Защо БСП се сгромоляса така

Вместо да отвори партията си, така че да задържи някои от гласовете за Румен Радев, Корнелия я сведе до "ядро плюс".

© Лили Тоушек

Вместо да отвори партията си, така че да задържи някои от гласовете за Румен Радев, Корнелия я сведе до "ядро плюс".Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Очаквано, избирателите използваха парламентарните избори, за да накажат ГЕРБ и ДПС - онзи тандем, който установи и дълго време поддържаше сегашната феодално-гангстерска структура на държавната власт в България. Анализът на залеза на тези партии би могъл да се сведе до констатацията, че приличните хора в България успяха да се мобилизират срещу безобразниците. Защо обаче в калабалъка го отнесе и БСП - това е доста по-интересен въпрос и изисква малко по-подробен анализ.


БСП пропиля всички възможности, които протестът ѝ предостави
Както често е повтарял болшевишкият идеолог Владимир Ленин, нещата се виждат по-ясно от разстояние. Да погледнем на ситуацията дистанцирано, за да придобием по-релефна представа за мащаба на катастрофата, в която се оказа единствената в България наследствена стогодишна партия.


В последните три десетилетия София (и понякога - България) периодично избухваше в протести срещу управления, оглавявани от БСП. Поколения израстнаха с представата, че щом хората са на улицата, това означава, че свалят БСП от власт. През 2020 година обаче се случи немислимото. Хората излезнаха на улицата, за да свалят от власт Бойко Борисов, който дълги години заемаше позата на народен охранител, пазещ нацията от "комунистите".


Това беше съвършено нова историческа ситуация, бликаща от политически възможности. Една от тях беше БСП, за пръв път не като мишена на протестите, да намери своето място в тях. Да стане изразител на някакъв сектор от крайно разнообразния в идейно отношение протест и, докато броди из улиците рамо до рамо с въстаналите граждани, да смъкне старата си кожа и влезе в 21-ви век като лява социалистическа сила.


Това беше възможно, тъй като в предните две-три години вече беше станало ясно, че политическата посока в Европа се обръща: от националпопулизъм и неонацизъм в посоката на леви идеи, разпространявани из Стария континент от зелени, либерали и социалисти. Именно социалистът Тимерманс, в качеството си на заместник-председател на Европейската комисия, измисли и наложи в ЕС целия пакет, станал известен като "Зелената сделка". В този контекст БСП дори нямаше нужда да измисля нещо ново със собствени сили. Новото ѝ беше вече предоставено.


В Европа, обръщането на политиката в зелено-розово-червена посока беше плод на предходно преобръщане в сферата на идеите и представите. Ако БСП умееше да усеща накъде духат ветровете на историята, тя би прекарала 2020-та в усвояването на новия идеен материал, за да влезе в 2021-ва като адекватна политическа сила.


Пред погледа на потресената публика, както и на разнообразни анализатори, БСП не направи нищо подобно. На нито един етап не подкрепи протеста, зад който застанаха към 65 на сто от всички българи. Вместо да трупа енергия и нови идеи, Корнелия Нинова използва протестната пушилка, за да води вътрешнопартийни битки, лишени от всякакво идейно измерение.


Това политическо поведение беше, разбира се, плод на предходно усвояване на определени идеи.


Неуспешните роли на Нинова - от правоверна комунистка до дясна популистка


Важна такава идея беше внезапно възникналото недоверие към експертния подход към нещата. С помощта на експерти Нинова успя да изгради образа на кандидата за президент, който би могъл да постигне резултат над обичайното за БСП и така да влее енергия на партията. За учудване на всички, тя успя и да намери такъв човек в лицето на Румен Радев.


Месеци по-късно, вместо да ползва експерти, за да задържи инерцията от неговите почти два и половина милиона гласа, тя на своя глава реши да се направи на правоверна комунистка (каквато никога не е била) пред членовете на партията си, която продължаваше да не познава. Оттук се появиха онези скандални реплики ("демокрацията ни отне много"), които отново свалиха гласовете за БСП на изборите през 2017 година до прилягащите ѝ нива под един милион. Вместо да отвори партията си, така че да задържи някои от гласовете за Румен Радев, Корнелия я сведе до "ядро плюс".


Някъде по това време Нинова, доколкото може да се съди отстрани, престана да ползва експертна помощ и полуосъзнато сложи експертите в категорията на безполезни "джендъри". Очевидно усещайки обаче, че влиза в задънена улица, Корнелия Нинова реши да промени рязко посоката в сферата на идеологията. Но вместо да направи рязък ляв завой, тя реши да завие към крайната популистка десница. Традиционната ѝ заявка да бъде "Виктор Орбан в пола" се облече в идейните дрехи на полунацисткия балкански популизъм. Последва громенето на "джендър идеологията" и на Истанбулската конвенция, заклеймяването на либерални и левичарски идеи, както и прегръщането на "традиционните български ценности".


Проблемите със завоя вдясно бяха няколко. Първо, на тази територия в България вече имаше по-убедителни играчи като ВМРО, "Атака" и подобни. Второ, самата територия на полунацисткия популизъм вече се свиваше като шагренова кожа дори в България, да не говорим за Европа. Нито общественото мнение, нито хората вътре в БСП разбраха, какъв е този идеен трик. Никой не взе насериозно "консервативния социализъм" на Нинова. Резултатът бе, че на политическия тепих тя се свлече от категория "тежка", каквато се беше оказала след победата на Радев на президентските избори, към категория "комар"


Едно ново ляво поколение търси своето представителство


Неубедителна опозиция в парламента, пропуснала да участва във всенародния протест срещу безобразията на управляващите, с напълно неясна идейна физиономия, привиждана като част от омразното статукво - нямаше как подобна партия да не загуби на изборите през 2021 година. Онова обаче, което се случи бе не просто загуба, а зрелищен погром - плащане на цената не само за неадекватните действия на Нинова, но и за действия на нейните предшественици. След 2001 година БСП не е била трета сила на парламентарни избори. И никога не е имала толкова слаб резултат.


А през цялото това време на всички беше ясно, че образованите младежи под 25-годишна възраст са едно цяло ново ляво поколение. Никой от БСП не се оказа способен да говори с него. Но то продължава да е тук и да търси своето представителство.


Очакваме появата на прилична и модерна лява партия, макар и с 30 години закъснение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 865 Неутрално
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Играха за бойко през цялото време, независимо от приказките.Хората не са тъпи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 999 Неутрално

  Защото електората им измря.

 4. 4 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 285 Неутрално

  с лидер като Курнела - това е абсолютен успех...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 5. 5 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Защото 30 години след 45-те, започваме да ги позабравяме. Масовия избирател в момента не е живял активен обществен живот през тези 45. БСП държаха резултати само защото бяха единствена голяма алтернатива на ГЕРБ. Е вече, не са единствена и сега едва започва краха. Ако новите 3 партии не направят правителство с ГЕРБ, резултата на БСП на изборите през октомври пада до 10%.

 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  БСП абсолютно винаги се е крепила на демагогия,фантасмагории,открито навеждане към Масква и ...усвояване на чужди пари!!!!Само крайно недоучили и промити хорица могат да вярват на пещерният популизъм на БКП(БСП).

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 7. 7 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 589 Неутрално

  На Бузлуджа Димитър Благоев яко псува!

 8. 8 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Защо се сгромоляса чак сега? Аз викам заради поддръжката и от многозначния Запад. Станишев, шеф на ПЕС, Бокова шеф на ЮНЕСКО. Баси, това е все едно да четеш фамилиите на хитлеровата върхушка.

 9. 9 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Защото тръгнаха в посоката на национал-комунизма на Живков от началото на 80-те и защото са като изкопани динозаври пред която и да е лява европейска партия.

 10. 10 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Корнелия е истинска анти-комунистка, тая съсипа всичко в БКП. На България спешно и трябва истинско модерно ляво

 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Те просто толкова си могат. Не се научават на нищо ново, не забравят нищо старо !!! кое по-точно не Ви е ясно ??? Надявам се при следващи избори да са при ВМРО-то.

 12. 12 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Независимо защо, все е кеф!

 13. 13 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2243 Весело

  Дали не е защото Нинова има самочувствието да разкара корумпетата? За първи път БСП изглежда като европейска левица, явно, че това не е целта на ченгетата.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 14. 14 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Ми защото "модерното ляво" са Демократична България".

  П.С. ако някой не смята така да ми даде конкретни примери за изцяло десни политики.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 15. 15 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  бе, гледам аз на междинните резултати, че Слави набира сила и измества ДПС и си викам - ще пусна за него, въпреки, че не го понасям и не му глеедам чалгите...
  оказа се, че той измести и червените престъпници, което определено ми оправи деня:)

 16. 16 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Защото по дясна партия в България няма .
  Коя партия има най много милионери , хубавото е че през известно време си ги отстраняват за винаги.
  Коя партия въведе плоският данък , в колко страни от ЕС взимат данъци от минималните заплати .
  И най на първо място защото сложиха начело госпожа лъжа .
  Най бедната страна в ЕС има нужда от силна лява партия , но това не е БСП и няма и да бъде .

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Весело

  До коментар [#15] от "dma12587967":

  Ти ли другарю гербер. Бързо се преориентираш към новия господар!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  От европейските избори на 25.05.2019 г. до 04.04.2021 г. са починали около 250 хиляди българи. За БСП демографията е мач за 6 точки, който губят - старите си отиват, но тяхното място не просто се опразва, а на тяхно място влизат новите набори гласоподаватели, сред които са популярни съвсем други партии. Същото важи в по-малка степен за ГЕРБ и патриотите, само новите партии в парламента са имунизирани и времето играе за тях. Ако БСП не подкрепи правителство на Слави, ДБ и Мая, есента изборните резултати ще са още по-лоши.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#15] от "dma12587967":

  и не му глеедам чалгите...

  Гледай му класическата музика, бе. Ентелектуалецо. Много фен на класическата музика, много нещо.

 21. 21 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  И най на първо място защото сложиха начело госпожа лъжа .

  Защото произхожда от бедно селско семейство на селски тарикати.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Лесно му е на Генчо да препоръчва на Корнито как да утвърждава гражданските ценности (гей маридж и пр.) сред селската младеж. На мен ми напомня времената, когато същата партия беше прекръстила Варна на Сталин, а един чиче обикалял плажа и викал "Варненска ментааа! Варненска ментааа!" Бдителен гражданин му направил забележка, че вече нема Варна, а чичето му подал стоката и рекъл "А викай ти Сталинска мента".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2238 Неутрално

  Вие познавате ли някой от младите активисти в БСП?
  Ако да- вече имате отговор на сгромоляването.

  Между другото - за 10 години ГЕРБ съдаде същата шайка млади некадърни кариеристчета. Така че да не питате следващия път защо се сгромоляса и той.

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  БСП е партията на нагаждачите,полулумпените и прикритите сталинисти.Масата от прости гласуващи за нея са водени винаги от спомените за безплатният сутлияж в соца и 50 те стотинки трудоден на полето.Мимикрията и откровената демагогия обаче бавно и сигурно събаря тази партия.И сега върли фенове като Кеша,Кмета и сие ловко се правят на "демократи"....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Началото на края за БСП го постави вожда Първанов и придворните му. Отцепиха се и сътвориха някаква временна политическа патерица. За Станишев не е нужно дори да се коментира. И стигаме до Нинова, която няма нито капацитет, нито харизмата на лидер. Не може да се справи с вътрешните борби в БСП, само ги задълбочава. Другият основен проблем на БСП е, че основният им електорат, който се състои от пенсионери на възраст си заминава лека, полека.

 27. 27 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Корни, не ги слушай! Бъди твърда! Никаква оставка! Ти можеш още!

 28. 28 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#15] от "dma12587967":и не му глеедам чалгите...Гледай му класическата музика, бе. Ентелектуалецо. Много фен на класическата музика, много нещо.
  —цитат от коментар 20 на blondofil


  Гледаш песните на Моцарт?

 29. 29 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  бе, гледам аз на междинните резултати, че Слави набира сила и измества ДПС и си викам - ще пусна за него, въпреки, че не го понасям и не му глеедам чалгите...оказа се, че той измести и червените престъпници, което определено ми оправи деня:)
  —цитат от коментар 15 на dma12587967


  Да, ама сега създадохте проблем на Славиту с тез могу проценти... шокиран се скри от публиката.

 30. 30 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Защото ДПС,БСП,ГЕРБ и техните производни крадяха безочливо и рушаха всичко.Иначе хвалбите им до небесата,но реалностите са други.

  shlshlshlshl
 31. 31 Профил на shylock
  shylock
  Рейтинг: 24 Неутрално

  До коментар [#23] от "Един вампир броди из Европа":

  хахаха....не виждам много връзката, но примера е забавен:)

 32. 32 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Корнелия пречисти партията от Герговци, Миковци и т.н и те и отмъстиха, плюс АБВ и ИТН това е резултатът.

 33. 33 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Промяната е поколенческа и културна в самата електорална база. Хората под 30-35 консумират информация по съвсем други канали, живеят в по-фрагментиран постмодерен свят, разпознават съвсем различни авторитети и културни институции.

 34. 34 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5640 Неутрално

  "Защо БСП се сгромоляса така"

  Защото живеят и работят с методи от миналото

 35. 35 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Отговора е елементарен! Защото не застанаха твърдо срещу политиката на ГЕРБ. Даже напротив - не забелязваха, какво прави ГЕРБ през прокуратурата. Дори срещу техния президент. И още не искат да забележат! БСП въобще не могат да усетят духа на времето и народа. Мухлясал парцал, заседнал някъде в миналото.

 36. 36 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Защото БСП е старата БКП. Това не са социалисти, а корумпирани комунисти, работещи в полза на чужди евразийски интереси, т.е. против България. Тази партия дълго време беше подкрепяна от пенсионери и купените гласове на етноси. БСП(БКП) е най-дълго управлявалата партия и е доказано вредна за България.

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Отговорът е прост: защото измряха доста пенсионери с ковид..

 38. 38 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#3] от "Шоршо":

  Точно. Ако знаех че има такъв отговор нямаше да пиша

 39. 39 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Бъсъпъ-то е пред зануляване, няма я идеологията с която заблуждаваха лековерните!Остана им сервилноста към рублата,неистовата жажда за власт и мерака за последно да съсипят Родината, само да им се отдаде възможност!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 40. 40 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  " БСП пропиля всички възможности, които протестът ѝ предостави "

  Какви възможности е предоставял този протест?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 41. 41 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Началото на края за БСП го постави вожда Първанов и придворните му. Отцепиха се и сътвориха някаква временна политическа патерица. За Станишев не е нужно дори да се коментира. И стигаме до Нинова...
  —цитат от коментар 26 на Milko

  Пропусна Миков! И ако след него всички си мислехме, че по-зле за тая партия не може да стане, Нинова ни опроверга.

 42. 42 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 787 Неутрално

  "Традиционната ѝ заявка да бъде "Виктор Орбан в пола" се облече в идейните дрехи на полунацисткия балкански популизъм. Последва громенето на "джендър идеологията" и на Истанбулската конвенция, заклеймяването на либерални и левичарски идеи, както и прегръщането на "традиционните български ценности"."

  Може и да е искала да бъде Виктор Орбан, но копираше и продължава да копира Путин. И тя и цялата и партия са (не)прикрити путинофили и русофили в най-слугинската им форма.

 43. 43 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":

  " Ако БСП не подкрепи правителство на Слави, ДБ и Мая, есента изборните резултати ще са още по-лоши."

  Донякъде съм съгласен, но комунистическата партия няма как да подкрепи някого срещу собственото си отроче - Герб. За целия мандат на Баце, тези хора нито един път не дадоха знак, че са против него, нито със скандалните снимки, нито с изслушването на Каскета, нито с корупционните схеми на шайката. Отделни членове на партията се сблъскаха челно с Баце, като Йончева, но това не беше политика на партията. Не защитиха и собствения си Президент от набезите на мутрите, а си траяха и под сурдинка протестираха. Нищо, нищичко!
  Тази партия няма как да мине на друго ниво, освен да се саморазпусне и да се отиде към създаване на социалдемократическа партия от западен тип. Курнелка е селска пръчка и не става за нищо.
  Всъщност, гербаджиите са като мутирал щам на комунистите, но много по крадлив и безочлив. Герп не е партия това са само криминални типове, излезли от утробата на БКП. Така че няма да се случи нищо подобно.

 44. 44 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  ..... На мен ми напомня времената, когато същата партия беше прекръстила Варна на Сталин, а един чиче обикалял плажа и викал "Варненска ментааа! Варненска ментааа!" Бдителен гражданин му направил забележка, че вече нема Варна, а чичето му подал стоката и рекъл "А викай ти Сталинска мента".
  —цитат от коментар 23 на Един вампир броди из Европа


  Вицът си го бива ++++++++++.

 45. 45 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  ..... На мен ми напомня времената, когато същата партия беше прекръстила Варна на Сталин, а един чиче обикалял плажа и викал "Варненска ментааа! Варненска ментааа!" Бдителен гражданин му направил забележка, че вече нема Варна, а чичето му подал стоката и рекъл "А викай ти Сталинска мента".
  —цитат от коментар 23 на Един вампир броди из Европа


  Вицът си го бива ++++++++++.

 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Дайнов е писал много щуротии , но тази е .............потресаваща. Корнелия загубила ,защото застанала на страната на нормалните ценности :)) Тоест подкрепата за ГЕЙ - Мей ..и осигурява същия брой хора.
  БСП има нещо твърдо ядро, близко към 600 000 души и то си стой. Не гласуваха малко над 150 000 възрастни хора , подплашени от умишлено водената ПРОПАГАНДА на медицински фашизъм. Защо не бе припозната като част от протеста е друга БИРА, ... БСП бе част от протеста , а партийната телевизия на БСП бе единствената дълго време с преки излъчвания. При нормални избори БСП ще се върне в полето 600 000 .. Партията която няма бъдеще , е ГЕРБ ...., това ще се стопи до една година. А, обстоятелството че си бил ГЕРБ ще се налага като нещо "лош период от биографията" . Всеки ГЕРБЕР трябва да иска извинение от Българите за извършените престъпления !

 47. 47 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "А през цялото това време на всички беше ясно, че образованите младежи под 25-годишна възраст са едно цяло ново ляво поколение. Никой от БСП не се оказа способен да говори с него. Но то продължава да е тук и да търси своето представителство.


  Очакваме появата на прилична и модерна лява партия, макар и с 30 години закъснение."

  Че нали си имаме ДБ? Или търсим още по - ляво?

 48. 48 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  [quote#29:"Нинов"][/quote]

  Той не се е и показвал.
  Още не е късно да проумеят хората що за чудо на мисълта са избрали.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 49. 49 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 566 Неутрално

  БСП отдавна се е сгромолясала, това е партия от миналото, която няма място в съвременния политически живот на България.

 50. 50 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#29] от "Нинов":


  Да, ама сега създадохте проблем на Славиту с тез могу проценти... шокиран се скри от публиката.

  Аз да ти кажа каква е истината. Слави редовно чете форума на дневник и му вярваше, че като чалгата няма шанс да мине 4те процента. И сега е в шок, че взе 18%

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#23] от "Един вампир броди из Европа":хахаха....не виждам много връзката, но примера е забавен:)
  —цитат от коментар 31 на shylock


  Абе и аз не я виждам, ама я усещам с постцоциалистическите сетива. Искате от Корнито хем да оцелява политически, хем да обновява (уффф... 31 джендъра!), хем да котка древноегипетския си електорат, хем да се справя с вероломните си и ограничени кариеристчета. Ми тва да не е Фата Моргана

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 493 Неутрално

  С идеология само не става. Има ясна линия на разделение между статуквото и опозицията. БСП ще трябва да избере къде стои. Отваря им се добър шанс да минат на страната на спечелилата в тези избори опозиция и да отсотяват интересите на избирателите си, които в голяма степен са хората на възраст.

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1694 Весело

  Еужен дьо Миндя звучи тъжно..., което е тъжно!!!

 54. 54 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2135 Весело

  Защо БСП се сгромоляса така
  ******************************************

  Как защо - ами ефектът "Миндя"?

  Мараба, С-ДС доносници!
 55. 55 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#29] от "Нинов":Да, ама сега създадохте проблем на Славиту с тез могу проценти... шокиран се скри от публиката.Аз да ти кажа каква е истината. Слави редовно чете форума на дневник и му вярваше, че като чалгата няма шанс да мине 4те процента. И сега е в шок, че взе 18%
  —цитат от коментар 50 на blondofil


  Айдее, тук се появиха и изявени слависти.

  Време беше, сила сте.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 56. 56 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Весело

  Сега пък сълзи и сополи защо БСП не е втора сила. Ами защото за нея гласуват само надъхани пенсионери и то тези над 65-70 години, а мнозинството са около 80-те.
  А че някои са разчитали БСП едва ли не да спечели изборите или поне да изостане с 1-2%, си е за тяхна сметка.
  Сега се търси общ фундамент за коалиция на някаква си зелено-розово-червена база, като лекият намек е, че Корни трябва да се разкара и да дойде някой по-млад розово-зелен другар.
  Прозрачни манипулации, както винаги.

 57. 57 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  "" Това беше възможно, тъй като в предните две-три години вече беше станало ясно, че политическата посока в Европа се обръща: от националпопулизъм и неонацизъм в посоката на леви идеи, разпространявани из Стария континент от зелени, либерали и социалисти. Именно социалистът Тимерманс, в качеството си на заместник-председател на Европейската комисия, измисли и наложи в ЕС целия пакет, станал известен като "Зелената сделка". В този контекст БСП дори нямаше нужда да измисля нещо ново със собствени сили. Новото ѝ беше вече предоставено.


  В Европа, обръщането на политиката в зелено-розово-червена посока беше плод на предходно преобръщане в сферата на идеите и представите." ""
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Този текст е от тази статия - - Защо БСП се сгромоляса така.
  Не виждам смисъл да го коментирам. Само ще препоръчам на всички да прочетат отново текста за новата зелено-розово-червена посока и да разберат какво ни очаква.

 58. 58 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 658 Неутрално

  ...БСП не направи нищо подобно. На нито един етап не подкрепи протеста, зад който застанаха към 65 на сто от всички българи...

  Ако това беше станало, протестът щеше да пресъхнат, почти веднага!!!Ако не никой, то поне 90% от хората, които бяхме по площадите и улиците, не вижда и никога няма да види БСП, като вариант и алтернатива на ГЕРБ.
  БСП имаше достатъчно време за 30 и повече години, да се превърне в истинска лява, прогресивна, модерна партия, но тя постоянно избираше утъпкания път да защитава проруските интереси у нас.Само със смяна на името - не става!
  Така, че - БСП е с предизвестен край - изчезва!Не за друго, а защото на нейната територия вече има други партии и организации /Възраждане например/, които далеч по-успешно печелят предимно млади хора, които да свирят на тази струна!
  И не само далечното, но и близкото и минало на БСП, са показателни и не могат да се забравят!Когато бе в управлението, като коалиционен партньор, тя вършеше точно това, което после ГЕРБ, много по-успешно правеше - обслужваше собствено фирми и хора, плащаше на държавната администрация или в най-добрия случай си затваряше очите за нужните реформи и промени.
  И затова не е чудно, че много хора, в това число и главния и електорат - пенсионерите - бързо припознаха ГЕРБ, като тяхно "по-добро" продължение!

 59. 59 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2341 Неутрално

  До коментар [#50] от "blondofil":

  Краси Радков се обажда на Слави:
  - Шефе, шефе, двуцифрени проценти!
  - Дейбъ и простия му народ! Пускай кепенците, Гацо!

 60. 60 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1354 Весело

  Андрей Райчев каза нещо за БСП, което споделям: "БСП преди Нинова беше една голяма и сложна партия. Нинова я направи малка и проста." Нинова се оказа интелектуално доста ограничена, но силно егоцентрична личност. Тази комбинация е силно разрушителна и, като включим нелепата й визия, картинката по опростачването на БСП добива завършеност ... :-)

 61. 61 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#58] от "Капабланка":

  Възраждане са много, много далеч от "прогресивни" и още по - далеч от неолибералните идеи. Просто са по - млади. Нищо общо с "модерна лява партия" нямат. В България ДБ се доближава най - много до това определение.

 62. 62 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Андрей Райчев каза нещо за БСП, което споделям: "БСП преди Нинова беше една голяма и сложна партия. Нинова я направи малка и проста." Нинова се оказа интелектуално доста ограничена, но силно егоцентрична личност. Тази комбинация е силно разрушителна и, като включим нелепата й визия, картинката по опростачването на БСП добива завършеност ... :-)
  —цитат от коментар 60 на Иполит Матвеевич


  Браво на кака Курни, все така!

 63. 63 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3884 Весело

  Очакваме появата на прилична и модерна лява партия, макар и с 30 години закъснение.

  Има да чакате!

 64. 64 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#63] от "Patsis":

  То си я има. Срам ги е да кажат коя е само, защото се пише "дясна".

 65. 65 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#59] от "Нинов":

  Сериозна заявка за конкурса "текезесарски стенвестник"

 66. 66 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 522 Весело

  Корни вечен преЦедател на БКП! След 5 години да не могат да минат 4% дано. Съдбата им предлагаше ниска топка след ниска топка, но те упорито си ритат късмета. Корни така и не стопли, че нейните гласоподаватели мрат най-много от пандемията. Важното е да се вземе комисионна за СпутникВ.

 67. 67 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Неуспешните роли на Нинова - от правоверна комунистка до дясна популистка
  ===
  Неуспешните роли на Нинова - от заклета седесарка, през правоверна комунистка до дясна популистка.
  Фактологията дайнов...
  И как точно ГЕРБ са наказани, след като са далеч пред всички !?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 68. 68 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Корнелия е истинска анти-комунистка, тая съсипа всичко в БКП. На България спешно и трябва истинско модерно ляво
  —цитат от коментар 10 на Dark

  ===
  ДъБъ?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 69. 69 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#66] от "vadrigar":

  Важното е да се вземе комисионна за СпутникВ.

  Аз знам, че личният пример никога не е бил на почит сред комунистите, но кака Корни,няма ли да си хакне един Спутник 5?

 70. 70 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Женя тръгнал да реве за Партията-Майка. Късно е либе за китка, късно е. С БСП се сгромолясва не само една партия на мародерства и зло. С БСП идва краят на една епоха - организация, която все някякси успяваше да помири генерали, властни бизнесмени, отговорни другари, руснаци, руски подлоги, обикновени агенти и висши политици - за по-кратно - измет, изметта на нацията.

  Сега следва не лека част - следват мафиотски войни на мутри като Славчо и Бойко, Божков и кой ли не, но вече го няма големия мастодонт. Колкото и да са мощни тези мутри те са просто хора и след 10тина година България ще бъде модерна европейска държава скъсала с Русия.
  Е, те станаха 40 години. Като в Библията

  15.02.1989 - 07.02.2018
 71. 71 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Защо БСП се сгромоляса така
  ===
  Щото Корнелия викаше Бойко да се разберат като мъже. Ми разбраха се.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 72. 72 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  15:24, 6 апр, '21 / Неутрално
  Корнелия е истинска анти-комунистка

  Така е истинският комунист вече е пуснал връзки и си е боцнал Спутник, внос по второ направление ( с валута става въпрос)

 73. 73 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#67] от "clarkv622":

  Неуспешните роли на Нинова - от заклета седесарка, през правоверна комунистка до дясна популистка.

  И (ш тихо да не се разчуе) приватизатор- милионерка.

 74. 74 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":" Ако БСП не подкрепи правителство на Слави, ДБ и Мая, есента изборните резултати ще са още по-лоши."Донякъде съм съгласен, но комунистическата партия няма как да подкрепи някого срещу собственото си отроче - Герб.
  —цитат от коментар 43 на SSS


  ГЕРБ даде 44 милиона от нашите пари на Джоре Бърдоквата да разцепи БСП. Варненската дупка 2 години не е пипната - вече е напълно ясно за какво са били парите. Вторият опит може да се окаже успешен и щом са се опитали с БСП, партия на 120 години, то на ИТН, ИСМВ и ДБ вече им кроят капите. После да не си скубят косите, че са се почесвали когато е трябвало да действат.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 75. 75 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Четири години да си против крадците, единственият против крадците и накрая да се появи Дайнов и да ти каже, че е виновна една персона?! Гласувах. Опашка от 20-тина човека - нито един над 40 години. Да, пенсиите не се явиха; здраво наплашени за здравето си, което здраве и без ковид си е за оплакване, те просто не отидоха да гласуват. Пропагандата ги прикова по домовете им. Пропуска Дайнов, че близо 50 хиляди гласа отидоха директно за други партии, пропуска, че стигматизираната партия винаги, от 30 години, е донор за всички останали партии. Големият виновник едва ли е само Нинова. Пропадането на БСП започна още от момента, в който един селски хитрец - Първанов, я разцепи, още когато едно "модерно" лайно - Станишев, се оказа абсолютен боклук. Нинова е виновна безспорно, но за друго - да си види първо"пернишките" избраници!

 76. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#58] от "Капабланка":

  Разбирач на истинската лява политика . :)) Някакво по съществено изречение ? ;)

 77. 77 Профил на loreth
  loreth
  Рейтинг: 451 Весело

  "Защо БСП се сгромоляса така"

  На кой му пука - важното е че се случва!

 78. 78 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  ".....В Европа, обръщането на политиката в зелено-розово-червена посока беше плод на предходно преобръщане в сферата на идеите и представите. Ако БСП умееше да усеща накъде духат ветровете на историята, тя би прекарала 2020-та в усвояването на новия идеен материал, за да влезе в 2021-ва като адекватна политическа сила......"

  Не мога да разбера, г-на Дайнов.... съжалява за БСП-то ли?

  Колкото за.....".... зелено-розово-червена посока....." при нас е още по-силен тренда - "..... синьо-зелено-розово-червена посока....".....

  Истинското дясно не се класира.......

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 79. 79 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2694 Весело

  До коментар [#69] от "blondofil":

  Като гледам колко си хакнат , ама си го знаеш ...:)

 80. 80 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 840 Неутрално

  "Защо БСП се сгромоляса така"

  Краткият отговор е , защото мерише на мухал.

 81. 81 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#78] от "the_flea":

  Така е. Ясно си пролича с КОД, които най - много се доближават до "истинско дясно" от Западен тип в България.

 82. 82 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Дайнов писал си много глупости, но тази ти статия те доказва като абсолютен идиот!
  Курнелата произлиза от най-старата мафия, тази на БКП от която излязоха всички, абсолютно всички мафиоти, включително и твоите работодатели Прокопа и Божков.
  Курнелата иска и ще го направи да стане Капо ди тути капи на БКПто.
  ДБ е тая бленувана розава партия, ама не може никога да порастне нито колкото БСПто навремето, нито колкото ГЕРБ щото и е малко мафиотската сила, а и най-вече щото и именно щото защитава умопомрачението на розавият фашизъм - ИК, бракове между гейове и зелените щуротии.
  Ти само гледай как тия шизофреници ще налеят и наливат здраво вода в мелниците на новите наците в Европа - льо Пен, Орбан и АзГ - тия нямаше да ги има ако не са розаво/зелените фашаги!
  Но да се върнем на Курнелата - тя иска да има и ще има своя собствена партия. Курнелата и е ясно, че и Вашето отроче ДБ няма да го бъде без благословията на майфията , щото Баце ти, който порасна от мафията, наедря много и заграби по-голямата погача за себе си. За тва е това ритане на кокалчета. Баце ти е един голям, хитър мафиот, Курнелата е стара и печена мафиотка, а вие сте само едни дребни гангстерчета все още , много далеч от тяхната класа. Сега виждам се надявате на благословията на кака Кортни и Радев ...и това ми било анти-руска партия . гнус...

 83. 83 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Пълни глупости. Защо БСП постигна лош резултат?

  1. Ковид и възрастта на електората им: избори в пик при провалена ваксинация ги принуди да си останат вкъщи.
  2. Протестната вълна обхвана по-младите, а те са податливи на популизъм и съответно се подведоха по крякането на Слави, Бойкикев, Мая, Бабикян, Божков и пр. "лица на протеста", които го яхнаха.

 84. 84 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абе и ДеБъ нямат голям успех.
  Не знам кво се радват толкова с тия 10% .
  Те си знаят либералите...
  Щото уж искат да управляват и обясняват на всички колко са умни и красиви, но май хората не ги припознават.

 85. 85 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#84] от "Александър":

  На практика ДБ получиха същия брой гласове, колкото и на предишните избори поотделно ... Изпъкват малко повече единствено заради това, че общата активност сега беше ниска и електоратът на големите партии си остана вкъщи.

 86. 86 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4430 Весело

  До коментар [#63] от "Patsis":

  Май не ти разбраха коментара. Според мен Дайнов леко утрира с честата употреба на "полунацисткия балкански популизъм", но като цяло е прав с това, че Нинова съсем егоцентично и целенасочено започна със Сталински чистки на несъгласните и пропагандира модел, който няма нищо общо със социал-демокрацията или социализма разбиран в концептуалната сфера на Европейския Съюз.

 87. 87 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  БСП се сгромолясва, щото е вече исторически ненужна партия. Специално лошия резултат се дължи най-вече на факта, че Нинова изобщо не може да емулира БКП тоталитаризма в партията, който е съзнателно търсен от старите комунисти, които пък с всеки изминал ден стават все по-малко, поради чисто биологични причини. БСП е просто един труп, който трябва да си отиде, мегдан и желаещи да заемат нишата и има много, бсп не влиза в тая ниша и е просто безсмислена партия на автопилот.

 88. 88 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#74] от "cinik":

  абе малко трудно щеше да му бъде на свинаря.
  според мен, пеевски активира варненския общински съвет
  да даде 44 милиона на гергов, а след това гергов му даде
  слънчев ден чрез ангел палйски.

 89. 89 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 560 Весело

  Няма нищо по-хубаво за БСП от тези избори. Партията е реформирана, Корнелия вкара млада, свежа кръв, преряза всички връзки с олигархията, зададе ѝ местен фокус, различен от пагубната джъндър политика на либерастите. И което е по-важно, в момента БСП е балансьорът, това което не се виждаше как ще стане, ако е втора (да намери патньори), изведнъж ще стане по-лесно, БСП е с развързани ръце, щото другите ще почнат да търсят партньорство с БСП. А Корнелия като по-опитна и по-обиграна от Сценаристите на Слави и "умните и красивите", ще намери начин да се възползва. Властта, реалната битка за властта се връща в парламента, а там БСП е много по-обиграна.

  Who the fuck are you to lecture me?
 90. 90 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#89] от "Helen of Bikini":

  загаси лампата и оди да спиш.
  ама обиграно го направи.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Защо БСП се сгромоляса така ? ......защото не са леви и са най голямата измама на прехода...... а и се превърнаха в наследствена партия, което съвсем отврати хората..... Ще си предават постове по наследство, гнус пълна.....

 92. 92 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Грантаджийските дървени философи открай време опитват да внушат, че с Нинова начело БСП била понасяла щети, задето уж не изглеждала толкова европейско-социалистическо-либерална, ами консервативно-националистическа. Ами тя е такава, защото това иска електоратът им, бе. В България евро-лявата либерастия не никне, не цъфти и не връзва! Жив пример са ДБ-тата ...

  А най-много ги е яд, че отряза крилата, подкрепящи близки отношения с ГЕРБ и Пеевски! Ах какъв вой и квичене настана, като изритаха и Станишко! Наричаха го гарант за европейска ориентация и какво ли още не, то беха сълзи, чудо ...

 93. 93 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Модерна лява партия не се става само с преименуване, както стана през 1990 г. Не може да искаш да си приемник само на хубавите неща, а лошите да ги припишеш на предишните и да ги признаваш с полоивин уста. Не може да има недомлъвки и теми табу. Тази работа става с разформироване, искане за прошка за сторените грехове, а те не са никак малко и малки и после на чисто...Със сто и кусур годишна история се хвалят футоблни клубове, а не партии, които са осъзнали историческата си вина и отговорност. Къде другаде в Източна Европа се случи подобен "катарзис" само с преименуване? Въобще сме уникална държава и не само с това. Има ли например друга такава, в която едва ли не половината улици носят руски имена, както и патриаршеската ни катедрала и да дойде тука руският патриарх и да ни каже, че сме неблагодарни. Има ли другаде по света такова нещо? Има ли също случай някой да цензурира патриарха на националната си литература и други свои национални герои, за да не обиди някой друг - я руснак, я македонец? Вазов имам предвид и не само него.

 94. 94 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#89] от "Helen of Bikini":
  Е такъв глупак не бях виждам
  https://m.24chasa.bg/novini/article/9684074

 95. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ........ А не им ли дойде множко тая наследственост в партията а?....... дъщерите на Румен Овчаров, Красимир Премянов и Андрей Райчев........Пирински....и......и ......и........ а да ги коронясат тея пишман социалисти не искат ли?...... идея си нямат какво е социализъм, но социалисти били.......

 96. 96 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#13] от "etty1":

  Ахахахахх Вие сериозно ли? Коя модерна лява партия е срещу " Истанбулската конвенция", срещу малцинствата, срещу имигрантите, срещу гей браковете и т.н. Коя модерна лява партия има консервативна лелка за председател и членове на средна възраст над 60 г.? Нещо да сте чули за климат или екология от БСП? Имаше тук-там някой объркал се младеж, даже един успя да стане случайно евродепутат, но дотам, старите комунета му срязаха крилата и го натикаха в дълбоката провинция, вместо да го използват. БСП не е социалистическа партия и никой нормален ляв човек няма да гласува за тях. Гласуват изкуфели бабки с носталгия по младостта и ТКЗСто, но демографските процеси си казват думата и избирателите им леко-полеко се преселват отвъд. Пожелавам й успех на Нинова, добре се справя с ликвидацията на БКПто, да продължава в този дух.

 97. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#86] от "daskal1":

  пропагандира модел, който няма нищо общо със социал-демокрацията или социализма разбиран в концептуалната сфера на Европейския Съюз.

  Как да няма?!? Всяка европейска социалдемократическа партия на 9ти май развява червени знамена пред паметниците на Альоша и изказва благодарност на руските войни за освобождението ни от фашизма.

 98. 98 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Вие познавате ли някой от младите активисти в БСП?Ако да- вече имате отговор на сгромоляването.Между другото - за 10 години ГЕРБ съдаде същата шайка млади некадърни кариеристчета. Така че да не питате следващия път защо се сгромоляса и той.
  —цитат от коментар 24 на taratanki


  Абсолютни кариеристчета НЕСПОСОБНИ за друго виждащи своя шанс в БСП /партията на СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ /! Нейния електорат бяха/но умират/ закостенели комунистически мозъци и ОЛИГОФРЕНИ запленени от сладките приказки за РАВЕНСТВО по комунистически""ОТ ВСЕКИ СПОРЕД СПОСОБНОСТИТЕ НА ВСЕКИ СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ ""

 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  БСП е дясна консервативна партия на тежката олигархия = за това дъртите комунисти не излзоха да гласуват, а младите леви се разпиляха и Нинова загуби 300 000 гласа заради политкоректно за ЕС говорене и наблягане на "бизнеса и предприемачите" . Гласовете за Радев не са само леви и не са на Нинова , а протестен вот срещу ГЕРБ, който по-късно прерастна в летни протести на градската десница ... където общо взето БСП не бе желана :-) ако не ви харесва моето мнение ... чукайте си минуси

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#96] от "tediblabla":

  Стига бе. 200 000 АБПФК та имаме, все някой внук ще пусне червена бюлетина от признателност към наследствения апартамент.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK