"Светкавична война". Какво може да промени парламентът още в първите си дни

"Има такъв народ" се готви да предложи парламентът да се върне в старата си сграда и да напусне бившия Партиен дом, където се премести миналата година.

© Юлия Лазарова

"Има такъв народ" се готви да предложи парламентът да се върне в старата си сграда и да напусне бившия Партиен дом, където се премести миналата година.Текстът е препубликуван от "Свободна Европа".


В четвъртък новите народни преставители ще се закълнат и така ще започне животът на 45-ото Народно събрание. Всички те обещаваха на избирателите си различни неща, а сега ще имат възможност да опитат да съберат необходимата подкрепа за тях.


Проверка на "Свободна Европа" показа, че още в първите дни на новия парламент са възможни конкретни промени.
Предложенията, около които може да се обединят повече от 121 депутати, са създаване на комисия за "ревизия на управлението на Бойко Борисов", промени в Изборния кодекс, мерки за директна финансова подкрепа на пострадалите бизнеси от пандемията, закриване на специализираните съдилища, както и постоянно връщане на Народното събрание в старата му сграда.


Новият парламент е "шарен", без ясно мнозинство, което прави още по-лесно събирането на ситуационни мнозинства за всяко отделно предложение. ГЕРБ има 75 депутати, партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" - 51, БСП е с 43 депутати, следват ДПС с 30, "Демократична България" с 27 и "Изправи се! Мутри вън!" с 14.


Новите депутати, с които разговаряхме, са готови веднага да внесат своите предложения. Някои дори говорят за промени в конституцията.


Колко обаче от всички тези идеи ще могат да бъдат приети, ако не се състави правителство и се насрочат нови избори? Това засега е твърде вероятно, защото първата политическа сила - ГЕРБ, ще предложи правителство с идеята, че то няма да получи подкрепа. Вторият мандат отива при "Има такъв народ" и Слави Трифонов, които засега мълчат.


Колкото и да живее този парламент, някои от новите депутати са убедени, че ще има време за спешни законодателни промени.


Какво и кога?


Предложенията идват предимно от новите в парламента. Според коалицията "Изправи се! Мутри вън" най-спешно трябва да е създаването на комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ, както и осигуряването на подкрепа за бизнеса, пострадал от кризата с COVID-19.


Според "Демократична България" трябва да се започне с промяна на Изборния кодекс. По неофициална информация първото предложение на "Има такъв народ" ще е депутатите да напуснат сградата на бившия Партиен дом и да се върнат в старата сграда на Народното събрание.


От БСП засега не коментират какви предложения ще подкрепят конкретно, но казват, че биха разговаряли по внесените промени. За да могат да получат мнозинство, предложенията на новите партии имат нужда от подкрепа и от социалистите.


"Би трябвало да започнем структуриран разговор, в който да изясним какво можем да свършим в какъв времеви прозорец", коментира пред "Свободна Европа" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му на този етап разговори между попадналите в парламента партии в тази посока не са водени.


Бързи промени в Изборния кодекс


Засега е ясно, че всички политически сили, които са били опозиция на ГЕРБ, вътре или извън парламента, са готови да приемат спешни промени в Изборния кодекс.


"Тези текстове трябва да са такива, че ако се ходи бързо на нови избори, новите избори да се проведат по обновен закон", каза пред "Свободна Европа" съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова.


На същото мнение е и Христо Иванов от "Демократична България". "Трябва внимателно да се прецени за какво ще има време", коментира той.


Манолова каза, че е почти готова с предложения за промяна на Изборния кодекс. "Веднага ще внесем предложения за въвеждане на активна регистрация на гласподавателите, електронно гласуване на българите зад граница с безплатен електронен подпис. Ще предложим вотът да бъде само машинен, без хартия, да се съдаде многомандатен избирателен район "Чужбина", който да дава шест мандата на парламента, да се въведе видеонаблюдение на броенето на гласове, както и смяна на състава на ЦИК и председателя на "Информационно обслужване", каза Манолова.


БСП още преди изборите подкрепи подобни предложения, но в момента партията отказва да коментира официално какво би одобрила в парламента. Според източници на Свободна Европа социалистите биха гласували за "бързи предложения, които не сменят цялата технология на изборния процес непосредствено преди избори, защото може да се обърка всичко".


"Видеонаблюдение и активна регистрация - да, но как да кажем, че ще подкрепим промяна на Изборния кодекс, без да сме видели разписани текстиве", коментира представител от "Позитано" 20. Той коментира още, че биха гласували против предложение за мажоритарен избор, ако бъде внесено такова.


"Това означава да върнем Борисов на бял кон", коментира представителят на БСП.


Партия "Има такъв народ" отказа всякакви официални коментари пред "Свободна Европа". Единствено дадоха да се разбере, че биха се "комбинирали за блицкриг" (светкавична война - б.р.) с другите партии, стига вижданията им да са общи. Партията на Слави Трифонов не даде повече подробности за това по какви теми могат да се мислят "комбинации".


Премахване на специализирания съд


"Нещото, което трябва да се случи най-бързо, е да се даде възможност на българите в чужбина да гласуват по-масово", коментира Христо Иванов от "Демократична България". Той обаче вижда и друга възможна законодателна промяна, която може да се прокара в първите дни на Народно събрание - закриването на специализираните съдилища.


Те бяха създадени през 2010 г. по време на първия управленски мандат на ГЕРБ по настояване основно на тогавашния вътрешен министър и вицепремиер Цветан Цветанов, който днес вече не е в партията. Първончално специализираните съдилища трябваше да разглеждат само дела за тероризъм и организирана престъпност.


Във втория мандат на Бойко Борисов Министерството на правосъдието предложи специализираните магистрати да поемат и делата за корупция, както и тези срещу лица с имунитет. Идеята беше подкрепена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров и приета от мнозинството в парламента, въпреки критиките от Върховния касационен съд и Висшия адвокатски съвет. Основните възражения срещу спецсъда и спецпрокуратурата са, че те се превърнаха в политически трибунал, ползван като бухалка, за да се държат в страх и подчинение политици и магистрати.


Закриването на спецсъда присъства в програмите на "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън" и БСП. Ако те спазят обещанията си, парламентът може без проблем да промени Закона за съдебната власт в тази му част, тъй като за това решение се изисква обикновено мнозинство от 121 депутати.


На първата си пресконференция след изборите председателката на БСП Корнелия Нинова беше попитана дали ще подкрепи такава промяна. "Всичко ще бъде обсъдено, само да видим предложения", каза тя.


"Няма да отстъпим от програмата си", коментира по-късно Нинова.


Пред "Свободна Европа" от БСП коментираха неофциално, че биха гласували за такова предложение на "Демократична България", но ще настояват да се приеме и тяхното старо предложение за съдебен контрол върху актовете на главния прокурор.


От коалицията "Изправи се! Мутри вън!", декларираха официално, че ще подкрепят идеята. "Ако "Демократична България" го внесат - ние ще гласуваме "за", нямаме собствени разработени текстове", каза Мая Манолова.


На въпрос дали ще има време за такава промяна, Христо Иванов отговори: "Това е въпрос на комуникация между партиите. Ние ще внесем предложението. На първо място трябва да постигнем консенсус по сроковете в правилника на парламента, знаете че това е първото, което се приема", каза той.


Сбогом на Партийния дом?


Парламентарният правилник е със статут на закон и е първият нормативен акт, който приема всяко Народно събрание. За да се създаде, депутатите избират комисия, която да работи по него и да предложи конкретни текстове на колегите си.


Обикновено работата по правилника отнема около една, максимум до две, пленарни седмици. Ако 45-то Народно събрание не успее да избере правителство, то ще съществува около месец. Т.е. тези две седмици ще са половината му живот.


Затова представители на партиите коментират, че е важно правилникът да бъде гласуван в най-кратки срокове.


По информация на "Свободна Европа" партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" се готви да предложи парламентът да се върне в старата си сграда и да напусне бившия Партиен дом, където се премести миналата година. Такава идея засега от ИТН наложиха за първото заседание на депутатите. Ако бъде направено такова предложение, то може да залегне както в правилника, така и да бъде оформено като отделено решение на Народното събрание.


"Ще подкрепим такава идея на "Има такъв народ", каза пред "Свободна Европа" Мая Манолова. В замяна коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще очаква подкрепа при събирането на подписи за внасяне на предложение за комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ. За това са необходими 48 подписа.


А какво ще прави ГЕРБ?


На този фон голямата въпросителна е какви ще са първите действия на най-голямата партия в парламента - ГЕРБ. Настоящият вицепремиер Томислав Дончев обяви, че ако не съставят правителство, те ще бъдат "конструктивна опозиция". Той каза, че са готови да дискутират всичко, стига да е "оформено и внесено по надлежния парламентарен ред".


Неофициално от ГЕРБ коментираха, че като опозиция могат да подкрепят всичко, защото друг ще го реализира. "И електронно гласуване бихме подкрепили, то на теория звучи много хубаво, да видим дали и как ще се релизира и доколко ще подложи следващите избори под съмнение", коментира представител на първата политическа сила.


Депутати от ГЕРБ казват също, че са склонни да обсъждат всичко. "И къде да заседава парламентът - също. Ако сме опозиция, време имаме. Времето притиска управляващите".


Остава въпросът дали новите политически сили няма да потънат в процедури и да пропуснат първия месец.


"Да не си мислят, че има такава опасност. Ние имаме достатъчно парламентарен опит и няма да оставим ГЕРБ, или който и да е, да бламират процеса. Поели сме ясни ангажименти и ще ги свършим незабавно", каза Мая Манолова.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Да бе, цела България е зажаднела за война. Той и Петко Симеонов едно време така с картата с черепчетата. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Комунистите и техните съюзници светкавично могат да сринат държавата и ли да оберат някоя банка. Доказа ли са го многократно в миналото, ще го направят и сега.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Демек едно нищо :)

  Ще променяме ама не знаем какво :)

 4. 4 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Първо ревизия на ГЕРБ Бойко какво са ги вършили..Нека гледа приятелчето му в Турция,какво го очаква и него, заради далаверите през годините..

  shlshlshlshl
 5. 5 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  На тези избори за първи път забелязвам нещо. Всички ги е страх. Приватизаторката на "Техноимпекс" я беше страх да говори след изборите. ББ го беше страх да говори в снега. Слави го е страх да говори. ДБ ги е страх да кажат нещо. Даже "дневник" се страхува да пуска новини и след изборите новините са много малко.

  Анатема на комунизма!
 6. 6 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  много хубаво обобщение

  УСПЕХ на Демократична България и останалите нови партии в разграждането на диктаторския и корумпиран режим. Надявам се да има смислено правителство и работещ парламент поне до президенските избори, то ще се види дали може да работи тази структура още пред лятото

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 7. 7 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Трябва светкавично да се приеме закон за дегербизация на обществото.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 8. 8 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Електронно гласуване с безплатен електронен подпис няма как да стане. :)

  Щото в Конституцията е записано тайната на вота. А това няма как да се гарантира, следователно минава през промяна на Конституцията.

  Чл. 10.
  Изборите, националните и местните референдуми се произвеждат въз основа на общо, равно и пряко избирателно право с тайно гласуване.

 9. 9 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Трябва светкавично да се приеме закон за дегербизация на обществото.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  Какво ще ги правите? Може би ще ги вкарвате в лагери както правиха дядовците ви?

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Мисля, че едно от първите неща, които трябва да се случат (и за които има предостатъчно мнозинство, дори ГЕРБ и ДПС да гласуват против), е да се назначи комисия за пълен одит на всички финансови дела на Министерския съвет, МФ, МРРБ, МО, МВР, МОЕВ, на съответните изпълнителни агенции като ДФЗ и АПИ, и НАЙ-ВЕЧЕ на банката ББР.

  Държавни поръчки, външни заеми, за какво са похарчени, отпускани от ББР кредити - на кого, на какво основание и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  На тези избори за първи път забелязвам нещо. Всички ги е страх. Приватизаторката на "Техноимпекс" я беше страх да говори след изборите. ББ го беше страх да говори в снега. Слави го е страх да говори. ДБ ги е страх да кажат нещо. Даже "дневник" се страхува да пуска новини и след изборите новините са много малко.
  —цитат от коментар 5 на anonimnii


  Ми тва да не е Астра Зенека. Бият. Или да ти се облещи некой прокурор в тъмното. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Активната регистрация също е безумна идея.

  Да карам хората да заявяват че искат да гласуват. Ми те само твърдите ядра ще го направят - майчето и славчето силно ме съмнява техните избирателите да се сетят да се регистрират предварително.

 13. 13 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  гледам ГЕРБо троловета само обяснява как нещо НЕ може да се направи - ами като НЕ искаш - да НЕ може

  всичко може да се направи - само трябва желание и липса на обвързаности

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 14. 14 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Партия "Има такъв народ" отказа всякакви официални коментари пред "Свободна Европа". Единствено дадоха да се разбере, че биха се "комбинирали за блицкриг" (светкавична война - б.р.) с другите партии, стига вижданията им да са общи. Партията на Слави Трифонов не даде повече подробности за това по какви теми могат да се мислят "комбинации".

  Че то утре е десантът, ако наистина смятат да правят нещо. Какво ще чакат, кога ще се разбират?

  Не ме търсете преди обяд
 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Разстроено

  Този състав на парламента не може да промени НИЩО!!!
  Не виждам практическа възможност да се постигне съгласие и компромис по който и да е въпрос!!!

 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8588 Весело

  Само дано цялата пара не отиде в свирката...

  [email protected]
 17. 17 Профил на ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  силно се надявам след края на този Парламент - Каскета отдавна да е история и истинска съдебна реформа да се е случила

  другото важно е изборния кодекс и прекратяване на наглото купуване на гласове

  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 18. 18 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  "Манолова каза, че е почти готова с предложения за промяна на Изборния кодекс."

  Тук изгубих интерес към статията, не четох нататък.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мизийски":

  гумен речев е тяхното "знаме"!
  Той има практически опит- знае как се правят тези неща!

 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Да бе, цела България е зажаднела за война. Той и Петко Симеонов едно време така с картата с черепчетата. . .
  —цитат от коментар 1 на Един вампир броди из Европа


  Ма тогава партийната задача беше да се загубят избори, които във всички бивши соц. страни бяха спечелени. А каква е задачата сега, ще разберем, "когато му дойде времето".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Като първа стъпка:
  Прогонване на г-н Бойко Борисов от джипката.
  Като втора стъпка:
  Изслушване на г-жа Мата Хари в парламента.

 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Само едно уточнение. Не трябва ревизия, а разследване.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#5] от "anonimnii":


  На тези избори за първи път забелязвам нещо. Всички ги е страх. Приватизаторката на "Техноимпекс" я беше страх да говори след изборите. ББ го беше страх да говори в снега. Слави го е страх да говори. ДБ ги е страх да кажат нещо. Даже "дневник" се страхува да пуска новини и след изборите новините са много малко.
  —цитат от коментар 5 на anonimnii


  Нещо сте в грешка! Сега не говорят, защото няма какво да кажат. В момента разпределят порциите. Ние ще разберем след няколко месеца какво са измъдрили. Не съм убеден, че ще ни хареса.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  Настава революционна ситуация, друзьями! Журналистът Паунова въвежда военна терминология.

 26. 26 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Да избере Даниел Митов за премиер.

 27. 27 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#9] от "Мизийски":Може да се възползват и от опита им в директните екзекуции по улиците или в домовете на хората - пред очите на децата им...
  —цитат от коментар 23 на selqnin


  Те тва са междужипкови отношения.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 28. 28 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  Всички очакват ИТН да са водеща политическа сила, но всички продължават да се правят, че ИТН имат намерение да въведат мажоритарни избори ако не за 100% то поне за някаква част от депутатите.

  Понеже "мажоритарни избори" е мръсна дума за ДБ, то Дневник тактично заобикаля темата. Просто е смешно да се говори за активна регистрация, електронен вот, многомандатен район за чужбина и други такива и да не се забелезва мажоритарния слон в стаята. Жалко и страхливо журналистическо поведение.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 29. 29 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 557 Неутрално
 30. 30 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Любопитно

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Вие върнахте ли си надвзетата партийна субсидия?

 31. 31 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 149 Неутрално

  "Създаване на комисия за "ревизия на управлението на Бойко Борисов", промени в Изборния кодекс, мерки за директна финансова подкрепа на пострадалите бизнеси от пандемията, закриване на специализираните съдилища, както и постоянно връщане на Народното събрание в старата му сграда." Като за начало е много добре.

 32. 32 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5566 Неутрално

  Само гореописаното да свършат НС ще си е изпълнило задълженията. НО има и голямо НО. Трябва да се движи икономиката, да се решава ковид кризата, да се подсигури бюджета на държавата, да се мисли за европрограмите

 33. 33 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1501 Разстроено

  Аман от революционери...
  Същите простотии бяха едно време като свалиха Иван Костов - свалихме мръсника, сега Негово Величество ще ни оправи ...., още ходят оправени.

 34. 34 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Настава революционна ситуация, друзьями! Журналистът Паунова въвежда военна терминология.
  —цитат от коментар 25 на Alarmstufe Rot


  Така са позиционирани. От тошово време, та до днес посланията им са негативни по дефиниция, докато мнозинството от народонаселението иска и се надява на положителни. 800 дни и пр.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 35 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#9:"Мизийски"][/quote]

  Те вкарваха само тия, които не ги бяха убили пътьом. Това е мечтата и на наследниците им!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 36. 36 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 955 Разстроено

  е,страхотни управляващи,страОоо тен парлИмент,започва с Маи и завършва с Манолова!
  Тука списваштите,след 6 месеца,ще сме една разсипана държава!Дано да не позная!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 37. 37 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Между другото по времето на Орешарски, когато ГЕРБ бяха в опозиция.

  Една депутатка от БСП, сега лидерка на партия ги говореше и вършеше същите нещата. Така че тя има опит. :)

  Тогава пак и беше крив Изборния Кодекс, че давал предимство на ГЕРБ. Съответно тя даже направи кръгла маса с парламентарно и извънпарламентарно представените партии, НПО-та и разни други участваха. Даваха предложения, приказваха, обещаваха си, надяваха се. Сега какво беше гласувано и какво не от всичките тези приказки на кръглата маса - нямам спомени. :)

  Но пак ГЕРБ спечели :)

  Нищо че депутатката от БСП, сега лидерка на партия от протеста се кълнеше че с нейния Изборен Кодекс се слага край на машинациите на ГЕРБ. :)

 38. 38 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Трябва светкавично да се приеме закон за дегербизация на обществото.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  ти какво знаеш за герберизацията на обществото в България, каквото си чул от дневник ли.
  Ще отстраняваш от обществото партията с най много поддръжници ли.
  Гледайте си процентите и си съобразявайте претенциите с тях.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 39. 39 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Ще бързат да нагласят нещата доколкото може, с надеждата да си осигурят победа на предстоящите предсрочни избори. :) И то дори не е в името на народа, а с извинението, че друг може да спечели :) !

  agent
 40. 40 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  Да променят изборния закон като начало. Това е важното ако скоро има предсрочни избори.

  SHADOWS of SOFIA
 41. 41 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  "Манолова каза, че е почти готова с предложения за промяна на Изборния кодекс."Тук изгубих интерес към статията, не четох нататък.
  —цитат от коментар 18 на nema_labavo


  От това по-готов -- само друрагят Александър Томов да рестартира системата. Или поне да вземе акциите.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 42. 42 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Ревизия на управлението на Борисов ми звучи като Народния съд след 9.9.1944г..

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 43. 43 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1501 Весело

  Ще бързат да нагласят нещата доколкото може, с надеждата да си осигурят победа на предстоящите предсрочни избори. :) И то дори не е в името на народа, а с извинението, че друг може да спечели :) !
  —цитат от коментар 39 на Ronald Reagan


  Какви ги говориш? Ти си враг на Тутраканската селищна система бе...😊 Анатема...

 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  За първи път от толкова години чакам откриването на парламента с интерес и надежда. Оптимист съм, че все нещо положително ще се случи. Ще се разберат. Длъжни са.

 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Ако имаме работеща и безкомпромисна прокуратура, комисии за злоупотреба са безмислени.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Абе, Дневник, Тшко Тъпото, известен още и като Тошко Африкански, оня възпаления индивид от ИТН, иска да реже части от тялото на ваш колега журналист.
  Статийка нещо?
  Не дай Боже някой зам-председател на ГЕРБ се изцепи така, щеше да е водеща новина :)

  Every cradle is a grave.
 47. 47 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  Подкрепям връщането на НС в историческата му сграда.

 48. 48 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Трябва светкавично да се приеме закон за дегербизация на обществото.
  —цитат от коментар 7 на Боян Таксиров


  ===
  Готов ли си със законопроекта?
  Такива като мене, дето не искат да се дегербизират, какво ще ги правите?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 49. 49 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  Само от сделките на ББР могат да произтекат 20х20 присъди,години.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  До коментар [#49] от "3biri":

  "Само от сделките на ББР могат да произтекат 20х20 присъди,години."

  Предполагам, че последния месец са дали повече пари за шредери, отколкото за ваксини.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5754 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":

  Е да, ама шефът на Има такъв народ е болен от Няма такъв вирус.

 52. 52 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 923 Неутрално

  силно се надявам след края на този Парламент - Каскета отдавна да е история и истинска съдебна реформа да се е случиладругото важно е изборния кодекс и прекратяване на наглото купуване на гласове
  —цитат от коментар 17 на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани

  ===
  Надеждата крепи човека. Умнокрасивите - цял живот.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 53. 53 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  И накрая всичко ще бъде на ред, защото и тези трябва да правят същото. След всяко управление след 1989 слушаме тази приказка и накрая нищо.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 54. 54 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  Активната регистрация също е безумна идея.Да карам хората да заявяват че искат да гласуват. Ми те само твърдите ядра ще го направят - майчето и славчето силно ме съмнява техните избирателите да се сетят да се регистрират предварително.
  —цитат от коментар 12 на realguru


  Това наистина е тъпо. Подобна практика има в страни, където вътрешното министерство няма практиката да кара гражданите да се регистрират, като крепостни селяни, по местожителство. Тук вероятно се прави, с идеята да се пробута гласуване по пощата.

 55. 55 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":Е да, ама шефът на Има такъв народ е болен от Няма такъв вирус.
  —цитат от коментар 51 на Alarmstufe Rot


  Браво. Това трябва да бъде цитатът на деня.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 56. 56 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1001 Любопитно

  Аман от революционери...Същите простотии бяха едно време като свалиха Иван Костов - свалихме мръсника, сега Негово Величество ще ни оправи ...., още ходят оправени.
  —цитат от коментар 33 на georgievb


  А дали ще бъде приет законопроект, който да наказва неволно сгрешили журналисти с рязане на крайници? Ама не викайте „Какво е това?“! Ето го какво е: „Тошко Йорданов за журналист: В Крумова България щяха да липсват части от тялото на това момче“ в https://tribune.bg/bg/politika/toshko-yordanov-za-zhurnalist-v-krumova-balgariya-shtyaha-da-lipsvat-chasti-ot-tyaloto-na-tova-momche/ - така че може да прочетете за какво, аджеба, иде реч! Днес рязане на „части от тялото на това момче“, утре лагери, вдругиден – даване на „сгрешилите“ или „неправилните“ хора за храна на свинете? Така ли ще управляват новите властници? Защо е това оглушително мълчание на журналистите относно заплахите на сценариста Тошко? Той какъв е? Новият Гьобелс? Или Вишински? Ще посмее ли да отговори някой, хеле пък Полинчето? Какво става – сами ли ще си купуваме въжетата или ще са дар от властта?

 57. 57 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  всичко може да се направи - само трябва желание и липса на обвързаности
  —цитат от коментар 13 на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани


  Може, но Конституцията дали го позволява. А си спомнете как бе създадена?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 58. 58 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Абе, Дневник, Тшко Тъпото, известен още и като Тошко Африкански, оня възпаления индивид от ИТН, иска да реже части от тялото на ваш колега журналист. Статийка нещо?Не дай Боже някой зам-председател на ГЕРБ се изцепи така, щеше да е водеща новина :)
  —цитат от коментар 46 на Ватник


  Ето в такива случаи ценим линкчетата.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 59. 59 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#8] от "realguru":

  Недейте разваля тази красива приказка. Нека да се осерат, нека после КС да касира изборите, нека погледаме цирк.

 60. 60 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2258 Весело

  Малей, авторката е надминала себе си! Още като видях името на автора.... знам не само какво внушава написаното от нея, но и насокете на коментарите. Тоя филм сме го играли, играли....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 61. 61 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#58] от "Един вампир броди из Европа":

  Ето ти линк - https://tribune.bg/bg/politika/toshko-yordanov-za-zhurnalist-v-krumova-balgariya-shtyaha-da-lipsvat-chasti-ot-tyaloto-na-tova-momche/ - така че да прочетеш за какво иде реч!

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#13] от "БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани":

  Е айде успех, сега дойде времето да ни покажете как става - протестърите имате 121 депутата, хванете се и ни покажете как се прави щом имате и желание и умения.

 63. 63 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Абе, Дневник, Тшко Тъпото, известен още и като Тошко Африкански, оня възпаления индивид от ИТН, иска да реже части от тялото на ваш колега журналист. Статийка нещо?Не дай Боже някой зам-председател на ГЕРБ се изцепи така, щеше да е водеща новина :)
  —цитат от коментар 46 на Ватник


  То това се отнася за 'вражеската' медия' новаТВ, тук нещата се определят от репортери без граници, а те за Тошко няма да се сезират.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 64. 64 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Връщането на НС в старата сграда пред руския кон е идиотщина. Не бих се учудил да я приемат.

 65. 65 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Приказките на братя Грим чели ли сте?

  Имало едно едно време една проста царица, ама много проста, най-простата в цялото царство, ако не и в цял свят. И много се гордеела с простотата си, защото така народът я обичал безпределно.

  Всяка сутрин простата царица се оглеждала в огледалцето и питала: "Огледалце, огледалце, коя е най-проста на света?" И огледалцето всеки път казвало: "Е, Ваше величество, иска ли питане?"

  Но не щеш ли, един ден в огледалцето се показало някакво плешиво същество с обици, което се зъбело злобно, а огледалцето рекло: "Ваше величество, намери се нещо по-просто и от Вас". Царицата изпаднала в паника и станало там, каквото станало.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 66. 66 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":

  За какво точно да се разберат?

 67. 67 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#49] от "3biri":

  А колко години затвор произтекоха да правителството на Костов ? И защо мислите че сега ще произтекат повече ?

 68. 68 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1669 Весело

  гледам ГЕРБо троловета само обяснява как нещо НЕ може да се направи - ами като НЕ искаш - да НЕ можевсичко може да се направи - само трябва желание и липса на обвързаности
  —цитат от коментар 13 на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани


  И къде е липсата на обвързаности?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 69. 69 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#31] от "ddd":

  Особено връщането на парламента в старата сграда, това е един належащ проблем с особена важност за народонаселението.

 70. 70 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fiji":

  Очакват Ви сериозни, драматични и системни разочарования!!!
  Пригответе се и да не кажете след 2 месеца, че не съм Ви предупредил!!!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ватник":

  Това е "нивото", "възпитанието" и манталитета на чалгарията !
  Това очаква всеки, който направи лапсус....!
  Жална Майка България!!!

 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  До коментар [#48] от "clarkv622":

  тошко има съвсем конкретна идея - със "законодателни" мерки от 9-ти век!!!

 74. 74 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  До коментар [#40] от "К2":

  и за специализираните съдилища.
  кпконпита и сие. това си институционализирано
  енкаведе или десе.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1432 Любопитно

  Хммм... имам принцип, който по изключение нарушавам, първо пиша коментара, а след това чета коментарите на колегите, но .... в случая постъпих обратно.
  От оценките разбирам, че коментарите за промяна като демократично и добер работещо НС, за изменение на Изборния закон, са подмяна на членовете на ЦИК, за ревизия на работата на бившото правителство на Бойко Борисов и... и... се оценяват почти на 95 % отрицателно т.е. не се одобряват от списващите във Форума.
  Та да питам тея дето праскат минуси, еми защо трябваше да трошим държавна пара за да махаме Борисов и ГЕРБ от власт, трябваше да преизберем старото НС и правителство, мутренският начин на управление и да сложим разследващ на главния Каскет , за да си имаме две яки бухалки, за тези дето неслушат. Или по-просто казано „оти ги ручахме жабетата?“
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 77. 77 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2367 Неутрално

  Блажени са вярващите, че с този Парламент ще се промени нещо. Ще продължат да се джафкат само за пред нас публиката.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 78. 78 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#17] от "БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани":

  И двете ти мечти ще останат неосъществени. Първо, за да се смени Гешев е необходима промяна в конституцията. Второ: електронното гласуване ще докара купуването на гласове до неконтролируеми висоти. Така е, когато със законите се заемат абсолютни аматьори, популисти и откровени глу*паци.

 79. 79 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Весело

  До коментар [#60] от "chichka":

  Моля Ви внимавайте как точно коментирате флагмана на "обективната" и "безпристрастна" българска журналистика!!!!
  Шегичка, въпреки, че много отдавна изобщо не е смешно!

 80. 80 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#12] от "realguru":

  И не само - чисто физически това е трудно - или трябва да е с ходене в общината или трябва да е електронно ама с електронен подпис/пик щото иначе е безмислено - все някои ще направи скрипт да прецака системата. И двата варианта на практика значат че ще се регистират само твърдите ядра, политиканите от тоя форум и най-вече зависимите избиратели. Просто за тях ще се погрижат групово. Дори да е българите в чужбина, отново е безмислено - те как ще информират държавата за адреса си - пак или лично или с подпис/пик дето също се взима лично. И не на последно място - вота с писмо не е анонимен и съответно това цялото ще бъде отменено от КС ако някои подаде искане. А със сигурност някои ще подаде. Според мен ако наистина се реализира в парламента ше влезе ДПС с 70% и ГЕРБ с 30% от гласовете. И евентуално Черепа. Всички други остават под чертата - на БСП електората няма сили да ходи в общината, на Слави дори не знаят къде е общината, твърдите ДБарки са малко а хейтърите ги мързи.

 81. 81 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Блажени са вярващите, че с този Парламент ще се промени нещо. Ще продължат да се джафкат само за пред нас публиката.
  —цитат от коментар 77 на AModoMio


  Важно е не толкова какво ще се говори и гласува на жълтите плочки, а колко носят на бой кметовете. И други подобни критерии.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 82. 82 Профил на Ana Toneva
  Ana Toneva
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ватник":

  Но, не коментират, няма статийка!
  Не говорят за свобода на словото и че от 111 може Б-я да отиде на 1111 място по свобода на словото, не пишат защо хората, избранниците от ИТН бягат от журналисти като от чумави, не питат каква е тази карантина на Слави - по-дълга и удобна. Мълчат! Това обективно ли е?

 83. 83 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  До коментар [#49] от "3biri":А колко години затвор произтекоха да правителството на Костов ? И защо мислите че сега ще произтекат повече ?
  —цитат от коментар 67 на m17


  Този, дето ви изправи на крака след Виденов ли?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 84. 84 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Каквото и да направи парламента, докато не смени ВСС и Каскета - файда...
  Каскета ако си беше гледал съвестно работата, България ще е различна и то много, а и резултатите от изборите - също.

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  До коментар [#48] от "clarkv622":

  Защо някой нещо трябва да ви прави/храни? Имате си правото на глас със съответната тежест в условията на парламентарна република.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Весело

  Ний българите никога не сме били единодушни за нищо през своята история че баш сега ли?!

  klimentm
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Скачай в гората, червеноносецо, за да слезнеш за присъединяване
  с победител в точен момент.

  Военната терминология не е въведена от журналистка.

  Както винаги немска, в случая blitz kriеg.
  В случая е въведена от партията народ Има такъв Слави.

  До коментар [#25] от "Alarmstufe Rot":

  Настава революционна ситуация, друзьями!

  Журналистът Паунова въвежда военна терминология.

 88. 88 Профил на Шъ ви прата едни момчета
  Шъ ви прата едни момчета
  Рейтинг: 359 Весело

  До коментар [#48] от "clarkv622":

  Всяка вечер ще има контра-протести на Румънското посолство за вас под надслов - "Къде си Вярна Ти Джипко Народна".

  Шоу-програма с водещ нИдялко Пика и кетъринг - филии с мас, директна доставка от Банкя!

 89. 89 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  електронно гласуване на българите зад граница с безплатен електронен подпис

  що само за тях???

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 90. 90 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Слави не е мъж достатъчно за да стане премиер, може би трябва да назначи Полина Паунова, тя нали ходи да се бие с полицаи, има амбиции до небото и никой не може да я наприказва. Тези от Европа ще се съгласяват веднага с нея, вместо алтернативата да се удавят в бълвочещата и помия която само нейната уста е способна на

 91. 91 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3124 Весело

  "Веднага ще внесем предложения за въвеждане на активна регистрация на гласподавателите, електронно гласуване на българите зад граница с безплатен електронен подпис. Ще предложим вотът да бъде само машинен, без хартия, да се съдаде многомандатен избирателен район "Чужбина", който да дава шест мандата на парламента, да се въведе видеонаблюдение на броенето на гласове, както и смяна на състава на ЦИК и председателя на "Информационно обслужване", каза Манолова.
  *
  И защо електронното гласуване да важи само за чужбина? Не е ли това дискриминация на българите в България?
  Ицето искаше да гласува по пощата, Майчето - електронно.
  Като се има предвид, че само в Естония се гласува електронно, а другите държави с утвърдена демокрация не са приели подобен начин на гласуване по ред причини, става ясно колко неосъществима идея предлагат отровените.
  Ако си мислят, че БСП са много радостни от идеята да гласуват повече българи от чужбина чрез дистанционно гласуване, много се заблуждават. БСП не получава гласове оттам и едва ли ще подкрепят такава идея.

 92. 92 Профил на head_hunter
  head_hunter
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Абе Ице, и хората от чужбина не те искат!

 93. 93 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1093 Весело

  Гладна мисирка блицкриг сънува.

  Знанието е сила, информацията - власт
 94. 94 Профил на Новите Партии в НС са голям КИКОТ
  Новите Партии в НС са голям КИКОТ
  Рейтинг: 48 Весело

  Аааха-ха-ха-ха... Тръгват като аслани, а всички знаем как ще се върнат. Поговорката ясно го е казала.

 95. 95 Профил на Новите Партии в НС са голям КИКОТ
  Новите Партии в НС са голям КИКОТ
  Рейтинг: 48 Весело

  Абе, Дневник, Тшко Тъпото, известен още и като Тошко Африкански, оня възпаления индивид от ИТН, иска да реже части от тялото на ваш колега журналист. Статийка нещо?Не дай Боже някой зам-председател на ГЕРБ се изцепи така, щеше да е водеща новина :)
  —цитат от коментар 46 на Ватник


  Каква ти водеща новина, всичките БХК-та, АЕЖ-та, "Репортери без граници (на нахалството)" и вся остальная щяха да са подпалили сайтчето, а умнокрасивите щяха да леят възмута от зори до мрак...

 96. 96 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3778 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":

  " Мисля, че едно от първите неща, които трябва да се случат (и за които има предостатъчно мнозинство, дори ГЕРБ и ДПС да гласуват против), е да се назначи комисия за пълен одит на всички финансови дела на Министерския съвет, МФ, МРРБ, МО, МВР, МОЕВ, на съответните изпълнителни агенции като ДФЗ и АПИ, и НАЙ-ВЕЧЕ на банката ББР.

  Държавни поръчки, външни заеми, за какво са похарчени, отпускани от ББР кредити - на кого, на какво основание и т.н."

  Какво правим с главния рекетьор и неговата групировка в прокуратурата ? А с Точковата от инспектората към ВСС ? Без да се отстрани личността, наложена ни от сараите на този ключов за обществото ни пост, нито един мафиот или олигарх не може да бъде пратен при бай Ставри.......

 97. 97 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#91] от "pamela":

  За да гласува в САЩ средното каране в момента е от София до Белград, вярно е има концентрация в Чикаго, Куинс, Джърси, ДС, Бостън и Кънектикът и там разбира са гласували около 10% от Българите в тези райони. Примерно на Събора във Филаделфия се събират около 1500 Българи(около 30-40%), а в секцията там са гасували само 160. Защо ? И там секцията бе умно направена в Български магазин, но примерно от района на не одобрената секция в Атлантик Сити е 1ч 30 мин каране с кола, от централна Пенсилвания е 2-3ч от Делауера е 1ч 30мин. Пенсилвания все пак е добре имаше две секции. Но примерно аз от Вермонт би трябвало да пресека границата с Канада за да гласувам, около 4ч до Монреал и това е малко в сравнвние с тези във вътрешните щати.

 98. 98 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#60] от "chichka":Моля Ви внимавайте как точно коментирате флагмана на "обективната" и "безпристрастна" българска журналистика!!!!Шегичка, въпреки, че много отдавна изобщо не е смешно!
  —цитат от коментар 79 на selqnin


  Уважаеми, аз се отнасям с голямо уважение към редакцията на Библиотекарската Свободна Европа и нейния водещ журналист Полина Паунова! За мен тя и БСЕ са ярка звезда в медийния информационен поток!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 99. 99 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Весело

  До коментар [#75] от "Шъ ви прата едни момчета":

  Всеки си мисли своите важни и любими неща - аз си мисля за Отечеството, а Вие за североизточните степни - блата!!!

 100. 100 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2142 Разстроено

  До коментар [#86] от "klimentm":

  Били сме :
  6 септември 1885 г.;
  22 септември 1908 г.
  За съжаление малко по-късно в Отечеството е внесена болшевишката зараза и с нея е пуснат от бутилката духа на перманентната гражданска война...
  следват 1923-та, 1925-та, 1934-та,1944-та....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK