"Белезници, отрова и олово": комисията за ревизия завърши с нови сигнали и скандали от ГЕРБ

"Белезници, отрова и олово": комисията за ревизия завърши с нови сигнали и скандали от ГЕРБ

© Георги КожухаровКак се възлагат директни поръчки за милиарди в строителството на пътища, как се спасяват ВиК дружества, появата на неочакван свидетел на картел в Южна България с основен участник Иван Ангелов и сведения за чадър над неговата ферма за норки. Това представляваше откритата част на последното заседание на комисията по ревизия на управлението през последните 10 г. Всичко на фона на отново препълнена зала, почти непрестанни раздори на висок тон и обвинения за Народен съд и нов опит за саботаж от депутати на ГЕРБ. И днес, както и в петък, заседанието продължи дълго - над 6 часа, бе излъчено на живо от "Дневник", след което последва закрита част на която членовете на комисията обсъдиха как да процедират с получените сигнали.


На заседанието отново присъстваше по-голямата част на парламентарната група на ГЕРБ, което доведе до редица разговори на висок тон, както и пиарът на партията Никола Николов който непрекъснато комуникираше с депутатите и апострофираше председателя на комисията Мая Манолова.


От "Автомагистрали" не знаели къде да изпратят документите


Първата точка от дневния ред бе Изслушване на министъра на регионалното развитие и благоустройството относно дейността на "Автомагистрали" ЕАД, дейността на "Български ВиК холдинг" ЕАД и изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Членовете на комисията се интересуваха как "Автомагистрали" ЕАД изпълнява приоритетни обекти - например строежа на магистрала "Хемус", при положение, че не разполага с достатъчно техника за това, наема ли техника или използва подизпълнители и как се случва това без да се обявяват обществени поръчки. Петя Аврамова на практика не предостави исканата информация, а дебатът прерасна в терминологичен спор. На заседанието присъстваше изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев.
Беличев посочи, че исканата информация е огромна и в момента представлява 1.2 млн. страници, като засега е събрана 90% от нея. По думите му информацията не е изпратена, защото дружеството не е било информирано къде и как да я прати. В отговор Мая Манолова изрази учудване, че има директори на държавни фирми, които не знаят адреса на Народното събрание.


Според твърденията на членове на ревизионната комисия 87% от дейността на дружеството е отдадена на над 400 фирми подизпълнители без обществена поръчка на стойност от 4.7 млрд. лв.


Регионалният министър Петя Аврамова защити работата на "Автомагистрали", като подчерта, че компанията е получила договорите от АПИ възоснова на Закона за обществените поръчки чрез така нареченото вътрешно възлагане (инхаус) и е получила над 1 млрд. лв. аванс. "Компанията работи с 400 фирми, с които има договори за наемане на техника и доставка на материали. Това е обичайна практика в строителния бранш, всички фирми работят така", каза Аврамова. По думите й тези 400 компании не са "наши фирми", защото били голям брой. Според Манолова "Автомагистрали" нарушава Закона за обществените поръчки, след като без публични конкурси предоставя работа на подизпълнители.


По думите на Аврамова Законът за обществените поръчки не задължава държавното дружество да провежда обществени поръчки, а фирмите подизпълнители са избрани чрез конкурс по т. нар. "инхаус" възлагане. Членовете на комисията от останалите партии апострофираха, че явно една фирма с 3-4 члена управително тяло разпределя милиарди на строителни фирми. "На фирми, близки до властта", повтори на два пъти Мая Манолова, което предизвика незабавен и шумен отговор от страна най-вече на Тома Биков, който днес бе иззел ролята на най-гласовит представител на групата на ГЕРБ в комисията, която в петък изпълняваше Маноил Манев. "Комисията задава глупави въпроси. Безумно е, че искате толкова много информация. Комисията е работила глупаво", каза Биков.


Терминът "инхаус" предизвика дълъг дебат, след като Антоанета Цонева от "Демократична България" цитира думи на Томислав Дончев отпреди години, в които той казва, че този метод със сигурност няма да се ползва за възлагане строителство на пътища и че може да бъде използван само при различни видове поддръжка.


Мая Манолова обобщи, че три държавни дружества - "Автомагистрали", "Булгартрансгаз" и Българска банка за развитие (ББР), все още не са предоставили исканата от комисията информация и така нарушават закона.


"Чувам шум от щракане на белезници"


Заседанието продължи с изслушване на информация и въпроси по дейността на създадения неотдавна "Български ВиК холдинг" ЕАД. Спор в комисията по ревизията между депутати и ръководството на ВиК холдинга предизвика информацията за заеми, които той дава на закъсали ВиК дружества. Депутатът от БСП Румен Гечев обяви, че това е незаконно и чува силен шум от щракване на белезници. Забележката буквално взриви депутата от ГЕРБ Георг Георгиев, който с несекващи минути викове възрази срещу тази "присъда" и апелира комисията да не издава присъди.


Насред суматохата се чу въпрос от залата "Кой предложи Пеевски", а един от най-активните представители на ГЕРБ - Росица Кирова възкликна "Ее, стига де, хайде да си говорим за нещо друго'". Включи се и пиарът на ГЕРБ, подвиквайки на Мая Манолова да се държи прилично.


Директорът на холдинга Илиян Илиев обяви, че раздадените общо 83 млн. лв. на 6 дружества са регламентирани в Търговския закон като целта е да се стабилизират финансово, за да могат да усвоят 1.6 млрд. лв. по европроекти до 2023 г. На въпрос защо са дадени само на 6 дружества при общо 20, които са вече част от холдинга, Илиев посочи, че са дадени на тези, които са поискали, което предизвика бурен смях сред членовете на комисията, извън ГЕРБ.


Заемите холдингът дава от капитала си от 1 млрд. лв., с който бе създаден преди година. Идеята е в неговия състав да влязат държавните дялове от всички 28 ВиК дружества, към момента включени са 20 заради сложните процедури, обясниха от холдинга.


"След дългите курсове по право, сега по финанси", възкликна Димитър Главчев от ГЕРБ, поставяйки под съмнение компетентността на Мая Манолова и останалите представители на опозиционните на управлението в оставка партии.


Антоанета Цонева от "Демократична България" повдигна въпроса за купен от ВИК-Варна лек автомобил, на което и бе отговорено, че моделът "Ауди" А8 е по-евтин от чантата й. "Ако това е проблем, може и с метро да ходим, и пеша сме ходили", провикна се Тома Биков. Битовизмите продължиха, когато Иван Димитров от "Демократична България" се опита да усмири окупиралата микрофона Росица Кирова от ГЕРБ - "Така се карайте у вас на мъжа си", тя отвърна, че такъв няма и се поуспокои.


Току-що бе утихнал този скандал, когато следващият започна да набира сила. Тръгна от реплика на председателя Мая Манолова към пиара на ГЕРБ Никола Николов, който бе в залата и снимаше случващото се с телефон. Тя се подразни от това, но представителите на ГЕРБ в комисията отвърнаха, че и от другите политически сили организират стрийм, като дадоха пример с камера на "Има такъв народ", която е позиционирана точно зад Тома Биков, Маноил Манев и Дани Каназирева. На предишното заседание на комисията пиарът на ГЕРБ бе хванат да снима телефона на изслушвания агробизнесмен Светослав Илчовски и да праща снимки до медиите. По-рано по време на днешното заседание между Николов и Манолова отново имаше напрежение, като той й извика да се държи прилично по време на поредната ескалация на напрежение.


В цялата шумотевица думата взе бившият евродепутат Николай Бареков, който дойде на заседанието заедно с Волен Сидеров, но лидерът на "Атака" си тръгна бързо. Бареков, бивш журналист, след това евродепутат и сега отново журналист от "Афера", попита защо не се разглеждат внесени от него като гражданин 3 сигнала за "кокошкарски" кражби за 100 млн. лв. в Министерството на отбраната и на правосъдието. Той обвини Манолова в конфликт на интереси, защото не е внесла на заседание тези сигнали, тъй като съпругът й Ангел Найденов е бил в Министерството на отбраната. Тя отвърна, че сигналите са за период, когато министър е бил Красимир Каракачанов, а не съпругът й и предложи сигналите в комисията, които са около 100 да се обсъдят като последна точка в дневния ред. Обяви още, че тези сигнали са пратени до прокуратурата и държавната финансова инспекция.


Бареков обяви, че сигналите засягат не само вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, но и Христо Иванов, който докато е бил министър бил прекратил обществена поръчка. Освен това в сигналите влизала и кражба от евродепутата Радан Кънев и адвокатската му кантора.


Тома Биков от ГЕРБ също взе думата и пламенно критикува Манолова за това, че няма ясни критерии кои сигнали в какъв ред се гледат от комисията по ревизията.


"Техните методи са отрова и олово": влизането на тайнствения свидетел


Борислав Сандов от "Демократична България" обясни, че днес има внесен сигнал, който комисията не е могла да разгледа и затова обмисля да предостави възможност той да бъде представен. Тогава Георг Георгиев от ГЕРБ започна настоятелно да задава въпрос поканен ли е човек, който чака в Народното събрание, за да бъде изслушан и това не е ли против процедурата. Мая Манолова излезе от залата, последва я пиарът на ГЕРБ и Николай Бареков, а поредното напрежение възникна около все още анонимния свидетел. Въпросният човек, който бе обграден от репортерите, не пожела да се представи. Обяви, че чака да бъде поканен на заседанието, но не уточни от кого, посочи, че не познава Мая Манолова и ще говори за цялата икономика. Към медийния интерес се присъедини пиарът на ГЕРБ Николов, който попита свидетеля дали е подсъдим и за какво е разследван, което бе отречено. Последва и предположение за име - Младен Милков, също отречено и въпрос от кого е повикан човекът. На въпрос на "Дневник" защо така бурно реагира на свидетеля като част от работата на комисията, Николов отговори, че нищо не го притеснява.


В отсъствието на напусналата заседанието министър на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова Мая Манолова представи три схеми за източване на пари по програмата за саниране. Тя даде примера с конкретни договори от Бургас, но заключи, така е в цялата страна. Основен неин опонент при напускането на част от представителите на ГЕРБ се оказа депутатът от Хасково Делян Добрев, който в миналото бе и министър на икономиката. Според Манолова отклоняването на парите, които идват от националния бюджет, става като се представят за санирани подземни части на сградите, като се плащат 10% непредвидени разходи и като се плаща за дограма, която е била предварително оценена като добра и е ненужно да бъде подменена. Заключи, че в конкретните примери от Бургас при разплатени 1.324 млн. лв. отклонени по трите схеми са 484 279 лв. за един блок или общо по програмата, по която досега бяха отпуснати 2 млрд. лв. са отклонени 30%.


След това в точка разни дойде ред и на изслушването на неизвестния до този момент гражданин, поискал да говори. Дани Каназирева от ГЕРБ оспори, като каза, че не може комисията сама да си внася сигнали, на което Мая Манолова репликира, че ГЕРБ са си довели Николай Бареков. Влезлият преди малко в залата се представи като Павел Стоименов, собственик на "Агро Бел 2001", който обяви, че иска да говори за проблемите на своя бизнес и не само за корупция, а за неща, свързани дори с националната сигурност на страната. Заяви, че е сред най-големите земеделски производители.


Без да е гласувано как ще мине заседанието на комисията Павел Стоименов взе думата и разказа история, в която обвини съсобственика на "Градус"АД Иван Ангелов в нередности. Той посочи, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на земеделски картел, известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите. Посочи, че е бил извикан да му бъде съобщено да плаща рента, която е малка и ощетява собствениците на земи. Заради това, че не се е съобразил, са били запалени няколко къщи, една от които на негов и досегашен служител и офиси. "Викаха ме на килимчето, казаха ми, че ще намажа оловото. Техните методи са отрова и олово", каза Стоименов, но добави, че не се е съобразил и не се е виждал с Иван Ангелов. Обвини го обаче, че държи под контрол всички държавни органи в старозагорския регион и именно държавна институция го е принудила да свали рентите. "Вие сте патерицата на тези хора", обърна се Стоименов към Маноил Манев, депутат от ГЕРБ, избран от Стара Загора и бивш областен управител.


Стоименов съобщи също, че преди години същите хора са му откраднали по електронен път фирмата. Това е станало през 2014 г. Разказа, че после е помагал на много бизнесмени с подобна съдба да си върнат фирмите. Даде пример с италианец, който е дошъл да произвежда домати тук, но целият му бизнес е бил откраднат. Заключи, че затова много хора си държат парите в швейцарски банки и плащат за това, но не инвестират тук. Каза, че и той, и всички около него са гласували за ГЕРБ, но не харесва тези зависимости и ако имал само той проблеми щял да си мълчи и полека да си изнесе парите в чужбина, но не бил само той. "Не искам политик да сяда с престъпник или бизнесмен на една маса", каза Стоименов, но така и не боравеше с конкретни имена.


Като своеобразен адвокат на Ангелов в този момент се изживя журналистката Илиана Беновска, която започна да разпитва Стоименов дали е видял с очите си, че именно Ангелов е извършил палежите. Мая Манолова опита да озапти активизиралата се в този момент Беновска, от което последва реплика на пиара на ГЕРБ, че се отнема свободата на словото.


След Стоименов думата взе Петя Алтимирска, която отново намеси Иван Ангелов, който се оказа и собственик на ферма за норки. Тя разказа, че над фермата има политически чадър и съществува с покровителството на държавните органи.


Иван Ангелов не е изпратил допълнителни отговори до комисията


През миналата седмица на две заседания на комисията Светослав Илчовски упрекна Ангелов в корупция и изнудване. Сред част от въпросите към него бяха за сделката с фурми с ОАЕ и концесията на ловното стопанство "Витошко-Студена", за които Ангелов обяви, че не разполага с пълната документация и ще я представи допълнително на комисията. Минути преди края на заседанието днес Мая Манолова заяви пред "Дневник", че Ангелов не е предоставил никакви допълнителни документи.


Малко преди Мая Манолова да обяви, че членовете на комисията ще се съберат на закрито заседание, на което да решат дали да представят на журналистите документите от сигналите на бизнесмена Светослав Илчовски или директно да ги насочат към прокуратурата, пред нея говори Александър Чобанов. Той се представи като производител на български машини за гласуване. Според него обществената поръчка за доставката на машините е направена така, че да бъде спечелена от определена фирма.


Той обясни, че купените машини са стари, поне на 7-8 години. По думите му четците в тях са стари и затова са използвани карти, които се поставят вътре в машината. Според него при новите машини картата само се доближава до четеца.


"Човекът, който печели поръчките предварително знае за направената спецификацията, в която пише, че машините трябва да са старите карти четци", каза Чобанов. След него Манолова обяви, че е говорила с бившия евродепутат Николай Бареков, който по-рано също поиска да представи свой сигнал за корупция. Тя каза, че той ще дойде малко по-късно и затова през това време ще се проведе закритото заседание на представителите на комисията.


След него от пресслужбата на Манолова излязоха със съобщение - документите от г-н Илчовски ще бъдат изпратени на прокуратурата, европейската прокуратура, КФН, НАП, но няма да бъдат предоставени на медиите, тъй като се отнасят за търговски сделки. Документите доказват създаването на кухи обороти, които след това са вкарвани на борсата, обясни Манолова.


"В пет заседания Комисията по ревизията показа, че корупцията може да се осветява, а не само да се говори за нея. В комисията постъпиха близо 95 сигнала, които са изпратени приоритетно до КФН, НАП, КЗК, АДФИ, българската прокуратура, Европейската прокуратура, бъдещите служебни министри", коментира Манолова. Засега не е решено дали сигналите, извън тези на Илчовски, ще бъдат представени на медиите, отговориха от пресслужбата на "Изправи се! Мутри вън!" на въпрос на "'Дневник""

Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Аз доколкото помня от предишни изказвания на ГЕРБ, те признават (или поне Томислав Дончев), че корупция може би няма, но имало усещане в обществото, че има. Обаче лечението за корупция и за корупция е едно и също, а именно - повече прозрачност. Та как тези напълно законни "инхаус" възлагания помагат в борбата с усещането за корупция? И как са по-добре от прозрачни процедури?

  Не ме търсете преди обяд
 2. 2 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#1] от "tulup":

  лечението за корупция и за усещането за корупция*

  Не ме търсете преди обяд
 3. 3 Профил на Ганьо фюриозо балканико
  Ганьо фюриозо балканико
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Докъде я докара народе.. най-кресливите простаци да те управляват... Колкото повече викаш и крякаш - без значение какво - толкова по-нагоре си...

 4. 4 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Весело

  Малеее.
  Голяма простотия.
  Само докато четях репортажа и ми се възпалителни мозъчната ципа. Ужас.
  Накрая нищо не разбрах.

 5. 5 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Разстроено

  45-ия парламент - върха на простотията и наглостта!

  В спора се ражда истината!
 6. 6 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  45-ия парламент - върха на простотията и наглостта!
  —цитат от коментар 5 на Kakva_e_istinata


  Друго си е 44-ият ..... гумен печат на властта, стадо кротки и послушни овце, изпълняващи безпрекорно нарежданията на пастира ...

 7. 7 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":

  Щом Ви харесва такова дъно на тинята в политиката в този 9 дневен комичен 45-и парламент нямам думи. Пожелава Ви още един такъв след 2 месеца. Да Ви е честит!

  В спора се ражда истината!
 8. 8 Профил на Ганьо фюриозо балканико
  Ганьо фюриозо балканико
  Рейтинг: 21 Неутрално

  С тоя инхаус на всичките ни правят инфекция. Инвитро.

 9. 9 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 378 Неутрално

  С България е свършено!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  всичко е просто скандално - схемичка до схемичка, скандал до скандал

  ГЕРБавите депутати и мисирки понеже знаят това застанали на амразурата и се опитват да спрат всяка дума и разкритие

  ГЕРБ трябва да се разкара на 11 юли - ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА ОТСТРАНИМ МАФИЯТА

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 12. 12 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Весело

  Беше много забавно да се наблюдава истерията на ГЕРБеРЕБЯТАТА.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 13. 13 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  45-ия парламент - върха на простотията и наглостта!
  —цитат от коментар 5 на Kakva_e_istinata


  ама тя тая простотия от ваште ГЕРБави депутати само идва бе ГЕРБав трол

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 14. 14 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Гневно

  До коментар [#10] от "Darulio":

  Не разбирам защо ме причислявате в някакви блъскащи по банки, пищящи и ревящи? И ако обичате не ме наричайте изрод!

  В спора се ражда истината!
 15. 15 Профил на damned
  damned
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Едва ли има изненадани за схемите на властта (ГЕРБ + ДПС). Но има изненадани за това, че втори земеделски производител излиза с името си и поставя обвинения и документи. Това е много важно, защото една птичка пролет не прави, но две ....две е вече друго!

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  ""Викаха ме на килимчето, казаха ми, че ще намажат оловото. Техните методи са отрова и олово", каза Стоименов, но добави, че не се е съобразил и не се е виждал с Иван Ангелов. Обвини го обаче, че държи под контрол всички държавни органи в старозагорския регион и именно държавна институция го е принудила да свали рентите. "Вие сте патерицата на тези хора", обърна се Стоименов към Маноил Манев, депутат от ГЕРБ, избран от Стара Загора и бивш областен управител."

  Всички знаем за какво става на въпрос ! За съжаление, нещата са поне толкова трагични, колкото ги пишем във форума през последните няколко години ! ГЕРБ не са нищо друго, освен групировка за опраскване на бизнеса де що може !

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  45-ия парламент - върха на простотията и наглостта!
  —цитат от коментар 5 на Kakva_e_istinata


  Точно така!
  Неизмерима простотия и наглост от страна на ГЕП!
  Разследването трябва да се направи по документи, но не от нашата прокуратура, а от външни прокурори-експерти и тогава да чуем звукът на белезниците!
  Герберите смятат народа за набор от глупаци, на които всичко можеш да кажеш!
  Срам и позор!
  Наглост и безочие!

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#9] от "space35":

  " С България е свършено!"

  С България или с мафията на ГЕРБ ?

 19. 19 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Гневно

  До коментар [#11] от "ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА":

  Вие вече я отстранихте! Вместо да направите правителство избрахте пътя на отстъплението странно защо?

  В спора се ражда истината!
 20. 20 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":Щом Ви харесва такова дъно на тинята в политиката в този 9 дневен комичен 45-и парламент нямам думи. Пожелава Ви още един такъв след 2 месеца. Да Ви е честит!
  —цитат от коментар 7 на Kakva_e_istinata


  Определено ГЕРБ носят вина за това, защитавайки по недопустим начин Вожда. Страх ли ви е? Има защо.

 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Весело

  С България е свършено!
  —цитат от коментар 9 на space35

  Туй да не го е писала баба Ванга някъде!?

 22. 22 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  До коментар [#14] от "Kakva_e_istinata":

  Време разделно е - или подкрепяш свинщините на изродите на власт (все още), или се изправяш СРЕЩУ тях. Къде заставаш? Изрод ли си?
  Давай, ти си.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 23. 23 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  в правилника на следващия Парламент начина на работа на тези комисии трябва да се регламентира по-добре

  не могат депутати, които не са членове на комисията да се оставят да я блокират само и само за да избегнат показанията и разкритията за главната Мутра

  а какво прави това нещо Беновска там, тая кой изобщо я е пуснал в Парламента ???

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 24. 24 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3313 Весело

  Едва ли има изненадани за схемите на властта (ГЕРБ + ДПС). Но има изненадани за това, че втори земеделски производител излиза с името си и поставя обвинения и документи. Това е много важно, защото една птичка пролет не прави, но две ....две е вече друго!
  —цитат от коментар 15 на damned

  Птичките ще стават повече.

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  брей, д*ба й епиката дето настана... изтъпанчил се значи бай гербераста с илядото крепостни гласа да спасява народя от оня изедник бай Пилето, дето през главата на дедо буци напраи олиото три кинта баш за Гергьовден, м... че те както са я подкарали другариата, до Димитровден и светиня му ще излезе да свидетелства бе д*ба

 26. 26 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Др. Гечев, чувал шум от щракане на белезници! Дано да са неговите заради 1996/97.

 27. 27 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#15] от "damned":

  Там е работата, че няма документи.
  Де да имаше поне един. Ама няма.
  И затова може всичко да е вярно по десет, но не върши работа. Казал рекъл сме се наслушали 31 години. Ама голям кеф, че политическият опонент се гърчел. В техният вестник пък ще кажат тия от ДБ се гърчат. Луда работа.
  Порастете малко.

 28. 28 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  Едва ли има изненадани за схемите на властта (ГЕРБ + ДПС). Но има изненадани за това, че втори земеделски производител излиза с името си и поставя обвинения и документи. Това е много важно, защото една птичка пролет не прави, но две ....две е вече друго!
  —цитат от коментар 15 на damned


  Ама има ли изненадан от свидетелствата на Илчовски?
  Кой би застанал пред всички с лицето си и името си, ако не говори истината?
  Трябва всички засегнати да се изправят и да говорят – само така може да се смачка мафията ГЕрП!

 29. 29 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Отразяването от Гневник на фарсовете на Лая е дъ-но-то.

 30. 30 Профил на iradev
  iradev
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Инхаус далавера - най-краткото определение за управлението на Герб. Дано тази "обществена" поръчка най-после да приключи.

 31. 31 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Отразяването от Гневник на фарсовете на Лая е дъ-но-то.
  —цитат от коментар 29 на smotlixx


  Нима? Боли ли от истината?
  Бягай в пик, докато Недялко не е сменил плочата.

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Трябва всички засегнати да се изправят и да говорят
  —цитат от коментар 28 на Alexander97


  Освен да говорят, на лилавите талибани доказателства не им ли трябват? Или те,по примера на сталинските тройки, мислят да я карат по революционна целесъобразност?

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

  ".....Само докато четях репортажа и ми се възпалителни мозъчната ципа. Ужас.
  Накрая нищо не разбрах."


  При вас неразбирането е нормалното ви състояние ! Поне откакто сте в този форум ! Не само " накрая" ! Но няма лошо ! ВЕрвайте ! На групировката !

 34. 34 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Какво очаквате от патешките глави? Абсолютни лаици, невежи във всяко отношение, невменяеми, се изживяват като прокурори, съдии и ментори на народа. Ами начело им е една доказана аферистка, известна с прозвището Костинбродска, същата, която някои познават и като Галева, същата, която е с не идентифициран психически статус и поразително намекваща за човек без елементарно достойнство и срам. Не бях гласувал, но този път отвращението от махаленското им представление ще ме заведе до кварталната секция с напълно изяснен избор.

 35. 35 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  Отразяването от Гневник на фарсовете на Лая е дъ-но-то.
  —цитат от коментар 29 на smotlixx


  Не защитавам Мая.
  В случая си върши раотата.
  Ако тя е дъното, то ГЕрП е върха на кражбите!

 36. 36 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Явно стана,че ГЕРБ не са никаква партия а са глутница зверове,които имат само една цел,да ръфат тялото народно,до като го умъртвят.Съд и затвор за всички заемали високи постове в Държавата по време на 12 годишното управление на ГЕРБ и коалициите,обиращи трохичките от софрата им.

 37. 37 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Разстроено

  До коментар [#13] от "ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА":

  Точно мен наричате Гербав трол аз, който от 1991 година гласувах само за синя идея, за ДСБ, за Синя коалиция, за Реформаторски блок и когато прозрях безсмислените думи и действия на уважаваните от мен Иван Костов, Радан Кънев и най-вече личното ми познанство с Атанас Атанасов, който взе с охота службичка в "Информационно обслужване" след изборите 2009 година чашата преля и спрях да гласувам по принцип. Изобщо не ме вълнува нито ГЕРБ, нито която и да е партия аз гласувах с бюлетина 31. Истината е, че това, което се случи в 9 дневния 45-и парламент определено е дъното на тинята. Интересно ми е какво ще сътвори 46-я парламент, но да сме живи и здрави ще видим скоро. И не мога да си обясня какво удоволствие Ви доставя да обиждате безразборно и да слагате злобни етикети?

  В спора се ражда истината!
 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1022 Весело

  Малеее. Голяма простотия. Само докато четях репортажа и ми се възпалителни мозъчната ципа. Ужас. Накрая нищо не разбрах.
  —цитат от коментар 4 на Да вярваме на истината


  То само с ципа не става!

  Имало едно време ссср...
 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Весело

  До коментар [#32] от "uvtest":

  Елементарна предизборна кампания.
  Даже не е интересна. Ама много елемевтарна. Ще видим колко гласове ще донесе на Мая и ДБ.
  Славчовите хора си мълчат.

 40. 40 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Няма такъв цирк. Все едно са в кръчмата.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Тази комисия беше голям резил. Ако представата на тези хора за парламентаризъм е това, са достойни за съжаление. Хайде за левите и анархистките партии, това поведение е донякъде разбираемо, но ДБГ дъжат отговори как се набутаха в коалиция с Движение 21 и Единната народна партия, както и ДСБ, как се оказаха в коалиция с Да България и Зелената партия!?

 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Весело

  До коментар [#33] от "samoedin":

  Аз вярвам на себе си:)
  Вие вярвайте някой да ви оправи.

 43. 43 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Кой би застанал пред всички с лицето си и името си, ако не говори истината?
  Трябва всички засегнати да се изправят и да говорят – само така може да се смачка мафията ГЕрП!
  —цитат от коментар 28 на Alexander97


  муахахах, че те точно тези чиченца "свидетелите" са Герб бе селски... я оди поразпитай из центъра ба юнивърса на Маноил Манев синчето с какво се занимава хахах... сега остана и Стоманярски да се оплаче, как баба Аврамова го е насилвала, а бате Живко да тръгне да му носи портокали хахах

 44. 44 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Съд и затвор за всички съучастници "бизнесмени "участвали в разграбването на Държавата и на частния бизнес.

 45. 45 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Неутрално

  До коментар [#22] от "Darulio":

  Вие се държите като отявлен Сталинист. Не ми давайте съвет къде да заставам и срещу кого. Аз искам да имам повод да застана до някой не срещу някой. За съжаление такива за мен няма.

  В спора се ражда истината!
 46. 45 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  . И не мога да си обясня какво удоволствие Ви доставя да обиждате безразборно и да слагате злобни етикети?
  —цитат от коментар 37 на Kakva_e_istinata


  Защо се учудваш? Липса на култура, на възпитание, на елементарно умение да общуват с опонента.Типични болшевики, свято пазейки завета на Ленин:" който не е с нас, е против нас".

 47. 47 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Ако се абстрахираме от просташкото поведение на гербиджа и непрестанните опити за бламиране, мога да кажа че тази комисия свърши повече работа отколкото всички комисии в предния парламент успяха да свършат за 4 години. Иначе тролчета вие си плюйте колкото си искате. Само доказвате какви сте всъщност.....

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2447 Неутрално

  "Белезници, отрова и олово": комисията за ревизия завърши с още сигнали и скандали

  Големите скандали предстоят!
  При Кьовеши!
  От ГЕрП нищо не ме изненадва!

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alexander97":

  "Не защитавам Мая.
  В случая си върши раотата.
  Ако тя е дъното, то ГЕрП е върха на кражбите!"

  Честно казано, не очаквах от една жена да се изправи срещу цялата герберска глутница, да ги извади от равновесие и да им гледаме слюнките, хвърчащи от озъбените им усти, в отчаяни опити да заглушат работата на тази комисия ! Поздрави за смелостта и енергията на Мая !

 50. 50 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Весело

  До коментар [#37] от "Kakva_e_istinata":

  И Биков така, и Антон Тодоров, и Дани Кирилов, и Митев, Каназирев... Няма значение за кого сте гласували - всички ги е срам, че сте били техни гласоподаватели и не биха искали да се асоциират с такива.
  Иначе не вярвам нито на дума на изписаното от теб. На амбразурата си с цел и приказваш приказки, колкото да залъжеш по-лековерните.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 51. 51 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  [quote#32:"uvtest"][/quote]

  Наистина ли мислиш, че няма доказатество? И че ББ и шайката му са чисти като сълзица? Може това, което се случва, да е грозно, но е полезно. Време е ГЕРБ да освободят пространството за истинска дясна партия.

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Неутрално

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

  За щастие ерудити, бизнесмени и въобще хора с безкрайна експертиза с нищо не са застрашени от "ми се възпалителни мозъчната ципа".

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  До коментар [#43] от "extraCACA":

  Изброените някакви ортаци на управляващите ли са?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 54. 54 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Разстроено

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":

  Защо се връщате към 44-ия парламент? Имаше 45-и и той нищо продуктивно не направи. С изключение на Важния свидетел Илчовски, който видял лично кюлчетата, а на следващия ден каза, че ги видял на снимка. Велико нещо сътвори 45-я парламент - Браво!

  В спора се ражда истината!
 55. 55 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 237 Неутрално

  5 милиарда се разпределят без обществени поръчки, доказано и признато от всички.

  Има ли поне един човек в държавата, който да вярва, че не са дадени на фирми близки до властта?

 56. 56 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално


  Баси, Беновска, Дудука ...
  Баси тинята, баси !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Неутрално

  До коментар [#20] от "Vesselin Velkov":

  Изключително несериозно и бих казал трагично е да обвинваш някакви си измислени 75 депутата, че са провалили нещата. Там имаше още 165, които абсолютно нищо не направиха. И както и да извъртате нещата хората видяха какво се случи в тази пародия 45-и парламент.

  В спора се ражда истината!
 59. 59 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Наистина ли мислиш, че няма доказатество?
  —цитат от коментар 51 на Vesselin Velkov


  Веско,какво значи да "мисля , че няма доказателства"? Всички нормални хора видяхме, че такива НЕ БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ. Ти видя ли такива, или и на теб, както и на останалите талибани им стига вяратя?

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#37] от "Kakva_e_istinata":

  "Точно мен наричате Гербав трол аз, който от 1991 година гласувах само за синя идея, за ДСБ, за Синя коалиция, за Реформаторски блок и когато прозрях безсмислените думи и действия на уважаваните от мен Иван Костов, Радан Кънев и най-вече личното ми познанство с Атанас Атанасов, който взе с охота службичка в "Информационно обслужване" след изборите 2009 година чашата преля и спрях да гласувам по принцип. Изобщо не ме вълнува нито ГЕРБ, нито която и да е партия аз гласувах с бюлетина 31. Истината е, че това, което се случи в 9 дневния 45-и парламент определено е дъното на тинята. Интересно ми е какво ще сътвори 46-я парламент, но да сме живи и здрави ще видим скоро. И не мога да си обясня какво удоволствие Ви доставя да обиждате безразборно и да слагате злобни етикети?"

  Въх горкичкият ! Очаквах да кажете, че сте самия Христо Иванов от ДБ, дошъл да защитава истината, безкористно, от все сърце, като колегата ви, дето му се възпалила "ципата"от.........мислене и накрая нищо пак не разбрал !😂😂👍

 61. 61 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Кой е оторизирал НС да прави тия циркове?
  Такива циркове се правеха в една друга епоха - след 44та година.
  Знаем какъв беше резултата.
  Днес в демократична България това е ПОЗОР.
  Има си прокуратура.
  Един месец не се заниманваха с каквото трябва, увеличаваха си заплатите , избраха НЕ по правилника Председателката на НС, и слушаха глупостите на Мая, Дончева и Тошко.
  И днес продължават като зомбирани.
  Няма ли един човек със здрав разсъдък в това НС??

 62. 62 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#32] от "uvtest":

  Всичко по реда си, спокойно. Доказателствата ще се появят при служебния кабинет - сега просто вдигнаха топката на Президента, той ще я отиграе.

 63. 63 Профил на soundform
  soundform
  Рейтинг: 335 Любопитно

  Такива изцепки (комисията с нейната цялостна дейност) като нищо ще помогнат на някои партии, които в момента са извън парламента, да си подобрят резултата.
  Всеки, който е гледал и днес, и предишните заседания, може да си изгради лично мнение.

  lost & profound
 64. 64 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#45] от "uvtest":
  Друго си е депутатите да са безделници, протестиращите толупи и некадърници, ПКП, прост летец и т.н. Това не е го пише във Винету... дори и в третия том, който разбрахме е липсвал от библиотеката в Банкя...

 65. 64 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 94 Неутрално

  До коментар [#50] от "Darulio":

  Колко пъти да го казвам - гласувах с бюлетина с номер 31 какво повече да Ви обяснявам? Никой не ме е убедил, че ще направи нещо добро и продуктивно. Лесно е на думи, съвсем различно е на дела. Вижте Краля на Чалгата какво направи скри се и погази обещаното. Не се гневете толкова много няма да можете да заспите.

  В спора се ражда истината!
 66. 66 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  С България е свършено!
  —цитат от коментар 9 на space35  С Шайката свършваме, а България се възражда !
  Я да ви видя, как ще крещите, блъскате и създавате паника на сакралното число 11-ти юли !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 67. 67 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Весело

  До коментар [#61] от "cpl40723722":

  Прокуратурата е заета да лови цигари без бандерол и да разбива селски казани. Явно си изпуснал включванията на живо на Гешев.

  После следват са фалшиви опорки, които можеше и да вървят в ПИК, ако Недялко не беше изключил коментарите, понеже не иска да си личи народът колко обича герб.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  протестиращите толупи и некадърници,.
  —цитат от коментар 64 на atag


  Тук не мога да не се съглася с теб.Партиите на протестиращите влязоха в Парламента и той счупи всички рекорди.Едвам издаяни един месец.

 69. 69 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1073 Весело

  До коментар [#64] от "Kakva_e_istinata":

  Я! И аз гласувах за 31, егати съвпадението! Ти за кого беше - за Давид или за Пламен?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  До коментар [#53] от "Darulio":

  сенсей Манев отколе си е депутат от герпчето, синчето му си му е синче, "селянин", както стана модерно да му се вика, Стоманярски, дето коли и беси из селата там е шефчето на строителния контрол на бате Живко, а както се чува - и на другарката Аврамова, дъмито на регионалния министър, пък бате Живко - той си е в изпълкома на герпчето и по съвместителство - кмет на СЗ, първенец в усвояването на тъпотиите на другарката Йордечка

 71. 71 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#20] от "Vesselin Velkov":Изключително несериозно и бих казал трагично е да обвинваш някакви си измислени 75 депутата, че са провалили нещата. Там имаше още 165, които абсолютно нищо не направиха. И както и да извъртате нещата хората видяха какво се случи в тази пародия 45-и парламент.
  —цитат от коментар 58 на Kakva_e_istinata


  165 бяха против ГЕРБ. И щяха да са като орел, рак и щука, ако имаше правителство. По-добре на нови избори. Ако имаме късмет, ГЕРБ няма да имат и 10%. Плъховете бягат от потъващия кораб. Знаеш го, нали?

 72. 72 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Гледах заседанието до около 18 часа, страшна работа е. Нагли, прости ... че и масово с телосложение на сумо борци са герберите, не знам защо.

  Когато попитаха за автомобила, купен от ВИК Варна и даден за ползване, онзи нагец с вид на мутра, каза че Ауди А8 на десет години струвало колкото чанта, било амортизирано, изобщо все едно 20 годишен "нов внос" на таралясник. Той с мъка на сърце се возел в тази кола, ама какво да се прави, като не може да му купят нова.

  Едно е да знаеш какви са се намърдали в управлението на страната, друго е да ги видиш на живо. Не е за разправяне, схемите, наглостта ...

  При откраднати няколко милиарда за десетина години, как няма да скачат на амбразурата, та дори средно ниво кадри и бизнесмени на ГЕРБ са станали милионери.

  ...

  И за норките. На миналото заседание се говореше за труповете на норките, как са се чудели къде да ги заровят. Ама е така, когато няма екарисаж в страната. Фалираха го, а сега ...

  И прочетох че Петя Алтимирска е взела отношение към фермата за норки. Тя бе страхотна мацка преди да стане веганка и активистка. Да е жива и здрава жената.

  preklara rara
 73. 73 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Някъде в спечелените обществени порэчки от фирма Х регистрирана преди месец от обявянето на поръчката участват и банки.
  С кое проучване в дейността, която никога не са упражнявали на тези фирми са им отпускани милиони пари?

 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  [quote#45:"uvtest"][/quote]


  « Какво се учудваш ? Липса на култура, възпитание ... «


  Ами точно това беше Шайката, колчем се добере до комисията на Манолова, плюс зверския страх от белезници !
  За какъв х*й са там Беновска и Дудука ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Друго си е 44-ият ..... гумен печат на властта, стадо кротки и послушни овце, изпълняващи безпрекорно нарежданията на пастира ...
  —цитат от коментар 6 на Alex Ivanov


  И начело - ПКП Караянчева, Марешки, Далавери Симеонов.

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  "Белезници, отрова и олово": комисията за ревизия завърши с още сигнали и скандалиГолемите скандали предстоят!При Кьовеши!От ГЕрП нищо не ме изненадва!
  —цитат от коментар 48 на Alexander97  Не само при Кьовеши, но и в 46-я парламент . Това което става днес е само репетиция към онова което ще става след 11-ти юли . Към тази комисия имам само една забележка - в нея да присъстват и вземат отношение ЕДИНСТВЕНО ЧЛЕНОВЕТЕ - всички останали простаци и мутри - АУТ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  има директори на държавни фирми, които не знаят адреса на Народното събрание
  _______________________
  Всички такива са високо платени, да не говорим какви съмнения има, че като делят баници за милиарди със специално подбраните подизпълнители също подяждат сиренцето!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 78. 78 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  [quote#76:"niksan1"][/quote]

  Напълно съм съгласен. Предстоят интересни седмици и месеци. Ех , ако имахме истинска прокуратура... Но и това ще стане.

 79. 79 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  И за норките
  —цитат от коментар 72 на edin slep


  е да, магистралата от Чирпан до СЗ най-изненадващо вече не мирише на леш... ама пък да не ти се случи да се пораздушиш из селата... абе, накратко - трайте си за норките, че на ония там само някоя холера им липсва

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#61] от "cpl40723722":


  « Такива циркове се правеха след 44-та година ... «


  Тогава наред с т. н. « народен съд « и организираните циркове, ТИХОМЪЛКОМ БЯХА ЛИКВИДИРАНИ ОКОЛО 30 000 българи, елитът на нацията .
  Днес ( пардон, след 11-ти юли ) ще започнат да действат и подсъдимите скамейки .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#32] от "uvtest":

  Сигурно дори за убийство могат да ви осъдят само и единствено с показанията на свидетели и косвени доказателства. А тук дори не става дума за присъда, а дали да се прави обстойна проверка

  Не ме търсете преди обяд
 82. 82 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#68] от "uvtest":

  Основна заслуга за краткия живот беше липсата на кабинет шофер 4. А това се случи, защото коалиционните партньори ГЕРБидж, ДПС и БСП не рекоха да се прегърнат, както в предното народно събрание. Не може да си победител на изборите, да си най-подготвения, пък да не съставиш кабинет - това не е отговорно.
  А и ГЕРБидж какво се правят на ощипани моми - шофера студения резерв даде на Доган, удълбочава му пристанището на ТЕЦа с държавна пара, а не го покани за разговори за кабинет, а само се караше на хората по гащи от мазето в Банкя...

 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Няма по-голяма глупост да се държиш като селска махленка на пазар с надеждата, че ще заглушиш останалите. Подобни мутро-милиционерски трикове водят точно до обратните резултати. А такъв жалък екземпляр като Тома Боклуков, бранещ като Матросов криминалната мутра, отдавна не бях виждал в цялата му прелест.

 84. 84 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  До коментар [#80] от "niksan1":

  Герберите сега ще се изкарат жертва на партизаните, слезли от гората и направили ревизии на кражби и разпродажби!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 85. 85 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Уфф, най-накрая да идва военното правителство и 7/8, че да ни спасят от корупцията...

 86. 86 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Няма по-голяма глупост да се държиш като селска махленка на пазар с надеждата, че ще заглушиш останалите. Подобни мутро-милиционерски трикове водят точно до обратните резултати. А такъв жалък екземпляр като Тома Боклуков, бранещ като Матросов криминалната мутра, отдавна не бях виждал в цялата му прелест.
  —цитат от коментар 83 на antonio_vivaldi


  Тома Биков знае, че няма никакво политическо бъдеще вън от ГЕРБ. И е като Матросов на амбазурата. Е, надявам се, че скоро ще дойде време, когато няма да го виждаме.

 87. 87 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 483 Весело

  80 коментара и никой не се усети, че на изслушването не е Илиан Илиев, а Иван Иванов. Хаджийски явно има некакъв фетиш към Мая, толкова слатно и следва ммисълта. В цялата вакханалия, липсва основният акцент, който е явно закононарушение в тази дописка, а той е загробването на одраните норки.
  Липсва също, че така доработения ЗОП е творение и на РБ, после кой им срал в гащите,
  Иво Мирчев накрая да вземе да се гръмне , а не прави циркове в парламента. Поне имам доста добра зрителна памет и да не се прави на магарето като тръбач на горския полк(учеше се в първи клас периода 85-87ма).
  Мая го играе клсическо мюре, явно е мислено доста през годините и не в България, как точно да се прескочи ГЕРБ, без да се оставят каналите за източване на бюджета...евала

 88. 88 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 483 Неутрално

  80 коментара и никой не се усети, че на изслушването не е Илиан Илиев, а Иван Иванов. Хаджийски явно има некакъв фетиш към Мая, толкова слатно и следва ммисълта. В цялата вакханалия, липсва основният акцент, който е явно закононарушение в тази дописка, а той е загробването на одраните норки.Липсва също, че така доработения ЗОП е творение и на РБ, после кой им срал в гащите, Иво Мирчев накрая да вземе да се гръмне , а не прави циркове в парламента. Поне имам доста добра зрителна памет и да не се прави на магарето като тръбач на горския полк(учеше се в първи клас периода 85-87ма). Мая го играе клсическо мюре, явно е мислено доста през годините и не в България, как точно да се прескочи ГЕРБ, без да се оставят каналите за източване на бюджета...евала
  —цитат от коментар 87 на limbize


  *без да с епипат каналите за точене на бюджета.

 89. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2564 Любопитно

  Барека да не се явява на избори заедно са Волен?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 90. 90 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Bulgaria se subujda I trugva napped! Nie go zaslujavame

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Виждам как доверието в ГЕРБ се топи като ланския сняг.

  Мутрите
  сами си го направиха
  като се самозабравиха!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#85] от "palav_nik":

  Ти днес стой пред телевизора и слушай внимателно какво ще ПРОЧЕТЕ вожда ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Българските земеделци, вместо да си работят и получават фондове от ЕС, са им спретнали реалност като в мексикански картел... Срам!

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#68] от "uvtest":

  Нали сте победители. Защо не управлявате страхливци гербави???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 96. 96 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  Голямо и радостно оживление е обзело теменужено-розовата торсида. Радват се като че ли са спечелили изборите. Абе аланкоолу, кой ще повярва на костинбродските напъни на Мая Манолова. Дори и някой да е обърнал внимание (освен хардкор хейтърите) кой ще повярва на Мая. До след една седмица всичко ще е забравено.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#96] от "emil":

  Ти леж на тази кълка.
  Ако знаеш какъв е отзвука сред хората свят ще ти се завие.

  Но нищо ,-
  ти си вярвай
  на вожда
  който с 200
  те Разхожда!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK