"Моделът Борисов" – пречупване на чужди тела със свои

Възходът на Борисов зависеше от способността му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло.

© Цветелина Белутова, Капитал

Възходът на Борисов зависеше от способността му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло.В България приключва уникален исторически експеримент: дали и до каква степен е възможно да се управлява с тяло - дали и до каква степен управлението може да се упражнява на принципа "моето тяло е по-голямо и мачка твоето, затова се подчинявай".


Второто заседание на комисията "Манолова" нагледно демонстрира както механизма на такъв тип "управление", така и неговият крах, който наблюдаваме в момента. Спомнете си: надлежно конституирана Комисия на върховната власт в държавата, Народното събрание, изслушва свидетел, разкриващ безобразията на властта на ГЕРБ. В залата с маршова стъпка влиза целокупната парламентарна група на ГЕРБ и застава зад гърба на свидетеля, за да го мачка с телата си и го застави да прекрати разкритията.


Няколко дни по-рано този опит беше успешен: с телата си тези "народни представители" прекъснаха работата на тази Комисия на върховната власт. Този път нито свидетелят, нито Комисията се впечатлиха от очевидно притеснените тела на ГЕРБ-депутатите. Работата продължи, а телата се изнизаха от залата.
Още в първото заседание вече


беше разкрит същинският, базисен модел на налагане на власт чрез телесно въздействие,


обикновено оставащ скрит за публиката. Свидетелят на комисията "Манолова" разказа за филмче, прожектирано на такива като него, в което намиращ се в ареста техен колега - крупен предприемач, е сексуално насилван. В крайна сметка "моделът Борисов" се саморазкри като пречупване на чужди тела със свои.


Стана ясно на широката публика онова, което знаеха малцина: че целта на прокуратурата, когато пъха в ареста някоя едра риба (предприемаческа или политическа) не е да докара нещата до съд и присъда. Целта е дълъг престой в ареста, по време на който обвиняемият да бъде телесно пречупен и духовно подчинен, за да припише парите си на когото трябва или да обещае, каквото трябва. Затова всички подобни фигури, в крайна сметка пуснати от ареста, млъкват и изчезват от публичната сфера, колкото и устати да са били преди това. С пречупването на тялото им е прекършен и духът им.


Властването чрез телесно въздействие се поддържа на всяко ниво на държавата. В крайна сметка всяко действие на властта опира до това, нечие непослушно тяло да бъде заплашено с телесна разправа. Така се превземат фирми, така се подчиняват хора, които до момента на заплахата са поддържали независими от властта позиции. Целта - почти постигната - на този модел беше да постави всички в положението на перманентен телесен страх.


Разбира се, всички тези местни тела, мачкащи останалите, са еманации на онова Тяло, което гледаме по телевизиите от 2001 г.


Веднъж назначен за секретар на МВР, Бойко Борисов започна да демонстрира мощта на своето тяло. Обърканият от хаоса на прехода народ си каза: "Ето го силния човек, който ще изгони лошите и ще въведе ред." Оттам нататък, възходът на Борисов зависеше от способността му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло. Всеки, от умилени общинарки до недоумяващи западни лидери, беше заключван в мечешка прегръдка. Както знаем от разговора между "двете каки" (чието съдържание никога не беше отречено) безброй жени са били подчинявани телесно, а впоследствие унижавани втори път, когато филмираната сцена на подчинението е била гледана и коментирана с охраната. Онези, които устояваха на това телесно обсебване, бяха насилвани "с двеста", по думите на самия Борисов.


Самата представа за света и политиката на Борисов е чисто телесна: "бием ги", "мачкаме", "с по-голяма сила ще се врежем в тях". Не случайно фискацията върху тялото периодично преминаваше във фазата на "аналната ретентивност", описвана от Фройд: накратко казано - безгранично ядене без споделяне. Исканият подкуп от четири тона суджуци "за шефа" за кратко вдигна завесата над този аспект на телесността на Борисов. Десетките (скоро ще станат стотици) свидетелства на потърпевши за безграничния апетит за подкупи разкрива същото явление. Да не говорим за кристално ясната анална ретентивност, демонстрирана от съхраняването на богатство в собственото чекмедже под формата на златни кюлчета.


Постоянното надебеляване на тялото Борисово беше, при това положение, съвършено неизбежно.


То трябваше да става все по-голямо и все по-ретентивно, за да оказва желателното въздействие върху останалите тела. Докато през 2002 година Тялото предлагаше на публиката мускули, през 2021 година предлагаше телесна маса. Логиката на тази мутация е ясна и опира до самата природа на опита за властване чрез налагането на страх посредством тяло. Като всяка диктатура, и тази - макар само телесна, лишена от идеология - изискваше постоянно разширяване на своя обхват. В случая - на количеството хора, страхуващи се от Тялото. Затова Тялото трябваше да става все по-голямо - за да може да плаши все повече други тела.


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

И тук щракна капанът. Тяло, съставено от мускули, е гъвкаво, жилаво и адаптивно към различните ситуации. То може не само бързо да реагира, но и да пада и става без особени последствия. Но тялото, съставено от лоясала маса, е съвършено друго явление. Да, то може да те смачка с тежестта си. Но е бавно, сковано и неадаптивно. Когато се спъне, пада. А падне ли веднъж - няма ставане. Остава на земята като кит, изхвърлен на плажа.


В момента Тялото е спънато и пада надолу. Това е знаковото послание на неуспеха на опита на ГЕРБ за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията Манолова: силата на думите победи тежестта на телата.


Когато Тялото, Което дава силата на всички останали тела окончателно се просне върху земята, грохотът ще бъде чутовен; може и да падне по някоя саксия от някой перваз. Но, веднъж паднало, Тялото никога вече няма да може да стане. Ще се превърне в покорен обект на анализи и дисекции от страна на изследователите на епохата на Тялото в българската история.


В момента Тялото е спънато и пада надолу. Това е знаковото послание на неуспеха на опита на ГЕРБ за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията "Манолова": силата на думите победи тежестта на телата.

© Георги Кожухаров

В момента Тялото е спънато и пада надолу. Това е знаковото послание на неуспеха на опита на ГЕРБ за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията "Манолова": силата на думите победи тежестта на телата.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1187 Весело

  Не ми се мисли за някво скучно технократско управление от хора които знаят какво правят. И, без Камен и Тончо, някак не ми е достатъчно пълно шоуто. Искам и тях та да им нашокат щоките.

 2. 2 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Категорично трябва да има равизия на управлението и безобразията, НО не бива комисията да се превръща в нещо средно между турбо-реваншизъм в MayaMa style и кастинг за нова бизнес-клиентела.

  А такива симптоми вече има. Като започнем от председателя на комисията, за чийто потник с надпис „Шанс за Орешарски” още си спомням, преминем през това, че именно същата дама беше омбудсман по времето на режима на ГЕРБ и стигнем до това, че няма основателна причина да приемем, че едър бизнесмен, който е давал подкупи, до момента, в който не му е станало твърде скъпо, няма пак да започне да дава, само че на нови господари

 3. 3 Профил на Christo Roussanov
  Christo Roussanov
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Да вкараме Тялото в затвора там ще отслабне!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2721 Разстроено

  "моето тяло е по-голямо и мачка твоето, затова се подчинявай" - нее, ТОЙ си го каза: "Не, че съм по-силен от вас, а съм по-мъдър"! Самочувствието на Баш Боса на ГРЕБ се въздига до небесата защото основата на системата, която изгради са подобни на "разкриващите" бизнесмени. Андрешковските номера бяха норма, а спазващите ги трупаха мазнини. Само където не осъзнават, че въздействието на G за всички тела не прощава. Лошото е, че толкова години НИЕ се мъчехме да се облажим покрай тяхната система, а не да я разрушим. Е, сега ще подскачат около въжето и не само ще смъкват натрупаното, но и ще разрушат сами конструкциите от кухи неща в държавата.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2941 Весело

  Чак сега схванах що така изглежда Синият Шаман !

  Тялото Гербаво му е изцоцвало хранителните в-ва та затова така се е изсушил горкия !!

  Или па е от мескала и пейотето !?!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Кой беше този нещастен човечец?

 11. 11 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1807 Весело

  Както обикновено е забравен първия ред. А той е следния:
  В начàлото и средата беше: "Конрад Аденауер".

 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Потрес от ГЕРБ елита зад Илчовски - Ангелов. ..
  .Евгени е прав , видяхме икономическия елит на ГЕРБ . видяхме и други неща
  Например:
  Видяхме как се забавлява ГЕРБ !! Всички от политическият елит (горе) са били на
  срещи по резиденциите "!! .
  С блеснали очи пълни са обяснявали каква любов има в техните сърца .
  Показвали са колко много могат да мразят набедения враг...
  Липсва ГРУПОВАТА ОРГИЯ за има пълно равенство с Калигула/Нерон !

 13. 13 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Това с изнасилването на мъже си беше масов мутренски прийом през 90-те. Доста от случаите си ги заснемваха,но с камери,а не с телефони.

 14. 14 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това не е журналистика, това е евтина пропаганда.

 15. 15 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това е знаковото послание на неуспеха на опита на ГЕРБ за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията Манолова: силата на думите победи тежестта на телата.
  ______________________________________________________________

  Сила на думите? А кога ще има доказателства, г-н Дайнов?

  Понеже сте свикнали Народния съд да съди само по думи изобщо не си задавате въпроса, казаното от свидетеля дали е истина или са думи за разправяне с конкуренти?

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Проблемът е, че когато мачкащите се тела станат прекалено много, вече не се вижда кое е мисирка, кое плеймейтка, кое кмет на Симитли. Ти сън ли си или те има? Мата Хари или чепига in disguise?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  До коментар [#15] от "Дария Колев":

  Така е, доказателства не видяхме. Видяхме единствено депутати ( държащи се като агитка) панически опитващи да спрат Илчовски само и единствено за негово добро. Е не успяха да го предпазят та ще се наложи сега да се разрови цялата история.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#10] от "sbaleev":

  Още един, който е видял, че вашия цар е гол.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#15] от "Дария Колев":

  Какви доказателства другарко? Цяла българия видя дивата орда гербери как се държеше в НС.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2598 Неутрално

  Дайнов периодично праща я Путин, я Орбан, я Баце, я Ердоган в затвора и вещае края на диктатурите им, ама до сега нищо такова не е станало. :)

  А да ги слагаш горе изброените в един кюп си е доста наивно. :)

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Весело

  Дайнов периодично праща я Путин, я Орбан, я Баце, я Ердоган в затвора и вещае края на диктатурите им, ама до сега нищо такова не е станало. :)А да ги слагаш горе изброените в един кюп си е доста наивно. :)
  —цитат от коментар 20 на realguru


  Да, ама досега не допусна Путин да акостира в Поморие.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  "Бизнесменът" Илчовски, новото божество в пантеона на протестърите и Галева е неговият пророк. Алелуя!

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  " Стана ясно на широката публика онова, което знаеха малцина: че целта на прокуратурата, когато пъха в ареста някоя едра риба (предприемаческа или политическа) не е да докара нещата до съд и присъда. Целта е дълъг престой в ареста, по време на който обвиняемият да бъде телесно пречупен и духовно подчинен, за да припише парите си на когото трябва или да обещае, каквото трябва. Затова всички подобни фигури, в крайна сметка пуснати от ареста, млъкват и изчезват от публичната сфера, колкото и устати да са били преди това. С пречупването на тялото им е прекършен и духът им."


  Опраскването на обществото ни и бизнеса не може да продължава до безкрай ! Вече се вижда сметката за плащане .........

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Весело

  До коментар [#24] от "uvtest":

  ИванПилето(норката)- твоя нов житейски гуру и пророк на бока ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 857 Неутрално

  На тези мутренски прийоми прилагание в (о)правянето на територията, директно пренесени от 90те трябва един път завинаги да се свърши и шайката да си понесе последиците.

  Само не знам как участниците в тези издавателства в панделата не ги е страх, все пак става въпрос за хора с доста пари, за които не е проблем да поръчат незначителен надзирател со се цялата му рода ама те милиционерите са си тъпи и се не сещат.


  Колкото да статията сега го разбрах професора = то имаше бой, арест, убиване сега и такованье , явно целта е да объркат милиционерите и да му се размине, че няма да знаят какво да го правят (посленият абзац е за разведряване на мрачните мисли, които ме обземат виждайки какво става на територията)

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Мечтата на Еужен дьо Миндя се сбъдна - АМИ СЕГА?!?!?
  Добре е човек да внимава какво си пожелава...!

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#3] от "Christo Roussanov":

  Вече така ли става- Вие и форумните "съдии, прокурори" вкарвате тела в затвора?
  Поне "народен съд" няма ли да има?

 33. 33 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Др. Дайнов, подготвяте ли научен труд за др. Илчовски - новият кумир на софийските неомарксисти!

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#3] от "Christo Roussanov":Вече така ли става- Вие и форумните "съдии, прокурори" вкарвате тела в затвора?Поне "народен съд" няма ли да има?
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  Те, милите, от миналото лято, са започнали да вкарват в затворите и до сега никого не са успели да вкарат. Като ги видяхме в НС, колко са некадърни, и за в бъдеще няма да им се получи.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Гадняр се оказа Дайнов. Определена група съфорумци пукат жлъчка само от името му.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Чудех се защо тези депутати се унижават да защитават Бойко, защо? Нямат ли поне мъничко достойнство? Не искат ли да знаят истината за методите на управление на техния председател и премиер? И се сетих, че за тях явно друго е по-важно: да влязат в следващите листи. За всеки един от застаналите на амбразурата е важно да покаже пред Бойко, че самоотвержено се е борил да го защити. Защото после, както в приказката, ще има преглед на заслугите: ти вика ли беж, лиске, да бягаме, а? Или се снишава? Или вика дори дръж, куче, лиска за опашката?
  Депутати, за които собственото оцеляване е по-важно от истината, нямат чест и достойнство и нямат право да са депутати, но...

 39. 39 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Дайнов, скрий се ако обичаш. Наслушахме се на прогнозите и заклинанията ти. Резултатът беше едно слонско изпражнение. Другарите ти дори и не пожелаха властта.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 40. 40 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 910 Неутрално

  като начин на "работа" - оказване на натиск, простащина, търговия с влияние, стила на записите ("ще ги изгоря всички","ще им пратя КФН и всички да знаят"), снимките, показанията от Божков (такса спокойнствие, "пълен съпорт", салфетката - потвърдено от Домуса), да не говорим за купените акции на ПИБ, фалирането и потулването на КТБ - ами то всичко си пасва - Мутрата така разбира управлението на държавата и бизнеса - кое точно от този случай не се връзва - всичко това го вярвам.

  Кое не вярват някои - изпращането на "наште прокурори" ли? Сериозно? Ами питайте Хиполенд като по-известен и скорощен пример

  като сложиш Мутра за премиер за 12 година какво да очакваш? Поне сега дано всички сме осъзнали тая грешка и ГЕРБ да изчезне на 11 юли ...

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  ,,Това е знаковото послание на неуспеха на опита на ГЕРБ за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията Манолова: силата на думите победи тежестта на телата.”

  ..с две думи ,,стабилност”!...

 42. 42 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6087 Неутрално

  Дайнов периодично праща я Путин, я Орбан, я Баце, я Ердоган в затвора и вещае края на диктатурите им, ама до сега нищо такова не е станало. :)А да ги слагаш горе изброените в един кюп си е доста наивно. :)
  —цитат от коментар 20 на realguru


  Дайнов все се опитва да гадае, но засега без успех!

  Само ме напушва смях, като му чета писанията.

  ДБ: Време е да спечелим България
 43. 43 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2208 Неутрално

  Аз имам един, единствен въпрос: защо думите на Илчовски трябва да бъдат приемани за чиста монета? Като говорим за върховенство на закона, не е ли необходимо тези твърдения да се докажат в съда?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  До коментар [#43] от "pamela":

  Никой не приема думите на Илчовски за чиста монета.
  Но когато Цекитата дадоха едно интервю срещу Божков, институциите изведнъж им повярваха и Гешев се активизира светкавично. А сега поканиха Иван Ангелов в парламента и депутати го бранят като опълченците на Шипка.
  Не е важно форумът на Дневник кому вярва и кому не. Проблемът е, че институциите вярват избирателно и от тях вече зависи много.

 46. 46 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#10] от "sbaleev":Още един, който е видял, че вашия цар е гол.
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА


  Ах кмете, кмете, щом Дайноф от Миндя ти стана ориентир, много си загазил драги. Нищо, те грантовете си текат, по 2 седмично. Той поне печели а ти само си за кашмер на хората....

  И не , нямам нищо против Миндя, даже напротив - дядо ми е роден там преди мнооого години, но е стана човек, не грантаджия и търнкоут.

 47. 47 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Последният ден на правителството на обемистото тяло. Много хора ще бъдат освободени от такса спокойствие. Но другите бухалки като КФН, НАП, гешеф и хрътките му ще продълщават да тровят живота ни. Така, че всички трябва да възстанем на 11 юли. Точно 1 година от протеста срещу догановите сараи. Промитите меди и платените тролове ще се оптват по всякъкав начин да ви разколебаят. Гласувайте на живот и смърт ⛔

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2459 Неутрално

  До коментар [#38] от "Fiji":


  « Чудех се, защо депутати се унижават ... «


  Защото нямат манталитет на депутати и са си чиста проба клиентелисти, а като се разбра, че 45-то НС отива в историята и следват нови избори за 46-то НС - гледай какво става ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1372 Весело

  Малко след като изпрати съседката си баба Петра, дошла на табиетлийско турско кафе и разчепкване на последните миндянски клюки, баба Наста чу настойчиво тропане по входната врата на двора. Тя отвори и насреща ѝ грейнаха лицата на репортерките, дошли за последните новини около нейният съсед и виден съселянин – провинциалният благородник граф Еужен дьо Миндя. „Ох, какво да ви кажа, бабини“ – започна баба Наста – „тук е Женчо, ей там е полегнал до кочината на своя верен другар и редактор Прасчо, ама спи. Нека си поспи, че цяла нощ са дегустирали едни първаци с Геле Казанджията, а тая работа не е лесна, па после е писàл, па после дойде да чете к‘вото е написàл на Прасчо, че без неговото одобрение не пуска нищо за печат“.

  „Какво е написал, знаеш ли, бабо Насте?“, попитаха в хор репортерките. „А, не знам к‘во е написàл тоа път, ама чух Прасчо да грухти одобрително, а на некакъв пасаж, дето го чух, че става дума за „тялото, съставено от лоясала маса“, Прасчо квичеше особено щастливо. Сигурно му звучеше по-свински някак си! Та така, бабини, сега ще ви донеса мекички да ви почерпя, тази сутрин съм ги пражила, а Женчо не го будете, че е каталясал, завалията. И на него не му е лесно, да знаете. Хайде, Боже, помози, Боже, сохрани!“, взе да се кръсти баба Наста и отде за мекичките.

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Трудно ми е за вярване ( не знам човекът лъже ли или не!) че може да са толкова долни да му пускат клипове как се насилва сексуално мъж в затвора…..

 51. 51 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Ако всички тези неща се окажат истина…. Нямам думи какви хора са ни управлявали 11 години

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Комунисти като решат да окалят някого са перфектни.
  Имат 45 годишен опит.
  Каго им гледам острието Манолова - жална ни майка какво ни чака за в бъдеще.
  Дай боже да не влязят протестъри в следващия Парламент.
  Някой знае ли по чия свирка играе Радев?
  Плащат ли му за предателствата
  или го държат на къса каишка за нещо, или го заплашват с близките му?
  Това не е същият човек отпреди 5 години.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Комисията на Манолова беше една подигравка с народа. От една страна Лая, от друга Герб, хвърлящи си взаимни обвинения без грам доказателство и от двете страни. Само клетите бизнесмени се самоинкреминираха, завалиите.😁😁😁
  А иначе памфлетчето на Еужен дори не засложава коментар, освен че като говорим за "тела" някак е несправедливо да пропуснем г-н Мирчев. Каква гавра беше когато Дб го бяха изпратили да пише Шиши за Пеевски.😁😁😁

 56. 56 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Розови пеликани, вие вече си направихте харакирито - предпочетохте БСП пред десните партии, и никакви инсинуации с "тела" не са в състояние да ви спасят от разпад.

 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Весело

  Някои от тези тела сами се пречупват. Къде от кръста, къде надругаде.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на George Georgiev
  George Georgiev
  Рейтинг: 296 Неутрално

  КОНТРОЛНИЯ ВЪПРОС към такива "съдници" и наплЮватели е - "БИЛИ ли са ЧЛЕНОВЕ на БКП, те самите или ТЯХНИТЕ РОДИТЕЛИ, ДЯДОВЦИ, БАБИ, СВЕКЪРИ, ТЪСТОВЕ и КОЛКО ПАРИ са ЗАВЛЕКЛИ от" промените" 1989 г" .?!?

 59. 59 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  Тъй де - Барабойко от 2009 г. обещава съд и разправа, ама досега не се случило нищо. Личният му екзекутор Пеевски си кара живота. Поръчителят му Доган е все в кефлийско настроение. В арестите лежат разни съмнителни бизнесмени, които ще си останат без присъди и като излязат ще съдят държавата.

  CONTADOR GRATUITO!
 60. 60 Профил на George Georgiev
  George Georgiev
  Рейтинг: 296 Неутрално

  До коментар [#44] от "olexander":

  Китарист че...

 61. 61 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#15] от "Дария Колев":

  Д'арио ще има доказателства.И от Барселона,и от Дубай,и от Русия и т.н.А и Мата Хари още не е била в парламента.

 62. 62 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1121 Весело

  ....Нискочелите неандерталци зрелищно се разкрачиха- с единия цървул в чалгата, с другия- в кючека.На висок фалцет заедно с мутресите възторжено пеят "Интернационала" и "Белла Чао".И чакат да влезе Годо!
  —цитат от коментар 54 на Дон Кихот


  Стана ми любопитно... Едва ли има българин над 50 г., чийто дядо или прадядо да не е носил цървули, но далеч не всички са се кефили на кючек и чалга. Да си симпатизант на обаче ГЕРБ означава точно това - волю-неволю - играеш, това което Боко разпореди. Това е много чудно - 12% от имащите право на глас танцуват под звуците на Боко-кючек. При жените този феномен може да се обясни с липсата на телесна маса и мерак у мъжете им. При мъжете - стокхолмски синдром и желание на повечето да приличат на мутри.

  CONTADOR GRATUITO!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Николай Ангелов
  Николай Ангелов
  Рейтинг: 389 Неутрално

  В него има нещо от Ленин, в него има нещо от Троцки, зависи кога и с какво се боцка.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  "Разбира се, всички тези местни тела, мачкащи останалите, са еманации на онова Тяло, което гледаме по телевизиите от 2001 г."
  Ама то това тяло стана огромно. То расте непрекъснато и мачка все повече хора.

 66. 66 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  много думи, а е толкова просто - една мутра през годините се 'разви' до нещо като български вариант на Дон Корлеоне пред очите ни (пред хората го играеше Тодор Живков). защо чак сега излизат кирливи ризи от преди 5 и даже 10 години. българинът копнееше за 'силна ръка', а получи еднолична мафиотизирана власт. както се казва 'внимавай какво си пожелаваш'. да не забравяме, че Борисов дойде на власт като контрапункт на корумпираното управление на тройната коалиция. от дистанцията на времете можем да кажем 'от трън на глог'. премиер който е 50% Дон Корлеоне, 50% Тодор Живков е най-дълго управлявалият държавник в новата ни история...народе????

  Истината ни прави свободни.
 67. 67 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Отдавна спрях да чета басните на този политически демагог.

 68. 68 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Миндьо е последният човек, който може да каже нещо смислено , реално и нормално.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1486 Весело

  До коментар [#62] от "г-н Думанов":

  "...едва ли има българин над 50 г., чийто дядо или прадядо да не е носил цървули, но далеч не всички са се кефили на кючек и чалга. Да си симпатизант на обаче ГЕРБ означава точно това - волю-неволю - играеш, това което Боко разпореди."

  Лъжеш! Този път няма да премълча!
  Бойкикев беше легнал на чалгаря още преди последният да каже "седем осми", но неговата реакция беше "нула внимание, фунт презрение".
  Заслужено- най-жалки в лумпенизирания парламент изглеждаха умнокресливите.
  Щото никой не ги бръснеше за слива. Дори за такъв цирк не стават!
  Но затова пък бяха гвоздеят на програмата на трибунала.
  Там са неотразими-кой може да се мери със злобата, омразата и отмъстителността на болшевиките.
  А кючекът Бойкикев го друса заедно с Доган, осигурявайки му минимум 100 хиляди гласа с неограничения брой секции в Турция.
  Що се гасае до ГЕРБ- за 12 години партията не е направила и най-малък намек, че иска да управлява с БСП или ДПС.
  И това е факт, а не словоблудство в "Дневник".
  ПС Не е зле все пак да преведеш на български "Да си симпатизант на обаче ГЕРБ означава...".
  Знам, че имате доста заемки от Татяна Д21, но "обаче ГЕРБ" е нещо ново.


 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#8] от "SS":

  Не е от това.От много пиене на конентрати е.

 71. 71 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1486 Весело

  "Възходът на Борисов зависеше от способността му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло."

  Абе, да не би омразата на трезвеника към Борисов да е заради това, че последният не е паднал до това, да използво способността си да демонстрира способността си да доминира чрез тяло по отношение на него?
  Тук ми мирише не само на сексизъм, но и на нещо по-екзотично...

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  Трифунов на инвалидната количка ли е алтернативата...

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#19] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми то в Англия в техния парламент са биха, в Гърция също, да изброявам ли?
  Ма за тях никой не казва, че са дива орда

 75. 75 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 881 Любопитно

  "Моделът Борисов" – пречупване на чуждите тела със свои!

  Възходът на Борисов зависеше от умението му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло си. Но в момента Тялото е спънато и пада надолу! Това е знаковото послание за неуспеха на опита на ГЕРБриджа за телесно въздействие върху свидетеля на Комисията "Манолова": "силата на думите победи тежестта на телата!"

  "Да вкараме Тялото в затвора и там то ще отслабне!"
  Да и там го "чака бай Ставри!", но пътя до там не е толкова лесен като на думи, защото липсват условията за това, средата е прекалено токсична и хората, който "требе да го вкарат с 200!" там където му е мястото са "наши ора!", така че е нужно не само желание, но и големи промени, които да направят възможно онова, което на думи изглежда, като че ли може веднага да е възможно да стане, но за сега НЕ МОЖЕ - за съжаление!

 76. 76 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 651 Весело

  Последният ден на правителството на обемистото тяло. Много хора ще бъдат освободени от такса спокойствие. ⛔
  —цитат от коментар 47 на event_horizon


  Наивник! Такса "спокойствие" никога не отпада. Тя само се пренасочва.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 77. 77 Профил на Radostina Manova
  Radostina Manova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моделът Борисов сблъсъкът на едно тяло с много други, и тук аз изразявам моето мнение, след като интуитивно разбрахме за тялото, някои все още здрави започнахме да използваме нашите мускули и сухожилия, за да покажем, че трудът краси човека, докато другите ни гледаха с присмех. Така ги спряхме да ни мачкат, защото порица е царица. трудихме се под жаркото лятно слънце и погледите на нашите шефове( това им е работата. страдаме и се радвахме, играхме хора и ръченици, сиртаки и неизбежната "бяла роза" за всички гурбетчии. Излязохме армия да се трудим под жаркото слънце, и до колене в кал.мислте ли, че някой можеше да ни победи, когато търсехме по- добър живот, но не склониха глава.някои от нас оцеляха, други не. От непобедимите
  Генерала на армията от чужбина
  ПОКЛОН!ЗА МЕН БЕШЕЧЕСТ

 78. 78 Профил на Radostina Manova
  Radostina Manova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Моделът Борисов сблъсъкът на едно тяло с много други, и тук аз изразявам моето мнение, след като интуитивно разбрахме за тялото, някои все още здрави започнахме да използваме нашите мускули и сухожилия, за да покажем, че трудът краси човека, докато другите ни гледаха с присмех. Така ги спряхме да ни мачкат, защото порица е царица. трудихме се под жаркото лятно слънце и погледите на нашите шефове( това им е работата. страдаме и се радвахме, играхме хора и ръченици, сиртаки и неизбежната "бяла роза" за всички гурбетчии. Излязохме армия да се трудим под жаркото слънце, и до колене в кал.мислте ли, че някой можеше да ни победи, когато търсехме по- добър живот, но не склониха глава.някои от нас оцеляха, други не. От непобедимите
  Генерала на армията от чужбина
  ПОКЛОН!ЗА МЕН БЕШЕЧЕСТ

 79. 79 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#15] от "Дария Колев":

  В тази история са омешани разни критерии. Ако има ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ, то този който ги е извършил ще си носи последствията, но повечето неща са морално-клюкарски и не водят до съдебна отговорност. Например подаръци, заплатена проститутка, пардон плеймейтка, ами това не е лицеприятно, но не е незаконно. Също, отношенията между двама ту врагове, ту партньори, въобще са извън дневния ред на политическото позорище, чиято цел е "смърт" на Борисов, и ако може и на ГЕРБ, поне така нареченото им "изчегъртване". Йоан 8:7 "Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея". Животът не свършва с днес, дори с утре. "Изчегъртвачите", май са забравили, че имаше Вчера, и тогава те бяха същите, че и по-големи грешници (виж Ванко1, Галеви, Костинброд, Пеевски в ДАНС, Техноимпекси, Булгартабаци и др.), а при това реваншистко-омерзително изчегъртване ще останат дълбоки жлебове, в които дълго време, те фатално ще се спъват, и дори някои ще затънат.

 80. 80 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#55] от "oak17621787":
  Правилно!
  В тази история са омешани разни критерии. Ако има ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ, то този който ги е извършил ще си носи последствията, но повечето неща са морално-клюкарски и не водят до съдебна отговорност. Например подаръци, заплатена проститутка, пардон плеймейтка, ами това не е лицеприятно, но не е незаконно. Също, отношенията между двама ту врагове, ту партньори, въобще са извън дневния ред на политическото позорище, чиято цел е "смърт" на Борисов, и ако може и на ГЕРБ, поне така нареченото им "изчегъртване". Йоан 8:7 "Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им каза: Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху нея". Животът не свършва с днес, дори с утре. "Изчегъртвачите", май са забравили, че имаше Вчера, и тогава те бяха същите, че и по-големи грешници (виж Ванко1, Галеви, Костинброд, Пеевски в ДАНС, Техноимпекси, Булгартабаци и др.), а при това реваншистко-омерзително изчегъртване ще останат дълбоки жлебове, в които дълго време, те фатално ще се спъват, и дори някои ще затънат.

 81. 81 Профил на ivanush
  ivanush
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Изглежда една дузина гербаджийски тролчета са "на щат" из форумите на "Дневник". Но колкото и да тролят, читателите на "Дневник" са интелигентни и не им се хващат на лъжите и пропагандата.

 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3847 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Малко по-рано.
  Борис Елцин беше добродушен мечок след 1992.

  Прекалено в 2000.
  Изтърва положението.

  Супермен върху тигър... или гол върху кон,
  или жерави яздещ... в небе небослон...

  Супермен "култура" уби културата.

  "Разбира се, всички тези местни тела, мачкащи останалите, са еманации
  на онова Тяло, което гледаме по телевизиите от 2001 г.

  Веднъж назначен за секретар на МВР, Бойко Борисов започна да демонстрира
  мощта на своето тяло. Обърканият от хаоса на прехода народ си каза:
  "Ето го силния човек, който ще изгони лошите и ще въведе ред."
  Оттам нататък, възходът на Борисов зависеше от способността му постоянно да демонстрира способността си да доминира чрез тяло.
  Всеки, от умилени общинарки до недоумяващи западни лидери,
  беше заключван в мечешка прегръдка.

  Както знаем от разговора между "двете каки"
  (чието съдържание никога не беше отречено)
  безброй жени са били подчинявани телесно, а впоследствие унижавани втори път, когато филмираната сцена на подчинението е била гледана и коментирана с охраната.

  Онези, които устояваха на това телесно обсебване, бяха насилвани "с двеста",
  по думите на самия Борисов."

 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3847 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Глупости.
  Др. генсек Живков отправя лабилни другари на друга работа.
  Освежава партията за достойно посрещане и преодоление
  на историческия пленум 10.11.1989.
  Той на верна си охрана знае как да плаща с ранА, кюлчета и кеш.

  До коментар [#73] от "palav_nik":

  Трифунов на инвалидната количка ли е алтернативата...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK