Къде е Борисов? Никой не го "търси да го бие"

Всъщност онова, което всички искаме да разберем, е за корупцията по високите етажи.

© Надежда Чипева, Капитал

Всъщност онова, което всички искаме да разберем, е за корупцията по високите етажи.Анализът е препубликуван от "Тоест".


В цялата работа с Комисията за проверка на управлението "Борисов", създадена в първите дни на 45-тия парламент, има повече дим, отколкото огън. И във воплите на премиера в оставка Бойко Борисов, че го викат в парламента на "Народен съд", също има твърде много фалцет. В действителност Борисов се измъкна от тричане и не се яви пред парламента, за да представи Националния план за възстановяване и устойчивост, не защото скъса менискус за пети път от 2009-та насам. Не и защото никоя българска парламентарна комисия, проверявала каквото и да е, не е разкрила нещо, за което да не сме се досещали сами.


Липсва прокуратурата с нейните гарантирани от Конституцията и законите възможности да разследва. В България, страната с клета демокрация, висока корупция, бедно, болно и преобладаващо нещастливо население, прокуратурата е стражът на цитаделата на властта и нейното задкусилие. Все едно дали "владетелят" се нарича Борисов, Станишев, Сакскобургготски
Колкото от Комисията "Анти-Станишев"


Комисията, създадена от 41-вото НС, в първия мандат на Бойко Борисов, която трябваше да проверява само една година (последната) от управлението на тройната коалиция, работи близо 7 месеца. А депутатите забавиха с още месец изслушването на доклада ѝ. В обхвата на проверката попадаха разходите, назначенията и сделките. Онова, което извади за действията на кабинета на Сергей Станишев, не изненада никого, нито пък бяха инкриминирани заключенията ѝ, които днес помни само Google.


Някои изводи от 35-те хиляди страници, получени от парламентарната Комисия, огласи тогавашният ѝ председател и депутат от ГЕРБ Стоян Мавродиев. Единият - че кабинетът на тройната коалиция през ноември и декември 2008 г. е успял да похарчи огромен ресурс. В резултат фискалният резерв е стопен с близо 30% - от рекордните 12,1 млрд. лева към 31 октомври 2008 г. на 8,4 млрд. лева към края на годината. Сключени са били договори за 2,158 млрд. лева, за които не е гарантирано финансиране. Предизборно ударно и непрозрачно харчене и ниска ефективност при усвояване на средствата


Познато? Българските управляващи нямат особена фантазия. Същото направи и последното правителство на Борисов - харчене, харчене, харчене. Близо 300 милиона лева са само от началото на тази година, предизборно. Сред тях се намират и едни близо 5 милиона лева за строителството на изкуствен остров в Черно море, маскирани като неотложен разход за строеж на "буна".


От БСП, ДПС и "Демократична България" тази седмица изразиха в пленарната зала притесненията си заради изтънелия от предизборни разходи фискален резерв. "Силно падане до едно критично ниво през март" (Йордан Цонев, ДПС); "Равнището на фискалния резерв е слязло под 6 млрд. лв., което ще рече, че е намалял почти два пъти през последните 6-7 месеца" (Румен Гечев, БСП); "Имаме проблем с начина, по който е дадено правото на изпълнителната власт да се разпорежда с парите на българските граждани" (Георги Ганев, "Демократична България"). Според министъра на финансите в оставка Кирил Ананиев фискалният резерв бил 8,5 млрд. лв. и обвиненията не отговаряли на истината.


По Bloomberg TV преди дни eкспертът по икономика Иванина Манчева предупреди, че фискалният резерв е под санитарния минимум: "Правителството използва фондове, които трябва да са неприкосновени - като Сребърния фонд или ядрените фондове, или Учителския фонд и т.н., за да финансира свои разходи, което би трябвало да се ограничи чрез Закона за публичните финанси." Анализатори, финансисти, икономисти - в т.ч. и председателят на парламентарната Бюджетна комисия Георги Ганев ("Демократична България"), в един глас говорят, че до края на годината ще е необходима нова емисия дълг.


Какво обаче направи прокуратурата през 2010 г., когато Комисията за проверка на само една година от управлението на тройната коалиция приключи работа? Не си мръдна пръста прокуратурата, ръководена тогава от Борис Велчев, настоящ председател на Конституционния съд и бивш съветник на президента Георги Първанов (2002-2012), бабувал на тройната коалиция. Настоящата прокуратура, ръководена от Иван Гешев, най-вероятно ще стори същото. Противното би означавало, че и тя като ДПС се качва в движение на влака на промяната. Какво толкова - винаги може да спретне разследване и да го остави на трупчета, а после, в зависимост от обстоятелствата, да го възроди или затвори.


толкова от Комисията "Анти-Борисов"


Предвид зачестилите предсказания за скорошна кончина на 45-тото НС, прясно създадената Комисия за проверка най-добре да се фокусира върху един-два сектора или държавни дружества. Иначе поставената задача е титанична - проверка за злоупотреби и нарушения при разходването на средствата от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавните предприятия и дружества с над 50% държавно участие през последните 10 години. С уговорката, че ще се съсредоточат върху последните четири.


Така Комисията прие стартов списък за проверка на изхарчените от правителството на Борисов средства с постановления и решения за изминалите 4 години в: пътното строителство, в т.ч. "Автомагистрали", Агенция "Пътна инфраструктура" и свързаните с тях дружества и структури; проект "Турски поток" и "Булгартрансгаз"; Българската банка за развитие; Националната програма за енергийна ефективност (тук е санирането); финансирането на мерките за справяне с пандемията от COVID-19; Българския ВиК холдинг, Държавната консолидационна компания, "Монтажи", "Монтажи-София" и "Управление и стопанисване на язовирите". Към тези сектори бяха добавени Софийската стокова борса и шестте държавни горски предприятия.


Неслучайно начело на Комисията бе избрана Мая Манолова - парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" предложи ревизия на управлението на Борисов. В понеделник, 25 април, е срокът за получаване на изисканите документи.


В действителност каквито и да са заключенията на Комисията, те няма да имат по-голяма стойност от декларативния закон, с който комунистическият режим беше обявен за престъпен. А престъпниците продължиха да живеят безнаказани - забогатяха, трансформирайки политическата власт в икономическа, управляваха, разсипваха.


Знае се къде е заровено кучето


В България има поне две институции, които би трябвало да проверяват законосъобразността, прозрачността и целесъобразността на изхарчените публични средства: Агенцията за държавна финансова инспекция и Сметната палата. Това, което се кани да извърши (или да не извърши) парламентарната Комисия, би следвало да е направено от тях. Ако не е, защо - и какво не е наред в тези служби, на които обществото разчита да надзирават публичните финанси?


Всъщност онова, което всички искаме да разберем, е за корупцията по високите етажи. Как например фирмите връщат процент от спечелените обществени поръчки на лица от властта, които са им позволили да ги спечелят. Как се пълнят двойните дъна на партийните каси и офшорните сметки на определени политици в чужбина. За тази цел са ни нужни оздравена и реформирана прокуратура, ефективна Агенция за борба срещу прането на пари (извън ДАНС), а също и компетентни данъчни служби.


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Какво значение има колко милиарда са изхарчени за санирането? Сумите са публично известни: 2 млрд. лв. за два мандата на ГЕРБ. Не е важно колко са налети, а как са били разпределяни, кои са собствениците зад фирмите и защо санирането не бе нещо повече от стиропор и евтина дограма. Важното е дали бъдещото управление ще одобри новата програма за енергийна ефективност, за която ГЕРБ смяташе да погълне 4,5 млрд. лв. в следващите пет години, от които 1,7 млрд. лв. за саниране, което вече ще включва и фотоволтаици, соларни панели и др.


Какво значение има, че втората линия на газопровода "Турски поток" е построена с над 2,6 млрд. лв. заеми от джоба на българските данъкоплатци, при това без да има изградени отклонения на българска територия? А предвид ниските транзитни такси и неизвестността кога ще заработи с пълен капацитет, не е ясно и кога ще бъде изплатен Големият въпрос е как са били защитени българските национални интереси при вземането на решението за строителство и има ли умисъл и престъпно бездействие в забавянето на газовата връзка с Гърция.


Проверката на една парламентарна комисия е доста слабо пушкало на новата опозиция срещу управлението на Борисов, (все още) добре охранявано от прокуратура и служби. В България не можем и да се надяваме да видим осъдени министри и/или президенти, каквато съдба сполетя във Франция Саркози, Ширак, Ален Жупе. Но Комисията може да направи нещо друго - да очертае обръчите на това управление и да ги направи публични.


Засега обаче Борисов може да е спокоен за кожата си.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Тия които са му набрали въобще няма да си губят времето с бой.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Ще му одращят таковата.

 7. 7 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  България е една за ГЕРБена държава.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3722 Неутрално

  Борисов се е скрил при магнолията в Банкя и ръси умнотии по фейсбук. Защото няма джипка, а и го е страх от народната любов. Но услужливите мисирки все така тичат да го отразяват, надявайки се на последни трохички хлебец.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#3] от "venci4":

  https://afera.bg/пеевски-бил-пребит-огнян-стефанов-боп/

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Въпросите са други!
  Къде е Учиндолецът?
  Защо пРезидентът не дава мандат .... и татка нататък?

 11. 11 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 624 Весело

  Как да не са го били?! Загуби изборите. Никой не го иска. Той не може да има партньор. Не случайно живее сам като куче (думите са негови).....

 12. 12 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1255 Любопитно

  дамата защо пропуска и европейската сметна палатаБ

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 13. 13 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Защо не пишете как са пребили прасето в Дубай?
  —цитат от коментар 3 на venci4


  Това са глупости!


  До коментар [#3] от "venci4":

  До коментар [#9] от "дерибеев":

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  До коментар [#13] от "hrx16647690":

  Именно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2920 Весело

  До коментар [#10] от "4ort":

  Татка, съгласувай с батка и питай някое друго въпросче

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Докато главният прокурор е слуга, всички политици ще си правят каквото поискат. Гешев оставка.

 17. 17 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Глади си раираната пижама....
  —цитат от коментар 2 на venci4


  Колко много изгладени пижами трябва да има досега, цял гардероб. Но ВСИЧКИ тези, които трябва да ги носят, спят на своите спални, до своите шкафчета и чекмеждета, които едва ли изглеждат по-различно от едно по-известно такова.

  Има ли някой, който си мисли сериозно, че Боко или който и да е ще бъде осъен на каквото и да е?!?!?!

 18. 18 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Глади си раираната пижама....
  —цитат от коментар 2 на venci4


  Колко много изгладени пижами трябва да има досега, цял гардероб. Но ВСИЧКИ тези, които трябва да ги носят, спят на своите спални, до своите шкафчета и чекмеждета, които едва ли изглеждат по-различно от едно по-известно такова.

  Има ли някой, който си мисли сериозно, че Боко или който и да е ще бъде осъен на каквото и да е?!?!?!

 19. 19 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Всички комунисти в България знаят ,че колкото и да крадат и източват ,няма кой да ги хване ,примери хиляди ,може дори милиарди да откраднат от банка ,последствия няма да има .

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  все някога има първи път. Има и друго, за първи път борбата с корупцията по високите етажи е обвързана с достъпа до евросредства, а България е сред най-критикуваните от ЕК и е с 3 мониторинга. Който е гледал "Карибски пирати" си спомня пиратския закон - "Който изостане, го изоставяме!"
  Борисов и шайката му са удобен бушон да покажем на Европа, че се "справяме" с проблема. Та пред алтернативата другарчетата Му - пирати - да бъдат лишени от едни евромилиарди и това закона да го погне, аз нямам съмнение какво ще изберат!

 21. 21 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Той Куйович ще си го намери

 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Душата ми плаче с кървави сълзи.
  Слек като прочетох, че тройната колация е похарчила авансово 2,158 млрд. лева и неизбежното срамно за Борисов сравнение - харчове за цели 300 млн лв, не мога да не се разтърси таз моя душа.

  Не може така, г-н Борисов, не може !
  Защо не сте изхарчили още поне 1.8 млрд лева, питам аз, аааа ?

 23. 23 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  Протестърите да приемат закон "Бойко в затвора и продължава да е премиер" Мая с депутатската карта ще командва и ще пълни чекмедже, Ицо с подкрепата на ИТН и мутрите ще направи депутатските заплати по 30 хиляди. Вината ще пада върху Бойко, защото е МП.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#21] от "djb95":

  да е само Куйович. аз настоявам едно от първите неще от сега нататък е да му се свали охраната от НСО!

 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Борисов е все още в МС, защото тия дето не можеха да ги мръднат от кръстовищата лятото, сега не могат да ги мръднат от НС и принуждават президента да задържа връчването на мандата на ИТН. Досега 30 години всички президенти връчваха веднага мандатите без никакво задържане

 26. 26 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  За да се осъдят престъпници от ранга на Борисов и Станишев няма да помогне и благословията на американския президент. На тези двамцата конците им се дърпат от дълбокото наднационално задкулисие.

  Като награда за безчинствата и послушанието у нас Станишев стана председател на ПЕС.
  Боко е твърде тъп за председател на ЕНП, но поне нещо почетно ще му намерят.

  За да ги затворят тия двамата трябва да започнат с Европарламента. Тукашните злоупотреби са нищо в сравнение с тамошните.

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Разследванията на комисията може да установи нарушения при втория и третия ешелон на властта. Пак е нещо, ще е основание да се поразчисти там от герберастки чиновници.

 28. 28 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Какво значение има, че втората линия на газопровода "Турски поток" е построена с над 2,6 млрд. лв. заеми от джоба на българските данъкоплатци, при това без да има изградени отклонения на българска територия?


  Не мога да разбера, защо това е проблем. Доколкото слаоумната ми памет нашепва, Народното събрание е подкреприло този проект с мнозинство и нито един глас против. Не виждам как Борисов е виновен за единодушната воля на парламента, която както знаем от г-ца Мая, е глас народен.

 29. 29 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1080 Весело

  "Къде е Борисов? Никой не го "търси да го бие""

  Черепа е в Дубай...

 30. 30 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 404 Неутрално

  А къде е Славито.....
  да разкаже как ще управлява новото шоу

 31. 31 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  Уважаеми сънародноци, някой ще ми припомни ли за многохилядни протести против Балкански поток и санирането ?
  Мъча се да се сетя нещо по темата и .. празно !

  От статията разбирам, че това е много, много лошо нещо, но не мога да се сетя ДБ или ИТН да са протестирали масово пред Народното Събрание.

 32. 32 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 300 Неутрално

  В статията има оттккрровени лъжи. Пример - ето извода на Ганев за бюджета
  "Изводът към момента е, че бюджетът върви по-зле от миналата година, което е напълно разбираемо. Въпросът беше дали това може да бъде управлявано - изводът е, че стига да няма възобновяване на пандемията, на някакъв нов удар, най-вероятно едно разумно управление на бюджета може да се справи в рамката, в която той е приет".
  Също така беше няколко пъти подчертавано, че сребърния фонд не е пипан.
  Нне харесвам Борисов, но малко обективност никога не е излишна. Освен ако целта не е просто да се предизвика обилно слюноотделяне у хейтовете на Бокича. Тогава целта е постигната, съдейки по първите коментари.😁😁😁

 33. 33 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 214 Неутрално

  И неделя ли бре дневник ? 😁😁😁😁 как не ви омръзна с Борисов да се занимавате... Къде е , кво прави , кво е казал... вие сте тотално повредени от него , трябва да не управлява 10-15 години , че да ви мине 😁😁

 34. 34 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Как "къде е Борисов" - голямите телевизии през час ни показват долните му гащи и диалектните му глупости, разпространяват лъжите и простащините му.

 35. 35 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 828 Весело

  До коментар [#10] от "4ort":"Защо пРезидентът не дава мандат .... и татка нататък?"

  Много правилен въпрос. Всички трябва да докладваме на Божествения. Не може така. Това е преврат. Сега като не знае какво правят другите как ще спасява държавата - и най-важното - чекмеджетата

 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Весело

  "Засега обаче Борисов може да е спокоен за кожата си."

  Твойта кожа, Борисов, твойта кожа!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Неутрално

  До коментар [#21] от "djb95":да е само Куйович. аз настоявам едно от първите неще от сега нататък е да му се свали охраната от НСО!
  —цитат от коментар 24 на nij50393132


  След назначаване на служебно превителство, охраната на Борисов ще бъде свалена!

 38. 38 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 828 Весело

  До коментар [#28] от "Хай Буй": "Доколкото слаоумната ми памет нашепва, Народното събрание е подкреприло този проект с мнозинство и нито един глас против. Не виждам как Борисов е виновен за единодушната воля на парламента, която както знаем от г-ца Мая, е глас народен."

  Е, щом си признаваш за паметтта, всичко е наред - не си луд, а си най-елементарен гербераст.

 39. 39 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#18] от "Weingro":

  "Има ли някой, който си мисли сериозно, че Боко или който и да е ще бъде осъен на каквото и да е?!?!?!"
  Ще видим. пПървият признак ще е решението на съда за Марешки.

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Любопитно

  До коментар [#25] от "ggot":

  "Борисов е все още в МС"

  Да не би МС да се е преместил в Банкя? Защото вчера Борисов се плюнчеше от къщата си в Банкя!

 41. 41 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Ти остави Бойко, ами къде е смешника Слави? Да не умря и той от фалшивия вирус? Изчезна тоя човек някъде!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 42. 42 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#38] от "evtimvz":

  Ласкаете ме. Аз съм партийно неутрален наблюдател. Просто наблюдавам и коментирам. Моята слабоумна и елементарна личност не е важна, важно е какво вие мислите по темата.

  Как смятате, дали Борисов е виновен за единодушното решение на Народното събрание, без нито един глас против за изграждането на Потока ?

 43. 43 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 828 Весело

  До коментар [#42] от "Хай Буй":

  Първо, никой не е запознат с проекта, а проектът не е докладван пред НС. Затова искат да се запознаят (да се запознаят - обърни внимание) с този проект. Никога този проект не е гласуван в НС. Платен гербераст!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 44. 44 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  За десетина години в управлението и след преврата през 2013 с участието на същата другарка, предложила Пеевски за шеф на ДАНС, дано Борисов се е научил да си връзва гащите. Иначе тъпотиите от статията в голямата си част бяха опровергани от Ананиев само преди няколко дни.

  Леле, какво гадно събуждане за такъв прекрасен ден и светъл празник :-(

  Честит празник, Милчева! Успокой се, прегледай новините за Макрон, прегледай новините за Навални и се сети, че "потокът" е български! БЪЛГАРСКИ, другарко, не газпромски с дългове за около трийсет години и неясна крайна цена за "безплатния" обяд! Как не разбрахте, бе! Как не зацепихте!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#22] от "Хай Буй":

  300 милиона за 3 месеца бе бастун! Иначе милиардите са над 4

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Весело

  До коментар [#42] от "Хай Буй":

  "Моята слабоумна и елементарна личност не е важна, важно е какво вие мислите по темата."

  Може да не е важна, но те описва перфектно! :-)

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3798 Неутрално

  " действителност каквито и да са заключенията на Комисията, те няма да имат по-голяма стойност от декларативния закон, с който комунистическият режим беше обявен за престъпен. А престъпниците продължиха да живеят безнаказани - забогатяха, трансформирайки политическата власт в икономическа, управляваха, разсипваха."

  Колко пъти да повтаряме едно и също нещо ? Без нов главен прокурор, без сериозни промени в прокуратурата, нищо няма да се случи в тази държава ! Абсолютно нищо !!!

 49. 49 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сравнително доброто общо впечатление от статията бе торпилирано от мазната лъжа -

  "защо санирането не бе нещо повече от стиропор и евтина дограма."

  - първа братовчедка на "държавните и общински служители гласуват под строй за ГЕРБ".
  В Харманли, където ходим по празници, има шест санирани блока и сега ще ви опиша как са санирани.
  1. Всички покриви са хидроизолирани, всички асансьорни помещения са измазани, върху всички комини са монтирани шапки.
  2. Всички входове са с ремонтирани козирки и са еднакви за всеки отделен блок, а входните впати са подменени с нови, метални или ПВЦ.
  3. Всички входове са измазани отвътре.
  4. Всички малки прозорчета на мазетата са подменени с нова дограма.
  Това към самата външна изолация и новата дограма навсякъде.
  Така че е добре човек малко да се осведоми лично, преди да плющи лъжи.

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3798 Неутрално

  До коментар [#7] от "Николай Колев":

  " България е една за ГЕРБена държава."


  Ако това не се промени, ще стигнем до пълен срив като общество и нация и щем не щем ще започнем от нулата !

 51. 51 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 414 Гневно

  По честно би било да се започне разследване първо на комунистите които откраднаха и изнесоха хазната на България .Къде и в чии сметки потънаха парите?Защото със сигурност сега във властта има нечие отроче от ония години,и си харчи тия пари.

 52. 52 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Весело

  Колко пъти да повтаряме едно и също нещо ? Без нов главен прокурор, без сериозни промени в прокуратурата, нищо няма да се случи в тази държава ! Абсолютно нищо !!!
  —цитат от коментар 48 на samoedin


  Хихихиххихихихи.... Добре, че си ти да ме развеселиш!
  "Аб-це-лют-но-ни-що!" Един Лозан не е достатъчен, треба ни екзекутор!
  Другарю, ти като купиш от бакалницата 2 риби за 40 лева - една за днес и една за утре, жена ти за какво те бие по главата - за това че си похарчил 40 лева или за това, че няма да има с какво да нахраните домочадието, а и гости от село чакате, а?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 53. 53 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хай Буй":"Моята слабоумна и елементарна личност не е важна, важно е какво вие мислите по темата."Може да не е важна, но те описва перфектно! :-)
  —цитат от коментар 47 на vassilun


  Колега, коментирайте статията. Не бъдете трол, дръжте се нормално.

 54. 54 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колкото до прокуратурата и разследванията за измами, съм казал - трябваше още първият крадлив и корумпиран политик да бъде наказан, и то така, че на тия след него да им светне лампата, че така не може.
  Приватизацията при Костов, при червеничките тулупи, царчето, заменките, промените на статута на земите по морети, Батко и Братко, списъкът е дълъг.
  Мълча се при първата покупка на Нереза и свинята майка, а днес се риве - ауу, ма той Пеевски е лош!
  Ми лош е, кой го издигна, кой му даде власт и пари, кой го направи недосегаем, Боку, нали, мои мили късотаметничета...

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#52] от "Time is on my side":

  не, ама ако купиш пъстърва на цената на риба тон, е нормално жена ти да те излющи с тигана по главата.
  а акциите на ПИБ, които купи държавата бяха на двойна цена, а на всичко отгоре 8 месеца по-късно се сринаха до 1/10 от тази на покупката.

 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Въпросът опира до морала на българите. Колко е морален обикновения гражданин, че колко морални да са Гешев и Боко?
  В калпавата държава моралът всъщност е най-големия дефицит. Българинът не е свободен граждани. Откак се помня хората винаги са били притиснати от нуждата и мизерията и на ръба на оцеляването. И винаги са верни на Системата. Който не е верен, изпада зад борда.
  Корупцията я има, защото я търсят. Всеки търси връзки и свой човек, даже и за най-дребни проблеми.
  Какво е решението? Силна икономика, неограничени възможности, свободни и независими граждани. Търсят се почтени и компетентни хора за управление на държавата. При успех хора боклукът като Боко и Гешем лесно ще бъде изметен. В противен случай ще го има, щото е част от общия боклук.

 57. 57 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 379 Разстроено

  Пак народа ще поема с 200...

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#37:"vassilun"][/quote]
  Е нищо де, ще вземе от гавазите на Слафчу или пък ще си наеме такива от АС"Скорпио", на оня вашичкия Камен Пенков.

 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Весело

  До коментар [#52] от "Time is on my side":не, ама ако купиш пъстърва на цената на риба тон, е нормално жена ти да те излющи с тигана по главата.а акциите на ПИБ, които купи държавата бяха на двойна цена, а на всичко отгоре 8 месеца по-късно се сринаха до 1/10 от тази на покупката.
  —цитат от коментар 55 на nij50393132


  И пастърви има по 30 лв. килото непочистена, ти недей.
  https://farmhopping.com/bg/продукти/5550
  Колкото до акциите, по-добре ли беше банката да ритне камбаната, барабар с моите парици вътре? Ми дала държавата пари - купила! Ако ти спасиш съседа си, който няма какво да яде и разпродава къщата, няма ли да вземеш черджето пред входната врата за 100 лева, а?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 61. 61 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Чудя се в проверката за корупция, защо не попадне и правителството на Орешарски, което обра КТБ...

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 62. 62 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Търси учиндолеца - да ги бият двамата!

 63. 63 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lovkya":

  е супер, това искаме
  - с какви пари ще я плаща, той има спестени само 150 000 лв
  - тия нямат правата на НСО - няма лампи вече, няма привилегии
  - "бракът" в работата на частните (да се "батиса" охранявания), не е като при държавните. Води се "търговски риск"
  Ще е забавно

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  До коментар [#9] от "дерибеев":

  Едва ли някой очаква Пеевски да каже, че някой го е пребил.

 65. 65 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 300 Неутрално

  В действителност Борисов се измъкна от тричане и не се яви пред парламента, за да представи Националния план за възстановяване и устойчивост, не защото скъса менискус за пети път от 2009-та насам.

  Добре де, кой иска да ходи да го тричат.😁😁😁 Пък и кво знае Баце за плана, Дончев им седя 3 часа на крака, ако искаха нещо да питат, да бяха питали.

 66. 66 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#60] от "Time is on my side":

  егати спасението, като е стигнала до спасение, значи се управлява лошо, като ще и се помага, да се купят акциите на пазарна цена и да се смени ръководството - контролния пакет -
  а твоите парици са гарантирани до 100 000 евро от държавата, ако държиш повече на депозит там си е твой риск, няма какво държавата да ти плаща глупостта.

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lovkya":

  "на оня вашичкия Камен Пенков"

  Този Камен Пенков дори не го зная какъв е! Така, че по-лекичко с квалификациите като "вашичкия"!

 68. 68 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":

  Бихте ли подсетили моята памет с едно линкче кога Народното събрание се е произнасяно по проекта "Турски поток"?

  Доколкото аз си спомням точно в това е и заверата с този проект - той е маскиран като фирмен проект на "Булгартрансгаз" именно за да не бъде обсъждан в Народното събрание. Защото - както Бойко Борисов много пъти е наблягал - за него не се използват пари от държавния бюджет.

  Това, че "Булгартрансгаз" е държавна фирма и вместо да внася печалбата си в държавния бюджет я пилее за газопроводи нужни само на другаря Путин сигурно е твърдение на някои недобронамерени люде.

  Пак такива люде навярно твърдят, че при очевидната невъзможност проектът да се изплаща, включително и да покрива текущите плащания разликата ще бъде покривана за сметка печалбата на други енергийни дружества в рамките на БЕХ. А ако се наложи - което май вече се случва - и с повишаване цената на природния газ.

 69. 69 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  Ма моля ви се, не мога на колега по интелект, да не помогна.
  Заповядайте :

  https://debati.bg/pokray-novata-energiyna-strategia-parlamentat-glasuva-2-8-mlrd-lv-za-stroitelstvo-na-turski-potok-prez-balgaria/

  промени в Енергийната стратегия на България до 2020 бяха одобрени от Народното събрание със 162 гласа „за“, 10 „въздържал се“ и нито един против. Измененията са свързани с изграждането на нов транзитен газопровод от турската до сръбската граница за 2.8 млрд. лв., създаването на газов хъб „Балкан“ и участието на „Булгартрансгаз“ в терминала за втечнен газ в Александруполис.

 70. 70 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#60] от "Time is on my side":егати спасението, като е стигнала до спасение, значи се управлява лошо, като ще и се помага, да се купят акциите на пазарна цена и да се смени ръководството - контролния пакет - а твоите парици са гарантирани до 100 000 евро от държавата, ако държиш повече на депозит там си е твой риск, няма какво държавата да ти плаща глупостта.
  —цитат от коментар 66 на nij50393132


  Депозити се плащат, драги, не оборотни пари! Затова ли плати на др. Костов и семейство държавата? Щото той не само е помогнал за създаването на КТБ, ами и мъдро е съветвал др. Мустак? Там "смяната на ръководството" помогна ли?
  Тогава що не ривахте, да питам и отговор да не чакам!
  СоциализЪмът ви е в главите, другари!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 71. 71 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Колко сте жалки, Дневник! Примитивните същества, които ви пригласят, също! Умнокрасивите не разчитат на нищо друго, освен на агресия, защото мисловната им дейност е инсуфициентна. ТЕ УНИЩОЖАВАТ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, ОМАЗВАТ ФАСАДИТЕ НА ИСТОРИЧЕСКИ СГРАДИ С ЯЙЦА И ДОМАТИ, ОПИ--КА..ВАТ И О--СИ--РАТ ПЛОЩАДА, НАПАДАТ ХОРА, КОИТО НЕ МИСЛЯТ КАТО ТЯХ!! И в жалката си безпомощност си търсят враг!
  МИЛИ МИ ПСЕВДОДЕМОКРАТИ!! Ако не сте разбрали, играта се превъртя! Сега на гилотината са други глави, едната от които с дълъг нос и със събрани очи!! Те съвсем скоро ще се търкулнат. И най-смешното е, че точно вие ще ги отрежете!

 72. 72 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#59] от "Lovkya":е супер, това искаме- с какви пари ще я плаща, той има спестени само 150 000 лв- тия нямат правата на НСО - няма лампи вече, няма привилегии- "бракът" в работата на частните (да се "батиса" охранявания), не е като при държавните. Води се "търговски риск"Ще е забавно
  —цитат от коментар 63 на nij50393132

  Е как с какви - ми от шкафчето, естествено, що за въпрос?!?

 73. 73 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  Произнасяло се е НС, през 2017. Преди ББ да отиде и да подпише договора в Турция. Ама не в тоя вариант. Тогава проектът трябваше да включва изграждане ЗА 2,1 млд с 20% финансиране от наша страна, а останалите 80% да са финансирани от изпълнителя, който щеше да си ги получава 20 г от част от транзитните такси. През 2019 г стана ясно, че няма да има транзит, няма такси и БТГ тегли заема и с анекс им плаща 100%, за да нямало риск за собствеността на тръбата (саудитите са можели да претендират, ако няма постъпления от транзита). Отделно тръбата нарастна до 4 млд, неясно защо. Мазалото е пълно.

 74. 74 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#59] от "Lovkya":"на оня вашичкия Камен Пенков"Този Камен Пенков дори не го зная какъв е! Така, че по-лекичко с квалификациите като "вашичкия"!
  —цитат от коментар 67 на vassilun

  Този Камен Пенков е същият Камен Пенков, който беше зам. вътрешен министър и член на червеничкото политбюро по времето на СерГей Станишев.

 75. 75 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  "Къде е Борисов? Никой не го "търси да го бие" "

  Е, хайде да не бързаме! И това време ще дойде!
  Засега Боко само квичи превантивно!
  И лобутът ще го отнесе от свои хора!

 76. 76 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#40] от "vassilun":

  МС е там, където е Борисов! Може под магнолията, може и в зайчарника. Може и на стадиона докато рита топка. МС е навсякъде с дЖипката.

  Бивш tww09306483.
 77. 77 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Всъщност онова, което всички искаме да разберем, е за корупцията по високите етажи. Как например фирмите връщат процент от спечелените обществени поръчки на лица от властта, които са им позволили да ги спечелят. Как се пълнят двойните дъна на партийните каси и офшорните сметки на определени политици в чужбина.

  Кьовеши не ви ли помогна да намерите къщтата в Барцелона ве душа?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 78. 78 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  То никой не го търси да го бие, обаче и още по-никой не го търси да управлява с него. Затова се е скрил в Банкя и си ближе лютите рани. Завалията, след като се усети, че не е добре да скимти публично, мина в излияния на партийно строителство през Фейсбук.
  Интересен ще е за гледане Борисов в следващите месеци. Неуспелият кандидат за школата на Държавна сигурност през соца, сега ще импровизира на частно. От режим на крадене мина в режим на партизанска съпротива.

 79. 79 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  До коментар [#76] от "Petleshev":

  +++
  Боко е самодостатъчен! Пенкилер!
  МС е една пунта-мара, и излишно пилеене на пари!
  Viva Boko!😂😂😂

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  "Къде е Борисов?"Като всеки мишок се е скрил в миша дупка.....
  —цитат от коментар 4 на Георги Христов


  И като всяко пале лае ама все гледа да не се отдалечава много, много от колибата си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#70] от "Time is on my side":

  Не че др.Костов ме интересува много, ама е хубаво да се казват фактите
  - КТБ достига до 4-та в страната в периода 2009-2013 най-вече заради концентрацията на парите на всичките държавни енергийни дружества без изключение - закъсалата Топлофикация София изгоря с 200 млн вътре, а дължеше на Булгаргаз 600 млн.
  - Любопитно ми е КОЙ я напомпа така
  - Въпреки, че ББ и ГЕРБ не бяха в управлението на държавата, шеф на БНБ си е назначения от тях, както и шефа на банков надзор.
  - А като каза Костов, та се сетих за Рашидов, тоя по коя законова норма пререди всички, та си получи един от малкото парите?

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Всички комунисти в България знаят ,че колкото и да крадат и източват ,няма кой да ги хване ,примери хиляди ,може дори милиарди да откраднат от банка ,последствия няма да има .
  —цитат от коментар 19 на edin drugii


  все някога има първи път. Има и друго, за първи път борбата с корупцията по високите етажи е обвързана с достъпа до евросредства, а България е сред най-критикуваните от ЕК и е с 3 мониторинга. Който е гледал "Карибски пирати" си спомня пиратския закон - "Който изостане, го изоставяме!" Борисов и шайката му са удобен бушон да покажем на Европа, че се "справяме" с проблема. Та пред алтернативата другарчетата Му - пирати - да бъдат лишени от едни евромилиарди и това закона да го погне, аз нямам съмнение какво ще изберат!
  —цитат от коментар 20 на nij50393132


  Единствената причина да мразя Бойко, като всички останали и искам да го изчегъртам от властта (тоест от идващите милиарди) , е че мечтая да заема мястото му и да крада. Някой има ли друга свястна причина да го мрази?
  Ама честно!
  Мразя го за банкнотите и кюлчетата, не заради шанса да управлява държавата, разбира се!
  Мразя го, и че Мата Хари и не само тя, влизат в спалнята му, а до мен от хиляда години е само моята грозна, дебела и зла жена!

 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  Определено, за да вярваш, че корупцията е започнала с Борисов е теждка форма на психично разстройство. И пасторите и сектаните им явно са убедени. Жалка работа!
  —цитат от коментар 58 на 1908


  Ми да го оставим тогава да пърха на воля.....и да пшродължи на прави магарии.
  Какво ще кажеш?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#61] от "Мизийски":

  Може ли да ни подсетиш при чие управление, парите на повечето държавни и общински дружества се озоваха в КТБ? И как се случи това?! И как после заемите на Шиши бяха поети от ББР? Я да те видим сега...? Разкажи ни и за Стоян Мавродиев и за онази фирма, която нае Горанов, за да търси парите. Какво стана с парите, които ГЕРБ се кълняха, че ще търсят?!

  Бивш tww09306483.
 86. 86 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#10] от "4ort":

  Странен е напънът на Борисов президентът да раздава по-бързо мандатите та той да се освободи по-скоро от тегобите на премиерстването.

  То си е човещина, но на него още миналата година 60% от гражданите му поискаха оставката. Като бързаше толкова защо не се омете още тогава? След като седя и смърдя досега какъв му е проблемът да кротува още две-три седмици и защо се е разпищял като истеричка стара мома? Та даже и на фалцет избива.

  Ама има и друго - може да не му е много приятно да стои като премиер в оставка, ама той е на тази длъжност от доста години. Е, ще потърпи още малко - по Конституция той трябва да стои, па макар и само като фикус. Веднъж и той трябва да свърши нещо за държавата когато тя има нужда от него. Не може само когато има суджук, пачки и кюлчета.

 87. 87 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#83] от "crq18506084":
  Добро.
  +++

 88. 88 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#86] от "Един препатил":

  Това има и друга страна. г-н Радев твърди, че това правителство е вредно за държавата. Удължавайки престоя му на власт, г-н Радев всъщност действа срещу България, като съвсем предумишлено удължава вредите.
  Не съм сигурен, дали това е възможност за импийчмънт, но не ми се струва много адекватно поведение на отговорен Президент, загрижен за благото на всеки един от нас.

 89. 89 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Весело

  До коментар [#83] от "crq18506084":

  "Единствената причина да мразя Бойко, като всички останали и искам да го изчегъртам от властта (тоест от идващите милиарди) , е че мечтая да заема мястото му и да крада."

  Добре е, че поне си признаваш! :-)

 90. 90 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  "Къде е Борисов?"Като всеки мишок се е скрил в миша дупка.....
  —цитат от коментар 4 на Георги Христов


  Не може така да говорите. все пак, г-н Трифонов го няма още повече.

 91. 91 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4678 Гневно

  До коментар [#85] от "Petleshev":

  "Може ли да ни подсетиш при чие управление, парите на повечето държавни и общински дружества се озоваха в КТБ?"

  Аз помня и как Борисов каза, че няма да изтегли парите на държавните фирми от КТБ, защото банката ще фалира, ако го направи! Е, КТБ фалира и всички (без Борисов и Пеевски) глътнахме една студена вода!

 92. 92 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1986 Неутрално

  До коментар [#91] от "vassilun":

  Премиерът на БСП и ДПС Пламен Орешарски не е намерил сили да изиска изваждането на държавните пари, концентрирани в банката на властта - Корпоративна търговска (КТБ) на Цветан Василев - и разпределянето им в банки, избрани на база публични критерии.

  Така тихомълком е загърбено едно от най-важните решения на служебния кабинет с премиер Марин Райков, което забрани на предприятията с над 50% държавно участие да държат повече от 25% от парите си в една и съща банка. Постановление №127 на служебния МС въведе и публични правила за избор на банка и заложи краен срок за изпълнение - 4 декември.

  Към 4 декември парите на държавата все още са концентрирани в банката на властта - КТБ, показа проверка на "Капитал Daily".

 93. 93 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":Бихте ли подсетили моята памет с едно линкче кога Народното събрание се е произнасяно по проекта "Турски поток"?Доколкото аз си спомням точно в това е и заверата с този проект - той е маскиран като фирмен проект на "Булгартрансгаз" именно за да не бъде обсъждан в Народното събрание. Защото - както Бойко Борисов много пъти е наблягал - за него не се използват пари от държавния бюджет.Това, че "Булгартрансгаз" е държавна фирма и вместо да внася печалбата си в държавния бюджет я пилее за газопроводи нужни само на другаря Путин сигурно е твърдение на някои недобронамерени люде.Пак такива люде навярно твърдят, че при очевидната невъзможност проектът да се изплаща, включително и да покрива текущите плащания разликата ще бъде покривана за сметка печалбата на други енергийни дружества в рамките на БЕХ. А ако се наложи - което май вече се случва - и с повишаване цената на природния газ.
  —цитат от коментар 68 на Един препатил


  Чонек дори и когато троли, тряцва поне едно 90% да е истина, не целия пост да е само опорки.😁😁😁

 94. 94 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#92] от "Хай Буй":
  Touche!

 95. 95 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#81] от "nij50393132":

  Струва ми се, че се отклоняваш от темата, а и нищичко не разбираш от банки, от несъстоятелност, от икономика. Това не е беля, защото никой не е длъжен да знае всичко.
  Мислех си, докато си правех кафето, да ти дам още един последен пример със затрудненията на която и да е банка за колкото и малко време да е тя. Събарянето на тези търговски дружества е толкова лесно, че... казват, можело само с вестник да ги удариш. Да се върнем на примера: Аз си карам колата на дълъг път и съм спряла на твоята бензиностанция. Напълнила съм си приличния резервоар с най-скъпото гориво, дължа ти някъде към 170 лева. Слагам картата в постерминала, нъцки. Слагам другата от същата банка - пак така. Пари в брой нямам. Докато се туткаме и твоята банка е дала фира, щото парите са все едни и същи и виртуално се въртят из всички банки. Теб те чакат две цистерни с гориво, мен - път, а служителите ти трябва да получат заплата. Ако аз и няколко други не ти платим, ти си вътре с 10000 лева, а и не можеш да ни арестуваш. Оттам горят доставчици, служители, семейства и нещата се връщат в 90-те.
  Та ти казвам, не се занимавай с банки и депозити, нито пък с харчовете на държавата за акции.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 96. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#70] от "Time is on my side":

  Аз лично съм гледал с очите си една далавера на КТБ с чадър от ДПС. Това беше по времето на НДСВ. Сещаш ли се кой беше главен секретар на МВР тогава?
  Много сте късопаметни в ГЕРБ.

  Бивш tww09306483.
 97. 97 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Борисов има тактика- търси коня си - Илчи, за да се върне на него като победител.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 98. 98 Профил на lovkya
  lovkya
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#70] от "Time is on my side":Аз лично съм гледал с очите си една далавера на КТБ с чадър от ДПС. Това беше по времето на НДСВ. Сещаш ли се кой беше главен секретар на МВР тогава?Много сте късопаметни в ГЕРБ.
  —цитат от коментар 96 на Petleshev

  Е да, щом Баце е бил главсек на МВР тогава, значи освен за един банков гешефт следва да му се търси отговорност и за високите цени на парното и доматето, а същ и за мръсния софийски въздух, нали така?

 99. 99 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3099 Весело

  До коментар [#96] от "Petleshev":

  Да, бе! Борисов като главен секретар само с банката на КГБ се е занимавал. Борисов се издигна от нищото до три пъти министър-председател и лидер на най-голямата партия, анадънму!
  Когато някой от вас, "експертите" по всичко постигне това, което направи Борисов, тогава ми хвърляйте плюнки!
  Хем сте ограничени, да не кажа нещо повече, хем сте нагли, агресивни, па и "разбирачи", хахахахах...
  Хайде, тръгвам, майната ви!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 100. 100 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#95] от "Time is on my side":

  Не каза как парите на държавните и общински дружества се озоваха в КТБ точно по времето на ГЕРБ. И не казваш ,какво стана с онази фирма, която щеше да търси парите. Върни се назад и прочети, какво говореше тогава Горанов. Същият Горанов, който няма нищо общо с ДПС и Шиши. ;)

  Бивш tww09306483.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK