На живо

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Правителствена информационна пресслужбаДве седмици след парламентарните избори премиерът в оставка Бойко Борисов даде организирана пресконференция за първи път от месеци. В нея той каза, че ще отиде в парламента в сряда (21 април), след като беше задължен от народните представители. Коментира новите партии в парламента, които след това не останаха безучастни. Борисов коментира и приетата оставка на правителството в петък, а според него това го прави редови гражданин. Конституционалисти обясниха, че това не е така и Борисов е премиер, макар и в оставка, докато не бъде избран нов кабинет.


"Дневник" проследи днешния политически ден на живо.
Въпреки гласуваната оставка, Борисов засега е премиер, категорични са конституционалисти

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Юлия Лазарова


Въпреки че депутатите са гласували оставката на правителството на Бойко Борисов, той е премиер в оставка до избирането на нов кабинет, Конституцията е категорична по този въпрос, обясниха пред Би Ти Ви конституционалистите проф. Екатерина Михайлова и проф. Пламен Киров.


По-рано днес на брифинг Бойко Борисов каза, че "злобата и реваншизмът са стигнали дотам, че в петък в Народното събрание толкова са искали бързо да се саморазправят, че са приели оставката на кабинета".


"Сега тук възникна първият спор. Да, има чл. 111, ал. 3 в Конституцията, който казва, че до следващото правителство този кабинет изпълнява своите функции. Спомням си при Станишев - чак когато има ново правителство, се приема оставката на старото, защото сега министрите, които са уволнени от парламента, в сряда ще явят да искат да стават депутати, защото с акт на парламента са махнати от там. В желанието си са толкова да унижат ГЕРБ, че те в петък приеха такова решение. Нали там бяха новите най-велики юристи, прависти. Спомням си на конгреса Таня Дончева, на който присъствах много се надявах, че там действително има юридическа мисъл. Другите от "Да, България" няколко години знам колко им е юридическата мисъл", каза още Борисов.


"Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин", каза по повод явяването си в парламента Борисов.


"Гражданин и премиер в оставка", обясни проф. Киров.

"Поне 7 млрд. от 8 млрд. лева държавен резерв, са в няколко фонда, които не могат да бъдат изразходвани за ежедневни цели. Минимално изискуемият е 4 млрд., но това е по-ниско от реално нужният", коментира пред Би Ти Ви бившият финансов министър на НДСВ Милен Велчев. Според него е нужна бърза актуализация на бюджета за тази година. Това може да стане в случай, че се формира редовно правителство. "За първи път откакто следя бюджета първото тримесечие завършва с дефицит", каза още Велчев.


Друг бивш финансов министър - Симеон Дянков, каза, че бързо трябва да се направи ревизия, за да се види къде са изхарчени няколко милиарда. "Обикновено нашият резерв е 10-12 млрд. Не излизат сметките", каза Дянков.


Тази сутрин финансовият министър в оставка Кирил Ананиев каза, че през следващата седмица държавният резерв ще е 8 млрд. лева. Така той отговори на опасенията на новите партии в парламента, че финансовото състояние на държавата не е добро.

"Политическата ситуация е сложна, а интересите разнопосочни. И както обикновено в такъв момент - всякакви брокери, посредници, пoзнати на познати тръгнаха от централа в централа, от кафене в кафене да водят преговори и да редят кабинети", написа в социалната мрежа фейбук председателят на БСП Корнелия Нинова."Чувам, че това се прави и от името на БСП, и от мое име. Искам да съм ясна:


1. Не съм упълномощавала никого за това. Единствено колективните органи на партията – Изпълнителното бюро, Националният съвет и Общото събрание на парламентарната група могат да взимат решения. Тези решения се обявяват от председателя на партията и на парламентарната група. За контакти с другите парламентарни групи имаме избран заместник-председател.


2. За да се спре всеки опит за задкулисни договорки - заявявам, че ако някоя от другите партии желае разговор с нас, то нека отправи официално покана и такава среща ще се проведе публично и прозрачно, с ясни позиции от наша страна по всички въпроси", пише още Нинова.

Парламентът не е трибунал, отговори Манолова на Борисов

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Нямаме намерения да прилагаме средствата на принудителното довеждане. Народното събрание взе решение, с което задължи Борисов да дойде в парламента и той е длъжен да го направи, като всеки български премиер, министър, всяко длъжностно лице и дори български гражданин. Парламентът не е трибунал. Сградата на съда е на друго място и тук присъди не раздаваме", заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова по повод изявлението на Бойко Борисов по-рано днес.


По повод твърденията на ГЕРБ от днес, че Борисов вече вече не е длъжностно лице, Манолова уточни, че според Конституцията до избирането на ново правителство, сегашното в оставка изпълнява функциите си.


"Законите трябва да се спазват и премиерът да дойде и да обясни в парламента какво е състоянието на държавната хазна, на здравната и икономическата криза и каква е подготовката на българското правителство за внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост в Европейските институции. Очакваме в сряда да има важен за българите дебат дали ще е внесен в срок планът, ще дойдат ли в България тези 12 млрд. лв. в срок и ще обхванат ли засегнатите от пандемията отрасли и хора", допълни тя.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира пред БНР, че партията е против увеличаване на правомощията на президента, което е предвидено във внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което държавният глава да назначава членовете на ЦИК.


По-рано днес в същия дух се изказа и лидерът на "Демократична България" Христо Иванов.

Разумно е да се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година, смята Татяна Дончева

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Юлия Лазарова


"Бойко Борисов смята, че викането му в парламента е посегателство на достойнството на особата, което и Фердинанд не си е позволявал". Това заяви пред БНР Татяна Дончева от "Изправи се! Мутри вън!", заместник-председател на 45-ото Народно събрание. Тя допълни, че Борисов не зачита парламента и мисли, че "там работят хора, с които само може да си послужи", a белег за това е отношението му към предишната председателка Цвета Караянчева. Според Дончева премиерът в оставка не е в състояние да представи Плана за възстановяване пред НС и констатира, че това означава, че Борисов не би могъл да го представи и пред европейските институции, което означава, че "интересите на страната ни са били злепоставени". "Той иска пари от Европа, без да може членоразделно да обясни основите на плана, на мерките, това е потресаващо и трябва да ни занимава", смята Дончева.


"Структурната промяна на Министерския съвет е полезна, но ако няма сили за това, защото мнозинството в НС е крехко, няма да можем да го направим", коментира зам.-председателката на парламента. "Премислянето на едно правителство, дори то да съществува една седмица, е важно, защото то ще служи като емблема за следващите избори, в които ще влезем всички. Ако "Има такъв народ" предложи правителство, което хората смятат за несъстоятелно, те няма да спечелят от това, ако ние подкрепим такова правителство, ние също няма да спечелим от това", допълни Дончева.


Тя беше категорична, че ще е разумно, ако се излъчи кабинет, който да управлява до Нова година, за да се осигури плавно превземане на властовите позиции на ГЕРБ и да не се проведе кампания за президентските избори в условия на служебен кабинет.


Юристката определи случващото се в Народното събрание като обнадеждаващо: "В дясната част на залата усетиха, че трябва да си сътрудничат. ДПС се метнаха на влака на промяната в движение. БСП предложиха мораториум, който по начина, по който го предлага Корнелия Нинова, е юридически неиздържан и конституционно уязвим. Ние сме отворени за такова нещо, но искаме да бъде доработено. Въпрос на такт е дясната част на залата да не отнема инициативата на Нинова и да дадем възможност на колегите от БСП да прецизират предложението си и да го внесат по нормален начин... Това ще бъде начало на добро сътрудничество", каза Дончева.

Христо Иванов: Готвим анкетна комисия за Росенец

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Юлия Лазарова


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов е категоричен, че скрито мнозинство с участието на формацията и ДПС в парламента няма. Пред БНР той коментира изказванията от днешната пресконференция на премиера Борисов, който посочи общо гласуване на двете формации в парламента и каза по адрес на "Демократична България", че "повече няма да ги видите на Росенец".


"Ние готвим искане за анкетна комисия за Росенец, защото смятаме, че парламентът трябва да се заеме с разплитането на цялата тази мрежа от бездействия и съдействия, които са оказвали институциите на Ахмед Доган, за да оформи това свое имение с неговия специфичен статут. Разбира се, ще се занимаем и с другия обект, който е известен с името "Росенец" - това е нефтеното пристанище на Лукойл, което всъщност ни доведе като тема там. Така че г-н Борисов може да е спокоен и ще очаквам от него коментар. Ще видим, между другото ГЕРБ дали ще подкрепи нашето предложение. Даже се замислям дали да не се обърна към тях за подписи за тази анкетна комисия", каза Иванов.

"Демократична България" не подкрепя увеличаване на правомощията на президента

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Юлия Лазарова


"Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента, особено в предизборен период. Не подкрепяме изземване на инициативата на парламента. Ако става дума за това кой ще подписва указа, това не е проблем, но в рамките на дебата ще защитаваме централната роля на Народното събрание". Това заяви пред БНР Христо Иванов, председател на парламентарната група на "Демократична България", във връзка с внесено от "Има такъв народ" (ИТН) предложение за промяна в Изборния кодекс, според което президентът да назначава членовете на ЦИК.


По думите на съпредседателя на "Демократична България" около ИТН трябва да бъде фокусиран опитът този парламент да излъчи "управление на промяната":


"Не можем да говорим за безусловна подкрепа. Нашето условие е наистина това да бъде правителство на промяната, което да има капацитета и персоналния състав, който да реализира тази промяна... Ще подходим конструктивно и добронамерено. Надяваме се да не ни се налага да излъчваме министри в това правителство. Но да не избързваме, да видим, ако изобщо ни бъде поискана такава подкрепа".


Според него може да се окаже, че в този парламент ще е трудно да се излъчи жизнеспособно управление:


"Ще подходим отговорно към всеки опит на ИТН да реализира мандат, но за нас е важно това да не е на всяка цена, а да бъде пригодно управление, което да реализира промяна".

Нинова към Борисов: Плащате, за да ми вземат главата и да разбият БСП отвътре

След изборите: Борисов смята, че не е премиер, политици и конституционалисти го опровергаха (хронология)

© Лили Тоушек


"Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред "Позитано" от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите. Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко- продажба на имоти, на горива. ВЕЦ-ове, назначения". Така председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Бойко Борисов по повод негови думи от днес, съдържащи откровения за назначаване на постове на роднини на популярни социалисти. Премиерът в оставка даде брифинг в неделя сутринта, когато призна, че е помагал на хора от БСП и членове на "новите" партии, като изброи конкретни имена.


Вчера преди началото на Националния съвет на БСП пред сградата на Позитано 20 се появи бус с надпис "Корнелия до победата! СДС е с теб!". От колата се чуваха звуци от митинги с песента "Времето е наше". Мероприятието бе представено с организатори от младежката организация на БСП в Перник, които настояваха за оставката на Нинова.

На новите партии им трябва служебно правителство и месеци репресии, каза Борисов

На брифинг на ГЕРБ премиерът в оставка Бойко Борисов каза, че ще се яви в парламента в сряда (21 април), след като бе задължен от депутатите. Според него обаче причината да бъде повикан не е за да даде обяснения по повод Плана за възстановяване и развитие на ЕС, а за да бъде превърнат парламента в Народен съд. Според него след като е гласувана оставката на правителството, той вече е само гражданин.


Борисов изрази опасение, че в рамките на това Народно събрание няма да бъде съставено правителство, тъй като според него на новите партии им трябва служебно правителство на Румен Радев и "след месеци на репресии да постигнат по-добър резултат".


"Летният преврат в Росенец е общо координирано действие на "Да, България" и ДПС", каза още Борисов. Според него това си проличало при общи гласувания в рамките на новия 45-и парламент. Лидерът на ГЕРБ декларира, че между неговата партия и ДПС не е имало, няма и няма да има нищо общо.


Борисов предложи Националният оперативен щаб за борба с коронавируса да продължи да функционира, като начело застане Александър Симидчиев от "Демократична България", който бе избран за председател на здравната комисия в парламента.


Подробности - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (547)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Неутрално

  Купища лъжи и манипулации.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2941 Разстроено

  Луд умора няма... Индулгенция, която се иска с егоистична злоба...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Този човек нищо не е разбрал.

 5. 5 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Добре че ми казаха за този цирк, защото случайно можех да пусна телевизора и да попаднана него. Не ми се повръща.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 573 Разстроено

  Горкият. Май още не може да разбере...... Ред сълзи , ред сополи. Виновни естествено са Станишев , Нинова и това само досега. Той - пратеник от Господ.

  Dum Spiro, Spero
 9. 9 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Голям страх го е подгонил, за да прави такива изказвания. И продължава с тези планове за бъдещето, все едно не беше десет години на власт и не можеше да направи всичко, което е искал.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  Акцията на Христо Иванов била "преврат" и нямало било сговор между Бойко и Доган и Пеевски! Това показва у Бойко паника, безпомощност и съзнание, че е свършен.

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#2] от "chichka":

  Това за Вълка определено ми хареса. Един от най-близките на бокаса.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Послушах малко и се убедих, че Картаген трябва да бъде разрушен.
  ГЕРБ трябва да бъдат довършени.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  Пак искали да го убият.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 654 Весело

  Аз очаквах включване от джипката...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Казано честно , учудвам се , че е още в България. Или готви нещо или просто си живее в друг свят...

  Dum Spiro, Spero
 19. 19 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#13] от "Virgin":

  Грабвай пушката и давай, както на 9 септември!

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  Само аз ли съзирам страх в погледа?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Нещо като последен опит за спасение от килията?

 22. 22 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ДПС просто му ритнаха шута и преминаха в обичайния режим на политическо брокерство, и сега го вади като аргумент как бил света вода ненапита.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#25] от "realguru":

  Най-паче!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  с тия всичките плакати по "студиото" са кат италиански стадион

 28. 28 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Имам си достатъчно работа!

 29. 29 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Няма сила, която да ме накара да го гледам и слушам този в неделя.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Оппс :)5% отгоре :)
  —цитат от коментар 25 на realguru

  Вие и преди изборите ги брояхте тези проценти и ги бяхте докарали до 100 %.
  Изборите минаха и няма нужда да смятате някакви проценти.
  По-добре правете резервации за Дубай или Барцелона!

 34. 34 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#8] от "gargamel":


  Виновни естествено са Станишев , Нинова
  —цитат от коментар 8 на gargamel


  И Гаргамел! И Гаргамел!

  _______________
  Спомняте си как наричаха Иван Костов, нали?😉😉

  __________________

  Мат'риалът предаде идеите на БКП-2!
  А Лидерът на БКП-2, така си обичаше Светия човек от Правец...

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  Нека хората да гледат какъв тип и каква групировка е облъчвала мозъците на обществото с отрова - най - голямото " опраскване" на това общество ! Престъпните схеми и мрежи са следствие на тази демагогия над човешкото съзнание ! Този " брифинг" си е жив рецитал на мантри, насочени към промиване на мозъците на последователите на ГЕРБ и тяхното надъхване във фанатичен формат, но там просто и не е останало какво да се промива.........

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Много страхлива реч дрърна!!Не е вече същия ербап като от жипката.

 39. 39 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#34] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Всички са виновни. Само Баце е светец .

  Dum Spiro, Spero
 40. 40 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Изборите свършиха.А Буци си говореше предизборно.

  SHADOWS of SOFIA
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Весело

  " След изборите: Борисов разграничи ДПС от ГЕРБ и я свърза с "Да, България""

  Точно както имаше една малко стара опорка как Христо Иванов бил свързан с Маджо - стария " работодател" на сикаджията.........

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4781 Весело

  До коментар [#28] от "balkantourist":

  Нали го обичаш. Това сега е най-важното.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Айде коментари по същество :)

  Да има ли НОЩ или не, ето Баце предложи да има НОЩ, начело да застане от ДБ Симидчиев.

  Кажете нещо - за ли сте, против ли сте, други членове ли да има в НОЩ, по друг начин ли да се казва.

  Начи преди като имаше НОЩ - що имало НОЩ. Сега като няма НОЩ - що нямало НОЩ. :)

  Излезте с нещо смислено. След 10 дена вече ще има други министри, я избрани от парламента, я от президента. Ама те трябва да правят нещо. Това нещо имате ли си идея какво да е? :)


 46. 46 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  Сигурно и над 50-те милиона от нашите данъци, които ти наля в гушата на Доган, са общо дело на ДПС и ДБ ??!

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Весело

  До коментар [#38] от "K2doors":

  " Много страхлива реч дрърна!!Не е вече същия ербап като от жипката."


  При това все още не са му повдигнали нито едно обвинение ! А като изритат каскета и прокуратурата реши да си върши работата ? Не ми се мисли..........

 48. 48 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Хем тия били най-добрите управляващи, най-кадърните, пък хората не ги изкат?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Мисирките, питайте го за грубите изборни фалшификации на ГЕРБ-ДПС ве? За десет години мафията на Борисов успя да ни докара почти до нивото на Русия на Путин....
  —цитат от коментар 23 на elector-bg-org


  Да бе, ще питат.
  Заповядано им е да продължават все така.
  Вчера и днес в телевизиите говорят само хора от ГЕРБ.

 52. 52
  balkantourist
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 53. 53 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Борисов се опитва по селски да си измие ръцете от калта. Личи си колко е болезнено за него, че дори с помощта на ДПС в циганските махали загуби София. Всичко друго ще прежали, но въпреки, че София има голям брой чиновници и голям брой учители които подкупи с огромни увеличения на заплатите.

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Весело

  Снощи по друга тв, онова РП( доскоро тачено тук) направи същия извод. Дори президента Радев не плю толкова, колкото ДБ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Всичко което правителството на Борисов правеше през последните четири години е свързано с интересите ДПС/ разбирай Пеевски, Доган, Вълка / Джи Пи груп/разбирай Валентин Златев/ ТИМ. И разбира се се Русия. Гешев разследва някакви кокошкари за шпионаж , а подминава милиардите похарчени за продължение на турски поток , контролирано пряко от русия чрез руснаци като работници и директори. Сега вече Русия спокойно може да си превземе Украйна. Със Северн поток и Южен поток заобикаля териотрията й.

 56. 56 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2389 Любопитно

  До коментар [#43] от "samoedin":


  " След изборите: Борисов разграничи ДПС от ГЕРБ и я свърза с "Да, България""Точно както имаше една малко стара опорка как Христо Иванов бил свързан с Маджо - стария " работодател" на сикаджията.........
  —цитат от коментар 43 на samoedin


  Ако аз съм близо до Боко, и му подам моя телефон, и му кажа:
  "За тебе е! Путин те търси!", ще се намери ли един който да повярва?

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  До коментар [#29] от "truly":

  " Няма сила, която да ме накара да го гледам и слушам този в неделя."


  То няма и никаква нужда ! Мога да ти пресъздам мантрите му на 99 %, без изобщо да съм ги гледал ! И ти го можеш ! И всеки, в този форум !

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Неутрално

  За две седмици се е състарил с 5 години...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  ДПС като либерална партия са естествен съюзник на марксистите от ДБ, които също се пишат за либерални демократи. Същото важи и за БСП и за ИМВ, които са с леви убеждения, подобно на ДБ. Нищо ново!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Джибко Бибитков е шизофренясал на макс. Като влезне при бай Ставри и почне да ходи по голяма нужда в подцинкована кофа не ми се мисли каква гледка ще представлява.
  —цитат от коментар 60 на Are de


  Щял да ваксинира за 2 месеца всички, обяснява колко добре се справили с ковид.. този трябва с 200 да бъде запрян в лудницата и да не излиза следващите 20 години от там

 66. 66 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Тоя човек е болен. Като катеричката от Ледников период не иска да му вземат власта (лешника) и бяга настървено след нея.

  В момента целия актив на ГЕРБ има рапореждане да направят фалшиви профили във всички издания с форуми и да тролят. И те вече го правят. Вижда се ясно и тук.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  ДПС като либерална партия са естествен съюзник на марксистите от ДБ, които също се пишат за либерални демократи. Същото важи и за БСП и за ИМВ, които са с леви убеждения, подобно на ДБ. Нищо ново!
  —цитат от коментар 62 на Stargate


  Не е ли време да смениш леко мерника. Потомствения комунист Буци вече има друга цел за враг , Славчо.

  SHADOWS of SOFIA
 73. 73 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  "Летният преврат в Росенец е общо координирано действие на "Да, България" и ДПС", каза още Борисов."

  Между другото, този параноик още тогава звъня на Христо Иванов да го пита дали ДБ не играят заедно с Доган.
  Проектира своето политическо битие с това на другите.

 74. 74 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#59] от "hamiltonf":

  Стреса и волатилността на Гешев състаряват

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Правилно казва Борисов.
  БСП и Мая Манолова бяха заедно с ДПС при Орешарски.
  БСП беше заедно с ДПС при омразната на всички тройна коалиция.

  ГЕРБ никога не е бил заедно с ДПС, никога.
  Аре стига с опорките.
  Опорките са лесни, щото се рецитират.
  Можете ли да мислите?

 77. 77 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  ДПС като либерална партия са естествен съюзник на марксистите от ДБ, които също се пишат за либерални демократи. Същото важи и за БСП и за ИМВ, които са с леви убеждения, подобно на ДБ. Нищо ново!
  —цитат от коментар 62 на Stargate


  Пиши си опорките, няма лошо .... но фактите - ТЕЦ Варна/студен резерв/над 50 млн., Росенец/беззакония при ГЕРБ власт, варненски канал/Доган/руска дърбачка/стотици милиони от нашия джоб и т.н., сочат нещо съвсем друго ..... а именно - ГЕРБ слугува на ДПС.

 78. 78 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Това ще бъде цирк. Сбирщината вкупом ще се прави на Народен съд и ще забравят всякакви скрупули, в жалката си борба да нападат персонално достоен човек , служил на държавата вече 11 години.
  —цитат от коментар 69 на Младолик Мъдрец


  Тц,тц.. как го жалиш този толуп бивша мутра, който се подиграваше с българския народ? Който краде, който притиска политически опоненти, който подкрепяше местните дерибеи да крадат и лъжат? тц... май си на хранилка при тоз лъжец... Борисов.. трябва да се покаже на всички политици, че отговарят пред народа!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3651 Весело

  " Ще отида в парламента, но го правят на Народен съд, каза Борисов"


  Някой да му помогне, ако може, иначе вероятно ще се обърка и ще влезе в сградата на бившия партиен дом ! Човек с червен билет и фанатизиран защитник на режима на бай Тошо как да изневери на своите учители ?

 81. 81 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Щом пак атакува ДБ и Иванов като основен опонент, значи нещата са добре и има надежда. Ще видим...

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4436 Весело

  До коментар [#66] от "ART":

  Май и обратното важи, и то в още по-голяма сила...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 83. 83 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2678 Неутрално

  Правилно казва Борисов.БСП и Мая Манолова бяха заедно с ДПС при Орешарски.БСП беше заедно с ДПС при омразната на всички тройна коалиция.ГЕРБ никога не е бил заедно с ДПС, никога.Аре стига с опорките.Опорките са лесни, щото се рецитират.Можете ли да мислите?
  —цитат от коментар 76 на fmo211046145


  Кой надари Управляващия на управляващите с ТЕЦ, пристанище и студен резерв? Говори си не пречиш

  SHADOWS of SOFIA
 84. 84 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  Аххаххах, абе Фончо съвсем е издънил кофата бре, тоя чува ли се какво говори изобщо 😆Това не е психически нормален човек, това е психопат на който много хора вярват.. 🤔
  —цитат от коментар 49 на herbaltea


  ПАРАНОЯ
  "Параноидното разстройство се характеризира с крайно подозрителни мисли. Хората, които страдат от него вярват, че другите кроят планове срещу тях, без всъщност да имат основания да го правят. Те изопачават думите на останалите, като намират смисъл или послание, които липсват в действителност. Критикуват много, но не понасят критика.
  ........
  Истинският параноик си изгражда напълно погрешни и фалшиви представи за света, който го заобикаля.
  ........
  Повечето параноици са преследвани от мисли, че някой ги заплашва или иска да им навреди. Възможно е обаче да изпитват желание те самите да заплашват или нараняват други хора или обществото като цяло.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  ГЕРБ никога не е бил заедно с ДПС, никога.Аре стига с опорките.Опорките са лесни, щото се рецитират.Можете ли да мислите?
  —цитат от коментар 76 на fmo211046145


  Кой назначи НСО да пазят Доган и Пеевски, хм ??
  Кой отне студения резерв от държавната ТЕЦ Марица-изток и го даде на Догановите ТЕЦ Варна, тоест над 50 млн. от нашите данъци ??

 87. 87 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 653 Неутрално

  [quote#77:"Alex Ivanov"][/quote]

  Да не пропускаме ББР.

 88. 88 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1740 Любопитно

  До коментар [#76] от "fmo211046145":

  "ГЕРБ никога не е бил заедно с ДПС, никога.
  Аре стига с опорките.!

  Тогава защо НСО охраняваше Доган и Пеевски??

 89. 89 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Омекна Борисов. Преди на всички беше сърдит. Криеше плана, сега друго казва. И за щаба беше на обратно мнение. Има прогрес... Затова от време на време трябва да си опозиция.

 90. 90 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  [quote#86:"Alex Ivanov"][/quote]

  Ти май забрави оня тъпак, дето излезе на трибуната докато говореше Доган и се опита да го гръмне, а ? Не съм фен на Доган, но убийствата на политически лидери е абсурдно ! Независимо от това, на какви партии са лидери.

 91. 91 Профил на Kakva_e_istinata
  Kakva_e_istinata
  Рейтинг: 593 Разстроено

  До коментар [#4] от "Vesselin Velkov":

  Дали той е разбрал няма абсолютно никакво значение. По-важното другите дали са разбрали какво се очаква от тях?

  В спора се ражда истината!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2496 Весело

  Това ще бъде цирк. Сбирщината вкупом ще се прави на Народен съд и ще забравят всякакви скрупули, в жалката си борба да нападат персонално достоен човек , служил на държавата вече 11 години.
  —цитат от коментар 69 на Младолик Мъдрец


  Най активни са русите минали пред леглото му! А едната какви сълзи е ляла в кабинета му, за да ѝ осигури правителствена протекция за лечение в Германия.... Българки! До седмица очаквам да се появи и "изнасилена" от него преди доста години.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 946 Неутрално

  "Да, България" не е свързана с ДП. "Да, България" е в процес на официално приобщаване в Отечествения фронт, който завзема властта. Все пак нека да има и десни. България трябва да се управлява от широка коалиция, представляваща голяма част от народа. Без значение дали някоя партия от Отечествения фронт ще излъчи кабинет или с помощта на президента ще бъде съставено експертно национално правителство.
  А ДПС винаги е основен играч в Отечествения фронт. И лоялен член. Затова е създадено.

 96. 96 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Борисов се опитва по селски да си измие ръцете от калта. Личи си колко е болезнено за него, че дори с помощта на ДПС в циганските махали загуби София. Всичко друго ще прежали, но въпреки, че София има голям брой чиновници и голям брой учители които подкупи с огромни увеличения на заплатите.
  —цитат от коментар 53 на stanislavdi


  В София при 40% машинно гласуване решиха машините на венецуелската комунистическа Смартматик!
  Вие наистина ли вярвате на Смартматик?
  Вярвате на Венецуела?
  Ама наистина ли?

  Изборите бяха тотално фалшифицирани за ИТН и така наречената мижава опозиция.
  Реалните резултати са около 36% за ГЕРБ, което означава пълно мнозинство в НС.

  Настоящият парламент е нелегитимен.

  Одит на Сартматик, доказващ връзка с интернет и софтуер, допускащ 68% подмяна на вота:
  https://www.depernolaw.com/bailey-documents.html
  Бе вие за балами ли ни смятате?

 97. 97 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1292 Весело

  Ей, тая власт бе...
  Не е за всеки. Някои не знаят кога да спрат.

 98. 98 Профил на Negodnik
  Negodnik
  Рейтинг: 287 Неутрално

  "Лидерът на ГЕРБ декларира, че между неговата партия и ДПС не е имало, няма и няма да има нищо общо."

  Смешник. Кой плаща студен резерв на теца на Доган. Чии кмет в Бургас направи всичко възможно да узакони прехвърлянето на държавна собственост на Доган. Кой плати 300млн. за удълбочаване на Варненското езеро. Кой отказва да предостави ревизионните актове на Лукойл, като се има предвид че ДПС е основен проводник на руските интереси в страната. Гешев и Горанов кой ги назначи, ГЕРБ или ДПС.

  Тези някакъв паралелен парламент ли си създават. Ананиев защо не даде обяснение за фискалния резерв онзи ден пред НС.

 99. 99 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Най-важното е като отиде в парламента да го посрещнат с презрение и снизхождение. Не бива да го правят на страдалец. Приказките за Народен съд не са случайни. Готов е да се представи като разпънат светец. Нека съдът да каже, а забравата е най-доброто наказание.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#83] от "К2":

  Извинявай, случайно да знаеш, новото ОФ, как ще действа за справяне с коронакризата и икономическите последствия от нея? Ще създава ли нов щаб или няма? Ще затяга или разхлабва мерките ? Ще запазва ли 60/40 и 80/20, или ще въвежда нови? Или това са маловажни въпроси, които не трябва да отклоняват революционния чалгатролетарият от начертания път?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK