Всекиму според определеното: преференциите не променят листите при Слави Трифонов

Всекиму според определеното: преференциите не променят листите при Слави Трифонов

© Юлия ЛазароваИзбирателите на "Има такъв народ" най-често не са се възползвали от възможността да дадат предпочитанието в гласа си на кандидат от листата на партията или просто са отбелязали като преференция първия от нея. Така листите за депутати на формацията на Слави Трифонов остава така, както е определена от партията. Това показват изчисления на "Дневник" на база на протоколите от районните избирателни комисии за цялата страна.


Очаква се в четвъртък Централната избирателна комисия (ЦИК) да има окончателно решение за разпределението на мандатите по партии (а до неделя да бъдат обявени и имената на депутатите), но на база листите и резултатите от изборите могат да бъдат направени прогнози кои биха били депутатите от "Има такъв народ". Общо между повечето сред тях е, че участват в предаванията по телевизията на Слави Трифонов "Седем осми" - като водещи, репортери, сценаристи и гости.


Според прогноза на "Маркет линкс, цитирана от Би Ти Ви, "Има такъв народ" ще има 51 депутати. За да сработи преференцията, поне 7% от хората, подкрепили листата в даден избирателен район, трябва да са гласували и за конкретния кандидат от листата. Гласовете на избирателите, които не са отбелязали предпочитание, се смятат за водача на листата.
В първи избирателен район Благоевград, където според решение на ЦИК мандатите са 11, "Има такъв народ" е втора политическа сила с 23 014 гласа (или 14.99%), след ГЕРБ-СДС. Тъй като преференции най-често не са отбелязвани или е посочвано предпочитание към първия в листата, по всяка вероятност депутати ще бъдат адвокатът Илко Стоянов (и бивш зам.-кмет на Петрич) и юристът Георги Попов. Трети е Христо Гушков, който е координатор на "Има такъв народ" в Сандански.


Във втори избирателен район Бургас, където мандатите са общо 14, "Има такъв народ" е втора политическа сила с 26 334 гласа (или 15.33%), след ГЕРБ-СДС и с близък резултата до БСП (14.29%). Така депутат с много голяма степен на сигурност би бил сценаристът от екипа на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. Много вероятно е да депутат да стане и Димитър Гърдев, който на сайта на партията е определен като "дипломат, експерт по международни отношения и международна сигурност". Трети е Александър Марков, за когото няма информация на сайта на партията.


В трети избирателен район Варна, където има 15 мандата за разпределяне между политическите партии, "Има такъв народ" е получила 37 959 гласа (19.24%) и е втора, след коалицията ГЕРБ-СДС. Водач на листата е Слави Трифонов, като за него са отбелязани 13 599 преференции. Към резултата му се добавят и 21 217 гласа, при които не са посочени предпочитания. В листата от Варна следващи са Любомир Каримански и Бойко Кафеджиев. Каримански е "съветник по дигитално банкиране и иновативни разплащания към Асоциацията на банките в Люксембург" според сайта на партията. Кафеджиев пък е управител на "Скрим Ауто", фирма за внос и търговия на превозни средства. Трети е Ивайло Кожухаров, който е представен като експерт по туризъм.


Във Велико Търново, където мандатите са осем, партията на Слави Трифонов е трета с 20 336 гласа, или 20.87%, след ГЕРБ-СДС и БСП (21.99%). Първи в листата е имунологът от БАН и противник на ограниченията заради COVID-19 проф. Андрей Чорбанов. Втори е адвокатът Момчил Иванов, който е и областен координатор на "Има такъв народ". Тъй като имунологът е водач на листата и в 23-ти избирателен район София, предстои да стане известно дали от Велико Търново ще остане депутат Момчил Иванов или ще има и следващ от листата. Ако развитието е такова, той би бил юристът Христо Дочев.


Във Видин "Има такъв народ" е на трето място (след коалицията ГЕРБ-СДС и БСП) с 5836 гласа (14.93%). Мандатите от този избирателен район са четири и ако бъде излъчен депутат от партията на Слави Трифонов, той би бил адвокат Иво Атанасов.


Във Враца "Има такъв народ" е на второ място (след коалицията ГЕРБ-СДС) с 13 828 гласа (17.63%). Депутатските места от този избирателен район са общо шест за всички партии, които влизат в парламента. Очаква се представителите на формацията на Слави Трифонов да са Георги Георгиев, областен координатор на партията във Враца, а според информацията на сайта на "Има такъв народ" Георгиев има и собствена консултантска фирма за проекти в строителството. Втори в листата е бившият директор на Националната електрическа компания (НЕК) Иван Хиновски.


В Габорово, откъдето мандатите са четири, "Има такъв народ" е след ГЕРБ-СДС по получени гласове - 9785 (или 19.82%). Първи в листата от избирателния район е Любомир Каримански. Тъй като той е много вероятно да бъде депутат и от Варна, следващите в списъка са Деляна Пешева и Катерина Стоичкова. Според информация на "Капитал" Пешева е "била изпълнителен директор на Креди агрикол България, която КТБ купи седмица преди да я затворят". За Катерина Стоичкова няма информация в Търговския регистър, тя е областен координатор на партията в Габрово.


В Добрич мандатите са шест, а партията на Слави Трифонов по резултати е след ГЕРБ-СДС и БСП с 12 014 гласа (16.86%). Първи в листата е Дилян Господинов, областен координатор на "Има такъв народ" в Добрич.


В Кърджали партията е четвърта с 3775 гласа (5.34%) след ДПС (63.05%), ГЕРБ-СДС и БСП. Ако "Има такъв народ" излъчи депутат от този район, той би бил водачът на листата: Васил Георгиев. "Капитал" обобщава, че според местния сайт rodopi24.com той е бил служител в "Митническо разузнаване", после на дипломатическа работа в Анкара, а от 15 години е шеф на голяма българска компания в Турция.


В Кюстендил партията на Трифонов се нарежда на трето място с 9742 гласа (17.59%), като преди нея са ГЕРБ-СДС и БСП. От района се излъчват четирима депутатите. Ако сред тях един е от "Има такъв народ", ще е Виктория Василева, главен секретар на партията.


В Ловеч, където мандатите са пет, "Има такъв народ" е получила гласовете на 10 221 души (16.8%, на второ място след ГЕРБ-СДС и с близък до резултата на БСП - 16.09%). Първи в листата е репортерът на телевизия "Седем-осми" Станислав Балабанов. Той е водач и на листата в Пазарджик (с девет мандата, като "Има такъв народ" там е трета по резултат), следователно от поне един от двата района, в парламента ще влязат и следващите в листите. Това по всяка вероятност ще бъдат Цветелина Георгиева (застрахователен брокер и областен координатор за Ловеч) и Тодор Василев (от Пазарджик).


В Монтана мандатите са пет, а "Има такъв народ" е на трето място по получени гласове - 8770 (13.56%). Партията е след ГЕРБ-СДС, БСП и има почти еднакъв резултат с ДПС (13.36% от бюлетините). Водач на листата в Монтана е адвокатът Пламен Абровски от експертния екип на партията за сектор "Земеделие".


В началото на март вече бившият координатор на "Има такъв народ" от Монтана Георги Йорданов разпространи отворено писмо, в което обвинява зам.-председателя на партията Тошко Йорданов в предрешеност на листите за кандидат-депутати.


"Ще ви дам един прост пример за това какво е да се самозабравиш само при миризмата на власт: На последната среща на областните координатори, влизайки в помещението, Тошко Йорданов заплашително заяви, че ако някой има намерението да става депутат с преференции - да знае, че "ще му почерни живота", пише Георги Йорданов. Няколко дни по-късно в интервю пред Миролюба Бенатова за предаването "Алтернативата" мъжът казва, че му е станало ясно, "че листите са вече наредени и ако някой си мисли друго, вече е предупреден".


В Перник "Има такъв народ" има 9607 гласа (17.48%). Това отрежда на партията второ място след ГЕРБ-СДС, със сходен резултат на БСП (16.98%). Мандатите от Перник са четири, от което следва, че вероятният представител на партията на Слави Трифонов от тази листа в парламента ще е Галя Бърдарска. Сайтът на "Има такъв народ" я определя като експерт по интегрирано управление на водните ресурси. Справка на "Капитал" допълва, че името на Бърдарска "излиза по документите за фалита на КТБ с цесия за около 100 000 евро". Тя е председател на сдружението "Глобално партньорство по водите - България".


В избирателния район на Плевен (където е и родното място на Слави Трифонов) резултатите на ГЕРБ-СДС (24.63%) и "Има такъв народ" (24.23%) са почти равни. От Плевен мандатите са девет. По всяка вероятност депутати от формацията ще са адвокатът Радостин Василев и полк. Александър Александров. Трета е учителката Юлия Чортленева.


В град и област Пловдив водач на листите в зам.-председателят на "Има такъв народ", сценарист на Слави Трифонов и водещ на предаването "Студио Хъ" по телевизия "Седем осми" Тошко Йорданов. Официално в партийната листа името му е Тошко Йорданов Хаджитодоров. Тъй като от двата избирателни района има по 11 мандата, по всяка вероятност в парламента от листите на "Има такъв народ" ще влязат още Антоанета Стефанова и Танер Тюркоглу. Според информация на "Капитал" той е бизнесмен, като до 2020 г. е имал дял в хасковската фирма "Кейбълборю", който прехвърля на турски граждани. Дружеството изгражда депо за съхранение и рециклиране на пластмасови отпадъци в Кърджали.


В Разград "Има такъв народ" е на трето място след ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП с 4705 гласа (9.01%). От този избирателен район има четири мандата и ако партията на Слави Трифонов има представител в Народното събрание, той ще бъде сценаристът Драгомир Петров. Аналогична е картината за "Има такъв народ" и в Силистра. Втори е юристът Петър Димитров, който е бил общински съветник в града в мандата 2007 - 2011 г. и е син на бившия депутат от СДС от града Христо Димитров, съобщава "Капитал".


В Русе мандатите са осем, а резултатът на първите две партии "Има такъв народ" (20.98%) и ГЕРБ-СДС (20.86%) е почти равен. Водач на листата е Светлин Стоянов, който е областен координатор на партията. Според информация на "Капитал" той е бивш офицер в НСО, бил е в екипа за охрана на бившия премиер Иван Костов и на бившия председател на Народното събрание Огнян Герджиков. Следващи в листата са вече споменатият като водач в Кърджали Васил Георгиев и Билян Кършовски.


В Сливен мандатите за депутати са шест, като партията на Слави Трифонов е на трето място по резултат (17.22%) след ГЕРБ-СДС (30.8%) и БСП (17.76%). Първи в листата е Владимир Русев. Според информация на "Капитал" той има фирма за транспортни услуги. Втори е Иван Клисурски, за когото изданието съобщава, че е съдружник във фирма Ай Ес Джи медикъл" за доставка на медицински консумативи.


"Дял в същата фирма има Сибил Тошков Хаджитодоров. От данни в Търговския регистър се вижда, че адресната регистрация на Сибил в София съвпада с адреса, на който е регистриран по Булстат единият от сценаристите, Тошко Йорданов Хаджитодоров", обобщава "Капитал".


В Смолян "Има такъв народ" има 8504 гласа (16.06%), с което е след ГЕРБ-СДС (29.41%) и ДПС (20.89%). Ако партията на Слави Трифонов има представител в парламента от тази листа, ще бъде сценаристът Александър Вълчев.


В 23-ти избирателен район в София "Има такъв народ" е на трето място по резултат с 31 284 гласа (или 14.40%) след "Демократична България" (28.48%) и ГЕРБ (20.17%). Общо мандатите са 16, като засега не е известно колко са за партията на Слави Трифонов. Ако са четири, би трябвало депутати да станат (защото Андрей Чорбанов е водач и на листата във Велико Търново) Ива Митева Йорданова-Рупчева, която бе в правната дирекция на парламента, Андрей Михайлов, Павела Митова и Мая Христова.


В 24-ти избирателен район в София "Има такъв народ" е трета (15.41%), близо по резултат до четвъртата БСП (13.07%), след "Демократична България" (24.43%) и ГЕРБ-СДС (22.62%). Общо мандатите са дванайсет и ако партията на Слави Трифонов има трима депутати, те ще са икономическият съветник в "КТ Подкрепа" Мика Зайкова, главният секретар на МВР по време на правителството на Иван Костов Николай Радулов и Антон Адамов. Според информация на "Капитал" последният е свързан с комплекса "Делта хил" до Кладница и пернишките бизнесмени Добри Владимиров и Станислав Любомиров.


В 25-ти избирателен район в София "Има такъв народ" е втора (18.81%) след ГЕРБ-СДС (24.08%). Мандатите са четиринайсет. Както и в останалите райони в страната, тук също преференциите не са от значение, защото гласоподавателите или не са посочили такива, или са отбелязали предпочитание за първия в листата, за когото се числят и бюлетините без преференция. Начело на листата е сценаристът Филип Станев. След него са Пламен Данаилов и Пламен Николов.


В София-област мандатите са осем, като от тях "Има такъв народ" вероятно ще получи поне два, защото е втора по резултат (19.02%), след ГЕРБ-СДС (35.19%). Първа в листата е вече спомената като водач и в Кюстендил Виктория Василева, главен секретар на партията. След нея са Георги Георгиев (който обаче е на челно място и във Враца) и Никола Кръстев. Според информация на "Капитал" последният е син на сегашния собственик на "Олинеза" Христо Кръстев. Изданието съобщава, че срещу Христо Кръстев се водят съдебни дела, които не са приключили.


В Стара Загора мандатите са 11. "Има такъв народ" е втора по резултат (20.70%) след ГЕРБ-СДС (22.34%). Това е вторият избирателен район (заедно с Варна) в който водач на листата е лидерът на партията Слави Трифонов. След него в листата са (и по всяка вероятност ще имат депутатски места) Тихомир Тенев, областен координатор на партията и Живка Железова, която според Търговския регистър има счетоводна фирма.


В Търговище има общо четири мандата и "Има такъв народ" е на четвърто място с 5869 гласа (11.74%). Преди партията на Слави Трифонов са ДПС (37.52%), ГЕРБ-СДС (18.4%) и БСП (13.41%). Ако формацията има представител в Народното събрание от този район, той би бил Радослав Бойчев, бивш служител на ГДБОП.


В Хасково има общо осем мандата. Партията на Слави Трифонов е трета с 15 663 гласа (или 14.20%), след ГЕРБ-СДС (37.34%) и БСП (14.87%). Водач на листата е сценаристът Филип Станев, който обаче е начело и в 25-ти избирателен район в София. След него по приоритет за депутатско място са Силви Петров и Александър Рашев.


В Шумен има шест мандата, а партията на Слави Трифонов си дели третото и четвъртото място по резултат с БСП - и двете формации имат по 14.50% от гласовете за района. Първи и втори са съответно ГЕРБ-СДС (27.69%) и ДПС (22.65%). Ако "Има такъв народ" има представител от листата в Шумен, това ще бъде вероятно водачът Йордан Стоянов.


В Ямбол, където "Има такъв народ" е на трето място, има четири мандата. Гласовете за партията са 89 888 (или 18.72%), като повече са за ГЕРБ-СДС (24.38%) и БСП (27.27%). Водач на листата е сценаристът Ивайло Вълчев, който обаче е начело и в Бургас. Следваща е Златомира Карагеоргиева-Мострова.


За предложенията на Борисов към Трифонов - тук и тук
Как преференциите пренареждат листите на ГЕРБ - тук
За преференциите при БСП и ДПС - тук и тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 790 Неутрално

  То и при ГЕРБ няма промяна на листите,важен е вождът,единия чел не до чел Винету,другия цалгар изобщо идилия.
  Материала,материала.

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  А иначе били за мажоритарен вот?!

 3. 3 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#1] от "anty":

  После защо псувам българите...
  Слави е МУЗИКАНТ и ТВ ВОДЕЩ...”чалгари” са онези оперни певици Андреа Галена Преслава КОИТО много пъти сме ги гледали на предизборните кампании на ГЕРБ. Слави прави патриотични песни....но като гледам кои са ви патриотите...Валери Симеонов и Марешки, явно съвсем сте забравили какво значи патриот.

  Другото което е, един ТВ ВОДЕЩ е много по близо до политиката отколкото пожарникарите и охраните...НАЛИ???

 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Слави прави патриотични песни....но???
  —цитат от коментар 3 на Giannis Ksanthopoulos


  Поздрав с тази "патриотична песен", почитателю на нечалгата ;)

  https://youtu.be/84FPcW3wTOQ

 5. 5 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1575 Весело

  Май всички сценаристи са почивка след изборите и няма кой да напише изявлението на Слави

 6. 6 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 430 Неутрално

  И партията на Слави е като Герб.
  Едно лице за фасада, а отдолу нито си ги чувал нито ги знаеш.

  Ще се смени персонала на парламента и МС, но все си мисля ча пак ще си остане цирк Балкански..

 7. 7 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 86 Неутрално

  До коментар [#4] от "zxp53317185":

  Целувай краката на Марешки а на 3 март да не забравиш с Борисов да отидете да целувате ръцете на Ердоган

 8. 8 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#3] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Исусе, това е написано насериозно! Два пъти го четох, човека не е саркастичен...

 9. 9 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 1065 Любопитно

  В момента, в който сложат костюмите, членовете на тази "партия" започват да губят легитимност и почва под краката си...

 10. 10 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#4] от "zxp53317185":

  А коментарите под видеото са представителна извадка на избирателите на ИТН.

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#10] от "waterfall":

  Да ги чета ли, или по - добре да не си го причинявам ?😃

 12. 12 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#3] от "Giannis Ksanthopoulos":

  К'ъв патриот е, това е най-долната к'ва, която има най-голям принос за опростачването и оскотяването на българите. Години наред бълваше от телевизията помия, к-валък и нихилизъм.

  То и ако се вгледаш в %тите, които май Дневник не е публикувал, най-голям % за ИТН са 18-30. Хора, които не знаят още къде се намират и не са наясно какво беше през 90те. И къде беше слави през 90те.
  А 35-55, опитните, работещи, ВИДЯЛИ хора, са гласували друго.

 13. 13 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 407 Любопитно

  До коментар [#3] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Дай пример за патриотична песен написана от Слави?
  Само не ми давай пример за песни, които са се пяли много преди нас и ще се пеят много след нас

 14. 14 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Преференциите за извор на корупционна зависимост и изкривяване на резултатите!

 15. 15 Профил на Дино Завров
  Дино Завров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Илко Стоянов беше зам. - кмет на Петрич, назначен от кмета на града от ГЕРБ. Минал е през 5-6 партии, името и телефонът му още си стоят в сайта на "Глас народен" - ей с такива лъзгави жаби Слави ще бори статуквото...

 16. 16 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  преференциите не променят листите при Слави Трифонов

  Това е защото никой не му знае хората, и тоя човек иска мажоритарни избори.

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7855 Неутрално

  Важно е , какви експерти ще поканят в правителството и да слушат, какво им казват по-знаещите.

 18. 18 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Доста е притеснително, че този фашист Хаджи Тошко може да министър. Антиваксъри и простаци вече имаме. https://twitter.com/HToshko/

 19. 19 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 498 Неутрално
 20. 20 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 502 Неутрално

  ОКСИМОРОН:
  Програмата за управление на страната на ИТН!!!

  Комунистите са виновни!
 21. 21 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  Част от предимства на Борисов, пред другите кандидати за Премиери, са:
  1.Може да кара джипка; 2.Може да кара електрокар; 3.Може да кара влак; 4.Може да кара само на филии с мас; 5.Може да накара привържениците на ГЕРБ да изберат магаре (или магарица) за депутат; 6.Може да накара Цецка Цачева да пее: „Цъфнал ГЕРБ, цъфнал ГЕРБ". 7. Може да накара Веско Маринов да спре да пее. 8.Може да накара Дани Кирилов да не пише във фейсбук; 8.Може да накара Марешки да се подписва без да чете; 9.Само Делян Пеевски и Ахмед Доган не може да накара нищо да направят, защото те са му началници; 10.За компенсация на това обаче, може да свири на китара „Батальона се строява“ и да спи напречно на спалнята.

 22. 22 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 314 Весело

  Тези велики мозъци на снимката изобщо имат ли толкова партийни членове, че да запълнят 51 места в парламента?

 23. 23 Профил на sharko
  sharko
  Рейтинг: 48 Неутрално

  След коментари на изборите в германско издание, ме попитаха защо тези хора, които се спечелили са токова намусени и негативно гледащи и как това привлича гласоподаватели?!?!

  През далечната 1992, тогава много нашумелият Трофоноф се радваше на популярност сред хората. Пред Витиз станах свидетел на това как той ( още ходеше по улиците като обикновен човек) много арогантно и просташки скастри едно детенце поискало му автограф. От тогава не ми е симпатичен. За запоите с лица от групировките и правителството в централни софийски заведения, няма да коментирам. Наричаше се Хъш, а зад камерата какво ставаше....не е важно.

 24. 24 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 815 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=AOlwt7y40-E

  Нормално Тошко предупреди хората си да внимават с преференциите , защото ще им стъжни живота , ако му объркат подредбата на листите , която им е спуснал...

  На последната среща на областните координатори влизайки в помещението Тошко Йорданов – заплашително заяви, че ако някой има намерението да става депутат с преференции – да знае, че “ще му почерни живота"…(ДО ТУК С МАЖОРИТАРНИЯ ИЗБОР!

  https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Skandal-v-partiyata-na-Slavi-Toshko-Iordanov-Shte-vi-pochernya-zhivota-1058714

 25. 25 Профил на Andrey Ralev
  Andrey Ralev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Има доста свестни хора, но и сериозно присъствие на бивши и настоящи хора от службите (?)

 26. 26 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#25] от "Andrey Ralev":

  И как разбра , че са свестни, просто не са имали шанс да се покажат ... Примерно един Чорбанов изглеждаше ерудиран , умен и свестен , е сега се показа колко е свестен покрай лъжите му за короната и неговото заболяване , казвам лъжи , защото е достатъчно умен и образован по темата да знае , че лъже , а не просто някой лаик да се оправдае , че и той самият е бил заблуден от Мангъров ...

 27. 27 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#23] от "Sharko":

  Аз не се сещам за някой , който да го е срещал лично и да има добро мнение за него .... Не , че им е направил нещо лошо , но държанието му било под всякаква критика арогантно и надменно , а държанието с подчинените му било още по зле като с феодални селяни ...

 28. 28 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Към момента Трифонов с почти пълен пас е втори след ГЕРБ.
  Ако продължава в този дух, ще с ходи на предсрочни избори.
  На тях обаче, никак не е ясно дали ще успее да върже същите цифри с подобна стратегия, защото, според мен най-малко ще има пренареждане на вота от чужбина

  I Want To Believe
 29. 29 Профил на wawa
  wawa
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Как да гласуват с преференции като хората не знаят никой от листите? Освен това Слави забрани на кандидатите си да правят изявления, да дават интервюта и изобщо да говорят по време на кампанията, та това допълнително допринесе за тази неизвестност. Най-известна е Мика Зайкова, подвизаваща се от години по сутрешните блокове като трудово-социален експерт.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#28] от "2.5":

  Тогава стратегията ще е друга, поне 10 концерта в по-големите градове.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 788 Весело

  Е - има такъв народ! Малко прост, ама го има...

 32. 32 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Аз ще опитам да формулирам проблема на чалгарите.Цигуларя е продал избираемите места в листите и сега пада боричкане, защото замириса на власт и изгладнелите псета се настървиха.И една моя прогноза, тия ще влезнат в коалиция и с дявола, само и само да са във властта.

 33. 33 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#3] от "Giannis Ksanthopoulos":

  "Слави правил патриотични песни " 🤣😂🤣😂🤣

 34. 34 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Малко по малко инерцията се губи. След няколко месеца, на следващите избори, половината електорат на Славчо ще се е изпарил, а отсъстващата рая на ДпС ще бъде подкарана с гегата към урните. Ей тогава ще видите, що е то "кефлия кьопек" ! Дано поне ДБ събуди още петдесетина хиляди, че с 15% и отгоре ДпС ще вмирише всякакви опити за дестабилизация на Кочината.

 35. 35 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Несистемните партии ИТН, ДБ, ИМВ
  Не оставяйте президента Румен Радев да свърши това което вие може свършите.

 36. 36 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 606 Любопитно

  Има такъв народ, който под лозунга "Мутри вън !" избира да го управляват още по-прости мутри !

 37. 37 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 598 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тангра":

  Слави винаги е бил менте-бунтар и с това лъже по-младите. Опасна комбинация от егоцентризъм, мишкарство, псевдо-бунтарство, реакционно поведение, опростенческо тълкуване на фактите.

 38. 38 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Сл. беше нает за началник цех за производство на глупаци от посткомунистическата олигархия, произлязла от номенклатурата на бкп. След като преизпълни планирания брой го назначиха за водач на политически инженеринг, а продукцията му си го избра в честни избори. Сега ще получи роля в парламента, а създателите покровители ще продължат да управляват чрез него и другите подобни проекти. Честито.

 39. 39 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Не се сещам причина, поради която партията на Слави да не се разпадне в парламента. Това е башибозук, на когото е обещана плячка.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 40. 40 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#11] от "zxp53317185":

  Недейте!

 41. 41 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Ами ние изкархме така една година, та където една там и две, това в кръгът вицовете, ситуацията е много зле с тенденция да се влошава.
  Обстановката не е оптимистична, политическа криза, вирус, крехка икономика и цени растещи, едно е сигурно който е в правителството ще живее, останалите ще псуваме политиците и тези 50% дето не гласуваха.
  Несистемните партии ИТН, ДБ, ИМВ
  Не трябва да оставят президента Румен Радев да свърши това което те могат свършат.
  Още К-19 ваксинации в България са на едно от последните места в ЕС, това означава провален туристически сезон, почивките ще бъдат в страни с по-добра стратегия и резултати.
  Още високи стойности на Ковид-19 за България т.н.

 42. 42 Профил на nmy381005793
  nmy381005793
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Още нещо за отбелязване, Борисов и Герб употребиха, тоест раздадоха парите в наличност за Ковид кризата, колко и какви пари са останали е приоритет на НС което е все още в процес на организация.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#3] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Слави беше част от едно политическо движение мноого отдавна, студентското предаване Ку-ку от 19090 до 1994. След това Слави буквално надуши парите и почна да кешира популярността, спечелена в Ку-Ку с концерти по стадионите, излизащ от бял "Линкълн", 100% чалга!
  Слави е един шоумен, слаб та почти бездарен като музикант и певец. Единственото, в което се фокусира след 1994 са парите. И сприятеляването му с ред мутри е поради същото - неистовата му жажда за пари и слава.
  Това е един човек, който не можа да се ожени. Какъв мъж е тоя, който не е дал любов и дом на една жена, не я е направил майка? Бойкопоне се е оженил, макар че и той е също толкова самовлюбен егоист като Славии си живее сам. Какво да очакваш от такива "лидери"? Това са ненормални хора. Как може да гласуваме начело на държавата да застават неуки, самовлюбени парясници? Хак ни е, заслужаваме си дереджето, на което сме!

 45. 45 Профил на vlado33bg
  vlado33bg
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#13] от "nehaen":

  Песен на Ку-Ку бенд, Нина Николина, и Слави Трифонов

  https://m.youtube.com/watch?v=ujtq8IXr8nM

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK