На живо

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия ЛазароваТринадесет часа и с много скандали днес парламентът гласува окончателно промени в изборните правила, които ще важат за очакваните предсрочни парламентарни избори през юли. По време на дългия пленарен ден бяха приети няколко ключови промени – в секциите с над 300 избиратели ще се гласува изцяло машинно на следващите избори. Те ще бъдат и първите с официално организирано видеонаблюдение на броенето на подадените гласове. Отпада ограничението за секции в държавите извън ЕС.


На 5 май президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП, стана ясно днес. Социалистите свикват пленум на 1 май, за да решат как да действат. Единствената официална заявка досега е, че е изключена коалиция с ГЕРБ. След проваленото заседание вчера, днес парламентът се захвана с промените в Изборния кодекс.


"Дневник" проследи политическата ситуация в страната на живо.
Селата над 100 души ще избират кмет

В селата с население над 100 души ще се избират кметове, реши парламентът. Досега избор имаше в селата с население над 350 души.

Хората под карантина ще гласуват, където са

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Здравка Андонова

Карантинираните заради коронавирус ще могат да гласуват с подвижна урна на мястото, на което са в изолация, независимо дали имат настоящ адрес там. Те ще могат да подават заявления за гласуване с подвижна урна и в деня на изборите.


За изборите на 4 април заявления се приемаха до третия ден преди вота, само ако са на постоянен адрес или предварително са подали заявление за гласуване по настоящ адрес. Така над 15 хил. души не успяха да гласуват.

След почивката депутатите от ГЕРБ и "Има такъв народ" приеха заедно текст, който няма смисъл. От предложението за гласуване по пропорционална система отпадна редовни избори, но не се и въведе мажоритарна за предстоящия вот.

Скандал заради мажоритарния вот прекъсна заседанието на парламента

Скандал в парламента за мажоритарния вот доведе по почивка в 13-ия час от заседанието за промени в изборните правила. Макар и проектът да не предвижда въвеждане на мажоритарно гласуване, един текст в преходните разпоредби на "Има такъв народ" доведе до разправи с ГЕРБ коя партия иска мажоритарен вот и коя - не.


В проекта се предвиждаше, че до следващите редовни избори депутатите ще се избират по пропорционалната система, а - после обещанието е, че ще има мажоритарна. ГЕРБ пък иска въвеждането и още сега.


Председателстващият парламента Татяна Дончева се опита да избегне гласуването, тъй като текстът не е по приетите промени, но се стигна до скандал и почивка.


След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Красимир Юскеселиев

Гласуване по пощата зад граница няма да има

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Гласуване по пощата зад граница няма да има, реши парламентът. Предложението на "Има такъв народ", от което партията веднъж се отметна, а после - не, бе гласуване по пощата да се организира, ако е възможно.


По принцип бе приета идеята за район "Извън страната", но бе отхвърлено районирането. Председателстващата Татяна Дончева обяви, че с други думи район "Чужбина" няма да има.


Отхвърлено бе и предложението за въвеждане на електронно гласуване.


Заради текстове "ако е възможно", ГЕРБ заподозря другите партии, че искат да провалят предсрочните парламентарни избори, за да може да остане да управлява служебен кабинет на президента и да осигури служебна победа на Румен Радев на вота за държавен глава.


Заради текстове "при техническа възможност" отпаднаха предложенията за видеонаблюдение на отчитането на резултатите с камери, но бяха приети текстове за заснемане с телефон.


Гласуването на промените в Изборния кодекс продължава.

ГЕРБ ще обжалва решението за машинното гласуване в Конституционния съд

ГЕРБ ще обжалва решението за машинното гласуване в Конституционния съд


След оспорван дебат в пленарна зала за промяна в Изборния кодекс за машинното гласуване в страната и чужбина, която бе приета с гласовете на "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че ще обжалват пред Конституционния съд решението на Народното събрание. Според тях по този начин се отнема отнема правото на българските граждани по Конституция да изразят своя вот.


След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


Основният аргумент на депутатите от ГЕРБ е, че решението е било взето с по-малко гласове от необходимия кворум, тоест с по-малко от 88 гласа, заяви пред журналисти Десислава Атанасова. Тома Биков също коментира въпроса с думите: "Ако ние бяхме направили това, което се случва в предишното Народно събрание, аз съм сигурен, че и вие, и една не малка част от българските граждани щяхте да ни разгромите. Такова погазване на правилата на парламента - приемане на Изборния кодекс не само за една нощ писане, но и приемане с гласове под кворума."


По-рано парламентът прие, че в избирателните секции в страната с 300 и повече избиратели ще се гласува само с машини. Изключение ще има само при непредвидени външни обстоятелства, когато машинното гласуване се окаже невъзможно и се наложи преминаване към гласуване с хартиени бюлетини.

БСП решава за мандата на 1 май

Националният съвет на БСП, на който левицата ще вземе решение за проучвателния мандат за съставяне на правителство, ще се състои на 1 май от 14.30, съобщи Корнелия Нинова. На въпрос от журналисти тя обяви, че вече е решила как ще гласува, но ще съобщи своето решение след заседанието в събота.


Пленумът на БСП ще се проведе след официалните тържества по случай 1 май.


Нинова обясни, че заседанието ще бъде заедно с парламентарната група, тъй като по процедура според устава на партията, правилникът на групата и Конституцията, парламентарната група също трябва да се произнесе. "Така че ще бъдем Националният съвет, парламентарната група и коалиционните партньори. Това е редът и правилата в партията за взимане на такова решение", допълни тя.


След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

В секции с над 300 избиратели ще се гласува само с машини

В секции в страната с поне 300 избиратели ще се гласува само с машини. Изключение ще има само при непредвидени външни обстоятелства, когато машинното гласуване се окаже невъзможно и се наложи преминаване към гласуване с хартиени бюлетини.


С хартиени бюлетини ще се гласува само в секциите с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме и в избирателни секции извън страната.


Промените в Изборния кодекс бяха окончателно приети днес с гласовете на "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". Те ще важат за очакваните предсрочни парламентарни избори.


Досега в секциите над 300 избиратели, или около 9400 секции, имаше възможност за избор дали да се гласува с машини или с бюлетини. По данни на Централната избирателна комисия гласувалите с машини на 4 април са 789 923 души от 3 334 283 избиратели.


Повече по темата четете тук.

Парламентът отхвърли предложението на ДПС за агитация на език, различен от българския. На презиборни събития на ДПС често се говори на турски език, за което има санкции.

Въпреки критиките на ГЕРБ, че не е необходимо, тъй като гласуването ще е основно машинно и че не може да се осъществи навсякъде, видеонаблюдение при отчитането на изборните резултати ще има, решиха депутатите. Технически видеонаблюдението ще трябва да се осигури от Министерския съвет, а правилата - да се определят от Централната избирателна комисия. При дебатите се разбра, че ще се ползват камерите в училищата. Секционните комисии ще трябва да предават в районните записите.

След скандал в парламента мнозинство "Всички срещу ГЕРБ" реши по процедура, определена от президента Румен Радев, предсрочните парламентарни избори да се проведат от нова Централна избирателна комисия, в която участват 15 члена, а не досегашните 20. Те ще се предлагат само от партиите в парламента, а не - и от тези в Европейския парламент.


Така в комисията ще влязат представители на ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС, както и на новите партии "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". От комисията отпадат представителите на ВМРО ("Обединените патриоти"), с които ГЕРБ правеше мнозинство.


Повече - тук.

"Дали ще има актуализация на бюджета зависи от това дали ще има нова вълна на пандемията." Това коментира пред БНТ председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от "Демократична България" Георги Ганев.


"Ако има една или две нови вълни, няма как така структурираният бюджет да издържи, защото това означава, че ще има по-големи разходи и по-малки приходи заради затворените бизнеси, но ако няма следваща вълна, е възможно с разумно управление на бюджета, както е заложен в сегашната рамка, да се изкара до края на годината", обясни Ганев. Той уточни обаче, че това е възможно, ако се спре изплащането на 50-те лева добавка към пенсиите, както е и заложено в Закона за държавния бюджет за тази година.


Повече - тук.

От "Изправи се! Мутри вън!" смятат, че БСП трябва да опита с правителство

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


В "Изправи се! Мутри вън" смятат, че трябва да видят евентуалните кандидати за министри на БСП, за да решат за евентуална подкрепа, но пък са изразявали позиция, че правителството трябва да е на партиите на протеста. Мая Манолова на няколко пъти е давала знаци, че няма да подкрепи правителство на БСП. Решението на най-малката група обаче е трудно, тъй като при предсрочни избори може да не влезе в парламента.


"БСП трябва да опита, защото най-малкото те са системна партия, не са импровизатори. От това какво ще предложат като състав на кабинета също могат да се вадят изводи за кадровия им потенциал", смята зам.-председателят на парламента от "Изправи се! Мутри вън" Татяна Дончева. Попитана дали би подкрепила правителство с мандата на БСП, тя отговори: "За мен като персона важен е кадровия потенциал. Не ме интересува дали са партийни активисти или са граждани без партийна принадлежност, важното е те да стават. Що се отнася до реалните шансове, мисля, че отговорът в залата ще ви даде възможност да си дадете отговора на много въпроси по време на предизборната кампания - кой с кого, от кога и защо има договорки, така че да почакаме".

Христо Иванов: Позицията ни да не подкрепим кабинет на БСП е непроменена

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


Със сигурност правителство на БСП няма да подкрепят депутатите от "Има такъв народ", които днес обаче отказаха коментар. Такива са нагласите и в групата на "Демократична България", където казват, че трябва да има мнозинство за промени.


"Това е очакван ход на президента и е логичен от гледна точка на волята на избирателя. Но волята е на нашите избиратели е много ясна, ние сме казвали, че не можем да подкрепим управление с мандат на БСП. Тази наша позиция остава непроменена", обяви днес съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Според него се върви към предсрочни избори, като се е сбъднала прогнозата му, че 45-ият парламент "ще изгори като мокър фас".

Карадайъ не изключи преговори с БСП

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ припомни решението на партията да не подкрепя правителство на ГЕРБ и БСП и каза, че според него се отива към предсрочни парламентарни избори. Това стана след обявеното решение от президента Румен Радев да даде третия мандат за съставяне на правителство на БСП. Карадайъ все пак даде знак, че преговори може да има. "Трябва да кажа, че връчването на третия мандат не е случайно е предвидено в Конституцията и с оглед на това би било добре, докато получат третия мандат, да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики. Така че тепърва ще видим каква ще е позицията на БСП и според нея ще видим как ще се развиват процесите", каза Карадайъ.


ДПС вече даде заявка, че няма да подкрепи правителство на друг освен т.нар. партии на протестите, но пък винаги е била коалиционен партньор на БСП, така че според неофициални коментари не бива да се изключва изцяло промяна на мнението или задкулисни договорки.

ГЕРБ призова БСП да върне мандата по най-бързия начин

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Парламентарната група на ГЕРБ призовава БСП максимално бързо да върне мандата за съставяне на правителство, който президентът обяви, че ще връчи. Това съобщи председателят й Десислава Атанасова пред журналисти в парламента.


"Имаме решение, че няма да участваме с БСП в управление. "Има такъв народ" също са заявили, че не желаят да се коалират с БСП. Няма смисъл мандатът да се бави, трябва да се върне по най-бързия начин, за да се разпусне Народното събрание и да се обяви дата за предсрочни избори, В противен случай всеки ден в Народното събрание е възможно да се приемат противоречиви и лобистки законопроекти. Народното събрание не се занимава с дневния ред на обществото, а с теми, които целят оцеляването на политическите партии или изграждането на тяхната предизборна кампания", каза Атанасова.

БСП ще решава на пленум какво ще прави с мандата

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


Днес в 15.30 ч. БСП свиква изпълнително бюро, което да определи дата и час за провеждане на Национален съвет на партията. На него ще се вземе решение как да се процедира след връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Няма да се търси коалиция с ГЕРБ - това е единственото сигурно за момента.


Изпълнителното бюро би могло да съвпадне с работата на парламента. В момента в него се гледат промените в Изборния кодекс, които са 91 страници.


Президентът Радев реши да даде мандат за съставяне на правителство на третата по сила политическа сила след парламентарните избори. По Конституция третият мандат се връчва на парламентарна група по негова преценка.


Президентът връчва третия мандат за съставяне на правителство на БСП

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


На 5 май от 11 ч., на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България", съобщават от Президентството.


Подробности - тук.

Заявленията за гласуване по настоящ адрес да се подават не в съответната община, а електронно в ГРАО, реши парламентът днес.


Хората с увреждания също ще подават електронно заявления за гласуване с подвижна урна. Електронни подписи не се изискват.


След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Георги Кожухаров

Парламентът премахна ограничението за изборни секции извън Европейския съюз

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Със скандал и гласове на ръба парламентът премахна ограничението за 35 секции за гласуване в страните извън Европейския съюз. Въпреки че ГЕРБ и БСП бяха против отпадане на ограничението, те събраха само 107 гласа, а другите партии "Има такъв народ", ДПС, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" имаха 117 гласа "за". Осем депутати от партията на Бойко Борисов се въздържаха.


Така в чужбина секции ще се образуват в посолствата и консулствата, на места, където са подадени поне 40 заявления, както и където в последните пет години е имало поне една секция със сто избиратели. Така ще има възможност за повече секции във Великобритания, САЩ и Канада, но и в Турция.


След гласуването имаше ръкопляскания и викове "Браво".


Подробности - тук.

Борисов пак поиска кабинет, атакува промените в Изборния кодекс и правосъдната система

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


По време на поредното включване от дома си в Банкя министър-председателят в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново призова партиите в парламента да съставят правителство.


"Докога ще има Министерски съвет? Глася се да сдаваме. Както могат за три дни да решат да помогнат на мафията (бел. ред. - визира предложените промени в правосъдната система), да си направят за една седмица правителство и да решат важни неща. Продължават да ни държат, нарочно се мотаят", каза Борисов.


"На следващите избори ГЕРБ приемаме, че сме втори, трети – партиите на статуквото пак ще са в парламента, г-н Трифонов, пак няма да можеш, тогава пак избори правиме... Ама през това време държавата ще лети по нанадолнището. Накъде водят държавата с този инат? Навсякъде в Европа са коалиционни правителства с компромис", добави Борисов.


Според него мнозинството в парламента не го интересува следващите парламентарни избори, а всичко се прави в помощ на президента Румен Радев за президентските избори. "На Радев някой трябва да му актуализира бюджета, да му даде празаен чек с пари, да иде да си купи "Грипени", каза още Борисов.


Бе повторена партийната теза за предложените промени в правосъдния сектор. Борисов каза, че със закриването на КПКОНПИ, ще се освободят парите на олигарси, които ще се ползват за следващите избори.


Премиерът в оставка критикува и предложените промени в изборния кодекс. "Как ще занесат машините в болниците?", попита Борисов по повод идеята за изцяло машинен вот. От гласуване по пощата всички страни се отказали, а електронното гласуване щяло да направи хакерите много богати хора, според Борисов.

Партиите си размениха обвинения в парламента

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Пленарното заседание днес започна с кворум, но и с декларации, в които парламентарните сили се разграничиха една от друга. Програмата днес няма да се гласува, тъй като заседанието е извънредно. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й не е празен чек, който всеки да ползва, както намери за добре. Тя каза, че левицата е готова за диалог за реформа в изборните правила и ред и правосъдие, но не е в договорка нито с ГЕРБ и ДПС, нито с новите партии.


Зам.-председателят на "Има такъв народ" Филип Станев каза, че няма как да работи с партиите на статуквото и това се е видяло от вчерашния провал на заседанието от тяхна страна. Той каза, че Бойко Борисов заслужава Нобелова награда за логика щом казва, че парламентът може да работи, а ГЕРБ го проваля.


В отговор Тома Биков от ГЕРБ каза, че се готви преврат и обвини подкрепилите закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, че са "братство на почтените", което връща услуга на някого със запорирани пари. Той разкритикува защо от дневния ред е отпаднало намаляването на партийните субсидии, а Виктория Василева от "Има такъв народ" му се скара и обяви, че партията й е тук, за да прави каквото искат българските граждани.


Колегата му Николай Хаджигенов прекръсти парламентарната група "Изправи се! ГЕРБ, вън" и обяви, че полицейското насилие на протестите трябва да се разследва.


Председателят на групата на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че ще се разследва и насилието на протестите, и случая "Росенец". Той призова да се затворят бухалките спецсъд и спецпрокуратура, без от това да се прави политика.


Подробности - тук.

Вредно и опасно е за България да бъдат закрити специализираните съд и прокуратура. Такова мнение изрази пред "Нова телевизия" външният министър и вицепремиер по правосъдната реформа Екатерина Захариева. Предложението за закриването им е на "Демократична България", като вчера мина на първо четене в комисията по правни въпроси с подкрепата на "Има такъв народ", БСП и "Изправи се! Мутри вън!".


"В доклада на вносителите на тези промени няма нито един аргумент. Искат да се вдигнат запорите по някои дела и така подсъдимите ще си изнесат парите. Грешка е закриването им по този начин. Закриването от днес за утре не е в интерес на българските гражданите. Това е вредно и опасно за България", каза Захариева.

Съвещание на премиера в оставка Бойко Борисов и част от министрите в оставка от кабинета му.

"Дневник" излъчва на живо заседанието на Народното събрание.

Тома Биков определи правосъдните предложения на "Демократична България" като погром

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Ние сме готови за предсрочни парламентарни избори, останалите партии нямат идея за съставяне на правителство. Час по-скоро трябва да се отива натам, защото виждаме какви погроми има в българското законодателство. Според мен те ще имат потенциал да вкарат страната в много по-тежка политическа криза", коментира пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Като погром той определи предложенията на "Демократична България" за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.


По думите на Биков приетото на първо четене в правна комисия предложение за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е скандално, щяло да върне запорирани пари на обвиняеми олигарси, а някой от тях може и да влязат в парламента при следващи избори, визирайки Васил Божков.


По повод друг законопроект, на "Има такъв народ", за разпускане на ЦИК, Биков коментира, че целта е да се назначат хора на президента Румен Радев. Добави, че подобно решение не само ще задълбочи политическата криза, но ще я превърне в конституционна.


"Идеята на сегашния изборен кодекс е ЦИК да се самоконтролират. Членовете, предложени от ГЕРБ да контролират тези от БСП. Този тип отношения вървят 30 г. и ние, благодарение на това, имаме легитимно управление", коментира Биков.


Народният представител заяви, че е против намаляването на изборните секции в чужбина, защото страната ни няма административен капацитет, а и определени партии щели да се възползват от него.

Георги Свиленски, БСП: Ще свикаме Национален съвет, ако получим третия мандат

След изборите: за 13 ч. парламентът промени някои правила за изборите (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Не блокираме работата на народното събрание, това е изкуствено пакетиране на БСП с ГЕРБ и ДПС. Вчера се въздържахме при гласуването на дневния ред, на председателския съвет поставихме въпросите, които парламентът трябва да гледа", каза пред Би Ти Ви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.


"Като парламентарна група сме внесли предложение за актуализация на бюджета, за социални закони - тези неща не бяха включени", добави Свиленски. Според него от промени в изборния кодекс няма да произтече нищо за хората, а парламентът трябва да работи с грижа за тях, а не за политическите партии.


"Ако изборът на президента за трети мандат е БСП, в най-кратък срок в рамките на два - три дни ще бъде свикан Националния съвет и ще решим какво ще правим", обясни той. "Не се обсъждат имена за министри и министър-председател, кадри БСП има, тъй като сме партия на 130 години и на всички избори участваме с идеята да бъдем победители и управляващи", посочи Свиленски.


"Не виждам воля моделът "Борисов" да бъде сменен, по-скоро виждам воля да продължи и да се окопава по-дълбоко в политическата система", коментира той.

Депутатите на ГЕРБ отново са против дневния ред на парламента

Заседание на 45 народно събрание, парламент депутати ГЕРБ

© Юлия Лазарова

Заседание на 45 народно събрание, парламент депутати ГЕРБ


Ден след връщането на втория мандат за съставяне на правителство от "Има такъв народ", днес политическият дневен ред е фокусиран върху заседанието на парламента. Вчера то се провали, след като депутатите не гласуваха програмата си за работа. Днешният опит е насрочен за 9 ч., а половин час преди това се събира председателският съвет, който ще реши какви точки да предложи на депутатите за работа.


Пред Би Ти Ви Тома Биков заяви, че и днес депутатите на ГЕРБ ще гласуват против дневния ред, тъй като от него са отпаднали създаването на комисия "Росенец" и предложението за намаляване на субсидията на партиите на 1 лев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (332)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Чакай сега, нали те ги бламираха вчера тея точки. Сега що ги няма...

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  " Пред Би Ти Ви Тома Биков заяви, че и днес депутатите на ГЕРБ ще гласуват против дневния ред, тъй като според информация на партията от него са отпаднали създаването на комисия "Росенец" и предложението за намаляване на субсидията на партиите на 1 лев."

  Никой не очаква гръбнакът на мафията у нас да гласува за измирането на резултата от престъпното и управление ! Мотивите, както винаги, са смехотворни, но кой се интересува вече и от тях ?!? 😂😂👍

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  Дали обаче ще са единствените саботори?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Дневният ред на извънредните заседания мисля че не се гласува.Или Тома Биков се е объркал,или аз.Да видим!

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Любопитно

  ...,,според информация на партията от него са отпаднали създаването на комисия "Росенец" и предложението за намаляване на субсидията на партиите на 1 лев.”...
  Били ,,отпаднали”...
  Що ги отпаднахте?

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Започнете от ,,Росенец” !
  Или ви страхуват?...

 9. 9 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално
 10. 10 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вчера то се провали, след като депутатите не гласуваха програмата си за работа. Днешният опит е насрочен за 9 ч.
  ________________________________________________________

  Радев да го разпуска за да се свършат мъките на това Народно събрание!

 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Не знам как ще гласуват за дневния ред но по БТВ върви Биков. По НОВА госпожа Захариева а по БНТ е Ревизоро.
  Нека говорят даже да не спират.

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 713 Весело

  Много бързо се разпадна тройната ламя от вчера. Радоста на "умните и красивите" и "чалгаджиите" се оказа кратка... няма да има проповдигнати изаклеймяващи постове из ФБ ... . Сега пак "партиите на протеста" ще са "коалиция" с БСП и ДПС.

  Who the fuck are you to lecture me?
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 713 Весело

  Във всеки случай "партиите на протеста" осъзнаха, че без БСП за заникъде :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 15. 15 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Въздържал се не е против , другаре

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дария Колев":

  Може да имаме изненада с третия мандат. Не всички са страхливци като твоя гуру.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На теб коя ти е родината?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#1] от "Konstant Ray":

  точно

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  До коментар [#11] от "К2":

  Гърчат се яко мамините. Усещат политическата смърт.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Просто партиите на статуквото имат мнозинство. Уж беше всички срещу ГЕРБ но се видя, че борбата е за кокала. Всички, които са били във властта и са се овъртяли в далаверата, се пазят и искат нищо да не се променя.

 21. 21 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  До коментар [#11] от "К2":

  А трябва демократично да им се запушат устите, вероятно.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 22. 22 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#11] от "К2":

  Свободни медии се нарича

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  може да има, нищо чудно, ако мандата отиде при БСП или ДПС да се състави експертен кабинет (ДПС говори за такъв от есента) с подкрепата на тройната ламя - ГЕРБ, БСП и ДПС. Като нищо ще го представят като грижа за държавата, хората и бизнеса. Този сценарий сме го гледали.

 25. 25 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Весело

  Дали обаче ще са единствените саботори?
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  А ти не си ли от саботорите?

  Саботьор, кмете!

 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#14] от "Helen of Bikini":

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 27. 27 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 713 Весело

  Георги Свиленски, БСП: Ще свикаме Национален съвет, ако получим третия мандат

  Много сложно, туй бе.... Не може ли Корнелия да пусне един пост във ФБ какво ще правите?

  Who the fuck are you to lecture me?
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#11] от "К2":А трябва демократично да им се запушат устите, вероятно.
  —цитат от коментар 21 на Alarmstufe Rot


  Точно обратно. Нека говорят. Нали това съм написал ?
  Но погледни социология. Току що я показаха.

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Пред Би Ти Ви Тома Биков заяви, че и днес депутатите на ГЕРБ ще гласуват против дневния ред, тъй като според информация на партията от него са отпаднали създаването на комисия "Росенец" и предложението за намаляване на субсидията на партиите на 1 лев

  КОЙ задраска от дневния ред 1лв. субсидия и "Росенец"

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 31. 31 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3419 Неутрално

  Маските падат дами и господа - другарки и другари

  Безпощадно ясно стана че

  ГЕРБ - БСП - ДПС

  са ЕДНО И СЪЩО НЕЩО !!!!

 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  " Георги Свиленски, БСП: Ще свикаме Национален съвет, ако получим третия мандат"

  И конгрес на партията да свикате, все тая ! Никоя от партиите извън ГЕРБ и ДПС няма да ви подкрепи !

 33. 33 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 595 Неутрално

  На комунистите им дай само конгреси да правят! На Бузлуджа да идат!

 34. 34 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Голяма имиджова щета за БСП. Усетиха се, но късно.

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Слави реагира много стратегически!
  ИЛИ искаме промяна- ИЛИ искаме същите!
  СРЕДЕН ВАРИАНТ ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ

 36. 36 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Ето и затова старите партии трябва да бъдат натикани в ъгъла!

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":може да има, нищо чудно, ако мандата отиде при БСП или ДПС да се състави експертен кабинет (ДПС говори за такъв от есента) с подкрепата на тройната ламя - ГЕРБ, БСП и ДПС. Като нищо ще го представят като грижа за държавата, хората и бизнеса. Този сценарий сме го гледали.
  —цитат от коментар 24 на nij50393132


  Това е най-лошият сценарий за България! И най-предпочитаният от Доган!

 38. 38 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#36] от "papunqk":

  Ами народа ги натика но не достатъчно!
  Сега всяка от тях не може да управлява сама защото няма мнозинство, но и нежеланието на ИТН да се обединява( по какъвто и да е начин !) с тях прави управлението невъзможно

 39. 39 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 713 Любопитно

  Слави реагира много стратегически!ИЛИ искаме промяна- ИЛИ искаме същите!СРЕДЕН ВАРИАНТ ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Каква точно промяна иска Слави? Разбра ли досега? Ако да, разкажи, да преценя дали ще хареса и на мен?

  Who the fuck are you to lecture me?
 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  " Георги Свиленски, БСП: Ще свикаме Национален съвет, ако получим третия мандат"И конгрес на партията да свикате, все тая ! Никоя от партиите извън ГЕРБ и ДПС няма да ви подкрепи !
  —цитат от коментар 32 на samoedin


  За тях е достатъчно сестринските им партии ГЕРБ и ДПС да ги подкрепят!

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#39] от "Helen of Bikini":


  Ако не ти харесва управлението до момента- гласувай за друг!

 42. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#39] от "Helen of Bikini":


  На мен ИЗОБЩО не ми харесва да ставам свидетел как някакви еничари не ми позволяват да стъпя на плажа на ,,Росенец” ПРИМЕРНО!
  Нито ми харесва да гледам депутати с криминални деяния да ми се произнасят по тв-то колко били честни.
  Нито пък ми харесва да гледам политически лидери да си имат алтж верож с доказано престъпни олигарси

 43. 43 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#42] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  Алъж вериш

 44. 44 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  За малко да напиша, че съм съгласен с БеСиПе-то.

  Съгласен съм, до толкова, че не били съгласни с дневния ред, не гласуват.

  Не съм съгласен, обаче, да точат лиги за мандат, и да потриват ръце със "социални помощи" и не знам какво раздаване.
  ШШ алоууу, това да не ви е мандра!?

 45. 45 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  хахах, звездите на ГЕРБавата партия:
  - Тома Биков - известен едниствено с обидите си по Мутрата преди да го покани на софрата;
  - ПКП - известна с .... ;
  - и за капак - дуднещият изкуфелник-страхливец от Банка, кото го е страх да отиде в Парламента и да се покаже пред истински журналисти

  егати пародията на партия

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 46. 46 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#39] от "Helen of Bikini":Ако не ти харесва управлението до момента- гласувай за друг!
  —цитат от коментар 41 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Аз "негативния вот" го видях, че не работи като бях емигрант.
  Който тръгна от България, търсейки нещо още по-добро, той успя и другаде.
  Който избяга от България, единствено мрънкайки колко ужасно е всичко, и как иска да избяга далеч от този ужас, той се натресе с 2000 на още по-голям ку... глог. И след няколко години се овъртя хубаво, накрая подви опашката и заподсмърча отново, колко ужасно било всичко на новото място. И така 4-5 емиграции, все търси "хубавото". Ама главата му празна, не знае какво иска, и най-вече, какво може и какво ще работи.

 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#46] от "Тангра":

  Аз знаеш ли защо го харесвам?
  Защото поне не ме е яд че съм ИЗБРАЛА за пореден път кретен да ме управлява

 48. 48 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  "По думите на Биков приетото на първо четене в правна комисия предложение за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е скандално, щяло да върне запорирани пари на обвиняеми олигарси, а някой от тях може и да влязат в парламента при следващи избори, визирайки Васил Божков."
  ...............
  кои са тез прословут олигарски бе Биковче - дай едно име - да не са тия дето ги рунтутите 11 години? кво направи спецпрокуратурата за източените данни в НАП бе? за чекмеджетата на Мутрата, за фалита на КТБ??? май само си затваряше доста успешно очите - "не си го причиняваше"

  Божков осъди ли го спецпрокуратурата бе? той можеше да влезе в Парламента и на ТЕЗИ изобри въпреки че имаше спецпрокуратура

  цялата им партия се гради единствено на лъжи и манипулации, дано повече не помиришете власт и Парламент

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 49. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  Ей сега в девет започват. Само ги наблюдавам как са на принципа ,,може да не мога да е-а ама ще тежа”.

 50. 50 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Слави реагира много стратегически!ИЛИ искаме промяна- ИЛИ искаме същите!СРЕДЕН ВАРИАНТ ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ
  —цитат от коментар 35 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Колосален стратег, б*си мта!!!
  Евала, Евала!
  Сун Дзе и Лао Дзе ряпа да ядат!

  Странно, аз пък определено си мисля, че не е имало такъв тотален резил в българската политика. Ами дори и един Жорж Ганчев (лека му пръст), беше по-умен и с повече план в главата.

 51. 51 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1460 Неутрално

  Вчера гледа'аме Боку мутрафоня. Е, нема такъв изроден премиер в цяла ЕС и Европа. В Африка и Азия сигурно има...
  Представете си Меркел, Джонсън, Макрон да ги редят такива приказки...

  Бай Ганьо ряпа да яде...

 52. 52 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  "Тома Биков определи правосъдните предложения на "Демократична България" като погром"
  Аз определям Томата като тотал шаден.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 53. 53 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#50] от "Тангра":

  Слави не е тези които само джавкат без да действат.
  Ние понеже свикнахме с ненормалното и сега даже и нормалното ни се струва неестествено

 54. 54 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 920 Весело

  биков/мутрата каза ли някъде нещо е й :)

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 55. 55 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Ето и затова старите партии трябва да бъдат натикани в ъгъла!
  —цитат от коментар 36 на papunqk


  Това не ти е левски и цесека. Аман от зрители и фенове.
  Взели по 5-10% и 'фанали нЕкой за пардесю-то. А другите избиратели, не сме ли хора!?

 56. 56 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 158 Любопитно

  ГЕРБ пречат на европейското развитие на Родината и САБОТИРАТ работата на НС и РЕФОРМИТЕ!!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Ми кмете ,те от ГЕРБ откъде да знаят,че елита на ДБ е съставен предимно от деца и внуци на прочутата савецка школа!?Троцки доволно се усмихва от отвъдното.🥳👍

  Много съм прост
 57. 57 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":може да има, нищо чудно, ако мандата отиде при БСП или ДПС да се състави експертен кабинет (ДПС говори за такъв от есента) с подкрепата на тройната ламя - ГЕРБ, БСП и ДПС. Като нищо ще го представят като грижа за държавата, хората и бизнеса. Този сценарий сме го гледали.
  —цитат от коментар 24 на nij50393132


  Хахаха!
  Ако ДПС или БСП напрвят кабинет, то ще е с подкрепата на чалгите, и другите червени под прикритие!
  Няма такива иди*ти!

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тангра":


  Изобщо не си го и помисляй!

 59. 59 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#46] от "Тангра":Аз знаеш ли защо го харесвам?Защото поне не ме е яд че съм ИЗБРАЛА за пореден път кретен да ме управлява
  —цитат от коментар 47 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Кретен, ама той ви написа плана, нали!?
  Няма кой 10 листа текст да напише, без вицове вътре.

  Едно нещо съм забелязал с кристална точност. Който най-ожесточено плюе за последните 10 години, той нищо не може да работи, не е образован и не става. А не властта. Възможности има предостатъчно. Заплатите са високи.
  Боко може да се прави на кретен, ама не е.
  А около него има предостатъчно умни и кадърни хора. Резултатите се виждат. За който не е предубеден.

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#55] от "Тангра":


  Друготе избиратели като сте хора- дръжте сметка за простотиите които Борисов допусна да се слумват цели 10 г

 61. 61 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Каква е експертизата на Биков във областта на правото, та дава такива оценки? Или просто го дава като усещане? Т.е. щом предложението не е от нас значи е лошо.

 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тангра":

  Мен плана не ме топли ако в държавата мрат хора, фалират бизнеси и законите не се спазват.
  Писна ни с двойните стандарти!!!

 63. 63 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#55] от "Тангра":Друготе избиратели като сте хора- дръжте сметка за простотиите които Борисов допусна да се слумват цели 10 г
  —цитат от коментар 60 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Те 75 години се случват простотии. Тая есен ще правим юбилей.
  Събираш + и -ите, и който повече е допринесъл, той е по-добре.
  По-добре някой да спечели 10 милиона, и да отркадне 2, отколкото друг, който ще загуби 10 и ще открадне други 2.
  Иска се малко мислене, ако се мисли само на 1 ниво не става.

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тангра":

  Да!
  Резултатите се виждат - както добрите така и недобрите.
  Няма нужда от много приказки...

 65. 65 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Ми кмете ,те от ГЕРБ откъде да знаят,че елита на ДБ е съставен предимно от деца и внуци на прочутата савецка школа!?Троцки доволно се усмихва от отвъдното.🥳👍
  —цитат от коментар 56 на Тошо Кочев


  Би трябвало да знаят, все пак елитът на ГЕРБ е от "прочутата савецка школа". 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "....днес депутатите на ГЕРБ ще гласуват против дневния ред...."

  Боко е дал нареждане за деструктивни действия. Той когато е в опозиция, може само да руши и само това прави. Да покаже, че единствен Той може.....нещо. Каканиже, че новите са длъжни да направят правителство, че ги е страх, но разчита единствено на нови избори. Белким Шкембето и Винкела дойдат да му помагат.
  Към момента башибозукът все още не се е разбягал и аверите му не са направили нов синдикат. След няколко месеца ще е късно.

 67. 67 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тангра":

  Нали знаеш че герб е БКП2? Със сигурност ще го подкрепят и после ще им дърпат конците. Пчеличката няма сметка да излезне от НС за сметка на Божков.

  А продажната Тома Бикова не и ли омръзна да е к0рв@т@ на НС? То бива самоунижение, ама колко да ти плащат че да изглеждаш толкова евтин?!

  Един Българин
 68. 68 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#11] от "К2":Гърчат се яко мамините. Усещат политическата смърт.
  —цитат от коментар 19 на КМЕТ В СЯНКА


  Мале, мале. КМЕТА говори за политическата смърт на ГЕРБ, а не си гледа собствената партия. Щеше да е смешно, ако не беше жалко.

 69. 69 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#63] от "Тангра":


  ...тук си прав!...

 70. 70 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Погром в правосъдната система след Дани Кирилов... Тва ще да е някаква шега май :) Биков - Бик да те гони ... и да те настигне Биков...

 71. 71 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#57] от "Тангра":Изобщо не си го и помисляй!
  —цитат от коментар 58 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  За някои от нас, е очевидно, че ... разслоението и клонирането на БСП се случи, защото на изборите през последните години вървеше катастрофално надолу.
  И скритите диригенти видяха, че франчайза БСП се изтърка, и логото е станало токсично, затова и го клонираха и разслоиха на партийки. Съвсем закономерно.
  Радев се отдели .. УЖ!
  Маяма се отдели .. УЖ!
  ДПСто си остават скрити агенти.
  Чалгата, друг агент, го активираха, а той завалията, АМА МНОГО СЕ ОПЪВАШЕ. Буквално насила го накараха да направи партия, вероятно и със заплахи.
  Това са очевидни неща. За който мисли, гледа и вижда.

  За първосигналните, протестирайте си, гласувайте си протестно. Като до там ви е капацитета. Печен народ, слаба държава.

 72. 72 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#63] от "Тангра":

  Аз очаквам никой да не краде народна пара, защото ДЕПУТАТИТЕ НЕ СА ТАМ С ТАКАВА ЦЕЛ

 73. 73 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 402 Неутрално

  "....днес депутатите на ГЕРБ ще гласуват против дневния ред...." Боко е дал нареждане за деструктивни действия. Той когато е в опозиция, може само да руши и само това прави. Да покаже, че единствен Той може.....нещо. Каканиже, че новите са длъжни да направят правителство, че ги е страх, но разчита единствено на нови избори. Белким Шкембето и Винкела дойдат да му помагат. Към момента башибозукът все още не се е разбягал и аверите му не са направили нов синдикат. След няколко месеца ще е късно.
  —цитат от коментар 66 на Judjuk


  А той щото като е в управление и само изгражда... Верно - той Началника му саботира нещата и праща я дъжд да събори канарите и да надигне релсите на метрото, я сняг да се изрони асфалта... я суша да му се напукат паважите.

 74. 74 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#71] от "Тангра":


  ...и ГЕРБ подкрепи ИТН- УЖ...

 75. 75 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  ".....закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е скандално, щяло да върне запорирани пари на обвиняеми олигарси...."

  Явно парите от чекмеджето не стигат. То много пари, ма и гърлата не са малко. Загуба на "запорираните" пари е лоша прокоба.

 76. 76 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  "По думите на Биков приетото на първо четене в правна комисия предложение за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е скандално........" Всич даже не е скандално, а си е много логично и правилно..... дори и онова недоразумение Цветанов който ги създаде преди изборите се обяви за закриването им......... Фашаги долни сте вие, само се правите на нормални......

 77. 77 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 922 Неутрално

  абе Биков - ГЕРБавите откоза се притесняват за "обществено объсждане на закони" бе

  откога мнението на Венецианската комисия значи нещо за вас?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#63] от "Тангра":Аз очаквам никой да не краде народна пара, защото ДЕПУТАТИТЕ НЕ СА ТАМ С ТАКАВА ЦЕЛ
  —цитат от коментар 72 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ами това ви прави ужасно глупави и наивни. Аз съм живял 11г в Канада.
  Там се краде х10 и х50 на тукашните кражби.
  Десетки милиарди са безотчетни. Дори и 2 реда няма за да се обясни къде са потънали.
  А данъците са по 30-40%. За работещите. Тогава да видиш колко е страшно някой да те краде. А тук никой не плаща данъци, бълха ни ухапала за тия 10%, ама устите еййй такива, че някой им "взел"
  Какво ви е взел, какво сте произвели и изработили!?
  Повтарям се, който вярва на такива неща е наивен, глупав, и недопринасящ с нищо, неквалифициран, не работещ и тн.
  Няма как да не се краде.
  И да, Герб краде и краде много.
  Но пак е по-добър от всичките алтернативи, ЗА МОМЕНТА!!!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тангра":

  Я моля те сравни МРЗ в Канада и в България!
  Я сравни колко е възможно да оцелееш там ( дори плащайки 40% данъци!) и тук( с10% данъци!).
  И само един въпрос ще ти задам -ако е толкова по-хубаво тук ти ЗАЩО живееш там?

 82. 82 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 771 Неутрално

  Политическите миндили продължават да се изживяват като някакъв фактор в политическия живот на България. Хора случайно попаднали в Парламента, избиват комплексите си. Сега е момента, следващия път може и да не влезем. България трябва да преболедува и да придобие имунитет от политически шарлатани- лъже-десни, чалгари и мутрите на Галева. В България има 3 поълноценни политически партии(колкото и да не харесвам 2 от тях). Всичко останало е шлака, утайка...

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  ГЕРБ отново ще гласува против дневния ред......тея винаги са гласували против дневния ред на българина и България ....... пасмина долна са.....трудно ще се отървем от тея ченгета.....

 84. 84 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Тома Биков определи правосъдните предложения на "Демократична България" като погром" да се чете "Тома Биков определи правосъдните предложения на "Демократична България" като погром за ГЕРБ".

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тангра":


  Офффф стига с тези мантри ,,глупави, неквалифицирани и необразовани”
  Аз съм средно образована с един куп изкарани курсове , с повече от 20 години трудов стаж( къде официален къде не!) но ИМАМ ПРАВО да бъда равно третирана с всички останали граждани в тази държава.
  МОЖЕ ЛИ ЕДИН ДА СТРОИ НЕЗАКОННО, а от мен да се изисква документ за всичко?
  МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА СА НЕНАКАЗАНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ С ГОДИНИ, а да вярвам че има правосъдие?
  МОЖЕ ЛИ ОТ ЕДНИ ДА НЕ СЕ ИЗИСКВА ДА СИ ПЛАЩАТ ТОК ВОДА И ДАНЪЦИ, а на мен да ми търсят лихви ако не го направя?
  Айде кажи?
  ЗА КАКВО СА НИ ТОЛКОВА МАГИСТРАТИ, АДМИНИСТРАТИВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ИНСТИТИЦИИ, КОМИСИИ и т.н АКО ЖИВЕЕМ КАТО ИНДИАНЦИ?

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  ИСКАМЕ ПРОМЯНА!
  ИСКАМЕ РАВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ. РАВНИ ПРАВА. И РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!

 88. 88 Профил на СМЕТ В СЯНКА
  СМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 8 Любопитно

  [quote#79:"Тангра"][/quote]

  Същото и се отнася и за бизнеса, всички реват как държавната машина ги репресирала и не мислела за бизнеса, като тая последната изцепка с Наредба-Н18 - хубава идея, реализирана лошо.
  Ако бизнеса излезе на светло и не крие приходи, държавата няма да се чуди какви мерки да измисли, че да си вземе дължимото.
  Ама понеже всеки си гледа собствения г*з и не вижда голямата картинка - за т'ва сме в това положение. Докато не си променим начина на мислене, няма да сед оправим, тия политици не са се пръкнали от нищото, те са израстнали в същата среда и имат същия начин на мислене.

  Всички реват за корупцията, но колко от вас като ги спре чичко полицай в нарушение му предлагат почерпка, а? И преди да се е изказал някой неподготвен - не, не е различно. Същото е, но в различни мащаби.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  закриване на спецпрокуратурата и спецсъда е наложително и крайно необходимо ако не искаме утре джуджета и бюра за защита на уж свидетели, да ви малтретират поголовно и няма да има кой да ви спаси....... Избирателната репресия на практика е фашизъм.......

 91. 91 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тангра":Я моля те сравни МРЗ в Канада и в България!Я сравни колко е възможно да оцелееш там ( дори плащайки 40% данъци!) и тук( с10% данъци!).И само един въпрос ще ти задам -ако е толкова по-хубаво тук ти ЗАЩО живееш там?
  —цитат от коментар 81 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  След данъци аз получавам в България ПОВЕЧЕ, отколкото в Канада.
  масовият български емигрант дори не го знае, защото е заминал преди 20+ години. Все още си мислят, че България е в 3я свят.

  И да, точно това казвам и аз!
  Който гледа МРЗ, демек необразован, немотивиран, мързелив, той ще е зле. Няма как ВСИЧКИ да са богати. Това не е социализъм.
  И точно това ѝ е лошото на Канада, че и с МРЗ и СРЗ, все получаваш едно и също. Колкото да оцелееш. А още по-лошото, че квалифицираните и работещите, и за тях е така.

 92. 92 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Там изобщо не е хубаво, от 5г съм щастливо завърнал се. Живея в София. И да, твърдя, че е хубав град и не понасям когато се плюе и по него.
  Поддържам същата теза. На който му е презастроено, пътува много, няма къде да си паркира колата, не е работил достатъчно, за да си уреди проблемите.

 93. 93 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#59] от "Тангра":

  Резултатите се виждат, да. Когато едно правителство не може, или не иска, да създаде елементарна система за контрол, резултатите се виждат:
  - милиарди за пътиша, които още като нови са в плачевно състояние - кратери и дупки на първата година, изкривени или изпопадали табели, боклуци, храсталлак и клони, никаква маркировка!
  - милиарди за електронно правителство - и нищо не работи - всички регистри са провалени, последните провали са с регистрите за ваксинираните!
  - милиарди за здравеопазване - откраднати в голямата си част от собствениците на частните болници или от медидицинските директори на държавните болници?
  - да продължавам ли, че листът ми е доста дълъг!!!!

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 94. 94 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 27 Весело

  ХаХа.......:)Свиленски пак се опитва да се прави на оборотен)
  Герги...........ходи да ти треснат един Спутник, и се успокой!И да не забравиш да поканите на конгреса и баджанака:)

 95. 95 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Тоя Биков много нагъл бе. Това, че ти си нарекъл някого олигарх, не е правосъдие Биков, това е народен съд и терор на обвинението над гражданите. Темида не случайно я изобразяват с превръзка на очите, защото не бива да се интересува от мнението на Биков и на обществото за някой, а от фактите и доказателствата.
  Много правилни предложения на ДБ, може би наистина без идеята съдя да участва в избора на прокурор

 96. 96 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#79] от "Тангра":Направо ме е гнус да ви чета постовете. Нямало как да не се краде. Заради такива боклуци във всякакъв мащаб сме на такова дередже, затова бяха съсипани здравеопазване, образование, армия, икономика и пр., щото нямало как да не се краде. Ами да се давите ви пожелавам най-искрено, всяка секунда да се давите с откраднатото и дъх да не можете да си поемете!
  —цитат от коментар 89 на serena


  Страшни думи.
  Аз не съм крал, дори не съм живял в държавата през повечето години. Върнах се преди 5г.
  Работил съм цял живот като вол!
  По-скоро тия, дето плюете и кълнете сте мързеливи, глупави и безработни.
  И все чакате някой да ви храни, и да ви води на синджир.

 97. 97 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#91] от "Тангра":

  Или излиза че Канада е по-социална държава от Бг защото там и по-необразованите поне оцеляват. А тук дайте да уморим пенсионерите защото те са НЕобразовани... Тъй ли?
  Ама айде моля те нека образованието да не служи като извинение за това че от крадене не им остава време нито да променят законите към по-добро, нито да синизпълняват поетите ангажименти към избирателите.

 98. 98 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 713 Весело

  До коментар [#42] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Сами си орязаха времето, и за Росенец, и за полицейските побои, и за премахването на специализираните съд и прокуратура. Да бяха се разбрали за 6 месеца за някакво правителство, да си направяр своите си комисии, за променят както искат законодателството, да си ходят подготвени на избори. Решиха обаче прибързано да разтурят НС и от всички тези теми да си правят предизборна кампания в парламента. Ако си мислят, че останалите в парламента ще оставят тошковци, ивомирчевци и МаяМи да си крякат само по удобните им теми, ще разберат че не са попаднали на точното място :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 99. 99 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тангра":


  А ти защо емигрира?
  Защо като образован трудолюбив и иновативен не живя тук а се налижи да живееш с години в Канада?
  Нима тук не успя да пробиеш и да създадеш ноу хау?

 100. 100 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#98] от "Helen of Bikini":

  Тъй, но ако на следващите избори ГЕРБДПСБСП са малцинство- тогава и да ритат едва ли ще има особен смисъл...
  Не ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK