Кои са депутатите в 45-ия парламент и откъде идват (пълен списък)

Кои са депутатите в 45-ия парламент и откъде идват (пълен списък)

© Надежда Чипева, КапиталКои са новите депутати, кои от тях имат опит като народни представители, кои ще дебютират в парламента и с какво са се занимавали досега? На база на взети решения от Централната избирателна комисия (ЦИК), данни за кандидатите от партиите и неофициална информация кой откъде е избрал да бъде депутат (за тези, били в по две листи), "Дневник" представя списък на избраните за народни представители по региони.


Комисията обяви късно в петък от кой район кои са избрани за депутати, но тепърва ще бъде обявено кой откъде влиза. В неделя (11 април) трябва да бъде публикуван и окончателния списък на представителите в 45-ия парламент.От Благоевград ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати, трима от които с опит в предишен парламент - Стефан Апостолов, Александър Мацурев и Георги Динев, а четвъртият - общинският съветник от Сандански Стоян Стоев. Народни представители на "Има такъв народ" ще бъдат юристите Илко Стоянов и Георги Попов, а от "БСП за България" - досегашните депутати - хематологът проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев. ДПС ще има двама депутати - или досегашните Халил Летифов и Йордан Цонев, които са и зам.-председатели на партията, или Елхан Кълков и Ибраим Зайденов, ако първите влязат от други региони. Общинският съветник и юрист Иван Димитров ще бъде депутат от "Демократична България".
От Бургас ГЕРБ-СДС ще има четирима депутати Любен Дилов-син, Ивелина Василева, Деница Николова и Димитър Петков, като Дилов, Василева и Петков имат опит като народни представители, а Николова е експерт по европейски политики. Трима са депутатите на "Има такъв народ" - сценаристът Ивайло Вълчев, дипломатът Димитър Гърдев и Александър Марков. Досегашните депутати от "БСП за България" Петър Кънев и Тодор Бойчев печелят нови мандати. В парламента от ДПС влизат досегашният депутат Севим Али и Ешереф Ешереф, председател на местната структура. Общинският съветник Димитър Найденов ще бъде депутат от "Демократична България", а колегата му Живко Табаков заедно с юриста Драгомир Ошавков - от "Изправи се! Мутри вън!".


От Варна ГЕРБ-СДС ще има петима депутати - здравният министър проф. Костадин Ангелов, студентът Славена Точева, диригентът Страцимир Павлов, настоящият депутат Таня Петрова и спортният министър Красен Кралев. Ако Ангелов и Кралев влязат от други листи - Павел Христов и Владимир Вълчев. Депутати на "Има такъв народ" ще бъдат финанситът Любомир Каримански, управителят на фирма Бойко Кафеджиев, Ивайло Кожухаров и Кирил Симеонов, а се очаква Слави Трифонов да е депутат от Стара Загора. От "БСП за България" в парламента влизат местният лидер Борислав Гуцанов и Филчо Филев, който е бил кмет на Провадия, а от ДПС - досегашният депутат Ерджан Ебатин. "Демократична България" ще има двама депутати - музикантът Стоян Михалев и адвокатът Стела Николова, а "Изправи се! Мутри вън" - един - Татяна Дончева.


От Велико Търново от листата на ГЕРБ-СДС влизат проф. Костадин Ангелов и проф. Любомира Попова, като може и издателят Димитър Николов да е депутат, ако Ангелов влезе от Варна. Народни представители на "Има такъв народ" трябва са имунологът Андрей Чорбанов и адвокатът Момчил Иванов, но може би юристът Христо Дончев ще заеме мястото на имунолога. От "БСП за България" влизат досегашните депутати Явор Божанков и Весела Лечева, а от ДПС - 29-годишният Мастън Мастънов. Общинският съветник и юрист Калоян Янков ще е депутат от "Демократична България".


От Видин има двама депутати от ГЕРБ-СДС - отстранената от партията на Слави Трифонов Росица Кирова и художникът Александър Матеев. От "БСП за България" влиза досегашният депутат Филип Попов, а от "Има такъв народ" - юристът Иво Атанасов.


От Враца също има двама депутати от ГЕРБ-СДС - регионалният министър Петя Аврамова и досегашният депутат Красен Кръстев. От "Има такъв народ" в парламента влиза Георги Георгиев, а от "БСП за България" - досегашният депутат - актьорът Анастас Попдимитров. ДПС има един депутат - или зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, или Цветан Енчев, а "Изправи се! Мутри вън!" - юристът Андрей Вълчев.


Депутати на ГЕРБ-СДС от Габрово са вицепремиерът Томислав Дончев и областният управител Невена Минева, на "БСП за България" - автомобилният състезател Крум Дончев, а на "Има такъв народ" - финансистът Любомир Каримански или Деляна Пешева.


От Добрич от ГЕРБ-СДС влизат социалният министър Деница Сачева и Красимир Николов, представен като магистър по информатика, а от "Има такъв народ" - Дилян Господинов. Депутат от "БСП за България" ще е юристът и областен лидер Мая Димитрова, а от ДПС - досегашният депутат Хасан Адемов. От "Демократична България" влиза екологът Албена Симеонова.


От Кърджали ще има трима депутати на ДПС - Мукаддес Налбант и Байрам Байрам и досегашният Адлен Шевкед, тъй като лидерът Мустафа Карадайъ влиза от Шумен. Председателят на предишния парламент Цвета Караянчева влиза от ГЕРБ-СДС, а режисьорът Максим Генчев - от "Изправи се! Мутри вън!".


От Кюстендил депутати ще са външният министър Христо Терзийски и председателят на общинския съвет Михаела Крумова (ГЕРБ-СДС), досегашният народен представител Румен Георгиев ("БСП за България") и Антон Адамов на място на главния секретар на "Има такъв народ" Виктория Василева.


От Ловеч в парламента влизат зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и депутатът от 43-ия парламент Иван Миховски (ГЕРБ-СДС), зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова и бившият депутат от ДПС Рушен Риза, както и Цветелина Георгиева от "Има такъв народ".


Депутати от Монтана ще са досегашният депутат от ГЕРБ Ирена Димова и секретарят на СДС Илия Лазаров, досегашният депутат от "БСП за България" Атанас Костадинов, бившият депутат от ДПС Димитър Аврамов и земеделецът Пламен Абровски от "Има такъв народ".


От Пазарджик депутати от ГЕРБ-СДС ще са вицепремиерът Екатерина Захариева, депутатът от 43-ия парламент Димитър Гечев и областният управител Стефан Мирев. От "БСП за България" влизат финансистът Пламен Милев и преподавателят Петя Цанкова, а от ДПС - регионалният лидер Юмер Хамза и досегашният депутат Сергей Кичиков. Депутати на "Има такъв народ" ще са репортерът Станислав Балабанов и Тодор Василев.

От Перник депутати ще са финансовият министър Кирил Ананиев и правосъдният министър Десислава Ахладова (ГЕРБ-СДС), бившият депутат Стоян Мирчев ("БСП за България") и експертът в областта на водите Галя Бърдарска ("Има такъв народ").


От Плевен депутати от ГЕРБ-СДС ще са проф. Григор Горчев, Александър Николов, който е представен като юрист, както и дългогодишният депутат Пламен Тачев. От "Има такъв народ" влизат адвокатът Радостин Василев, полк. Александър Александров и учителката Юлия Чортленева, от "БСП за България" - досегашният депутат проф. Румен Гечев и юристът Илиян Йончев, а от ДПС - пиарът и досегашен депутат Велислава Кръстева.


От Пловдив-град след като лидерът Бойко Борисов поиска да бъде заличен от листите по процедурата "Пеевски" (още за заличените четете тук) от ГЕРБ-СДС влизат бившият кмет на Пловдив Иван Тотев, бившият депутат Вежди Рашидов и експертът Радослав Чолаков, а от "Има такъв народ" - сценаристът и зам.-председател на партията Тошко Йорданов, световният шампион по шах Антоанета Стефанова и Теодора Пенева. От "БСП за България" депутати ще са досегашният проф. Иво Христов и общинският съветник Иван Петков-Бебето, а Корнелия Нинова се очаква да влезе от София. От "Демократична България" влизат издателят Манол Пейков и университетският преподавател-математик Ивайло Старибратов, а от "Изправи се! Мутри вън!" - Мария Капон.


Депутати от Пловдив-област ще са областният управител Дани Каназирева, бившите депутати Младен Шишков и Данка Люртова (ГЕРБ-СДС), също и колегите им Манол Генов и Веска Ненчева ("БСП за България" плюс адвокат Енко Найденов), Рамадан Аталай (ДПС) и Румен Йончев ("Изправи се! Мутри вън!"). В парламента ще са още офицерът Велизар Шаламанов ("Демократична България") и бизнесменът Танер Тюркоглу и Лъчезар Бакърджиев ("Има такъв народ").


От Разград ще има двама депутати от ДПС - зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ - двамата с опит в парламента. Бившият депутат Десислава Атанасова пак влиза от ГЕРБ-СДС, а сценаристът Драгомир Петров - от "Има такъв народ".


Депутати от Русе от ГЕРБ-СДС ще бъдат спортният министър Красен Кралев, досегашният депутат Пламен Нунев, а ако Кралев влезе от Варна - и здравният мениджър Алисе Муртезова. От "Има такъв народ" влизат местният координатор Светлин Стоянов, Васил Георгиев и Билян Кършовски. Депутатите на "БСП за България" ще са досегашният Крум Зарков и общинският съветник Пламен Рашев, а на ДПС - досегашният депутат Бюрхан Абазов.


Четиримата депутати от Силистра са Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС, Вяра Емилова от ръководството на БСП, Джевдет Чакъров, който е бил народен представител от ДПС, както и Петър Димитров от "Има такъв народ".


От Сливен от ГЕРБ-СДС влизат земеделският министър Десислава Танева и досегашният депутат Мария Белова, от "Има такъв народ" - Владимир Русев, който имал фирма за транспортни услуги, а от БСП - зам.председателят й Атанас Зафиров. Депутат от "Демократична България" ще е зам.-председателят на ДСБ Димитър Сяров. От ДПС влиза Хатидже Георгиева.


Четиримата депутати от Смолян ще са досегашният шеф на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова, журналистът Александър Симов от БСП, досегашният депутат от ДПС Хайри Садъков и сценаристът Александър Вълчев от "Има такъв народ".


От 23 район в София от "Демократична България" влизат ген. Атанас Атанасов, изборният експерт Антоанета Цонева, Петър Маринов от ДСБ, юристът Надежда Йорданова, икономистът Георги Ганев и Иван Велов. Депутати ще са и лидерът на СДС Румен Христов и настоящите депутати от ГЕРБ Александър Ненков, Димитър Главчев и Милена Дамянова. От "Има такъв народ" влизат проф. Андрей Чорбанов, юристът от Народното събрание Ива Митева и Андрей Михайлов. От БСП депутати са досегашният Христо Проданов и Благовест Кирилов, а от "Изправи се! Мутри вън" - Мая Манолова.


От 24 район в София от "Демократична България" депутати ще са съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев, Ивайло Мирчев от "Да, България", Мартин Димитров и Цецка Бачкова от ДСБ. От ГЕРБ-СДС депутати са транспортният министър Росен Желязков и досегашните избраници Тома Биков и Евгения Алексиева, а от "Има такъв народ" - експертите Мика Зайкова (анализатор на социални политики) и Николай Радулов (сигурност). От "БСП за България" влизат досегашният депутат Георги Свиленски и избраният с преференции Борис Цветков, а от "Изправи се! Мутри вън!" - пиарът Арман Бабикян.


От 25 район в София от "Демократична България" депутати ще са Христо Иванов, съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов и районният зам.-кмет Бонка Василева, а от ГЕРБ-СДС - бившият външен министър Даниел Митов и досегашните депутати Анна Александрова, Лъчезар Иванов и Христо Гаджев, след като премиерът Бойко Борисов се отказа. Депутати от "Има такъв народ" ще са сценаристът Филип Станев, Пламен Данаилов и Пламен Николов. От БСП влизат лидерът Корнелия Нинова и журналистът Иван Гранитски, а от "Изправи се! Мутри вън!" - адвокат Николай Хаджигенов и Валентина Василева от ЕНП.


Депутати от София-област от ГЕРБ-СДС ще бъдат бившите министър Младен Маринов и Николина Ангелкова и бившият депутат Валентин Милушев. От "Има такъв народ" депутати ще са секретарят Виктория Василева и Георги Георгиев, или Никола Кръстев. От "Демократична България" депутат ще е пулмологът д-р Александър Симидчиев. От БСП влиза бившият депутат Иван Ченчев. От ДПС трябваше да е избраният с преференции Александър Методиев-Бат Сали, но той снощи е поискал да бъде заличен от листата, както няколко избрани с преференции кандидати на ДПС, в т.ч. и този след него - Руслан Коларов, и така в парламента влиза Цветан Енчев - областен председател на партията с опит в държавната администрация основно като юрисконсулт по министерства (как ДПС кара избраните с преференции да се отказват четете тук и тук).


Депутати от Стара Загора ще са досегашният депутат Маноил Манов, Илиана Жекова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов, а от "Има такъв народ" - Слави Трифонов, Тихомир Тенев и счетоводителят Живка Железова. Депутати Георги Гьоков и Драгомир Стойнев пак влизат от БСП, а от ДПС - д-р Тунджай Йoзтюрк. Юрист-конституционалист и преподавател в Софийския университет Атанас Славов ще е депутат от "Демократична България", а Светослав Колев - от "Изправи се! Мутри вън!".


Четиримата депутати от Търговище ще са енергийният министър Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС), досегашният депутат Кольо Милев (БСП) и колегата му от ДПС Джейхан Ибрямов и Имрен Мехмедова.


От Хасково депутати ще са бившите народни представители Георги Станков и Делян Добрев и икономистът Сашо Савов от ГЕРБ-СДС, както и Силви Петров - от "Има такъв народ", журналистът Велизар Енчев от "БСП за България", младежкият лидер Сезгин Мехмед - от ДПС, общинският съветник от Димитровград, местен лидер на ДСБ и собственик на аптека Катя Панева - от "Демократична България" и Минко Ангелов от "Изправи се! Мутри вън!".


Депутати от Шумен ще са просветният министър Красимир Вълчев и бизнесменът инж. Илтер Бейзатов от ГЕРБ-СДС, лидерът Мустафа Карадйъ и бившият депутат Хамид Хамид от ДПС, Иван Иванов - от БСП и Йордан Стоянов - от "Има такъв народ".


Четиримата депутат от Ямбол ще са досегашният Кристиан Вигенин от БСП, д-р Димитър Рунков от ГЕРБ-СДС, Станчо Ставрев от "Изправи се! Мутри вън" и Златомира Карагеоргиева-Мострова - от "Има такъв народ".


Още за депутатите на ГЕРБ, БСП, ДПС и Слави Трифонов четете тук, тук, тук и тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 660 Весело

  Забравили сте Наско Славов от Стара Загора! :)

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 2. 2 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Втората от ГЕРб във Варна кърти.

 3. 3 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело
 4. 4 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  То и първият "кърти"....... "юнак" до "юнака" са.......

 5. 5 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  То и първият "кърти"....... "юнак" до "юнака" са.......

 6. 6 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 898 Весело

  Я Капонката, пак се докопа до НС.

 7. 7 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Трябва да се премахне кандидатстването за депутат в два избирателни района и всеки кандидат депутат да е свързан по някакъв начин с избирателния си район - да е роден там или да работи там, хората в района да го познават...

 8. 8 Профил на han_kurbat
  han_kurbat
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Най-убавото е че в обновената БСП другарят мильонер-печатар Петър Кънев ша е пети мандат депутат. Леля Корни нали отреза да нема повече от три мандата и разкара сума народ от листите с тва правило нооо за Кънев който си шари то не важи, щото нали не е от БСП а от гражданската квота! Те тва ви е председателката, те тва ви е партията!
  Бай Кънев върти бизнес с печатане бюлетини чааак в Азербейджан а па поръчките си ги договара по време на служебните командировки от парламента ха ха хаааа!

 9. 9 Профил на han_kurbat
  han_kurbat
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Най-убавото е че в обновената БСП другарят мильонер-печатар Петър Кънев ша е пети мандат депутат. Леля Корни нали отреза да нема повече от три мандата и разкара сума народ от листите с тва правило нооо за Кънев който си шари то не важи, щото нали не е от БСП а от гражданската квота! Те тва ви е председателката, те тва ви е партията!
  Бай Кънев върти бизнес с печатане бюлетини чааак в Азербейджан а па поръчките си ги договара по време на служебните командировки от парламента ха ха хаааа!

 10. 10 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2591 Любопитно

  " здравният мениджър Алисе Муртезова."

  Тази да не би да е италианка от турски произход - Аличе Муртезова?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 11. 11 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Най-шумните флейтисти от СДС-останки ще събират трохички извън софрата. Клети поете и ти агенте - прислугата вън!

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Весело

  До коментар [#11] от "Лелка":

  СДС си купи фабрика на 8.9.

 13. 13 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  До коментар [#9] от "han_kurbat":

  Кънев от БСП.... любимият печатар ...... Колкото БСП е социалистическа партия, толкова и Кънев е социалист ........ Чист пролетариат от всякъде.....

 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  "полк. Александър Александров от ИТН" би трябвало да е ОР(от резерва). Това е злоупотреба с воинско звание.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Представителите на СДС ще останат ли в една парламентарна група с ГЕРБ? Че коалиционното им споразумение е за съвместно управление, а не за съвместна опозиция.

 16. 16 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 78 Неутрално

  Ако боковите калинки Красимир Вълчев и Теменужка Петкова не са влезли с купен вот, аз да не съм!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 17. 17 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 587 Неутрално

  За Русе също не са ви верни данните. Пропуснали сте Демократична България.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  До коментар [#1] от "Антони Де ла Реа":

  "Юрист-конституционалист и преподавател в Софийския университет Атанас Славов ще е депутат от "Демократична България"

 19. 19 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#2] от "taratanki":

  ++
  Ще ходи на свиждания на мъжа си при испанския Дон-Ставри заедно с ПКП!

 20. 20 Профил на Krasimir Georgiev
  Krasimir Georgiev
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#13] от "MPetr":

  Колкото Петър Кънев е социалист ,толкова и Калоян Янков от Демократична България е демократ– сътрудник на приватизационен фонд Свети Никола на Държавна сигурност.

 21. 21 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Дневник, Христо Терзийски не беше външен министър

 22. 22 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Винаги е имало случайни лица, попаднали в НС. Пак ще има калинки, пак ще има депутати без собствено мнение, гласуващи под диктат.

 23. 23 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Просто отбелязвам, че към 2014 Максим Генчев бил от ГЕРБ по неговите собствени думи
  https://blitz.bg/obshtestvo/maksim-genchev-iskal-pari-ot-stanishev-v-rodilnoto-pri-monika_news242056.html

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Дневник, толкова ли не можахте да приготвите една таблица с имената и избирателните райони?? Не е толкова трудно, има една програмка, нарича се Еxcel, много е полезна.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 26. 26 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  Дупетатите на герп(пкп) и на бсп(бкп) идват от АЕЦ БелЯне и руския турски паток!
  Дупетатите на дпс, идват от Доган!
  Депутатите на Демократична България идват от ЕС и НАТО!
  Дупетатите на Мая Ма и чалгарят Трифонов, все още не знаят от къде идват...

  Съжалявам, ако съм обидил някой бъдещ съюзник...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Трябва да се премахне кандидатстването за депутат в два избирателни района и всеки кандидат депутат да е свързан по някакъв начин с избирателния си район - да е роден там или да работи там, хората в района да го познават...
  —цитат от коментар 7 на plynii


  А най-добре е да има 240 (или с по-малко депутати, по-малко райони) и във всеки район депутатите от партиите да излизат с имената и биографиите си. Така парашутистите ще ядат бой навсякъде. Мажоритарна избирателна система в 2 тура се нарича.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 28. 28 Профил на ydh27548692
  ydh27548692
  Рейтинг: 14 Неутрално

  В Русе сте записали 3-ма депутати от "Има такъв народ", те са само 2-ма.

  2 - ГЕРБ, 2 - ИТН, 2 - БСП, 1 - ДПС и 1 - Демократична България.

  Точно кандидатът на ДБ, Митко Кунчев, събра най-много лични преференция в 19-ти МИР-Русе, повече от всички останали кандидати от всички партии. И то не заради това, че е от ДБ, ами заради личния му авторитет, морал и устои.

 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Весело

  Дневник, толкова ли не можахте да приготвите една таблица с имената и избирателните райони?? Не е толкова трудно, има една програмка, нарича се Еxcel, много е полезна.
  —цитат от коментар 25 на Darkman


  "Ексел" е електронна таблица за математически и статистически формули и сметки!
  Тя не е подходящ за целта! Има много други, много по- подходящи решения.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  В Русе сте записали 3-ма депутати от "Има такъв народ", те са само 2-ма. 2 - ГЕРБ, 2 - ИТН, 2 - БСП, 1 - ДПС и 1 - Демократична България. Точно кандидатът на ДБ, Митко Кунчев, събра най-много лични преференция в 19-ти МИР-Русе, повече от всички останали кандидати от всички партии. И то не заради това, че е от ДБ, ами заради личния му авторитет, морал и устои.
  —цитат от коментар 28 на ydh27548692


  ++++++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Мажоритарна избирателна система в 2 тура се нарича.
  —цитат от коментар 27 на Darkman


  Има такава система, но тя изкривява представителството на народа в парламента!
  За България, е абсолютно неприложима, зщото осавя големи маси от хора, непредставени в парламента. Нашите предци с решили да има пропорционална система, не случайно!
  Не вярвайте на чалгарите!
  Лъжат ви!
  Най-добрата система в света е германската!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  Цигани,евреи,турци и помаци в тези листи. Тук-таме по някой българин, който най-вероятно е джендър или официален представиъел на Руско-турско-изсраелската Новоосманска Империя. Вече не е до избори,а до погром.
  —цитат от коментар 24 на Veselin Radoslavov Dimitrov


  Това расизъм и ксенофобия ли е, или поливане от Маркуч войвода....?
  Общо взето - тъпо е.
  Омразата към различните от нас, не носи дивиденти!
  Омразата носи само загуба!
  Вижте до къде стигнаха агентите от мвро, с ежедневното насаждане на омраза....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#20] от "Krasimir Georgiev":

  ======Колкото Петър Кънев е социалист , толкова и Калоян Янков от Демократична България е демократ – сътрудник на приватизационен фонд Свети Никола на Държавна сигурност.======== """"..... Калоян Янков е бил председател на Съвета на Директорите на Инудстриална Холдингова Компания, бившият приватизационен фонда ПФ „Св.Никола“, който през 2011г. """фалира !!! """ при активи за милиарди..... Днес всички активи на фонда ПФ „Св.Никола“ (ИХК) са при Борис Бояджиев и семейството му в това число двете му отрочета и при сестра му Теменужка........"""""" https://bit.ly/3wLPeCc и....... https://bit.ly/3mxwh1m

 34. 34 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 510 Весело

  "полк. Александър Александров от ИТН" би трябвало да е ОР(от резерва). Това е злоупотреба с воинско звание.
  —цитат от коментар 14 на Корки

  По-голяма глупост отдавна не бях чел!
  Откога на военните е забранено да стават депутати и/или президенти???

 35. 35 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#34] от "uporit":

  Прав сте, никой не им забранява.
  Престават да са военни, ако са действащи,ако са от резерва - нямат ограничения никакви.

  Чл. 165. (1) (Изм. - ДВ, бр. 16 от 2010 г., в сила от 26.02.2010 г., предишен текст на чл. 165 - ДВ, бр. 98 от 2016 г.) Договорът за военна служба се прекратява и военнослужещият се освобождава от военна служба без предизвестие
  4. от датата на регистриране на военнослужещия като кандидат за изборна длъжност от политическа партия или коалиция в избори за президент, вицепрезидент на Република България, народни представители, членове на Европейския парламент от Република България, общински съветници или кметове;

  ЗОВСРБ

  По темата:

  Гледам ги тия и си мисля какви ще ги натворят тоя път....

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на habitat
  habitat
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Втория ГЕРБ депутат в Плевен, представен като юрист, е всъщност Александър Богданов Николов - син на шефа на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов - пръв приятел на Румен Петков. Когато през 1995 г. Румен Петков спечели изборите за кмет на Плевен, Богдан Николов обикаляше с колона от мотори из града, развявайки червени знамена. За награда Р. Петков му разреши да изгради незаконна мотописта в център на Защитена местност "Кайлъка" - защитена територия от 1939 г. Заради това беззаконие Румен Петков беше глобен, но когато стана министър в Тройната Коалиция уреди Богдан Николовата федерация с милиони за съзтезания. Част от тези милиони Богдан похарчи през 2007 г. да води него, Асен Гагаузов (регионален), Веселин Близнаков (военен) и зам. министъра на финансите тогава Кирил Ананиев (да, същият който сега се вози в джипката на Бойко и преглъща, като жаба на сухо) на държавни пари в Монако. Там момчетата, поканени от къшинския херцог Богдан Николов (с. Къшин е съседно на с. Учин дол - Тодорово) с папионки и фракове, в Монте Карлово гледаха състезания и ядоха и пиха (всичките си ги бива за това) за сметка на държавата една седмица. (вж. това. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/formulata-na-pistata-75-na-sto-laja-ostanaloto-namereniq )
  Та момчето на същия този Богдан Николов, се издигна с 2000 гласа преференции до 2ро място в листата на ГЕРБ - първите антикомунисти в държавата. И откъде дойдоха преференциите мислите - чудно защо именно от Буковлък. Там алъш-веришът с гласове винаги е бил много печеливш. И после ГЕРБ борели комунистите - с Кирил Ананиев, Румен Петков и Богдан Николов ли? Нещо не ми се връзва!

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  На този Парламент не му давам една година "живот"!

 40. 40 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Любопитно

  До коментар [#2] от "taratanki":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Нещо ми напомня ситуация от преди двадесетина години ........................тогава едно закръгленичко момче/ тогава не беше още Прасчо/, който стана на 23 или 24 години зам. министър?!

 41. 41 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1079 Весело

  Първият от ГЕРБ Варна ще предлага на колегите си индивидуални схеми за предотвратяване на рака на стомаха при консумацията на депутатски кюфтета.

 42. 42 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Весело

  До коментар [#3] от "MPetr":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Тази има вид на сръбска лепотица/ чалга- звезда/!А пък СВ-то е "завършено" с нейният съпруг , който е осъден в Испания за нарко-трафик!"Двойка за пример на Обществото"!!!!!!

 43. 43 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  В лицето на Стела Николова случиха на читав човек. И не ми е роднина да не си помислите нещо заради съвпадението на фамилните имена. Давала съм глас за нея и кога бе кандидат кмет на Варна. Успех на всички свесни депутати без значение партийната принадлежност.

 44. 44 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Весело

  До коментар [#2] от "taratanki":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  От това което прочетох току-що стигнах до извода , че тази "лепотица" е голяма варненска "бръмчалка"!Бръмчи от цвят на цвят там където има прашец!!!!

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Терзийски е МВР министър, а не "външен".

 47. 47 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2155 Весело

  "Изправи се! Мутри вън" - един - Татяна Дончева
  ************************************************

  Трябва да се признае, че г-жа Дончева вече е изкарвала мутра навън: преди години, след ювелирна законодателна инициатива, изкара от затвора Ванко1. После и много други мутри се оказаха извън затворите, благодарение на тази човеколюбива законодателна промяна, инициирана от юридическата ни мома!
  Може да се има доверие на другарката Дончева, следователно!

  Мараба, С-ДС доносници!
 48. 48 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Невиждам Делчев и Нестимир от Мутрите😁

 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2155 Весело

  Втората от ГЕРб във Варна кърти.
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  Аааааааааааааа, тази е сензацияаааааааааа!

  Мараба, С-ДС доносници!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2227 Неутрално

  До коментар [#45] от "Mike Crazy":

  "Аааа-ха-ха-ха... Туй да го изсереш баш след участието на Гъзослав Сандов при Любо Огнянов - неповторим автогол!"

  Щом гледате това предаване сте ми ясен на кого симпатизирате. А начина на изразяване показва достатъчно добре нивото на интелигентност.

 53. 53 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  Делян Добрев какво прави в Народното събрание?
  Нали си беше подал оставката?

 54. 54 Профил на Djendo Venenter
  Djendo Venenter
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#53] от "Virgin":

  А, това е загадка. Но ти си комунистическая тварь. Ще разбереш после ..., Ахахаха

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Колкото БСП е социалистическа партия, толкова и Кирил Добрев е социалист ........ Чист пролетариат от всякъде.... ама "чисто ляв" ........ част от фирмичките на Добрев (социалиста) на ул. „Бачо Киро“ в столицата........
  https://breaking.bg/wp-content/uploads/2019/05/9075d2d220cd4505a761fe55d934ff01.jpg  .........

 56. 56 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1716 Любопитно

  много сценарис много неща, притеснявам се са не станем втора украйна

 57. 57 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Дневник, дайте ги в някакъв табличен вид. Това е просто уморително

 58. 58 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2155 Весело

  Дневник, дайте ги в някакъв табличен вид. Това е просто уморително
  —цитат от коментар 57 на tanton


  Ти, па - това е въпрос за 100 000, бре ;)

  Мараба, С-ДС доносници!
 59. 59 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Лъчо Мозъка пак е депутат, тва е важното!

 60. 60 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Трябва да се премахне кандидатстването за депутат в два избирателни района и всеки кандидат депутат да е свързан по някакъв начин с избирателния си район - да е роден там или да работи там, хората в района да го познават...
  —цитат от коментар 7 на plynii


  първото е ОК/ но второто е т@пота - избира се парламент на България, който ще решава национални а не регионални задачи!.

 61. 61 Профил на Селски
  Селски
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Абе “Дневник”що не вземете срещу имената на всички новоизбрани депутати да напишете и какво образование имат и къде, какво са завършили? Барем да знаем колко”окумуш” са нашите избраници!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK