"Когато си гледал клип за назидание" – за мълчанието след шокиращите разкрития

"Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно, прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали"

© Стопкадър от

"Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно, прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали"Свидетелствата на зърнопроизводителя Светослав Илчовски пред Парламентарната комисия за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ снощи смутиха зрителите. Той разказа пред депутатите за схеми на кръг около Бойко Борисов, който, използвайки неправомерно институциите, преразпределя пазари, диктува цени и използва прокуратурата за заплахи и за разправа с неудобни. Бизнесменът, който от години е свидетел по дело за корупция срещу бивш депутат от ГЕРБ, а след това от ДПС, направи шокиращи твърдения за клип с мъчения в ареста на обвиняем, неудобен на ГЕРБ, както и за публичното му показване от премиера на сбирка.


До момента прокуратурата не е съобщила за започване на проверка на скандалните твърдения, което е нейно задължение. Борисов лаконично отрече всичко. "Дневник" проследи резонанса в социалните мрежи без претенция за изчерпателност.


Андрей Янкулов, адвокат, бивш прокурор:
Понеже нещата се забравят и се губи перспективата, само припомням за контекст.


Преди година и нещо се коментираше пространно евентуалната съпричастност на президента към някакво вероятно извършено престъпление, което така и никой не разбра кое точно би могло да бъде като конкретен състав по НК. Или поне не видях някой да е разбрал, защото никой не го назова. Престъпленията не са абстракция, има си конкретни състави кое е, всичко друго не е. Фактите около това т.нар. престъпление бяха, че някакви документи не били предоставени в хода на проверка на КОНПИ, касаеща потенциален конфликт на интереси при назначение на някаква службица в администрацията.


До ден-днешен аз не мога да си изясня кое точно би могло да е престъплението да не дадеш документ на КОНПИ и ако го има въобще, то може ли извършването му да се доказва с резултати от прилагане на СРС. Понеже не всяко престъпление може да се доказва със СРС, а само изрично изброени. Съпричастността на коментираното лице на висша държавна длъжност към недаването на документа пък въобще не ставаше ясно откъде се извлича...


Обаче СРС-та бяха публикувани и коментирани официално, дори имаше и запитване до Конституционния съд да се изяснели границите на президентския имунитет. Редица анализатори пък черпеха вдъхновение от този сюжет по централните медии.


Оттогава досега имаме публично известни данни за вече двама едри бизнесмени, уличаващи пряко премиера, че са изнудвани да плащат "такса спокойствие". Имаме глас, приличащ на този на премиера (но така и неизяснено в хода на официално разследване той ли е, не е ли), който казва, че е пращал независими регулатори да се разправят с непослушковци. Имаме данни за недекларирани и необясними за придобиване с държавна заплата богатства. Това като за начало.


По втория сюжет, който се развива вече повече от година, не е само от вчера - от компетентните институции Н И Щ О.


И тук въобще не става въпрос кой какъв е, кой ни е симпатичен и кой не, за Решетников или за Меркел.


Става въпрос единствено за обективно наличната информация и отношението към нея на компетентните органи.


Диана Дамянова пиар анализатор:


ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ


ПЪРВО: Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато от крупни бизнесмени и "забавлява" гостите си от политиката и бизнеса с клипче с изнасилване на бизнесмен в затвора. Записът е направен от надзирател, а потърпевшият лежи там без присъда.


Подарък от признателни бизнесмени е и девойка на стойност 5000 лв.


ВТОРО: Разказът е направен от човек, който първо е плащал 10%, после 20 и така, докато накрая са му поискали 50% от бизнеса. Този разказ поразително прилича на този на Васил Божков и просто показва КОЙ отнема бизнеси в България. И не, не е просто някакъв Пеевски!


ТРЕТО: Сега, когато произходът на кюлчетата е ясен, а девойката с телефона е известна, онова, което е прокурор на страната, трябва веднага да обвини изнеслия информацията бизнесмен в стоте смъртни гряха, ако обаче същият не се окаже "внезапно смъртен" и въобще доживее до петък. Или просто не изчезне.


ЧЕТВЪРТО: Политици от ГЕРБ лягат на амбразурата и със собствените си тела и глави се опитват за задушат разказа на потърпевшия. Явно и те са гледали клипчетата с изнасилванията за назидание!


ПЕТО: Всичко това се разиграва в сградата на българския парламент и остава незабелязано от медиите на властта. Може би и те са гледали клипчето.


ШЕСТО: Само това да е извършил 45 парламент, то той си е заслужил живота.


СЕДМО: Това не е някаква си там корупция! Това е извратена власт на болен човек, обкръжен от хора, които знаят какво се случва, ако не слушаш. Защото са гледали клипчета и са ходили на рождени дни.


Как можахме да го допуснем и защо сме си по къщите, а не на улицата, е единственият въпрос.


Весел Гергьовден и непременно гледайте шоуто с петте самолетчета. Те през това време ще убиват и изнасилват всеки, който посмее да им се противопостави. Просто така, за да знаят другите!


Методи Лалов, общински съветник, бивш съдия:


Бойко Борисов никога повече няма да управлява. Едно от доказателствата за това е и че все повече хора проговарят публично за административния или престъпен натиск, на който са били подложени от това управление.


Разбира се, не трябва да подхождаме лековерно към разказаното. Трябва да накараме държавните институции да изяснят достоверността на всяко обвинение, което ще бъде изключително трудно, като се има предвид, че Борисов напълни институциите с некадърници и престъпници, за да си осигури наказателна неприкосновеност.


Дори малка част от разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно, прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали и да му осигурят защита. И трябваше да започнат разследване срещу Бойко Борисов, Петя Аврамова и всички останали замесени лица.


Иван Бакалов, журналист:


Забелязва ли се, че рекетът на мутрогербаджиите върху земеделския бизнесмен, който пропя вчера, стигнал върха си в края на 2020, когато му поискали половината от продукцията. Дотогава плащал 700 - 800 хил. годишно, като продавал зърно на занижени цени на оня с пилетата, срещу това му решавали проблемите.


Съвпада с рекета върху Божков, който плащал 20-ина процента, но по същото време му поискали да прехвърли лотарията на когото трябва.


Изглежда е очаквал на предстоящите избори да изпусне властта. И е започнало поголовен рекет, да заграбим каквото може.


Както казва зърнарят: "Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава."


Помните ли ги как гукат хараланите: "Имаме късмет с Борисов." Не трябвало да го унижават и да няма реваншизъм.


Любомир Аламанов, комуникационен експерт:


Не знам дали този човек говори истината. Но знам следното:


1. Всеки един от нас е чувал за бизнесмен, когото са притискали да му вземат част или целия бизнес.


2. Всеки един от нас е чувал за чуждестранен инвеститор, който си е тръгнал от България заради проблеми с натиск.


3. Всеки един от нас е чувал поне една история как полицията или прокуратурата целенасочено не е искала да се занимава с някой казус заради политическа обвързаност.


4. Всеки един от нас вижда какво имаме за 12 години. 12 цели години, а само едни магистрали.


5. Бизнесменът е искал още преди месеци да се маха от България.


6. Истерията на Активисти-ГЕРБ. Които не опровергават, не дават пресконференции, а директно запушиха устата на човек, заставащ с името си зад думите си. Запушиха устата на човек в парламентарна комисия. Може да се досетите какво е извън парламента.


7. През последните дни представители на ГЕРБ излъгаха толкова много пъти, че не знам как някой може да им има доверие за каквото и да е.


8. Явно всички знаят коя е Мата Хари. Но нищо не правят. Нищичко. Нито една институция. Толкова за независимостта им.


9. Министри, които иначе се крият от парламента, рязко се появиха там.


Когато имаше журналистически разследвания, ГЕРБ и институциите се правеха, че нищо няма.


Когато имаше записи, ГЕРБ и институциите търсеха дали са законно направени.


Когато се чу гласът на Борисов, ГЕРБ и институциите се правеха, че разследват.


Сега човек с името си дава показания пред парламентарна комисия. ГЕРБ протестира за процедура и му запушва устата.


Какво трябва да се случи, за да се накара някоя институция да направи нещо?


Хора, вече знаете! Вече знаете какво става зад кулисите. Какво трябва още да се случи, за да реагирате? И вие да се видите в подобен клип? Мен да ме видите в подобен клип? Ваш близък да видите в подобен клип? Всеки път ли ще си затваряте очите и ще си мислите, че нищо не сте видели? Какво трябва още да се случи, за да реагирате?


Ако дори и само 10% от казаното е истина, прокурори и полицаи трябва вече да нахлуват в офиси и администрации и да арестуват.


Човек свидетелства с името си и лицето си за чудовищни неща на официално заседание на парламентарна комисия и телевизиите не го въртят. Колеги, сериозно ли? Само си представете подобни показания пред Сенатска комисия в САЩ какво биха предизвикали...


Както казах, вече не е въпрос на политика. Вече не е въпрос на партии. Вече не е въпрос на ляво, дясно, горе, долу. Въпрос на нормалност е. Живеем в ненормална държава, превзета от една хайка. Един паразит е съсипал всички институции, всички канали за реакция, всяка идея за нормалност. Години ще трябват на обществото ни да се лекува от травмите, които страхливото чудовище от криптата остави.


Само един начин има. Идват избори. Да си върнем държавата. Мислете и гласувайте.


Константин Павлов, районен кмет:


От разказа вчера в парламентарната комисия не пикантериите с платената любов са тези, които ми направиха най-силно впечатление. Там по-скоро цената на услугата стряска. Честно казано, очаквах нещо подобно - хипотезата ми беше, че гостенка носи чанта със злато и пари за подарък и самата тя е бонус за вечерта. А снимките от спалнята са за застраховка, че мирно нанкащият ще изпълни неговата част от сделката.


Най-стряскащото е, ако действително в XXI век в Европейския съюз човек е изтезаван в килията си, сниман след това на телефон и прожектиран на други лица, за да бъдат по-сговорчиви в подкупите.


Ето сега медиите, съдебната система и парламентарната комисия могат да покажат могат ли да стигнат до истината, а ние - имаме ли вътрешни сили да се пречистим като общество.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (288)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на analizator1
  analizator1
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Дълг може да се поеме от лице, избрано въз основа на заслуги и по силата на правила. Случаят Гешев е остатък от друго време.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на turanagasan
  turanagasan
  Рейтинг: 193 Неутрално

  цялата работа е един човек каза, като този човек е мутра с 50 човека охрана, разследван за какво ли не. Щял да ни показва нещо, ама по нататък. Нещо като Черепа и той щеше да пуска клипове, снимки.
  И умнокрасавците се хванаха за тези глупости като удавник за сламка. Усещат че ги чака Борисов 4 от август.

 6. 6 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 142 Неутрално

  То пък точно Илчовски, от когото цялата Кнежъ е пропищяла. Защо ли не се поинтересуваха защо никой друг не купува или обработва земя там ? Освен другата част от родата.
  Нещо като Галиче, ама по голямо

 7. 7 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  " Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно .."..........................................................................................................Лалов, това как да го разбираме? Илчовски , или казва цялата истината, или лъже за всичко.Трето няма.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Ако бяхме нормална държава, прокуратурата отдавна вече да е извикала въпросния бизнесмен и да го разпитва за скандалните твърдения .... но у нас знаем как е.

  Доганатурата не само не се рови в скандалите на властимащите, ами даже и гледа да замина и потулва.

 10. 10 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Разправяли са ми реален случай: Мутрата като млад (още в ИПОН, май още преди СИК) завел насила някакъв длъжник на трамвайна линия, и държейки го с едната ръка, посочил към идващия трамвай с другата и казал: "Нали разбираш какво ще ти се случи, ако не върнеш парите?"
  Душичка. Добряк. Направо Шрек.
  Та вълкът козината си мени, ама нрава не.

 11. 11 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  цялата работа е един човек каза, като този човек е мутра с 50 човека охрана, разследван за какво ли не. Щял да ни показва нещо, ама по нататък. Нещо като Черепа и той щеше да пуска клипове, снимки. И умнокрасавците се хванаха за тези глупости като удавник за сламка. Усещат че ги чака Борисов 4 от август.
  —цитат от коментар 5 на turanagasan


  Няма значение какъв е въпросният, доганатурата е длъжна да разследва всеки сигнал и обвинение.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  .И умнокрасавците се хванаха за тези глупости като удавник за сламка
  —цитат от коментар 5 на turanagasan


  На тях и гола кука не трябва, за да ги уловят, сами скачат в кепчето.

 14. 14 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Българските медии май са част от ОПГ на политици и други власти.
  В крайна сметка политик в затвора в България няма. Да напомня, че дори в РСМ политиците не са всесилни. Докато в РБ политиците могат да правят каквото си искат И медиите просто осветляват далаверите. Т. е. довеждат до знанието на гражданите "вие просто да знаете".

  ДБ=БКП
 15. 15 Профил на boyanv
  boyanv
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Организираме се и спираме да купуваме всяко нещо, което се рекламира в БНТ, бТВ и Нова. Така приходите от реклама няма да ги има, защото рекламодателите ще избягат. Те ще се сетят защо. Можем ли?

  Μπόικο δεύτερη βουλγαρική δολοφόνος
 16. 16 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 131 Неутрално

  Редно е да се даде гласност и да се покажат тези "клипове за назидание". В противен случай, ако само се твърди определено е или лошо скалъпена измислица или категорично оклеветяване. Съвсем скоро ще дойде времето когато истината ще излезе наяве. Нищо не може вече да се скрие или подмине без последствия било то лошо или хубаво.

  В спора се ражда истината!
 17. 17 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 876 Неутрално
 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5441 Весело

  Какъвто и да е все има нещо вярно, ако не всичко. А 200 им го заби

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  То пък точно Илчовски, от когото цялата Кнежъ е пропищяла. Защо ли не се поинтересуваха защо никой друг не купува или обработва земя там ? Освен другата част от родата.Нещо като Галиче, ама по голямо
  —цитат от коментар 6 на lig35561597


  А случайно да ти е хрумвало, че такива като Илчовски и Чоков няма как да колят и бесят без чадър от най-много ниво ??! Без чадър от .... ГЕРБ.

 22. 22 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Г-н Илчовски е доста спорна личност. Попитайте хората от Кнежа и районът.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 23. 23 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Обвиненията са тежки и прокуратурата е длъжна да разследва. Виновен със сигурност има. Или премиера извършва тежки престъпления, или крупен бизнесмен лъже брутално пред парламентарна комисия, с което на практика клати цялата държава. Работа на прокуратурата е да разбере, кое от двете твърдения е вярно и виновния да понесе тежко наказание.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Няма значение какъв е въпросният, доганатурата е длъжна да разследва всеки сигнал и обвинение.
  —цитат от коментар 11 на Alex Ivanov


  Случайно да знаеш, дали въпросният е подал сигнал до прокуратурата и , ако да, кога е станало това? Мерси.

 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Тези неща са верни , десетки са индикаторите през годините и тази година за тази ОТВРАТИТЕЛНА структура , която се нарича ГЕРБ ..!!! Какво беше Каварна , а заплахите срещу Възраждане !! Остават два - три дена ! Партиите АНТИ ГЕРБ да нанесат истински удар срещу всичко случващо се , защото то е под благосклонния поглед на прокуратурата. Закриване на специализраният съд и прокуратура представлява много силен удар върху тази престъпна клика .. Другите неща след 11 юли ...ПИК от близо 5 години не пеят победоносни песни !! Всичко е как Европа ще спре репресиите на президента , , и няма нищо фатално , ако ГЕРБ е втора , трета !?? :)

 26. 26 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 131 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alex Ivanov":

  Тези местни феодали вилнеят без абсолютно никакви протекции защото си имат и доста сериозна охрана и неописуема наглост. Или в други случаи с протекции от ДПС. Никой не коментира темата колко мощно е ДПС в най-западналата част на България именно Северозапада. Крайно време е нещата да се назовават с истинските им имена.

  В спора се ражда истината!
 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално


  “Най-стряскащото е, ако действително в 21-и век, в Европейския съюз, човек е изтезаван в килията си, сниман след това на телефон и прожектиран на други лица, за да бъдат по-сговорчиви в подкупите.”

  ———
  Прокуратурата трябва да изясни в най-кратки срокове, дали това е истина. То може да се случи на всеки бизнесмен в България.... докато не остане нито един.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  [quote#24:"uvtest"][/quote]

  Доганатурата може и сама да се сезира, ако не знаеш. Правила го е неведнъж, когато й е нареждано.

  Иначе въпросният много добре знае дали въобще има смисъл да изпраща сигнала си до доганатурата. Както знаем, тя не си го причинява относно лица като Ахмед Доган, Делян Пеевски и Бойко Борисов.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Правораздаването глупако!

 33. 33 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 440 Неутрално

  То да е само това. Да не се забравя и придобитият инфаркт на Вальо Танов. В началото на април 2013 г. шефът на митниците тогава Ваньо Танов отишъл на проверка и установил, че няма инсталирани уреди за измерването на постъпващия суров петрол. Излизащите количества преработено гориво се насочвали по тръбопроводи към Южна България, като измервателните уреди все още били в пробна фаза, а митническите пломби били счупени. Тоест, уредите не показвали какво всъщност става. При тази и при следващата проверка било установено, че някои от измервателните уреди се заобикалят. В резултат - през април 2013 г. бил отнет лицензът на "Лукойл-България", макар и само за кратко време, измервателните уреди изчезнали изобщо, а Вальо Танов го сдобили едни лоши момчета с инфаркт.

 34. 34 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#3] от "kaiser":

  Ами толкова записи пуснаха, ама герберите викат, не е Буци...
  какво ще се промени с клипа? Ще кажат, че не е виновна управата на затвора...
  :)

 35. 35 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 680 Любопитно

  Още трупове ще изплуват от блатото ГЕРБ. Това е началото. С такава прокуратура, крадеца вика - дръжте крадеца. В прокуратурата е заровено кучето и вече вони, та не се трае.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":

  “Случайно да знаеш, дали въпросният е подал сигнал до прокуратурата и , ако да, кога е станало това? Мерси.”

  ——
  За да може после него да го прожектират?

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  "Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно, прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали."

  Прокуратурата, съдилищата, МВР и ДАНС от вече над 30 г не са действали, че сега ли?!

  Това са 100% корумпирани институции, които трябва да се изринат из основи. Докато това не стане, ще има следващо корумпирано правителство, следващо и т.н., а ние ще си тънем ограбени в мизерия.

 38. 38 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alex Ivanov":Тези местни феодали вилнеят без абсолютно никакви протекции защото си имат и доста сериозна охрана и неописуема наглост. Или в други случаи с протекции от ДПС. Никой не коментира темата колко мощно е ДПС в най-западналата част на България именно Северозапада. Крайно време е нещата да се назовават с истинските им имена.
  —цитат от коментар 26 на Kakva_e_istinata


  Нищо такова, няма как да мачкаш цели региони, без протекции от властта, защото много бързо и лесно държавата ще те смачка. Това с каква охрана ходиш, не значи нищо. Те много такива, и с по-големи охрани, бяха опраскани. Пред властта, никоя охрана не може да те спаси.

 39. 39 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Весело

  Дневник, вие сериозно ли?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Ако, всичко това е вярно, Борисов ще напусне България. Няма кой да го опази!

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Задължително е следващото Народно събрание да приеме спешно закон, по който веднага да бъдат съдени за съучастие в престъпленията на мафията и Трите телевизии на позора - БНТ, БТВ и НОВА! Жалко е в нормална европейска държава телевизиите да съуàстват на мафията и да прикриват нейните престъпления - съд за Трите телевизии на позора!

 42. 42 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#22] от "kvasimodo":

  Г-н Илчовски е доста спорна личност. Попитайте хората от Кнежа и районът.
  —цитат от коментар 22 на kvasimodo  И КОЙ го е оставил да върши спорните си дела?


 43. 43 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Г-н Илчовски е доста спорна личност. Попитайте хората от Кнежа и районът.
  —цитат от коментар 22 на kvasimodo


  Ясно е, че е "спорна" личност. В света на тия няма добри хора, и тоя не е такъв. Но това, което разказва с лицето си и името си пред парламентарна комисия е чудовищен мега скандал, ако ще името му да не е Илчовски, а Чикатило.

 44. 44 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  А, Буда?

  Ко тана, там заспал свидетел няма ли?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 45. 45 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3074 Разстроено

  Минимум прокуратурата трябва да се самосезира и да провери, вкл. И казаното днес от Лечков.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Задължително е следващото Народно събрание да приеме спешно закон, по който веднага да бъдат съдени за съучастие в престъпленията на мафията и Трите телевизии на позора - БНТ, БТВ и НОВА! Жалко е в нормална европейска държава телевизиите да съуàстват на мафията и да прикриват нейните престъпления - съд за Трите телевизии на позора!
  —цитат от коментар 41 на Brighty  До коментар [#41] от "Brighty":

  СЕМ за чий ни е и работа за колко стотинки са свършили? За какво получават 4-5 цифрени заплати?

 50. 50 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Щом кто президентът свиква консултации за определяне състава и ръководството на ЦИК,а полицията е мобилизирана да посрещне още 410 000 автомобили в София,това просто не е вярно.Ако беше вярно,президентът щеше да свика Консултативния съвет по национална сигурност,а прокуратурата да намери по-спешна и неотложна работа на полицията.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  За свидетелствата си Светослав Илчовски не предостави конкретни доказателства, а само заяви, че ще изпрати документи по-късно.

  Пощите от Дубай закъсняват.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 53. 53 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 326 Весело

  Хммм ... бих казал, че следният текст под снимката "Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно, прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали." ... се отнася за нормалните и демократични държави в света.
  У нас това няма да стане и то не само поради една причина: главната Каскетура гешеф няма да си мръдне пръста, а ще заяви, ако някоя медия се престраши да го попита... аз не искам да си го причинявам!
  За ДАНС няма и да коментирам, те ще чакат заповед за изпълнение отгоре, а тези отгоре ще чакат заповед висшата инстанция, а висшата инстанция ще чака заповед от Бойко.... все едно аз да се изцепя и да заповядам ... арестувайте ме за корупция и измами.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 54. 54 Профил на gorskiq1
  gorskiq1
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Мдаааааа .Чалгаря Ко мисли по въпроса

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#42] от "Разредител":

  Пак Бойко виновен

 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#29] от "Alex Ivanov":

  Казваш, въпросният не е подавал сигнали, но прокуратурата е трябвало да се задейства. На какво основание?

 59. 59 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 758 Неутрално

  До коментар [#15] от "boyanv":

  Дааа, аз отдавна съм го направил...

 60. 60 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#49] от "Разредител":

  От заглавната страница на СЕМ:

  Съветът за електронни медии лицензира, регистрира и осъществява надзор върху дейността на доставчиците на медийни услуги. В дейността си той се ръководи от интересите на обществото, защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на електронните медии.


  == Лъжа от край до край. Поредната куха, овладяна структура. После питайте какво означава "Фасадна демокрация". Живеем в нея.

 61. 61 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Ако разказаното от бившия приятел и сътрапезник на Боса на българската мафия ГЕРБ не беше вярно, на заседанието нямаше да нахлуят насъсканите псета на Боса, чиято мокра поръчка беше да запушат устата на разприказвалия се сътрапезник. Мафията ГЕРБ на съд - от Боса до последния гербав негодник, съучастващ му в престъпленията!

 62. 62 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#40] от "hope":

  "" Ако, всичко това е вярно, Борисов ще напусне България. Няма кой да го опази"

  Вярно е, колкото е вярно за гръцкия остров, къщата в Барселона, милиардите в швейцарска банка...

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#41] от "Brighty":

  Нали си имате телевизия 7/8 ,гледайте си нея.

 67. 67 Профил на т
  т
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Манафите-изнасилвачи сигурно са били любезно предоставени от ДПС.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  До коментар [#34] от "diegos":

  Ми то и и ДНЕВНИК, а не само дневник го писа, че гласът ного приличал на Борисовия. А за мен щом ДНЕВНИК го е писал начи се знае нещо за този глас

 71. 71 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#57] от "сидер":

  До коментар [#42] от "Разредител":Пак Бойко виновен
  —цитат от коментар 57 на сидер


  Добре, бре човече Божи, кой, ако не бай ти Бараба, държи законодателната, изпълнителната и съдебна власт последните 10 години?

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Десетосептемврийски свидетели, стари комунистически номера. Как е оцелял 'свидетелят', че и още земи купувал, при този натиск и изнудване? Знаем ги едрите земевладелци, наследници на червената номенклатура.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Спрете всички държавни пари на Трите телевизии на позора! Не желая като данъкоплатец да плащам на слугите на мафията!

 77. 77 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Спрете всички държавни пари на Трите телевизии на позора! Не желая като данъкоплатец да плащам на слугите на мафията!
  —цитат от коментар 76 на Brighty


  Аз пък не искам да ги спират.Не искам да остане само вашата, СлаФчовата телевизия.И кво правим тогава???

 78. 78 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  До коментар [#56] от "chichka":

  Десет години .....и нищо :) Няма нормална държава с извънредни съдилища ...Б.Б ще бъде съден по общия ред ...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Какво имаме дефакто: изявленията на един съмнителен човек, който твърди нещо. Друго за момента няма!

 81. 81 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#29] от "Alex Ivanov":Казваш, въпросният не е подавал сигнали, но прокуратурата е трябвало да се задейства. На какво основание?
  —цитат от коментар 58 на uvtest


  На основание показанията му пред комисията. Там има скандални неща, уличаващи властта в криминална дейност. Във всяка нормална държава, Илчовски вече щеше да е на разпит в прокуратурата.

 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Сегашен остатък е, лизатор #1.
  Демократична България затова обвиинява.

  Back to the subject темата, сега:
  https://www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/05/06/4206704_kogato_si_gledal_klip_za_nazidanie_za_mulchanieto_sled/?ref=home_NaiNovoto

  До коментар [#1] от "analizator1":

  Дълг може да се поеме от лице, избрано въз основа на заслуги и по силата на правила.
  Случаят Гешев е остатък от друго време.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 876 Неутрално

  Герберите оспорват случая ''рожден ден'' ,защото било доказано и то не само от прокуратурата, че снимките са правени по различно време в продължителен период.

 85. 85 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  За всичко това ние бяхме чували или се говореше, но не бяхме сигурни.
  Сега дано и герберастите го осъзнаят( в което се съмнявам ( все едно да убедиш комунист че Тодор Живков е бил диктатор))

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Г тези кюлчета нямат ли серийни номера. Мацката, да ги беше снимала.

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Дневник не ви ли е срам?Жълт форум сте вече.Жалка история.
  —цитат от коментар 79 на Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда


  От какво да ги е срам, 200 запорирани милиона са си пара. От такива пари никой не го е срам.
  Трябва ли на някого да обясняваме чия е собствеността тук и кои са и платените политици.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 88. 88 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#40] от "hope":"" Ако, всичко това е вярно, Борисов ще напусне България. Няма кой да го опази"Вярно е, колкото е вярно за гръцкия остров, къщата в Барселона, милиардите в швейцарска банка...
  —цитат от коментар 62 на kaiser


  Къщата в Барселона е факт. Както е и факт, че е с финанси от ...... приближената до Бойко Лукойл. Същата ЛукОйл, която укрива печалби у нас, за да не плаща данък, а Бойко се прави на сляп и глух за същото.

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  До коментар [#81] от "Alex Ivanov":

  Иванов, май само ти не си разбрал, че в България днес е празник, неработен ден.Викам да поизчакаме до първия работен и да видим, ще се задейства ли прокуратурата , или няма.Кво ще кажеш?

 90. 90 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#29] от "Alex Ivanov":Казваш, въпросният не е подавал сигнали, но прокуратурата е трябвало да се задейства. На какво основание?
  —цитат от коментар 58 на uvtest


  Garbage, прокуратурата трябва да се самосезира по закон, няма нужда никой да я сезира.
  През главите ви валяк е минал. Още малко и обвинителен акт някой друг да й напише на прокуратурата....

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 434 Весело

  Службите са в състояние да ви накарат да повярвате че Бойко е Доналд Тръмп,и вие ще им повярвате.Майстори са да очернят и компрометират койо си искат.Това са предизборни буламачи.Ако решат, Галева ще я изкарат че в момента е в Америка,и вие ще повярвате.Будали.

 93. 93 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  [quote#63:"chichka"][/quote]

  Внимавай кого наричаш лъжец. Защото май твоят вожд и гуру е официално осъждан за говорене на лъжи.

 94. 94 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2855 Неутрално

  До коментар [#63] от "chichka":

  Така нареченият Стъки какъв му се пада на бай Х ,щом другите са МУ депутати?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 64 Неутрално

  До коментар [#77] от "uvtest":

  И как, уважаема мутро, решихте, че моята телевизия е "Славфчовата"? Или мисленето при мутри не прави сложни скокове :)))))))))))))))))

 97. 97 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Тежки обвинения без каквито и да е доказателства.

  Кой знае защо се сещам за една друга медийна манипулация организирана пак от Мая - Костинброд. Тогава поне в началото изглеждаше, че има “доказателства”. А сега и това дори няма.

  Ако погледнете форумите на Икономедия в деня на Костинброд ще видите същата погнуса от “коварството” на ГЕРБ. А после друго се оказа.

  Нека видим доказателства преди да коментираме. Иначе пак може да станем пионки в нечий медиен спектакъл.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2408 Неутрално

  Garbage, прокуратурата трябва да се самосезира по закон, няма нужда никой да я сезира.
  —цитат от коментар 90 на SSS


  Оффф,откъде ви събраха толкова "умни " тролове? Кога да се самосезира, бе генийче, като въпросният снощи ги говори тия работа, а днес е НЕРАБОТЕН ден.

 100. 100 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От позната ,която е в големите игри знам че на север от Стара планина коле и беси ДПС.Там освен тях,никой не може да притежава земя.В търговищко,ако не говориш турски не те взимат на работа в заводи построени от турците.Само с разрешение от тях.Дали е вярно това не мога да кажа,само съм чувал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK