"Изправи се! Мутри вън!" поиска: Без НСО за кмета на София и без "вечен обвиняем"

Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" предлагат кметът на столицата да не използва охрана и транспорт от Националната служба за охрана.

© Юлия Лазарова

Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" предлагат кметът на столицата да не използва охрана и транспорт от Националната служба за охрана.Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" внесоха няколко законопроекта за промени, с които се предвижда да бъде отменена фигурата на т.нар. "вечен обвиняем", отпадане на забраната следователи, прокурори и съдии да се кандидатират на избори и отмяна на охраната, осигурявана от Националната служба за охрана (НСО) на кмета на София и на бивши председатели на Народното събрание и техните заместници.


Предложенията са оформени и внесени като поправки в три отделни закона - Закона за съдебната власт, Закона за Националната служба за охрана и в Наказателно-процесуалния кодекс и са подписани от адвокат Николай Хаджигенов, Мария Капон, Арман Бабикян и Валентина Василева.


Отпадане на "вечния обвиняем"


Депутати от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" искат да сложат край на фигурата на вечния обвиняем и са внесли проект за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с който всеки привлечен като обвиняем за тежко престъпление, срещу когото повече от 2 години дело не е било внесено в съда, да може да поиска процесът срещу него да бъде разгледан.
В такива случаи съдът незабавно изисква делото от прокуратурата, произнася се по молбата на обвиняемия еднолично в 7-дневен срок и връща делото на прокурора като му дава възможност в срок до 2 месеца да внесе в съда обвинителен акт с предложение за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание и освобождаване от наказателна отговорност или със споразумение за решаване на делото или пък да прекрати производството.


В мотивите към предложението депутатите обясняват, че промените в глава 26 в НПК от 2010 г. за пореден път са били насочени "единствено към затвърждаване безконтролната власт на прокуратурата в наказателния процес, позволявайки възстановяването фигурата на "вечния обвиняем", което на практика означава безконтролно, многогодишно държане на граждани в качеството им на обвиняеми, понасяйки всички негативни последици от наказателната репресия без достъп до справедлив съд, единствено по волята на обвинението".


Това, изтъкват още вносителите, е в грубо нарушение както на конституцията, така и на Европейската конвенция за правата на човека и "представлява форма на процесуален тормоз спрямо обвиняемите, които обичайно, макар и след десетилетия, биват оправдани". Те цитират и някои решения на Европейския съд по правата на човека в Страсбург като посочват за аргумент и присъдените обезщетения, които представляват "не просто огромна финансова тежест, пряко върху гърба на данъкоплатците, не и спрямо прокуратурата", но остава нерешен и въпросът, че тези обезщетения за бавно правосъдие "не са в състояние да компенсират по никакъв начин наложените ограничения и репресията спрямо гражданите", посочват още депутатите от "Изправи се! Мутри вън!".


Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" внесоха няколко законопроекта за промени, с които се предвижда да бъде отменена фигурата на т.нар. "вечен обвиняем".

© Георги Кожухаров

Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" внесоха няколко законопроекта за промени, с които се предвижда да бъде отменена фигурата на т.нар. "вечен обвиняем".


"На последно място, вечните оплаквания на прокуратурата за невъзможността им да се справят в двугодишен срок с разследване на тежки престъпления от една страна показват нуждата от драстична промяна в модела на работа на прокуратурата и извършване на дълбоки реформи, от друга страна явно показват нежеланието им да бъдат лишени от порочния, но много ефективен метод за изнудване и натиск спрямо обвиняемите, които често нямат друг избор, освен да приемат отправените им "неприлични предложения", доколкото другата възможност е да имат качеството на обвиняеми в неразумен срок", посочват още вносителите в мотивите.


Кметът на София и бивши председатели на НС да слязат от колите на НСО


С промени в Закона за Националната служба за охрана да бъде прекратена охраната и транспорта с автомобили на НСО, които в момента се полагат на кмета на столицата и на бившите председател на Народното събрание и зам.-председатели на парламента (в момента те се охраняват от НСО до 4 г. след като са освободени от длъжност). Предлага се и да се промени състава на комисията, която заседава в НСО и обикновено определя дали на застрашени лица да бъде осигурена охрана и за какъв период от нея. В момента в нея освен председател - началникът на НСО, членове са главният секретар на МВР и председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).


Предложението на "Изправи се! Мутри вън!" е председател да бъде отново шефът на НСО, а членове министърът на вътрешните работи и председателя на ДАНС като последните двама да предоставят становища, но без да имат право на глас при вземането на решения.


В мотивите е записано, че е "налице огромен, напълно неоправдан и ненужен разход на средства на данъкоплатците". Вносителите определят като абсурдно осигуряването на специализиран транспорт от страна на НСО по отношение на кмета на столицата, "доколкото не е налице нито една смислена причина за това". Освен това се посочва, че Столична община разполага с достатъчен бюджет и ако общинският съвет вземе решение, може да се осигури служебен транспорт, включително и за представителни цели, за сметка на собствения си бюджет.


"Парите на данъкоплатците не следва да служат за осигуряване на луксозен начин на живот на високопоставени политически лица, а да бъдат изразходвани разумно и само с оглед интересите на данъкоплатците, което в конкретния случай не е налице", подчертават вносителите на проектозакона.


Същите са и аргументите за отпадналата необходимост от специализиран транспорт в продължение на до 4 години на бивши председатели на Народното събрание и техни заместници.


Промяната на състава на комисията, определяща кого и за какъв период да пази НСО, според депутатите от "Изправи се! Мутри вън!" се налага заради "безконтролни решения", които са недопустими в демократична държава. Министърът и шефът на ДАНС няма да имат право на глас, а ще могат единствено да осигуряват информация и да дават становища.


Юристи на държавна работа да могат да се кандидатират на избори


С предложения за промени в Закона за съдебната власт, депутати от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" искат да бъде дадена възможност на професионалисти като съдии, прокурори, служители на МВР и военни например, да могат да членуват в политически партии и да могат да се явяват като такива на избори.


"С приетия през 2011 г. Изборен кодекс в чл. 100 /сегашен чл. 158/ от същия беше въведена забрана да бъдат посочвани и регистрирани като кандидати от името на партии и коалиции редица групи граждани, които са на държавна служба - военнослужещите от въоръжените сили, служителите в дипломатическата служба, служителите на МВР, държавните служители от ДАНС, съдии, прокурори и следователи, както и други лица, за които със закон е забранено членството в политическа партия. С този, безспорно противоконституционен дискриминационен текст, беше практически отнета възможността на тези граждани на републиката да бъдат издигани за народни представители и да участват със своите качества и професионални познания в реалния политически живот", посочват вносителите.


В мотивите си те посочват конкретни примери, както и цитати от Конституцията, на които тези текстове противоречат и се допълва, че с разпоредбата в Изборния кодекс се забранява на една от най-подготвените и уважавани юридически прослойки в държавата - тази на магистратската общност (съдии, прокурори и следователи) да бъдат избирани в парламента, което личи и в "абсурдното и пагубно качество" на приеманото в Народното събрание законодателство през последните десетина години.

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2692 Неутрално

  СЕКРЕТЕН ДОКЛАД:
  https://bivol.bg/bulgartabac-and-illicit-trade.html
  ДОГАН, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, БУЛГАРТАБАК, КОНТРАБАНДА И ФИНАНСИРАНЕ НА ТЕРОРИЗМА
  "Под ръководството на политическия лидер Ахмед Доган Булгартабак на Делян Пеевски е създал комплексна финансова, правна и логистична система за производство на цигари, които са официално изпращани към законни дестинации, но фактически са разпространявани контрабандно в региона на Близкия Изток – Ирак, Сирия, Иран и Турци. От незаконния трафик са били финансирали терористични организации.
  Контрабандната система на Булгартабак има разклонения основно в България, Дубай и дузина стратегически пристанища в Черно и Средиземно море, както и в традиционните канали на трафикантите в Близкия изток. През този трафик и непрозрачния износ на цигари се финансират кюрдски структури в тези страни и най-вече ПКК, въпреки че тя е посочена като терористическа организация от Турция, НАТО и Европейския съюз. Достоверна е и версията, че Ислямска държава също се финансира с процент от тази мрежа. Престъпната схема се развива в контекста на изключително високо ниво на преплитане между мафията, икономическите и политическите сфери."

 2. 2 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Галева си отмъщава на Фандъка, за загубените избори за кмет на София...

  РОА Русская Освободительная Армия
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 440 Неутрално

  "Мутри, вън!"? Че те мутрите бяха вън, по улиците и площадите, блокирали кръстовища, въоръжени и опасни, добре платени и решени на всичко, за да "си върнат държавата"!

  И мутрите вече са вътре.....

 5. 5 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5892 Неутрално

  Депутати от "Изправи се! Мутри вън!" внесоха няколко законопроекта за промени, с които се предвижда ....., отпадане на забраната следователи, прокурори и съдии да се кандидатират на избори
  ____________________________________________________________

  Това предложение е уникум, няма как съдии и прокурори да бъдат политизирани!

  По принцип всеки от тях има някакви политически виждания, но да не могат да членуват в партии е правилно, което е демократично!

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  " На последно място, вечните оплаквания на прокуратурата за невъзможността им да се справят в двугодишен срок с разследване на тежки престъпления от една страна показват нуждата от драстична промяна в модела на работа на прокуратурата и извършване на дълбоки реформи, от друга страна явно показват нежеланието им да бъдат лишени от порочния, но много ефективен метод за изнудване и натиск спрямо обвиняемите, които често нямат друг избор, освен да приемат отправените им "неприлични предложения", доколкото другата възможност е да имат качеството на обвиняеми в неразумен срок", посочват още вносителите в мотивите"


  Един лост по - малко за рекет в ръцете на прокуратурата ! Напълно подкрепям !

 7. 7 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  След деполитизацията на всички нива в държавта която се налагаше след демократичните промени през 1989 г. сега явно Галева иска да върне комунистическите практики.

  РОА Русская Освободительная Армия
 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Предложението на "Изправи се! Мутри вън!" е председател да бъде отново шефът на НСО, а членове министърът на вътрешните работи и председателя на ДАНС като последните двама да предоставят становища, но без да имат право на глас при вземането на решения.

  Ние се събрахме и аз реших. Ама каква промяна ни очаква само :))

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Весело

  " мотивите е записано, че е "налице огромен, напълно неоправдан и ненужен разход на средства на данъкоплатците". Вносителите определят като абсурдно осигуряването на специализиран транспорт от страна на НСО по отношение на кмета на столицата, "доколкото не е налице нито една смислена причина за това". "

  Данчето оттече напълно без охрана от бившето УБО ! Но нея и без това са я награбили да я разжалват от ръководството на партията.......

 10. 10 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 652 Неутрално

  тая Мая много активна,пълна и е главата с предложения,като тиква със семки,ама те и предложенията и са такива,ееее не можа да преживее,че фандъкова я би,еее то бива злоба,ама на следващите избори нема да мине 4%

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Демокрацията дойде, няма що. Само да не е криворазбрана защото всеки си я тълкува както намери за добре.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 13. 13 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 488 Разстроено

  До коментар [#4] от "sbaleev":

  Мдаааааа,тъжно,направо България го закъса тотално.Жална ни майка.

 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Дами и господа, става дума за гигантско недоразумение! Госпожа Фандъкова ходи на работа с трамвай 7 и тролей 7. Трамвайните мотриси и тролейбусите са нови и удобни, с климатик, закупени с помощ от европейските ни партньори.

 15. 15 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  Честити ви промени!

  Еретик
 16. 16 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 129 Неутрално

  Мая Манолова е известна с поправката Ванко 1, сега ще имаме и Хаджигенчо 1, подарък за неговите клиенти. Поръчките на спонсорите се превръщат в дневен ред на парламента.

 17. 17 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 906 Неутрално

  ".... всеки привлечен като обвиняем за тежко престъпление, срещу когото повече от 2 години дело не е било внесено в съда, да може да поиска процесът срещу него да бъде разгледан."

  Не съм фен на Галевата, но това е много смислено предложение...

  За селската кметица няма какво да се говори....Тая и на каруца не заслужава да се вози.

 18. 18 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#15] от "Костадин Иванов":

  Не непременно. Една друга формация внася промени, които ми допадат много. Сега останалите се завнасяха, за да не останат назад и да имат лостове за пазарлък. По това кой как гласува ще се разбере кой какъв е.
  Тия конкретни промени са читави само на една трета, а това за политицирането на съдии и прокурори е велика простотия.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 19. 19 Профил на Benedikt Fahnenträger
  Benedikt Fahnenträger
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Това да съдиите сигурно след време ще бъде "поправката Лозан" :)

 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  Аз съм сащисан, че на кмет му се полага охрана от НСО. Въобще това от кога е?

 21. 21 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Четири години за ПКП ..............Охрана за кметицата ??

 22. 22 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Весело

  Важното е, че тиранина падна. На всяка цена, независимо каква. Пък после ... ще го мислиме 😂😂😂
  Или както се казва в един виц ”Пиян съм аз пиян, мечтая си да пръ.дна — насра.н съм аз насра.н, мечтата ми се сбъдна” 😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Кипи безсмислен труд. Този парламент ще гледа само изборните закони и е аут.

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  За тази цел, ще трябва да променят както Закона за НСО, така и НК. В последния има още толкова много неща за оправяне, че може и цял мандат да не стигне.
  Хайде първо се разберете за правителство, която да има реална подкрепа и да може да си изкара мандата, пък тогава бийте тъпана!

 26. 26 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3016 Неутрално

  Преди 10 ноември 1989г. , Всички военни,милиционери,прокурори и съдии бяха политизирани, членове на БКП. След промените, едно от първите неща , които се направиха, беше тяхната деполитизация. Сега Галева и Аджията искат да се върнат нещата,както бяха по времето на социализЪма.Да живее новото ОФ,другарки и другари!!!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  ,,....С предложения за промени в Закона за съдебната власт, депутати от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" искат да бъде дадена възможност на професионалисти като съдии, прокурори, служители на МВР и военни например, да могат да членуват в политически партии и да могат да се явяват като такива на избори.....,,

  Е това вече фчупи мифката. Връщаме БКП на власт. По времето на управлението на БКП всички тези служители, съдии прокурори служители на МВР военни, задължително трябваше да са членове на БКП

 29. 29 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Браво, Цецка - Майката на народа и Караянчева - ПКП не заслужават да се развяват с охрана и луксозни лимузини.
  А на Фандъкова и идва реда.

 30. 30 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Точно Галева прокара закона, да те осъдят без да си информиран. Червена мутра.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 31. 31 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Долу БКП!
  Долу БКП!
  Долу БКП!

 32. 32 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1930 Неутрално
 33. 33 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Предложението за ограничаване на срока, в който някой да е обвиняем е резонно и ще бъде подкрепено от другите партии. Абсурдно е фъндъка да си има личен шофьор и охрана с държавни пари. Но предложеният ред за определяне на обходимостта от охрана е кръпка и натъманяване на закона към текущите цели на партийката. Тук БСП сигурно ще се закачат щото НСО е служба на техния президент. Но никоя друга партия няма да подкрепи идеята. Политизирането на магистраттие вече е тотална глупост. Дори не знам как точно ще ги ползва ИМВ една такава промяна

 34. 34 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1785 Любопитно

  До коментар [#16] от "Венко":

  Грешиш друга е извесна с Ванко1 за фактологията.
  Маяма я е внесла но Дончевица изрично я е внесла за прегласуване.
  Не че и двете не са Гняс.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 35. 35 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1560 Неутрално

  трябва да се стигне много по-далеч - премахване на охраната и служебни автомобили на всички без президент, премиер и председател на парламента и съответно закриване на НСО и на дублиращата служба в МВР която ГЕРБ си направи . ще се спестят десетки милиони годишно.

  Истината ни прави свободни.
 36. 36 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Всъщност, подсетих се от последния коментар, защо никой не предлага да се премахне преторианската гвардия на Гешев. И да бъде пазен(без други функции) от НСО. Както беше преди

 37. 37 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#10] от "anticomunist":

  Виж протоколите от ромските секции с 90%+ за Фандъкова на местните избори и си направи изводи как точно спечели.

 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  Това за”вечния обвиняем” е много смислено предложение, както и за отпадане на охраната.
  Политизирането на съдебната система, съвсем не е Ок.

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Сичко се връща...

  Ако лидерката на "Изправи се! Мутри вън!" стане кметица,
  Не ще ползва лукс НСО машина (автомобил и охрана).

  Още:
  бивша кметица (коя да е) Не ще бъде "вечен обвиняем"

  До коментар [#2] от "justauser":

  Галева си отмъщава на Фандъка,
  за загубените избори за кмет на София...

 40. 40 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Галева иска да легализира Първичните партиини организации (ППО) в подделения полицейски управления, съдилиша и прокуратури. Те ППО и досега командваха парада, сега ще ги легитимират. Комунизъм.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 41. 41 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Галева като омбудсман ползваше кола и охрана от НСО, но след някаква промяна ги махнаха. Голям рев беше че трябвало да ползва обществен транспорт. Сега си отмъщава.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 42. 42 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 835 Неутрално

  "да бъде дадена възможност на професионалисти като съдии, прокурори, служители на МВР и военни например, да могат да членуват в политически партии и да могат да се явяват като такива на избори."

  Това ли е промяната? Не, мерси. Това свърши с комунизма. Явно Минакян, Бабикян и Хаджикян още не са го разбрали. Пълни некадърници.


 43. 43 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Това за”вечния обвиняем” е много смислено предложение, както и за отпадане на охраната.Политизирането на съдебната система, съвсем не е Ок.
  —цитат от коментар 38 на hope


  Оптдането на вечния обвиняем е типично адвокатско предложение. Адвокати, сър....

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4276 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Фобофиле, кат' не знайш, трай.

  1. Мая е от БСП за България, с "техен" Президент.
  Герб: протестър за Цецка.

  2. Няма глупост "магистрати" в Конституция.
  И ИВМ. Твои приумица

  До коментар [#33] от "Filofob":
  Предложението за ограничаване на срока, в който някой да е обвиняем е резонно
  и ще бъде подкрепено от другите партии.
  Абсурдно е фъндъка да си има личен шофьор и охрана с държавни пари.

  Но предложеният ред за определяне на обходимостта от охрана е кръпка и натъманяване на закона към текущите цели на партийката.

  Тук БСП сигурно ще се закачат щото НСО е служба на
  техния президент.

  Но никоя друга партия няма да подкрепи идеята.

  Политизирането на магистраттие вече е тотална глупост.
  Дори не знам как точно ще ги ползва ИМВ една такава промяна

 45. 45 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Мутри вън доказаха много бързо, че всъщност са Мутри вътре.

 46. 46 Профил на anticomunist
  anticomunist
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#37] от "Х":

  ами изчакаи да сметна,да,значи в СОФИЯ ЖИВЕЯТ 100000 ЦИГАНИ ОТ ТЯХ 90% СА 900000,ОК И ОСТАНАЛИЯ ЕЕДИН МИЛИОН НЕ ГЛАСУВАЛ ЗА МАЯ (ПОПЕАВКАТА)ГОВОРЯ ЗА ВАНКО1,ЖЕЛАЯ ТИ КЪСМЕТ , НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ

 47. 47 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Всъщност, подсетих се от последния коментар, защо никой не предлага да се премахне преторианската гвардия на Гешев. И да бъде пазен(без други функции) от НСО. Както беше преди
  —цитат от коментар 36 на Filofob


  Отец Дионисий го направи. Преди час го гледах по някаква телевизия....Лупи беше нещо като водещ.

 48. 48 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  До коментар [#22] от "DDR":

  Това трябва да се закачи на вратата на НС

 49. 49 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Това за”вечния обвиняем” е много смислено предложение, както и за отпадане на охраната.Политизирането на съдебната система, съвсем не е Ок.
  —цитат от коментар 38 на hope  Всички са политизирани по един или друг начин. Просто не е явно. В огромната си част назначенията са политически и това е практика от много отдавна с оглед влияние в съответните структури.
  Аз незнам как може да се елиминира това.

 50. 50 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Другари, това е революция в законотворчеството!

 51. 51 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  "служители на МВР и военни например, да могат да членуват в политически партии"

  Ми той Радев вече го отработи тоя въпрос

 52. 52 Профил на okp25624693
  okp25624693
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#50] от "balkantourist":

 53. 53 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 461 Неутрално

  “ВЕЧНИЯТ ОБВИНЯЕМ”(НАЙ-СИЛНИЯТ ЛОСТ НА ПРОКУРАТУРАТА)-БЕШЕ ВЪВЕДЕН ОТ КОСТОВ,ОТМЕНЕН ОТ ЦАРЯ И ВЪРНАТ ОТ БАЦЕ!!!
  ДА ВИДИМ ДБ...КОЛКО СА ЗА РЕФОРМА В ПРАВОСЪДИЕТО?

 54. 54 Профил на SerenaLipuma
  SerenaLipuma
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Трябва да си много, ама много прост човек да си кръстиш така партията. Кой ше го произнася това цялото име? Ще си останат като мутрите. Щото така са се кръстили!

 55. 55 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 327 Неутрално
 56. 56 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  С какво Йорданка Фандъкова е по важна от другите кметове?

 57. 57 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#20] от "Doge":

  Откакто Сретан изпрати поздравителен адрес на Бойко.

 58. 58 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Закриване на НСО , това е истинската промяна.

 59. 59 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#58] от "antonio_vivaldi":

  Абе дайте направо да закриваме държавата. Ко ще си играем на шикалки. Аз като гледам сегашните законотворци по-добре да я закриваме.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мултикултиджендър-Ариец":

  Заради тези отрепки ли? Много бързо се предавате... Аз мисля, че и на техните погребения ще присъствам... както на много други от същия сорт. Въпреки седемте си десетилетия. :)

 62. 62 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#57] от "choguna":

  Мутренските времена свършиха преди двайсет години. Даже и тези, които оцеляха, и те вече не са точно мутри. А мутренското мислене днес има само при при циганетата... По-сложните обяснения на реалността са им трудни. Романтиката на примитивите. С два пръста чело и килийно образование. По-добре си смени ника на "чугуна". Романа на Клавел така или иначе, не си го чел. Най-много нещо по телевизора...

 63. 63 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Весело

  До коментар [#28] от "сидер":

  Само бойко е бил по желание. Нали другарю. А партийните секретари в ЖП Завода бяха ли партийни членове?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 64. 64 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 302 Разстроено

  Интересно предложение. Оргомен проблем за всяка една опозиция (дали партии, дали обикновени граждани или неудобни бизнес фирми) на властта е използване на държавната бухалка.

  Когато някой е не е удобен или не играе по свирката на власт имащите, един от любимите методи за контрол и тормоз е да се спретне фалшиво и напълно неоснователно дело срещу опонента, с което да го принудят и изнудят.

  Собственика на Капитал и Дневник е добър пример, за това как държавата неуморно може да съди 7 години един човек и въпреки това да загуби всички дела. Въпроса никога не е бил в това реално да ги осъдят, а във възможността 7 години да тормозят ежедневно тези хора.

  Не е редно по желание на прокурора да може едно лице да стои вечно обвиняем.

 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Някой може ли да ни светне по каква причина и Закон Митов вече се обслужва от НСО.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Весело

  До коментар [#17] от "SSS":

  Ха-ха, типично! "Аз не съм комунист, но много ни харесва какво предлагат комунистите".

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Весело

  Галева като омбудсман ползваше кола и охрана от НСО, но след някаква промяна ги махнаха. Голям рев беше че трябвало да ползва обществен транспорт. Сега си отмъщава.
  —цитат от коментар 41 на Корки


  Така беше.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Весело

  Галева иска да легализира Първичните партиини организации (ППО) в подделения полицейски управления, съдилиша и прокуратури. Те ППО и досега командваха парада, сега ще ги легитимират. Комунизъм.
  —цитат от коментар 40 на Корки


  Променят системата. Те го обещаха. След капитализма следва комунизъм.

 69. 69 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 461 Неутрално

  “ВЕЧНИЯТ ОБВИНЯЕМ”-ЛОСТ ЗА РАЗПРАВА И ПРОИЗВОЛ!!!
  БЕШЕ ВЪВЕДЕН ОТ КОСТОВ,ОТМЕНЕН ОТ ЦАРЯ И ВЪРНАТ ОТ БАЦЕ!!!
  Не знам защо,КОСТОВИСТИТЕ СА ТОЛКОВА ОЗЛОБЕНИ С/У ББ? КОСТОВОТО И БАЦЕВОТО УПРАВЛЕНИЕ,СЕ ПРИПОКРИВАТ НА 100%!!!
  ПОЛЗВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ БУХАЛКИ-ЗА РАЗПРАВА С ОПОНЕНТИ!!!
  Може би,защото БАЦЕ ПРЕНЕСЕ “ЗЧЕКМЕДЖЕТО” от Драгалевци в Банкя!!!
  Единствено по времето на ЦАРЯ-ИМАШЕ НОРМАЛНОСТ И РЕКЕТЪТ БЕШЕ СВЕДЕН ДО МИНИМУМ!!!

 70. 70 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2266 Любопитно

  До коментар [#67] от "Alarmstufe Rot":

  И пак е така. Като шеф на парламентарна комисия вече5-ти ден Маямата се вози на мерцедес на НСО!!!! Отново!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2266 Любопитно

  До коментар [#65] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Виж Мая на какво се вози?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 72. 72 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Спомням си една “ДЕМОКРАТИЧНА ИНСТИТУЦИЯ”-СЪЗДАДЕНА ОТ КОСТОВ!!! “СПРДН”се казваше(за “предотвратяване” на данъчни нарушения...не за установяване!!!
  Под предлог,че е възможно да извършат нарушения...масово бяха РЕКЕТИРАНИ И НАСОЧВАНИ КЪМ”ФОНДАЦИЯТА” на ДРУГАРКАТА НА КОСТОВ!!!

 73. 73 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  “Кметът на София и бивши председатели на НС да слязат от колите на НСО“

  Чудесна инициатива!
  България неусетно се превърна в страна на правоимащи. Връщането към нормалността е наложително.

 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#71] от "chichka":

  Митов какъв точно се явява. Не ми излизай с тъпи сравнения.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  Някой може ли да ни светне по каква причина и Закон Митов вече се обслужва от НСО.
  —цитат от коментар 65 на КМЕТ В СЯНКА


  Линк?

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#75] от "Alarmstufe Rot":

  За какво линк другарю? Вече и чадъра му носите на другаря.
  Смешен си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  Коментари, написани от юридически невежи членове на форума са... уникум.

 78. 78 Профил на kyu37613832
  kyu37613832
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Това предложение за "вечният обвиняем" може да го наречем "закона Бошков". С това става ясно на всеки кой е финансирал протестите.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#78] от "kyu37613832":

  На божков не са му изтекли 2 години. Освен това е от полза на много твои съпартийци - бъдещи клиенти на Темида.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Абе как две години? За тежки престъпления - една година, за такива до 3 години - шест месеца. Ако не внесе обвинителен акт в този срок, то да следва директно уволнение за прокурора. Егати богопомазаните лентяи.

 81. 81 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 657 Неутрално

  С какво Йорданка Фандъкова е по важна от другите кметове?
  —цитат от коментар 56 на Toni Ivanov


  Е как с какво? Носи на ГЕРБ много повече пари от тях.

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#81] от "znayko84":

  И е най-послушна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#2] от "justauser":

  Ми да отмъщава, мен не ми дреме. Охраната на госпожа кметката не ща да плащам, достатъчно престъпници ги пазят с общите ни пари. А точно Даца може да остане не само без охрана, ами и без автомобили и шофьори, та да вземе да се повози малко в суперстрахотния градски транспорт или да походи по улиците (щот тротоари няма), да се полюбува от първо лице на постигнатите видими резултати за последните 10 години.

 84. 84 Профил на nik_grigorov
  nik_grigorov
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#23] от "Chedeuvre":

  Установих- ти си тъп и примитивен.

 85. 85 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До коментар [#26] от "uvtest":

  Стига сте се правили на идиоти всичките Гербери. За да се кандидатира на избори, човек не нужно да членува в партия. Справка прецедателя на парламента. Има и независими кандидати.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 86. 86 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Данчето се вози с НСО, защо кметовете на Пловдив или Бургас не ползват НСО? Освен това Данчето, както знаем зовеше хората да слязат от автомобилите си, а пък в същото време се движи с цял ескорт от тежки автомобили.Гербаво лицемерие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK