Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


За съжаление в момента всичко, което бяхме направили до 2018 година по отношение на Западните Балкани, вече е съсипано. Tова каза Весела Чернева, директор на софийския офис на Европейския съвет за външна политика, в изборното студио на "Дневник" на 4 април вечерта. Тя участва в дискусията каква България искаме и каква да е посоката, в която страната да поеме след парламентарните избори.


"Факт е, че нито на Балканите, нито в Европа някой приема за възможна такава добронамерена посредническа роля на България. Това вероятно може да се оправи, но ще иска години работа", смята Чернева.


Според нея резултатът от изборите е показал, че българското общество продължава да има много голямо доверие в Европа, дори по-голямо, отколкото към собствения си политически елит, но все още има много неща, които трябва да се променят.


"България трябва по-активно да участва в европейски дебати, но и вътре в България дебатите трябва да се европеизират", смята Весела Чернева.


Пълен запис на изборното студио - тук
Разговор с Иван Кръстев за бъдещето - тук.
С режисьора Галин Стоев - тук
Разговор с консултанта Валентин Михов за това каква България искаме - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK