че никой не гласува за нея и ще види парламент през крив макарон. Това от лятото е основно оръжие на тоя или оня политически аматьор. Но ДИР Бг тая сутрин направиха един преглед от стотина години назад във времето как Ганьо прави избори, как Тошо прави и т.н. Има ли сме доста време да поправим нещата, а не сега да ревем, че било това онова. Айде...

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  До коментар [#59] от "_imi_":

  "Бие" си, като раздаде бюджета и вече сме на червено.

 85. 85 Профил на Калин Раймундов
  Калин Раймундов
  Рейтинг: 8 Неутрално
 86. 86 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Тези избори са чудесна илюстрация на герберския "стил и метод на работа"
  Въртят, сучат все кадърността им стига да забъркат нещо "Костинбродско", този път и с машинките...

  От идиоти отговор не чакам
 87. 87 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Като гледам "нарушенията" явно няма да има касиране на изборите,колкото и да им е мъчно на някои , стоящи зад опашката на коня 😊!

  agent
 88. 88 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Монти Пайтън прави избори. Както всичко останало. Толкова си могат, милите. Калпава работа, работа, работа.

 89. 89 Профил на Divaka
  Divaka
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#32] от "yavooor":

  А аз чух за 300лв.. Не знам кой би се набутал за 50 хах

  一期一会
 90. 90 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2861 Любопитно

  "Разследващите са установили издирван с червена бюлетина на "Интерпол" от властите в Индонезия за "пране на пари" и използване на чужд платежен инструмент чрез скимиращо устройство."

  Имам един плах въпрос към уважавания главен прокурор Гешев - след като издирван с червена бюлетина на "Интерпол" си живее спокойно в България и даже гласове купува като как той очаква властите в ОАЕ да му предадат Васил Божков, за когото няма дори и червена бюлетина?

 91. 91 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  "В кварталния ОФ клуб сме организирали място, където хората могат да се жалват...."
  До коментар [#83] от "man_un":

  А ракийка има ли на мястото?

 92. 92 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  До коментар [#80] от "Рим":

  И аз гласувах в София машинно и не видях проблем нито в листите, нито в преференциите. Говоря за бюлетина 11.

 93. 93 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1013 Разстроено

  "Издирван от Интерпол е задържан за купуване на гласове"

  Много се зарадвах, че са пипнали Черепа! После си спомних, че него Интерпол не го издирва....

 94. 94 Профил на Простия с Джипката
  Простия с Джипката
  Рейтинг: Неутрално

  Имам един плах въпрос към уважавания главен прокурор Гешев - след като издирван с червена бюлетина на "Интерпол" си живее спокойно в България и даже гласове купува като как той очаква властите в ОАЕ
  —цитат от коментар 90 на Един препатил


  Просто е - не очаква. Нито иска.

  Точно както с екстрадицията на Цв.Василев.

 95. 95 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#82] от "Emil Dimov":

  Машинките работят, ама мнооого бавно... Подиграват се на Радев, но аз се мъчих няколко минути-натискаш и нищо не се случва. Но са готини. Ако се въведат на 100% ще се въведе образователен ценз по много естествен път.

 96. 96 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 676 Неутрално

  На много ниска граница, но достатъчна да отвее сичкото платено неграмотно и тъмнозелени... 🥃

 97. 97 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Хахаха, издирван от Интерпол търгува с гласове... 😆😆😆

  Да не е Черепа? Или той НЕ Е издирван от Интерпол, ами Каскетя така си дрънкаше, да минава времето...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 98. 98 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Машината за гласуване е пълен майтап. Ако фирмата, за която работя, се опита да достави софтуер, работещ толкова зле, никой няма да ни плати и стотинка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK