В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова"Ще работи толкова, колкото трябва и това ще стане ясно скоро."


Това каза председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов в първото официално изказване на партията при откриването на 45-тото Народно събрание в четвъртък (15 април). От него се очакваше да даде някакъв ориентир какво ще прави Слави Трифонов - правителство или нови избори - след мълчанието от изборите досега. Думите могат да се четат и в двете посоки, но от изказването се разбра, че втората политическа сила иска преди нови избори - промяна на Изборния кодекс. "Ще разберете като ни връчат мандата" е отговорът, с който депутати от "Има такъв народ" днес отклониха директния въпрос на "Дневник" ще предложат ли правителство.


В първото заседание на парламента беше потвърдено анти-ГЕРБ мнозинството, но се появиха и първите конкретни заявки срещу модела на управление на Бойко Борисов. Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов предложи промени, свързани с главния прокурор (коалицията внесе проект за промени в Конституцията), закриване на специализираните съд и прокуратура, както и ликвидация на антикорупционната комисия в настоящия й модел.
В края на деня "Изправи се! Мутри вън!" и "Има такъв народ" пък внесоха решение за създаването на временна комисия, която да ревизира управлението на държавни средства от кабинета "Борисов" (повече - тук). По информация на "Дневник" тя ще трябва да провери за злоупотреби и нарушения в разходите и дейността на десетки държавни дружества, да провери обществени поръчки, както и финансирането на мерките срещу COVID-19.


Новото Народно събрание започна и със заявки за връщане към парламентаризма и серия внесени законопроекти от новите партии и БСП. А всички без ГЕРБ се обединиха в избора на юриста Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на парламента.


От изказванията на политическите лидери се разбра, че са готови за подкрепа на правителство на "Има такъв народ", но искат да видят предложението, политиките и приоритетите. Засега най-сигурна звучи подкрепата от формацията около Мая Манолова и БСП, изразена от лидера Корнелия Нинова (тя предпочита да избегне и варианта с предсрочни избори), но тези гласове (общо 108) обаче не биха били достатъчни.


Ако решат да предложат правителство, на "Има такъв народ" ще им се наложи да водят преговори с политическите сили, за да постигнат някакви договорки и съгласия. Затова за такъв кабинет се смята, че трудно ще оцелее дълго, а Тошко Йорданов прогнозира, че този парламент едва ли ще изкара мандата си. Възможно е партиите да търсят вариант за правителство, което да работи, докато парламентът приеме определени законодателни промени преди нови предсрочни избори. Или ако времето до връщане на мандата от "Има такъв народ" е достатъчно за приемане на промени - те да не го изпълнят.


Самият Слави Трифонов само положи клетва онлайн, тъй като е в изолация, но нито говори пред депутатите, нито участва в гласуванията.


В понеделник (19 април) президентът Румен Радев ще направи консултации с парламентарните сили преди да започне т.нар. "въртележка с мандатите". В изказването си пред депутатите днес той обяви, че безпринципна коалиция само може да задълбочи кризата, че е време за демонтаж на модела на сегашното управление и че са необходими промени в изборното законодателство. Радев подчерта и, че е готов да предложи служебно правителство, ако се стигне до този вариант.


Знаете максимата, че когато всички са в управлението, народът е в опозиция. Нужна е ясна ценностна рамка, ясни граници на възможните компромиси и най-вече ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на експерти"


Румен Радев,

президент пред Народното събрание


Кой с кого и срещу кого


Всички срещу ГЕРБ - такива заявки се очертаха не само при гласуването, но и в речите на лидерите на политическите сили. Макар и председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова да призова "шоуто да приключи" и всички да си подадат ръка, защото "съединението прави силата", партията на Бойко Борисов сякаш остана в изолация. Самият Борисов не се появи в парламента, но бе обявено, че оставката на кабинета му е депозирана в Народното събрание.


Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов не обяви дали Слави Трифонов ще се опита да състави правителство или не, каза, че едва ли парламентът ще изкара пълен мандат, но на дневен ред са промени в изборното законодателство като вметна, че за мажоритарния вот няма да има мнозинство. Не се разбра дали наистина и защо се отказват от основната си идея от референдума за мажоритарни избори в два тура, но в следващите часове представители на ГЕРБ ги атакуваха за това отстъпление.


В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС, но е готова да даде гласове за управление, излъчено от новите формации в парламента - "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партията му ще подкрепи управление, което има ясна програма за развитие на страната. Той припомни, че решението е да става въпрос за правителство на новите партии. За "по-пластично управление, което не се материализира в партийни кабинети, водени от партийни лидери," и за използване на възможностите на това Народно събрание настоя в словото си председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.


Според председателя на групата на "Демократична България" Христо Иванов ходът, който дава възможност за излъчване на управление, е кабинет с мандата на "Има такъв народ" и обединението е готово да влезе в разговори за политики с партията, но не става въпрос за бланкетна подкрепа.


В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


Председателят на групата на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова обяви общи приоритети и задачи с "Има такъв народ" и "Демократична България".


От изказванията се разбра, че никоя от другите партии няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ и кандидат за премиер Даниел Митов.


Така първият мандат ще бъде неуспешен и мандатът за съставяне на кабинет отива при Слави Трифонов. Ако и той не състави правителство - президентът ще реши на кого да връчи третия мандат.


Какво ще работи парламентът


В първото заседание ГЕРБ остана в изолация, за председател бе избрана юристът Ива Митева, а всяка партия получи зам.-председателско място.


В петък парламентът ще поиска да изслуша премиерът в оставка Бойко Борисов, който днес отсъстваше, за плана за възстановяване и устойчивост на ЕС, както и ще гласува предложението на "Изправи се! Мутри вън" за комисия за ревизия на управлението му. Борисов спешно излезе в отпуск, за да не се яви пред депутатите.


Старият и новият председател на парламента - Цвета Караянчева ще е заместник от ГЕРБ на Ива Митева.

© Юлия Лазарова

Старият и новият председател на парламента - Цвета Караянчева ще е заместник от ГЕРБ на Ива Митева.


Всички партии обявиха или подкрепят промени в изборното законодателство. От посланията на "Има такъв народ" се разбра, че проектът на ГЕРБ за мажоритарни избори за депутати няма да мине, но ще се направят промени като отпадане на ограничението за секциите извън ЕС, гласуване по пощата за българите зад граница, както и видеонаблюдение при отчитането на резултатите. Подобни промени искат и "Демократична България", която вече е внесла законопроект, и от "Изправи се! Мутри вън".


Първият внесен законопроект в 45-ия парламент е на "Демократична България" и е за промени в Конституцията. В него се предвижда нов избор на главен прокурор, Висш съдебен съвет и Прокурорски съвет, както и лустрация. От "Има такъв народ" искат партийната субсидия да стане 1 лев на глас, а от БСП - мораториум за сделките на кабинета в оставка. От повечето партии се обявиха за разрешаване на кризата с коронавируса, решения за икономиката и връщане към парламентаризма.


Заседанията на парламента засега ще продължат да бъдат в старата сграда, където се гласува с вдигане на ръка.


На сцената е Мика Зайкова


Около 30 минути преди началото на първото заседание тази сутрин голяма част от новите депутати вече бяха взели "служебните" си вещи - карта за гласуване, ключове за пощенските кутии в сградата и папка, в която са сложени Конституцията и клетвен лист, и търсеха местата си в залата. "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Изправи се! Мутри, вън!" бяха брандирали маски със своите лога.


Заседанието, на което се гласуваше с вдигане на ръка, бе водено от най-възрастния депутат Мика Зайкова от "Има такъв народ". Устройствата за гласуване са в новата зала, но всички освен ГЕРБ искат 45-ият парламент да заседава в старата. После бе обявено, че в бившия Партиен дом има и ремонт.


В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


"Заседанието ще се предава по Българската национална телевизия и Българското национално радио, така че моля за усмивки и радост. Нека хората да видят, че хората в 45-тото Народно събрание са с добро настроение и добър хумор", обяви Мика Зайкова при откриването, след което провери депутатите поименно.Председателстващата имаше няколко реакции, които предизвикаха аплодисментите на повечето депутати, с изключение на групата от ГЕРБ. След като стана ясно, че оставката на правителството е депозирана писмено и премиерът Бойко Борисов няма да се яви пред депутатите, тя каза: "Не желая да коментирам дали това е срам пред народа да дойдат да си подадат ставката, или е пренебрежение към тази институция".


Петима народни представители заедно със Слави Трифонов положиха клетва онлайн, тъй като са под карантина.


А групата на "Има такъв народ" дойде и си тръгна от парламента - организирано с бял автобус и успя да спази партийната дисциплина и да избягва разговори с медии.


Най-важното от първия работен ден на 45-ото Народно събрание четете тук.
Цялото изказване на президента при откриването на парламента четете тук.
Някои от запомнящите се реплики на Мика Зайкова, която откри първото заседание на парламента, четете тук.
Галерия от първия ден на парламента вижте тук.


В новия парламент: мнозинство срещу модела "Борисов" и условия за кабинет на Слави Трифонов

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Този парламент е позор за България!

 2. 2 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Честито, приятели! За първи път от 30 години съм обнадежден. Днешният парламент наистина по нищо не прилича на досегашните. Всички бяха на ниво - Мика Зайкова, парламентарните групи, новият председател. На старото си нимо беше единствено Герб... Но мутрата е аут. Честито още веднъж.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 3. 3 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#1] от "space35":

  Напротив, много добър старт. Дано продължи така.

  Here for the LOLS
 4. 4 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 661 Неутрално

  "Ще разберете като ни връчат мандата" - т.е. още и ние не сме го измислили....

 5. 5 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Цирк, но за да е с две думи - Пълен Цирк. Тия, дето ще връщат парламентаризма у нас, не спряха да хулят и обиждат. Помогнаха за връщането на парламентаризма, като даже за едно фото не се събраха. Всички победители си изтъркаха колената, да се навеждат на ИТН. Дано ги огрее и тях. А като виях и кои са се намърдали в дясната част на залата, даже и цирк не беше. Но, все пак, успех. Всички имаме нужда и полза.

 6. 6 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  В края на деня, "Изправи се!Мутри вън!" и "Има такъв народ" пък внесоха решение за създаването на временна комисия, която да ревизира управлението на държавни средства от кабинета "Борисов". По информация на "Дневник" тя ще трябва да провери за злоупотреби и нарушения в разходите и дейноста на десетки държавни дружества, да провери обществени поръчки, както и финансирането на мерките срещу COVID-19.

  И като приключи проверката заглавията ще бъдат не ,,Борисов излезе в отпуск" а ,,Борисов ще влезе.....

 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  Кого ни докара Борисов с джипката в парламента?
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159891132841189
  Днес в Народното събрание се закле като депутат от ГЕРБ Росица Кирова. Тя е съдружник с Исмет Османи - Цури, сочен за кръстник на косовската мафия и особено опасен наркотрафикант според доклад на немското разузнаване BND. Кирова твърди, че не го познавала.

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  Нова депутатка съдружничка на опасен наркобос от Косово. Видео:
  https://www.youtube.com/watch?v=do9OGFpVrOo

 9. 9 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Като демократ и човек гласувал изключително за демокрацията в този държава съм отвратен от христо иванов. Предаде и продаде ценностите на демокрацията, за да се коалира с червени отлюспени и неясни субекти. Вижте му предложенията - как ще правиш демокрация с леви мерки?

 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  И определено новият Председател на Народното Събрание е подходящият човек на подходящото място.

 11. 11 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Кристияне, приятелю, за това ли се бори - да видиш морала още веднъж потъпкан от "демократи" 😢

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Мая и сценаристите от шолото на Слави освен да крякат вечно за некакви промени в изборните правила, едва ли могат да предложат управленска алтернатива. Те и за парламентарна опозиция не стават, дай им само да врещят по площадите или от телевизията. ДБ не са много по-далеч от това, но поне се опитват и да предлагат по нещо. Просто липсва качествен материал в политиката.

 14. 14 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Т.Й. се изживява като фелдфебел. Просто селянче. Чалга народ.

 15. 15 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  Старият принц се скри, новият също?
  Ся к’во праим?

 16. 16 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Първият ден премина сравнително добре, но много дни са напред. И тогава ще съдим как вървят нещата.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 17. 17 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Изненадаха ме приятно на 1-вото заседание. Успехът за Вас ще бъде и успех за нас, така че да си пожелаем успех! Крайно време е да направим завой обратно към демокрацията...

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Alfa-страхливецът пак бяга
  https://www.facebook.com/371517049579461/posts/2111432045587944/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  В началото ще има голям ентусиазъм за "разграждане на модела". Понеже не е много ясно какво точно е "модела" и как точно ще бъде "разграждан" постепенно ентусиазмът ще спадне и разграждането ще бъде сложено на рафта. Понеже времената са тежки хората ще питат какво става с разграждането и ще им бъде отговаряно че моделът е много жилав и съпротивата е яростна. И така 25 години ако хората имат търпение.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 21. 21 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Защо смешника Слави и неговите клоуни са толкова потайни? Какво толкова крият? Защо не кажат какво искат точно? Слави го хвана фалшивия вирус даже, че си глътна и езика! Никъде в конституцията не пише за онлайн полагане на клетва!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1841 Гневно

  До коментар [#1] от "space35":

  Не, вие от ОПГ ГЕРБ сте позор за България! По–голям позор от управлението на БКП преди 1989 година! Но ще дойде и моментът, в който ще платите за съсипването на страната и за всички ваши престъпления1 Всяко нещо по реда си. Изключително жалки сте...

 24. 24 Профил на SerenaLipuma
  SerenaLipuma
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Тия клоуни ще се занимават ли с проблемите на нацията, или само със себе си? Кой нормален човек смята, че тая клоунада прави държава?

 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#20] от "emil":

  Не съм сигурен че на хората им пука за разграждането на модела :)

  Хората предпочитат нещо да се гради, не случайно Баце печели 5-ти поредни избори с градежи на магистрали. :)

  Сега ако спрат Хемус, хората веднага ще го върнат. :)

 26. 26 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#1] от "space35":Не, вие от ОПГ ГЕРБ сте позор за България! По–голям позор от управлението на БКП преди 1989 година! Но ще дойде и моментът, в който ще платите за съсипването на страната и за всички ваши престъпления1 Всяко нещо по реда си. Изключително жалки сте...
  —цитат от коментар 23 на murry


  Задава се нов Народен съд. Комунизмът винаги така е работел. Чрез набавяне на вътрешни врагове.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 27. 27 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2012 Весело

  До коментар [#21] от "ivo":

  Не крият, а търсят..И не какво, а кого..Абе, къде е Баце?!

  Sic transit gloria mundi
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2012 Весело

  До коментар [#25] от "realguru":

  Веднага, да!!! Ако го намерят..

  Sic transit gloria mundi
 30. 30 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2012 Весело

  До коментар [#24] от "SerenaLipuma":

  Ох, милата, и тя заговори за проблемите на нацията..Очарователно...

  Sic transit gloria mundi
 31. 31 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":

  Много ти се събра напоследък. Първо предвиждаше втори мандат на Тръмп (после Иванка, Куши , Барончо и т.н. глупотевини), после идиотщините за Борисов 4.0, след като всичко сочеше, че повече Борисов няма да е премиер никога. Почини си, няма нужда повече да се излгаш. Всичко свърши.

 32. 32 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  До коментар [#1] от "space35":Не, вие от ОПГ ГЕРБ сте позор за България! По–голям позор от управлението на БКП преди 1989 година! Но ще дойде и моментът, в който ще платите за съсипването на страната и за всички ваши престъпления1 Всяко нещо по реда си. Изключително жалки сте...
  —цитат от коментар 23 на murry


  Доле Тирана. Да живей Слави, бъдещото на демокрациято в БГ.😁😁😁

 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#23] от "murry":

  Явно нямаш спомени какво беше през 90-те? ;)

  На колко си бил тогава? :)

 34. 34 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru":Много ти се събра напоследък. Първо предвиждаше втори мандат на Тръмп (после Иванка, Куши , Барончо и т.н. глупотевини), после идиотщините за Борисов 4.0, след като всичко сочеше, че повече Борисов няма да е премиер никога. Почини си, няма нужда повече да се излгаш. Всичко свърши.
  —цитат от коментар 31 на Doge


  Споко Баце ще е премиер след тоя дето сега ще го сложат (дето никой не знае кой ще бъде). :)

 35. 35 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#34] от "realguru":

  Да, да повтаряй си го като мантра. Може да се случи ... ама няма.

 36. 36 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Всеки Божи ден, в който Борисов е аут от властта, е по-добър от последните 10 години.
  Кеф - колкото и да е разнопосочна, опозицията срещу Мутрата лесно намери пресечната си точка - да бъде натирен Борисов. Приказка! Дръжте го далече от властта и няма да сбъркате. Всеки вариант, в който той се враща да управлява, е най-вредното нещо за тази страна.
  Carthago delenda est - Борисов трябва да се отстрани от властта!

 37. 37 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Пожелавам много радост и щастие на всички, харесващи дружината на резидента, слави, мая, хаджигейов, ген.даун, лодкаря, тихата спалня, юницата и дпс(не им знам имената)! Те наистина са олицетворение на всичко, заради което напуснах преди много години державата! Наздраве!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 38. 38 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#34] от "realguru":

  Ето м, може би не ти е дадено да го схванеш, но Комарницки е гениален, Как усеща не знам!
  https://www.segabg.com/touche/tush-04-15-2021

 39. 39 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  Не, вие от ОПГ ГЕРБ сте позор за България! По–голям позор от управлението на БКП преди 1989 година! Но ще дойде и моментът, в който ще платите за съсипването на страната и за всички ваши престъпления1 Всяко нещо по реда си. Изключително жалки сте...
  —цитат от коментар 23 на murry


  Демонизирането на ГЕРБ цели да приобщи БСП към демократичните процеси и да и наметне овча кожа. Кретенско е да твърдиш че ГЕРБ е по-голям позор от БКП. От взривяването на Св. Неделя, от лагерите в Ловеч и Скравена, от Народния съд, от предателството по макендонския въпрос и практическото ни превръщане в 16-та република на СССР. От срама който и до днес берем че сме били най-верният пудел на комунистическата империя. Срамно е дори да пишеш нещата в горния цитат.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 40. 40 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 731 Весело

  Защо смешника Слави и неговите клоуни са толкова потайни? Какво толкова крият? Защо не кажат какво искат точно? Слави го хвана фалшивия вирус даже, че си глътна и езика! Никъде в конституцията не пише за онлайн полагане на клетва!
  —цитат от коментар 21 на ivo


  Планират ред-уединг в парламента.

 41. 41 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#34] от "realguru":Ето м, може би не ти е дадено да го схванеш, но Комарницки е гениален, Как усеща не знам!https://www.segabg.com/touche/tush-04-15-2021
  —цитат от коментар 38 на Doge


  Карикатурата е хубава, но театъра с джипката почва след 2 седмици :)

  Тогава Баце няма да е премиер и ще може да обикаля с джипката (не на НСО) насам натам и да стяга партията и да прави предизборна кампания. :)

  И ще има пак репортажи от джипката у Фейса :)

 42. 42 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Баце, пускай ги да пасат за да гледаме сеира им! Ти си завинаги в историята, като най успешния ръководител на тази държава в над 13 вековната и история! Гледай си рахата най сетне!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 43. 43 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  [quote#41:"realguru"][/quote]

  Както казах, не ти е дадено да схванеш. Не е театър , а кино. И това е финалната сцена, когато протагониста (Протагонистът представлява главен герой (централна или основна фигура) в драма или история.*) се отдалечава към залязващото слънце. Класиак в жанра.
  -----------------------------------
  *Позволих си да добавя пояснение, понеже знам , че сте необразовани и не знаете чуждици.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 593 Неутрално

  До коментар [#41] от "realguru":


  До коментар [#42] от "Синдбад-мореход":


  До коментар [#39] от "emil":

  Готов съм да се обзаложа с всички гербаджии, че вашият "гуру" няма да се появи повече никъде. Ще напусне страната под предлог, че тук го чака ревизия и "репресии". Това ще е крах за вас, батковци. Залагам бутилка хубаво вино, а вие?

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Демонизирането на ГЕРБ цели да приобщи БСП към демократичните процеси и да и наметне овча кожа.
  —цитат от коментар 39 на emil


  Ха-ха: "Понеже БСП е лоша, значи Борисов е добър". Уловка за деца до 2-ри клас и милюцюнери...
  Акшъли - ако ще мерим бившите комунисти и Борисов по вредност, конкуренцията е изключителна и с неизвестен резултат...

 48. 48 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  С еуфорията до тук.
  Войната тепърва предстои. Метафорично и буквалистки... Външната и вътрешната...
  Инвестициите трябва да се осребрят...
  ....
  !

 49. 49 Профил на zgv191048398
  zgv191048398
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Защо смешника Слави и неговите клоуни са толкова потайни? Какво толкова крият? Защо не кажат какво искат точно? Слави го хвана фалшивия вирус даже, че си глътна и езика! Никъде в конституцията не пише за онлайн полагане на клетва!
  —цитат от коментар 21 на ivo


  ... що не идеш на зъболекар... гледам, болят те зъбките... )

  *** онлайн-клетвата стана въможна по решение на НС, прието с квалифицирано мнозинаство.... за онлайн-заседанията на МС и онлайн-харченето на бюджета имаш ли коментар, м?

 50. 50 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#45] от "gun":"Залагам бутилка хубаво вино, а вие?"

  Аз не пия, така, че няма да се възползвам от тая оферта!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 51. 51 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5611 Неутрално

  Тия клоуни ще се занимават ли с проблемите на нацията, или само със себе си? Кой нормален човек смята, че тая клоунада прави държава?
  —цитат от коментар 24 на SerenaLipuma


  ИТН иска да превърне Народното събрание в шоу с галвен водещ Слави Трифонов, сценариста му очерта основите на бъдещия сценарии!

  Нормално всяка партия иска да управлява, за да може да осъществи обещанията си към избирателите си. Проблемът на избирателите на ИТН е, че Слави мълча преди, по време и селд изборите, тоест той не е дал никакви обещания и затова няма интерес да управлява!

 52. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#45] от "gun":

  Аз залагам 2 бутилки хубаво вино че ще обикаля с джипката да навестява местните структури на ГЕРБ. :)

  Или нямаш спомени кога премиер беше Орешарски какво правеха Цветанов и Баце? Или си бил на 10 години тогава? ;)

  И после извозиха БСП с 200 на следващите избори. :)

 53. 53 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  За съжаление 5 минутната реч на Тошко Йорданов изясни, че референдумът и мажоритарните избори не са били нищо друго от средство за намърдване във властта.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 54. 54 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Аз залагам 2 бутилки хубаво вино че ще обикаля с джипката да навестява местните структури на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 52 на realguru


  Със сигурност ще трябва да е някоя друга джипка от досегашната. Тя е държавна и Тиквони ще трябва да върне ключовете ѝ.

 55. 55 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 943 Весело

  "Тошко Йорданов прогнозира, че този парламент едва ли ще изкара мандата си."

  Обратно на село.
  Лоша новина за новите депутати...

 56. 56 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Ха-ха: "Понеже БСП е лоша, значи Борисов е добър". Уловка за деца до 2-ри клас и милюцюнери...
  Акшъли - ако ще мерим бившите комунисти и Борисов по вредност, конкуренцията е изключителна и с неизвестен резултат...
  —цитат от коментар 47 на inn


  Това може да го каже човек, който не се е интересувал от политика преди 2010 година :)

 57. 57 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#56] от "realguru":

  Обратното може да го каже човек, който има акъл, колкото стига за милюцюнер.

 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Със сигурност ще трябва да е някоя друга джипка от досегашната. Тя е държавна и Тиквони ще трябва да върне ключовете ѝ.
  —цитат от коментар 54 на inn


  Да, няма да е на НСО. Ще е частна - негова или партийна. :)

  Най-вероятно партийна. :)

 59. 59 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#58] от "realguru":

  Заповядайте!

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#56] от "realguru":Обратното може да го каже човек, който има акъл, колкото стига за милюцюнер.
  —цитат от коментар 57 на inn


  А това може да го твърди само умно-красив дето седи на едноцифрен процент и се чуди що през парламент влиза вътре. :)

 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3207 Весело

  Баце, пускай ги да пасат за да гледаме сеира им! Ти си завинаги в историята, като най успешния ръководител на тази държава в над 13 вековната и история! Гледай си рахата най сетне!
  —цитат от коментар 42 на Синдбад-мореход


  Полека, ще ти избият хемороиди от напъване...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  До коментар [#60] от "realguru":

  Инджой на големия си процент.
  И Борисов къкъв ще е в управлението с процента си?

 63. 63 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2100 Весело

  Лаят на помиярите, храненичета на ГЕРБ, ще премине в тихо, късащо сърцата на жалостивите хора, скимтене, когато, джипката на Вожда, ги подмине с 200!
  Търсете нови чорбаджии, че на този му оттече мандата в небитието!
  Ще има кокалчета, и то овреме, за най-верните палаши!
  Кой ял, ял! Авантата свърши!

 64. 64 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Какъв парадокс:
  Партията, създадена под името „Няма такава държава” иска да я управлява!
  Сценаристите на Слави Трифонов сериозно държат той да бъде наричан г-н Станислав Трифонов!
  Партиите желаят да ги подкрепят за да съставят правителство, без да имат представа на управленската им програма и членовете на кабинета.

 65. 65 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3518 Любопитно

  Понеже всички са задълбали насериозно в политическата тематика искам и аз да попитам нещо, ама съвсем сериозно:

  Може ли да има някакво отражение върху бъдещото развитие на политическото положение фактът че първата дама Десислава Радева в едни млади години е била секретарка на Слави Трифонов?

 66. 66 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 71 Неутрално

  много палави много нахъсани много надъхани да им видим голия ентусиазъм колко ще трае като ги зашлеви студения мокър парцал на реалните проблеми които има да решават. Банкянския просто трябва да изчака известно време. Не е нужно да прави кой знае какво.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1898 Разстроено

  Егати и държавата. Политически партии, журналисти, медии всички се кланят и чакат какво ще каже един чалгаджия.
  Не случайно Левски е писал в тефтерчето си Народе.....

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 69. 69 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 707 Неутрално

  На каво се развате не разбирам.
  Кой е в Парламента днес?
  Герб го отписахте.
  БСП - да коментирам ли какво представлява?
  ДПС - също и винаги едно и също, нищо ново.
  "мутри вън" Това е най потресаващата конфигурация - партия ли е какво е, някакви скандалжии и пр. Мая, която си е мутреса отвсякъде - на която Божков плати кметската кампания, а това лято плащаше всичко - яйца, риба , палатки и всякакви екстри по провеждането на въстания и революции ДНЕС И СЕГА МАЯ СИ НАРЕЧЕ ПАРТИЯТА "МУТРИ ВЪН". Да се смееш ли да плачеш ли.
  А Фигуранта много добре знаеше откъде идат парите за протестите, но се правеше на ни лук ял, ни мирисал.
  И си се снимаше със знаковата мутра Гергов.
  ДБ не са ми много ясни - какви са им намеренията освен че искат да изпъдят главния прокурор.
  И накрая Слави с неговите 18% казал, че може да се коалира с Мая?!
  Това е ни повече ни по малко прострелване в крака.
  Трагедия отвсекъде, те се радват, че няма да е Борисов.

 70. 70 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#23] от "murry":

  Не, че ти дължа обяснение, но през живота си никога не съм гласувал за ГЕРБ, така, че коментарът ти е меко казано неуместен.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  Тошко почна да се държи, като Кобурготски. Само , с мълчанието си, да не изнервят онези от площадите.

 72. 72 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всичко е от ясно по-ясно.
  Всяка новавласт идва да измете старата, да и земе баницата, да земе баницата от нейните хора, да даде баницата на своите хора.
  Ако примерно беше спечелила Курнелата БСП монолитно щяха да отнемат баницата от ГЕРБ, да я дават на техните хора, също и който и да било.
  Обаче когато в парламента има три - четири фракции , които още не знаят - как да си поделят баницата, ще има ли баница, дали искат изобщо тази баница ....мазаляка ще е страшен. Всичките кабинети на Борисов се завръщаха именно защото другите партии още по-зле от Бацето - Тиква се проваляха в краденето , баницата и управлението.
  Тия тука разчитат на ИТН, обаче задкулисието на олигархията ги готвеше само да крякат в парламента , а не да управляват. И съответно другите Мая Общата, Курнела и Ице виждат как тлъстата баница отлита от носовете им...Никой не знае при едни предсрочни какво точно ще се случи с властта и не иска да рискува...само новата измама ИТН иска, защото те НЕ могат и НЕ знаят как ...Баце барем можеше да усвоята пари от ЕС - тия за мене, тия за вас и градеше, тия нищо не могат и това е крайно притеснително.
  Иначе и за се радвам, че се връщат в старата сграда на НС.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Яко герберски трол.
  Преброй се с минусче.

  Припомням на забравилите - Борисов е пожарникар. Супер професия, мечта на всички деца в детската градина.

 76. 76 Профил на Old Surehand
  Old Surehand
  Рейтинг: 43 Неутрално

  Значи ако не си от чалга пасмината от Учиндол или от тази на недоклатената лелка или от тази на псевдо демократа, тогава си за ГЕРБ. Смешници... Живеем в ерата на лесните пари, леките жени и тънките педераси. Ама като ни свършат тези три ресурса, как ще си правите маркетинга бе инфлуенсъри? Питайте колегата Грило с маркетинг може ли да се управлява държава?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK