На живо

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Дневник"Дневник" следи най-важното от втория ден след парламентарните избори. Статията се обновява.


ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори с 26.18% при обработени 100% от секционните протоколи, показват окончателни данни от ЦИК. На второ място е "Има такъв народ" със 17.66%. БСП е с 15.01%, ДПС – 10.49%, "Демократична България" - 9.45%. "Изправи се! Мутри вън!" влиза в парламента с 4.72%.


В днешния ден лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи първото си послание към новите партии в парламента, които се заявяват като опозиционни на ГЕРБ, като ги призова за съвместни действия срещу все още настоящата власт, която според нея се готви утре да вземе решение, с което да отложи плащанията по концесионния договор на летище София за 10 години.
Как премина изборната нощ - четете тук.
Новините от първия ден след изборите - тук.

Христо Иванов: По-вероятни са нови избори отколкото кабинет

По-вероятно е да има нови избори отколкото кабинет, прогнозира пред Би Ти Ви Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България". Ако Слави Трифонов вземе мандат и предложи някаква конструкция, с уважение ще погледнем на това, допълни той, но според него най-вероятно ще се стигне до нови, "честни и свободни от Борисов" избори. Обяви, че, ако няма значим факт, който да съобщи, ще престане да обявява публично с кого политическата сила води разговори.
След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

В отговор на репликата на премиера Бойко Борисов, че нови избори ще означава харченето на още 100 млн. лв., той посочи, че само с готвенето решение на концесионера на летище "София" да се разреши да не плаща първите 10 г. Такса, България ще загуби повече. Той обаче не подкрепи призива на лидера на БСП Корнелия Нинова по темата за общи действия, а посочи, че обединението ще предложи мерки срещу това в рамките на новия парламент.

Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" няма да влезе в коалиция с БСП, каза пред сега кандидатът за депутат Тошко Йорданов. Днес лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че в името на изгонването на ГЕРБ и Бойко Борисов от власт, е склонна да подкрепи кабинет на "Има такъв народ". "Държим на думата си. От БСП могат да казват каквото си искат, но коалиция с тях няма да правим", са точните думи на Йорданов. В изборната нощ от "Има такъв народ" се зарекоха да няма пазарлъци и коалиции с ГЕРБ и ДПС. Варианти за разговори за бъдещо управление остават единствено с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

Мая Манолова обяви създаването на комисия по ревизията на ГЕРБ

Мая Манолова от "Изправи се! Мутри, вън!" обяви, че политическата формация ще направи комисия за ревизия на всички скандални, по думите й, сделки на досегашните управляващи. Изреди не само решението на управляващите да опростят за 10 г. таксите на концесионера на летището "София", за общи действия по което призова по-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова. Добави и концесиите за подземни богатства и "всички скандални теми, които гражданите предложат".


Манолова обяви и готовност за внасяне на пакет законопроекти, сред които за личната помощ, за частния фалит, за управление на отпадъците, с който да се забранят инсталациите аз изгаряне в градовете и др.


Обяви и че ще предложи промени в Закона за извънредното положение, с които да бъдат подпомогнати повече най-засегнатите бизнеси и домакинства. Посочи, че политическата формация няма да води разговори с останалите в парламента, които да не са публични, а веднага ще отвори парламента за майките на деца с увреждания, за хора със зелени идеи и др.


Повече четете тук.

Брифинг на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!".

ГЕРБ-СДС печели парламентарните избори в България с 26.18% (837 671 гласа) при обработени 100% от секционните протоколи, показват окончателни данни от ЦИК. На второ място е "Има такъв народ" със 17.66% (564 989 гласа). БСП е с 15.01% (480 124 гласа), ДПС – 10.49% (335 701 гласа), "Демократична България" - 9.45% (302 270 гласа). "Изправи се! Мутри вън!" (150 921 гласа) влиза в парламента с 4.72%.
След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Дневник


Под нужния праг от 4% остава ВМРО с 3.64% (116 430 гласа), БНО – 2.95% (94 447 гласа), "Възраждане" 2.45% (78 395 гласа), "Воля"-НФСБ – 2.37% (75 921 гласа). След това в подреждането са хората, маркирали "Не подкрепям никого" - 55 237 души.


По данни от протоколите на 4 април са гласували 3 254 899. Това прави избирателна активност от 49.88%. Официални данни за гласувалите и избирателната активност ЦИК все още не е съобщила.


Още по темата тук

"Цялата негативна енергия на ГЕРБ беше насочена към "Републиканци за България". За мен по-важно е да направим задълбочен анализ и да се подготвим за новите политически предизвикателства... Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори". Това каза пред БНР лидерът на "Републиканци за България" и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.


При обработени 98.93% от протоколите в ЦИК партията има 40 109 гласа или 1.27%. Преди изборите Цветанов каза, че "Републиканци за България" ще има 350 - 400 хил. гласа.


"България ще влезе в политическа турбулентност. Решенията не чакат отлагане. Избирателите дадоха ясен знак, че едноличното управление за страната вече не е формула... Ако има нов предсрочен вот, правилата ще са равни за всички и институциите ще могат да защитят вота на българския избирател", коментира още Цветанов.

Борил Соколов, "Българско лято": Ще се борим за победа на следващите избори

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Георги Кожухаров


"Направихме първата и най-трудна крачка. Основната група, гласувала за нас, са младите от 18 до 36 години. Имаме интелигентни, знаещи хора". Това каза пред БНР председателят на "Българско лято" Борил Соколов. Партията на Васил Божков участва на изборите с регистрацията на Българско национално обединение и според резултатите при 98.93% обработени протоколи печели 2.96% от гласовете. За следващите избори си поставя за цел да ги спечели.


Според Соколов реалният резултат е този от чужбина, където манипулациите са били малко възможни. "Правим паралелно преброяване, което още върви. Резултатите се разминават с около 1,5%. Смятаме, че има сериозна манипулация на вота към нас. Няма да обжалваме", каза той.


Соколов допълни, че очаква предсрочни избори. "Вярвам, че на следващите парламентарни избори ще имаме много по-висок резултат. На следващите избори ще се борим за първа политическа сила", обяви той.

Нинова: Ще внесем мораториум върху сделки на правителството на Борисов

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Георги Кожухаров


"На тайно заседание на Министерски съвет утре управляващите се готвят да отложат плащанията на концесионера на летище София за 10 години, но да го допуснат да управлява летището и да се ползва от правата си", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на свое изявление. След това тя се обърна към част от партиите, влизащи в следващия парламент. "Четири години се борим срещу тази сделка. За първи път се обръщам към "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!". Ако препотвърждавате предизборните си ангажименти за промяна на модела, нека го направим още днес с категорични позиции по тези въпроси и спрем решението на Министерски съвет утре", каза Нинова по време на изявлението си.


"Концесията на летище София е огледало на модела на паралелната държава, срещу която ние се борим отдавна, а и тези нови парламентарни партии заявиха преди изборите. В тази сделка е събрано отказ от защита на национален интерес и на стратегически обект на националната сигурност, лобизъм и задкусилие. Утре към това се канят да прибавят и финансов удар по бюджета на държавата, защото задълженията на концесионера няма да влязат в България в следващите 10 години", каза Нинова и добави, че едно от първото действия на БСП при формиране на новия парламент и до формиране на ново правителство ще бъде да внесе мораториум върху сделки, които правителството на Борисов прави в последния момент.


"Властимащите ударно и по бързи процедури слагат нови ръководства на ключови държавни дружества. Започнали са смяна на неудобни директори на държавни болници и процедури за продажба на общински болници", каза още Нинова.


Повече по темата тук

Изявление на Корнелия Нинова

В 13.30 ч. Корнелия Нинова, председател на БСП, направи изявление в централата на партията. "Дневник" го излъчи на живо.

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Асен Тонев


Във връзка с образуваните досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите от началото на предизборната кампания до днес компетентните прокуратури са поискали налагането на запор по Закона за мерките срещу изпирането на пари на сума в размер на над 425 000 лв. В хода на извършените действия по разследването са иззети още и 383 000 лева и евро в различни купюри, за които са налице доказателства, че са били предназначени за купуване на гласове, съобщават от прокуратурата. Такива данни за иззети и запорирани парични средства не са налични спрямо дела, образувани за нарушения на политическите права на гражданите при предишни избори.


41 са досъдебните производства, образувани във връзка с нарушения на политическите права на гражданите от началото на предизборната кампания до момента на територията на цялата страна, сочат обобщени данни от дежурните звена в МВР, ДАНС и прокуратурата. Привлечени в качеството на обвиняеми са 13 човека.


Общо образуваните в прокуратурата преписки за нарушения на изборното законодателство са 728. След анализ на информацията от Националното междуведомствено звено се установява, че подадените сигнали, свързани с изборния процес, са по-малко в сравнение с предходните парламентарни избори през 2017 година, когато те са били 945. По-малко са и образуваните досъдебни производства във връзка с изборни нарушения – през 2017 г. те са били 99, а при вота сега за 45-о Народно събрание – 41 досъдебни производства.

Преференции пренареждат част от листите на "Демократична България" в София, съобщиха за "Дневник" от обединението. То спечели гласуването на парламентарните избори в два от трите многомандатни избирателни района на столицата. Най-много промени има в 24-и избирателен район.


Подробности - тук.

"Заявих пред ЦИК, че се отказвам от мястото на народен представител и оставам кмет на Кърджали", написа във Фейсбук Хасан Азис от ДПС. Той беше и кандидат за депутат от партията. "Множество започнати проекти в града, поетите ангажименти към гражданите, както и многото работа, която ни чака в общинската администрация, ме убедиха, че мястото ми е тук, в града. Считам, че с присъствието си на второ място в листата за кандидати за народни представители на ДПС от Кърджали поех лично политическата и морална отговорност за резултата от вота", пише още Азис.

Васил Божков: Скоро пак ще има избори


След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Скрийншот


Бизнесменът Васил Божков, който беше кандидат за народен представител и стои зад партия "Българско лято", явила се на изборите с мандатоносител БНО, благодари на симпатизантите си за подкрепата и предупреди, че скоро ще има нови избори. Божков живее от около година в Дубай, след като срещу него започна разследване, а прокуратурата му повдигна 18 обвинения.


"Благодаря за смелостта на всички, които ни подкрепиха. Всички искаме по-добра България. Защото българите го заслужават. Не съм обещавал, че ще бъде лесно. Обещах ви, че ще бъда честен. Предупредих ви, че хунтата ще направи всичко възможно да се възпроизведе. Не ви излъгах", посочи Божков в публикация в профила си във фейсбук.


"ГЕРБ не могат да съставят правителство с никого. Борисов не може да бъде премиер никога повече. Горанов не само не е финансов министър, но не беше и в листите. Пеевски никога повече няма да бъде на никакъв официален публичен пост. Реалният резултат на Българско лято от тези избори е много по-висок. Основите са положени", изрежда Божков част от резултатите след изборите в неделя (4 април).


"Уважавам решението на българския народ. Поздравявам новите избраници от тези избори. Дано спазят предизборните си обещания. Действията им ще покажат кой - кой е. Скоро пак ще има избори. Ние имаме мисия. Мисия, която ще изпълним докрай", добавя още бизнесменът в публикацията.

"Демократична България" е първа сила в София

Обединението "Демократична България" спечели гласуването на парламентарните избори в два от трите многомандатни избирателни района на София. В 23 МИР са обработени 99.85% от протоколите, докато в останалите два резултатите са на базата на 100%, сочат данните на ЦИК. Единствено в 25 МИР печели ГЕРБ, където водач на листа е Бойко Борисов. Там той се състезава с лидерите на БСП - Корнелия Нинова и "Демократична България" - Христо Иванов.


Подробности - тук

Христо Проданов, БСП: Бихме подкрепили правителство на "Има такъв народ"

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Юлия Лазарова


Кандидатът за депутат от БСП Христо Проданов заяви пред "Нова телевизия", че левицата би подкрепила правителство с мандата на "Има такъв народ". По думите му това може да стане, ако партията на Слави Трифонов потвърди, че целта ѝ е да бъде свалено сегашното управление на ГЕРБ. Редица политолози наредиха в общ блок "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но трите политически сили няма да имат достатъчно депутати за мнозинство. С подкрепата на БСП те ще имат стабилно мнозинство.


От партията на Слави Трифонов не един път са подчертавали, че няма да участват в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. Подобна позиция има и в "Демократична България".

Бойко Борисов печели лидерската битка в Пловдив

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Дневник


При 100% обработени протоколи от секционните комисии в Пловдив ГЕРБ с водач на листа Бойко Борисов печели най-много гласове – 34 466, или 25.49% на парламентарните избори. Втора сила в града е "Има такъв народ" с водач на листа Тошко Йорданов - 26 957 гласа (19.94%). На трето място е БСП с водач Корнелия Нинова - 19 783 гласа (14.63%). "Демократична България" , водена от Христо Иванов, е с четвърти резултат – 17 101 гласа (12.65%).


Следват "Изправи се! Мутри вън!" с 5.08%, ВМРО с 4.41%, "Възраждане" - 3.32% и БНО с 3.29%.

Проблемите при предаването на протоколите от секционните комисии се дължат на това, че на места е имало недобра организация от районните избирателни комисии и от съответните общини. Това каза пред Би Ти Ви Росица Матева, председател на обществения съвет към ЦИК. "Беше недопустимо да бъдат карани хората да чакат навън, на открито или в автобуси", коментира Матева.


"Традиционно се чака, през нощта се обработват протоколите и се предават. Сега, заради този начин на изработване на протокола, беше ясно и предупреждавахме, че ще има много грешки при попълването му, особено при сборуването на преференциите, и това се сбъдна", допълни Матева.


Според нея по-дългото чакане е било заради обобщаването на данните от гласуването на хартия и машинното гласуване, събирането им и пренасянето им на хартия.


Според нея грешките в протоколите не могат да повлияят на резултатите от изборите, защото традиционното гласуване на хартия е познато, резултатите от машинното гласуване се извличат носител и се сравняват с нанесеното в хартиения протокол.


"Във Велико Търново грешката с машинното гласуване се получи заради човешки фактор. Някой е дал погрешна листа за въвеждане в софтуера на машините", каза Матева. Машинното гласуване във Велико Търново беше преустановено още в началото на изборния ден. "За мен е недопустимо районната избирателна комисия да не провери най-късно в съботния ден какво се съдържа като данни в машината", отбеляза тя. По думите й ЦИК също има отговорност да поръча това на РИК. "Иначе машинният вот се случи, тъй като от 9400 машини около 20 не работеха – не тръгнаха или имаха някакви проблеми. Доста голям процент от хората са гласували с машини", уточни тя.


За вота в чужбина тя отбеляза, че очевидно броят на избирателните секции зад граница е малък. "Препоръчахме на ЦИК да увеличи броя на съставите на секционните комисии", отбеляза Матева.


"Няма да има забавяне при обявяване на резултатите, ще се обявят в срок, посочи Росица Матева. Необходимо е членовете на избирателните комисии да бъдат обучени, този път обучението беше само онлайн", припомни още Матева.

При обработени 99% от протоколите подредбата се запазва

След изборите: Слави Трифонов няма да прави коалиция с БСП (хронология)

© Дневник


При обработени 98.93% от протоколите на секционните избирателни комисии ГЕРБ получава 828 628 гласа или 26.14% от гласовете, сочат данните на ЦИК. "Има такъв народ" е с 562 052 гласа – 17.73%. БСП е с 476 354 гласа – 15.02%.


ДПС остава пред "Демократична България". Партията с председател Мустафа Карадайъ има 327 964 гласа – 10.34%. Обединението е с 301 705 гласа – 9.52%.


"Изправи се! Мутри вън!" по-всичко изглежда ще е последният участник в следващия парламент – 150 272 гласа – 4.74%.


Под прага остава ВМРО – 115 804 гласа – 3.65%. БНО (партията мандатоносител на Васил Божков има 94 004 гласа – 2.96%, "Възраждане" - 2.47% (78 176 гласа). Коалицията "Воля"-НФСБ – 2.38% (75 420 гласа).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (351)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Мога да се похваля, че в моята секция ДБ има три пъти повече гласове от ГЕРБ, пет пъти повече от БСП, шест пъти повече от Чалга-партията.

 3. 3 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Все пак трябваше и малко измами да има накрая, да си заработят хонорарите от информационно обслужване и ЦИК, за щастие не вкараха ВМРО, сигурно видяха, че няма да им се върже мнозинството и спряха да преливат гласове за тях от сметката на ДПС.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":

  Кажи къде е .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1105 Весело

  Невъзможни комбинации...
  Май ще вървим към служебно правителство, за радост на баце :)

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на Plamen Georgiev
  Plamen Georgiev
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Време е за Слави-БСП-ДБ-ИСМВ коалиция срещу Герб.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Да видим сега партиите на протеста дали помнят исканията на протеста: отстраняване на мафията от властта, уволнение на Гешев и реформа на прокуратурата. За ДБ поне съм сигурен.

 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Триадица.

 9. 9 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Ако се махнат циганските гласове калри ли ще са числата тогава?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Неутрално

  До коментар [#3] от "fpyyh":

  Правете сметка каква е истината щом и другаря МК не успя уреди пълната изборна победа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#5] от "pariah":

  Да, грипените идат :)

 12. 12 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#6] от "Plamen Georgiev":

  Очаквам тази "коалиция" да направи нормален изборен кодекс, МИР Чужбина, минимум пощенско гласуване, да измете ЦИК и ИО и да стегне малко МВР за борбата с купените гласове и следене за нарушения в изборния ден.

  И после нови избори наесен.

  И Резултата на герб-дпс с поне 300к по-малко.

 13. 13 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2392 Любопитно

  Какво става с десетките хиляди карантинирани, които бяха лишени от конституционното право на глас?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 14. 14 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Кои са партиите от протеста? Чалга - бенд партията за такава ли се води и тя ли ще премахва мутрите?

 15. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Невъзможни комбинации...Май ще вървим към служебно правителство, за радост на баце :)
  —цитат от коментар 5 на pariah


  Комбинацията "Всички с/у ГЕРБ" е напълно възможна.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  Браво. Достатъчно бе да кажеш София.
  Интересно как са гласували в Банкя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2457 Неутрално

  Добро утро, българи! Как сте, пихте ли боза? Ааааа, така е, по-добре чай или кафе, но не и когато на масата има баничка от фурната. Днес е ден за изправяне на речника. Всеки, който до онзи ден е използвал думички като "Лодкаря", 2,96%, "Умнокрасивите", "Под на коня опашката", "жълтопаветниците" да се отнася с уважение към най-популярната политическа сила в София.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 18. 18 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Китки за хубост!
  Макар че, каквато и хубост да им се сложи на туземците, все тая.
  Пък то и едни китки!

 19. 19 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#13] от "chichka":

  Какво да става, БХК ще осъди държавата, и съда по правата на човека ще размаха пръст. Боли го баце за това, друг ще е премиер като трябва да се плаща.

 20. 20 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Голям тест за ИТН. Ще ми е любопитно тяхното поведение.

 21. 21 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2144 Любопитно

  "Има такъв народ" е с 562 052 гласа – 17.73%. ......

  Ама не може да се отрече, че сме много умни!
  562052 човека си дадоха гласът за един чувал с надпис ИТН, без да знаят, котката бяла ли е ; черна ли е ; жива или е умряла ; или пък вътре не е котка, а плъх!
  Умни сме!

 22. 22 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#14] от "zxp53317185":

  Гласувалите за тях очевидно смятат така. Съвсем скоро ще трябва да покажат дали са такива. Отстраняването на главния прокурор е първия изпит.

 23. 23 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#6] от "Plamen Georgiev":

  Как БСП, нали щеше да направи правителство без Герб, БСП и ДПС

 24. 24 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#12] от "wvk19677913":

  От МИР чужбина ще си плащат ли партийните субсидии? Ох, забравих, сега вече ще се премахнат изцяло субсидиите

 25. 25 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2144 Любопитно

  До коментар [#15] от "Нинов":


  Комбинацията "Всички с/у ГЕРБ" е напълно възможна.
  —цитат от коментар 15 на Нинов


  Безспорното е че ГЕРБ е вреден, но как такава комбинация ще е полезна за България?
  Безпринципна коалиция само ще дълбае по-дълбоко!

 26. 26 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#22] от "spiegel":

  Хахахаха, трябва човек или да е бавно развиващ или да живее отскоро в България за да не знае кой е Слави Трифонов и да се надява на нещо по - добро. Вижте му само реакцията след изборите.

 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2251 Любопитно

  Сега ще се види, кой е Великият Комбинатор (ако въобще го има).

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Много ми е чудно как до 50-60% от преброените гласове ДПС изоставаше от ДБ и изведнъж дръпнаха и станаха 4-ти....

 29. 29 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1619 Любопитно

  В София ГЕРБ успя да извоюва победа единствено в 25-и многомандатен район, където се намира кв. "Факултета". Проверка в сайта на ЦИК на резултатите от секциите в ОУ "Тодор Каблешков" в ромския квартал показа, че избирателите там са осигурили на партията на Бойко Борисов 857 гласа. Далеч след това остават "Има такъв народ" на Слави Трифонов с 253 гласа, както и БСП с 247 гласа. Във "Факултета" само 13 човека са гласували за ДПС.

  Малко по-различна е изборната картина от секциите в СУ "Димитър Страшимиров", където гласува ромската махала на столичния кв. "Христо Ботев". Там отново ГЕРБ печели първото място с 1912 гласа, но ДПС този път получава подкрепа от 1010 избиратели. Изненадващо малко по-назад се нарежда "Демократична България", за която са гласували 877 души.

  Ромите в кв. "Максуда" във Варна също са пуснали бюлетина в полза на ГЕРБ. Там тя получава 453 гласа, а партията на Слави Трифонов е на второ място с 320 гласа, отчитат секционните избирателни комисии в местното ОУ "Отец Паисий". Срещу ДПС са записани 187 гласа, а коалицията между ВОЛЯ и НФСБ печели 132 вота. Толкова получава и БСП

  В пловдивския квартал "Столипиново" ГЕРБ отново е безапелационен победител, показват данните от СИК в три училища - ОУ "Пенчо Славейков", НУ "Кирил Нектариев" и СОУ "Найден Геров". Там за партията на Борисов са гласували 1933 души, а доста по-назад остава ДПС с 1660 гласа. Няколко стотин гласа имат още БСП и "Има такъв народ". Сходно са разпределени силите и в другия ромски квартал на Пловдив - "Шекер махала", където ГЕРБ взима 322 гласа, като само 4 по-малко са гласовете на ДПС.

  Не прави изключение и ромската махала на Сливен, чийто жители гласуват в 6-то ОУ "Братя Миладинови". Още в ранните часове на изборния ден пред училището имаше голямо струпване на хора. Там 614 души са пуснали бюлетина за ГЕРБ, а 492-ма за ДПС. Трети по резултат в тези избирателни секции е БСП с 252 гласа. Жителите на "Надежда" си останаха традиционалисти и пренебрегнаха машинния вот.

  ГЕРБ губи ромския вот единствено в махалата на Пазарджик. Хората от квартал "Изток", които гласуват в прогимназията "Св. Св. Кирил и Методии" и НУ "Георги С. Раковски" са пуснали бюлетина почти единствено за ДПС. Движението за права и свободи печели там 632 гласа, а останалите партии получават по десетина гласа.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 30. 30 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Шах мат ...

  Промяната неможе без БСП, ГЕРБ и ДПС..
  А старите познайници могат без промяната но заедно ...

  Цирк Балкански (Български) ще се гледа в следващите дни ..
  Дали Герб и БСП ще се заобичат или промяната ще вкара БСП/ДПС/ГЕРБ в управлението .. ?

 31. 31 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#25] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Ами това са вариантите:
  1. ГЕРБ
  2. БСП
  3. Радев (БСП)

  Както и да се въртите ...това е

 32. 32 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  В Банкя интересното е, че в някои секции ДБ е с почти равен резултат с ГЕРБ.

 33. 33 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1265 Весело

  До коментар [#12] от "wvk19677913":

  ти да видиш с пощенско гласуване как ще дойдат 300 000 писма от Турция
  Мислете малко преди да предлагате абсурдни решения

 34. 34 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  До коментар [#26] от "zxp53317185":

  И аз смятам така, но да видим как ще се справи с очакванията на избирателите си.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  "При обработени 99% от гласовете"

  И 90% сгершени протоколи (за София).

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 37. 37 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#25] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Що да е безпринципна коалицията?

  Основната цел е да изритат ГЕРБ от властта и после всичко щело да стане шест. Кръстили са се "Мутри вън" и "Има такъв народ".
  Вчера Корнелия обяснява как новите партии биле гепиле гласовете на БСП.... все едно те са на макя й.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Весело

  До коментар [#23] от "ggot":

  То и бойко
  се скара
  а всички
  защото ГЕРБ
  можели
  самички!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Весело

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  С всички

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  За момента помнят единствено егото на лидерите си. А с болно его дори кворум не могат да съберат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4421 Весело

  До коментар [#32] от "spiegel":

  Това говори повече от много когато дори съселяните ти не те кредитират за управляващ при положение, че те познават от дете.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#24] от "ggot":

  Ох какъв невероятен проблем пред правенето на избори. Пари! Боеко да им ги плати от шкафчето.

 43. 43 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#26] от "zxp53317185":


  Вижте му само реакцията след изборите.
  —цитат от коментар 26 на zxp53317185


  С мълчанието си поне не ни облива с простотии!
  Предричам живот на ИТН по-кратък от групировката на ЦарО!
  "Партия 7/8" е с ДНК на еднодневка!

 44. 44 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Боая настане Слави избега.
  Къде си Слави ,вяярна ти любов народна.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 45. 45 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Невъзможни комбинации...Май ще вървим към служебно правителство, за радост на баце :)

  —цитат от коментар 5 на pariah


  Комбинацията "Всички с/у ГЕРБ" е напълно възможна.
  —цитат от коментар 15 на Нинов


  Глупости!

  Депутатите на ДСБ от листата на ДБ ще подкрепят ГЕРБ за тяхно правителство. Атанас Атанасов със сигурност ще го направи!
  Вече на два пъти е гласувал за г-н Бойко Борисов.

  До коментар [#15] от "Нинов":

 46. 46 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#44] от "deepblue":

  Е как къде 😀

  ...боледува от вируса "грипче"

 47. 47 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#33] от "1001":

  Ей насрали сте се от страх. Турция - 22к от 170к. Време е да си затваряте плювалника.

 48. 48 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#29] от "dedoliben":

  Което показва, че циганите са по-честни от повечето политици, защото като вземат подкуп и поемат ангажимент, го спазват.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2610 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Интересно как са гласували в Банкя."

  28 ГЕРБ - СДС - 39 310 - 23,74%
  29 Има Такъв Народ - 30 664 - 18,52%
  11 Демократична България -26 360 -15,92%
  4 БСП - 24 009 - 14,50%
  18 Изправи се! Мутри Вън! - 10 25 - 16,19%
  14 БНО - 8 663 -5,23%
  1 ВМРО -6 704 - 4,05%
  24 ВОЛЯ и НФСБ - 2 496 -1,51%
  9 ДПС - 1 159 - 0,70%
  21 Републиканци за България -803 - 0,48%
  https://tibroish.bg/results/parliament-2021-04-04/25

  И после, София била каква?

 50. 50 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  До коментар [#37] от "Нинов":

  А след махмурлука?

  НОВИ ИЗБОРИ!

  Да се надяваме утайката да отиде на дъното, а пяната да се уталожи!

 51. 51 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Нека оставим Чалгарят (който до преди година почти не вярваше в Ковид) да поуправлява корона кризата и това ще отрезви умните и красивите му коалиционни партньори.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 52. 52 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  До коментар [#44] от "deepblue":Е как къде 😀...боледува от вируса "грипче"
  —цитат от коментар 46 на zxp53317185


  Ударил е една доза ваксина .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  Ще има правителство или с мандат на Слави, или с мандат на ДБ. Това ще са правителства на малцинството - от каоалиция на трите формации ИТН, ДБ и ИМВ, и неофициално с гъвкави подкрепи от БСП, ДПС, а защо не и ГЕРБ (нали Бойко иска съединение). Каква е разликата между правителство с мандата на ИТН и правителство с мандата на ДБ и защо може правителството на Слави да не събере подкрепа, така че да се наложи президентът да даде мандат на трета формация? А че третата ще е ДБ, няма съмнение. На БСП няма смисъл да се дава мандат, защото никой няма да иска да ги подкрепи. Та каква е разликата - разликата е в това, което ще предложи мандатоносителят като приоритети, около които да се обединят трите формации: на Слави, ДБ и на Манолова. Ако на Слави приоритетите са много екзотични, няма да му мине предложението за правителство. А ДБ има стройна програма, с подготвени проектозакони за националните приоритети, има план за справяне с кризата, за належащи реформи и т.н. Така че по-вероятно е да се стигне до правителство с мандат на ДБ. Свиквайте с тази мисъл:)

 54. 54 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  До коментар [#50] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Сега бръже ша спретнат стабилно правителство.

  Уши развява едни €12млрд. дет требе да се вземат.... ако наште могу чекат и се туткат, милиардите ша ги олепят гръците... техните политици са от Харвард и Оксфорд.

 55. 55 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#37] от "Нинов":

  Нали автентичните комунисти бяха разочаровани от Нинова

 56. 56 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 215 Весело

  До коментар [#26] от "zxp53317185":Предричам живот на ИТН по-кратък от групировката на ЦарО!
  "Партия 7/8" е с ДНК на еднодневка!
  —цитат от коментар 43 на Tzar Vova Josei-ki


  По-вероятно е депутатите на ДСБ от листата на ДБ да започнат да ближат това, с което оплюваха г-н Борисов.
  Вече на два пъти са го правили в НС.
  Като започнеш от Иван Костов и завършиш с Атанас Атанасов

  До коментар [#43] от "Tzar Vova Josei-ki":

 57. 57 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#42] от "wvk19677913":

  Проблем е, защото има 50% негласували все още

 58. 58 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  А какво пищене беше срещу "платената социология"...!
  Повечето агенции се справиха професионално и почтено!

 59. 59 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Патова ситуация - честито!

  I Want To Believe
 60. 60 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Някой да се съмнява, че се отива на формулата ИТН + ДБ + златните пръсти на Корнелия, ДПС и Маяма? Тия дето бяха против задкулисието могат сега да ни поднесат най-голямото задкулисие - около 40 златни пръста.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 61. 61 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fiji":

  Защо Радев да дава третия мандат на ДБ? Първо, Радев още не е получил официалната подкрепа на БСП за втори президентски мандат и може да се наложи да направи някакъв жест. Второ, не знам дали би имал нещо против следващите избори да бъдат организирани от негово служебно правителство. Особено ако са две в едно, парламентарни и президентски.

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  До коментар [#2] от "spiegel":

  "Мога да се похваля, че в моята секция ДБ има три пъти повече гласове от ГЕРБ, пет пъти повече от БСП, шест пъти повече от Чалга-партията."

  Ти живееш в квартал, дето и при соца хората си говореха на "господине" и "госпожо".

  Като цяло се радвам, че в София от 30 години червените не са печелили избори, а сега усхяхме да пуснем и неоживковистите по пързалката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3404 Весело

  Във Великобритания гласували по 2.5 човека на минута....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 64. 64 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#60] от "emil":

  Аз лично се съмнявам.
  Отива се към служебно правителство на БСП, пак всички в бяло, пак "мутри вън" и Грипени вътре ;)

 65. 65 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3404 Весело

  До коментар [#60] от "emil":

  Цената за свободата е без значение

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 66. 66 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#42] от "wvk19677913":Проблем е, защото има 50% негласували все още
  —цитат от коментар 57 на ggot


  Не са 50%. Избирателните списъци са твърде надути, имаме 3 млн. гласували (180хил. от чужбин), което не е слаба активност за страна с население 6.8млн. Реално имащи право на глас в страната са около 5.5млн. Двата милиона, които са навън са обаче ключов фактор при евентуалните промени в изборния кодекс. Въведем ли ги активно в избирателния процес, ГЕРБ остават в историята.

  В момента оптималния вариант е служебен кабинет с единствената задача да промени изборния кодекс за предсрочни избори есента.

  И като за финал: колко е хубава коментарната секция без платените тролове на ГЕРБ. Всички са налазили джобс.бг

 67. 67 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  Първо, Радев още не е получил официалната подкрепа на БСП за втори президентски мандат
  —цитат от коментар 61 на еспресо

  Току що я получи в студиото на Нова;)

 68. 68 Профил на riemann
  riemann
  Рейтинг: 224 Весело

  Интересно ми е дали ПКП-то влиза в парламата или ще ходи да поцинкова кофи в К-то?

  noblesse oblige
 69. 69 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#42] от "wvk19677913":

  Да не резнат еврофондовете , та Бойко да се смее накрая.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#46] от "zxp53317185":

  Чорбанов още ли не е направил тест на Слави?

 73. 73 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Вън от всякакво съмнение е, че в общества, в които като цяло политиката отсъства, символният капитал се превръща в най-важния властови ресурс. Липсата на идеен сблъсък за това на какви принципи да се организира общия живот по правило дава път на друг тип съревнования за властта.

  От десетилетия в България си съперничат не политики, не алтернативни идеи за управление на публичните услуги и ресурси, не различни социални интереси, а най-вече екранни символи и образи. От речта на Симеон Сакскобургготски на поляната пред двореца „Врана“ преди точно 20 години, през последователно изградения медиен портрет на Бойко Борисов, до възхода на хора като Волен Сидеров и Николай Бареков – всеки по-значим изборен резултат не просто е минал през телевизора, а до голяма степен е бил създаден вътре в него.

  Това, което прави случая на „Има такъв народ“ различен е, че за разлика от досегашните медийно-партийни проекти, формацията на Слави Трифонов е изцяло въображаем феномен в политически смисъл.

  „Има такъв народ“ нямаше кампания извън собствената си телевизия, не влезе в дебат с никого от останалите кандидати, не се яви в никоя друга медия, не разясни и без друго твърде общата си и съвсем не алтернативна програма, не влезе в съществен диалог с гражданите.

  На пръв поглед – нищо ново под слънцето. От поне две десетилетия посланията на претендентите за изборни длъжности в България са предимно морални и естетически (и напоследък технологични), а техните програми рядко имат съществени разлики. Освен това, проекти като „Има такъв народ“ съвсем не са и българско изобретение. Комикът Пепе Грило в Италия, актьорът Владимир Зеленски в Украйна, музикантът Павел Кукиз в Полша, певецът Мирослав Шкоро в Хърватия и може би най-вече водещият на реалити формати Доналд Тръмп в САЩ до един спечелиха много високи резултати, залагайки на емоции, образи и символи без да предлагат алтернативни по същество идеи за публични политики.

  Тази световна тенденция до голяма степен се дължи на намаляващата през последните десетилетия роля на националните правителства в определящи живота на хората сектори. Сериозните публичните инвестиции, широко достъпните обществените услуги и защитата на интересите на работещите отдавна не са сред ключовите приоритети на повечето държави. Последните се превърнаха най-вече в конкуриращи се помежду си „посрещачи“ на международни инвестиции.

  Вземайки предвид и импотентността на голяма част от политиците да предложат нещо повече от по-ниски корпоративни данъци и по-ефективна администрация, единствената „алтернатива на статуквото“ се оказа стратегията въобще да не се говори за статуквото. Разговорът за икономиката и ролята на гражданите в нейното управление беше подменен от разправия за естетика, „морал“, „корупция“, „некомпетентност“, “популизъм“, „фалшиви новини“, културни и всякакви други заплахи за идентичността и т.н. Разговорът за политика беше подменен от аполитичен спектакъл и зрелищни сблъсъци между „личности“.

  Формацията на Слави Трифонов се вписа в тези тенденции по особен начин. Тази партия-холограма символно съчета технократската реторика на „Демократична България“, патриотичната семиотика на националистите, лидерско-мъжкарската поза на Борисов и ангажираността с „обикновения човек“, с която парадираше Мая Манолова като омбудсман.

  „Има такъв народ“, обаче, не просто взе „най-доброто“ от всички, но и предложи на избирателите това, което словенският философ Славой Жижек нарича „нов опиум на народа“ – самият народ. Слави Трифонов успя да превърне фестивалното усещане за сплотеност, сила, обща емоция и цел в политически афект и действие. Невъзможността за политическа програма и промяна бе компенсирано, вече по традиция у нас и по света, от единственото въобразимо политическо действие – да се объркат сметките на елита, да се ядоса естаблишмънта.

  Но това е именно опиат, а не овластяване. Икономическата програма на „Има такъв народ“ съвпада идеално с тази на ГЕРБ, а предложението за мажоритарна избирателна система даже би бетонирало Борисов (или което и да е било „статукво“) във властта. Нищо от това няма да даде на народа повече контрол върху съдбата си.

  Политическата „алтернатива“ тук е като шоколадово яйце – носталгичен спомен от детството, лъщяща опаковка, кратка сладост и прилив на енергия… на фона на идеен глад и потискащо безсилие. В това състояние на политическото ни въображение всяко партийно съдържание, което е предварително известно би лишило избирателите от електорално наслаждение. Всъщност, удоволствието никога не е било в самата играчка, а в нейното очакване. /БГНЕС.
  https://bgnes.bg/news/bozhidar-kolov-ot-desetiletia-v-b-lgaria-si-s-pernichat-ne-politiki-a-ekranni-obrazi/

 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#60] от "emil":Цената за свободата е без значение
  —цитат от коментар 65 на дерибеев


  Освен ако ти струва свободата. ;)

  Нещо като: Бих дал едната си ръка за шанса да имам две ръце.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 75. 75 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 712 Неутрално

  НА ДПС ИМ СА ИМ МАЛКО ГЛАСЕВОТЕ, ДРУГАРИ!
  Още гласове от чужбина трябват.

 76. 76 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  [quote#66:"goofy"]В момента оптималния вариант е служебен кабинет с единствената задача да промени изборния кодекс за предсрочни избори есента/quote]

  Не че нещо, ама промени в изборния кодекс, може да се направят, САМО И ЕДИНСТВЕНО от Народното Събрание.

 77. 77 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  [quote#66:"goofy"]В момента оптималния вариант е служебен кабинет с единствената задача да промени изборния кодекс за предсрочни избори есента/quote]

  Не че нещо, ама промени в изборния кодекс, може да се направят, САМО И ЕДИНСТВЕНО от Народното Събрание.

 78. 78 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Да видим сега партиите на протеста дали помнят исканията на протеста: отстраняване на мафията от властта, уволнение на Гешев и реформа на прокуратурата. За ДБ поне съм сигурен.
  —цитат от коментар 7 на spiegel

  Сигурен си колкото кметицата на Красно Село в София или кмета на Траидица?
  Е хайде ДБ нека сменя мафията де. С кого от протеста? С Маяма ("Аз предложих Пеевски"; която се разхождаше с "Да дадем шанс на Орешарски").
  Някой имам много къса памет, а се мислят за умни.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 79. 79 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#42] от "wvk19677913":Да не резнат еврофондовете , та Бойко да се смее накрая.
  —цитат от коментар 69 на ggot


  То и сега няма капацитет да се усвояват, без тенденция за подобряване - английският на ББ и вицепремиерката му и ПКП са показателни за капацитета на администрацията.

  То и на Слави английският е като на Тиквата, ама поне селекцията за балета е по-обективна от тази при калинките. Девойчетата там трябва да могат да скачат и огъват по безспорен начин, та току виж има някаква идея за връзка между лични качества и назначения.

 80. 80 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#28] от "4ove4encence":

  Ами просто голяма част отгласовете за ДПС идват от затънтени селца и махали, а протоколите от тях пристигат по-късно и се обработват най-накрая. същото беше и на предишните избори.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3526 Неутрално

  До коментар [#29] от "dedoliben":

  Ами като ГЕРБ са обещали даване на шофьорски книжки без основно образование и узаконяване на бараките...

 83. 83 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2411 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fiji":Защо Радев да дава третия мандат на ДБ? Първо, Радев още не е получил официалната подкрепа на БСП за втори президентски мандат и може да се наложи да направи някакъв жест. Второ, не знам дали би имал нещо против следващите избори да бъдат организирани от негово служебно правителство. Особено ако са две в едно, парламентарни и президентски.
  —цитат от коментар 61 на еспресо


  Жест към БСП не може да е даването им на мандат, защото и Радев, и Корнелия знаят, че не могат да съставят приемливо правителство. Ще е изгърмян напразно патрон. По-голяма тежест ще имат БСП като "златен пръст" при едно правителство на малцинството.
  А колкото до избори "2 в 1", няма как да стане. Ако има служебно правителство и нови избори, по конституция те ще се проведат доста преди президентските. Но това е много възможен вариант - да не се състави правителство. Но ако се състави, ще е едно от двете, които посочих.

 84. 84 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Да видим

  Да видим сега партиите на протеста дали помнят исканията на протеста: отстраняване на мафията от властта, уволнение на Гешев и реформа на прокуратурата. За ДБ поне съм сигурен.
  —цитат от коментар 7 на spiegel


  От всичко което си написал само едно е измеримо, но не е по силите им - уволнението на Гешев.

  Всичко останало е шментикапели и могат да обявят победа още на следващия ден след като назначат собствени министри и прокурори. При това победа завинаги, като на 9-ти септември.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#74] от "emil":

  Точно!! Страхотен лозунг им подаде

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#69] от "ggot":

  Единственото, което ще бъде резнато от тук насетне е на Боко оная работа, работа, работа.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  В Пловдив-град спрямо 2017-та, герб падат от 60 на 34, бсп - от 40 на 20 хил.

 91. 91 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Важното е, че няма да има сидери, джамбази, каракачани, сидита, контрераси, шкембета, потури и праблъгъри...

  Некой виждал ли е НеКой? Да не се е обесил от мъка, или вече крепи стабилността под нова самоличност?

 92. 92 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#21] от "Tzar Vova Josei-ki":

  А,.....как ти си пръкнал в тази не умна среда ?? Нещо като мутант....:))

 93. 93 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4098 Любопитно

  До коментар [#29] от "dedoliben":

  За сетен път се доказа, че ромите в България в мнозинството си гласуват за ГЕРБ. Остава открит въпроса дали го правят за пари или по собствено убеждение.

  Според мен първия вариант е по-вероятен.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 94. 94 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#91] от "gmranger":

  Шиши не даде предсрочни избори и така си осигури още година "спокойствие" да поразпродаде малко кочината.
  Но ние няма да го забравим ;)

 95. 95 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  „потури и праблъгъри.”
  До [#91] от "gmranger":
  „Етнопростотия” се казва на последното.

 96. 96 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#90] от "wvk19677913":

  Пловдив са яко чалгари, винаги ми е правил впечатление как като пият 2 бири и ги избива на Куку Бенд и чалги.

 97. 97 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#93] от "Иво":

  За пари и под натиск на "цигански босове". Истории на наблюдатели от такива секции се появиха из пространството. МВР удобно спи, нали шефа им и бившия им шеф за кандидат деПУТати от тая партия...

 98. 98 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  За комунетата очевидно няма дъно!
  На следващите избори най-после ще паднат под 10 %, което трябваше да се случи много отдавна!!!

 99. 99 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4098 Любопитно

  До коментар [#44] от "deepblue":

  Поне да беше казал дали болен от COVID-19 или не... досега трябваше да е излезнал резултата му от PCR теста. Обаче той мълчи... както мълча и по време на предизборната кампания.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 100. 100 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  БСП биха подкрепили и баща си /Сатаната/, само и само да се доберат до власт.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK