Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Журналистите ще имат пълен достъп до всички части на сградата на Народното събрание". Това обеща този следобед председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева.


След като през септември миналата година депутатите започнаха да провеждат своите заседания в сградата на бившия Партиен дом, достъпът на журналистите до народните представители беше сериозно ограничен. Часове след като стана председател на парламента Митева пое ангажимент да осигури, както "пълна публичност и прозрачност на работата на парламента", така и дезинфектанти в двете сгради.


Митева, която беше предложена за председател от партия "Има такъв народ", съобщи, че не е член на партията и никога не е била член на някоя партия. "Абсолютно независим експерт съм била и никога не съм действала политически", заяви още Митева, която от години работи в Народното събрание.


Тя обясни, че се е припознала с някои от идеите на "Има такъв народ" и за необходимостта от промяна. "Смятам, че е дошло време, по-младите хора да влязат в политиката. След 1-2 избора смятам, че трябва да е коренно променен съставът на Народното събрание със съвсем млади и неангажирани хора, които наистина могат да вземат едни свободни решения", допълни още тя.


Как Митева стана председател на Народното събрание - тук.
Коя е Ива Митева - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK