На живо

След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

Снимка: архив

© Юлия Лазарова

Снимка: архивЧетири дни след изборите премиерът Бойко Борисов продължава с практиката да посещава различни обекти, където да получава благодарности за направеното от правителството. От продължаващия ремонт на пътя към Рилския манастир, който заради срутище остана затворен 3 месеца, той обяви чрез видео във "Фейсбук", че няма да стане депутат и критикува политическите си опоненти. Партията му пък обяви, че се събира на 11 май за избор на ново ръководство.


Междувременно възникна напрежение в коалицията "Изправи се! Мутри, вън!". Адвокат Николай Хаджигенов обяви, че е нужно правителство, за да се промени изборното законодателство и изрази готовност да е министър, дори и с подкрепата на някои от партиите от стария парламент. Мая Манолова каза от своя страна, че не е задължително той да е част от парламентарната група, ако се договаря с ГЕРБ и ДПС.
Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи от листите осем души от избраните за депутати на парламентарните избори. Сред тях е премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин обяви, че не иска да бъде депутат. Шестима народни представители от ДПС и един от ГЕРБ са другите заличени от листите.


ЦИК обяви решението си на заседание късно вечерта. Аргументацията, с която бяха приети решенията - след като не са обявени имената на депутатите, подалите заявления се заличават от листите. Трима от заличените са избрани с преференциален вот.


Повече четете тук.

Пернишката структура на БСП поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. Реакцията не е изненадваща, след като левицата записа слаб резултат на парламентарните избори, а преди месеци кметът на града Станислав Владимиров, който е член на БСП, влезе в конфликт с нея.


"Загубихме изборите катастрофално, БСП е в най-ниската си точка на подкрепа! Българската левица е в опасност! Всичко това е резултат от изключително непродуктивната политика, водена и налагана от нейното ръководство и председателя Корнелия Нинова. И въпреки това слабите резултати бяха посрещнати с половинчато поемане на политическа отговорност - ръководството на социалистите подаде оставка, но председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че остава на поста си", пишат от организацията.


"В името на оцеляването на Българската социалистическа партия, на социалната справедливост, на лявата идея, призоваваме председателя на партията Корнелия Нинова да постъпи достойно, да поеме отговорност за действията си като подаде оставка и партийното й положение да бъде разгледано от НС на БСП! Освен това призоваваме за незабавно свикване на присъствено заседание на Националния съвет на БСП и свикване на заседание на 50-я Конгрес на партията! Госпожо Нинова, не хвърляйте партията по пътя на СДС!", пише още в декларацията на пернишката структура на БСП.

Отровното дуо е разговаряло с "Има такъв народ"

Избраните за депутати от "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са разговаряли днес с представители на "Има такъв народ". Лидерът Слави Трифонов не е бил на срещата, която е била неформална, обяви пред "Дневник" Хаджигенов.


Днес се стигна по първи трус в обединението. Хаджигенов обяви, че ако правителство на малцинството получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, то не може да я откаже, а Мая Манолова каза, че не се договарят с тези партии, а който се договаря за министър без решение на парламентарната група, може да не е част от нея.


Още четете тук.

ГЕРБ избира ново ръководство на 11 май

Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ свиква Национално събрание на партията. По време на форума, който ще се проведе на 11 май 2021 г., ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. Бойко Борисов остава лидер на партията.


Подробности - тук.

След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

Бизнесменът Васил Божков, който беше кандидат за народен представител и стои зад партия "Българско лято", явила се на изборите с мандатоносител БНО, коментира днешното изказване на премиера и избран за депутат в следващия парламент Бойко Борисов, който заяви, че се отказва от депутатското си място, заплатата и имунитета.


"Имунитетът на Борисов се нарича Иван Гешев", пише Божков. Той е с 18 обвинения от прокуратурата и от над година е в Дубай. В редица интервюта Божков атакува Борисов, главния прокурор Гешев, както и бившия финансов министър Владислав Горанов, наричайки ги "хунтата".


"Има достатъчно факти и достатъчно информация. Ще ги съсипем. Ще стигнат, за да влязат в затвора, но ще изчакаме подходяща ситуация. Сега няма смисъл да хабим материала", коментира наскоро по повод "хунтата" Божков.


Манолова не смята Хаджигенов за задължителна част от парламентарната група

"Не е задължително Николай Хаджигенов да бъде част от парламентарната ни група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволява да влиза в договорки, няма да бъде част от парламентарната група", обяви Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!". Тя припомни, че коалицията нито ще иска, нито ще дава подкрепа на ГЕРБ и ДПС и заяви, че не влиза в разговори с партиите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС.


Повод за брифинга на Манолова е интервю на Николай Хаджигенов по БНТ, в което той казва, че поне за кратко трябва да има правителство и ако трябва, той би се пожертвал за министър. По думите му, ако искат да "убият ламята", ще вземат подкрепата на БСП. От изказването му става известно, че Слави Трифонов трябва да направи кабинет.


Попитан за подкрепата на ДПС, той казва: "В парламентарна република... дори и да има възможност за подкрепата на ДПС, как няма да я вземем". А за тази на ГЕРБ - че това би било най-лесният начин да "ликвидираме ГЕРБ".

Окръжната прокуратура в Добрич разследва случай на побой над кмета на село Белгун, община Каварна, Благомир Станев, в нощта на изборите за нов парламент, съобщи БНР. МВР проверява подадена жалба от потърпевшия и още петима, в която е посочено, че на 5 април, около 4 часа сутринта в офиса на ГЕРБ в Каварна Благомир Станев е бил пребит в присъствието на председателя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов, който е посочен и за подстрекател.


Благомир Станев е кмет на село Белгун, община Каварна, издигнат от коалицията ГЕРБ/СДС и избран на местните избори през 2019 година. В ранните часове на 5 април, непосредствено след парламентарните избори, той е събуден от двама души в дома му, които му казват да отиде с тях в офиса на ГЕРБ в Каварна, за да отпразнуват победата.

Поканиха ме да седна на един от диваните и започнаха веднага да ме удрят заради резултатите, разказва Станев. Към него имало нападки, че като издигнат и подкрепен от ГЕРБ не е контролирал вота, а резултатите са незадоволителни. Казва и че е бил принуден да подаде заявление за напускане на партията.


Първоначално Благомир Станев решава да си замълчи за случая, но впоследствие разбрал, че не само той е бил тероризиран в изборната нощ и това го подтиква да действа. Подава жалба до Окръжната прокуратура в Добрич, откъдето е назначена проверка по случая.


Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов отрича да е извършвано насилие над Благомир Станев.


Към жалбата на Благомир Станев е представено и медицинско свидетелство, в което са описани редицата му наранявания.


В ранните часове на 5 април позвъняване от председателя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов получава и бившия кмет и настоящ общински съветник Нина Ставрева. По думите ѝ ѝ е било препоръчано да мине в редиците на ГЕРБ, за да се прекратят делата срещу нея.


Позвъняване е имало в същата нощ и на друг от общинските съветници в Каварна Красимир Кръстев, който обаче не вдига заради късния час.

Нинова посъветва Борисов да си гледа партията

"Борисов, гледай си партията и си отговори защо не можеш да управляваш повече". Това заявява от фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова по адрес на премиера и лидер на ГЕРБ.


По-рано той коментира при посещението си на мястото на срутилия се преди няколко месеца път към Рилския манастир: Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана? Срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред след като по-рано той обяви, че такова срутване като това на БСП на изборите не е виждал.


На свой ред Нинова отвръща, че след 11 години управление и еднолична власт Борисов се докарал до там, че "дори с целия държавен ресурс, с излетите милиарди и брутално накупени гласове не може да управлява повече и да мръдне в парламента без гласовете на поне още две партии".Ние сме падали и на по-малко депутати и сме се изправяли. И сега ще се изправим. Но на него такова срутване на ГЕРБ му е за пръв път, анализира тя.


"Въпросът е дали всички ще проявим мъдрост да не му позволим да се изправи или загледани в себе си ще му позволим да се върне", посочва Нинова, която въпреки драматичния резлутат от изборите отказа да подаде оставка.

ГЕРБ нямало да предложи кабинет без увереност за стабилно мнозинство

Без уверение за стабилно мнозинство в парламента победителят в изборите ГЕРБ няма да предложи правителство, каза днес пред Би Ти Ви транспортният министър и избран за депутат от партията Росен Желязков. Според него, след като получи мандат от президента, Бойко Борисов ще започне консултации с парламентарно представените партии и коалиции за подкрепа около своите виждания за управлението на страната.
Коментирайки думите на Борисов от вчера, че би дал 10 депутати от ГЕРБ, които да подкрепят евентуален кабинет на Слави Трифонов, Желязков поясни, че това няма да е безусловна подкрепа, а подкрепа на разумни политики. Според него не е работещ модел общото между опозиционните партии в парламента да е страхът от Бойко Борисов.


Желязков обясни успеха на партията на Слави Трифонов, която е втора политическа сила, с факта, че той не е спирал да бъде политик от екрана в последните 15-20 години. "Неговите тези и позиции достигат до хората. И вече трябва да се поеме отговорност", допълни депутатът от ГЕРБ.

Борисов се отказа да е депутат

След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

© ГЕРБ

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Това обявява премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в публикация във фейсбук профила си при посещението му на продължаващия ремонт по пътя към Рилския манастир. Той е заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Съобщение по-късно и снимки от мястото бяха разпространени от пресцентъра на ГЕРБ.


"Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен. ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1", обявява той за втори път от сутринта.


"И в селото на президента Радев сме първи, и в Учиндол, мисля, сме първи, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи и, да не пропусна накрая, и в Кюстендил сме първи", изреди Борисов и цитира поговорка.


Те не го искат на село, той иска кмет на града да стане.


Бойко Борисов,

лидер на ГЕРБ


Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани, допълни той. Използва случая да нападне БСП, които го нападнали заради срутището по пътя за Рилския манастир. "Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред", допълни той.


Какво следва четете тук.

Борисов от Рилския манастир благодари на Бог, че печели в 24 района

Премиерът Бойко Борисов посети тази сутрин Рилския манастир в компанията на директора на БТА Кирил Вълчев след като вчера правителството отпусна поредната сума в подкрепа на манастира. Дори там в разговор с игумена той отправи политическо послание. Аз съм благодарен на Господа, че от 31 многомандатни избирателни района моята партия печели 24, а следващата след нас само в 3, обяви той и попита риторично дали трябва при този резултат ГЕРБ да се счита за победена и недоволна от това, което е направила. Препоръча и другите да проявят скромност и толерантност както ГЕРБ.


Обяви, че е дошъл да се извини за забавения ремонт на пътя до Рилския манастир, но обясни, че причината за свлачището са метеорологичните условия, заради които очаква и нови поражения."В това ни е силата, че има ли проблем, го решаваме". Допълни, че "имаме още малко време", и даде да се разбере, че ако има нужда от още средства, ще бъдат отпуснати.


Вчера правителството отпусна 240 хил. лв., които бяха мотивирани с молба от игумена заради пропуснати приходи през първото тримесечие заради затворения път.


Посещението на Борисов бе съпроводено с многократно прекръстване и целуване на икони.


След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

Екатерина Михайлова: Не знаем защо се иска свикване на Велико Народно събрание

Нова конституция се прави, когато има нужда от смяна на политическия модел или друга голяма промяна. В момента кое ще сменим - принципа на разделението на властите, политическия модел или какво, попита риторично пред БНТ Екатерина Михайлова, специалист по конституционно право и преподавател. Тя е и бивш депутат и лидер на СДС.


Посочи, че някои промени в конституцията наистина изискват свикване на Велико Народно събрание, но в момента тя не вижда причини за това. Напомни, че дори да има внесен законопроект за него, първо трябва да има над 120 депутати, които да са го внесли, след което той може да бъде разгледан не по-рано от 2 месеца и не по-късно от 5 и трябва да бъде подкрепен с квалифицирано мнозинство. "Тоест високо съгласие и някъде далеч във времето", обобщи тя. Подчерта, че много преди това трябва да се знае това, което е на дневен ред – конституиране на парламент, след което съставяне на правителството.

Дончев нареди кабинет: Трифонов - премиер, Нинова, Иванов, Манолова - министри

Отговорността на ГЕРБ към всички, които са отредили на партията да бъде първа политическа сила на изборите в неделя, е да направи нефасаден опит да съставяне на правителство. Ако не получи подкрепа, може да помогне на втория с няколко гласа. Ако и вторият опит пропадне, задачата на ГЕРБ е да служи честно като опозиция. Това разясни в интервю за "Нова телевизия" вицепремиерът Томислав Дончев.


От думите му се разбра, че обещаните вчера от премиера 10-20 гласа подкрепа към втората политическа сила - "Има такъв народ" на Слави Трифонов, се отнасят само за гласуването на състава на правителството, което Трифонов ще предложи.


Ако този опит пропадне, третият политически субект, на който президентът евентуално ще връчи мандат, не би могъл да разчита на гласовете на ГЕРБ, "защото се размива границата кой управлява, кой подкрепя и кой е в опозиция". Томислав Дончев иронизира предизборните заявки на политическите опоненти на ГЕРБ да "изметат" и "демонтират" управлението на ГЕРБ.


След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

© Юлия Лазарова


"При условие че всички останали са спечелили и обобщаващото между тях е, че са ни демонтирали, измели, Трифонов да е министър-председател, Нинова - министър на икономиката, Иванов - министър на правосъдието, Манолова - социален", предложи Томислав Дончев.


Повече четете тук.

Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е премиер

За Бойко Борисов не е самоцел да бъде премиер. Така Тома Биков от ГЕРБ обясни по БНТ защо във всичките предложения, идващи от партията към другите, не се предлага отново той за министър-председател. Допълни, че не се предлага това за поста, защото "не се намираме в нормална ситуация".


"Три пъти е министър-предсадател, защото печели изборите. И след това пак ги спечели", допълни Биков.


Обяви, че партията е готова да положи всички усилия да се състави правителство, а ако не успее, ще излезе в опозиция.


Ние нямаме грешка, която да е обърнала страната с главата надолу, да е обърнала тъканта на нацията, иначе грешки сме правили ако не всеки ден, през ден.


Тома Биков,

ГЕРБ

Хаджигенов не вижда полза от нови избори веднага

След изборите: Борисов обяви, че няма да е депутат, напрежение в "Изправи се! Мутри вън!" (хронология)

© Велко Ангелов

Много е важно бързо да започнат преговорите за съставяне на правителство, обяви пред БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри, вън!". Той не споделя тезата, че веднага трябва да има нови избори, тъй като те нямат да решат всичко като с вълшебна пръчица и Борисов няма да изчезне. Посочи, че дори да се състави правителство с кратък живот, в това време може да се направят промени в изборното законодателство като се въведе електронно гласуване и видеонаблюдение и така следващи избори да се проведат при други условия.


Допълни, че има вероятност при бързи избори "наци партии" да получат повече гласове, а Бойко Борисов да извади нова "златен пръст".


"Искаме ли "Обединени патриоти" пак, искаме ли Васил Божков, за това има реален шанс. Сега, когато ГЕРБ и Бойко Борисов се гърчат и сме отрязали двете глави, но едната стои, при нови избори той може да извади още един златен пръст", посочи юристът.


Определи офертата на Борисов да даде "10 дежурни депутати", които да подкрепят Слави Трифонов като "тотална кретения". Това, което прави Борисов, е да оцелее още един ден, допълни той и напомни, че с идеята му за свикване на Велико Народно събрание, с което да се промени Конституцията, е опит на лидера на ГЕРБ да удължи агонията й. Посочи, че проект за Конституция не се пише на коляно в кулоарите на парламента и отнема дълъг срок.

Коментари (433)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Защото при нови избори ИМВ няма да е парламента.

  ДБ=БКП
 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#1] от "anonim440":

  И това е възможно.

 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  Този и Маяма са най-жадните за власт

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  Пускам телевизора току-що - в БНТ Тома Биков, в БТВ Росен Желязков, в Нова - Томислав Дончев. Едновременно.
  Изводи - първо, че тиквичките са в офанзива, още няколко пъти ще трябва да пуснем водата, че са запушили канала като Евъргивън. Второ, йерархия на телевизиите - при Кошлуков пращат от Б-отбора

 5. 5 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Правилно обоснова това - не се знае какво ще е при следващи избори. Затова аз мисля и писах в друга тема, че най се опасявам от Христо Иванов - дано успее да преодолее егото си и да направи опит за правителство с ИТН и Слави, пък дори с подкрепата на БСП. За съжаление се съмнявам, като гледам продължаващата му опозиционност по ФБ и по медиите. Не е зле да разбере, че вече сме го пратили в НС, че е политик и че трябва да опита да управлява, а не да кряка в камерата. Надявам се, защото иначе ще ме загуби като симпатизант на ДБ

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Така е ! Във всеки град има фирма касичка ! Във всеки град има една ГЕРБ охранителна фирма ...Във всеки град НАП и Здравна каса са политиèски комисари на ГЕРБ .Трябва да се премахната тези ПРЕТОРИАНСКИ ГВАРДИИ на ГЕРБ. При толкова много охранителни 100 000 , какво прави полицията ?? Забрана за частната охранителна дейност ... , безопасността е държавна работа!!

 7. 7 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  Ах че е сладко депутатското място. Исторически компромис скоро??

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Както ГЕРБ успя да се окопити след безрезултатните летни протести, така ще има второ и трето, и пето, и осмо, и 108-мо "Шиши не дава". Бъдете сигурни, че вече шантонерстват с новоизбрани депутати, които си въртят задника и ще опитат да ги пробият

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1188 Любопитно

  противен ми е, но както никога досега съм съгласен с мнението му

  You don't know what you don't know.
 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Не разбирам Хаджигенов защо влиза в обувките на Гешев??? Васил Божков е български бизнесмен ,които знае 2 и 200. Аз не съм гласувал за него , но вярвам в неговата искреност . Той иска да си завърши музея ...., а аз нямам обяснение как такива уникални предмети се прибират в ùвали . Гешев върши престъпления срещу българското културното наследство !!

 12. 12 Профил на drumeff
  drumeff
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Тая сутрин гербаджии и в трите телевизии едновременно...отврат

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Весело

  Превод в ефир: Вдянахме, че светлината в тунела е от идващия влак.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Този и Маяма са най-жадните за власт
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf

  Борисов не е ли жаден за власт?

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Пускам телевизора току-що - в БНТ Тома Биков, в БТВ Росен Желязков, в Нова - Томислав Дончев. Едновременно.Изводи - първо, че тиквичките са в офанзива, още няколко пъти ще трябва да пуснем водата, че са запушили канала като Евъргивън. Второ, йерархия на телевизиите - при Кошлуков пращат от Б-отбора
  —цитат от коментар 4 на еспресо


  Именно затова говоря. Дори ПИК, които имат желязното правило да обслужват винаги властта, продължават да бълват все едно ГЕРБ ще се върне след 6 месеца.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 16. 16 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Ще има правителство и това ще е правителството на Божков с мандат на Слави и подкрепата на бсп. Горния господин е личен адвокат на бизнесмена от Дубай .

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  "Жестокостта ми се сломи"...?!
  Защо така- кокошките ли спряха да снасят или риболовният улов намаля...???

 18. 18 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 982 Неутрално

  От нови избори няма нужда. Може би и почти ще повторят тези резултати. С различни проценти. Но вероятно тогава и патриотите ще се докопат. ДПС твърдо ще изкара поне още 4-5% повече.
  Айде, няма нужда. Да загърбят егото си опозицията и да почнат да работят.

 19. 19 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 862 Неутрално

  А бе, да ви светна!
  И с тия съм, и с ония съм, ама ако ми бръкнете в джоба, ще ви бутна!
  Макар че едва ли можете изобщо да го направите.

 20. 20 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3160 Неутрално

  "може да се направят промени в изборното законодателство като се въведе електронно гласуване и видеонаблюдение и така следващи избори да се проведат при други условия." - главите отрязани, но ТОЙ евтаназията няма да я приложи, та трябва не само умуване, а и действия, в които, за съжаления, продължават да са многоглави егоисти. Кога най-после ще извадят всичко на масата, ще видят и действат за приоритетите, които да са не само важни, но и задължителни за всички българи? Изчакването е като на опашка, на която са се наредили без да знаят за какво - БГ опашка, с много глави, без правила.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 21. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  Това, което прави Борисов, е да оцелее още един ден

  Кой казва, че Бойко бил еднокнижник? Добре е проучил сборника с руски народни мъдрости: "Хоть день - да мой! Хоть клок шерсти - да вырву!" - "Макар и един ден - ама мой! Макар и стика вълна ще си отскубя! "

 22. 22 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Мисля, че за разумните хора е ясно, че това е наистина ИСТОРИЧЕСКИ и ЕДНОКРАТЕН шанс за изстъргването на Герб и Борисов и че трябва да се направи опит за правителство, което да ревизира клоаката на ББ. Но това е отговорна работа, изисква гъз и ум, надявам се Христо Иванов да прояви и двете, защото той ми е най-хлъзгав - макар че съм гласувал за него. Заедно с Мутри вън и Слави е единственият шанс да се демонтира сега кочината на Герб. Пак ще повторя, Христо, преодолей егото си, оцени историческия момент. Уверявам те, че НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПОВЕЧЕ ПРИ ЕДНИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ - най-малкото такива като мен, гласували за теб, ще се разочароват от липсата на политически усет и ще се отдръпнат. Бъди умен, Христо, в името на страната ни.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 23. 23 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Хайде на избори и МаяМа със слугинажа и вие да останат. Това ги е страх. МаяМа да не ни дразни вече... Малко ли и беше с Пееф и Орешарски, та още иска...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 24. 24 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Всеки който се докопа до парламента на секундата забравя идеята за мажоритарни избори и започва да говори за "електронни избори" и други такива баламосваници. Очаквам да видя дали и Трифонов няма да се отметне?

  Хаджигенов, точка 1 от референдума на Трифонов бяха мажоритарните избори, а не електронните.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Напънала се планината и родила...мишка! Избори 2021 България...

 27. 27 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 701 Весело

  По-добре напълно безпринципна коалиция и/или нещо от рода на Отечествен фронт всички срещу ГЕРБ със знаменосец Мая Манолова ! Че иначе при нови избори хората може да се осъзнаят и всички циркаджии да останат извън парламента.

 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Васил Божков е български бизнесмен, който знае две и двеста.

  И покойният цар Киро беше български бизнесмен и знаеше две и двеста.

 29. 29 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Васил Божков е български бизнесмен ,които знае 2 и 200.

  Тежко на страната с такива "бизнесмени".

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Васил Божков е български бизнесмен ,които знае 2 и 200.

  Вие думата "гешефтар" чували ли сте?

 32. 32 Профил на pavelsilistra
  pavelsilistra
  Рейтинг: 701 Весело

  С офертата за "10 дежурни депутати" бате Ви Бойко ви мери акъла и се гъбарка ! При каква безпринципна коалиция 10 гласа ще са достатъчно за управляващо мнозинство ?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2324 Любопитно

  До коментар [#22] от "gun":

  А защо ще се отдръпваш, вместо да се мобилизирате и при едни следващи избори да има едни 15—20%? Това с отдръпването е като малките деца —> искам захарно петле точно сега! Не може след 5 минути, искам го сега!!!

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 36. 36 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 513 Неутрално

  очевидно бат Ристьо от ДаБе загуби вече един гласоподавател в лицето на Gun коментар22
  —цитат от коментар 25 на N I K E


  Ами още не ме е загубил:) Но ще е на път, ако не се коалира, както обяви преди изборите - с Мутри вън и Слави. Защото какво иначе - нови избори? И какво ще стане - вероятно обединени патриоти в парламента, ерозирала ДБ за съжаление. Защото голяма част от симпатизантите на ДБ - сигурен съм - искат действия веднага, а не опозиционност! В крайна сметка резултатът на всичко трябва да е УПРАВЛЕНИЕ. Ами ето ти го, дали сме ти го, действай, разграждай ББ, и изграждай ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ! Не съм ли прав?

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 37. 37 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  На тоя мухльо е добре да му се обясни, че освен Боко, избирателите показаха, че и него не го искат. Последната партия, която едвам се добра до заветните 4%, а приказките и претенциите са, като на убедителен победител. Нормално е мухльото, Галева и мазния арменец да не искат избори. Сега се докопаха до кокала, след пресрочни избори няма да е особена изненада, ако това се промени.
  —цитат от коментар 9 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  С това изявление Хаджигенов доказа, че го е грижа само за неговия кокал! Много го е страх след нови избори да не остане извън парламента!

 38. 38 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 283 Неутрално

  За ИМВ е ясно че са единствените, които не ги устройват нови избори, заедно с гербиджа.Само че този парламент НЕ МОЖЕ да излъчи правителство по никакъв начин.Всякакви компромиси с гербиджа ще предизвикат вероятно нови протести.И ДБ и ИТН трябва да са принципни до край. На нови избори, те ще имат много по-добри резултати заради отнемането от гербиджа на двете им основни оръжия:Партийната гоьобелсова пропаганда по всички медии и купения и контролиран вот на циганите!НИКАКЪВ страх от Нови избори! Бой докрай по гербиджа!
  —цитат от коментар 30 на gfb1867l578


  + че почват да се въртят в медийната машина много по често, а не само във Фейсбук.

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 39. 39 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Любопитно

  Проекта за нова конституция е готов и чака в президентството. Написан е от Емилия Друмева.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на skippy_bg
  skippy_bg
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трите партии ИТН, ДБ, Изправи се България - Мутри вън, трябва да намерят начин дори и с подкрепата на БСП да управляват държавата. В парламента се влиза за да управляваш и да приложиш програмата и обещанията които си дал пред избирателите. Христо Иванов е добре да му падне малко самочуствието! Нито е голям политик, нито държавник, нито лидер! Акцията в Росенец му вдигна временно рейтинга, но ако сега се провали, в следващия парламент може и да не влезе...Все още в тези три формации не съм видял хората които ще управляват Б-я! Може би не е зле да се помолят на Иван Костов да оглави следващия кабинет....Тези са пълна скръб...

 42. 42 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#5] от "gun":

  Х.И. каза, че ако ИТН предложат правителство ще се отнесе "с внимание и с уважение". Трите нови партии къде уклончиво, къде не толкова дават еднаква заявка - правителство за няколко месеца, нов изборен кодекс/ЦИК/ИО, стягане на МВР за борба с купен/контролиран вот и нови избори едва след това. И БорисОФФ.

  Както виждаме, герберите са се насрали от страх, щом директно направиха Слави ПМ.

 43. 43 Профил на Ганьо балканише фюрише
  Ганьо балканише фюрише
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бацето го озлозгаха барабар с жипката.

 44. 44 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Абе 30 години управление на ГЕРБ-СДС-БСП-ДПС...1ви по смъртност 1ви по бедност....И ОЩЕ СИ ИСКАТЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОМИЯРИ ЛИ???

 45. 45 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#36] от "gun":

  Не само, че не си прав, а си много ДАЛЧЕ от истината!
  Явно си наистина от случайно задраскалите тази партия на бюлетината.
  Електората на тази партия е съставен предимно от принципни хора и идеалисти и като такива, те не желаят "действия веднага" или политическа проституция само и само да се докопат до власт.
  Кой е единственият министър подал си сам оставката?

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 46. 46 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#5] от "gun":Х.И. каза, че ако ИТН предложат правителство ще се отнесе "с внимание и с уважение". Трите нови партии къде уклончиво, къде не толкова дават еднаква заявка - правителство за няколко месеца, нов изборен кодекс/ЦИК/ИО, стягане на МВР за борба с купен/контролиран вот и нови избори едва след това. И БорисОФФ.Както виждаме, герберите са се насрали от страх, щом директно направиха Слави ПМ.
  —цитат от коментар 42 на wvk19677913


  Абсолютно! Точно това трябва да стане и да се изпълни перфектно!
  Прави ми впечатление, че се НАПЪЛНИЛО с тролове, които уж били гласували за Демократична България и масово се подканва да се прави политическа проституция!
  Някой от горе пак им е подал флашките на троловете...

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  "Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е премиер"

  "Тома Биков: Борисов е карикатура на диктатор"

  https://fakti.bg/mnenia/491419-2012-g-toma-bikov-borisov-e-karikatura-na-diktator

 48. 48 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#44] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Не бе, затова гласувахме за Слави. За да удължи продължителността на живота и да ни направи по - богати.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#44] от "Giannis Ksanthopoulos":Не бе, затова гласувахме за Слави. За да удължи продължителността на живота и да ни направи по - богати.
  —цитат от коментар 48 на zxp53317185


  Ами по-добре ТВ ВОДЕЩ отколкото ПОЖАРНИКАР нали?

 51. 51 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#36] от "gun":

  Толкова си далеч от истината. Пък и какво може да направи ДБ и ХИ. Имат 10%. Селяните даже не разбиат неговите послания. Единствено София,малките градове и селата си искат кебачетата, члагата,Неща, като независимост на институциите, върховенство на правото нямат никакво значение за хората там. За това иса обречени на 900 лв. заплата (бруто) и младите да се изнасят, като завършат гимназия, кой из Европа, кой в СОфия.

 52. 52 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Дончев нареди кабинет : Трифонов - премиер, Нинова, Иванов, Манолова - министри

  Защо ГЕРБ реди правителството на Трифонов?
  Досега така ли е било? Доган ли е редил?

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Весело

  Това, което прави Борисов, е да оцелее още един денКой казва, че Бойко бил еднокнижник? Добре е проучил сборника с руски народни мъдрости: "Хоть день - да мой! Хоть клок шерсти - да вырву!" - "Макар и един ден - ама мой! Макар и стика вълна ще си отскубя! "
  —цитат от коментар 21 на Patsis


  Е, що така, има български еквивалент, хем от времето на "зрелия социализъм" - "И шамар да е, на аванта да е".

 55. 55 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  "Ако и вторият опит пропадне, задачата на ГЕРБ е да служи честно като опозиция. "

  ГЕРБ и честно в едно изречение просто не е съвместимо....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 56. 56 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Народа не може да случи на управляващи, но това не е пречка за управляващите да продължават да се дракат и да си чешат егото ВЪПРЕКИ ЧЕ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ КАКТО ТРЯБВА!

 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#5] от "gun":

  "Затова аз мисля и писах в друга тема, че най се опасявам от Христо Иванов - дано успее да преодолее егото си и да направи опит за правителство с ИТН и Слави, пък дори с подкрепата на БСП."

  Демократична България (27 места) може да се коалира с партията на Слави (51 места), на дори с подкрепата на БСП (43 места) мнозинството е твърде крехко - само 121 места! А Демократична България и Има такъв народ вече обявиха, че няма да се коалират с БСП, ДПС и ГЕРБ! Отиваме на нови избори. Моля се за по-висока активност!

 58. 58 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  Дончев нареди кабинет: Трифонов - премиер, Нинова, Иванов, Манолова - министри

  Томиту що съ бърка в чуждъ къщъ?

 59. 59 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2554 Неутрално

  Два дена почивка и троловете пак са в офанзива. Измислиха им новите опорки и започанаха на всички нива - от телевизиите до форумите да ги повтарят.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 60. 60 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "може да се направят промени в изборното законодателство като се въведе електронно гласуване“.
  —цитат от коментар 20 на ЗаНиЗа


  Последната им надежда ..
  Да въведат набързо Дистанционност, каквото и да значи това - и на нови избори !

 61. 61 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#52] от "yavooor":


  Дончев поне електронното управление да беле наредил.
  Поне да беше ни гарантирал сигурността на личните данни ...
  Ама всеки път са му само приказките

 62. 62 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Мисля, че за разумните хора е ясно, че това е наистина ИСТОРИЧЕСКИ и ЕДНОКРАТЕН шанс за изстъргването на Герб и Борисов и че трябва да се направи опит за правителство, което да ревизира клоаката на ББ. Но това е отговорна работа, изисква гъз и ум, надявам се Христо Иванов да прояви и двете, защото той ми е най-хлъзгав - макар че съм гласувал за него. Заедно с Мутри вън и Слави е единственият шанс да се демонтира сега кочината на Герб. Пак ще повторя, Христо, преодолей егото си, оцени историческия момент. Уверявам те, че НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПОВЕЧЕ ПРИ ЕДНИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ - най-малкото такива като мен, гласували за теб, ще се разочароват от липсата на политически усет и ще се отдръпнат. Бъди умен, Христо, в името на страната ни.
  —цитат от коментар 22 на gun


  Напълно съгласен. Нужни са компромиси от ДБ за да измести Герб от дясното пространство в страната и навън, и да натрупа опит в управлението.

 63. 63 Профил на Шъ ви прата едни момчета
  Шъ ви прата едни момчета
  Рейтинг: Весело

  "Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е премиер "

  Повервахме ти Тома Неверни!

 64. 64 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Защото при нови избори ИМВ няма да е парламента.
  —цитат от коментар 1 на anonim440


  Верно ли??? Големи сте познавачи! Нали ДБ щеше да има под 2% на тези избори? Какво стана? Объркахте се нещо. Грешка в третия знак...

 65. 65 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 11 Неутрално

  ГЕРБ и ТРОЛОВЕТЕ им са на вълна...."Повтори една лъжа 100 пъти, че да стане истина"

 66. 66 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Огромна е вероятността да бъде създадено ново правителство. Това е единственият сигурен начин на противниците на ГЕРБ да му разковат кочината за месеци. Разликата с онова време когато ГЕРБ се върна на власт е огромна. София нама да излезе на улиците заради него. Самият банкянски гаулайтер създаде система при която могат да ти щракнат кастанетите за каквото и е да било. Та сега ще падне сам в капана който заложи. Изпуснеш ли калъчката става страшно. За няколко дена може да стане съсед по килия на Банев, барабар с депутатския си имунитет.

 67. 67 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  “Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е премиер“

  Хахаха!
  Това е вицът на месеца!

  Двамата Томчовци налазиха студията от рано днес и ръсят небивалици като Захариева и Сачева вчера.

  Що се ко̀сите, бре мисирки?
  Все още сте на власт, все още Баце е министър председател. Фокусирайте се върху ежедневната работа, работа, работа, а за бъдещото правителство има кой да мисли.

 68. 68 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#57] от "vassilun":


  Що изобщо го джуркаш тоя вариант като Слави категорично заяви че ,,със старите к-ви нов бардак няма да прави”...

 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Весело

  До коментар [#54] от "Араламбене му е майката":

  Бойко е прочел явно поне още една книга /или някой му я е разказал / - "Серебряный вариант" от А.и С. Абрамови, 1980 - Там се разправя за възможност на победилия в изборите да прехвърля депутатите си на когото си иска! Което става на фантастична планета в паралелна вселена.
  Интересно е, че книгата не е преведена на български!

 70. 70 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#22] от "gun":

  "Но това е отговорна работа, изисква гъз и ум, надявам се Христо Иванов да прояви и двете, защото той ми е най-хлъзгав - макар че съм гласувал за него. Заедно с Мутри вън и Слави е единственият шанс да се демонтира сега кочината на Герб."

  Хайде събери депутатските места на Демократична България (27), Мутри вън (14) и Има такъв народ (51) и кажи как се управлява с под 100 депутата? Елементарна аритметика е това!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#29] от "Patsis":

  Тоест Параходство „Български морски флот“( Домусчиев) трейс груп ( ДПС+...) ; Фибанк с черешката Горанов са бизнеса ?? Я, дърво ..., тоест нормални пазарни отношения и за тях Нали за Капитализъм се бореха))

 73. 73 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Защото при нови избори ИМВ няма да е парламента.
  —цитат от коментар 1 на anonim440


  Герб също.

 74. 74 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#53] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Извинете за личният въпрос , но :"гАдулка" на кой точно език е"?????

 75. 75 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#45] от "Matrix":


  До коментар [#46] от "Matrix":


  До коментар [#51] от "Doge":

  Ако не бях възпитан, щях да ви нарека чугунени глави на ДБ. Не, аз не съм трол, а от години тук съм се афиширал като симпатизант на ДБ и всички го знаят. Но мисля, че това не означава да не си разумен и прагматичен, а да си религиозно чист и с блеснали очи да се катериш по скали и да правиш фейсбук предавания. За съжаление, това наистина ми напомня чугунеността по времето на Иван Костов, на когото също бях симпатизант. А бе хора, политиката не е религиозност, тя е изкуство на момента, на възможното. Не може със сляпа вяра : избори и пак избори. Докога - докато станем на 2 процента ли? Тогава ще бъдете ли девствени и щастливи? Ще отговоря на един от форумците така: май вече съм по-разочарован от някои симпатизанти на ДБ, отколкото от Христо Иванов.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 76. 76 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#71] от "Шъ ви прата едни момчета":

  Боят не е цивилизовано средство. Има си затвори.

 77. 77 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Отиваме на нови избори. Моля се за по-висока активност!
  —цитат от коментар 57 на vassilun


  Избори през юли-август, най отпускарското време, когато стотици хиляди ще са по морета,балкани, вили или чужбина...Не е ли много оптимистично да се надяваме на висока активност ?

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Тезата на адвокат Хаджигенов не е лишена от основание. При най-оптимистичните варианти животът на бъдещият парламент ще е 30-35 дни. Крайно недостатъчно да се свърши достатъчно работа. Но подкрепа на правителство на всяка цена, с отстъпление от собствените принципи би било предателство към всички които бяхме заедно с него на протестите. Ако цената на бъдещо правителство минава през предателство - по-добре нови избори веднага!

 81. 81 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Проекта за нова конституция е готов и чака в президентството. Написан е от Емилия Друмева.
  —цитат от коментар 39 на chichka


  Аз знаех, че е получен, още не е завършил превода от руски, затова го бавели...

 82. 82 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Аз виждам нещата по друг начин:
  премиер - Чалгаря
  министър на външните работи - Шиши
  министър на икономиката - Румен Гечев
  министър на протестите - Лая
  министър на хазарта и съкровищата - Васята Божков

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Тая сутрин гербаджии и в трите телевизии едновременно...отврат
  —цитат от коментар 12 на drumeff


  Съгласен съм. Отвращение от върхушката на герб изпитват над 70% от зрителите!
  Наложително е новата власт първо да се захване с овладяната от герб обществена БНТ!
  Премахването на Кошлуков и парашутистите "журналисти", които безпардонно и нагло обслужваха властта!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#62] от "sanjose":

  "Нужни са компромиси от ДБ за да измести Герб от дясното пространство в страната и навън, и да натрупа опит в управлението."

  Как по-конкретно да стане това с 27 депутата! Да бяхте накарали вашите близки и приятели и те да гласуват за Демократична България, че ДБ да има не 27, а 97 депутатски места!Тогава можехте да искате ДБ да измести ГЕРБ!

 85. 85 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  До коментар [#11] от "dejmos":

  Божков сам си призна, че неговият т.нар. "бизнес" е основан върху корупцията на ГЕРБ. И заради това че си призна от безопасно разстояние, потънал в лукс вместо да лежи в затвора ли го наричате "искрен"?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  "Ние нямаме грешка, която да е обърнала страната с главата надолу, да е обърнала тъканта на нацията"

  Значи Тома Биков от ГЕРБ иска да каже, че корупцията и некомпетентността са били винаги в тъканта на нацията?

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "Дончев нареди кабинет: Трифонов - премиер, Нинова, Иванов, Манолова - министри"
  След Борисов, всеки може да е премиер. Той беше най-некадърния , най-безотговорния и най -наглия премиер. Човек, който нито научи Конституцията, нито спазваше правила и закони. Човек дошъл от тъмната страна и продължил да се държи така.Той се мислеше за цар. Никога повече не трябва да се допуска такъв човек до управлението на държавата.

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Огромна е вероятността да бъде създадено ново правителство. Това е единственият сигурен начин на противниците на ГЕРБ да му разковат кочината за месеци.
  —цитат от коментар 66 на gianni


  Преди да започнат да разковават кочината, това правителство трябва да направи няколко " простички" неща. Да приеме програма за управление.Чия ще бъде тя, на Слави,на Бойкикев или Корнела.После идва малко по трудничката част, разпределянето на постовете-министри,зам.министри,шефове на комисии,на агенции...И накрая, освен да изтъргва ГЕРБ, това правителство трябва да управлява страната в условията на здравна и икономическа криза. С една дума, ако такова се състави,животът му ще е песен.

 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Мисля, че за разумните хора е ясно, че това е наистина ИСТОРИЧЕСКИ и ЕДНОКРАТЕН шанс за изстъргването на Герб и Борисов и че трябва да се направи опит за правителство, което да ревизира клоаката на ББ. Но това е отговорна работа, изисква гъз и ум, надявам се Христо Иванов да прояви и двете, защото той ми е най-хлъзгав - макар че съм гласувал за него. Заедно с Мутри вън и Слави е единственият шанс да се демонтира сега кочината на Герб. Пак ще повторя, Христо, преодолей егото си, оцени историческия момент. Уверявам те, че НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПОВЕЧЕ ПРИ ЕДНИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ - най-малкото такива като мен, гласували за теб, ще се разочароват от липсата на политически усет и ще се отдръпнат. Бъди умен, Христо, в името на страната ни.
  —цитат от коментар 22 на gun


  Това ще се окаже невъзможно, ако чалгарите се опитат на сила да въведат мажоритарна система, която ще гарантира вечното участие на ДПС, герп-пкп и бсп, в парламента!
  Демократична България не трябва да участва в правителство, което има тава цел в програмата си!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Весело

  Нито Бойко Борисов, нито Томислав Дончев имат правно основание да редят правителство на друга партия. Защо не оставят Слави да си прави консултации и да си подготвя предложението за правителство? Защо смятат, че трябва още първия ден след изборите да бъде обявен проекта за кабинет? Или болката на Бойко е, че Слави не се е обърнал веднага към него за обща работа по съставянето на министерски съвет? Сигурно е очаквал, че още вечерта на четвърти Слави ще се появи пред прага му с букет цветя и кутия шоколадови бонбони? Навярно затова в полунощ беше толкова отчаян и объркан в двора, под снега - чакал, чакал, Слави го няма. Е, няма такъв майтап!

 92. 92 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  До коментар [#85] от "plamen_b":

  Точно за това е искрен .... Когато видя Менда , Горанов , Борисов ... да кажат нещо искрено ОК . Как приемаш , че СЕВДА всяка седмица ходела в офиса на Божков да му отказва ?:)) Няма камери ?:))

 93. 93 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#57] от "vassilun":

  Е не се срамувайте, Борисов ще осигури няколко гласа да мине правителството. Ако хвърлите кърпата сега, как ще ви гледаме сеира. А от ваша гледна точка - без парламент няма промени в изборните правила, не ви ли е страх че ГЕРБ пак ще фалшифицират изборите?. Или предвид че влезнахте, сега не са фалшиви, въпреки всички заклинания преди това. Пък и има риск - представяте ли си ако Галева не влезе е на нейно място влязат патриотите ?

 94. 94 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#70] от "vassilun":

  Пропускате депутатите на БСП, Корнеля обеща безкористна подкрепа. И поне за гласуване на правителството не се съмнявам че ще го направи.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Народа не може да случи на управляващи, ...
  —цитат от коментар 56 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Но затова пък управляващите случиха на народ - тъп и безпросветен. И сравнително кротък.
  Вън от каламбура - на управляващи не се случва а всичко е закономерно. Управляващите не се появяват от космическият вакуум - те са наш продукт. Продукт на нашите ум, воля, характер, манталитет, образование, съвест, култура и т.н. Каквито сме ние като народ - такива са ни управляващите, отражение като в огледало. Няма на кого да се сърдим. Управляващите - това е самият народ.

 97. 97 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#84] от "vassilun":

  Не забравяй, че БСП ще гласува също за новото правителство. Те са силно заинтересовани да бутнат герп. Що се отнася за отношенията ни с расийката, герп така обслужиха матушката, че единствено което може да поиска БСП в повече е да станем част от руската педерация. А това едва ли ще стане.

 98. 98 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2417 Весело

  А бе, да ви светна!И с тия съм, и с ония съм, ама ако ми бръкнете в джоба, ще ви бутна!Макар че едва ли можете изобщо да го направите.
  —цитат от коментар 19 на zxe00613919


  Никой не може да бутнете!
  Който е и "с тия и с ония" за да си пази жълтите стотинки обикновено се оказва на земята.
  И така трябва да бъде.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 99. 99 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  До коментар [#57] от "vassilun":

  Добре де, а ако другия път е съвсем малко по-добре за вас но недостатъчно според вашите си мерки или не дай си боже малко по-зле, какво ще правим тогава - избори до дупка ?

 100. 100 Профил на Шъ ви прата едни момчета
  Шъ ви прата едни момчета
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#76] от "3biri":

  Добре де, бой в затвора. Като в цивилизованите общества!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK