Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


На 3 март ГЕРБ свика втора извънредна пресконференция и обясни, че прави това заради "една неистина". От партията държаха да уточнят, че човек с името Иван Тодоров действително е направил дарение на "Демократична България".


От ГЕРБ се опитаха да внушат, че става дума за адв. Иван Тодоров, свързан със "Сиела Норма", фирмата, доставила машините за вота. Още в рамките на същия ден пред Би Ти Ви Веселин Тодоров, брат на Иван Тодоров и изпълнителен директор на "Сиела норма", обяви, че нито той, нито брат му са дарявали пари на "Демократична България".


Ден по-късно последва и обяснение на истинския дарител, който чрез профила си във "Фейсбук" се обърна към ГЕРБ с думите: "Уважаеми дами и господа от ГЕРБ в парламента, в телевизора, в джипката, в хола в Банкя или някъде другаде. Жалко е, че във вашия свят даренията и публичното финансиране винаги са свързани с корупция. Нелепи сте! Време е да си ходите!".


Гледайте във видеото пълния запис на втората извънредна пресконференция на ГЕРБ за 3 март.
Какво каза Бойко Борисов на пресконференцията тази сутрин четете тук.
Как "Демократична България" опроверга твърденията на ГЕРБ четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK