На живо

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

Избрано от редактора
След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров
Централната избирателна комисия се сдоби с председател - Камелия Нейкова от "Има такъв народ". Парламентарният ден продължи над 13 ч. с недовели до резултат спорове за създаване на комисия по казуса "Росенец", за увеличаване на пенсиите, за доставки на руската ваксина "Спутник" и с неуспешни искания за парламентарен контрол. Заседание на комисията "Манолова" с изслушване на агробизнесмена Светослав Илчовски и опонента му и съсобственик на фирмата "Градус" Иван Ангелов също беляза острата конфронтация между ГЕРБ и останалите парламентарно представени партии. "Дневник" проследи на живо развитието на политическата ситуация.
След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


Председателят на комисията Мая Манолова свика ново заседание в понеделник, на което да продължи обсъждането на дейността на държавното дружество "Автомагистрали", ВиК - холдинга и програмата за саниране. Представители на ГЕРБ оспориха това с възгласи: "Тази комисия приключи, само вие не сте го разбрала".


Така парламентарният ден приключи след 13 часа работа.

Около час след като комисията "Манолова" започна да обсъжда строителството на т. нар. подпорна стена на Алепу, министърът в оставка Петя Аврамова го напусна с обяснението, че не се казва нищо ново, а и нямало смисъл от обсъждането, защото служебното правителство би могло да преразгледа всички договори за изграждане на инфраструктура.


Тя не се вслуша в призивите на депутати да остане, за да отговори и на въпроси, които са й били зададени в рамките на парламентарния контрол, какъвто в рамките на 45-тото Народно събрание не е имало.

Чиновниците, извикани в комисията "Манолова", се оказаха в отпуск

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


Шефове на държавни фирми и министърът на регионалното развитие се оказаха в отпуск за днешното заседание на комисията "Манолова", която имаше намерение да ги изслуша.


В дневния ред, пренесен от сряда - 5 май, комисията за установяване на злоупотреби при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи и дружества през последните 10 години, трябваше да изслуша началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от "А и А архитекти" и изпълнителния директор на "Главболгарстрой холдинг" АД във връзка с изграждането на подпорната стена с хотелски комплекс на Алепу, както и шефове на държавните "Автомагистрали" и "Български ВиК холдинг" .


Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова заяви пред комисията, че в качеството си на министър е в отпуск от 26 април, в отпуск бил и шефът на "Автомагистрали", а ръководителят на ВиК холдинга е в Германия. Тя посочи, че служителите не са длъжни да съобразяват плановете си с дневния ред на комисията, който бил непредвидим. Според Аврамова комисията не трябва да се занимава с казуса "Алепу", защото по него вече вървят съдебни дела.


Румен Гечев от БСП попита как министърът е допуснала на заседанието да не дойдат шефовете на ДНСК и районната строителна инспекция в Бургас. Според него те или имат нареждане от министъра да не се явят, или са за уволнение.


Аврамова отговори, че директорът на ДНСК е в отпуск и тя е решила да не го прекъсва, а директорът на службата в Бургас бил уволнен и предаден на КПКОНПИ.


Мая Манолова заяви, че сделката със смяна на собственика на строителния обект е фиктивна. Това стана след като представители на ГЕРБ подчертаха, че новият собственик е брат на човек, включен в избирателните листи на "Изправи се! Мутри вън!" Тя попита риторично и защо ГЕРБ досега са позволявали строителството, а сега протестират.

Около четири часа продължи изслушването на Светослав Илчовски и Иван Ангелов в комисията по ревизия на управлението през последните 10 години. За прекратяването му настояваха депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Маноил Манев.


В неговия край съсобственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов заяви, че не е подарявал златно кюлче на премиера в оставка Бойко Борисов. Не можа да си спомни дали е концесионер на ловното стопанство "Витошко-Студена", в чиято резиденция Илчовски твърдеше, че е присъствал на имен ден, на който е присъствал и Борисов. Отрече и близка нему фирма да има договори за поддръжка на горски пътища за 90 млн. лв.


Относно помощта от премиера в оставка за освобождаване на пратки с разплодни яйца от турската граница, Ангелов каза, че е нормално Борисов да се застъпва за "чистия бизнес".


След като Ангелов напусна залата, председателят на комисията Мая Манолова заяви, че събраните документи, предоставени от Светослав Илчовски ще бъдат изпратени до прокуратурата, европейската прокуратура, Министерството на правосъдието, омбудсмана, Комитета по изтезанията към Съвета на Европа, МВР, НАП, КЗК, КФН, КПКОНПИ, ДАНС.

И фирмата на втория бизнесмен отрече да са подарявани кюлчета на Борисов

Тази снимка е част от поредица кадри, разпространени анонимно до медиите и в интернет миналото лято.

Тази снимка е част от поредица кадри, разпространени анонимно до медиите и в интернет миналото лято.


Дружеството "Геотехмин" отрече да са подарявани кюлчета злато на премиера Бойко Борисов.


На 5 май на заседание на парламентарната комисия по проверка за установяване на злоупотреби при управлението на ГЕРБ агробизнесменът Светослав Илчовски каза, че двама бизнесмени са подарявали кюлчета на Борисов за рожден ден като спомена малкото има Цоло, казвайки, че е от минния бранш. Медии разпознаха в това Цоло Вутов, собственик на "Геотехмин".


"Във връзка с постъпили запитвания относно изказване на г-н Светослав Илчовски пред временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби към 45-то Народно събрание на 5 май т. г., бихме искали да Ви информираме, че компанията няма практика да подарява такъв тип подаръци", отговориха днес от компанията след запитване на "Дневник". От думите на Илчовски обаче се разбира, че подаръкът е бил личен, а не корпоративен.


Преди това и Иван Ангелов, съсобственик на ."Градус", сочен от Илчовски като другия дарител, също отрече.


Снимки от спалнята на Борисов с отворени чекмеджета с кюлчета и банкноти от по 500 евро бяха разпространени анонимно миналото лято като премиерът се разпозна като човекът, спящ на леглото, но отрече съдържанието на чекмеджетата. Версията на Борисов е, че дама, поканена от него, която той описа като "Мата Хари" е снимала в негово отсъствие и е режисирала съдържанието на чекмеджетата.


Софийската градска прокуратура спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на премиера Бойко Борисов, защото не успя да установи коя е "прекрасната госпожа" "Мата Хари", въпреки че достъпът до жилището на премиера в резиденция "Бояна" е под контрола на НСО.

"Градус" излязла на печалба от хуманитарната сделка с фурми

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


Иван Ангелов се оплете в обясненията си за бартера с фурми с Обединените арабски емирства преди година. Тогава беше съобщено, че в рамките на хуманитарна сделка България е изпратила в емирствата 32 тона храни на фирмите "Градус" и "Лакрима (по това време свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски), а обратно е получила 15 тона медицински консумативи и храни. По-късно се оказа, че от ОАЕ страната е получила предимно фурми, а правителството обясни, че те ще бъдат разпределени до социално слаби чрез Българския червен кръст.


В отговор на въпрос първоначално Ангелов отговори, че е излязъл от тази сделка на печалба като е продал фурмите. "Ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", каза той. След уточняващи въпроси на Ивайло Мирчев от "Демократична България" по-късно отговорът се разми в уверения, че сделката е печеливша от гледна точка на общите му бизнес отношения с ОАЕ и с уверенията, че "когато човек има голям бизнес, не трябва да алчнее за пари". Накрая Ангелов отбеляза, че понякога паметта му му изневерява, защото е на 66 години.


Повече за т. нар. бартер си припомнете тук.

Борисов съдействал при сделки за износ на "Градус"

Ангелов седна точно до Илчовски.

© Георги Кожухаров

Ангелов седна точно до Илчовски.


95% от казаното от Илчовски са лъжи, заяви съсобственикът на "Градус" Иван Ангелов, който е седнал до опонента си, и потвърди пред депутатите, че в понеделник ще сезира прокуратурата. Каза, че носи договори за покупко-продажба на фуражи, от които се вижда, че е купувал от Илчовски по-скъпо, отколкото от други производители, включително и при сделки на зелено. Не обясни обаче защо е сключвал такива договори в ущърб на интереса на фирмата си, а по-късно обясни деловите си отношения с Илчовски с факта, че "Градус" е най-големият потребител на фуражи в България.


Ангелов подчерта неколкократно, че никога не си е служил с името на премиера в бизнес отношенията си.


Уточни обаче, че Борисов му е съдействал, когато са възниквали проблеми при сделки за износ, например при някои ветеринарни регулации или забавяне по границите. "Борисов ми съдейства като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашият сертификат отговаря на европейските стандарти. Това нито е срамно", каза той в отговор на уточняващ въпрос.


По-късно в хода на обсъждането на намесата на премиера във външната търговия се стигна до призива темата да бъде затворена, за да не доведе до съмнения в стойността на българските ветеринарни сертификати и налагане на ограничения в чужбина за целия български износ.


"Аз съм дал 5 хил. лв. на плеймейтката на Борисов?! Ама много евтина е тя, Борисов не се занимава с такива неща, той ще си плати за много по-красива и по-скъпа", иронизира Ангелов по другата актуална тема.


На въпрос какви са отношенията му с Борисов, Ангелов отговори: "Чисто мъжки без нищо сексуално. Говорим си като мъже, общуваме си", уточни, че се чуват на 10-15 дни, че играят белот, но не всяка събота и неделя.

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


В отговор на депутатски въпрос Илчовски разказа, че държавното дружество "Напоителни системи" клон Мизия е спряло водата през гравитачен напоителен канал, захранващ 500 хил. декара. Шефът на дружеството казал, че е назначен от депутата от ГЕРБ Пламен Тачев и и за да получава вода, трябва да плаща по 200 хил. лв. допълнително на поливка.


"Трябва да си платиш на местния депутат, а на държавата после", каза бизнесменът. Бизнесът ми щеше да бъде много по-хубав и много по-скъп, ако не бяхте на власт", каза Илчовски на Тома Биков.


На 500-600 хил. лв. годишно възлизали плащанията на фирмата му към властта. "Но оцелях, а други не оцеляха", обобщи бизнесменът.


Председателстващата заседанието Мая Манолова допусна и въпроси на медии и от гражданско сдружение "Боец".


От отговорите се разбра, че от сряда досега не е търсен оп прокуратурата, след разкритията си, но през свои приятели е получил питане от премиера – какво е направил и защо го напада. Обяви, че готов да се подложи на тест за наркотици и да отговаря пред детектор на лъжата. В отговор на друг въпрос каза, че не е искал охрана от Националната служба за охрана, каквато му е дадена.


Ива Николова от сайта "Пик" подаде на Илчовски тест за наркотици. Той прие да се тества веднага, но добави, че не знае как да го направи.

© Георги Кожухаров

Ива Николова от сайта "Пик" подаде на Илчовски тест за наркотици. Той прие да се тества веднага, но добави, че не знае как да го направи.

След поредното създаване на хаос в залата, където заседава комисията по ревизия на управлението през последните 10 г., председателят Мая Манолова повика представители на НСО. Целта е да се въведе ред в залата. Парламентарната група на ГЕРБ е застанала зад гърба на бизнесмена Светослав Илчовски. Представителите й пред микрофоните непрекъснато говорят и не дават думата на Илчовски.


След като най-активен в тази роля в началото на заседанието бе Маноил Манев, след това функцията му иззе Димитър Главчев.


След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров

Мая Манолова не успява да овладее залата

Председателят на комисията Мая Манолова не успява да овладее ситуацията. Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев иззе ролята на колегата си Манов и непрекъснато призовава от микрофона да се даде думата на бизнесмена Иван Ангелов. Той също се опитва да вземе думата макар това да е против правилата на работа на комисията.


Ако се наложи ще стоим до среднощ, но няма да провалите заседанието, обяви Манолова. Тя призова НСО, ако са в сградата и не са абдикирали от задълженията си, да дойдат в залата.

Илчовски: Машината на ГЕРБ контролира всичко

"Дал съм документи, за да може да заработи комисията. Ще дам видеоклип. Много хора ще могат да започнат да говорят през следващите дни. Никой не можеше да говори. Всичко беше напълно контролирано от машината на ГЕРБ. Достатъчно е да се докажат финансови престъпления. Оттам нататък ще могат да се разплитат нишките. Има обществен интерес. Тези хора, управляващите, бъркат в джобовете на всеки един човек", каза агробизнесменът Светослав Илчовски когато най-накрая взе думата по време на второто му изслушване в комисията по ревизия на управлението през последните 10 г. Заседанието с изслушването продължава.


Членовете на комисията обявиха, че не са получили документите, за които става дума, и не са се запознали с тях.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ влезе в залата на комисията по ревизия, където така и не може да започне изслушването на Светослав Илчовски. Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев непрекъснато взима думата и саботира изслушването, като в залата цари хаос. Председателят на комисията Мая Манолова призова охраната да изведе Манев, но това все още не се е случило.


До Илчовски в залата е един от съсобствениците във фирмата "Градус" Иван Ангелов, който е намесен в изнесеното от зърнопроизводителя. Илчовски твърди за връзки между него и премиера в оставка Бойко Борисов.


След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


В рамките на деня цената на акциите на публичната компания "Градус" поевтиняха с близо 10%, показват данните от днешната сесия на Българската фондова борса. В крайна сметка при приключването на сесията книжата на компанията завършиха с 6.41% загуба за деня.

Депутати от ГЕРБ се опитваха дълго време да попречат да продължи изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски. Председателят на комисията по ревизия Мая Манолова поиска квесторите да отстранят от заседанието най-активно пречещия му Маноил Манев, с когото Илчовски влезе в диалог, което правилата за работа на комисиите по принцип не допускат. "Г-н Манев, Шефът ти каза да напуснеш!", "Шефът ти ще те уволни!" и многократне призив "Млъкнете" бяха сред репликите на бизнесмена към депутата Манев. Илчовски заяви, че никой не го праща и с Мая Манолова не се познават, дори не са се здрависвали. Преди това тя направи възможното неговото изслушване да бъде първа точка от дневния ред с мотива, че представителите на държавни институции, които са поканени по казуса "Алепу" не са в залата.


След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров

Със спор дали Светослав Илчовски трябва да бъде изслушан днес в комисията по ревизия започна днешното й заседание. Против беше Дани Каназирева, представител на ГЕРБ. Според нея представеното от него не кореспондира с предмета на дейност на комисията, а трябва да се препрати директно към компетентните органи. Представителите на ГЕРБ заявиха, че не са им представени и документите, дадени от Илчовски. Председателката на комисията Мая Манолова обясни, че документите ще бъдат разгледани на закрито заседание, тъй като става дума за фирмени обороти.


След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


В крайна сметка дневният ред и изслушването на Светослав Илчовски беше прието от участниците в комисията. Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев непрекъснато опитва да прекъсва заседанието, като по подобен начин протече и предишното заседание на комисията, когато депутати от ГЕРБ го провалиха след като Илчовски започна да прави разкритията си, в които бе намесено името на премиера Бойко Борисов. Заседанието протича при огромен медиен интерес, като залата е тясна за всички желаещи да го отразят.

Парламентарната комисия по ревизия дейността на правителството за последните 10 г. провежда заседание. Предвидено е изслушване на началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от "А и А архитекти" и изпълнителния директор на "Главболгарстрой холдинг" АД във връзка с изграждането на подпорната стена с хотелски комплекс на Алепу. В дневния ред е и продължение на изслушването на Светослав Илчовски. Едрият зърнопроизводител сезира в сряда комисията с писмен сигнал, в който споменава единия от собствениците на компанията "Градус" - Иван Ангелов, като приближен до премиера Бойко Борисов. Обвинението е за фиктивен оборот на фирмата, лобизъм в Агенцията по храните и Министерството на земеделието, картели, подарени кюлчета злато от Ангелов на Борисов.


Здравната комисия няма да заседава

Заседанието на здравната комисия към Народното събрание е отменено след като дебатите в пленарна зала продължиха около два часа повече от предвиденото. Бе заложено да бъдат изслушани управителят на Здравната каса и членовете на щаба за коронавируса.


За краткия живот на 45-тото Народно събрание здравната комисия успя да проведе едно заседание.


Въпреки по-продължителните дебати в зала, не е отменено заседанието на комисията за ревизия на управлението на правителството. "Дневник" предава заседанието на живо.

Заседанието на парламента приключи

Заседанието на парламента приключи поради изчерпване на дневния ред. Очаква се идната седмица след още едно заседание то да бъде закрито, а президентът Румен Радев да назначи служебно правителство, което да подготви насрочените за 11 юли парламентарни избори.

Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов каза, че ратификацията е от малкото положителни неща, направени от 45-ото Народно събрание. Той взе думата за заключителна декларация на парламентарната група. Иванов обърна внимание, че останалите политически сили не са проявили достатъчно интерес към законопроектите на обединението за промени в съдебната власт. Добави, че тези теми са важни за българския народ, който не се интересува само от хладилника. Той не бе и чак толкова скептичен за свършеното в краткия живот на този парламент.


"Свършихме една работа – да види българският народ, че Бойко Борисов може да бъде свален от власт. Оттук нататък на следващите избори ще трябва да се обърнем към това общество за това за какво искаме тази подкрепа. Призовавам всички да артикулираме пред избирателите с какво можем да се ангажираме. Това ще е основата за диалог. Диалог трябва да има. На основата на стремеж към истината и задачи, които българското общество ни е поставило, а не да се крепим тука в някакво привилегировано положение. Да се обърнем честно към избирателите", каза Иванов, след което благодари на депутатите и каза, че е научил много от работата си с тях.


След тази декларацията председателят на парламента Има Митева закри заседанието поради изчерпване на дневния ред.

Депутатите разрешиха самолети на трета страна членка на НАТО да изпълняват презгранични операции за така наречения аir Policing. Това се отнася до случаите, в които те изпълняват мисия по усилен Air Policing на територията на България или Румъния. Народните представители ратифицираха на първо и второ четене протокол за изменение на Споразумението между правителството на България и правителството на Румъния за презгранични операции на Air Policing. Той е подписан на 18 март 2021 г. в Русе.


От БСП настояха министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов да представи предложението, а от своя страна председателят на парламента Ива Митева обясни, че в Министерство на отбраната не си вдигат телефона.


Христо Гаджев от ГЕРБ/СДС коментира, че става въпрос за ратификация на вече съществуващ протокол. Според него няма спор, че има усложнена обстановка в Черно море и подобно решение е правилно и необходимо.

Кабинетът в оставка няма да бъде изслушан в парламента

Правителството в оставка няма да бъде изслушано в Народното събрание, както бе решено в петък сутрин от депутатите в парламента. Причината е, че премиерът Бойко Борисов е в болничен до 18 май, а останалите министри (с изключение на министъра на земеделието Десислава Танева и министъра на външните работи Екатерина Захариева) са в отпуск, въпреки че тази сутрин министрите в оставка се събраха на заседание. Това обяви в Народното събрание председателят Ива Митева ("Има такъв народ").

Депутатите не задължиха кабинета да осигури "Спутник V"

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Reuters

След около два часа спорове депутатите в Народното събрание отхвърлиха предложението на БСП, с което се възлага на Министерския съвет да предприеме "всички необходими действия", така че да осигури на българските граждани достъп до руската ваксина "Спутник V".


Повече по темата четете тук

Депутатите се карат за достъпа до руската ваксина "Спутник V"

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Юлия Лазарова


Вече повече от час депутатите се карат дали Народното събрание да възложи на Министерския съвет да осигури достъп на българите до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". ГЕРБ излагат аргументи, че в България не могат да се използват лекарствени продукти за профилактика (каквито са ваксините) без да са одобрени от Европейската агенция по лекарствата.


Бе припомнено, че тя вече разглежда решението за употребата на "Спутник V" в съюза, но засега липсва окончателно становище. БСП излага аргументи, че други държави от ЕС вече са си осигурили от тази руска ваксина.


Заради продължаващото парламентарно заседание се бави началото на комисиите по ревизия на управлението на правителството, както и на комисията по здравеопазване, където по план е предвидено изслушване на управителя на Здравната каса и на членовете на щаба за коронавируса.

Нинова: Излишъкът в бюджета е само на хартия

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Пресцентър на БСП


От парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че излишъкът в бюджета е само на хартия. Малко по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че оставя държавата в добро финансово здраве и с излишък от 115.4 милиона лева за първите четири месеца на годината.


"Няма 115 млн. лв. излишък от растеж в икономиката, а заради 660 млн. лв., взети от концесията на "Летище София". Става дума не за ръст, а за продажба на националния интерес за едни 660 млн. лв.", заяви Нинова в декларация. "Вместо по силата на решение на Народното събрание министрите да дойдат на парламентарен контрол, Борисов стои в хола в Банкя и ни дава съвети като лъже за финансово-икономическото състояние на държавата", добави тя.


По думите й в парламента никой с никого не говори. "Само след месец 45-ото Народно събрание приключва. Започва с еуфория и завършва със скандали. Този парламент не прие нито един закон, освен Изборния кодекс", заяви Нинова. Според нея са имали в началото такова мнозинство, което ако бяха си говорили, сега щяло да е възможно Бойко Борисов да е в парламента и да му задават въпроси, а не да говорел от къщи.


Нинова напомни приетия от депутатите мораториум върху определени действия на правителството на Борисов. "Уви, новите партии в парламента, не разбирам защо, може би поради партиен егоизъм, блокираха този мораториум още на първия ден. Загубихме една седмица и стана факт, че Борисов назначи хора във вторите и третите нива, раздаде концесии, продължи да харчи парите от бюджета", заяви тя. .


По думите й е зациклила и съдебната реформа. "Докато ние умуваме как да реформираме съдебната система и прокуратурата, днес пред прокуратурата стои голяма предизвикателство и то си има име – г-н Илчовски. И ако сме правова държава, прокуратурата отдавна трябваше да се е самосезирала, да е разпитала хора, да е търсила доказателства и да е установила истината", посочи Нинова. Едрият зърнопроизводител Светослав Илчовски сезира в сряда създадената от Народното събрание комисия по ревизия на управлението на страната в последните 10 г. с писмен сигнал, в който споменава единия от собствениците на компанията - Иван Ангелов, като приближен до премиера Бойко Борисов. Обвинението е за фиктивен оборот на фирмата "Градус", лобизъм в Агенцията по храните и Министерството на земеделието, картели, подарени кюлчета злато от Ангелов на Борисов. Днес фирмата производител на птиче месо "Градус" обяви, че ще заведе серия от дела срещу Илчовски.

Камелия Нейкова готова да поеме отговорността ЦИК да се справи с изборите

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


На брифинг след изслушването на новите членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) при президента Румен Радев, единствената кандидатура за председател на ЦИК Камелия Нейкова, която бе излъчена тази сутрин от "Има такъв народ" заяви, че е готова да се справи с тази тежка задача и поема отговорността ЦИК да се справи с предстоящите предсрочни парламентарни избори, прилагайки същевременно новите изменения в Изборния кодекс.


Както и по време на изслушването, тя обяви, че е привърженик на машинното гласуване. "Смятам, че новите технологии трябва да бъдат използвани максимално. Машинното гласуване е лесно, бързо, така че един избирател дори и да не е виждал машина смятам, че ще се справи доста бързо. Машините не позовляват да има недействителни бюлетини, заради което аз съм техен привърженик.", заяви Нейкова.


На въпрос за логистиката на машините за гласуване извън страната Нейкова отговори, че първо трябва да се установи броят на секциите в чужбина, в които ще се гласува с машини, и след това ще се помисли как да се организира целия процес.


Тя уточни също така, че при преустановяване на машинното гласуване заради някакъв технически проблем или непредвидено обстоятелство, ще може да се гласува с хартиена бюлетина като всички секции ще бъдат снабдени с достатъчно резервни бюлетини.

Заседанието на депутатите вероятно ще бъде удължено. Причината е, че мнозинството прие предложението на Тошко Йорданов ("Има такъв народ") дебатите да продължат докато не бъдат гласувани две точки: възлагане на Министерския съвет "да предприеме всички необходими действия" за осигуряване на ваксината "Спутник V". Другата точка е за споразумение между България и Румъния за презгранични операции за Air Policing.

"Градус" ще заведе серия от дела срещу Светослав Илчовски

Фирмата производител на птиче месо "Градус" ще заведе серия от дела срещу Светослав Илчовски. Едрият зърнопроизводител сезира в сряда създадената от Народното събрание комисия по ревизия на управлението на страната в последните 10 г. с писмен сигнал, в който споменава единия от собствениците на компанията - Иван Ангелов, като приближен до премиера Бойко Борисов. Обвинението е за фиктивен оборот на фирмата "Градус", лобизъм в Агенцията по храните и Министерството на земеделието, картели, подарени кюлчета злато от Ангелов на Борисов. Заседанието бе прекъснато от депутати на ГЕРБ, които предупредиха, че всички споменати ще потърсят правата си в съда. Впоследствие Илчовски продължи разкритията си пред "Капитал", а днес предстои ново заседание на комисията, в което той отново да бъде изслушан.


"Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, "Градус" АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на "Градус" АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на "Градус" АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена", пишат от компанията.


Подробности тук.

Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова призова от парламентарната трибуна Комисията за енергийно и водно регулиране да определя всеки месец цената на парното, за да не се формира тя на базата на прогнози цени на природния газ за година напред. Това стана след като депутатите изслушаха по искане на тази партия председателя на регулатора Иван Иванов заради предстоящото определяне на нови енергийни цени.


Тя посочи, че потребителите на парно са надплатили заради прогнозните цени 25 млн. лв. и не прие аргумента на Иванов, че това се компенсира сега заради поскъпване на газа с 38% на пазарите. Призова (тъй като при изслушването не се предполага да има проект на решение) и да не се уважат исканията на дружествата за поскъпване на водата, тъй като те са били подпомогнати вече от данъкоплатците през ВиК холдинга.

Не е известно дали Слави Трифонов ще се кандидатира отново за депутат

"В предстоящата кампания листите се редят наново, тепърва ще се обсъждат тези неща" - така Ивайло Вълчев, депутат от "Има такъв народ" и сценарист в телевизия "Седем-осми" на Слави Трифонов, отговори на въпрос на "Дневник" за евентуална кандидатура на лидера на партията за депутат в следващото Народно събрание.


"Всеки от нас може да не е в следващите листи, това предстои да се обсъжда тепърва", коментира още Вълчев.


Засега не е известно дали днешният петък е последното заседание на 45-тото Народно събрание или партиите ще решат да имат извънредно в понеделник, преди парламентът да бъде разпуснат от президента. Това се очаква да стане в началото на следващата седмица, въпреки че засега не е издаден указ.


В изказвания в кулоарите на Народното събрание депутатите все по-често задават очаквания, че заседанието на 7 май ще е последното.


скрийншот от телевизия "7/8

скрийншот от телевизия "7/8

Енергийният регулатор увери, че няма да има рязко поскъпване на парното, тока и водата

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Юлия Лазарова


По искане на "Изправи се! Мутри вън!" и след продължил почти час председателски съвет парламентът изслушва председателя на енергийния регулатор заради заявените от топлофикациите по-високи цени на топлоенергията от 1 юли. Председателят на групата Мая Манолова (която в ролята си на национален омбудсман бе един от големите критици на дейността на регулатора) изреди какви искания за поскъпване са внесени, които за някои топлофикации надхвърлят 70%. Обяви, че през месеца – март 2020 г., когато газът е поувтинял в резулат на преговори с "Газпром", историческия клиентите на софийската топлофикация са платили най-високите сметки за парно.


При изказването си председателят на регулатора Иван Иванов обяви, че винаги в работата си комисията е разглеждала критично исканията на дружествата и че ако сега се окаже, че топлофикациите имат надвзет приход, то това ще бъде отразено в цените, влизащи в сила от 1 юли. Все пак посочи, че от началото на годината природния газ на пазарите е поскъпнал с 38%, а на парниковите емисии при заложени досега под 30 евро са поскъпнали до 48 евро за тон.


Парламентът вероятно няма да гласува на второ четене преизчисляването на пенсиите

Предложеното от БСП преизчисляване на пенсиите по всяка вероятност няма да бъде гласувано на второ четене в Народното събрание. Причината е, че не е постигнато съгласие между партиите на председателски съвет точката да бъде обсъдена на извънредно заседание в понеделник.


Засега не е известно дали такова ще се проведе или днешният петък ще е последното заседание на 45-тото Народно събрание. Преди дни президентът Румен Радев даде заявка, че следващата седмица ще го разпусне, а за дата на предсрочни парламентарни избори посочи 11 юли. Официалният указ все още не е издаден.


Междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от БСП се срещнаха с протестиращи пенсионери пред Народното събрание. Нинова ги увери, че "ще продължи битката за преизчисляване на пенсиите".

За първи път с машини ще се гласува и в големите секции в чужбина

На изслушването при президента Румен Радев ръководството на новата Централна избирателна комисия се обедини около мнението, че гласуването само с машини е основно предизвикателство при провеждането на предсрочните избори. За първи път с машини ще се гласува и в големите секции в чужбина. Срещу това решение се обявиха представителите на ГЕРБ.


Зам.-председателят Росица Матева, която бе предложена от "Изправи се! Мутри вън", предложи социологическите агенции да се подписват, че няма да обявяват резултати до края на изборния ден. В момента се забранено, но такива се пускат на ръба на закона. Според президента Румен Радев така се манипулират хората и се влияе върху нагласите за гласуване.


Изслушването на бъдещите членове на ЦИК продължава.


Подробности четете тук.

Камелия Нейкова: Новите промени в Изборния кодекс са голямо предизвикателство

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Предложената за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова благодари за гласуваното й доверие довериет, както и на партия "Има такъв народ", която издигна кандидатурата й.
По думите ѝ ЦИК трябва да започне с летящ старт, тъй като изборите са много скоро.


"Още в първата седмица ни предстои усилена работа. Според мен новите промени в Изборния кодекс са голямо предизвикателство. Аз съм привърженик на машинното гласуване, улеснява работата на изборния процес. Има много грешки в хартиения протокол. Много ще бъде важен въпросът с логистиката на машините, особено извън страната. Трябва да прилагаме Изборния кодекс такъв, какъвто е", каза тя.

Скандал в парламента заради Росенец и пенсиите

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Юлия Лазарова


Депутатите излязоха в почивка за петнайсет минути след като около час се караха за дневния ред. Председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") отказва да включи в точките за обсъждане предложение на БСП за второ гласуване на Кодекса за социално осигуряване, в който е заложено преизчисляване на пенсиите. В сряда това бе гласувано на първо четене.

Аргументът да не бъде включено в дневния ред повторното гласуване е, че за да влезе в сила, трябва да се актуализира държавният бюджет, а това не би било възможно в малкото оставащо време на 45-тото Народно събрание.


Митева отказа да включи в дневния ред и предложение на "Демократична България" за създаване на комисия за събитията на Росенец. Обяснението ѝ е, че това би било в нарушение на правилника на Народното събрание. Точката за комисията е била предвидена за сряда, но след като не се е стигнало тогава до нея, не се измества автоматично за следващо заседание.

Десислава Атанасова: Имаше нескрито съглашателство за избор на председател на ЦИК

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обвини останалите участници в консултациите при президента Румен Радев в нескрито съглашателство за избора на председател на ЦИК.
След консултациите тя заяви, че сега отговорността ще бъде споделена, така както изисква Изборният кодекс. "Има проблем обаче с него и той тепърва ще бъде забелязван. Написаха Изборен кодекс, който не гарантира демократични избори", заяви Атанасова и изрази надежда, че Конституционният съд ще се произнесе скоро срещу промените.


"Видяхте какво се случи, безотговорни вътре има само от една политическа партия", заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на излизане от президентството, след като Камелия Нейкова беше избрана за председател на ЦИК. "ГЕРБ вкараха всички в процедурен абсурд. Трябваше или да се блокира избора на Централна избирателна комисия и да се явяваме със старата, или да се забавят изборите. Една безотговорна, вредна партия не може да пречи на цялата държава, ние излязохме от ситуация", допълни той.


Христо Иванов от "Демократична България" заяви, че не е имало предварителен консенсус за избора на председател на ЦИК, а ГЕРБ продължават да бламират всеки демократичен процес. "Госпожа Нейкова отговаря на изискванията, затова я подкрепихме с оглед и на излизане от така създалата се ситуация", обясни той след консултациите при държавния глава. Христо Иванов обвини премиера в оставка Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ в деструктивни действия. "Попитайте Борисов коя е Мата Хари, с имена, въпросът не е интимен, а важен за потвърждаването на важен политически факт", каза той.

Изслушване на предложените за членове на ЦИК

Парламентът задължи министрите да отидат в Народното събрание

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Юлия Лазарова


Народното събрание задължи целия Министерски съвет да дойде в парламента. Това стана по предложение на депутата Георги Свиленски (БСП) и бе подкрепено от всички политически сили, с изключение на ГЕРБ.
Министрите в оставка трябва да отговорят на въпроси на народните представители.


Преди да бъде гласувано това решение председателят на парламента Ива Митева съобщи, че днес няма да има обичайни парламентарен контрол, защото министрите са дали основателни причини, че не могат да присъстват. От БСП не се съгласиха с това и депутатът Георги Свиленски предложи все пак те да бъдат задължени да дойдат.


Коментари след консултациите за председател на ЦИК

"Има такъв народ" предложи Камелия Нейкова за председател на ЦИК

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" предложи юриста Камелия Нейкова за председател на Централната избирателна комисия. Това става, след като ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов.


В момента Нейкова е сътрудник към правната комисия в Народното събрание. В предишен мандат на изборната комисия тя бе неин говорител от квотата на БСП, а в периода 2008-2009 г. е била зам.-министър на отбраната по време на управлението на Сергей Станишев. Тогава титуляр на министерството е Николай Цонев, в чиято партия "Нова алтернатива" после Нейкова участва.


Подробности четете тук.

Румен Радев: Доверието в ГЕРБ се пропука, не може да се абдикира съвсем

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


На консултациите при Румен Радев останалите партии обвиниха ГЕРБ в опит за създаване на хаос и саботаж на изборите, след като кандидатурата на Красимир Ципов за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) бе оттеглена.


Според зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов Бойко Борисов доказва, че за него демокрацията не струва и пет пари, тъй като първо иска председателското място, а после ги нарича "гадове", че не издигат кандидати.


За БСП поведението на ГЕРБ е неприемливо, а според ДПС - ЦИК може да функционира и без председател.


Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов смята, че ГЕРБ създава хаос, а Мая Манолова - че показва неуважение.


"Доверието в ГЕРБ се пропука, не може да се абдикира съвсем", каза президентът Румен Радев.


Парламентът изслушва ръководството на КЕВР за цената на тока, парното и водата

На едно от последните заседания на 45-ото Народно събрание днес е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за новите цени на тока, парното и водата. В дневния ред на парламента са включени проектите за създаване на временна комисия за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято, както и за възлагане на Министерския съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V".


Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, внесени от "Изправи се! Мутри вън!". Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева. В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ.

Президентът свиква допълнителни консултации за излъчване на председател на ЦИК

След изборите: Нови въпроси - за сделката с фурми и на кого помага премиерът (хронология)

© Георги Кожухаров


Днес президентът Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените партии и коалиции - за излъчване на председател на Централната избирателна комисия. Причината е, че вчера ГЕРБ оттегли единствената номинация за поста - на Красимир Ципов. На консултациите, проведени на 5 май, срещу неговата кандидатура се обявиха от БСП, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя в ситуацията политически капан. Сега президентът трябва да назначи новите 15 членове на изборната комисия, но няма нито една кандидатура за неин председател. До момента останалите парламентарно представени политически сили не са коментирали казуса. След консултациите при президента процедурата по избор на ново ръководство на ЦИК ще продължи с изслушване на всички кандидати за членове на изборната комисия.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (413)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Новото опозиционно мнозинство да се разберат и си назначат шеф на ЦИК!

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Сега слагайте и предеседсрвл и секретаар и членове които ДА НЕ СА ОТ ГЕРБ!
  Ама нито един да няма от герб за да може да са спокойни!...

 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дария Колев":

  Ще си назначат всичко!
  Недейте да им берете кахър
  Само после да няма ,,ама той тов, той онова”!

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дария Колев":

  Много се уплаши гуруто ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  ... четири законопроекта, внесени от "Изправи се! Мутри вън!".
  Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията.
  __________________________________________________________________

  Този закон за 50 лева и да бъде приет набързо в нарушение на всички правила няма правителство, което да направи актуализация на бюджета!

  Впрочем нали това беше мярка на Борисов? Защо Мутрите искат да го удължат до края на годината?

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Обръчът се стяга
  Боце мигом бяга.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  Никой не иска да поеме отговорност.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тsonkooo":

  най-вече Праните гащи!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Все по-сложно става, и Слави чака да мине 50%.

 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Аз мислех че ще се водят консултации, а представителят на коминтерна Христо Иванов и Мая общата го удариха на политика.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#9] от "Тsonkooo":

  Рано е. Работи със сегашните резултати.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Да не се кани да става президент?

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#10] от "emil":

  Наиграхте се.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#12] от "Тsonkooo":

  Кой?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5650 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Слави.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  До коментар [#15] от "Тsonkooo":

  Питай го него.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Весело

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кой знае защо се сетих за едно стихче от "народното творчество":
  "Поете, поете- що са ти толкоз малки мъ..те!!!

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  На есен решетарското хвърчило - обратно под полите на деса!!!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1214 Весело

  Гласуването само с машини е предизвестен провал!

  Радеф и неговите тъпаци се усетиха, но късно - каквото надробиха ще си го сърбат!


  Машини прости, народ неук.
 22. 22 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  останалите партии обвиниха ГЕРБ в опит за създаване на хаос и саботаж на изборите, с
  ^^^
  Това е абсурдно. Когато ГЕРБ предложиха председател, всички се изредиха да го оплюват, сега - искат го. Дори г-н Тошко обясни в опит за ирония, че 10+ години стаж в МВР не било достатъчно добре. ще каже човек, че да си сценарист на долнокачествено 'шоу' е много по-достойно и доказващо някакви качества..

 23. 23 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Лицето одобрено за кандидат- президент след проведен от руските специални служби кастинг, има нулева легитимност! Нулева!

 24. 24 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 881 Неутрално

  ... четири законопроекта, внесени от "Изправи се! Мутри вън!". Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията.__________________________________________________________________ Този закон за 50 лева и да бъде приет набързо в нарушение на всички правила няма правителство, което да направи актуализация на бюджета!Впрочем нали това беше мярка на Борисов? Защо Мутрите искат да го удължат до края на годината?
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев


  Защо Борисов не внесе в Народното събрание актуализация на бюджета?
  А 50-те лева бяха купуване на гласове от страна на ГЕРБ. Затова и бе предвидено да са до изборите.

 25. 25 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Какво "мислат" Тошко, Мая, Решетката и Христо


  е едно от последните неща които могат да ни занимаят

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Весело

  До коментар [#20] от "Zizu":

  Само дето не е забавен!!!

 27. 27 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Новото опозиционно мнозинство да се разберат и си назначат шеф на ЦИК!
  —цитат от коментар 1 на Дария Колев  Вече го направиха и председател на ЦИК е Камелия Нейкова от ИТН .
  Тоест, постави се ТОЧКА на бягането по тъч -линията от Шайката .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 28. 28 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Любопитно

  "ГЕРБ абдикира от отговорност за избора на председател на ЦИК"
  Онези пък абдикираха от отговорност за съставяне на правителство, но тогава нямаше такива злобни забележки от страна на летеца.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 29. 29 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Христо предлага двама,,

  ама не били юристи.

  Като него.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 30. 30 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":Все по-сложно става, и Слави чака да мине 50%.
  —цитат от коментар 9 на Тsonkooo


  50% инвалидност вече ги е минал. Другите 50% ще ги сънува само.

 31. 31 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 881 Весело

  Христо предлага двама,,ама не били юристи.Като него.
  —цитат от коментар 29 на diq55699032


  Ти виж какви юристи са в ГЕРБ - Дани Кирилов примерно.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Весело

  Ако някой смята, че това ще са последните циркаджилъци от Герб до предсрочните избори, а и след тях, мисля, че греши. А как клетите избиратели оценяваме поведението на партиите и по повод на липсата на редовно правителство, и по повод нелепите дискусии и действия за председател на ЦИК - само след 2 месеца ще стане ясно. За мен лично управляващата партия се държат от 4 април като обидено дете, на което не са дали сладоледа, но да видим.

 34. 34 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Браво! Голям ритник по герберастите. Станаха за подигравка. Циркаджии на един цирк на изкуфял директор

 35. 35 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":Кой знае защо се сетих за едно стихче от "народното творчество":"Поете, поете- що са ти толкоз малки мъ..те!!!
  —цитат от коментар 18 на selqnin


  :))))))))))

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 306 Весело

  Абе не знам, но Фончо изглежда силно изнервен... скоро ще му се наложи да отговаря на въпроси

 38. 38 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Радев в много случаи се изявява като определено злобен човек. А това може да направи един политик опасен в определени моменти.

 39. 39 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "Румен Радев: Доверието в ГЕРБ се пропука, не може да се абдикира съвсем"

  пРезидента, силно независим човек.
  Да си носи той кръста за целия театъра, в който е режисьор от година насам.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 40. 40 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "Румен Радев: Доверието в ГЕРБ се пропука, не може да се абдикира съвсем"пРезидента, силно независим човек.Да си носи той кръста за целия театъра, в който е режисьор от година насам.
  —цитат от коментар 39 на zz_s


  театъра -> театър

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Весело

  До коментар [#39] от "zz_s":

  До вчера президентът беше фигурант, от днес вече е режисьор. А Борисов какъв е - трети храст, ни чул, ни видял. Ей.

 42. 42 Профил на uzd311052012
  uzd311052012
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":
  Кое е цирк, че никой не искаше да предложи шеф на ЦИК ли?
  Да, цирк е!

 43. 43 Профил на uzd311052012
  uzd311052012
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  Така, така, и да ги изгонят от заседанието, така се прави!

 44. 44 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Този изборен кодекс е в съда и който го сътвори сега да си го прилага в ЦИК със свой председател, за да носи отговорността за идващите безобразия.

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  А сега герберастките клакьори, налазили тази сутрин телевизиите да зи избършат на-раните з-дници. Искахте президентска републик и той да вземе всичко в ръцете си- хак ви е. Не стана, а вие станахте за посмешище. Сега Мира Рдева да излиза с социологическо проучване за процентите на ИТН.
  —цитат от коментар 36 на evtimvz  Храненицата на Шайката Мира Радева, няма да прави социологически проучвания, защото не е възможно да анкетира 1000 + изборни машини, а това значи, че на тези избори - нанай мъни за нея .
  Е, как да не плюеш тези промени в изборния кодекс ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Искрено вярвам, че защитниците на Борисов са платени и то добре, защото не мога да си представя човек с капка доблест и почтеност , и след последните разкрития за начина му на управление да продължава да подкрепя ГЕРБ.
  Тази реплика за "200 отзад" не е абстрактна, а буквална.... Представяте ли си в какъв вулгарен примитивизъм е превърнал Борисов управлението на държавата ни!

 48. 48 Профил на uzd311052012
  uzd311052012
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#46] от "Един препатил":
  Ха-ха, яка опорка!

 49. 49 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  [quote#27:"niksan1"][/quote]

  Г-жа Нейкова е една дърта комунистка, не знам що се кефите на този избор.

 50. 50 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 881 Весело

  Радев в много случаи се изявява като определено злобен човек. А това може да направи един политик опасен в определени моменти.
  —цитат от коментар 38 на Hristo Daskalov


  Хахаха, Радев бил злобен!!!!
  А Борисов един добър.....

 51. 51 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Не може в парламентарна република президентът да решава кой да е премиер и кои да са министри, те да се отчитат само на него и той може да ги сменя. Реално за три месеца ще сме президентска република, а може и за по-дълго време.
  В повечето парламентарни републики, след разпускане на парламента за предсрочни избори - старото правителство остава и действа като служебно правителство.

 52. 52 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  И аз бях веднъж в НС(парламента) Постоях на празните столове, погледнах в огледалата на последните редове, докоснах машинките за гласуване, отидох в тази част дето си пият кафето. Харе са ми, като Хоби :-)

 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  До коментар [#27] от "niksan1":А Бойко Борисов го извозиха като последно ливадарче и с лек финт му взеха председателския пост в ЦИК! На хитреца във г.....ца!
  —цитат от коментар 46 на Един препатил  ++++++
  Вече коментирах, а днес ще се повторя :
  Мутряка се бараше за играч, но самия него го изиграха по един класически начин и в резултат - нанай председател на ЦИК .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 54. 54 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  [quote#31:"Локомотив"][/quote]

  Бият ли негрите, а. Нали уж вие бяхте по-добри, морални и всички останали неща. И всеки път оправданието ви за простотия която направите е - ама то и Герб правят така. Смешници стее.

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  [quote#27:"niksan1"]
  —цитат от коментар 49 на oak17621787
  Г-жа Нейкова е една дърта комунистка, не знам що се кефите на този избор.[/quote]


  Вие 12 години се кефите на много по-дърти комунисти, като Борисов, Цачева и още 18 такива и то САМО по върховете на Шайката, а колко са по вертикала - само един Господ знае .
  За ДС- ченгетата, не отварям дума .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Ако някой смята, че това ще са последните циркаджилъци от Герб до предсрочните избори, а и след тях, мисля, че греши. А как клетите избиратели оценяваме поведението на партиите и по повод на липсата на редовно правителство, и по повод нелепите дискусии и действия за председател на ЦИК - само след 2 месеца ще стане ясно. За мен лично управляващата партия се държат от 4 април като обидено дете, на което не са дали сладоледа, но да видим.
  —цитат от коментар 33 на boevbisser


  Във смисъл всички ги плюят, пък те да викат дъжд вали ли? Защо Борисов да актуализира бюджета - за да може Мая да се хвали дадох 50лв на пенсионерите. Защо Герб да имат председател на Цик, след като те протестират пред конституционния съд. Защо Герб трябва да носят отговорност за закон недоносче, за който те са гласували против.

 57. 57 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Тошко Африканската завера финишира тежко.

  С призиви да се разследва Буджка.

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#21] от "Zizu":
  Гласуването само с машини е предизвестен провал!

  Да видим как ще осигурят машини за секциите в чужбина

 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3463 Неутрално

  До коментар [#49] от "oak17621787":

  Ми щот и те са такива

 60. 60 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 161 Неутрално

  [quote#55:"niksan1"][/quote]

  Като става въпрос за Дс ченгета, я кажете на кой председател на партия сестра му е сътрудник на Дс. На кой председател на партия родата му е служила в Съветската армия. Да ви ориентирам, не е Борисов.😁😁😁

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  До коментар [#58] от "сидер":

  Да видим дали организираните от Маяма избори въобще ще се осъществят, че почвам вече да имам сериозни съмнения...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Весело

  [quote#56:"oak17621787"][/quote]

  На изборите ще стане ясно, дотогава само си чешем езиците. Основната претенция на Герб и лидерът Борисов винаги е била, че обичат и поддържат държавността. Е, с действията си от 4 април поддържат ли я? Само саботажи от сутрин до мрак, даже партизаните и комунистите трябва да се почустват като сополанковци пред тях.

 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  "Доверието в ГЕРБ се пропука, не може да се абдикира съвсем", каза президентът Румен Радев.
  *
  Останалите анти-ГЕРБ партии имат мнозинство и при това положение могат да се справят отлично и без ГЕРБ. Не пожелаха да съставят правителство, дори не се и опитаха.
  Тогава Радев не коментира абдикацията на останалите партии.

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  ,,Според зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов Бойко Борисов доказва, че за него демокрацията не струва и пет пари, тъй като първо иска председателското място, а после ги нарича "гадове", че не издигат кандидати.”

  Просто мотат и се опитват да печелят време...

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сега трифонов да ходи да монтира 200 машини в секциите в Анадола и занзибар :д

 67. 67 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Основната претенция на Герб и лидерът Борисов винаги е била, че обичат и поддържат държавността. Е, с действията си от 4 април поддържат ли я?
  —цитат от коментар 62 на boevbisser


  Още с действията си след всенародните протести не я поддържат. Трябваше да са си подали оставката още тогава. С отказът им да направят каквото е редно, хвърлиха сянка на всички последвали събития.

 68. 68 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Пунта Трифонара ще се дигне ли до изборите.. или ще пее на запис?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 69. 69 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 881 Весело

  [quote#31:"Локомотив"]
  —цитат от коментар 54 на oak17621787
  Бият ли негрите, а. Нали уж вие бяхте по-добри, морални и всички останали неща. И всеки път оправданието ви за простотия която направите е - ама то и Герб правят така. Смешници стее.[/quote]
  Не сам ги бият, убиват ги.
  Поклонниците на Бащицата сте се хванали с Радев, а не поглеждате своя идол. Не ви правят впечатление нито думи, нито действия. Радвате се на злобната интонация, сърдитите погледи, кресчендото в гласа му или на подигравателните му забележки....
  А иначе Радев бил злобен!!!
  И кое му е злобното?

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  [quote#55:"niksan1"]
  —цитат от коментар 60 на oak17621787
  Като става въпрос за Дс ченгета, я кажете на кой председател на партия сестра му е сътрудник на Дс. На кой председател на партия родата му е служила в Съветската армия. Да ви ориентирам, не е Борисов.😁😁😁[/quote]


  Аз не хвърлям боб за да отгатна отговорите на твойте въпроси .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Весело

  До коментар [#65] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Хе-хе! Можеше да има правителство и без ДБ.
  Слави просто не искаше да носи отговорност за каквото и да е правителство. Даже не се и опита да направи консултации. Тезата му беше, че не искал БСП, ГЕРБ и ДПС. И то при положение, че няма как да се сформира правителство ако се изключат горните партии.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на matematiksx
  matematiksx
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#65] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":Хе-хе! Можеше да има правителство и без ДБ. Слави просто не искаше да носи отговорност за каквото и да е правителство. Даже не се и опита да направи консултации. Тезата му беше, че не искал БСП, ГЕРБ и ДПС. И то при положение, че няма как да се сформира правителство ако се изключат горните партии.
  —цитат от коментар 71 на pamela


  ова е обещал на избирателите си, това прави!
  Нещо неясно?

 74. 74 Профил на Doroteya Tabakova
  Doroteya Tabakova
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Всичко много хубаво , но ме притесняват многото руски подлоги ! Има достатъчно ваксини и Спутник си е политически акт !
  Нека не забравяме , че сме преди всичко Българи ! Историята ни е много по - стара от 150 години и Руското влияние да си стои в Русия !

 75. 75 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Весело

  До коментар [#53] от "niksan1":

  Задава се и още един хумор - ГЕРБ дадоха промените в Изборния кодекс на Конституционния съд. Оттук има две възможности:

  Конституционният съд не намира в промените никакво противоречие с Конституцията. Лошо за ГЕРБ - стават за смях.

  Конституционният съд отменя промените като противоречащи на Конституцията. Още по-лошо за ГЕРБ - изборите се отлагат, ама служебното правителство си остава.

 76. 76 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  До коментар [#74] от "Doroteya Tabakova":

  Браво, Доротея!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 77. 77 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това чудо наречено министерски съвет с полиция ли трябва да го закарат в парламента. То бива неуважение ама това е силно прекалено. България е парламентарна република и в парламента не бият, просто задават въпроси.

 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  До коментар [#77] от "Oliver":

  Това в момента не е парламент, а предизборен канавал с водещ Маяма...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Това не е Парламент, а парлама̀. Пародия някаква. Жалко, много жалко, да не кажа, лошо Седларов, лошо.
  Мда

 80. 80 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Парламента какво си губи времето с глупости ? Да гласуват закриване на спец съда и прокуратурата. Това е най-важното в момента.

 81. 81 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  До коментар [#72] от "MatematiksX":

  ГЕРБ нямаше мнозинство, а освен това Слави и ДБ изобщо отказаха преговори. От ГЕРБ им изпратиха покани, но те не пожелаха да преговарят.
  Тези, които се писаха анти-ГЕРБ, т.е. всички останали партии въобще пък не направиха дори и минимален опит за преговори за съставяне на каквото и да е правителство. Седяха и се дебнеха един друг на кого да пробутат отговорността и накрая вкупом се отказаха.
  На следващите избори ще бъде истински цирк: всеки се надява да прилапа гласовете на другите, като най-малките могат и да изпаднат. Очаквам жесток канибализъм...
  ГЕРБ отдавна се изчерпа, а алтернативата е Слави... Бог да пази България, както казват вярващите.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  "Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обвини останалите участници в консултациите при президента Румен Радев в нескрито съглашателство за избора на председател на ЦИК."
  ==============

  егати ГЕРБавата наглост и лъжи ....

  оставиха техния председател, вчера Мутрата си го оттегли - КАКВО СЪГЛАШАТЕЛСТВО БЕ?

  кога последно някой от ГЕРБ е казал нещо различно от лъжа ???

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 84. 84 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 489 Весело

  Алоо, редакцията на Дневник, не е заради Росенец, а и заради незаконния строеж на двореца на един каолинов олигарх в Буджака, край Созопол.
  ДПС изрично казаха, че ще подкрепят комисия за Росенец, а ГЕРБ припомниха, че те са внесли първи искане за такава комисия, но тя да включва и къщата на бай Прокопи Дневникарски в местността Буджака. ДБ нещо срамежилов мълчат по това искане.
  А, ако ми се изтрие поста от админа, то това само ще покаже какви лицемери са пискащите за свобода на словото от т.нар. протестни медии и как действат в същия стил като пик - аджиите.

 85. 85 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Няма по-голям скандал от този, когато ХрИв се гушна политически с Йордан Цонев и попадна в капана на Доган. Дори ГЕРБ не е толкова българоубийствена, колкото ДПС. Хората от жълтите павета са сравнително честни /специално във Варна общинските съветници са изключително морални хора/, но /почти/ изибщо не са наясно какво става в селата и малките градове. Особено при демографска доминация на ДПС.

 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  .......сега ще блокират преизчисляването на пенсиите но техните ще са гарантирано депутатски ..... Като на всички останали "народници"....... http://m.dnes.bg/politika/2017/03/30/deputati-pensioneri-s-nad-7000-lv-na-mesec.336594

 87. 87 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  Конституционният съд отменя промените като противоречащи на Конституцията. Още по-лошо за ГЕРБ - изборите се отлагат, ама служебното правителство си остава.
  —цитат от коментар 75 на Един препатил


  Ако КС отмени новия ИК то в сила е стария.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Аферата Илчовски ще вкара с доста депутати Българска пролет и Възраждане...
  Задава се и алтернатива на новото статукво .

 89. 89 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 489 Любопитно

  До коментар [#83] от "БКП Обединение за Каскета ГЕРБ ДПС и БСП":

  Е, нали всички вкупом бяха срещу предложението на ГЕРБ за председател, но някак удобно не искаха на баир лозе и не предложиха свой такъв.
  А, най - нелепи бяха онези от ДБ, които заявиха, че не могат да намерят свой КАНДИДАТ за председател, понеже не могат да намерят човек с юридически стаж над 7 години?!?
  И, това са хората, които твърдят, че само те могат да направят правна реформа!
  Ясно се видя, че това, което единствено могат да направят е правен хаос.
  Днес прехваленият им доцент по конституционно право Петър Славов с нелепите си предложения за недопустима промяна в правилника на НС, беше направен за смях от председателката на парламента. Такива са им и доцентите, такива са им и рИформите.

 90. 90 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#81] от "pamela":

  ДБ можеха да преговарят с Митов, респ. с ГЕРБ, ако бяха убедени, че това става наистина с бъдещ управляващ, а не с марионетка на Бойкочовека. Но ББ изпрати ясен сигнал, кой в действителност ще управлява чрез Митов, след като по гащи разцъка министерските постове. Това не трябваше ли да го реши и направи бъдещия премиер? Няма начин да се преговаря при такива обстоятелства.

  CONTADOR GRATUITO!
 91. 91 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#90] от "г-н Думанов":

  ДБ не са никакъв фактор, за да поставят условия на когото и да е!

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Последни беха.
  Сега първи.

  Бивш' първите - не щят?

  "Парламентът
  задължи министрите да дойдат
  в Народното събрание"

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  Едните пишат и приемат ....другите от Конституционният съд трият и отхвърлят ...... а мафията се смее на глупостта на редовият избирател , който на практика "ни приема"... "ни предава"....... и никой не го интересува кво иска ......

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 900 Неутрално

  Добре де, искахте нова комисия - ето. Сега пак Баце виновен! Защо? Ами управлявайте бе, кой Ви пречи. Разберете се, имате възможност да гласувате каквото пожелаете. До сега разбирам , но сега вече започвате да прекалявате с глупостите. За какво ще ги задължава пък министрите парламента?! Те са министри до вторник, дори май малко повече от парламента:) ! Такйв резил аз лично не съм гледал до момента в парламента. Гола вода сте :)))) !

  agent
 99. 99 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  "Парламентът
  задължи министрите да дойдат
  в Народното събрание".......... ама може ли да ги задължи, ама ще дойдат ли верно ?......... А нас когато ни задължават да си плащаме данъците , можем ли да не се съобразяваме със законите? А министрите и Бойко защо не се съобразяват ?.........

 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  UNITED EU UNION

  можеш ли обясни

  Как гербуда спечели с избори максимум (машинни?) народни представителя?

  Защо повърна мандат -- вместо да състави предложи правителство?

  Защо раздаде дузина народни представителя... да не кажем продаде,
  на партньорски партии?

  Защо при всичката си безсъмнена популярност,
  уплаши се от Парламент "народен съд"?

  До коментар [#66] от "ann311051059":

  Сега трифонов да ходи да монтира 200 машини в секциите в Анадола и занзибар :д

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK