На живо

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© ДневникВторото място на "Има такъв народ" на вчерашните парламентарни избори и лидерството на партията на Слави Трифонов в чужбина е изненадата, която показа преброяването на резултатите от Централната избирателна комисия. Предаването на протоколите не навсякъде в страната мина гладко, на много места работният ден на членове на секционни комисии надхвърли 30 часа, като хората бяха лишени от сън, почивка, храна и социална изолация.


Рекордна активност при гласуването в чужбина за последните 20 години и най-малко подадени гласове в Турция, показват още резултатите. Големият победител е "Има такъв народ" с почти една трета от гласовете, следвана от "Демократична България" и ДПС. Колективна оставка на ръководството на БСП беляза изборната загуба на левицата. Лидерът Корнелия Нинова обаче запазва поста си.


"Дневник" проследи най-важното от деня след парламентарните избори. Как премина изборната нощ и какви бяха първите реакции на политическите сили четете тук.
ГЕРБ остава с малко над 26% от гласовете – 26.12% при обработени 96.35% от протоколите в ЦИК. Данните са към 22 ч. След нея се нарежда "Има такъв народ" е със 17.81%, БСП остава трета с 15%.


ДПС увеличава преднината си пред "Демократична България" - 10.14% срещу 9.54%. Шести са "Изправи се! Мутри вън!" – с 4.78%, като това е последната формация, която влиза в новия парламент.


Под бариерата от 4% остава ВМРО с резултат от 3.67%, както и БНО с 2.98%. Партия "Възраждане" е с 2.49% , Воля-НФСБ – с 2.39%, "Републиканци за България" – с 1.27%", Движение на непартийните кандидати – с 0.53%, "Атака" – с 0.49%, АБВ - 0.47%.

Каракачанов: ВМРО не спечели тази битка, но предстои "войната"

В профиа си във "Фейсбук" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов благодаря на всички, които са гласували и подкрепили партията му, която при обработени над 90% от протоколите печели под 4-процентната бариера, за да влезе в парламента.


"Искам да гарантирам на всеки един българин, дал доверието и гласа си за ВМРО, че ние няма да Ви предадем! Дори извън парламента ВМРО с всички сили ще отстоява интересите Ви, за които работихме и последните четири години – доходи, семейство, сигурност. Всячески ще продължим да браним българския интерес в Македония, защото там компромис на никаква цена не бива да има! Горе главите, приятели! Не бива да унивате! ВМРО не спечели тази битка, но тепърва предстои "войната", а тя е за най-ценното – България", написа Каракачанов.


БСП е лидер само в една област

БСП е лидер само в една област - Ямбол, сочат окончателните резултати на Централната избирателна комисия при обработени 100% от протоколите.


В областта партията с лидер Корнелия Нинова показва най-висок резултат - 27.27%. ГЕРБ отстъпва втората позиция 24.38%, а "Има такъв народ" е трета с 18.72%. "Изправи се! Мутри вън" получава 6 на сто.


"Демократична България" взима едва 5.08% подкрепа в Ямбол. ДПС е със символичните 1.54%.
100-процента от протоколите към 18 ч. днес са обработени още в Смолян, Габрово, Шумен, Силистра, Ямбол и Разград.

Партията на тв водещия Слави Трифонов "Има такъв народ" е привлякла избиратели на всички основни политически сили. За нея е гласувала най-голямата група от младите хора - до 30 г. Избирателите в София са предпочели "Демократична България" пред управляващата партия ГЕРБ. Тези и други детайли за гласуването на редовните парламентарни избори в неделя дават анкетите на социологическата агенция "Алфа Рисърч" на изхода на избирателните секции.


Как са гласували избирателите на партии по възраст, пол, населено място, етническа принадлежност, образование и в сравнение с гласуването им на парламентарните избори през 2017 година, вижте тук.

При 90% от протоколите: БСП прехвърли 15%, "Демократична България" изостава от ДПС

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)


ГЕРБ остава с малко над 26% от гласовете – 26.07% при обработени 90.46% от протоколите в ЦИК. Данните са към 17 ч.


На второ място "Има такъв народ" е със 17.96%, БСП трети с 15.02.


ДПС запазва преднината си пред "Демократична България" - 9.98% срещу 9.54%. Разликата вече е близо 13 хил. гласа.


"Изправи се! Мутри вън!" засега взима 4.81%. ВМРО е с 3.59%, БНО – с 3.01%. "Възраждане"(2.53%) има повече гласове от коалицията "Воля-НФСБ"(2.42%).

При 87.61% от обработените протоколи от секционни избирателни комисии ГЕРБ вече има над 26% от гласовете на парламентарните избори- 26.07%.


"Има такъв народ" печели 17.91%, БСП - 14.96%. Това сочат последните данни от ЦИК към 16 ч.


ДПС изпреварва "Демократична България" - 9.97% срещу 9.63%. Разликата е по-малко от 10 хил. гласа - 274 488 към
265 179.


Подробности четете тук.

Журналисти призоваха партийните лидери да не се крият

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Юлия Лазарова


"Асоциацията на европейските журналисти - България е притеснена от поведението на лидерите на трите политически сили, получили най-голям процент от гласовете на парламентарните избори на 4 април. В изборната нощ, когато всички очакваха те да излязат и да поемат отговорност за бъдещето на страната, и тримата предпочетоха да се скрият от медиите. Това показва неуважение към избирателите. Жизненоважно за една демокрация е политиците да бъдат достъпни за журналистически въпроси". Това гласи част от позицията на Асоциацията на европейските журналисти в България по повод факта, че нито един от лидерите на първите три политически партии, получили най-висок резултат не отговориха на журналистически въпроси след края на изборите.

ЦИК не приема, че е отговорна за хаоса при предаването на бюлетините

Централната избирателна комисия (ЦИК) не е получавала сигнали за нарушение, не отчете и тазгодишния хаос в зала Арена Армеец", стана известно на брифинг на комисията.


От там съобщиха писмо от омбудсмана за липсата на ред при предаването на бюлетините, което приемат за "сведение, а не за изпълнение". "То е насочено най-вече към районните избирателни комисии и общинските администрации във връзка със забавянето на предаването на протоколите и апел да бъде направена спешна проверка в областните администрации и да се осигури необходимото. Не сме го разгледали, то е за сведение, а не за изпълнение", заяви заместник-председателят на ЦИК Таня Цанева.


"Тъй като медиите отразяват по-скоро сочни новини като приключването на деня в Лондон. Но Лондон е голям град, има много секции. Това, че е приключило преди всички да гласуват, е решение на представителите на съответната комисия. Броят на комисиите извън ЕС е малък съобразно желаещите да гласуват", заяви Димитър Димитров, говорител на ЦИК по повод сигналите, че в една от 12-те секции мнозина, дошли да гласуват, не са успели да го направят, защото комисията е приключила работа без да изчака всички пристигнали пред секцията гласоподаватели.

Наблюдатели: Предизборното харчене на кабинета накърни равнопоставеността на изборите

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Юлия Лазарова


Финансирането на предизборната кампания, което трябва да осигури равни възможности на всички кандидати, беше компрометирано от голямото харчене на правителството. Това е една от констатациите на наблюдателите на изборите от Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, представена на пресконференция днес.


Харченето от страна на правителството даде на управляващата партия несправедливо предимство и разми границата между партия и държава, коментира Корийн Йонкер от службата за демократични институции и човешки права към ОССЕ.


Висши представители на правителството продължиха да се появяват публично, изпълнявайки функциите си, а медиите покриваха дейността им, предоставяйки предимство на правителството. Едновременно с това медиите даваха малко информация за другите партии, смесваха платени с неплатени репортажи и липсваха разследвания, видяха наблюдателите.


Какво още казаха наблюдателите четете тук.
Какво раздаде правителството по време на кампанията вижте тук.

Нинова запазва лидерския пост, било логично

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Лили Тоушек


Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка и ще бъде свикано при първа възможност.


Лидерът Корнелия Нинова не се отказва от поста си с мотива, че е избрана с голямо мнозинство преди 6 месеца и също, че такова решение е взело на заседанието си бюрото. Причината пък е, че не е логично в ситуация, в която предстои формирането на ново Народно събрание, а вероятно и нови избори, партията да бъде оставена без ръководител. Това обяви на пресконференция самата Нинова, чиято партия бе изместена от традиционното си второ място.


Тя отчете, че причините за този резултат на БСП са ясни: много хора са гласували за "нещо ново", партията е била възприета като част от статуквото, купеният вот и натискът са били безпрецедентни, а е имало хора вътре в партията, които работели за други. "Ние се борехме на два фронта с общ опонент – задкулисието и нежеланието на статуквото да се промени", обяви тя. Анализира, че много хора, предимно по-възрастни, не са отишли до урните заради епидемията, а от гласовете на БСП са отнели партиите на неотдавнашния й член Мая Манолова и на Слави Трифонов. Заяви, че БСП яма да подкрепи никакво правителство, формирано или предложено от ГЕРБ – от експерти или политици, с или без Бойко Борисов.


ДПС и "Демократична България" са с изравнен резултат

Съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов от "Да, България", Атанас Атанасов от ДСБ и Владислав Панев от "Зелено движение".

© Дневник

Съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов от "Да, България", Атанас Атанасов от ДСБ и Владислав Панев от "Зелено движение".


При обработени над 80% от протоколите - 80.88%, ГЕРБ-СДС продължава да поддържа резултат от 25.90% (652 604 гласа) на парламентарните избори, сочат данните на ЦИК.


На второ място е "Има такъв народ" на Слави Трифонов с 18.04% (454 436 гласа). БСП има 376 543 гласа или 14.95%. И докато първите три най-подкрепени партии изглеждат ясни и стабилни в позициите си, неясно остава четвъртото място. ДПС увеличава резултата си до 9.56% и настига "Демократична България" - 9.99%. Разликата между тях в гласове е над 10 хил. - 251 649 за обединението и 240 933 за партията, чийто председател е Мустафа Карадайъ.


Вече са обработени и 100% от протоколите за секциите в чужбина


Подробностите вижте тук.

Според Марешки все още са малко хората, които не искат да бъдат лъгани

Веселин Марешки

© Юлия Лазарова

Веселин Марешки


Резултатът от изборите показва, че все още са малко хората, които искат да живеят по-богато и по-щастливо, да не бъдат повече ограбвани и лъгани. Това пише в своя позиция, разпространена до медиите, съпредседателят на коалицията Воля - НФСБ Ввеселин Марешки.


"Очевидно, мотивът за гласуване на хората е бил друг - не повишаването на стандарта на живот в страната, не спирането на грабежите, а желанието да накажат някого. Хората гласуваха "срещу", а не "за". Но алтернативата я няма в новоизбрания парламент. Затова започваме битката отначало", пише още Марешки.


При малко повече от 80% обработени протоколи Воля - НФСБ печели 2.4% от гласовете. Политическата й платформа за изборите включваше обещания за достъпни цени на бензина и на лекарствата (сфери на бизнеса на Марешки), както и "договор с избирателите", по който гласувалите да получават неустойка от по 5 хил. лв., ако коалицията не изпълни предизборните си обещания.

Манолова и Трифонов са отнели 100 хил. гласа от БСП

БСП, водена от Корнелия Нинова, отстъпи на тези избори. Въпреки че беше в опозиция, левицата не успя да генерира "антиГЕРБ" вот.

© Юлия Лазарова

БСП, водена от Корнелия Нинова, отстъпи на тези избори. Въпреки че беше в опозиция, левицата не успя да генерира "антиГЕРБ" вот.


Изненадата на вчерашните парламентарни избори - партията на шоумена Слави Трифонов, която излиза на втора позиция според неокончателните резултати на ЦИК, е събрала типичния вот на протеста, сочат профилите на избирателите, изготвени от социологическата агенция "Галъп интернешънъл" Партията е победител сред най-младите избиратели. Нейните гласоподаватели идват главно от гласували на предходните избори за ГЕРБ, както и от негласували, преимуществено млади хора, както и гласували с "Не подкрепям никого".


БСП, която отстъпва на трето място, е загубила частично от по-слабата активност на възрастните избиратели, които традиционно я подкрепят. Причината е както в коронавируса, така и в проблемите на самата БСП, коментират социолозите. Освен това "Изправи се! Мутри вън!" около бившия депутат от БСП Мая Манолова е отнела от партията, водена от Корнелия Нинова, около 40 хил. потенциални гласа, а към Слави Трифонов вероятно са преминали около 60 хил. гласаот подкрепящи преди това левицата , сочат анализите на "Галъп интернешънъл".


Електоратът на "Демократична България" отново остава с най-висок образователен статус и социален стандарт въобще, отбелязва социологическата агенция. При средно 43% участвали в гласуването хора с висше и полувисше образование, сред електората на ДБ този дял е 78%.


Гласовете за "Обединени патриоти", дадени на предишните избори, са се разпилели като едва 30% от тях са отишли във ВМРО.

При 77% от протоколите: "Демократична България" пада под 10%

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Дневник


При обработени 77.05% от протоколите на секционните избирателни комисии ГЕРБ-СДС е с 25.96%, "Има такъв народ" - 18.13%, БСП – 14.89%, "Демократична България" - 9.97%, ДПС – 9.38%, Изправи се! Мутри вън! - 4.90%.


ВМРО застива на 3.55%, БНО е с 3.08%.


От секциите в чужбина са обработени 98.92% от протоколите. "Има такъв народ" е с 30.49%, "Демократична България" - 17.60, ДПС – 13.39, ГЕРБ-СДС – 8.70%, "Възраждане" - 7.37%, БСП – 6.52, БНО – 5.23%, Изправи се! Мутри вън! - 4.23%.

"Демократична България" не вижда възможност да участва в управление

Ивайло Мирчев

© Анелия Николова

Ивайло Мирчев


По никакъв начин няма да сме в коалиция с ГЕРБ, с ДПС, с БСП. Това каза пред БНР Ивайло Мирчев от "Демократична България" след като стана известно, че коалицията е четвърта политическа сила с около 10% от гласовете.


"Абсолютно нищо не се е променило в нашата позиция. Ние се борим срещу модела на управление между ГЕРБ и ДПС и няма никаква опция да бъдем коалиционен партньор или да си сътрудничим с ГЕРБ, ДПС или БСП", заяви политикът.


Мирчев е кандидат за депутат от столичния 24 многомандатен избирателен район. Той добави, че в очертаващата се конфигурация на парламента не вижда възможност "Демократична България" да участва в управляващо мнозинство.


Какво още каза Мирчев четете тук.

При над 70% протоколи - лек спад на "Има такъв народ" и "Демократична България"

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Надежда Чипева


Обработените протоколи от ЦИК вече са над 70%. Според данните от 72.35% от тях ГЕРБ-СДС леко вдига резултата си до 25.85% от гласовете, а при "Има такъв народ" лек спад води до 18.19%.


БСП запазва резултата си – 14.91%, Демократична България спада до 10.14%, ДПС е с 9.18%. "Изправи се! Мутри вън!" е с 4.92.


ВМРО остава все така далеч от парламента – с 3.55%, БНО е с 3.08%.


При обработени 98.28% от протоколите в чужбина "Има такъв народ" е лидер с 30.37, "Демократична България" е втора със 17.65%, ДПС взима 13.49%, ГЕРБ – 8.71%. На пета позиция във вота зад граница излиза националистическата "Възраждане" - 7.38%, следват БСП – 6.50%, БНО – 5.22%, Изправи се! Мутри вън! - 4.22%.

При силно раздробен вот "Воля" спечели 4.56% във Варна

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Според междинните резултати при обработени 67.61% от протоколите, постъпили в Районната избирателна комисия - Варна, десет партии са получили гласове над бариерата от 4%.


Води ГЕРБ-СДС с 27.76% (35 353 гласа), втора е "Има такъв народ" - 20.06% (25 544 гласа), "БСП за България " взима 11.45% (14 575 гласа), "Демократична България" - 9.33% (11 883 гласа).


Във Варна ВМРО изпреварва "Изправи се! Мутри вън!" и получава 5.79% (7 372 гласа), а формацията около Мая Манолова е с 5.51% подкрепа (7 013 гласа).


Съгражданите на Веселин Марешки дават на коалицията ВОЛЯ-НФСБ 4.56% (5 801 гласа) подкрепа, а за ДПС са гласували 4.50% (5 729 гласа).


Значително по-слаба е подкрепата на друга партия с варненски корени. Над 1% от гласовете във Варна са подадени за ултра националистическата партия "Възраждане - 3.35%. Лидерът й Костадин Костадинов стигна до балотаж като кандидат-кмет на града през ноември 2019 г., но на вчерашния парламентарен вот не успя да мобилизира достатъчно подкрепа от съгражданите си.


БНО взима 2.67%, а "Републиканци за България" - 1.03%. 1920 души са отбелязали в бюлетините си варианта "Не подкрепям никого".

За Цветанов изборният резултат е първа крачка във вярната посока

Цветан Цветанов гласува на парламентарните избори 2021

© Републиканци за България

Цветан Цветанов гласува на парламентарните избори 2021


"Скъпи приятели, пътят към промяната на управлението на България е отворен! Извървяна е първата крачка във вярната посока." - с тези думи се обърна към симпатизантите си чрез "Фейсбук" лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.


Политическата формация на бившия втори човек в ГЕРБ, сочен по това време за партийната "машина за избори", сега взима 1.15% от гласовете на избирателите (по данни от 67% от протоколите) .


Цветанов, който привлече някои структури на ГЕРБ в новия си политически проект и обвини Бойко Борисов, че е предал подкрепящите го етнически турци, благодари на подкрепилите партията му и подчерта, че на мнозина това е коствало натиск, неприятности, заплахи". Увери, че вотът им е даден за добра кауза, каквато е промяната на статуквото в България. Изразява увереност, че ще продължи по този път със симпатизантите си и че с времето ще спечели още доверие.

Партията на Славиш Трифонов "Има такъв народ" е изненадата на тези избори след като измести от втората позиция БСП и обла гласовете от чужбина.

© Скрийншот

Партията на Славиш Трифонов "Има такъв народ" е изненадата на тези избори след като измести от втората позиция БСП и обла гласовете от чужбина.


При обработени 66.94% от протоколите на секционните избирателни комисии към 11.30 ч. ГЕРБ-СДС имат 25.63% от гласовете, "Има такъв народ" - 18.34%, БСП – 14.87%, "Демократична България" - 10.27%, ДПС – 9.08%, "Изправи се! Мутри вън!" - 4.95%.


Под прага за влизане в парламента са досегашният коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението ВМРО с 3.57%, а веднага следнея остава партията БНО, зад която стои обвиненият за 18 престъпления бизнесмен с интереси в хазарта Васил Божков – 3.08%.


При обработени 98.06% от протоколите извън страната "Има такъв народ" печели 30.34%, "Демократична България’ 17.67%, ДПС – 13.56%, ГЕРБ-СДС – 8.68%, Възраждане – 7.36%, БСП – 6.49% БНО – 5.23%, "Изправи се! Мутри вън! - 4.22%.

Критик на Нинова от БСП: Резултатът е унизителен и обиден

Резултатът на БСП, която отстъпи на трето място на изборите вчера, е унизителен, обиден, коментира пред БНР .Георги Търновалийски, член на Националния съвет на БСП и на Градския съвет на партията в Пловдив. Според него той се дължи на действията на тясното ръководство: "Когато сееш ветрове, жънеш бури."


Според Търновалийски оставката на ръководството е морален акт, който би позволил на партията
да стъпи на здрави основи и да започне връщане на доверието. "Неочакван е резултатът за всички нас. Този разгромяващ резултат, този срив в доверието към БСП, въпреки че той се усещаше, но Корнелия Нинова и нейната кохорта не искаха да го разберат."

"Организация - нула" - коментари пред "Арена Армеец"

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Георги Кожухаров


"Организация - нула". "Никаква дистанция не се пазеше, трима, четирима припаднаха начело с един полицай", "Много лошо. Вчера от 6 ч сутринта сме на крак, сега излизаме". Това споделят пред "Дневник" членове на секционни избирателни комисии, които излизат от зала "Арена Армеец".


Там цяла нощ са приемали протоколи от секции, като читатели на "Дневник" писаха, че е имало и припаднали хора.


Пред залата е спокойно. Група от "Информационно обслужване" чака да влезе, за да започне да въвеждат данните. Има полиция.

Прокуратурата разследва 38 случая на нарушени избирателни права

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Лили Тоушек


Образуваните досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите са 38, сочи справката на създадените дежурни звена в МВР, ДАНС и прокуратурата.


До настоящия момент като обвиняеми са привлечени 12 човека.


По досъдебните производства са извършени съответните действия по разследването – претърсвания и изземвания, обиски и разпити на свидетели, като предстои анализиране на доказателствата, съобщават на този етап от прокуратурата. Общо образуваните в прокуратурата преписки във връзка с получените сигнали са 665.

Социолог: Единственият шанс на Борисов е тройна коалиция с БСП и ДПС

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Дневник


Тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС е единственият шанс на Бойко Борисов да състави правителство, смята социологът Цветозар Томов. Пред БНР той коментира, че вчерашният ден е бил своеобразен референдум "за" и "против" съществуващото управление, завършил с катастрофална загуба за ГЕРБ и политическите му съюзници.


Политическата кариера на г-н Борисов приключи. Останалото е агония.


Цветозар Томов,

социолог


Тъй като гласоподавателите не биха приели такава коалиция, друг вариант за управление социологът вижда в правителство с мандата на "Има такъв народ" и участие на "Демократична България" с подкрепата на "Изправи се! Мутри вън!" На тях не им е достатъчна подкрепата и аз виждам това като кабинет на малцинството, който може да бъде бламиран," коментира Томов.


Ако се стигне до вариант този парламент да излъчи правителство с непродължителен мандат и да се мисли за избори 2 в 1 наесен, с действащия президент трябва да се съгласуват персоналният състав и политиката на бъдещия кабинет, за да има плавен преход към служебно правителство, обобщи Цветозар Томов.


Повече от коментара четете тук.

Партията на Васил Божков се нарежда зад ВМРО

Васил Божков

© Цветелина Белутова, Капитал

Васил Божков


При обработени 61.08% от протоколите ГЕРБ-СДС води с 25.32%, следван от "Има такъв народ" с 18.49%, а на трета позиция БСП е с 14.90%, според данните на ЦИК към 10.30 ч.


"Демократична България" е четвърта с 10.38%, ДПС пета сила с 9.06%. "Изправи се! Мутри вън!" е с 4.96%".


Най-близо до нужните 4% за влизане в парламента е ВМРО с 3.55%, а БНО (където кандидат е Васил Божков) е с 3.10%. Според междинните данни от гласуващите извън страната при обработени 96.34% от протоколите "Има такъв народ" печели 30.13% от гласовете, "Демократична България" е със 17.50%, ДПС с 13.97%. Лидерът в страната ГЕРБ е с едва 8.70% от гласовете, а БСП с 6.47%. От останалите партии се откроява резултатът на "Възраждане" - 7.31%, БНО - 5.25%. "Изправи се! Мутри вън" има 4.22%.

В Дубай води "Демократична България", Божков е трети

Денят след изборите: При над 90% от протоколите - ДПС напредва спрямо "Демократична България" (хронология)

© Георги Кожухаров


Партията БНО, която бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков използва за мандатоносител на своя политически проект "Българско лято", печели 5.9% от гласовете в Дубай. Именно там се намира Божков от над една година. Той успя да напусне България малко преди да бъде издадена заповед за ареста му по 18 обвинения за тежки престъпления. С този резултат БНО се нарежда на трета позиция при обработени 100% от протоколите.


Изборите в Дубай печели "Демократична България" с 15% от вота. "Има такъв народ" на Слави Трифонов е на втора позиция с 8.5 на сто от гласовете, а ГЕРБ остава зад БНО с 4.6%.

Избирателната активност в САЩ може да се окаже рекордна

Избирателната активност в САЩ е била по-висока от обичайната, съобщава Би Ти Ви.


Само в Чикаго са гласували над 3000 души в 5 секции. На изборите през 2017 г. в града са гласували малко над 1700 души, коментира пратеникът на медията Ясен Дараков. Той обяви още, че на много места е имало опашки, не само заради многото гласуващи, но и заради спазването на противоепидемичните мерки. Хората са чакали между 30 минути и един час.

Политологът Мария Пиргова заяви пред Би Ти Ви, че снощното изявление на Бойко Борисов е показало, че той е готов на различни конфигурации, за да състави кабинет. "Той ще търси по някакъв начин правителство до декември – неговата цел е да не допусне служебно правителство", допълни тя.


Друг политолог - Петър Чолаков, коментира пред телевизията, че всички социологически агенции са подценили резултатите на "Има такъв народ" и на "Демократична България". Според него най-вероятно ще се стигне до нови парламентарни избори и експертно правителство на президента Румен Радев.

Българи не са успели да гласуват в Лондон

Българи не са успели да гласуват в Лондон въпреки удължаването на изборния ден с един час, съобщи БНР. Става въпрос за една секция, където много хора са останали да чакат след затварянето ѝ. На място е пристигнала полиция поради струпване на много хора на едно място.

"Демократична България"води в два софийски района

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов гласува символично с хартиена бюлетина заради неуредици с машинното гласуване.

© Лили Тоушек

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов гласува символично с хартиена бюлетина заради неуредици с машинното гласуване.


"Демократична България" печели изборите в два от трите многомандатни района в София. Това показват резултатите на Централната избирателна комисия към 6:30 ч.


При обработени 37.8% протоколи в 23 МИР обединението е получило 29 на сто от гласовете. С 19.8% се нарежда ГЕРБ-СДС, а "Има такъв народ" събира 14% от вота. Подкрепата за БСП е 13.6%.


В 24 МИР са обработени близо 45% от протоколите. Към момента резултатите на "Демократична България" и ГЕРБ-СДС са почти изравнени. Управляващата партия събира 23 на сто от гласовете, но изостава с 0.5 процентни пункта от "Демократична България". "Има такъв народ" получава 15.4% от вота, а БСП - 13%.


В 25 МИР, където водач на листата на ГЕРБ е премиерът Бойко Борисов, управляващата партия води при 36% обработени протоколи. За ГЕРБ са гласували 23.7%. На второ място се нарежда "Има такъв народ" с 18.8 на сто, а за "Демократична България" са гласували 16.5%. БСП събира 15 на сто от вота.


Повече четете тук.


Секретар на секционна избирателна комисия изпрати на "Дневник" снимка от зала "Арена Апрмеец", където двама души са припаднали след над 30 часа накрак.

© Игнат Стойчев

Секретар на секционна избирателна комисия изпрати на "Дневник" снимка от зала "Арена Апрмеец", където двама души са припаднали след над 30 часа накрак.


Стотици членове на секционни избирателни комисии (СИК) продължават да чакат да предадат протоколите си в Пловдив. Някои дори оставят чувалите с бюлетини и си тръгват. През нощта пък член на СИК е припаднал и е бил откаран с линейка, съобщава Би Ти Ви.


Към 6:30 ч. от 459 секции в Пловдив са минали едва 170. Недоволни от бавното предаване на протоколите, хората поискаха храна, напитки и одеяла. По думите им те са "подложени на терор".


В 17 районни избирателни комисии хиляди членове се оказаха блокирани, след като малко преди 1 часа токов удар спря електроподаването в палати номер 6 и 13. Компютрите и климатиците изключиха.


Повече четете тук.

Избирателите от чужбина дадоха гласа си за Слави Трифонов, ГЕРБ са четвърти

Слави Трифонов на протест пред Народното събрание през 2017 г.

© Анелия Николова

Слави Трифонов на протест пред Народното събрание през 2017 г.


"Има такъв народ" печели убедително гласовете на българите в чужбина. При обработени близо 87% от протоколите партията на Слави Трифонов събира 29.8% от гласовете. Близо два пъти по-малко хора са гласували за "Демократична България", като обединението има 16.8 на сто от гласовете. С близо 15% ДПС се нарежда на трета позиция, а ГЕРБ-СДС са четвърти с 8.7% от вота.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (589)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Отврат!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 2. 2 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 477 Неутрално

  С тия изборите прехвърлихме топката на БСП сателите, където основният им коз дори ги изпревари..
  Ще ми е много смешно какво ще се тупа в гърдите Корнелия, ако им се наложи да направят дългият МП ...

 3. 3 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  Опасявам се, че "Има такъв народ" е новото НДСВ.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 708 Весело

  65% от гласувалите за Славчо са от селата (според БНТ). Да не се чудите къде се слуша най-много чалга ! А иначе Дългия не е стъпвал със скъпарските си чепици по селските улици от десетилетия.

  Отговор 0

 6. 6 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#1] от "Scorpi_4404":
  Отврат за теб за останалите справедливост . Кюлчетата със злато ще отидат по адвокати

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  " Има такъв народ" печели убедително гласовете на българите в чужбина. При обработени близо 87% от протоколите партията на Слави Трифонов събира 29.8% от гласовете. Близо два пъти по-малко хора са гласували за "Демократична България", като обединението има 16.8 на сто от гласовете. С близо 15% ДПС се нарежда на трета позиция, а ГЕРБ-СДС са четвърти с 8.7% от вота."

  Много жалко, че и нашите сънародници в чужбина залагат на учиндолския, без да осъзнават, че на страната ни не и е необходим нов жипката тип бай Тошовия.....Поне от там очаквах малко по - висока информираност.......

 9. 9 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#3] от "Virgin":

  Червен сателит по-скоро. много ми е жалко че толкова много хора са подкрепили сбирщина от мераклии да управляват. Но явно през 10-ина години ни трябват нови такива, за да ни боли ли боли..

 10. 10 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Още не са свършили изборите и вече почвате критики , българина е свикнал все да критикува! В този парламент има 2 варианта за кабинет - Герб - Слави / или / Слави-Бсп-Дб-Мая / други варианти няма

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Отново, огромна излагация на социологическите агенции!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#4] от "moreee":

  +++++

  На инструктаж вероятно, следобяд ще дойдат новите опорки....

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  Голямата преднина на Слави в чужбина е следствие на това, че много Българи дори не се опитват да се интегрират в държавата в която са. Гледат си Бг телевизия по сателита или интернет и биват облъчвани от екрана денонощно.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Абе как са успели да обработят 87% от протоколите от чужбина....той деня завърши преди няколко часа тук в Далас, за западното крайбрежие да не говориме...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 17. 17 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Чуждодоземците ни го набиха с Слави.
  Сега от далечни земи ще гладат ШОУТО и ще се радват че не са в България.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 18. 18 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 708 Весело

  Слави хабер си няма какво да прави от тук нататък и веднага получи симптоми на Коронавирус.
  10 дена да помислят сценаристите, а и да видят на къде духа вятъра ! И кой какво предлага.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Опасявам се, че "Има такъв народ" е новото НДСВ.
  —цитат от коментар 3 на Virgin


  Е царят поне беше събрал разни тежки експерти за първото правителство. Слави е със Сиромахов и Краси Радков.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#4] от "moreee":

  Няма нормален човек да се радва на подобна ситуация. Дори смятам, че не трябва да има и трол (макар и пребоядисан) да е щастлив в момента

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  Абе къде се покриха тукашните гербави тролове? Що не се радват на "победата"?
  —цитат от коментар 4 на moreee


  Не ги търси, с всички тях и новорегистрираните профили е свършено😂😂😂

  Същото беше и с Брекзит, бяха тук и всеки ден бълваха помия, на 1-ви Януари изведнъж изчезнаха, същото е и сега 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 147 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":
  Е коя е излагацията ? Герб води с 6-8% , разликата е , че втория е Слави , не Бсп, ДБ също 2-3% качват . Общо взето си познаха всичко . Агенция Риго даваше 4% преднина на Бсп , това вече е излагация да

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Весело

  До коментар [#19] от "Мамуна":

  Хахаха:)
  Е не знаех, че съм победил:)
  Я ме светни как ще ми се отрази.

 26. 26 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2498 Неутрално


  Добри карти му додоаа на Славиту.
  Със сигурност ще ги изиграе добре още в началото и ще продължи да щрака с пръсти.
  Ссса-са-сааа.

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5308 Неутрално

  До коментар [#3] от "Virgin":

  Точно! Слави е зависим от задкулисието (Доган) също като Крадрив Симо!

 28. 28 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  Слави хабер си няма какво да прави от тук нататък и веднага получи симптоми на Коронавирус.10 дена да помислят сценаристите, а и да видят на къде духа вятъра ! И кой какво предлага.
  —цитат от коментар 18 на pavelsilistra


  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Отдавна знае кой какво предлага и не знам защо Ви е весело !

 29. 29 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Щом "Има такъв народ"
  Ще има и такава държава.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 30. 30 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Слави Трифонов печели убедително в чужбина
  ===================================================
  да си го взимат при тях заедно със софи маринова да ги управлява и да им пее за ромите. Хем печели в чужбина хем ще управлява в булгария, да ходи да ги управлява там като го харесват толкова

  Свободата, Санчо...
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#21] от "дерибеев":

  Че какво и е на ситуацията - има наченки надежда за промяна след 11 годни. Ако някой си е мислел, че изведнъж всичко старо, лошо и крадливо ще изчезне и ще дойдат новите, умните и добрите, сигурно не е от тази държава. Но все е някакво начало. Да видим как ще се развият нещата следващите седмици.

 33. 33 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 692 Любопитно

  До коментар [#5] от "pavelsilistra":

  "65% от гласувалите за Славчо са от селата (според БНТ). Да не се чудите къде се слуша най-много чалга !"

  Кои села, тия в които Баце питаше "получавате ли 50-те лева"?

 34. 34 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Чуждодоземците ни го набиха с Слави.Сега от далечни земи ще гладат ШОУТО и ще се радват че не са в България.
  —цитат от коментар 17 на deepblue


  Това...не е точно така.
  За момента за мен е изненада колко гласове е получил Трифонов от чужбина и за себе си ще трябва да го осмисля.
  Обаче, преди да правите генерални изводи и да приравнявате всички емигранти под един знаменател...си помислете, че ако външната активност се повдигне спрямо предшните избори това , като минимум ,ще отнесе Шкембе Войвода където му е мястото, т.е. извън парламента.
  За сметка на Слави и на ДБ.
  Дори само за това според мен си заслужава.
  Слави все още е неизвестна; аз не бих му се доверил, но и не бих бързал да го разпъвам.
  както вече писах: по-ерудиран е от Борисов, работил е дълги години и умее да се държи, умее и да работи в екип, умее да доставя продукт редовно; и се знае как си е направил парите, което хич не е малко.
  Негативите няма да ги изреждам, ще го оставя на други.
  Просто казвам, че не е автоматично черен кон.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 35. 35 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#10] от "Cv St":

  Не се знае. Може част от славчовите депутати да претърпят катарзис и да подкрепят герб. Другият варант е неофициална подкрепа от бсп за герб - старите приятели ще се държат един за друг. Това би било политическа смърт за Корнелия, но тя и без това си отива с този резултат.

 36. 36 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1495 Весело

  Слави няма да направи нов кабинет, защото в новото му шоу балетът от Корнелия и ПКП няма да изглеждат добре по бикини.

 37. 37 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Щом "Има такъв народ"Ще има и такава държава.
  —цитат от коментар 29 на deepblue


  То и сега има и всеки бяга от нея. Трифонов да тръгва след тях.

  Свободата, Санчо...
 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Досега Герб и БСП плащаха пенсиите на родителите им и образованието на децата им на българите в чужбина. Сега да не им станат недостатъчни заплатите от чужбина

 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4398 Любопитно

  "Към 6:30 ч. от 459 секции в Пловдив са минали едва 170. Недоволни от бавното предаване на протоколите, хората поискаха храна, напитки и одеяла. По думите им те са "подложени на терор".

  Терор на който самите те се подложиха. Защото те самите те доброволно са станали част от тези СИК-ве.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  " При обработени 37.8% протоколи в 23 МИР обединението е получило 29 на сто от гласовете. С 19.8% се нарежда ГЕРБ-СДС, а "Има такъв народ" събира 14% от вота. Подкрепата за БСП е 13.6%."

  Поне столичани да се отсрамят заради учиндолския, който подкрепиха масово дори хората в странство ! ДБ трябва да се борят следващите избори, надявам се скоро, да бъдат първа политическа сила във всички големи областни градове !

 41. 41 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  Нормално. Естествено миячите на задници да са чалга ориентирани:)Това доказва отношението ми:)
  —цитат от коментар 15 на Да вярваме на истината


  Защо, да не би да искаш да дойда да ти работят ангария за 900 лева БРУТО в развитата Габровска икономика?😂😂😂
  Ти защо се покри онзи ден като извадиха заплатите за България? На един въпрос не отговори във Форума, скри се в мазето и плачеше цял ден може би? 😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 42. 42 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2498 Неутрално  Гласувалите в чужбина са сто хиляди от общо два милиона с бълг. паспорти.

 43. 43 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Весело

  Сега след тези резултати ще има ли пак дебати ”Трябва ли да гласуват българските граждани дето са на гурбет или изселили се в чужбина и ако да, колко секции да им се откриват” 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 44. 44 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Весело

  До коментар [#18] от "pavelsilistra":

  Само да не е нещо по-тежко

 45. 45 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  Чуждодоземците ни го набиха с Слави.Сега от далечни земи ще гладат ШОУТО и ще се радват че не са в България.
  —цитат от коментар 17 на deepblue


  Е то защото никъде в България не го избраха нали? 😂😂😂 Що пишете глупости бре, само, за да съскате.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  Слави няма да направи коалиция с Борисов сега, защото вижда потенциал при нови избори да стане първа политическа партия.

  Защо умните и красивите да не се радват скоро на Годжи 1

  Най доброто за Баце да си почине няколко месеца , както стана с Орешарски и да им гледа сеира
  Слави е яко популист и докато не си изпълни нещата от референдума, няма да отстъпи.
  А както знаем дъбъ гъбарите агитираха да не се гласува на референдума му за да се провали

 47. 47 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Доста пари трябва да минат под масата !!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 48. 48 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1190 Весело

  Краси Радков премиер-да играе Бойко Борисов.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 49. 49 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Ето представителна извадка на "цвета на нацията", който е в чужбина и мозъците и тн. от които се лишаваме. Ами по-добре, че са там тия мозъци, които гласуват за учиндолската кукла на конци на мафията. Макар, че ясно, че и тук е имало достатъчно безмозъчни амеби да гласуват за него, но беше важно да се види и нивото навън, а то е - чалгарийка. Видяхме ги и в лондон вчера на репортажа - единия нарамил две торби алтернативи на била и вика - днеска 2 в 1 - ей сега отиваме да си пекнем кИбапчИта и кюфтенца ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 50. 50 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Весело

  До коментар [#4] от "moreee":

  Ближат рани. И се самоутешават, че са първи.

 51. 51 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":Е коя е излагацията ? Герб води с 6-8% , разликата е , че втория е Слави , не Бсп, ДБ също 2-3% качват . Общо взето си познаха всичко . Агенция Риго даваше 4% преднина на Бсп , това вече е излагация да
  —цитат от коментар 23 на Cv St


  Ами като начало, че даваха 6% за ДБ всичките агенции....
  Пък те ще качат 13-14, има лека разлика!

 52. 52 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Гласувалите в чужбина са сто хиляди от общо два милиона с бълг. паспорти.
  —цитат от коментар 42 на Нинов


  Българите в чужбина, бидейки в чужбина, вече са дали най-важния си глас.
  Ако в България ставаше за живот (според тях) нямаше да ходят навън.
  От личен опит казвам, че когато напусках не мислех така, но когато постоиш малко повече навън с всяко прибиране разбираш все повече за какво става дума.
  Това ми беше първото гласуване откак съм емигрант всъщност.
  И не е защото мисля, че нещата в България могат да се оправят.
  Просто защото много ме дразнят наглостите на Борисов и особено на Гешев.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 53. 53 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 764 Неутрално

  За да се оправи България трябва не такива телевизионни водещи да са начело,а отлични икономисти и мениджъри.
  На Запад имат по 2 партии,а тук 7 са се класирали и все червени.
  Липсва една мощна антикомунистическа партия и май трябва да ни пратят хора от Брксел,вклчючително прокурори и съдии

 54. 54 Профил на gxr351010463
  gxr351010463
  Рейтинг: 0 Весело

  Мнозина роптаха, че властта не иска секции в чужбина, а днес се вайкат, че Слафчо е взел толкова гласове оттам.

 55. 55 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 87 Любопитно

  [quote#34:"Боби Колев"][/quote]

  За него работата в екип се свежда до "Аз казвам, екипа изпълнява".
  Той е свикнал да се разпорежда, няма лошо, бизнеса си е негов. Но тук вече говорим за управление на държава, ще може ли да си пречупи вредните навици?

  Виж ако е вътрешно-коалиционна опозиция е друга бира - има капацитет.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 56. 56 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Ето представителна извадка на "цвета на нацията", който е в чужбина и мозъците и тн. от които се лишаваме. Ами по-добре, че са там тия мозъци, които гласуват за учиндолската кукла на конци на мафията. Макар, че ясно, че и тук е имало достатъчно безмозъчни амеби да гласуват за него, но беше важно да се види и нивото навън, а то е - чалгарийка. Видяхме ги и в лондон вчера на репортажа - единия нарамил две торби алтернативи на била и вика - днеска 2 в 1 - ей сега отиваме да си пекнем кИбапчИта и кюфтенца ..
  —цитат от коментар 49 на bludniq_sin


  Стига глупости, гласували в чужбина са 100,000 от 2-3 милиона.
  Останалите просто са ви отписали и колкото и обидно да звучи това, то не е лишено от здрава рационална логика.

  Във всеки случай приравнявайки 2 милиона със 100,000 (или 200,000 - все едно) давате прекарасна илюстрация на последното ми твърдение.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 57. 57 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Любопитно

  До коментар [#20] от "drumeff":

  Юпитата ли? Дето се нагушиха откак се върнаха в България?

 58. 58 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#17] от "deepblue":

  +++++ ще ядем попарата на популизма и простащината, но прост народ слаба държава

 59. 59 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  Мнозина роптаха, че властта не иска секции в чужбина, а днес се вайкат, че Слафчо е взел толкова гласове оттам.
  —цитат от коментар 54 на gxr351010463


  Като гледам , рухна мита , че в Лондон , Париж било пълно с от умните българи...

  30% от гласовете от там са за седем осми и планета пайнер тур

 60. 60 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2498 Неутрално  Слави направо заслужава орден "Вилфредо Парето" първа степен за постигане на максимални резултати с минималния усилия.
  Може направо да влезе в учебниците по мениджмънт.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Лили
  Лили
  Рейтинг: 478 Неутрално
 63. 63 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 504 Неутрално

  От Турция избират да ни упралвява Мустафа, от Европа избират Слави Чалгаоглу, все към Ориента ни дърпат.

  Свободата, Санчо...
 64. 64 Профил на Ганьо ла фурия Балканика
  Ганьо ла фурия Балканика
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Гласувалите в чужбина са сто хиляди от общо два милиона с бълг. паспорти.
  —цитат от коментар 42 на Нинов


  Нормално. След като ГЕРБ направи всичко възможно да намали активността в чужбина - знаеха, че губят здраво там. А и използваха тия гласове, за да си напълнят фалшификациите в България. Реално без това и без купения вот, ГЕРБ са около 8%.

 65. 65 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#43] от "DDR":

  Трябва да гласуват.
  Но трябва да отразяват трезво и ситуацията в България. Да не си мислят, че са някаква висша класа и че в България нищо не произвеждаме:)
  Апропо точно те са най-мизерните като плащат нещо тука в България.

 66. 66 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  [quote#34:"Боби Колев"]
  —цитат от коментар 55 на Петърчо
  За него работата в екип се свежда до "Аз казвам, екипа изпълнява".Той е свикнал да се разпорежда, няма лошо, бизнеса си е негов. Но тук вече говорим за управление на държава, ще може ли да си пречупи вредните навици?Виж ако е вътрешно-коалиционна опозиция е друга бира - има капацитет.[/quote]

  Не съм сигурен дали е така относно ръководния му стил, а дори да е така, то не е задължително лошо.
  Стив Джобс, например, също е бил много тоталитарен ръководител.
  Но потребителите и акционерите на Епъл още тъгуват за него.

  С което не искам да защитавам Трифонов и личността му, които не познавам достатъчно добре.

  Пак повтарям, просто не се знае какво ще направи.
  но като начални данни определено стартира от по-добра позиция от Борисов.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 67. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Любопитно

  Слави направо заслужава орден "Вилфредо Парето" първа степен за постигане на максимални резултати с минималния усилия.Може направо да влезе в учебниците по мениджмънт.
  —цитат от коментар 60 на Нинов


  Що Сакскобургготски какви усилия положи като го докараха да смени Костов.
  Каза ще ви оправя за 700 дни и получи над 120 депутати, а сега Славчо ще бъде с 50

 68. 68 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Любопитно

  Слави направо заслужава орден "Вилфредо Парето" първа степен за постигане на максимални резултати с минималния усилия.Може направо да влезе в учебниците по мениджмънт.
  —цитат от коментар 60 на Нинов


  Що Сакскобургготски какви усилия положи като го докараха да смени Костов.
  Каза ще ви оправя за 700 дни и получи над 120 депутати, а сега Славчо ще бъде с 50

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Разстроено

  Милата Майка България - какво и дойде до главата....

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4398 Любопитно

  Гласувалите в чужбина са сто хиляди от общо два милиона с бълг. паспорти.
  —цитат от коментар 42 на Нинов


  Което е много малко като процент от българите живеещи в чужбина. Но за това вина има ГЕРБ и "обединените" патриоти. Те направиха всичко възможно за да възпрепятстват гласуването на нашите сънародници в чужбина. Затова и те наказаха Боко и компания с гласовете си.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 73. 73 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 87 Весело

  Слави направо заслужава орден "Вилфредо Парето" първа степен за постигане на максимални резултати с минималния усилия.Може направо да влезе в учебниците по мениджмънт.
  —цитат от коментар 60 на Нинов


  Сега трябва да обясниш на масовия дневникар, кой е то'о Вилфредо Парето 😆😂🤣

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 74. 74 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  Българите в чужбина, бидейки в чужбина, вече са дали най-важния си глас.
  Ако в България ставаше за живот (според тях) нямаше да ходят навън.
  От личен опит казвам, че когато напусках не мислех така, но когато постоиш малко повече навън с всяко прибиране разбираш все повече за какво става дума.
  Това ми беше първото гласуване откак съм емигрант всъщност.
  И не е защото мисля, че нещата в България могат да се оправят.
  Просто защото много ме дразнят наглостите на Борисов и особено на Гешев.
  —цитат от коментар 52 на Боби Колев


  Боби, хора които излизат за 6 месеца да работят по полетата или в кланниците и после се прибират в Бг, за да се похвалят с 15 годишният Мерседес никога няма да разберат какво си написал.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 75. 75 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1708 Весело

  До коментар [#69] от "Vasil Grozdanov":

  Абе ще прогледнете полека лека относно емигрантите ни.....

 76. 76 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#32] от "boevbisser":

  С Трифонов и Възраждане?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 77. 77 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3223 Весело

  До коментар [#58] от "Райчо Иванов":

  А досега каква попара ядохме? Министър председателят, този ерудит и полиглот, се хвали, че прочел само една книга, и то Винету, и че таковал чужденците с 200???? Чудеса не стават, но всяка промяна от крадливите неграмотници, поне така се надявам, ще е за добро. И няма да стане бързо, и тук няма да дойде Меркел, поне няколко години ще хълцаме, но това е положението.
  Успешен ден на всички.

 78. 78 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#32] от "boevbisser":С Трифонов и Възраждане?
  —цитат от коментар 76 на дерибеев


  %?

  SHADOWS of SOFIA
 79. 79 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#67] от "001":

  Цара поне обикаляше страната, събирайки огромно количество хора.
  Сред някои жени се носеше поверие, че ако докоснош негово величество ще ти се сбъдне желание.
  Бяха му откачили ръката от рамото от пипане (дърпане). Охранителят на цара доста е бил баялдисал, завалията.

 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#61] от "pag":

  Сложи и Възраждане с 7.2 %, и Божков с 5.2% да им завършиш профила

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Животът ни е поп-фолк...

 82. 82 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Отврат!
  —цитат от коментар 1 на Scorpi_4404


  Сериозно?
  Разбивката по възраст и у нас показва, че за Слави са гласували нашите деца. Тези, които пееха с него и денят им в училище започваше с "вица на Слави от снощи". Че те пораснаха с него, виждаха го по-често отколкото виждаха нас, той им говореше повече, отколкото ние.
  Тъй че я по-внимателно с тежките определения.

 83. 83 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#69] от "Vasil Grozdanov":

  И селата. То предимно хората от малките населени места работят в чужбина.

 84. 84 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Както вървят нещата и Божков на косъм май ще му се размине парламента.
  Той ще е най огорчен.
  Очертава се да остане с около 3.8% на финала

 85. 85 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 252 Неутрално

  [quote#20:"drumeff"][/quote]

  Много оригинално. Но нито Сиромахов, нито Радков са част от партията.

 86. 86 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Любопитно

  Резултата на Слави Трифонов показва, че доста от партиите не умеят да намерят пътя към различните видове избиратели и посланията, които отправят са само за ограничен кръг, който после вика погнусен, колко прост бил българският гражданин, че не го бил избрал ...
  Много забавно е, как до преди ден, два гладовете от чужбина се богоговееха, залагаше се на студентите по странство, на прокудените от шайката, на прогледналите в странство. Сега, след резултата —> прости били, миячи на задници били, не се били интегрирали и т.н. Дето се вика, на крива ракета, космоса и пречи 😉
  Работа на терен трябва, работа —>и с Иван и с Хасан и с Флорентин... Ама, по лесно е да се вика, колко прост бил народа 😵

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 87. 87 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Любопитно

  Всички тези резултати може би обясняват защо Шиши се изнесе. Явно е имало индикации какво ще се случи и той си събра багажа сам преди да беше изхвърлен. Това за мен показва още повече, че всичко до момента е било дирижирано от други а не от Пожарникаря

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 88. 88 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Весело

  До коментар [#78] от "Hepo":

  3.5 разбира се, аз съм си като плосък виц на Трифонов. Няма ли да връщаш вече стария профил

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 89. 89 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Народът прост, но сега на Дългия Чалгар ще му се наложи да управлява и бързо ще го разкрият какъв е.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 90. 90 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 563 Неутрално
 91. 91 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Ами гласовете за възраждане. Отишли да работят в държавата от ЕС и гласуват за анти ЕС и анти НАТО, гласуват за Путин. Освен ако тези гласове не са на живеещите в Русия

 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  До коментар [#78] от "Hepo":3.5 разбира се, аз съм си като плосък виц на Трифонов. Няма ли да връщаш вече стария профил
  —цитат от коментар 88 на дерибеев


  Изчистили са чуждото име. Вероятно утре ще съм съм в оригинал.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1811 Разстроено

  Колко тъжно...
  А имах надежда, че сънародниците ни в чужбина разбират какво се случва в Отечеството и имат на сърце да ни помогнат...
  Уви!!!

 94. 94 Профил на Боби М
  Боби М
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боби Колев":

  "Чужбина" не е Тексас и Калифорния !!!
  Пример: В Нова Зенландия приключваха изборният ден когато нашият едва започваше.

  Ако спориш с идиот , вероятно същото прави и той.
 95. 95 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Слави Трифонов 💪💪💪💪
  Останалите 🤕🤕😨😨🙄🙄😧😧😮😮

 96. 96 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#16] от "Боби Колев":"Чужбина" не е Тексас и Калифорния !!! Пример: В Нова Зенландия приключваха изборният ден когато нашият едва започваше.
  —цитат от коментар 94 на Боби М


  Не е.
  Но пък в Тексас и Калифорния (накратко САЩ) има много повече българи отколкото в Австралия и съответно резонен е въпроса как може да се правят заключения преди да дойдат голяма група данни.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 97. 97 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  До коментар [#22] от "padrino":

  О напротив, едва сега почва забавлението. Сега следват години плюене по новата тройна/четворна коалиция и бъзици с разочарованите умнокрасивци. Щото лесно е лесно да плюеш всяко едно решение на новото ОФ от тук нататък ще събира недоволство.

 98. 98 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  До коментар [#87] от "padrino":

  Или дирижирано от самия Пеевски

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 99. 99 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  ... Това за мен показва още повече, че всичко до момента е било дирижирано от други а не от Пожарникаря
  —цитат от коментар 87 на padrino


  Това е право в десятката.

  Мога само да допълня, че всъщност винаги си е било така.

  И затова и писах по-рано, че гласувах въпреки убеждението си, че е напълно безмислено.

  но като така и така е безмислено поне да не чета за Борисов.

  И срещу Тръмп щях да гласувам ако не бях убеден, че не се налага.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 100. 100 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#72] от "Иво":

  В България 30% от младите са гласували за Слави.
  В чужбина 30% от избирателите (предимно млади хора) са гласували за Слави и 17% за Христо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK