"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

© Георги КожухаровОгромен медиен интерес, опит за саботаж, признания за връзки с властта в оставка и редица сигнали, които ще бъдат изпратени до множество български и европейски органи. Така на кратко може да се обобщи четиричасовото изслушване в комисията по ревизия на управлението в последните 10 години на едрия зърнопроизводител Светослав Илчовски. То започна в сряда, но бе прекратено от депутати от ГЕРБ заради намесването на името на премиера в оставка Бойко Борисов. Днес изненадващо на заседанието се появи един от другите замесени - съсобственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов, който сам потвърди за връзките си с Борисов, съмнителна сделка за фурми и лобизъм от страна на премиера в оставка за освобождаване на негови пратки с яйца.


ГЕРБ отново опита да провали изслушването


След започнатия разказ в сряда от Илчовски, продължен и пред медии, заседанието днес предизвика огромен интерес. То започна със спор дали Светослав Илчовски трябва изобщо да бъде изслушан. Против бяха представителите на ГЕРБ в комисията - Дани Каназирева, Тома Биков, Маноил Манев. Според Каназирева информациите на Илчовски не кореспондират с предмета на дейност на комисията, а трябва да се препратят директно към компетентните органи. Представителите на ГЕРБ заявиха, че не са им представени и документите, дадени от Илчовски, за да се запознаят с тях. В техния хор се включи и журналистката Илиана Беновска, която държеше разглеждането на документите да е публично.


"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

© Георги Кожухаров
"Това е политически цирк, нали осъзнавате, че за много от вас тук не един сигнал може да се даде, не един разказ може да се направи. Ако манипулативно ще се управлява тази комисия и ще се слушат разкази и тези срещу управлението на ГЕРБ, губите обективност. Няма никакви писмени доказателства, има сигнал без каквото и да е доказателство към него. Не може да се превърне в трибунал като преди 1989 г.", каза Каназирева, повтаряйки закана на лидера на партията Борисов за готвени ответни сигнали.


Председателят на комисията Мая Манолова обясни, че документите ще бъдат разгледани на закрито заседание, тъй като става дума за фирмени обороти и не се съобрази с доводите за неизслушване на Илчовски.


В крайна сметка дневният ред и изслушването на Светослав Илчовски беше прието с гласуване от участниците в комисията. Опитите то да бъде осуетено продължаваха - Маноил Манев непрекъснато опитваше да накъсва процеса с коментари не по същество, като по подобен начин протече и заседанието в сряда.


Стигна се дотам Мая Манолова да поиска квесторите да отстранят Манев. С него Илчовски влезе в диалог, което правилата за работа на комисиите по принцип не допускат. "Г-н Манев, шефът ти каза да напуснеш!", "Шефът ти ще те уволни!" и многократен призив "Млъкнете" бяха сред репликите на бизнесмена към депутата Манев. "Шефът" посочен от Илчовски и стоящ до него се оказа съсобственикът на фирмата "Градус" Иван Ангелов, който според Илчовски е спонсорирал предизборната кампания на Манев. Той бе кандидат за депутат от Стара Загора, където е седалището на "Градус". Оказа се, че Ангелов е поканен да присъства от депутати от ГЕРБ. По-рано днес фирмата изпрати съобщение до медиите, че ще съди Илчовски за всичко изнесено от него. Заявка за съд и знаци за синхронни действия с Ангелов дадоха депутатите от ГЕРБ още на предишното заседание на комисията.


Малко по-късно напрежението се повиши след като в залата влезе голяма част от парламентарната група на ГЕРБ и застана зад Илчовски. Там бе и пиарът на партията Никола Николов. Впоследствие Николов бе обвинен, че застанал зад гърба на Илчовски е снимал какво прави той с личния си телефон и информира медии, вкл. как Илчовски изпраща снимки до члена на комисията Борислав Сандов. Депутатът от "Демократична България" не отрече и публикува една от снимките в социалните мрежи."Управляващите бъркат в джобовете на всеки човек"


В днешния си разказ пред комисията Илчовски повтори голяма част от вече изнесеното. "Дал съм документи, за да може да заработи комисията. Ще дам видеоклип. Много хора ще могат да започнат да говорят през следващите дни. Никой не можеше да говори. Всичко беше напълно контролирано от машината на ГЕРБ. Достатъчно е да се докажат финансови престъпления. Оттам нататък ще могат да се разплитат нишките. Има обществен интерес. Тези хора, управляващите, бъркат в джобовете на всеки един човек", каза Илчовски когато най-накрая взе думата. Добави, че никой не го праща, не познава Мая Манолова, Черепа (Васил Божков - бел. ред.)


Илчовски заяви, че Ангелов го е поканил в Монте Карло през 2017 г. с една цел - да съставят документи за фирмата "Градус" с фиктивен оборот. Молбата е била от името на Бойко Борисов. Каза, че е предоставил снимки на комисията, има и свидетели. Ще внесе сигнала и в прокуратурата. Завишените като цени акции после са се купували от пенсионни дружества и така се е генерирала печалба от 50-60 млн. лева за ГЕРБ и Градус, каза вчера Илчовски в интервю за "Капитал".


"Това беше за няколко месеца през 2017 г. Резултатите на борсата показват, че тази година компанията е била с най-голям оборот, след това пада. Преди няколко месеца излезе г-н Борисов и каза, че фирми ще получат грантове и кредити покрай кризата с коронавируса. Определени фирми получават подарък, не кредит. Като видите кои фирми са получили, ще разберете. Финансов подарък", продължи Илчовски.


"Имам приятел, на който са искали 10% за да почиства пътищата в район", продължи с разкритията за практиките на ГЕРБ Илчовски. Съобщи също, че по време на заседанието е получил съобщение от Младен Милков, собственик на фирма "Спринк", от когото са поискани 12 млн. лева.


Зърнопроизводителят отново бе прекъсван. Друг депутат от ГЕРБ - Димитър Главчев иззе ролята на колегата си Манов и непрекъснато призоваваше от микрофона да се даде думата на бизнесмена Иван Ангелов. Той от своя страна реагираше хващайки се за главата след част от изказванията на Илчовски, например след като бе наречен "рекетьор". По време на една от малкото разменени реплики между тях се чу как Илчовски каза на Ангелов "Ще ме поръчваш? Ще те вкарам в затвора!". Илчовски обясни, че е изчакал да падне властта на хората, като "този до мен", за да внесе сигнал в прокуратурата.


Ангелов бе в компанията на друг мъж, с когото се консултираше, а двамата записваха акцентите от обвиненията на Илчовски. Парламентарната група на ГЕРБ пък реагираше бурно на случващото се - с ръкопляскания, когато считаха дадена информация за положителна - например, че Илчовски не е пряк свидетел на подарено кюлче от Ангелов за премиера Борисов. Имаше и обвинения - Тома Биков каза, че Илковски трябва да бъде тестван за наркотици. Изненадващо или не, но в този момент журналистката Ива Николова се притече на помощ с такъв тест, който бизнесменът, оценил състоянието си на 300 млн. лева, не си направи.


"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

© Георги Кожухаров


"Ако се наложи ще стоим до среднощ, но няма да провалите заседанието", обяви Мая Манолова. Тя призова НСО, ако са в сградата и не са абдикирали от задълженията си, да дойдат в залата.


В отговор на депутатски въпрос Илчовски разказа, че държавното дружество "Напоителни системи" клон Мизия е спряло водата през гравитачен напоителен канал, захранващ 500 хил. декара. Шефът на дружеството казал, че е назначен от депутата от ГЕРБ Пламен Тачев и и за да получава вода, трябва да плаща по 200 хил. лв. допълнително на поливка.


"Трябва да си платиш на местния депутат, а на държавата после", каза бизнесменът. Бизнесът ми щеше да бъде много по-хубав и много по-скъп, ако не бяхте на власт", каза Илчовски на Тома Биков. "Стават все по-нагли и по-нагли", добави той. На 500-600 хил. лв. годишно възлизали плащанията на фирмата му към властта. "Но оцелях, а други не оцеляха", обобщи бизнесменът.


Най-хубаво пари в България могат да се изперат през земеделска земя, нашите политици са пълни с такива, конкуренция сме.


Светослав Илчовски ,

зърнопроизводител


Председателстващата заседанието Мая Манолова допусна и въпроси на медии и от гражданско сдружение "Боец". От отговорите се разбра, че от сряда досега не е търсен от прокуратурата, след разкритията си, но през свои приятели е получил питане от премиера - какво е направил и защо го напада. Обяви, че готов да се подложи на детектор на лъжата. В отговор на друг въпрос каза, че не е искал охрана от Националната служба за охрана, каквато му е дадена.


За събирането във "Витошко-Студена"


В сряда свидетелстващият пред депутатите мъж каза, че е имал три срещи с премиера Бойко Борисов - по веднъж през 2017 г., 2018 г. и 2019 г. По думите му те били провеждани в резиденцията край Студена, присъствали по 30-40 души, за да уточняват "искания къде, как, кога и кой". Днес Илчовски бе призован да разкаже подробно за сбирката в ловното стопанство "Витошко-Студена".


"Беше Ивановден през 2017 г., на имен ден беше ме поканил Иван Ангелов, премиерът дойде към осем и нещо, 20-30 човека имаше, сред тях помня Батко и Братко (бел. ред. - "Батко и Братко" е названието за корупционен скандал от 2008 г. във връзка със строителството на АМ "Тракия". Докато шеф на АПИ е Веселин Георгиев, фирма "Биндер", която е собственост на неговия брат Емил Георгиев, печели поръчка на Агенцията. Последиците за България са спиране на средства по еврофондовете. Едва през 2012 г. на Веселин Георгиев е повдигнато обвинение за това, че е съпричастен към облагодетелстването на двамата му братя - Емил и Бойко Георгиеви, със стотици милиони левове. През 2015 г. Георгиев е оправдан от Софийски градски съд), от всички партии, шефа на горското, брат му, повечето не ги познавам. Пяха Теди Кацарова, Анелия, Веско Гъската. Дойде премиерът, нахрани се, вдигна ръка, че му се играят карти, всичките го заградиха, казваха му колко е добър, играха се цяла нощ карти. Певците трябваше да пеят тихо", каза Илчовски.


За записа с насилие над арестант, който "не се е подчинил" и в сряда твърдеше, че е Миню Стайков, Илчовски заяви, че го е видял преди Борисов да дойде на събитието и му е показан от Боян Марков от Стара Загора, приятел на Борисов. "Записът беше на телефон, всички го разгледаха, как издевателстват над известен затворник, надзиратели са снимали, гордея се, че не съм в тази шайка", каза Илчовски. Тук има фактологично несъответствие в думите на Илчовски, тъй като собственика на "Сис индустрийс" Стайков е задържан през есента на 2018 г. и пуснат в началото на тази година, заради влошено здравословно състояние.


По повод подарени златните кюлчета, той каза, че са същите като сниманите в чекмеджето на Борисов, като може да се проследи номерът им.


Иван Ангелов отрече, но се оплете


След още суматоха думата бе дадена и на Иван Ангелов. "95% от казаното от Илчовски са лъжи" и потвърди пред депутатите, че в понеделник ще сезира прокуратурата. Каза, че носи договори за покупко-продажба на фуражи, от които се вижда, че е купувал от Илчовски по-скъпо, отколкото от други производители, включително и при сделки на зелено. Не обясни обаче защо е сключвал такива договори в ущърб на фирмата си, а по-късно обясни деловите си отношения с Илчовски с факта, че "Градус" е най-големият потребител на фуражи в България.


"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

© Георги Кожухаров


Ангелов подчерта неколкократно, че никога не си е служил с името на премиера в бизнес отношенията си. Уточни обаче, че Борисов му е съдействал, когато е имал проблеми при сделки за износ, например при някои ветеринарни регулации или забавяне по границите. "Борисов ми съдейства като гарантира пред турската ветеринарна служба, че нашият сертификат отговаря на европейските стандарти. Това не е срамно", каза той.


"Аз съм дал 5 хил. лв. на плеймейтката на Борисов?! Ама много евтина е тя, Борисов не се занимава с такива неща, той ще си плати за много по-красива и по-скъпа", иронизира Ангелов. По-рано днес пред изданието "Агри.бг" Илчовски твърди, че "Мата Хари", заснела нощното шкафче на Бойко Борисов, е плейметката Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер. По думите на Илчовски Ангелов е платил 5000 лева за да "обслужи" тя Борисов. Тепавичарова отрече във фейсбук пост, че познава Борисов и Ангелов и заплаши Илчовски със съд. Той от своя страна отговори, че не разполага с клип с "Мата Хари".


На въпрос какви са отношенията му с Борисов, Ангелов отговори: "Чисто мъжки без нищо сексуално. Говорим си като мъже, общуваме си", уточни, че се чуват на 10-15 дни, че играят белот, но не всяка събота и неделя. "Бил съм в отношения с премиера Станишев, ходил съм да го моля а решаване на проблеми, при Първанов", отговори Ангелов на въпрос на Тома Биков.


Ангелов се оплете в обясненията си за бартера с фурми с Обединените арабски емирства преди година. Тогава беше съобщено, че в рамките на хуманитарна сделка България е изпратила в емирствата 32 тона храни на фирмите "Градус" и "Лакрима (по това време свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски), а обратно е получила 15 тона медицински консумативи и фурми. По-късно се оказа, че от ОАЕ страната е получила предимно фурми, а правителството обясни, че те ще бъдат разпределени до социално слаби чрез Българския червен кръст.


В отговор на въпрос първоначално Ангелов отговори, че е излязъл от тази сделка на печалба като е продал фурмите. "Ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", каза той. След уточняващи въпроси на Ивайло Мирчев от "Демократична България" по-късно отговорът се разми в уверения, че сделката е печеливша от гледна точка на общите му бизнес отношения с ОАЕ и с уверенията, че "когато човек има голям бизнес, не трябва да алчнее за пари". Накрая Ангелов отбеляза, че понякога паметта му му изневерява, защото е на 66 години. Повече за т. нар. бартер си припомнете тук.


Илчовски отново разказа историята си с депутата от ДПС Димитър Аврамов, бивш народен представител от ГЕРБ. "Вие си мените цветовете всеки ден", каза Илчовски за двете партии.


Илчовски обвини Ангелов и в картел на слънчогледа. Бяха намесени и норки. "Г-н Ангелов без знание на собственика Христо Ковачки е загробил норки в неизползваема мина. Помоли ме да загробим норки в мои земи в Плевенско", каза зърнопроизводителят от Кнежа. "Дневник" припомня, че персоналът на ферми за норки, каквато има Ангелов, бе включен във втора фаза на ваксинационния план срещу COVID-19, редом до учители и потребители на социални домове и преди хора над 65-години и такива с хронични заболявания.


Към края на изслушването Иван Ангелов заяви, че не е подарявал златно кюлче на премиера в оставка Бойко Борисов. Не можа да си спомни дали е концесионер на ловното стопанство "Витошко-Студена", в чиято резиденция Илчовски твърди, че е присъствал на имен ден, на който е присъствал и Борисов. Отрече и близка нему фирма да има договори за поддръжка на горски пътища за 90 млн. лв.


Относно помощта от премиера в оставка за освобождаване на пратки с разплодни яйца от турската граница, Ангелов каза, че е нормално Борисов да се застъпва за "чистия бизнес".


"Всичко беше контролирано от машината на ГЕРБ": четиричасовото изслушване на Светослав Илчовски

© Георги Кожухаров


След като Ангелов напусна залата, председателят на комисията Мая Манолова заяви, че събраните документи, предоставени от Светослав Илчовски ще бъдат изпратени до прокуратурата, европейската прокуратура, Министерството на правосъдието, омбудсмана, Комитета по изтезанията към Съвета на Европа, МВР, НАП, КЗК, КФН, КПКОНПИ, ДАНС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 575 Весело
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  ГЕРП окончателно приключи днес.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Както каза ХИ, "Борисов е сводникът в бардака на властта". Има и доста сътруднички, бих добавил аз.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  "Днес изненадващо на заседанието се появи един от другите замесени - съсобственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов, който сам потвърди за връзките си с Борисов, съмнителна сделка за фурми и лобизъм от страна на премиера в оставка за освобождаване на негови пратки с яйца."
  ...................................

  Градус-чията закопа Борисов още повече - тва са отгледаните от ГЕРБ мутро-бизнесмени

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 254 Весело

  Ама как така! Тоя човек е пълен селянин! И сигурно слуша чалга!
  Значи лъже! Само изтънчените граждани от ГЕРП казват истината :)))))))))

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 106 Неутрално

  Признания, признания, признания. А документи и безспорни факти няма. Много жалко наистина!

  В спора се ражда истината!
 14. 14 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  ОПГЕРБ умряха. От всичко изговорено днес най-важното беше, че "арестанта" за който говори Илчовски ще говори в следващите дни. Илчовски каза и че търновски бизнесмен също ще говори. Илчовски повлича крак, сега лека-полека всички ще започнат да говорят.

 15. 15 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  докато гледах, се сетих за сцената в ъндърграунд с дивата суматоха и паникьосаната реплика- "маймуната влезе в танка"

 16. 16 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1539 Разстроено

  Трагичното е нивото на българските бизнесмени оперираши с милиони.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 17. 17 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 130 Любопитно

  Такаааа.... днес изгледах цялата пресконференция и изслушване на този човек и на другите около него . Не знам за какво приключване на Герб говорите , по - скоро , от цялата работа , майче приключих с българската политика като цяло . Не виждам смисъл като гражданин да се занимавам с този цирк , който го правят от някои парламентарни групи , отделно, ако има виновни , има си прокуратура и съд , те да се задействат , но аз си мисля , че от цялата работа нищо няма да излезне , просто отвратиха българите тотално от цялата политика . Това което стана днес е срам за българите като цяло . И ако всичко продължава да се върти около оста Борисов - Герб - Манолова - Шиши - Бсп- Росенец и тн , аз лично си мисля , да закриваме държавата и да ходим да живеем другаде . Защото това което правят , няма нищо общо с интересите на българите . А Дневник продължава да копае дъното и ще го копае още тъй като тепърва ще има нови избори .

 18. 18 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  В щатите подобни изслушвания се правят под клетва и всеки носи съдебна отговорност за казаното под клетва. Наказанията са сурови и затова казаното под клетва се приема за достоверно докато не бъде доказано обратното.

  В нашия парламент предполагам всеки може да каже каквото му скимне и иди се обяснявай после имаш ли сестра. Ако новите искат истински промени да определят със закон как да протичат изслушванията и какви да са наказанията за лъжесвидетелство. Тогава няма да поставяме под съмнение казаното.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 19. 19 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Гледах внимателно изслушването на Илчовски и Ангелов. Изглеждаше ми, че и двете страни лъжат или преувеличават за някои неща. Безспорно това е почеркът на ГЕРБ, защото не за първи път побадаме на подобен случай.
  Жалко, че самата комисия, според мен, не беше добре организирана и добре ръководена. Викове, крясъци, обиди, огромно количество неуважение към парламентаризма на държавата ни.
  Може би ако всичко беше на едно по-културно ниво щеше да има по-голям отзвук от тази комисия и прокуратурата щеше да е задължена да се замосезира под обществения натиск.
  Стискам палци нещата да потръгнат и да се проведе едно обективно разследване и в крайна сметка да имаме виновни и осъдени.

 20. 20 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1136 Весело

  Става ИНТЕРЕСНО! Пиша този коментар след като прочетох само 1/4 от статията!

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 21. 21 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2022 Любопитно

  До коментар [#3] от "оuzo":

  Каква победа? Победа с 200?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 22. 22 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Това беше най-ниската точка в модерната българска история. Благодарим ти, Мая Манолова и вам, поддържащи я плиткоумни кретени.
  —цитат от коментар 1 на smotlixx


  Може и да не е красиво. Но какво направи прокуратурата вече година? Не знае коя е Мата Хари, от къде са кюлчетата, как се рекетират бизнеси? Е, май ще разчитаме на евпропейската прокуратура вече.

 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1685 Разстроено

  Какво ли не правят някой хора за да получат своите 15 минути "слава"?!

 24. 24 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  ЛЕВИЧАРСКАТА ПАРТИЯКакто е известно, "ДеБъ" се ръководи от Внуци и Близки роднини на АБпФК (Хр Иванов-Бойкикиев, Ръдан Искариотски, Наско Атанаско, Б Сандов и Ко.). Членската им маса в голяма степен е рекрутирана от екземпляри с Червена семка в родословието (като тези, които сега квичат по форумите), както и от практикуващи ЛГБТ. ДеБъ споделят левичарската идеология на Неомарксизма, като същевременно, по стар семеен рефлекс, поддържат идеята за Червената реставрация на групировката на Мунчо резидента, Чалгаря, М Костинбродска и вся остальная свл.чь . Те настояват за ратификация на Истанбулската конвенция, за капитулация пред македонистите и за утвърждаване на ЛГБТ, като лидер на обществото и пример за младежта и децата. Същевременно, де факто подкрепят руската политика: дума не обелват (откак станаха парламентаристи) за шпионските сканадали и за руската дейност в България. Това нее странно, защото съюзник им е вече лицето Р Радев, маскиран като Президент, а иначе известен с позивната "Мунчо - руския резидент". Подкрепят също и русофилията (гласуваха в Здравната комисия за одобряване на руската ваксина Спутник V, както и съдействат за преименуване на софийско училище от името на проф. В Златарски! на "Юрий Гагарин")04.05.2021 Александър ТацовЗа подробности вижте статията:https://www.novetika.com/komunisti-aktivni-borci-protiv …/
  —цитат от коментар 10 на ogp03622986


  Що не си ходиш в пик?

 25. 25 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 254 Разстроено

  Трагичното е нивото на българските бизнесмени оперираши с милиони.
  —цитат от коментар 16 на dedoliben


  :(( Как може толкова прости бизнесмени, а толкова интелигентни форумдии :(((
  Онея оперират с милиони, а тук колегите на надник...
  Не се оценява труда ейййй

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  В щатите подобни изслушвания се правят под клетва и всеки носи съдебна отговорност за казаното под клетва. Наказанията са сурови и затова казаното под клетва се приема за достоверно докато не бъде доказано обратното.В нашия парламент предполагам всеки може да каже каквото му скимне и иди се обяснявай после имаш ли сестра. Ако новите искат истински промени да определят със закон как да протичат изслушванията и какви да са наказанията за лъжесвидетелство. Тогава няма да поставяме под съмнение казаното.
  —цитат от коментар 18 на emil


  Колкото и да не й харесва на торсидата казаното в пост 18 то е факт ако ще и 100 минуса да сложите. Трябва в комисиите да се дават показания под клетва и лъжесвидетелството да се наказва със затвор. Това трябва да бъде уредено със закон. Иначе ще имаме седянки с надпявания.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  След такъв удар най-логичното нещо би да започне разцепление, някакви хора да основат нови политически субекти и да скочат в спасителните лодки преди потъването на кораба, но както виждате, стискат до последно. Защото за всеки по-буден от тях има по нещо заделено в папка, готова за Ванката Гешев и Неделкю. Давали са му съвсем нарочно да прави разни мошенгии, които не е добре да излизат наяве.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 30. 30 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Трагичното е нивото на българските бизнесмени оперираши с милиони.
  —цитат от коментар 16 на dedoliben


  Той Градуса ако попадне в нормална бизнес среда ще фалира за 2 дена. И няма да има на кой премиер да се обади за "помощ"...

 31. 31 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#22] от "Vesselin Velkov":Няма един факт и един документ. С какво ще работи която и да било прокуратура? Само задъхани кръгли идиоти могат да си мислят че ще произлезе каквото и да било от този жалък фарс на Манолова.
  —цитат от коментар 26 на smotlixx


  И как знаеш, че няма? Няма и снимки на голия Борисов ли? Кой премиер в света би позволил това да се случи?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Естествено, не трябва сляпо да се доверяваме на един единствен човек. Но интересно каква друга версия има? Че сравнително голям бизнесмен отива в Народното събрание за да помага на Мая да трупа точки? Доста невероятно, тя е далеч по-бедна от него, а си слага главата в торбата. Евентуално може да има зъб на ГЕРБ заради нещо и да си доукрасява историите, но в тях има доста лесно проверими факти и засега нещата излизат, например акциите на Градус

  Не ме търсете преди обяд
 34. 34 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Вероятно от 10 години чакам този момент в който някой ще се осмели да излезе и да им каже в очите че са едни крадливи НИЩОЖЕСТВА! И безкрайно се радвам че ще му заведат 100 дела. Тъкмо в съда да се доразплетат всичките свински/герберастки черва!

 35. 35 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 209 Весело

  И социолозите замлъкнаха нещо.. не отива на добре работата, работата, работата..

 36. 36 Профил на kxh52671547
  kxh52671547
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#16] от "dedoliben":

  Какъвто властта и министър-председателя, такива и "бизнесмените" в тая държава. Всичко се разкапва по верикалата.

 37. 37 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#23] от "selqnin":

  Примерно Мая със сигурност, но човек, който си има доста доходоносен бизнес - защо? Имате ли правдоподобен вариант? Скучно му станало? Иска куп дела за клевета, че си няма друга работа?

  Не ме търсете преди обяд
 38. 38 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 262 Весело

  Хммм... гледах част от директното предаване. Лично аз, не съм фен на Мая Манолова, а още повече на БСП или ДПС, но...
  от страна на ГЕРБ имаше много провокации, като най-изявен бе накакъв грамеден герберист приличащ на орангутан както по фигура и жестове така и по крясъци. Не го знам този примат Манев дето крещя и ръкомаха 15 минути та заради него спрях да гледам предаването, но като любител на науяна литература и документални филми за животинските видове (фауната) на планетата ни, бих заявил категорично, този човек няма адекватното поведение дори и на примат. Гледал съм десетхи филми с горили, орангутани и подобни и когато по- голяма част от тях видят срешу себе си същества с друго поведение и знаци, застават на място, оглеждат се, мълчат, обръщат гръб и си тръгват, Подобна реакция от примата наричан от някои Маноил Манев не видяхме.
  Та за това предлагам на Мая Манолова, в следващото Народно събрание и като председател на същата комисия, при подобно поведение на член от комисията, да проведе гласуване с което да се разреши на председателя на комисията, не да търси Квестори да озаптят животното, а да се обади в клиниката на 4-ти колометър, да дойдат юнаците с бялата конопена риза с дълги ръкави, и да приберат психично болният примат по направление и предназначение.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 39. 39 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1136 Весело

  В щатите подобни изслушвания се правят под клетва и всеки носи съдебна отговорност за казаното под клетва. Наказанията са сурови и затова казаното под клетва се приема за достоверно докато не бъде доказано обратното.В нашия парламент предполагам всеки може да каже каквото му скимне и иди се обяснявай после имаш ли сестра. Ако новите искат истински промени да определят със закон как да протичат изслушванията и какви да са наказанията за лъжесвидетелство. Тогава няма да поставяме под съмнение казаното.
  —цитат от коментар 18 на emil


  Прав си, ама Република България е само на 32 г, а САЩ са на 250 г. И ТАМ в началото...кхм кхм кхм...в първите 100++ години е било джунгла, КОРУПЦИЯ и т.п. Ама с времето са 'улезнали в браздата😀 И пред сенатски комисии или казваш истината (а ако не-РИСКУВАШ бая яко) или отказваш да отговаряш за да не загазиш (5тата поправка).

  Та...кротката, един ден ей тамо в бъдещето И В Република България това ще е така😀
  До коментар [#18] от "emil":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 40. 40 Профил на kxh52671547
  kxh52671547
  Рейтинг: 10 Разстроено

  До коментар [#33] от "tulup":

  Такива истории слушам от години от най-различни места, несвързани помежду си. И хората ги беше страх да говорят.
  Имаше един общински съветник от Варна, изнудван за пари, който не искаше да плати.

  Цветанов, тогава министър на МВР му прати спец. частите посред нощ да му разбият къщата.

  Детето на тоя човек е получило стрес и е почнало да заеква от случката.
  Изнудвали са го за няколко милиона.

  Човекът завежда дело срещу държавата и печели в Страсбург, но доколкото знам напуска политиката и България.

  Накрая Цветанов каза само "Извинявай, стана грешка"!

  Има документален филм за него, може да го видите в ютюб.

  Та прекалено много истории съм чувал с ушите си, за да е измислица всичко. Илчовски може да украсява нещата, ама прекалено сходно ми звучи с историите на други хора. Та няма как всички така еднакво да си измислят в цяла България едни и същи истории...

 41. 41 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  След такъв удар най-логичното нещо би да започне разцепление, някакви хора да основат нови политически субекти и да скочат в спасителните лодки преди потъването на кораба, но както виждате, стискат до последно. Защото за всеки по-буден от тях има по нещо заделено в папка, готова за Ванката Гешев и Неделкю. Давали са му съвсем нарочно да прави разни мошенгии, които не е добре да излизат наяве.
  —цитат от коментар 29 на cinik


  Или са сигурни, че това е поредната "сензация", кораба не потъва а само се клати и си струва да останат на борда. Преди изборите, имаше един подобен бизнесмен дето обещаваше да покаже документи за престъпленията на ГЕРБ, ама нито документи показа, нито смята да се прибира в България... ама пък основа партия за да участва в изборите, което си е мотив. Пак на същия номер ли ще се хванеш? Точно преди избори излиза един с мнооооого документи и фактури и щедро обяснява в парламента, медиите и фейсбук как "щял да", сещаш ли се "ЩЕ"-то проваля схемата.
  Точно в предизборния ден, едни участници в изборите хващат "палети с бюлетини, дето ще се извозват с микробуси с двойно дъно"...
  И да не забравиш подгряването с "чекмеджето с кинтите и пищова", дето да подгрява матряла.
  Както сам казваш, някой смята да им сере у акъло, на милионите педерунгели, ама нещо не улучваше или момента, или начина, обаче продължава да опитва.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/gradus-ad-startira-borsovata-tyrgoviia-s-1-130-akcionera-266020/

  Пенсионни и договорни фондове записаха 75,21% от акциите на "Градус" АД, показа анализ на Investor.bg. Традиционно те не са много активни в търговията и държат дългосрочно акциите, което ограничава борсовата търговия, но това е така и при останалите компании в SOFIX.

  Май Илчовски е прав?

 44. 44 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не бързай с gender conclusion ;)
  Служител по дрехите се посреща... по ума изпраща.
  Преценява.
  Без грешка: според изпълнение пърформанс.

  Този ХИ... същий Гебелс.
  Верни/неверни... стабилни лъжи?

  До коментар [#7] от "Николай Колев":

  Както каза ХИ, "Борисов е сводникът в бардака на властта".
  Има и доста сътруднички, бих добавил аз.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Не ви се получи и този опит за публичен линч. Костинбродски номера със кошаревски свидетел, скандали, пикантерии и недоказуеми обвинения. Маяма парламент вече няма да види.

 47. 47 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ГЕРП окончателно приключи днес.
  —цитат от коментар 5 на Свинчуга


  Ти да не си в 2221 година?

 48. 48 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Не ви се получи и този опит за публичен линч. Костинбродски номера със кошаревски свидетел, скандали, пикантерии и недоказуеми обвинения. Маяма парламент вече няма да види.
  —цитат от коментар 46 на Червен дисибар


  Грешиш. На следващите избори ГЕРБ ще се радват, ако имат 10% . А имам усещането, че ББ няма да е в листите.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на poitoucharante
  poitoucharante
  Рейтинг: 496 Разстроено

  Пълно падение. С тоя цирк опозицията се вкара автогол, защото всеки нормален човек единственото, което може да направи пред подобни жалки имитации на американските сенатски комисии, е да се попикае от смях. Ей, умнокрасивитета, нали претендирате че сте интелигентни, начетени и не знам какви си. Е как се връзвате на долнопробна псевдополитическа чалга, сготвена от истерична, проста и посредствена екс-соушиалистка? Че да бяхте направили нещо по-интелигентно, бе, че да вземат хората да ви уважават. Не случваме на управляващи, но и опозицията е пълен боклук. Ерго, оправяме се самосиндикално, а "политиците" - на боклука, щото жална ни майка ако за нещо разчитаме на тия.

 51. 51 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 184 Любопитно

  Тъй като цялата система е в метастази, аз не виждам как ще минем и този път без нещо като Народен съд. Получава се , че до десето коляно няма невинни в тези схеми- всичко до второразредните статисти са участници или съучастници в погрома на ГЕРБ срещу държавата. Не лустрация , а направо трябва наказателни колонии за всички управляващи в последните 10 години да се издигнат. Как да поправиш система в която 99% работи срещу собствения си смисъл.
  Интересен е и другия поглед - от Европа. Службите на европейските държави това всичкото го знаят. То дори присъства в няколко грами на САЩ и европейски доклади. Кажете ми какво да мисля за ЕС след като 10 години го тупат тоя мутряк по главата при тези данни???? Аз мисля че това е тотална издънка и на покровителите на мутрата в ЕНП. Това вероятно е скандала на годината в Европа и ако не беше пандемията на доста лидери в ЕС щеше да им се налага да отговарят на кофти въпроси. Какво е говорил и доверявал на Дуск? Нали беше драма някаква, дето Туск беше го оправдал - че краде фирми, че изтезава несъгласните...с това ли е съгласен Туск.

  ПРОТЕСТИ ПРЕД ГЕРМАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ДА СИ ГО ПРИБИРАТ В ГЕРМАНИЯ?

 52. 52 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  В щатите подобни изслушвания се правят под клетва и всеки носи съдебна отговорност за казаното под клетва. Наказанията са сурови и затова казаното под клетва се приема за достоверно докато не бъде доказано обратното.В нашия парламент предполагам всеки може да каже каквото му скимне и иди се обяснявай после имаш ли сестра. Ако новите искат истински промени да определят със закон как да протичат изслушванията и какви да са наказанията за лъжесвидетелство. Тогава няма да поставяме под съмнение казаното.
  —цитат от коментар 18 на emil


  Да де, ама дали им стиска да приемат подобен закон?

  Нали веднага подобни бутафории тип шоу със зле написан сценарии и фалшиви изпълнители на "главната роля" отиват в небитието!

 53. 53 Профил на kxh52671547
  kxh52671547
  Рейтинг: 10 Разстроено

  До коментар [#46] от "Червен дисибар":

  Какви костинбродски номера?

  Ония за които Цацаров и Сарафов се заклеха пред цяла България, че са видели с очите си ДОКАЗАТЕЛСТВАТА за фалшификация?

  А експертизата доказа 350 хил. годни бюлетини опаковани по градове?

  Пък после Цацаров повдигна обвинения на грешния човек и делото катастрофира в съда?

  За това ли говорим?

 54. 54 Профил на naturist
  naturist
  Рейтинг: 184 Любопитно

  До коментар [#52] от "Дария Колев":

  И каква клетва ще действа на човек като буда, дето бога му е в златото и курвите? Ти сещаш ли се какви болкуци са ГЕРБ, пък и останалите , че ще въвждаш клетва за показания. Това в България няма смисъл, тъй като хората не са християни а са разни окултисти на 99%.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 626 Неутрално

  GERB- stzenariat dnes: deputati na GERB subotirat izslushvaneto s protzedurni hvatki. Platenite psevdo jurnalistki poddurjat v hor. Dokarvat sobstvenika na Gradus I go slagat do Ilchovski. Nahluvat Gerber-drputatite I zastavat zad gurba na Ilchovski. Zaplashvat go, predizvikvat go. Trimata GERB horista chlenove na komisiata nadvikvat prisustvashtite....trolove aktivno postvat po vsichki forum.
  Rezultatutut: Ako horata imaha niskskvo sumnenie kum kazano v sriada, to sled tezi napuni da go pritisnat veche sumnenie niama.
  Zashto ne uspiaha GERB:
  Ilchovski se okaza smel muj, koito ne se prechupi
  Prechupiha se chlenovete na komisiata.
  Prisustvashtite jurnalisti vzeh initziativata I zapichnajlha da zadavat vuprosite, koito triabvashe da go napraviat chlenovete na komisiata.

 58. 58 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#40] от "kxh52671547":

  Ами то още нямаме отговор защо имаше патрулка пред Осемте джуджета. Друг интересен въпрос е как Автомагистрали строи нещо без да има право на подизпълнители (по закон), а има една шепа работници. Доган защо има студен резерв. И други такива интересни въпросчета, които не на базата на твърденията на един човек, а съвсем официални неща

  Не ме търсете преди обяд
 59. 59 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Гербаджийските калинки мислят,че това е сън и ще им се размине.

 60. 60 Профил на dzq17576652
  dzq17576652
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Само да попитам гербаджийските фенове (платени и безплатни) какво според вас ще стане, ако германски фермер направи такива разкрития за Меркел или френски за Макрон?

 61. 61 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Любопитно

  До коментар [#52] от "Дария Колев":И каква клетва ще действа на човек като буда, дето бога му е в златото и курвите? Ти сещаш ли се какви болкуци са ГЕРБ, пък и останалите , че ще въвждаш клетва за показания. Това в България няма смисъл, тъй като хората не са християни а са разни окултисти на 99%.
  —цитат от коментар 54 на naturiST


  Защо се правите на наивен?

  Клетвата е за да може ако някой излъже после да го вкарат в затвора за лъжесвиделстване!

  Този уж свидетел на Мая Костинбродска дали би приказвал без доказателства, ако знае, че за лъжесвителстване ще има престой за няколко години в затвор?

 62. 62 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#60] от "dzq17576652":

  Ще го вкарат в затвора за лъжесвидетелстване а Мая никога повече няма и да помирише държавна длъжност.

 63. 63 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  От всички най-тъжно ми е за Любен Дилов, нема такава прецаквация като неговата.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 64. 64 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#12] от "kxh52671547":

  Прави си за мен борбата с отвоюването на България ще продължи 5 години. Тука имам предвид и връщането институциите в лоното на демокрацията,

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/gradus-ad-startira-borsovata-tyrgoviia-s-1-130-akcionera-266020/ Пенсионни и договорни фондове записаха 75,21% от акциите на "Градус" АД, показа анализ на Investor.bg. Традиционно те не са много активни в търговията и държат дългосрочно акциите, което ограничава борсовата търговия, но това е така и при останалите компании в SOFIX.Май Илчовски е прав?
  —цитат от коментар 43 на Vesselin Velkov


  Да кажат кой ги е "принуждавал" да "инвестират" нашите пари в тоя курник. Мисля че ще има какво да кажат. Иначе местеното на партидите в НОИ започва да изглежда все по-добра алтернатива. Поне ще знам, че парите ми ще отидат при пенсионерите, а не тия неграмотни, но пък много алчни мутри.

 67. 67 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2802 Любопитно

  Този герой го гледах при Сашо Диков! Абсолютен селянин говорещ на диалект. Оказа се че срещу него е имало прокурорско проверка спряна от Геша. Интересно какво е било условието?! Ами да продължи развитието на историята с кюлчетата и Мата Хари зад която стои разбира се ДПС!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 68. 68 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#19] от "themtrx":

  За това основна вина има Герб, ясно защо.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 69. 69 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 982 Неутрално

  От всички най-тъжно ми е за Любен Дилов, нема такава прецаквация като неговата.
  —цитат от коментар 63 на Свинчуга


  Изобщо не ми е жал за него. А че направи грешка да си купи завод на 9 септеври, е очевидно.

 70. 70 Профил на dzq17576652
  dzq17576652
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#60] от "dzq17576652":Ще го вкарат в затвора за лъжесвидетелстване а Мая никога повече няма и да помирише държавна длъжност.
  —цитат от коментар 62 на smotlixx


  Е все би трябвало първо да разследват, да има присъда и тогава ще се види кой ще е в затвора. А в нашата мила родина три дена прокуратурата мълчи. Само да ви кажа, че прокурорите са длъжни да събират доказателства за и против вината на някого. Т.е. в конкретния случай трябва да разследват и да преценят на кого да повдигнат обвинение - за корпуция или за лъжесвидетелстване

 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Разстроено

  Дааа.....! Градусът започва неимоверно да се вдига, мутренския бардак, оплел държавата ни, лъсва в целия си блясък, институциите се тресат, показващи истинската си същност на придатъци на една престъпна клика........човек чете и не му се иска да вярва колко дълбоко се е просмукала тинята в цялото ни общество ! ГЕРБ били дотук ? Не смятам, тепърва предстоят сериозните изтъпления в тази държава !

 72. 72 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 952 Неутрално

  е то дори само тва е епохален скандал...

  а замитането му от националните свободни медии втори
  —цитат от коментар 65 на Incremental Fraud


  Е то 1% от това, което тоя бивш авер на гербиджа разправя, да е истина, е пак мега скандал.

 73. 73 Профил на Голяма Балига
  Голяма Балига
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#63] от "Свинчуга":

  Много хора си купиха фабрикина 8 септември. защо трябва да жалим за един увяхнал гербер. Гледам и Бикови онази Сачева. Колко трябва да си прост и подкупен за да казваш едни неща и след две години да си плюеш на достойнството. Всеки човек се ражда свободен, но не всеки човек е запомнен като свободен. та така и с Дилов подлога стана за няколко сребърника на 8 септември.

  Време е да изметем Доган, Дебелото момче, каскета и Барба Ганьос в ЗАТВОРА.
 74. 74 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално  крупните бълг. бизнесмени се оказаха некви шмайзери.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Жалките изчадия на ГЕРБ и ББ треперят!

 77. 77 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1771 Весело

  Ама как така! Тоя човек е пълен селянин! И сигурно слуша чалга!Значи лъже! Само изтънчените граждани от ГЕРП казват истината :)))))))))
  —цитат от коментар 11 на utrepaniq


  ГЕРП харесват това, което харесва Борисов.
  А той е фен на Цеца Величкович, Лепа Брена, Ивана, Анелия.....

 78. 78 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  Пълен крах и ужас, хем ми е ясно че България е средновековно/ мутренска държава хем човек изтръпва като чете подобни неща от “ кухнята”

  klimentm
 79. 79 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1771 Весело

  До коментар [#60] от "dzq17576652":Ще го вкарат в затвора за лъжесвидетелстване а Мая никога повече няма и да помирише държавна длъжност.
  —цитат от коментар 62 на smotlixx


  Чакай първо да даде показания пред съда де!
  Днес имаше изслушване, не съдебно заседание.
  Относно Мая - тя кога е била на държавна длъжност?
  Всъщност какво означава това?

 80. 80 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  "....ако има виновни , има си прокуратура....."
  До коментар [#17] от "Cv St":

  "Прокуратурата" е част от проблема, не е решение. Нима не видя какъв зор беше да инсталират Гешев? България се управлява от Шайка, какъв ред, каква законност, какъв просперитет очакваш? Даже и в настоящият парламент 75 грухтящи, гербави прасета предизвикваха пълен хаос. Той затова и се разпадна. Всички чакаме някакво изместване, отслабване, стопяване на внедрените бандитски структури. Все пак избирателите са хора и поне относително разумни. Дано схванат ситуацията и вземат правилните решения. Иначе негодници има навсякъде, но е лошо когато се съберат много на едно място и вземат надмощие. И не забравяй, щом светът досега е оцелял, че даже се е развил донякъде, той вероятно е относително читав и си струва да се доверяваме. А Йисус е казал "Виждаш сламката в окото на ближния, а гредата в собственото око не я виждаш". Поогледай и себе си, може да видиш кусури за оправяне. Щото и ти си част от общото.

 81. 81 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  "....ако има виновни , има си прокуратура....."
  До коментар [#17] от "Cv St":

  "Прокуратурата" е част от проблема, не е решение. Нима не видя какъв зор беше да инсталират Гешев? България се управлява от Шайка, какъв ред, каква законност, какъв просперитет очакваш? Даже и в настоящият парламент 75 грухтящи, гербави прасета предизвикваха пълен хаос. Той затова и се разпадна. Всички чакаме някакво изместване, отслабване, стопяване на внедрените бандитски структури. Все пак избирателите са хора и поне относително разумни. Дано схванат ситуацията и вземат правилните решения. Иначе негодници има навсякъде, но е лошо когато се съберат много на едно място и вземат надмощие. И не забравяй, щом светът досега е оцелял, че даже се е развил донякъде, той вероятно е относително читав и си струва да се доверяваме. А Йисус е казал "Виждаш сламката в окото на ближния, а гредата в собственото око не я виждаш". Поогледай и себе си, може да видиш кусури за оправяне. Щото и ти си част от общото.

 82. 82 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 380 Неутрално

  60 коментара. Скучничко, а? Да закриваме, на повечето им е ясно кое какво е. Мая ще я призная, ако в първия ден на служебното правителство се направи "опит за посегателство" срещу нейния Божков свидетел. После се направи опит да арестува ББ, щото това било несъмнена истина и има неопровержими доказателства, че "поръчителя е от най-високо място" ("неопровержими доказателства" като при Костинброд1). Но тоя път едва ли ще мине, щото тоя изглеждаше доста по-безсмислен от свидетеля Иван от Градус, оплете се няколко пъти, най-смешно беше 2017 клипът от Ивановден, а Миньо арестуван 2018. Клипът бил показан в 19.15, а Бойко дошъл към 20.00. Утре ще каже - и кво общо имам с някакъв, дет показвал клип преди да дойда? Със Стайков - преди да е арестуван? Това Майчето, Мирчев и Сандов разсеяно го подминаха, за да се дрънчи за някакви си фурми. Явно идеята е била да има някакви страшни разкрития, пък то едно нищо. Но да видим, може да опита Галева. Може да каже "ББ е уплашен от бъдещите или от другите 75 сигнала", а не от досегашния фарс. Даже може и на някой от авторите на другите 75 сигнала да се опита нещо да му се инсценира - тоя някак беше много мутро-селски свидетел, пък дотогава може да намерят малко по-надежден, не се знае. Може да са проспали някой по-интелигентен, който да не си противоречи, да инвестират в него - имат да прегледат сигналите събота и неделя, понеделник им е крайния срок. Ама и ГЕРБ се бяха притеснили - има нещо в цялата работа.

 83. 83 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3430 Весело

  До коментар [#67] от "Julian Mall":

  Ти какъв искаш да бъде? Исус ли?
  Ами не може просто защото подобни индивиди са българския” бизнес” някои са по рафинирани и. зализани, други са откровено прости но общото е че са готови на всичко за пари, подкупи, заплахи, изнудване в различни форми.

  klimentm
 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  В нацията СССР имаше бюлюк Республики.
  Но взе, че се разпадна.
  Целокупно.
  Имаше Республики и в Договор Варшавски.
  И в Икономически съвет за взаимна помощ! СИВ.

  Накрая излезе: НРБ, РБ и мнооо други са Републики.
  РФ: ни рак, ни щука, ни нормален орел, така да се каже

  До коментар [#39] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  В щатите подобни изслушвания се правят под клетва и
  всеки носи съдебна отговорност за казаното под клетва.

  Наказанията са сурови и затова казаното под клетва
  се приема за достоверно докато не бъде доказано обратното.

  В нашия парламент предполагам всеки може да каже каквото му скимне
  и иди се обяснявай после имаш ли сестра.

  Ако новите искат истински промени да определят със закон как да протичат изслушванията и какви да са наказанията за лъжесвидетелство.
  Тогава няма да поставяме под съмнение казаното.

  —цитат от коментар 18 на emil

  Прав си, ама Република България е само на 32 г, а САЩ са на 250 г.

  И ТАМ в началото...кхм кхм кхм...в първите 100++ години е било джунгла, КОРУПЦИЯ и т.п. Ама с времето са 'улезнали в браздата😀

  И пред сенатски комисии или казваш истината (а ако не-РИСКУВАШ бая яко)
  или отказваш да отговаряш за да не загазиш (5тата поправка).

  Та...кротката, един ден ей тамо в бъдещето
  И В Република България това ще е така😀

  До коментар [#18] от "emil":

 85. 85 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#8] от "kxh52671547":

  Оси....то започна! Така ГЕрП-ът е на път да се представи в истинския си вид - като дворен кенеф!

  Малинчо
 86. 86 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#71] от "samoedin":

  Барикади, що ли?

  Малинчо
 87. 87 Профил на Ганьо фюриозо балканико
  Ганьо фюриозо балканико
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Това беше най-ниската точка в модерната българска история. Благодарим ти, Мая Манолова и вам, поддържащи я плиткоумни кретени.
  —цитат от коментар 1 на smotlixx


  На ГЕРБ благодари, маймун. Които управляват от 11 години. Дотам ни докараха - хората бягат, гербаджийските феодали изнасилват за пари който е останал.

 88. 88 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#65] от "Incremental Fraud":

  Кой номер в дългата поредица от дивотии?

  Малинчо
 89. 89 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#67] от "Julian Mall":

  Не, че нещо, ама по-голям неграмотник от Джипко трудно се намира.
  Този не се научи да говори за 10+ годни.

 90. 90 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  До коментар [#65] от "Incremental Fraud":

  Да, но трудно се доказва, че е нарочно, а не е от невидимата ръка на пазара. Но трябва да си невероятно добър актьор за да успееш свободно да правиш такъв разказ като включваш лесно проверими верни неща понякога, а другото да е измислица. Ето примерно ако сравним с Борисов, който също може да говори без проблем с часове, но тък голяма част са глупости, примерно Радев го снимал с дрон и то вътре?!?

  Не ме търсете преди обяд
 91. 91 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 692 Весело

  Тоя Илчовски е нает от Борисов.
  За да може да се изиграе един фарс, със сестра Галева, естествено.
  После и да иска някой да го погне за зулумите му, Борисв ще каже - аре ве, мене парламентарна комисия ме разследва и съм чист.

  Циркаджии (дано не се обидят хората, дето работят в цирка).

  П.С. Илчовски не знам какъв бизнесмен е, но като го гледам, че не знае как да се облече, с тея слънчеви очила запасани в ризата, а и стила му на говорене - ми той по-прост от Борисов. Което си е трудно да се постигне. Борисов поне ходи с костюм и вратовръзка. И се е научил, като си забрави мисълта (а това става на всяко второ изречение) да прави дълги паузи, уж че премисля нещо.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 92. 92 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  "Тепавичарова отрече във фейсбук пост, че познава Борисов и Ангелов и заплаши Илчовски със съд."

  ВЕрваме и.

 93. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Най-сетне изписваме Герб правдаподобно ;)
  В крак с времето; има защо.

  Едно време,
  при прехода от антикапиталистическа антидемокрация
  към капиталистическа демокрация (която ни отне много),
  преходни партии като СДС се люспеха в центробежни,
  като ДСБ.

  В модерността на 2021,
  Герб се лиши от спутника, сателит или патерица
  Патрeотите (ВМРО и НФСБ).

  Съществено повече: от "Републиканци за България".

  Но пък, привлече остатък в изборите: СДС
  (като спутник, сателит или коалиционер)

  До коментар [#68] от "Голяма Балига":
  До коментар [#19] от "themtrx":

  За това основна вина има Герб,
  ясно защо.

 94. 94 Профил на wiq59697056
  wiq59697056
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#18] от "emil":

  Нима си мислиш че всичко това не беше режисирано от мая и сие, чалга и сие, дб и сие, както и любимия на всички пРеЗидент радев(разбирай олигарси които си искат парите)? И не само това, тия няколко месеца се чудят как да докопат власт и вие им я дадохте, сега сърбайте попарата и на 11.07 под строй и пак за тия ли??????????????

 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  На одъртялата плеймейтка Ива Николова пак са и платили да разиграва циркове.

 96. 96 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Ако Алеко беше видял поведението на гербаджийските простаци днес, щеше да напише "Бай Ганю в парламента".

 97. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  "На въпрос какви са отношенията му с Борисов, Ангелов отговори: "Чисто мъжки без нищо сексуално."

  Много странен отговор.

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дария Колев":

  Герберастите май не осъзнавате кво точно се случи. Наистина ли си мислиш, че липсата на клетва го спасява от нещо, ако е лъгал?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#18] от "emil":

  Ма ти верно ли си мислиш, че тоя пич може да си говори каквото си иска? Къде са ви мозъците бе?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 100. 100 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Всъщност дори това да е измислица, Борисов сам си е виновен. Когато излязоха снимките, той не излезе да отговаря на въпроси. И съответно въпросите ще си намерят отговори, дори и да са изфабрикувани. Вместо смислено интервю, пуснеш първо придворните на ГЕРБ да обясняват, че снимките са фотошоп. После сменяш версията и обясняваш, че е Радев с дрон. После още едно завъртане и изведнъж била прекрасна госпожа, но така и не разбрахме как ги е внесла тия кюлчета. Та когато днес говориш едно, утре друго, оставяш широко поле за изява на всеки, който не те харесва.

  Не ме търсете преди обяд
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK