Слави Трифонов обясни гнева на ГЕРБ с това, че губи влияние върху ЦИК

Слави ТрифоновСнимката е скрийншот от видео на "Има такъв народ"

© Има такъв народ

Слави ТрифоновСнимката е скрийншот от видео на "Има такъв народ"Лидерът на втората политическа сила "Има такъв народ" Слави Трифонов смята, че причина за двете пресконференции на ГЕРБ в днешния празничен ден е страхът на ГЕРБ от това, че губи влияние в Централната избирателна комисия.


По-рано днес представители на ГЕРБ нарекоха авторите на променения Изборен кодекс "новите варвари", а президентът Румен Радев, получил с измененията правото да назначава членовете на ЦИК, беше сравнен с Тодор Живков.


"Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта - една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора - за всички медии. Защото болката е голяма. Малка болка - една пресконференция. Голяма болка - две пресконференции. А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК." написа Трифонов във "Фейсбук". Неговата партия е основен вносител на измененията.
Според него белег за това, че Централната избирателна комисия е овладяна, е фактът, че изпълнява политически поръчки като например да ликвидира видеонаблюдението или пък да не санкционира бившия (определението е на Трифонов) министър-председател Бойко Борисов, използвал държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Това е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК, продължава лидерът на "Има такъв народ"В противовес на твърденията на ГЕРБ, че промените в Изборния кодекс са "законодателен тероризъм" и глупост, Трифонов изтъква, че те дават възможност всички българи в България и по света да гласуват свободно, а "глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има". Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва.


"За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: "Никой не може да спре гората да се разлиства", завършва Трифонов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK