На живо

След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница


Първата фаза от конституционната процедура по съставяне на ново правителство завърши. Свиканите от президента консултации с парламентарните формации продължиха близо осем часа и очертаха като най-вероятни варианти излъчването на кабинет на малцинството с мандата на някоя от новите формации в Народното събрание или предсрочни избори, предшествани от спешни промени в изборното законодателство.


Следващата крачка отново е на президента, който трябва да връчи мандат за правителство на кандидата за министър-председател на най-голямата парламентарна група - ГЕРБ. Вече е известно, че това ще е Даниел Митов, бивш министър и настоящ депутат. Той ще разполага със седем дни след началото й, за да предаде проект за структура и състав на Министерския съвет, или да откаже да изпълни възложената му задача - възможност, за която днес управляващата партия намекна на консултациите. Дори ГЕРБ да състави кабинет, шансовете той да бъде одобрен от парламента са нулеви, доколкото всички останали групи обявиха, че ще гласуват против него, а партията на Бойко Борисов има едва 75 депутати - много под нужните 121 гласа.


Вторият мандат следва да отиде у "Има такъв народ" като втора по численост група. Засега няма никаква информация как би действала тя, а Тошко Йорданов, парламентарен лидер на партията на тв водещия Слави Трифонов, днес отказа да отговаря на въпроси по темата, докато мандатът не бъде връчен. Ако и "Има такъв народ" не успее да сформира правителството в рамките на седмица, президентът сам ще определи на коя група да даде последната възможност. Хронология на днешните консултации четете в статията.
"Изправи се! Мутри вън!" внесе няколко законопроекта в парламента. Един от тях предвижда налагане на мораториум върху решенията на Министерския съвет в оставка за концесии и назначения, каквото предложение имаше от страна на БСП миналата седмица. Срокът на мораториума е до избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство. Освен това с промени в Закона за извънредното положение се предвижда добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на 2021 г., а принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията да се прекратяват.


Внесени са и промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с които се ограничават привилегиите на народните представители. С предложените изменения се отменя признаването на допълнителни разходи за частен или обществен транспорт, включително и самолетните билети, на народните представители. Отменят се и квартирните и дневните, плащани от Народното събрание. Служебните автомобили пък се ограничават до един за парламентарна група.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви за Би Ти Ви, че премиерът в оставка Бойко Борисов не се е явявал често в Народното събрание в последния си мандат, защото самите депутати не са го викали и не са задавали адекватни въпроси. Според нея целта на привикването на Борисов в парламента в сряда е с цел той да бъде обиждан. Все още не се знае дали той ще успее да се яви в Народното събрание за изслушване по националния План за възстановяване и устойчивост, след като по-рано днес беше съобщено, че е опериран по спешност заради контузия в коляното, получена по време на футболен мач.

Премиерът в оставка Бойко Борисов е в столична болница за операция на дясното коляно, потвърдиха за "Дневник" от пресслужбата на управляващата партия ГЕРБ.


По-рано днес електронното издание на вестник "24 часа" съобщи, че Борисов е бил сниман да влиза в спешната болница "Пирогов", придружаван от директора ѝ Асен Балтов, след като се контузил на футболен мач. Изданието посочва, че в "Пирогов" му е направен ядрено магнитен резонанс, който установил контузия, но операцията е в друга болница. Малко след 19 ч. от частната болница "Софиямед", където Борисов вече е претърпял няколко интервенции, потвърдиха, че той отново е пациент там. Според съобщението той е бил приет по спешност, след като "при ядрено-магнитен резонанс в "Пирогов" е установена увреда на вътрешния менискус на ставата с дислокация на част от него".


Не е известно и колко време ще се възстановява Борисов,


който в сряда трябва да се яви в Народното събрание за изслушване по националния План за възстановяване и устойчивост. Според съобщението на "Софиямед" интервенцията е била артроскопска, а Борисов се възстановява под наблюдение, но не се уточнява колко време ще отнеме това.


В четвъртък - след като при откриването на новото Народно събрание беше призован да се яви пред депутатите по темата, Борисов обяви, че излиза в отпуск, за да работи по съставянето на бъдещо правителство на ГЕРБ. Ден по-късно с решение, подкрепено от всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ, парламентът задължи премиера, въпреки отпуска му, да се яви в пленарната зала. На изненадваща пресконференция в неделя сутрин, премиерът потвърди, че ще отиде, но обяви, че целта не е да бъде изслушан, а да бъде изправен през Народен съд. Днес двама от министрите му пък обясниха в телевизионни интервюта, че не става дума за нормална парламентарна процедура, а за унижение на министър-председателя. Още по темата - тук.

Президентът Румен Радев ще връчи утре първия проучвателен мандат да съставяне на ново правителство, съобщи прессекретариатът на държавния глава минути след края на днешните консултации с парламентарно представените формации.


Той ще бъде даден на Даниел Митов, кандидат за министър-председател на най-голямата партия в Народното събрание - ГЕРБ. По Конституция Митов ще разполага със седем дни, за да предложи структура и състав на кабинет, който подлежи на одобрение от Народното събрание. Може също да го върне неизпълнен, като това може да стане както при получаването, така и във всеки момент от седмицата след това.

"Изправи се! Мутри вън!" призова президента да даде третия мандат на някоя от новите партии

Парламентарният лидер на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова заяви, че е малко вероятно коалицията, при нейните 14 депутати, да получи третия мандат за съставяне на правителство. В същото време обаче призова президента, ако се стигне до този краен вариант, да го връчи на някоя от новите партии в Народното събрание, защото това ще бъде възможност за създаване на правителство на промяната.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Дневник


Новите партии в парламента - извън "Изправи се! Мутри вън!", са две. "Има такъв народ" ще получи със сигурност мандат, тъй като е втора по численост политическа сила, а шансът кабинет на ГЕРБ да бъде одобрен изглежда нулев. Другата - "Демократична България", вече обяви, че не вижда основание да получи мандата, тъй като е пета по численост с едва 27 депутати.
Видео от началото на разговорите - тук.

След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница
На излизане от разговорите "Демократична България" даде знак, че е готова да загърби различията с останалите нови партии в парламента, в името на постигането на промяна. "Готови сме да изоставим разликите, защото припокриванията ни са много повече в големите цели", каза той.


Иванов повтори, че задачата за съставяне на кабинет пада върху втората политическа сила - "Има такъв народ", и допълни, че големият въпрос не е дали може да има правителство в рамките на този парламент, а дали това правителство може да свърши работа.


Иванов посочи, че коалицията не изключва хипотезата за скорошни предсрочни избори, ако конституционната процедура завърши без резултат, и подчерта, че в такъв случай трябва да бъдат направени спешно промени в изборното законодателство, които да гарантират честен вот.

"Демократична България" не вижда основание да получи мандат за кабинет

"Демократична България" не вижда основание да получи третия мандат за съставяне на правителство, ако първата и втората по численост политическа сила не успеят да изпълнят тази задача. "Не смятаме, че с 27 депутати и при политически сили с по-голяма численост от нас имаме право на претенция за трети мандат", заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов в началото на консултациите при президента.


По думите му здравата основа, върху която трябва да бъдат фокусирани усилията, е мандатът на втората политическа формация - "Има такъв народ", на която мнозинството от избирателите, търсещи промяна, са възложили надеждите си. Иванов потвърди, че "Демократична България" е готово за води конструктивни разговори с партията на Слави Трифонов, основани на приоритетите от предизборната си кампания. Той изрично подчерта, че не става дума за предварителни условия, а за критерии, на базата на които ще се преценява дали даден формат и състав на управление могат да доведат до решаване на проблемите на страната.


Христо Иванов предупреди, че основната цел в разговорите между политически сили и институциите трябва да е осигуряването на стабилна подкрепа в Народното събрание не просто за ново управление, а за реализиране на определени политики, които ще доведат до излизане на България от кризите.

Може да се окажем в рискова ситуация, в която се излъчва правителство, за да се осигури живот на парламента с цел статуквото да продължи да съществува


Христо Иванов,

съпредседател на "Демократична България"


Видео от началото на разговорите - тук.
Подробности - тук

ДПС обвини ГЕРБ в арогантност и агресия

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини индиректно най-голямата партия в парламента - ГЕРБ, в арогантност и агресия. Без да назовава името на формацията, той заяви, че моделът на агресия, противопоставяне и арогантност, продължава и негов носител е една парламентарна група в Народното събрание.


"Този модел трябва да бъде променен и това е заявката, която избирателите дадоха на 4 април", каза Карадайъ на излизане от президентството, където представители на партията участваха в консултации за съставяне на правителството. Той се обяви за възстановяване на диалога в парламента.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Дневник


В първите два дни на 45-ото Народно събрание ГЕРБ остана в изолация и влезе в остри пререкания с останалите парламентарни групи. Най-видимо това беше при гласуването на решението премиерът Бойко Борисов да бъде задължен да представи пред депутатите националния План за възстановяване и устойчивост. ДПС не отговори по същество на въпроси за съставянето на ново правителство.


Как движението отговори на обвиненията на премиера, че е действало съвместно с "Демократична България" при акцията на плажа в парк "Росенец" през лятото четете тук.

Президентът обсъжда с ДПС бъдещото управление

На "Дондуков" 2 започна четвъртата поред среща от днешните президентски консултации с парламентарните партии - с ДПС.


Румен Радев увери лидера на движението Мустафа Карадайъ - също както по-рано и БСП, че разчита на дългогодишния парламентарен опит и традиции на ДПС във важната мисия да се намери баланс между неотложните законодателни промени и съставянето на правителство. Поска също да знае какво би направила партията, ако получи третия мандат за управление.


Карадайъ повтори позицията на партията си, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ или БСП, но би дала гласове за управление на някоя от новите формации, ако то има за приоритети справянето с COVID кризата, промяна на Плана за възстановяване и развитие и създаване на програма за ускорено икономическо развитие. Разговорите продължават при закрити врата.

БСП иска парламентът да работи, засега не мисли за третия мандат

БСП е потвърдила пред президента готовността си да подкрепи правителство на "Има такъв народ" при спазване на предварително формулирани условия, съобщи след консултациите с Румен Радев лидерът на социалистите Корнелия Нинова. В изявлението си пред медиите - най-дългото от всички до момента, Нинова повтори единствено многократно изразяваните от партията ѝ до момента позиции - от отказ да гласува правителство на ГЕРБ до "Ако някой иска нашата подкрепа, да заповяда" по адрес на "Има такъв народ".


В отговор на въпрос Нинова посочи, че левицата предпочита този парламент да работи колкото време е способен, за да реши спешните въпроси, по които има съгласие, вместо да се върви към бързи предсрочни избори. Тя потвърди, че БСП е против идеите на "Има такъв народ" за сваляне на държавната субсидия за партиите до 1 лв. и за мажоритарен избор на всички депутати.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Цветелина Белутова, Капитал

Всички партии ще отговарят дали са готови за третия мандат

Ще задам и на вас, и на всички формации след вас в днешните консултации, въпроса за готовността да получат третия мандат за съставяне на правителство - с тези думи се обърна президентът Румен Радев към представителите на БСП в началото на срещата им. Той допълни, че от разговорите, които започнаха сутринта, не изключва хипотезата да се стигне до такава възможност и държи да уточни коя от политическите сили в каква готовност е за нея и какви възможности за диалог с останалите вижда.


Според Конституцията ако първите две по численост парламентарни групи не успеят да сформират Министерски съвет или той не бъде одобрен от Народното събрание, мандатът за управление отива в трета група по преценка на държавния глава.


Радев направи реверанс към социалистите, като обясни, че разчита на дългогодишния опит и традиции на БСП в парламентаризма за разрешаване на трудната политическа ситуация. В отговор Корнелия Нинова повтори, че партията ще гласува против кабинет на ГЕРБ, но е готова да подкрепи опит на "Има такъв народ", ако бъдат спазени поставените от ръководството й условия за бързо справяне със здравната криза, ревизия на досегашното управление, промени в Плана за възстановяване и устойчивост и нови изборни правила. Видео от срещата можете да гледате тук.

Представителите на БСП вече са на "Дондуков" 2

След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Юлия Лазарова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и членовете на ръководството на парламентарната група на социалистите Ирена Атанасова, Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров вече са в президентството и очакват всеки момент да започнат консултациите им с президента.

"Има такъв народ" отказа да говори за намеренията си, докато не получи мандат

Единственото изявление на "Има такъв народ" след консултациите при президента гласи, че няма да се коалира с партиите на статуквото и че евентуално правителство може да се прави само с подкрепата на останалите формации на протестите - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън".


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Цветелина Белутова, Капитал


Парламентарния лидер на партията Тошко Йорданов повтори вече многократно лансираната теза, като обясни, че е крайно време политиците да спазват обещанията, които дават преди изборите, и отказа всякакви други коментари.


В отговор на многобройните журналистически въпроси той подчерта, че "Има такъв народ" има своите отговорности като втора по численост политическа сила в Народното събрание и е наясно с тях. Още по темата - тук.

Започват разговорите с "Има такъв народ"

В този час започва срещата на президента с втората по численост парламентарна група - на "Има такъв народ". Тя е представена от зам.-председателя на партията Тошко Йорданов и членовете на ръководството Виктория Василева и Филип Станев.


Тошко Йорданов (вдясно) и Филип Станев на влизане в президентството

© Дневник

Тошко Йорданов (вдясно) и Филип Станев на влизане в президентството


В откритото за медиите встъпление Румен Радев акцентира на важната роля, която избирателите са дали на партията на тв водещия Свали Трифонов - да получи възможност за съставяне на кабинет, ако най-голямата група не успее. "Искам да чуя при какви условия бихте съставили правителство, каква е вашата ценностна рамка, какъв е хоризонтът на компромисите, които бихте направили", очерта темите на разговорите президентът.


Тошко Йорданов отговори, че той и колегите му имат отговори, които са готови да дадат. Това обаче ще стане в закритата част от срещата, така че информация за обсъждането може да има след края ѝ, ако представителите на "Има такъв народ" решат да я оповестят публично. Досега партията пази пълно мълчание за намеренията си, ако се стигне до получаване на управленски мандат.

ГЕРБ поиска бърз кабинет, вече дава 2-3 депутати в подкрепа на Слави Трифонов

България трябва да има час по-скоро правителство със солидна парламентарна подкрепа - това, според изявленията на представителите на ГЕРБ, е била консенсусната точка в разговорите им с президента Румен Радев. От управляващата партия повториха, че са готови да предложат кабине "до дни, след като бъде получен мандат", но допуснаха и вариант да се откажат, ако е сигурно, че няма да получат подкрепа и че само ще загубят време.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Дневник


"Ясно е, че при всички положения България трябва да има бързи решения с оглед на пандемичната обстановка, възстановяването на икономиката и сложната геополичитеска обстановка недалеч от нас", коментира кандидатът за премиер на ГЕРБ Даниел Митов.


Изпълняващият длъжността премиер Томислав Дончев подчерта, че ако ГЕРБ не успее да прокара кабинет, мнозинството е готово за подкрепи втората политическа сила за такъв опит.

Такова нещо не съм виждал: никой не иска на управлява, всички искат да ни критикуват.


Томислав Дончев,

и.д. премиер


"Ако на Слави Трифонов не му стигат двама или трима народни представители, в състояние сме да го подкрепим, за да има стабилно правителство", каза той. В отговор на въпрос уточни, че става дума за два-три гласа и че това би било "знакова подкрепа". Първият анонс за подобна подкрепа дойде от премиера Бойко Борисов малко след изборите, който заяви, че е готов да "даде" на Трифонов 10 - 20 дежурни депутати, които да осигуряват мнозинство за решения. Подробности - тук.

От името на най-голяма група Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ е готова на всички варианти. "Готови сме и за опозиция, и за управление, и за служебно правителство. Били сме и преди в подобна ситуация, не ни е страх нито от проверки, нито от ревизии, нито от служебен кабинет, както чуваме, че някой се опитва да внуши на обществото. Готови сме и за нови избори", декларира Атанасова.

Очаквахме, г-н президент, да ни поздравите за резултата от изборите


Десислава Атанасова,

председател на парламентарната група на ГЕРБ


Тя повтори, че партията ѝ има готовност веднага да представи проектокабинет, воден от присъстващия на срещата Даниел Митов, въпреки нулевите шансове той да бъде одобрен от парламента.


Тя призова за балансирани отношения между парламентарните групи и изрази надежда, че "патосът на първите дни ще отмине и ще бъдем по-прагматични".

Разговорите продължават при закрити врата, а след тях се очаква изявление на представителите на ГЕРБ.

Президентът не бърза със служебен кабинет, но и отказва да е архитект на управленска коалиция

В изявлението си в началото на консултациите за съставяне на правителство президентът Румен Радев заяви, че не бърза да съставя служебно правителство. В същото време декларира, че няма да бъде архитект на бъдеща управленска коалиция и отговорността за изпълнителната власт е изцяло в ръцете на Народното събрание. "Нямам никакви правомощия за това и не искам да замесвам институцията в този процес", каза той.

Правителството е в оставка, премиерът е в отпуск, но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство по силата на Конституцията


Румен Радев,

президент


"Призовавам и вас, и всички парламентарни групи да работят в рамките на своята отговорност - без да бягат от нея, но и без да я превишават", обърна се към представителите на ГЕРБ държавният глава. Той напомни, че отговорността за управлението продължава да е на правителството "Борисов" 3 до момента, когато министрите предадат ключовете от кабинетите си на наследниците си, като индиректно се противопостави на изявленията на премиера в оставка Бойко Борисов от вчера, че след приетата от парламента оставка, кабинетът му вече не е действащ.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Дневник


Още по темата - тук.

Начало на консултациите при президента

Започна първата от поредицата насрочени за днес консултации на президента с основните политически сили преди връчването на проучвателния мандат за съставяне на правителство. От името на най-голямата група - на коалицията ГЕРБ-СДС, в залата са председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, и.д. премиерът в оставка Томислав Дончев и номинираният за премиер Даниел Митов.


Видео от началото на срещата можете да гледате тук.

Минути преди началото: на път към президентската администрация под проливния дъжд парламентарният лидер на ГЕРБ Десислава Атанасова "загуби" временно едната си обувка. Атанасова реагира бързо и след секунди отново вървеше редом до колегите си, за да стигнат навреме за срещата с президента.


След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Юлия Лазарова

Министри обвиниха парламента в опит да унижи премиера

В телевизионни интервюта тази сутрин министри от кабинета в оставка лансираха тезата, че гласуваното миналата седмица решение, с което парламентът задължи премиера Бойко Борисов да се яви на изслушване по Националния план за възстановяване и устойчивост, има една-единствена цел - да бъде унизен министър-председателят.


Правителството в оставка не носи политическа отговорност пред 45-тото Народно събрание в същата степен, в която го носи редовно правителство. В този смисъл


Бойко Борисов е длъжен да се яви пред депутатите само по правилата на парламентарния контрол,


а "хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на власите", коментира пред "Нова телевизия" министърът на транспорта в оставка Росен Желязков.


"Доверието, което всеки парламент гласува на правителство, се нарича инвеститура, облича го с доверие и отговорност. Това важи за правителство в мандата на този парламент. Този парламент не е дал доверие на този кабинет, кабинетът е дал оставка и политическа отговорност не може да бъде носена по смисъла на редовно правителство", каза Желязков.


По думите му "на всеки е ясно, че целта е да бъде унизен премиерът, а не да се чуе планът, който е ясен и е съгласуван с работодателите, синдикатите и всички заинтересовани".

Можете да проследите публичната дейност на премиера Бойко Борисов ден по ден на фейсбук страницата му


Деница Сачева,

социален министър в оставка


Това, което се случва в Народното събрание, не е желание да бъде изслушан, а опит за унижение на министър-председателя, заяви и социалният министър в оставка Деница Сачева. По думите й всички обвинения, че дейността на Борисов не е публична, са несъстоятелни. "От гледна точка на съдържание, неговата дейност е публична. Това, че някой има желание за определена форма на публичност, е друг въпрос", каза Сачева в интервю за Би Ти Ви.

БСП: Борисов се крие от парламента, защото знае, че не може да се справи

Премиерът Бойко Борисов се опитва да избегне представянето на Националния план за възстановяване и устойчивост пред депутатите в Народното събрание, защото вероятно знае, че няма да се справи. Това предположение изказа пред "Нова телевизия" зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Той беше помолен да коментира отказа на Борисов да застане пред депутатите, последвалото съгласие, изказано вчера, но и коментари на висши представители на ГЕРБ, че това няма да се случи.


Георги Свиленски

© Георги Кожухаров

Георги Свиленски


Свиленски отказа да коментира хипотезата на ГЕРБ, че обединената опозиция с поканата към Борисов цели да го унижи и да го изправи пред подобие на Народен съд. "Този човек иска да унижава и използва депутати и министри с условие неговото съществуване по-дълго във властта. И преди месец ли имаше Народен съд? А преди година?" попита риторично Свиленски, намеквайки за това, че Борисов от дълго време на влиза в Народното събрание. Вероятно не може да представи плана, няма да може да се справи с тази задача и затова са опитите да бъде скрит. Може би се притеснява да се самоунижи. Досега на всички въпроси, задавани по темата, е отговаряно, че въпросът не е към него", каза социалистът.

След разговорите се очаква да стане известно кога президентът ще връчи проучвателен мандат на ГЕРБ, като най-голяма група, за формиране на кабинет. Най-вероятно това ще стане на 20 април.


Ако в рамките на седем дни управляващата партия откаже да сформира Министерски съвет, или ако предложеният състав не бъде одобрен от парламента, мандат ще получи втората по численост формация в парламента - "Има такъв народ" на тв водещия Слави Трифонов. Според заявките, включително декларациите при откриването на 45-ото Народно събрание миналия четвъртък, ГЕРБ няма да успее да събере необходимите 121 гласа, за да прокара кабинет. Мнозинството разполага със 75 депутатски гласа.

Президентът дава ход на конституционната процедура по съставяне на нов кабинет

След изборите: президентът връчва мандат за кабинет утре, а Борисов внезапно се озова в болница

© Юлия Лазарова

Президентът Румен Радев днес ще даде ход на конституционната процедура по съставяне на ново правителство.


Първата стъпка от нея е свикването на консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции. Разговорите започват в 9 ч. с първата по численост политическа сила - ГЕРБ, и ще завършат със среща с най-малката група - на "Изправи се! Мутри вън!" в 16 ч. Макар и лидер на ГЕРБ, премиерът в оставка Бойко Борисов най-вероятно няма да присъства на срещата, тъй като отказа да се закълне като депутат.


Все още не е известно дали срещите ще бъдат излъчвани, и ще текат при закрити врата и изявления за медиите след края на разговорите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (290)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Ако Слави се отметне от мажоритарните избори то ще има кратко правителство по интереси. Това обаче ще е краят на чалгаджиите в политиката. Тях ги създаде идеята за мажоритарни избори и хората ги подкрепиха. Без тази идея никой няма нужда от тях.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 3. 3 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Президентът Румен Радев днес ще даде ход на конституционната процедура по съставяне на ново правителство

  +++
  Очакваме това да свърши максимално бързо, например днес. След което резидентът да свърши регламентираното в Конституцията и още днес да връчи мандат на ГЕРБ.
  Помним колко бързаше да се отърве от ГЕРБ, сега е момента да го демонстрира съвсем. Всяко забавяне ще се приеме като опит за дестабиолизране на държавата, чрез отлагане възможността да се състави бързо правителство.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Дано е добре за България.

 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Херо Мустафа дали е получила инструкции или правителството ще бъде съставено по инструкции от Кремъл?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2374 Гневно

  И в трите национални телевизии - министри на ГЕРБ.

 9. 9 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Айде да те сменяма еи тебе, кво ще кажеш?

 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Едно нещо може да е по-лошо от Борисов на власт. Това е БСП.

 11. 11 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Извинете, забравих ДПС.

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Комунетата, като ТРЕТА политическа сила е разумно да са малко по-смирени, ако изобщо знаят смисъла на това понятие...?!

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Весело

  До коментар [#11] от "Lazarus":

  Те вървят ръка за ръка...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Очевидно е получил нареждания от североизток!!!
  НЕДОСТОЕН!!!

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Мисля,че ще се случи следното

  Боко маха всички силни фигури в партията кметовете на София ,Бургас и Стара Загора .
  След това поставя марионетка лидер ,който да може да смени когато му е удобно .
  Есента се кандидатура за президент ,бие Радев .
  Следващите няколко години храни Слави ,БСП и всички останали и ги чака да сгафят и да дойде някоя нова малка партия която няма да е анти-ГЕРБ
  И евентуално по някое време се връща на бял кон като премиер .
  Това че се оттегля от властта е пунта Мара за пред материала .

 17. 17 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Президентът Румен Радев днес ще даде ход на конституционната процедура по съставяне на ново правителство+++Очакваме това да свърши максимално бързо, например днес. След което резидентът да свърши регламентираното в Конституцията и още днес да връчи мандат на ГЕРБ. Помним колко бързаше да се отърве от ГЕРБ, сега е момента да го демонстрира съвсем. Всяко забавяне ще се приеме като опит за дестабиолизране на държавата, чрез отлагане възможността да се състави бързо правителство.
  —цитат от коментар 3 на Младолик Мъдрец


  Няма никаква причина да се възпаляваш. Самият Румен Радев заяви, че ще действа максимално бързо и без забавяне.

 18. 18 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Др. Свиленски, един провален политик, на една провалена партия!

 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark":

  Откъде пък дясно-център ? Дори да приемем че ДБ е дясна партия, те имат само 27 депутати. Бившите депутати от БСП - Мая и Дончева са си леви, оригиналното БСП също. Слави също е по-скоро ляво-център, предвид щедрите обещания. Така че една широка коалиция в най-добрия случай ще бъде ляво-център като центъра е ДБ. Аз лично съм си прежалил 10% данъка, ясно е че червените и розовите комунисти ще ме дерат. Но както в приказката се надявам да им е гадно и на всички други ИТ'та дето подкрепиха нео-болшевиките.

 20. 20 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Ало троловете, Президента просто си изпълнява задълженията по конституция, четете си дебилните коментари преди да ги публикувате.

 21. 21 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Няма никаква причина да се възпаляваш. Самият Румен Радев заяви, че ще действа максимално бързо и без забавяне.
  —цитат от коментар 17 на petyo9


  остава да разберем, 'максимално бързо' какво значение има във виртуалната Му реалност.

 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  Опа!
  Започва голямото гърчене, глистообразното лавиране, безпринципното нагаждане, и най-интересното- безмилостното саморазобличение на толкова успешно саморазобличаващите се.

 23. 23 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Народът е казал, каквото почукало, такова се обадил. През мандатите си ББ не спря да се гаври с другите, все те били виновни, неглижираше ги, подиграваше им се.... Ето, сега попадна в тяхната ситуация. Не винаги можеш да останеш недосегаем.

 24. 24 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#3] от "Младолик Мъдрец":

  По програма е предвидено консултациите да приключат днес.

  Няма пречка първият мандат да бъде връчен утре.

  След като ГЕРБ заявяват, че са готови с предложението за правителство - че как, нали Борисов даже отпуск си взе да го реди - любопитно ще бъде дали ще представят на президента това предложение по най-бързия начин или ще се възползват от максималния едноседмичен срок за да продължат агонията на отиващото си правителство.

 25. 25 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Пиша личното си мнение а именно че целия проект на Слави Трифонов е измишлютина ..пиша защо .

  Първо що за глупост да махаш субсидията .В САЩ нямат субсидия и големите бизнеси като оръжеиното лоби подкупват конгреса (даренията са легални ) и Америка затъна в десетилетни войни ,и всекидневни масови стрелби .
  Партиите без субсидия ше започнат да рекитират НАП ,Митниците и какво ли още не .И да казва някой че в Германия субсидията била 50 цента е глупост ,тъй като Германия е 80 млн държава .Ще спестим 20 млн дето ще ги платим скъпо и прескъпо .

  Мажоритарен вот ...абсолютна тъпотия ,България е премиерка република и каквото каже премиера ,това става .Депутатите и кметовете нямат много правомощия .Комптенцията на кмета е да подаде молба до съответното министерство и държавата да му даде пари ...депутатите си натискат копчетата ..

  Но хора с по ниско образование му вярват на плешивия чалгар .

 26. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  До коментар [#16] от "keepwalking":

  Според мен ако наистина се кандидатира за президент, Борисов ще загуби защото още по-силно ще обедини противниците си. Отделно, аз въпреки прострастията си към ГЕРБ не бих гласувал за него (освен ако не остане срещу Радев - тогава бих гласувал за всеки) - времето му е минало, България има нужда от ново поколение политици. Надявам се хода с Даниел Митов да е подготовка за негова кандидатура. Също се надявам ДБ да успеят да издигнат ярка европейска фигура (дори бих преживял Радан даноне е Тафров).

 27. 27 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Ако Слави се отметне от мажоритарните избори то ще има кратко правителство по интереси. Това обаче ще е краят на чалгаджиите в политиката. Тях ги създаде идеята за мажоритарни избори и хората ги подкрепиха. Без тази идея никой няма нужда от тях.
  —цитат от коментар 2 на emil


  Колкото и да го врънкате едва ли ще влезе в този капан. Това означава да влезе в конфликт с останалите от анти-ГЕРБ които са против мажоритарната система. Това е целта на тази хибридна опорка. Това точно иска Бойко Борисов, това беше целта му при внасянето на този законопроект - да внесе раздор, да разбие обединението срещу него. Но Слави му каза: "Тц...мажоритарни избори може но първо ньоньо (като в оня виц за човекоядците) ". Повечето от тези които гласуваха за Слави всъщност гласуваха не толкова за мажоритарните избори колкото против Бойко, така, че на драго сърце приемат решението на Слави - първо да почисти, след това да се залавя за работа.

 28. 28 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Дневник, горещо ви съветвам да последвате примера на колегите си от Сега и просто да забраните опцията за коментари. Наистина не разбирам какво си мислите, че извличате от факта, че позволявате под всеки публикуван текст да се лее очевидно платена пропаганда от анонимни тролове. Смятате, че това създава някаква илюзия за "свобода на словото и изразяването на мнение"? Не разбирам...

 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3615 Неутрално

  Ха-хаааааа

  Направо става дума за

  ОПИТ ЗА ОБИДА НА КОРОНАТА

  Северо Корейска му работа

 30. 30 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#24] от "Един препатил":

  Не съм Борисов и не мога да чета мисли. С голяма доза увереност, мога да предположа, че Борисов няма да се бави изобщо с процедурата. В интерес на ГЕРБ е, топката да отиде в половината на терена на сбирщината 'анти-герб'. Вижда се тяхната очевидна невъзможност да управляват и колкото по-бързо бъдат заставени да вземат решения, толкова по-бързо ще стане ясно и на народа що за сбирщина са.

 31. 31 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Едно нещо може да е по-лошо от Борисов на власт. Това е БСП.
  —цитат от коментар 10 на Lazarus


  То няма разлика. Даже в парламентарната група на ГЕРБ от 44-тото НС имаше повече бивши членове на БКП отколкото в ПГ на БСП. Все едно да кажеш, че Хитлер е по-лош от Ленин или Сталин. Едно и също е.

 32. 32 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Няма спор , че се о става с това впечатление за унижение. Но нима отказът на Борисов две години да дойде в парламента прикриван от ТКП не е същото ?

 33. 33 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3298 Весело

  "има една-единствена цел - да бъде унизен министър-председателят" - след толкова денонощна работа, работа, работа ниКОЙ не може да допусне, че Баш Бос търпи критика за каквото и да е. Та, ТОЙ имаше една-единствена цел да НИ спаси от която и да е криза. Сега ТОЙ е най-онеправдания човек в Републиката, но продължава да предизвиква умиление, жал и вяра, заради пословичната му скромност, набожна кротост, спортсменска смиреност, жертвоготовно търпение за подробностите от житие-битието МУ на свят, опс ОСВЕТЕН гражданин в оставка. Всичките ГРЕБящи ще заливат с мед, масло, рози и елей този, който им даваше възможност да го гледат с влажни, пълни с възхита очи, бръкнали в джобовете си, опс други де, и верни до край. Пропагандата и агитацията в свят, различен от виждащия се от Жипката е трудна и нехарактерна за старите МУ цуни работа.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 34. 34 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 4258 Неутрално

  Най-съм умен, скромен, просто съвършен ;-))

 35. 35 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Дневник, горещо ви съветвам да последвате примера на колегите си от Сега и просто да забраните опцията за коментари. Наистина не разбирам какво си мислите, че извличате от факта, че позволявате под всеки публикуван текст да се лее очевидно платена пропаганда от анонимни тролове. Смятате, че това създава някаква илюзия за "свобода на словото и изразяването на мнение"? Не разбирам...
  —цитат от коментар 28 на Драгомир Дончев


  Прокомунистическия Сега се опита да демонстрира плурализъм .. неуспешно. Там смятаха, чрез активна цензура и многовековен бан, ще спрат всякакви неудобни мнения. След като не успяха да се справят, просто забраниха коментарите. Да не се морят, горките. Ся, пропагандата им се лее максимално чисто и без всякакви глупости, като други мнения. Естествено, читаемостта спадна.

 36. 36 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1830 Разстроено

  Очевидно на доста хора в този парламент им се иска да го превърнат в КОНВЕНТ?!?!?!

 37. 37 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4410 Любопитно

  UNITED EU UNION

  В София президентът официално откри нова процедура, за кабинет,
  в законов ред.

  В Полдив официално откриха ранна християнска Базилика от IV век.
  Посланик Хиро Мустафа подчерта:

  "Обичам българските думи
  що слушам по поля и друми,
  обичам хубавите песни
  и приказките ни чудесни."

  https://www.mediapool.bg/otkrita-e-episkopskata-bazilika-na-filipopol-news320846.html

 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  "Министри обвиниха парламента в опит за унижаване на премиера"

  Министрите може да са учудени, но ние не сме.
  Този "парламент" смята за основна своя функция напомпването на балона на реваншизма относно ГЕРБ.
  Което пак работи срещу тях.
  Те го знаят, но няма как да се откажат- първобитният злобен реваншизъм е единственото, което ги обединява.
  Но това "обединяване" няма да им помогне на следващите избори.
  След които те знаят, че няма да ги има.
  Или поне не в такъв състав...

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6024 Любопитно

  Махайте Буци и излизайте на дансинга да ви видим, валс ли ще въртите, казачок ли, хорце ли ще е, или кръшен кючек.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#24] от "Един препатил":В интерес на ГЕРБ е, топката да отиде в половината на терена на сбирщината 'анти-герб'.
  —цитат от коментар 30 на Младолик Мъдрец


  Всеки трябва да внимава какво си пожелава. Защото може и да се сбъдне.

 41. 41 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Унижението е в главите на ГЕРБ . Съвсем нормално управленско поведение е да се присъства на важни срещи в НС от страна на премиера.  Правителството в оставка не носи политическа отговорност пред 45-тото Народно събрание в същата степен, в която го носи редовно правителство. В този смисъл

  Бойко Борисов е длъжен да се яви пред депутатите само по правилата на парламентарния контрол,

  а "хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на власите", коментира пред "Нова телевизия" министърът на транспорта в оставка Росен Желязков. "

  Не знам какво си измислят от слугинажи , но все още НС е върховният орган в България. Ние все още сме парламентарна република , а не министерска .
  Съвсем друг въпрос е обаче , видимото неуважение на Борисов към вота на хората . Той не един път е казвал и показвал пренепрежението към НС и то още като главен секретар на МВР , ако си спомняте.
  Неговото виждане за устройството на държавата е съвсем различно , по скоро е радетел на някаква форма на еднолично управление при която само той решава и казва какво да се прави....
  Впрочем , не изрази ли сходно мнение и главния прокурор?
  И това не буди ли тревога ?
  Риторичен въпрос....

 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lazarus":
  До коментар [#11] от "Lazarus":

  По време на управлението на НДСВ в коалиция с ДПС България беше приета в НАТО.

  По време на управлението на Тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС България беше приета в Европейския съюз.

  По време на проточилия се безсмислен престой във властта на дошлите наготово ГЕРБ България не беше приета нито в Шенген, нито в еврозоната.

  Заблудата, че ГЕРБ са по-малкото зло окончателно се разсея.

  Лъсна истината, че ГЕРБ са най-голямото зло.

  Затова ГЕРБ - вън, Борисов - вътре!

 43. 43 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  И в ПИК са блокирани коментарите - "Дневник" не е нито "Сега", нито ПИК.

 44. 44 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  Хорце при прзидентина.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  "Министри обвиниха парламента в опит за унижаване на премиера
  В телевизионни интервюта тази сутрин министри от кабинета в оставка лансираха тезата, че гласуваното миналата седмица решение, с което парламентът задължи премиера Бойко Борисов да се яви на изслушване по Националния план за възстановяване и устойчивост, има една-единствена цел - да бъде унизен министър-председателят."


  НВ Б.Б. е над парламента, пък и там има само " безделници", какво да прави при наследниците на кърджалийските дами като може да свърши нещо полезно, например, да разцъка мачле с бистришките тигри ! Играта върви !
  Поговрката е" това, което сам си го направиш......."

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#30] от "Младолик Мъдрец":

  Не е необходимо да четете мислите на Борисов. Достатъчно е да си представите възможно най-голямата простотия - ако имате достатъчно фантазия. А гледам, че той напоследък се е зачел в Конституцията и даже се опитва да ни я тълкува.

 48. 48 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2344 Любопитно

  Сачева!
  Боко направил ли е нещо заслужаващо да бъде унижаван?
  _____________
  Как беше българската поговорка?
  "Гузен, негонен бяга!"

 49. 49 Профил на ГЛАСУВАЙ        НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  ГЛАСУВАЙ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ
  Рейтинг: 2734 Неутрално

  егати смешните "министри" на ГЕРБ

  Пускат им опорки от жълтите медии и от жипката и те хукват по медии да ги разпространяват. Абе тия нямат ли галви на раменете, не могат ли изобщо да мислят сами?

  Изобщо имат ли някакво себеуважение? риторичен въпрос ..

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА !!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ !!! ГЛАСУВАЙ НА 11 ЮЛИ, ИЗГОНИ МУТРАТА И КАСКЕТА
 50. 50
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  До коментар [#30] от "Младолик Мъдрец":Не е необходимо да четете мислите на Борисов. Достатъчно е да си представите възможно най-голямата простотия - ако имате достатъчно фантазия. А гледам, че той напоследък се е зачел в Конституцията и даже се опитва да ни я тълкува.
  —цитат от коментар 47 на Един препатил


  :)) Няма нужда даже да си представям. Ето вие, поискахте Конституция, която няма нужда да бъде тълкувана. Напоително ви обясних, колко глупаво и невъзможно по дефиниция е това. Нямаше да има нужда да ви обяснявам, ако бяхте гласували за ГЕРБ, например. Когато някой гласува за чалгавото, то е защото настройката на ума му е такава - минималистична и доста елементарна.

 51. 51 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Ти още малко ще кажеш че по идея на БСП сме влезли в НАТО и че те са били основния двигател. Ако си бил роден по време на ВНС ще помниш когато Мони Паси с един плетен пуловер със запретнати ръкави от трибуната каза че за България е много важно да кандидатства за приемане НАТО. Пред него отляво на първия ред седяха Добри Джуров, Станко Тодоров и други светила на БКП. Те се смяха от сърце та чак ченетата им щяха да паднат.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 52. 52 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  [quote#40:"petyo9"]
  —цитат от коментар 45 на Младолик Мъдрец
  :... доколкото да виждаш как съсипват една държава е смешно.[/quote]

  От това повече - накъде? В дъното сме на всички класации. А в толкова благоприятна геополитическа обстановка България никога не е била в своята история. Имаме 26 съюзни държави и то какви! Имаме свободен излаз на пазар от 520 млн. души с годишен оборот над 600 млрд. €. Имаме най-високата в историята си сигурност на националния си суверенитет и на националните си граници. И имаме доходи (единствено ние) от един порядък с държавите извън ЕС. Имаме най-високото ниво на корупция, на заличаване на разделението на властите, проядена от порочни зависимости съдебна система, липса на свобода на словото, висока смъртност, лошо здравеопазване и тн. и т.н. В тази благоприятна обстановка и десетки милиарди € безвъзмездни субсидии поддържаме ръст на икономиката от около 3% (барабар с математическите еквилибристики) а за сравнение правителството на ОДС (1997-2001) което първо трябваше да се справя с хиперинфлация постигна 5.6%. В тази благоприятна обстановка външният дълг на България нарасна вместо да се редуцира.
  Така, че недей бра кахър. Слънцето няма да спре да изгрява и залязва без ГЕРБ и Бойко Борисов. Държавата ни е толкова съсипана от него, че даже и Чалгаря има шанс да подобри нещата.

 53. 53 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Атанас Чобанов

  От фамозния План да гепим евромилиарди научаваме и следното: След като бяха похарчени няколко милиарда за електронно управление, институциите ползват за складиране на информация и обмен на данни Google Drive, OneDrive, Dox.bg и някакви тъмни министерски клауд системи. Dropbox е несправедливо пренебрегнат. В някои от папките и файловете може да пише всеки. Пожелайте си нещо. Аз си поисках кафе и кроасан ето тук

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t332e6XeusrUGsEbv9YcHc1a1K2ng3G0/edit?fbclid=IwAR1SgifwIRNzH6Fkp9Z2KwKpxXD6jEpXdcWpHd1IwtFwoB5Kt-vTh9Sz5zc #gid=1751333160

  Моля, оставете послание - превърнало се е в пъблик чат:))))

 54. 54 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#4] от "Dark":

  И аз искам и още по-надясно, но кой ще е това ?
  Маноловица и Хаджигенов ли ?
  Или чалгаря ?
  Ще има дясно, ама друг път....
  За децата ни сигурно

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  От това повече - накъде?
  —цитат от коментар 52 на petyo9


  Как накъде ? Към познатите условия на Виденовата зима. Все пак, ще управлявате заедно с БСП и техните икономически корифеи, като Р.Гечев.
  Самият той преподава икономика в УНСС, та ще се радвате на изключителен капацитет :))))


 57. 57 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Имаме най-високото ниво на корупция, на заличаване на разделението на властите, проядена от порочни зависимости съдебна система, липса на свобода на словото, висока смъртност, лошо здравеопазване и тн. и т.н.
  —цитат от коментар 52 на petyo9


  Това са лозунги. Имаме високо усещане за корупция, което съчетано с анкетите демонстриращи чувството за нещастие на всеки българин, показва причината - просто народа е хейтър по душа.
  Порочните зависимости в съдебната система, каквото и да значи това, ще ги оправите - нямате грижи. Ей ся, корифеите Баба Мика, Слави и сценаристчето му, тутакси ще фикснете всичко.
  Лошо здравеопазване, каквото и да значи това, също ще го оправите набързо - Мангъров начело и пей сърце !
  Само за свободата на словото не го разбирам. Та вие псувате управляващите по-зле и по-0свободно от всяка друга държава. В РФ биха ви затворили за години в колония, в западните демокрации ще ви глобят многократно за език на омразата. Т'ва как ще го оправяте, не зная.

 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 2097 Неутрално

  "Призовавам и вас, и всички парламентарни групи да работят в рамките на своята отговорност - без да бягат от нея, но и без да я превишават", обърна се към представителите на ГЕРБ държавният глава.

  Шапкаря, кото остана ненаказан и за
  - консултациите си с БСП под деполитизиран пагон
  - и за лобизма за Грипен,
  - и за назначаване на любовница от секретарка до пиар,
  - и за пропутинската пропаганда
  - и за организране на метеж срещу демократично избрано правителсто

  дава съвети.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости
 59. 59 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Президентът се усети и не иска да вади горещите кестени?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 60. 60 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 76 Неутрално


  [quote#52:"petyo9"][/quote]
  Станислав Трифонов многократно е заявявал, че искането за мажоритарни избори е крайъгълен камък на неговата кампания. Сега твърди, че това искане е в интерес на ГЕРБ и следователно не трябва да се внася в парламента, докато не се унищожи ГЕРБ. Тук възниква един много простичък въпрос - нима е мислел, че като създаде партия ИТН и влезе в НС, ГЕРБ няма да са част от това НС и няма да е проблем да се прокара идеята за мажоритарен вот, защото формираният парламент ще е спокоен и удобен. Едва ли от ИТН са били толкова наивни, че ГЕРБ няма да са в новото НС. Следователно се оказва, че предварително се е знаело от Станислав Трифонов и неговите близки сподвижници, че няма да се внася искане за мажоритарен вот, ако ИТН влезе в парламента, което обаче не означава, че в предизборните си обещания няма да се твърди обратното. Ако е така, оказва се, че избирателите на ИТН са били подведени, измамени или излъгани, който както иска да го тълкува. Оказа се, че Станислав Трифонов прави същото, в което обвинява своите опоненти, намира "разумни" и "логични" причини да не си спази най-важното обещание. Ако се твърди, че така няма да влезе в капана на ГЕРБ, нима Станислав Трифонов не го е знаел предварително!!!!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Десо, Томи, свърши вашето! Колкото и да тропате по банките и да врещите... Колкото и да си играете на Сърдитко Петко... Неспособни, некомпетентни сте, калинки сте. Планът ви за възстановяване се оказа пълна боза и това ще лъсне много скоро също пред широката публика.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3762 Весело

  До коментар [#57] от "Младолик Мъдрец":

  Защо твърдиш, че народът бил "хейтър"?
  Нали народът ви обичал и ви искал бе миличко!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Станимир Кралев
  Станимир Кралев
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#57] от "Младолик Мъдрец":Защо твърдиш, че народът бил "хейтър"?Нали народът ви обичал и ви искал бе миличко!?
  —цитат от коментар 63 на Храбър


  Чисто математически, народът обича ГЕРБ три пъти повече (26% вот), отколкото "обича" ДеБъ (9%). И то се видя кой ви "обича" - пицарите и миячите на задници в Германия, САЩ и Испания.

 66. 66 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 4258 Любопитно

  И за къде, са се разбързали...

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " След изборите: ГЕРБ поиска бърз кабинет, вече дава 2-3 депутати в подкрепа на Слави Трифонов"

  Не бяха ли 10 - тина или нещо бъркам ? Или откакто го привикаха в парламента, бройката беше сериозно орязана ? Както и да е ! Сега, след като имат мандат за съставяне на правителство като първа политическа сила, май те ще се оглеждат за подобни подаръци самите те отвън ! Не виждам много желаещи да им ударят едно рамо в труден момент ! И от ДПС нещо започнаха да се дърпат от своето другарче, усещайки че лапаницата чрез ГЕРБ се разсъхна.........

 68. 68 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 644 Неутрално

  [quote#64:"Станимир Кралев"][/quote]

  Колкото и да се опитваше Буци, така и не успя да заличи напълно демокрацията на територията през тези 12г. Така че - спокойно, НС няма правораздавателни правомощия и не може да издаде присъда на Фончо. Ще му зададат въпроси, друг е вече моментът дали ще може да отговори аргументирано на тях.

 69. 69 Профил на knd081048908
  knd081048908
  Рейтинг: 76 Неутрално

  До коментар [#57] от "Младолик Мъдрец":Защо твърдиш, че народът бил "хейтър"?Нали народът ви обичал и ви искал бе миличко!?
  —цитат от коментар 63 на Храбър


  Искам само да обърна внимание за неточност в изказа ти. Правилно е да се казва част от народа, а не народа. Понятието народ е събирателно понятие и включва цялото население на една страна. Няма как всички да са на едно мнение - примерно, всички да са хейтъри или всички да са нежни същества!!!!

 70. 70 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  Бате дава 10, Томи дава 2-3... Пита се кой гепи разликата от 7 депутата!?

 71. 71 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1043 Весело

  За ГЕРБ всичко е ясно. Не е ясно обаче къде са СДС в цялото уравнение...

 72. 72 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  [quote#69:"knd081048908"][/quote]

  ок, приемам забележката. Ще се изразя дори по-точно. Частта от хората, които са били питани за 'усещането' на корупция и дали са 'щастливи' са хейтъри по душа.
  Едни индийци, дето в мнозинството си, живеят далеч по-бедно от нас или едни африканци, дето да имат ВиК, бърз интернет и лекар на по малко от км от дома е върховно щастие, пак са по-щастливи от тези българи. Е, не са ли хейтъри ?

 73. 73 Профил на antikonti
  antikonti
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#65] от "Станимир Кралев":

  Така ли? Центъра на София и най-развитите квартали и райони като Младост, Лозенец, Триадица, Изток. Симеоново, Драгалевци пицари и миячи ли са? Видя се, че там където хората не са поддатливи на купуване на гласове, натиск и зависимости, герберастите бяха размазани.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2261 Весело

  ГЕРБ поиска бърз кабинет, вече дава 2-3 депутати в подкрепа на Слави Трифонов
  ***********************************************

  Мизата стремително пада, дами и господа!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 76. 76 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#25] от "keepwalking":

  За всеки който си мисли " България е премиерка република и каквото каже премиера ,това става"

  Закон 1 член 1 алинея 1
  Конституция на Република България
  Чл. 1.
  (1) България е република с парламентарно управление.

 77. 77 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Много объркан народ, много сбъркан парламент. В НС е пълно с чуждопоклонници и чужди идеи - северозападни, североизточни, югоизточни, далекоизточни, далекозападни, само български няма. А онова, което най го няма е елементарната почтеност и способност за трезва мисъл. Боричкане на амеби. Времената се менят - от маждрак до маждрака стигнахме нивото подлец до глупака. Само интересът на феса е непоклатим.

 78. 78 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 407 Весело

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Пич, това където си го написал е СРАМНО (за НАТО и Евросъюза)
  То бива да тролиш, но да преписваш заслуги на партии, които са били твърдо против това да се случи ...... просто нямам думи.
  Не те знам на колко годиниси, но в целта си да осмееш ГЕРБ вече минаваш всекви граници и тъпотията ти излиза, като въшка на челото

 79. 79 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Май наистина изпускате едни 10 милиарда - ама така все става - тамън отвориш уста и - някой те превари, ех, какви времена бяха - пуснат ти от евро-средствата, па ги вземеш, па стадион на село отвъртиш, па всякакви такива мушингии, па сметката я осчетоводиш някак, па всякакви такива глупости.

 80. 80 Профил на Станимир Кралев
  Станимир Кралев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#69:"knd081048908"]
  —цитат от коментар 72 на Младолик Мъдрец
  ок, приемам забележката. Ще се изразя дори по-точно. Частта от хората, които са били питани за 'усещането' на корупция и дали са 'щастливи' са хейтъри по душа. Едни индийци, дето в мнозинството си, живеят далеч по-бедно от нас или едни африканци, дето да имат ВиК, бърз интернет и лекар на по малко от км от дома е върховно щастие, пак са по-щастливи от тези българи. Е, не са ли хейтъри ?[/quote]

  Всички тези "изследвания" се правят от НПО-тата на Сорос и техните марионетки в отделните страни, смучещи милиони от грантове, за да съсипват държавите и да рушат градените с векове ценности и традиции, които народите са утвърдили като основи на тяхната култура - уникална и неповторима при всяка отделна нация.

  В епохата на Интернет и при вресливото афиширане на "дигитализация", "електронно гласуване", "електронно управление" - все "приоритети" на глашатаите на соросоидите - защо не дадат пример и не направят една публично достъпна и прозрачна Интернет платформа, на която всеки желаещ да може да изрази своето "усещане за корупция", мнение за нивото на "свобода на словото", а ни предоставят анонимни данни от неизвестни източници? Някой знае ли - кого са питали за тези "усещания"? Ако са били соросоидите от БХК, ДеБъ и останалите мутрокрадливци, напълно вярвам, че резултатите са такива. Само че тези вредни, паразитиращи общности, по никакъв начин не са "народа"!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 831 Весело

  "...дава 2-3 депутата на Слави Трифонов"

  Това ми звучи като да дадеш 2-3 буркана туршия на комшията

 83. 83 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Слави не е тъп и знае, че ако направи правителство, няма да постигне нито едно от нещата, които е заложил в програмата си, ще му извиват ръцете от 3-4 страни и накрая той ще е виновен за всичкоко. С 51 депутата не се носи отговорност за управление. Ако пък се напъне да прави правителство, проектът му ще отече в канала за по-малко от година.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 84. 84 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  " След изборите: ГЕРБ поиска бърз кабинет, вече дава 2-3 депутати в подкрепа на Слави Трифонов" Не бяха ли 10 - тина или нещо бъркам ? Или откакто го привикаха в парламента, бройката беше сериозно орязана ? Както и да е ! Сега, след като имат мандат за съставяне на правителство като първа политическа сила, май те ще се оглеждат за подобни подаръци самите те отвън ! Не виждам много желаещи да им ударят едно рамо в труден момент ! И от ДПС нещо започнаха да се дърпат от своето другарче, усещайки че лапаницата чрез ГЕРБ се разсъхна.........
  —цитат от коментар 67 на samoedin  Бате дава 10, Томи дава 2-3... Пита се кой гепи разликата от 7 депутата!?
  —цитат от коментар 70 на ivanpopov


  Вие някога в пазарлъци участвали ли сте?
  Намаляващата бройка е предупреждение. След още малко плюене от страна на ИТН, бройката ще е 0..... Отиваме към тотален миш-маш и нови избори, а ИТН не могат да си ги позволят в този момент, каквото и да приказват - ТЕ ВЕЧЕ ИЗЛЪГАХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!!! От 3-4 дни пиша, че единствените губещи са ИТН и ИСМВ, но не искате да го разберете......от ИСМВ, обаче, се усетиха....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 85. 85 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  ГЕРБ имат доверието на 12% от имащите право на глас. ДБ имат доверието на 4% от имащите право на глас

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Слави не е тъп и знае, че ако направи правителство, няма да постигне нито едно от нещата, които е заложил в програмата си,
  —цитат от коментар 83 на Darkman


  Е, имаше шанс да постигне поне мажоритарни избори, ма се отказа много бързо.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Бойко Борисов и неговите хора не само не са се разбрали помежду си, но и приказват по-големи глупости и от герберските тролове във форума на "Дневник" - колкото и трудно постижимо да изглежда това.

 90. 90 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 399 Неутрално

  ИЗБОРИТЕ НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ!!!
  ПАК ,ЩЕ ПЛЯСНАТ С РЪЦЕ И ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНАТ...В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ...ДА ИЗПЪЛНИМ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ.....ЗА СПРАВЯНЕ С КРИЗАТА.....ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ....ИМА И ОЩЕ КЛИШЕТА-МЪРЗИ МЕ!!!!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  До коментар [#84] от "the_flea":

  " Вие някога в пазарлъци участвали ли сте?
  Намаляващата бройка е предупреждение. След още малко плюене от страна на ИТН, бройката ще е 0..... Отиваме към тотален миш-маш и нови избори, а ИТН не могат да си ги позволят в този момент, каквото и да приказват - ТЕ ВЕЧЕ ИЗЛЪГАХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!!! От 3-4 дни пиша, че единствените губещи са ИТН и ИСМВ, но не искате да го разберете......от ИСМВ, обаче, се усетиха...."


  Промяна на ИК и всички са готови за нови избори ! Между другото, знаете ли какво значи думата пазарлък ? Коя е отсрещната страна, която се е включила в него ? Един уплашен тип " дава" 10 депутати ! Дава, без никой да му е искал нещо ! Напротив - всеки бяга от подобни " прегръдки", даже и другарчето му от ДПС не иска да го подкрепи и да се опитат да съставят правителство ! Поне това !
  Тролове, върнете се реалността най - после, изборите приключиха, картинката се избистри и няма кой да ви слуша глупостите от паралелната реалност !

 93. 93 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Герберите окончателно убиха демокрацията! Големият началник "назначава 10-20 дежурни депутати", малкият предлага 2-3 с твърда подкрепа. Тези едва ли са чели действащата конституция, едва ли подозират как функционира разделението на властите. Може ад не знаят и за какво се избират депутатите и какво трябва да прави Народното събрание. Свещена простота!

  master
 94. 94 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Любопитно

  "....ГЕРБ поиска бърз кабинет, вече дава 2-3 депутати в подкрепа на Слави Трифонов...."

  Интересно - по колко ли вървят депутатите на ГЕРБ тази сутрин?

 95. 95 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2343 Весело

  Българинът е наясно, че опитите да се унижи Борисов идват от същите тези среди , които в зверския си стремеж да унижат България миналата година, си спечелиха презрението на цяла Европа, въвличайки европейски емисари в антибългарската клоунада.
  При което бяха зрелищно разобличени от същите тези емисари.
  Толкова могат, горките.
  А презрението на българите към тях стигна дотам, че те предпочетоха пред тях чалгаджийската братия, която без да си мръдне пръста, само чуруликайки "седем осми и си легнала..." набра два пъти повече електорат от тях.
  Благодарение на гореописаните действия.
  Чието продължение виждаме сега в парламента.
  В което има задължителен епизод "седем осми и СЪМ легнала...".
  С повторения- едно от друго по-разголени...
  Вервайте ми!

 96. 96 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  "Тошко Йорданов отговори, че той и колегите му имат отговори, които са готови да дадат. Това обаче ще стане в закритата част от срещата, така че информация за обсъждането може да има след края ѝ, ако представителите на "Има такъв народ" решат да я оповестят публично."

  Хубаво е когато всичко е прозрачно, няма задкулисни договорки, медиите и обществеността са осведомени за приоритетите и философията на бъдещите управляващи.
  Абе друго си е новото начало без мутри, мафия и статукво!

  Знанието е сила, информацията - власт
 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2509 Любопитно

  До коментар [#87] от "Младолик Мъдрец":

  Върл противник съм на мажоритарните избори.

  И точно затова се безпокоя, че Слави и неговите хора въобще не са се отказали от тях, ами започват да ги подготвят.

 98. 98 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  До коментар [#84] от "the_flea":" Вие някога в пазарлъци участвали ли сте?Намаляващата бройка е предупреждение. След още малко плюене от страна на ИТН, бройката ще е 0..... Отиваме към тотален миш-маш и нови избори, а ИТН не могат да си ги позволят в този момент, каквото и да приказват - ТЕ ВЕЧЕ ИЗЛЪГАХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ!!! От 3-4 дни пиша, че единствените губещи са ИТН и ИСМВ, но не искате да го разберете......от ИСМВ, обаче, се усетиха...." Промяна на ИК и всички са готови за нови избори ! Между другото, знаете ли какво значи думата пазарлък ? Коя е отсрещната страна, която се е включила в него ? Един уплашен тип " дава" 10 депутати ! Дава, без никой да му е искал нещо ! Напротив - всеки бяга от подобни " прегръдки", даже и другарчето му от ДПС не иска да го подкрепи и да се опитат да съставят правителство ! Поне това ! Тролове, върнете се реалността най - после, изборите приключиха, картинката се избистри и няма кой да ви слуша глупостите от паралелната реалност !
  —цитат от коментар 92 на samoedin


  1. Не съм трол, изказвам мнение без да заемам страна.
  2. Дава 10, дава 3, дава 0...... страха намалява......
  3. Една бърза промяна на изборните правила и веднага след това избори ще злепостави ДБ пред Европата....представи си как ХИ чете критика от Венецианската комисия....
  4. При дълго управление пък ще лъснат немощите на т.н. несистемни партии.....
  5. Върни се в реалността.....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Сега тези двамата пилят нервите на хората, а в по-близкото минало забавлява ха хората вьв вечерните дни зрителите на БТВ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK