На живо

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Георги КожухаровПрезидентът Румен Радев съобщи състава на служебното правителство днес. Премиер ще е ген. Стефан Янев, а церемонията по предаване на властта е предвидена за утре.


Със свой указ държавният глава назначи и новия състав на ЦИК с председател Камелия Нейкова, кандидатура на "Има такъв народ". Задачата на комисията е организацията на предсрочните избори, които вече официално са насрочени за 11 юли.


Днес бе проведено и национално събрание на ГЕРБ. На него бе сменен част от ръководния състав на партията. Очаквано Димитър Николов и Йорданка Фандъкова вече не са зам.-председатели, а на тяхно място бяха избрани Даниел Митов и Томислав Дончев. Лидерът Бойко Борисов обясни, че това е курс към ясно позициониране в център-дясно.
Малко преди началото на заседанието стана ясно, че София има нов зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности", като Мирослав Боршош заменя Тодор Чобанов.


Проследете развитието на събитията и политическите коментари в хронологията.

Правителството на еднокнижниците оряза бюджета за култура, възмути си Минеков

Велислав Минеков

© Юлия Лазарова

Велислав Минеков


Българската култура се намира в изключително тежка криза, поне двойно по-тежка отколкото, в която и да е друга държава от ЕС, написа в профила си във "Фейсбук" определеният за министър на културата скулптор Величко Минеков. Обяснението му за това, че културата на България се намира в тежка изолация е липсата на реформи в държавните културни институции, традиционно ниския национален бюджет за култура, липсата на Национална стратегия, неглижирането и мизерното финансиране на независимия културен сектор. "Като капак на всичко правителството на еднокнижниците от ГЕРБ оряза бюджета за култура за 2021", възмущава се творецът.
.
"Въпреки Министерството на културата в Националния план за възстановяване ще има проект за култура. Той има дългосрочна визия, защото мисията му ще бъде да извади съвременната българска култура от изолацията, да подкрепи създаването и разпространението на съвременна българска култура, да осигури достъп на българската публика и представянето ни в Европа и по света. Имаме два месеца. Чудеса не са възможни, но ще гарантираме нормалност. Ще бъде потърсена отговорност за корупцията, грабежа и щетите върху националната култура и публично представена", заявява следващият министър.


Дончева: Нравите на ГЕРБ са се просмукали и в опозицията

Татяна Дончева

© Юлия Лазарова

Татяна Дончева


"Ние не знаем мащаба на това, с което се е сраснал ГЕРБ" - това заяви зам.-председателят на 45-тото Народно събрание Татяна Дончева в интервю за предаването "Алтернативата" на ТВ1. Тя подчерта, че установяването на това е и едно от основните предизвикателства пред служебното правителство, чийто състав беше обявен днес.


Според нея навлизането на ГЕРБ в държавната администрация е много дълбоко, а нейните триседмични впечатления от престоя й в парламента след 10-годишно прекъсване, когато беше депутат от БСП, са я довели до "откритието" до каква степен налаганите от ГЕРБ нрави са се просмукали в българския парламент. "Аз съм свикнала да работя с хора като акад. Сендов, проф. Корнезов, Йордан Соколов, Гиньо Ганев", изреди тя имената на покойни председатели на Народното събрание.


Според нея правилото на ГЕРБ, че мнозинството решава всичко, вече се е просмукало и в опозицията, и в частност в БСП. "Десет години са попивали тези нрави и смятат, че нямат никаква опора в юридическите основания, а че противодействието е във физическата сила. Когато не мине на тяхната, те излизат, окупират средата на залата, случват се сцени, непознати в миналото", отбеляза Дончева.


"Ако някой е потресен от високия интелект на едрия бизнес, може да се запита какъв е кръгът на министър-председателя, щом е твоята среда, какъв си ти?! възмути се тя.

Христо Иванов: Тепърва ще говорят хора, мачкани от управляващите

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


Изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че предстои ГЕРБ да се сблъскат с много пари на олигархията, изправени срещу тях, е израз на съзнаването, че тепърва предстои да заговорят хора, които са били мачкани от управляващите, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Алтернативата" по ТВ1. Той припомни думите на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, че е чакал времето на управляващите да мине и прогнозира, че и други ще заговорят.


"Мина времето на Борисов и той по-добре от всички си знае приятелчетата. Сега приятелчетата изскочиха. Това няма да е красива гледка, както не беше красива гледка и спорът между двамата (Илчовски и Иван Ангелов - б.а.). Това е ГЕРБ, тези хора те са ги създавали, подхранвали, доили, щавили със своите прокурори, със своята НАП, със своите кметове. И сега тези хора въстават, започват да говорят, да се спъват в собствените си неумения да говорят, да изказват истината за ГЕРБ.


Скелетите излизат от гардероба, хлебарките излизат изпод килима.


Христо Иванов,

Съпредседател на "Демократична България"


"Тези 10 години са 10 години на един зле прикрит криминалитет, който само благодарение на нежеланието на прокуратурата в България не се разплете. Аз затова толкова настоявам на реформата в прокуратурата, защото от прокуратурата зависи от тази цялата мътилка да отдели зърното от плявата, да каже къде е истината и да отговори на въпроса кой е отговорен за това", добави Иванов.

Манолова е изпратила на служебните министри сигналите до комисията

Мая Манолова

© Юлия Лазарова

Мая Манолова


"Изправи се! Мутри вън!" ще даде оценка на служебния кабинет, след като види каква е степента на ангажираност на министрите в него със сигналите, с които се занимаваше Комисията по ревизия. Това обяви председателят на ПГ на обединението в 45-ото Народно събрание Мая Манолова.


Тя съобщи, че тази сутрин сигналите, получени в комисията, са изпратени до служебните министри.


"Очакваме ревизията да продължи този път от служебните министри. Това е едната задача според "Изправи се" на служебния кабинет - цялата истина за управлението на Бойко Борисов и цялата истина затова как са харчени парите на българските граждани" , каза Манолова.

Според Захариева бъдещият финансов министър няма представа от ресора си

Екатерина Захариева

© Юлия Лазарова

Екатерина Захариева


Асен Василев няма абсолютно никаква представа от финансите в държавата, заяви в интервю за Би Ти Ви външният министър в оставка Екатерина Захариева по адрес на предложения за финансов министър в служебното правителство, което ще встъпи в длъжност утре. Възпитаникът на Харвард Василев беше служебен министър на икономиката в служебното правителство с премиер Марин Райков, в което Захариева беше служебен министър на регионалното развитие. Дано не влоши финансовата стабилност, постигана през годините, каза Захариева по адрес на Асен Василев и изрази надежда, че заместниците му ще са хора от системата и ще знаят нещата в министерството. Според Захариева това, че Василев е бил в частния сектор, не значи, че за три месеца ще успее да се ориентира в коридорите на министерството.


За следващия външен министър Светлан Стоев Захариева каза, че е дипломат от кариерата и че го чака трудна работа при организирането на гласуване в чужбина с машини. Тя повтори възраженията си срещу промените в Изборния кодекс като подчерта, че е трябвало да разсейва недоумението на колегите си в Брюксел от това, че е възприето само машинно гласуване. "Трудно ми беше да обясня, няма демократична държава в света, която забранява гласуване на хартия", каза Захариева.

Десислава Ахладова ще се върне на работа като съдия

C 8 глaca "зa" cpeщy 3 "пpoтив" Cъдийcĸaтa ĸoлeгия нa BCC възcтaнoви пpaвocъдния миниcтъp в ocтaвĸa Дecиcлaвa Axлaдoвa ĸaтo cъдия в Aдминиcтpaтивeн cъд – Coфия-oблacт, съобщи "Дефакто". Peшeниeтo щe вaжи oт oбнapoдвaнeтo нa yĸaзa зa нaзнaчaвaнe нa cлyжeбeн ĸaбинeт.


Миналата седмица Ахладова подаде молба, с която искаше да бъде назначена на длъжност в административния съд в София област, а не в този в Перник, където е работила до постъпването й в министерството. В момента и в двете съдилища няма свободен щат. На нa плeнyмa нa BCC в чeтвъpтъĸ щe бъдe пpeдлoжeнo дa се paзĸpиe щaтна длъжност в административния съд София област зa бившия миниcтъp.


Peшeниeтo нa мнoзинcтвoтo oт ĸaдpoвицитe бe oчaĸвaнo, "пpoтив" глacyвaxa Лoзaн Πaнoв, Aтaнacĸa Дишeвa и Oлгa Kepeлcĸa с мoтива, чe мoлбaтa нa дeйcтвaщия миниcтъp в ocтaвĸa e пpeждeвpeмeннa, нe ca нacтъпили пpeдпocтaвĸитe в зaĸoнa и paзглeждaнeтo й тpябвa дa ce oтлoжи. По време на дебата се стигна и до обсъждане на работата й и какво е свършила Ахладова на поста до момента.

Политическите партии за промените в ръководството на ГЕРБ

Като "предсмъртни конвулсии" и "измиване на лицето" - така депутатите от "Изправи се! Мутри вън!" и "Демократична България" Николай Хаджигенов и Ивайло Мирчев коментираха рокадите в ръководството на ГЕРБ, които бяха направеи по-рано днес на Националното събрание на партията. На него бе гласувано освобождаването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов от постовете им като зам.-председатели на партията и назначаването на тяхно място на вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и неосъществения кандидат за министър-председател Даниел Митов.


Според Ивайло Мирчев от "Демократична България" независимо от направените промени, ГЕРБ ще продължи да бъде токсична партия, която няма да бъде приемлив партньор за новите партии в Народното събрание.


"Трябва самия Борисов да подаде оставка, да бъде разследван, а не да се опитва да се преражда като маха най-излишните си заместници. Най-голямата му грешка е, че много отдавна не подаде оставка и не остави страната да продължи по нов път.", коментира пред Дневник Ивайло Мирчев.


Според Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" Борисов никога не е имал верни ходове. "Каквото и да направи, вечно е грешка. Това са предсмъртни конвулсии, които се наблюдават при ГЕРБ. Борисов се опитва неистово да оцелее още две мигвания",


От БСП, ДПС и "Има такъв народ" отказаха да коментират както промените в ръководството на партия ГЕРБ, така и изявлението на Бойко Борисов в края на събранието.

С назначаването от утре на служебно правителство от президента Румен Радев отпада въведеният от 45-ото Народно събрание мораториум върху концесии, сделки и назначения, припомня БНР. Неговото действие беше обвързано с избора или назначаването на нов кабинет.


С мораториума, който ГЕРБ атакува пред Конституционния съд, бяха засегнати правомощия и на други власти.


За повече от две седмици бяха замразени изборите и преназначенията в съдебната система.

ГЕРБ атакува Радев за скрита декларация срещу Русия

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Скрийншот Фейсбук/ПП ГЕРБ


Новоизбраният за зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов направи първото си изказване пред партийния актив.


"Пред България и Европа стоят тежки геополитически предизвикателства. Чертаят се тежки геополитически разделения. ГЕРБ и България трябва да заема ясни позиции. Позициите и принципите ГЕРБ заявява и с моята номинация. Понеже говорим за това, на мен ми направи впечатление нещо от вчера. Вчера имаше среща във формат Б-9 в Букурещ, в който държавите-членки на НАТО от източния фланг обсъдиха предизвикателства пред сигурността на членките. На срещата беше приета декларация, участвал е и президентът Румен Радев. Видяхме прессъобщение, което не съдържа духа и сърцето на приета декларация. Президентът е скрил декларацията, но и опитва да играе на мошеническа игра "тука има-тука няма" с геополитическите позиции на България", каза по време на събранието на партието Митов.


"Нищо странно. Двуличието е в основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат – едновременно флирт с Русия, в същото време когато президентът Байдън говори на срещата на Г-9 и се приема декларация нямаш мъжеството и вдигнатия юмрук да кажеш, че не си съгласен с тази декларация. В прессъобщението на държавния глава няма най-важните абзаци", добави Бойко Борисов.


В декларацията на групата B9, където теми са предстоящата среща на върха на Алианса през юни, връзките със САЩ, заплахите от Русия и възходът на Китай, четвърта точка съдържа и един параграф с позиция за взривовете в склада за боеприпаси във Върбетице, Чехия през 2014 г. Прага свърза инцидента със служители на руското военно разузнаване, а в случая се намеси и името на бизнесмена Емилиян Гебрев.


"Осъждаме действията на саботаж на Русия на територията на Алианса, за която свидетелстват експлозиите в склад за боеприпаси през 2014 г., които представляват сериозно нарушение на международното право", се казва в текста. Отделно е изразена и солидарност с България:


"Освен това изразяваме тревогата си заради публикации за сходен модел на поведение на територията на България, както сочи обявяването на текущо разследване в София. Изразяваме солидарност със съюзниците си, Чешката република и Република България".


Последното не се споменава от прессекретариата на Радев, в чието съобщение се изброяват различни аспекти на обсъжданията - срещата на върха на НАТО и управлението на кризи например. Декларацията на групата B9 се появява едва в последното изречение без обяснения: "По време на разговора на високо равнище беше приета и обща декларация, която очертава рамката на бъдещото партньорство на страните от формата Б9 и готовността им да допринасят за реализирането на новата стратегия "НАТО2030"."

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов напусна през задния вход събранието на партията, което се проведе в НДК, като по този начин избегна среща с очакващите го журналисти, предаде репортер на "Дневник".

Радев назначи и новата ЦИК

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Със свой указ президентът Румен Радев назначава Централна избирателна комисия в състав:


Председател е Камелия Нейкова.


Заместник-председатели: Димитър Димитров, Емил Войнов, Росица Матева и Цветозар Томов.


Секретар е Севинч Солакова.


Членове на комисията: Георги Баханов, Елка Стоянова, Ерхан Чаушев, Йорданка Ганчева, Красимир Ципов, Любомир Гаврилов, Любомир Георгиев, Силвия Стойчева, Цветанка Георгиева.

Генерал Стефан Янев е назначен за служебен премиер от президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на Президентството. Янев е секретар на държавния глава по сигурност и отбрана до 11 май 2021 г. Служебен заместник министър-председател по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната през 2017 г.
Целият състав на правителството:
Вицепремиер по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика – Гълъб Донев
Вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи – Бойко Рашков
Вицепремиер по управление на европейските средства – Атанас Пеканов
Министър на финансите – Асен Василев
Министър на отбраната – Георги Панайотов
Министър на здравеопазването – Стойчо Кацаров
Министър на регионалното развитие и благоустройството – Виолета Комитова
Министър на образованието и науката – Николай Денков
Министър на външните работи – Светлан Стоев
Министър на правосъдието – Янаки Стоилов
Министър на културата – Велислав Минеков
Министър на околната среда и водите – Асен Личев
Министър на земеделието, храните и горите – Христо Бозуков
Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Георги Тодоров
Министър на икономиката – Кирил Петков
Министър на енергетиката – Андрей Живков
Министър на туризма – Стела Балтова
Министър на младежта и спорта – Андрей Кузманов

Със свой указ президентът разпуска 45-ото Народно събрание на 12 май. Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 11 юли.

Признанието за "груби грешки" на Борисов се оказа ирония

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Скрийншот Фейсбук/ПП ГЕРБ


"Кои са ни грубите грешки? Справянето с миграционната криза. Не допуснахме страната да бъде залята от нелегални мигранти и българите да видят какво е и да пострадат така както цяла Европа. Не допуснахме да пострадат финансовите институции при финансовата криза в Гърция. Не допуснахме и тоталния локдаун, както при нашите съседи, така и в цяла Европа, какъвто имаше", такива "грешки" изтъкна на събранието на партията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Добави и трудността на решенията по време на COVID кризата, когато болните са били по 4000 на ден. "Преценихме да се движим по ръба на риска, за да запазим психическото здраве, за да оставим икономиката и да финишираме управлението с излишък в бюджета. Важни неща, които направихме да ни мразят", каза Борисов.


"Ами влизането в Европейския банков съюз, чакалнята на Еврозоната. Към края на месеца сме готови, преговорите вървят да минем на евро. Ще бъде груба грешка, ако следващото правителство направи така и остави само Хърватия да продължи в преговорите. Коя държава с прието евро е по-зле?", добави лидерът на партията.
"Виждате какво става с тази комисия, все едно е арбитражен съд с бизнесмени. Гьобелсова пропаганда - 4-5 медии пускат една лъжа, ретранслират, ходи после се оправдавай", така Борисов коментира работата на комисията по ревизия на управлението на страната през последните 10 г. в парламента.
Той отново приоритизира премахванет на гишетата като акцент в предизборната програма на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори.
"Бъдете обрани, нека бъдем конструктивни, каквито и машинации да правят. Ние до последния ден работихме, те до последния ден се показваха в парламента. Пак ли ще се държат така", каза Бойко Борисов.


Той призова за пълна мобилизация, добронамерено, но твърдо, за да "може да отстоим евроатлантическите си позиции".

Костадин Ангелов, Сачева и Рашидов в Изпълнителната комисия на ГЕРБ

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Анелия Николова


Новите членове на тясното ръководство на ГЕРБ - Изпълнителната комисия, ще бъдат бившите министри Деница Сачева и Костадин Ангелов, бившият депутат Вежди Рашидов, бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и лидерът на софийската организация Тодор Кръстев.


Изненадата е Илтер Бейзатов Садъков - депутат от ГЕРБ в 45-ия парламент и син на изключения от ДПС заради контакти с ГЕРБ Бейзат Яха - председател на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, под ръководството на което е и ловното стопанство.


В Изпълнителната комисия остават Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и останалите предишни членове Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева.


По право там са двамата нови зам.-председатели Томислав Дончев и Даниел Митов, както и лидерът Бойко Борисов.

Митов и Дончев ще заместват Борисов в ГЕРБ, като знак че партията е дясна

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Скрийншот Фейсбук/ПП ГЕРБ


Томислав Дончев и Даниел Митов ще са новите зам.-председатели на ГЕРБ.


"Със сигурност има още много достойни хора, но с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясно като евроатлантическа партия. Това е много важно в момента и нашите партньори гледат и слушат. Една демократична Европа работи на този принцип - на големите семейства. С това си предложение искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои хора искаме да приличаме и към какво се стремиме", каза Бойко Борисов.


Даниел Митов бе кандидат-премиерът на партията, когато тя получи мандат за съставяне на правителство като партия, спечелила парламентарните избори. ГЕРБ обаче не получи подкрепа от останалите политически сили и върна мандата. Томислав Дончев е вицепремиер в оставка, като основният му ресор бяха еврофондовете. Днес президентът Румен Радев ще назначи служебно правителство, а на 11 юли предстоят предсрочни парламентарни избори.

ГЕРБ освободи Йорданка Фандъкова и Димитър Николов като зам.-председатели на партията

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов бяха освободени като зам.-председатели на ГЕРБ, но ще останат в тясното ръководство - Изпълнителната комисия.
"Обичаме ги, уважаваме ги, но партийната работа изисква ежедневно присъствие", каза Бойко Борисов. Той обяви, че им оставя време да работят за градовете.
От нея бяха освободени бившите депутати Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев, но те ще останат да работят за партията.

Направих недопустими грешки, каза Борисов на събранието на ГЕРБ

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Скрийншот Фейсбук/ПП ГЕРБ


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни с липсата на време за работа в партията отстраняването на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов от зам.-председателските места в партията. Те остават в Изпълнителната комисия.


"Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията. Аз направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи пред европейските партньори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на съвещанието.


Не се разбра какви грешки има предвид Борисов, защото той не коментира. В момента той се изказва по точките в дневния ред и все още не е правил официално обръщение към събранието

ГЕРБ ще разшири ръководството си

Вместо осем, избираемите членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да са 12, предвиждат промени в устава, които партията прие на заседанието си днес. Така членовете ще бъдат 15, заедно с председателя и двамата зам.-председатели.


Очаква се Йорданка Фандъкова и Димитър Николов да загубят постовете си като зам.-председатели.


ГЕРБ ще има регионални отговорници, а заседанията а органите ще могат да са онлайн.

Час преди националното събрание на ГЕРБ кметът на София Йорданка Фандъкова освободи назначи бившия директор на НДК Мирослав Боршош за зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" на Столичната община. Той заема мястото на Тодор Чобанов, който бе отстранен от Фандъкова. Официалната причина е забавяне на реконструкцията на минералната баня "Овча купел".


Подробности - тук.

Национално събрание на ГЕРБ на живо.

Явор Божанков: Държавното обвинение е алергично към теми за периметъра на Борисов и Пеевски

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


"Не е страшно, хора! Говорете! ГЕРБ вече не са на власт, има кой да ви чуе", така обобщи пред БНР работата на комисията по ревизия нейният член Явор Божанков от БСП.


Божанков акцентира върху казаното от Светослав Илчовски като "един крупен играч в българското земеделие". "Как се внася храна отвън, как ядем храна с ниско качество, как това влияе на нашето здраве, как се източват пенсионни дружества, как се правят кухи сделки на фондовата борса...", обобщи Божанков.


Според него разказът на Иван Ангелов бил още по-притеснителен.


"Това показва нивото на едрия капитал в България – какви хора развиват крупен бизнес и какви хора са в обкръжението на министър-председателя. Картината е грозна", каза той.


"Държавното обвинение е показало, че "когато говорим за периметъра около Борисов и Пеевски", е алергично към подобни теми, посочи още Явор Божанков.


"Целта е системна промяна. Няма как едно държавно обвинение да работи конюнктурно според силните на деня. Толкова политизирано държавно обвинение в последните години не е имало", коментира Явор Божанков, според когото не е проблем кога прокуратурата действа, а кога не действа.

Янаки Стоилов ще е правосъден министър в служебния кабинет

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Дългогодишният зам.-председател на БСП и бивш зам.-председател на Народното събрание Янаки Стоилов, който е професор по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще е правосъден министър в служебния кабинет на Румен Радев. Националният съвет на БСП е дал разрешение за това "на подпис", научи "Дневник" от социалисти.


Други министри от БСП няма да има. По непотвърдена информация в служебния кабинет е канена и бившият служебен вицепремиер и бивш зам.-председател на БСП Деница Златева.

Тома Биков: Нямаме лидерски проблем

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Юлия Лазарова


"Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно." Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Нямаме лидерски проблем", подчерта Биков преди националния форум на партията, който е днес в 11 часа.


Запитан при загуба на 11 юли ще бъде ли отворен лидерския въпрос, Тома Биков изтъкна, че става дума за фалшиви конструкции и даде пример с това, че ГЕРБ не оспорва лидерството на Слави Трифонов. Биков определи като нахални претенциите на други политически сили към лидерството в ГЕРБ. "Ние пък можем да преглътнем "Демократична България, ако начело не е Христо Иванов, да кажем", каза Биков.


ГЕРБ е в процес на отваряне към хора, които или са били в други партии, или изобщо не са били в политиката. Това по думите му позволява на партията да поддържа форма и да не се капсулира.


"Ние сме в добра кондиция. Това, че всички са срещу нас, единствено ни мобилизира. Ние сме тук и който не ни вижда, означава, че е извън реалността", декларира Тома Биков.


Относно грешките на ГЕРБ на последните парламентарни избори Биков отбеляза, че "всеки би трябвало хладно да си направи извода на какво се дължи успехът или неуспехът". "Вътрешнопартийният анализ е направен. Всяка организация при нас прави много подробен анализ – секция по секция – в кои блокове, махали и улици имаме отстъпление или прилив на гласове", посочи Тома Биков.

Омертата за мълчание е нарушена, примката се разхлабва, каза Манолова

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Георги Кожухаров


"В 45-ото Народно събрание показахме, че сме на страната на хората, централната роля за пречупването на това недоверие изобщо към институциите беше и на комисията по ревизия. За пет заседания направихме повече от това, което целият предишен парламент не направи, осветихме корупцията. Случаите вече няма как да бъдат заметени". Това заяви пред БНТ председателят на комисията Мая Манолова.


По думите ѝ комисията е успяла да върне доверието към парламента, тъй като е била залята от жалби и сигнали на граждани.


"За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на който са подлагани", допълни Манолова.


Според нея хората искат да знаят, след като никога няма достатъчно за пенсии, за социални помощи, за лични асистенти, за детски градини, къде отиват техните пари.


"Това беше нашата задача. Там където комисията успя да бръкне за 5 заседания, се оказаха наистина страховити неща. Всяко едно от предприятията, които имахме възможност да проверим, това са държавни предприятия, които работят с парите на българския народ, установихме въпреки саботажа, въпреки опитите да се прикрива истината, да не се предоставят документи, да няма съдействие, открихме повече от притеснителни неща. Например, за договори и анекси на "Булгартрансгаз" към основния договор, които ощетяват държавата с 280 милиона лева. И вчера "Автомагистрали", които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв", поясни Манолова.


По думите ѝ вероятно всяко министерство, всеки сектор при ГЕРБ има по един Иван, "който играе ролята на министъра и свежда изискванията на властта за изпълнение от бизнеса".


Тя допълни, че случаите са предадени на прокуратурата, а случаят "Илчовски" и на европейската прокуратура, и на всички останали органи. Според Манолова очакванията към съответните служебни министри са огромни - да проверят какво се е случвало в техните ресори.


Тя е сигурна, че рекетирани бизнесмени от останалите сектори също ще проговорят, защото "омертата за мълчание" вече е нарушена и примката се разхлабва.


"Ще има още лавина от случаи. Само от българския народ зависи дали дълбоката държава на 11 юли наистина ще приключи", допълни Мая Манолова.


Очакванията ѝ към служебния кабинет са освен да подготви честни избори, да извади истината за управлението на ГЕРБ.

От "Градус" отхвърлиха обвиненията на Павел Стоименов, ще съдят и него

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Георги Кожухаров


В официална позиция до медиите от фирма "Градус" отхвърлиха всички обвинения на собственика на "Агро Бел 2001" Павел Стоименов. Вчера бизнесменът използва трибуната на комисията по ревизия, за да обвини съсобственика на "Градус" АД Иван Ангелов в нередности. Той посочи, че Ангелов контролира целия регион около Стара Загора и е начело на земеделски картел, известен като Г-8, който определя цените и размера на рентите.


От фирмата се оплакват, че са "обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори".


"За наше огромно съжаление за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти", пише в позицията на компанията, като се уточнява, че "Градус" ще потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.


През миналата седмица от компанията съобщиха, че ще заведат дела и срещу другия свидетел в комисията по ревизия - Светослав Илчовски, който намеси името на фирмата и съсобственика й Иван Ангелов.

Днес е последният ден от премиерския мандат на Бойко Борисов

След изборите: ген. Стефан Янев е назначен за служебен премиер (хронология)

© Пресцентър Президентство


"Големи кадрови промени" предстоят в ГЕРБ в последния ден от премиерския мандат на Бойко Борисов, който също ще бъде сменен, но не като партиен лидер, а на "Дондуков" 1. Партията провежда национално събрание. В същото време днес президентът Румен Радев трябва да разусне 45-ото Народно събрание и да назначи служебно правителство, като премиер в него се очаква да бъде президентският секретар по сигурност и отбрана ген. Стефан Янев.


Заради епидемичната обстановка присъствено събрание на ГЕРБ няма да има. В 11.00 часа онлайн се очаква да се включи лидерът Борисов, който от екрана да обяви на събралите се по области и общини партийни членове промени в ръководството на политическата формация. Междувременно ще бъде официално назначен служебният кабинет, който след това се очаква президентът Румен Радев да представи на "Дондуков" 2.


Подробности - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (384)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Толкова рИва горкия. Ето- ще се отърве от мъките на управлението. Сбъдна му се!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Надявам се да е последен завинаги.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Заложил е много мини пред Служебното но за всичко си има лек. ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ НЕГО САБОТАЖА.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 410 Неутрално

  След рухването на комунизъма в страни от бившия соцлагер и омекнали демокрации, както Бразилия и Турция се появи нова форма на капитализъм - демагогичният авторитарен капитализъм. Той е хибрид, доближаващ се до китайската система на бюрократичен авторитарен капитализъм, владетелят е над закона и демократично неотчетен - изборите са бутафория. Властта обаче е лична, а не институционализирана. Това е корумпирана гангстерска политика. Тя почива на личната лоялност. Често ядрото се състои от членовете на семейството, считани за най-надеждни от всички. Това е политическата система, която Тръмп искаше да инсталира в САЩ. Такива владетели са като ларви на оси, които ядат паяка отвътре. Те успяват да спечелят избори и след това да подкопаят институционалните и политическите опори срещу неопределено лично управление. Тръмп има всички важни характеристики: истината е такава, каквато той казва, че е; честни избори са тези, които той печели; добър служител е този, който е лоялен към владетеля. Той иска да бъде автократ. Искаше прокуратурата и съда да бъдат лично подчинени на него и да осъждат така, както той им нареди. Налагането на този модел на демокрация в България се дължи основно на ДПС. Защо? Структурно и функционално, ДПС е организирана като корпорация с вертикална йерархична организация на управление, с ясно разпределение на роли и отговорностти, присъщи за бизнес корпорация с военна дисциплина. Този модел е заложен от ДС още 85-та година, когато Политбюро на БКП взе решение да се разреши частен бизнес, но под условието частниците да са от БКП и ДС елита и да се контролират от организация, която след 89-та придоби известност като модела КОЙ или така наречената паралелна власт. Андропов беше поставен от КГБ, осъзнало, че промените не могат да бъдат спрени. Единствената роля, която Андропов трябваше да изиграе бе да организира във всички държави от соцлагера паралелни власти, които да съхранят комунизма след очевидния му разпад и когато му дойде времето, отново да го възродят. За разлика от повечето европейски страни от соцлагера, в България ДС и елита на БКП през 89-та направиха така, че промяната в България я поставиха изцяло под свой контрол. Създадоха автократичен демагогичен капитализъм. Промяната се оказа не революция на недоволни граждани срещу комунистическата върхушка, а дворцов преврат. Впоследствие ДС надделя над фракцията в БКП, участвала в дворцовия преврат, свалил Тодор Живков. Точката на пречупване беше моментът на отстраняването на Луканов. Премахнаха и Илия Павлов, защото творците, които го създадоха, категорично не приеха желанието му той да кара влака. След това ДС елитите, надделели над БКП елитите и просто продължиха нататък, осигуриха си най-добрите хапки от държавната икономика и се преоблякоха като демократи. Станаха недосегаеми, скрити в създадената от тях корпорация ДПС. Направиха си кръгова икономика (обръчи от фирми, създадени в периода след 85-та и нови такива със свои хора, новосъздадени след 89-та, финансирани през банки, създадени специално за целта, източени и впоследствие унищожени за скриване на следите. Период, известен като раздаване на куфари с пари. Овладяха до съвършенство изкуството на политическото инженерстване. Присвоиха си това, което принадлежи на всички. Разпределиха го между подставени, силно зависими и контролирани от тях физически и юридически лица. В този смисъл, примерно, кулата на Николай Вълканов не е негова. Той е подставено лице, както и Спас Русев и т.н. Такъв беше и Илия Павлов, но направи грешка, като реши, че е дошъл момента той да постави под контрол създателите си. Бизнеса на ШИШИ е бизнес на корпорацията. Пачките и кюлчетата са наградата за доброто обслужване на КОЙ. Но бруталният подход на ШИШИ в превземането на бизнеси като острие на корпорацията в един момент заигра срещу него и стана, каквато стана. Сега, доколкото се разбира от поведението на корпорацията, прилагат нова тактика - вълкът си сменя овчата кожа с агнешка. Много хора си нямат представа, че корпорацията е овладяла почти всички активи на държавата. Много удобен инструмент им беше ББ. През него изцяло подчиниха службите и съдебната система. Той затова се задържа толкова дълго, но като отявлен тулуп и политически авантюрист разгневи най-накрая голяма част от обществеността, която макар и късно прозря, че ГЕРБ няма реални решения на проблемите на хората и по същество е една популистка партия, представяща се за дясна. В исторически план популистите са по-ефективни, когато са извън властта, оказвайки натиск върху традиционните политици по въпроси, които те биха предпочели да избегнат. Русия се възползва от стратегическите грешки на ЕС, който от години залага на абсурдната политика на предпазливост и въздържане спрямо корумпираните елити в страните от Балканите и бившия соцлагер, членки на ЕС. По този начин Брюксел насърчи създаването на „стабилокрации“, ръководени от авторитарни политици, а устойчивите демократични реформи си останаха само пожелание. Възползвайки се от това, Москва разшири влиянието си на Балканите. Тя заложи на хибридни методи, като използва нестабилните общества в Балканските региони, за да печели терен и да поддържа местни играчи, които целенасочено подкопават демократичните процеси. Така, възползвайки се от паралелната власт в България, Москва лесно задължи острието и (ШИШИ) с влиянието си върху еднолично управляваната Централна власт в България от ББ, да реализира геополитическите си и икономически интереси, най-вече за сметка на Българските данъкоплатци, като примерно Турски поток. Булгар Транс Газ е светая светих на Борисов и паралелната власт. В този проект се разкриват държавна измяна и корупция непозната за мащабите на българската държава. И ББ ще се бори до кръв за да не се разкрие истината. Ако трябва дори ще намеси ГРУ, както направиха с Гебрев. Размстването на вътрешнополитическите пластове след последните избори дойде до известа степен неочаквано за паралелната власт, която започна трескава подготовка да предприеме действия в своя полза, сменяйки само фасадата. Затова през ББ, паралелната власт обяви големи кадрови промени, предстоящи в ГЕРБ. Плановете са в следващото управление да се получи доминация на ГЕРБ, ДПС, ВМРО, онова нещо, оглавявано от Валери Симеонов. На мястото на ВОЛЯ да вкарат КОД на Москов. След като го употребиха като министър на здравето му обещаха да го вкарат в политиката, като му направят партия.

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Изкушението и от двете страни на барикадата ще бъде голямо да се превърне деня в шумно (евентуално турбо-просташко) изживяване с ПР-послания и предизборни елементи :)

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  От утре, държавата ще цъфне и върже.
  Не разбрахме какво се случи с 11 млрд лева, крадени всяка година. От поне 2 години, г-ца Мая облъчва населението с тази информация.
  Остава загадка, защо след като влезе в Народното събрание, тутакси не изрови детайлите. Би трябвало да знае от поне 2 години всичко по темата.
  Другата опция, че г-ца Мая просто лъже, също е възможна.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#2] от "petyo9":

  Народът прогледна за престъпленията и ще им бие шута с 200 на изборите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Менискус председателя си отива бавно и кахърно като в старогръцка трагедия.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  След големи заканвания за смяна на "режима" Отечественият фронт си подвиха опашките и дадоха властта в ръцете на протежето на Решетноков и подизпълнител на руския патриарх - товарищ Радев.

  МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ СА ЕДИНСТЕНИЯТ ИЗХОД ОТ ПАТОВАТА ПАРЛАМЕНТАРНА СИТУАЦИЯ. НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ!
 11. 11 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  ТИРАНА ПОДНА.

  Ликуй народе !!!!!

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#7] от "Хай Буй":

  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОПРАВИ ЗА ДНИ ТОВА КОЕТО ВИЕ РУШИХТЕ ПОЧТИ 15 ГОДИНИ!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  > днес е последният ден от премиерския мандат на Бойко Борисов

  Айде да залагаме колко милиона ще бъдат разпределени днес по спешност.

  કટાક્ષ
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ан Он":

  Днес мафията има конгрес.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 887 Весело

  Един от елита на БГ бизнеса на снимката!😂 Дали има инвеститор,който ако види лицето(Ангелов) на снимка,би вложил милиони в акциите на “Градус”!

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  От утре служебното на Радев ще почне да харчи големи суми за нищо, на принципа ден година храни!

 20. 20 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2426 Любопитно

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Това не може да стане ако всичко не е навързано от 85-та до днес. Но не твърдяхте ли че била скъсана тази верига от един герой на милениума?

 21. 21 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Пиле на ,,Градус" в дома ми няма да влезе!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#19] от "Дария Колев":

  Поне "Грипени" няма да купуват експресно..., ама нищо не се знае...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на psz58488391
  psz58488391
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Дърпайте синджира на тоалетното казанче и да се отича безвъзвратно тая мръсотия!

 24. 24 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Безспорно безобразията на ГЕРБ трябва да се разнищят, както много пъти съм казвал, НО трябва да е безапелационно и аргументирано без грам съмнение!
  Защото приказването и обявяването на "сензационни разкрития" е едно, а да ги заковеш с доказателства е друго. Иначе ще има обратен ефект. Всеки може да излезе и да каже "Тия ни биха, палиха, клаха..." Трябва да заковеш бандюгата с доказателства!

 25. 25 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Пиле на ,,Градус" в дома ми няма да влезе!
  —цитат от коментар 21 на gripen


  "Гадост" бе тате.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2894 Любопитно

  До коментар [#19] от "Дария Колев":

  За закон за бюджета чувала ли си? Въобще някога мисъл и логика изпреварват ли коментарите ти?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 132 Неутрално

  …. за да се завърне на 12 юли за още 4 години… поне…

 28. 28 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  Един от елита на БГ бизнеса на снимката!😂 Дали има инвеститор,който ако види лицето(Ангелов) на снимка,би вложил милиони в акциите на “Градус”!
  —цитат от коментар 18 на angeles


  Аз като гледам и физиономиите на опонентите на пилето са едни интеУегентни, ра'ираш ли :):):)

 29. 29 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 632 Неутрално

  ТОЯ КОРИФЕЙ НА МИСЪЛТА ДЪРЖИ ТОКУДА , МНОГО МЪКА ИМА НА ТОЯ СВЯТ МНАГО , ДЪРЖИ ОЛИОТО ЗАТОВА ЦЕНАТА МУ И У ТАВАНА

 30. 30 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Предстои да се случи оргията на „здравите сили“, начело с президента Радев.
  Да видим, колко сделки за милиони ще се наложи да разследва ОЛАФ, отново.

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  " От "Градус" отхвърлиха обвиненията на Павел Стоименов, ще съдят и него"

  От " Градус" да се радват, че нямаме обективна и безпристрастна прокуратура, която да подхване собствениците и.........

 32. 32 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1859 Любопитно

  Ще има ли всенародни тържества, мазни борби и празнична заря?

 33. 33 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 738 Неутрално

  След големи заканвания за смяна на "режима" Отечественият фронт си подвиха опашките и дадоха властта в ръцете на протежето на Решетноков и подизпълнител на руския патриарх - товарищ Радев.
  —цитат от коментар 10 на emil


  Това не е от любов към Радев, а от липса на друга алтернатива. Все пак този ход (поне засега) изглежда най-печеливш. В следващото 46-то НС ГЕРБ вече няма да са първа политическа сила и вероятността за правителство е много по-голяма. Колкото до Румен Радев - мандата му изтича тази година.

 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  " От "Градус" отхвърлиха обвиненията на Павел Стоименов, ще съдят и него" От " Градус" да се радват, че нямаме обективна и безпристрастна прокуратура, която да подхване собствениците и.........
  —цитат от коментар 31 на samoedin


  "Градус" само в петък са загубили 24млн от спад на акциите. Това е присъдата.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1712 Разстроено

  До коментар [#16] от "Веселин Дечев":

  Какъв искрящ хуманизъм...
  Каква християнска етика...
  Какво човешко падение?!
  Ще се моля за Душата Ви!

 36. 36 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#21] от "gripen":
  Правилно, карай на кюфтаци, там е качеството!

 37. 37 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#21] от "gripen":
  Правилно, карай на кюфтаци, там е качеството!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4448 Весело

  До коментар [#28] от "debruckere":

  Така боли още повече.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#34] от "К2":

  > "Градус" само в петък са загубили 24млн от спад на акциите.

  Градус нищо не са загубили. Загубили са пенсионните фондове дето са ги 'убедили' да си купят акции на Градус.

  Тоест теоретично е загубил всеки дето плаща 'задължителни доброволни вноски за втора пенсия' (или както беше термина)

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  До коментар [#2] от "petyo9":

  " Надявам се да е последен завинаги."

  Те пораженията върху всички нас няма да се излекуват и през следващите 20 години ! Цялото ни общество е напълно " опраскано"........

 42. 42 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  По-експресна покупка на Ф16ките (хартия) от компрометираната мутра, надали някой някога е правил.

 43. 43 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#34] от "К2":> "Градус" само в петък са загубили 24млн от спад на акциите. Градус нищо не са загубили. Загубили са пенсионните фондове дето са ги 'убедили' да си купят акции на Градус. Тоест теоретично е загубил всеки дето плаща 'задължителни доброволни вноски за втора пенсия' (или както беше термина)
  —цитат от коментар 40 на Ан Он


  Може и така да се разглежда. Но е факт , че има срив.

  SHADOWS of SOFIA
 44. 44 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#32] от "Toshko Afrikanski":

  Мазни борби (с един участник) ще има после в Банкя - не си ли поканен ?

 45. 45 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Чака го светло бъдеще в затвора където му е местото.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 46. 46 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  …. за да се завърне на 12 юли за още 4 години… поне…
  —цитат от коментар 27 на sbaleev


  Ъхъ!
  Шъ съ завърне у ЦСЗ!
  В чешкия Панкрац е било по-комфортно, а той по-млад!
  Някой да иска да го замести?

 47. 47 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#42] от "Тони КОСТОВ":

  Другаря Ви Радев се опита за два месеца, без парламент, и против решение на НС, да купи други самолетчета. На това му се казва светкавична скорост, по-бърз дори от Люис Хамилтън...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1712 Весело

  маямата- галева - костинбродска е сериозно угрижена от факта, че през лятото ще изпадне от парламента и е готова на ВСИЧКО зае да се добере отново да/И/ е вътре!!!

 49. 49 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 301 Любопитно

  Един много тъжен ден за гвардията от мисирки, социолози, политолози, антрополози , които обслужваха всячески Борисов през последните десет години, и един щастлив ден за българската демокрация

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  " Например, за договори и анекси на "Булгартрансгаз" към основния договор, които ощетяват държавата с 280 милиона лева. И вчера "Автомагистрали", които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв", поясни Манолова."

  Не съм очаквал, че една жена ще накара мафията да се гърчи от злоба и ще осветли по такъв категоричен начин схемите на ОПГ-то ! Поне са започна вече !!!

 51. 51 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 104 Любопитно

  Всички усетиха удобния момент да спрат да плащат рекет на мутрата! СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА!

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#47] от "hamiltonf":

  Всъщност Герджиков съобщи единствено как комисия избрана от Герб е класирала офертите за самолети съгласно критериите зададени от НС. Борисов беше премиера обявил преговори без санкция от НС.
  https://dnes.dir.bg/politika/samoleti-boyko-borisov-shvetzia-kabinet-borisov-3-25956874
  https://dnes.dir.bg/politika/krasimir-karakachanov-iztrebitel-otbrana-kabinet-borisov-3-25956654

  Ф16 бяха закупени (въпреки приетото първоначално от НС) след посещение на американския посланик в сараите. Да бъдем обективни все пак.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Гледах 1 час от видеото в Дневник от работата на комисията в Понеделник.
  За моя голяма изненада поведението на министърката и на шефовете на държавните фирми се държаха много по-адекватно и даваха много по-смислени отговори от въпросите, които им бяха задавани, особено от Манолова, която наистина си правеше внушения и самореклама.
  Въпросите й, обаче, както й въпросите на някакъв зам. председател бяха всичко друго, но Извън всяко съмнение е за мен, че има огормни далавери там.
  Само че не са в това, че едно дръжавно предприятие има рамкови договори.
  И че изпълнява чрез такива рамкови договори много проекти.
  Проблемите са в детайлите - кое колко и защо точно толкова струва, какво точно е поискано и как точно е разчетено , РАЗУМНО ЛИ Е РАЗЧЕТЕНО и последно ПРАВИЛНО (СПОРЕД РАЗЧЕТА) ЛИ Е ИЗПЪЛНЕНО?
  От всичко, което гледах останах с впечатление, че документални дефекти няма да намерят.
  Онези бяха по-печени.
  Дефектите са на ниво експертна оценка за заложените цени и после за разминавания между задания и реално изпълнение - от там се правят кражбите.
  А това с питане в комисия няма как да се установи - иска си експертни проверки на място.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 54. 54 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Нека гербаджийте да отговарят за онзи мафиот които заплашва гражданите на Стамболийски и ги заплашва с чупене на зъби ако не спрат да говорят против ГЕРБ

  https://www.youtube.com/watch?v=nvQcLiwshAs

 55. 55 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5644 Неутрално

  До коментар [#35] от "selqnin":

  Не човек, а желязо!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 56. 56 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  "... лидерът Борисов, който от екрана да обяви на събралите се по области и общини партийни членове промени в ръководството на политическата формация..."

  Жипката ще има нови возещи се!
  ____________________

  Смрад на талази откъм Банкя!

 57. 57 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  "И вчера "Автомагистрали", които се оказа, че играят ролята на един преразпределител, на една каса, която поема поръчки от АПИ и ги преразпределя без публичен конкурс, без публична покана на избрани фирми. Става дума за 5 млрд. лв", поясни Манолова"

  Само че, Манолова, това е било ясно разписано в закона (поне така твърдяха министърката и шефовете на предприятията) и не би трябвало да е изненада, хеле пък за омбусдан.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 58. 58 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1845 Весело

  "През миналата седмица от компанията съобщиха, че ще заведат дела и срещу другия свидетел в комисията по ревизия - Светослав Илчовски, "

  За да бъде картинката пълна, трябва организаторите на това отвратително зрелище да ни ревнат с пяна на устата (щото другояче не могат), защо "потърпевшите" Илччовски и Стоименов не завеждат дела срещу "Градус".


  Но няма нужда да реват- по същото причина, по която се разсъхна клоунадата с чекмеджетата- организаторите на посмяха да поискат потвърждение на достовеността им от никоя независима институция.
  Измиха си ръцете с това, че прокуратурата била длъжна да го направи.
  Да отбележим- същата прокуратура, която по твърдение на същите тези организатори, е пряко свързана с ББ.
  И още нещо- спонсорът им с 18-те обвинения хвърли толкова пари за омирисването и тероризирането на София, че него щеше муха да го ухапе, ако беше отпуснал нещо за независим одит.
  Чийто резултат, ако бъде положителен, автоматично би свалил ББ от трона.
  Без тези подзорища, на които бяхме свидетели.
  И които се върнаха като бумеранг върху тях-осмеяни, оплюти, разобличени и заклеймени.
  И да ги зарадвам- това са само цветчетата, плодовете предстои да им засядат на гърлото.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#7] от "Хай Буй":НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОПРАВИ ЗА ДНИ ТОВА КОЕТО ВИЕ РУШИХТЕ ПОЧТИ 15 ГОДИНИ!
  —цитат от коментар 13 на КМЕТ В СЯНКА


  Маяма всичко че ти построи! Тя е една такава съзидателна, честна, чиста сълзица.

  Абе, сега се чудя, след като и Жан иде с партия, социалистите за кого по-напред ще гласувате и ще пишете коментари? За Радев ли по-напред, за корнелия ли, за Маяма ли, или за Жан.
  Ами горките вие, сте като дете в сладоледаджийница. Човек може да се ошашави от толкова разнообразно предлагане на БСП партии.
  Трябва да програмират машините, да могат да се маркират по 4-5 партии при гласуването.

 61. 61 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Пожелавам на другаря Борисов здраве и дълъг живот, та да може да си излежи присъдите!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 62. 62 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Делата за клевета са доста мъчни, но тук плющят звучни шамари и храчки, а и милиони се спрягат за загуби като имидж, с две думи - някой адвокат ще намаже.

 63. 63 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#59] от "Хи-хи":

  Значи който говори против ГЕРБ...да бъде разледван ли.....ЕТО ТОВА Е КОМУНИЗЪМ ВЕЧЕ

 64. 64 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#60] от "Тангра":

  вие се притеснявайте за това как ще плащате на циганите след като няма да могат да докажат за кого са гласували след като сме само с машинно гласуване

 65. 65 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 448 Весело

  До коментар [#35] от "selqnin":

  Тома Биков, ти ли си?
  Идва ли кабинетът шофер 4?

 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  До коментар [#57] от "Боби Колев":

  Действително наемали са техника, това, че някой е забравил багериста в багера не е проблем на Автомагистрали

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#44] от "Тони КОСТОВ":
  Ми не си ме поканил, от срам ли, що ли...

 68. 68 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 448 Весело

  До коментар [#48] от "selqnin":

  Не се прави така, Селянин. Не се плюе по опонентите. Поредният катарзис наближава ли? В коя партия ще отидеш тоя път - в тази на Жан Виденов? :)

 69. 69 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5644 Любопитно

  До коментар [#16] от "Веселин Дечев":

  Когато взривите някоя църква, докато той е вътре?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 70. 70 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#60] от "Тангра":вие се притеснявайте за това как ще плащате на циганите след като няма да могат да докажат за кого са гласували след като сме само с машинно гласуване
  —цитат от коментар 64 на Giannis Ksanthopoulos


  Всичките цигани гласуваха за Славчо.
  Все пак са на един акъл и една музика.
  Нещо не си в час със събитията. Но то си е нормално, де. Протестерите никога не сте се отличавали с прозорливост. Още от 20те години на 20ти век, като коминтерна ви ползваше за маша, за прокарване на неговите интереси в България.

 71. 71 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Все пак плахо да попитам другарката Мая. Докато беше депутатка от БСП то никаква корупция ли не видя. Щото ако е така това ще е случай подобен на този да минеш през мъжката съблекалня и да не видиш член.

 72. 72 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1346 Весело

  "За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на който са подлагани", допълни Манолова.
  --------------------------------------------------------------------------------------------

  Ловенето на вещици може да започва, главен инквизитор Мая Костинбродска Галева!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 73. 73 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#70] от "Тангра":

  хахах добре....само да уточним кое е чалга а?
  ПРЕСЛАВА ГАЛЕНА АНДРЕА...които са пеели на предизборните кампании на ГЕРБ...абе случайно да не са ОПЕРНИ певици а?
  И другото което е...ъъ 2013 като имаше протести... ъмм не сме се отличавали с прозорливост? Понеже и аз бях там на протестите както и ВИЕ герберите...
  Я си помисли по-добре а?
  Само с тролене не става...трябва и малко акъл...АНОНИМНИКО...


  П.П. Защо почти всички гербери сте анонимници по форумите?

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  "За първи път в новата ни история рекетирани бизнесмени дойдоха в центъра на столицата, в НС, за да разкажат за рекета, изнудването и натиска, на който са подлагани", допълни Манолова.

  Не видяхме такова нещо. Видяхме празни приказки, лъжи, спекулации и много кречеталене.

 75. 75 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#74] от "Хай Буй":

  прокуратурата почна разследване (КАТО ДА НЕ ПОВЯРВА ЧОВЕК), ще видим дали е лъжа.

 76. 76 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1908 Неутрално

  Крайно време е ДБГ да излязат и да отговорят как се озоваха в коалиция с анархокомунистически партии като Единната народна партия и Движение 21!!!

 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3898 Неутрално

  До коментар [#54] от "Giannis Ksanthopoulos":

  " Нека гербаджийте да отговарят за онзи мафиот които заплашва гражданите на Стамболийски и ги заплашва с чупене на зъби ако не спрат да говорят против ГЕРБ

  https://www.youtube.com/watch?v=nvQcLiwshAs "

  Мутрите на ГЕРБ са наизлезли уплашени да бранят кметовете си ! Такива клипове са директно за МВР, а този тип е откриваем за минути......както самият той плаши критикуващите мафията......

 78. 78 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4174 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не бъди лошо човече.
  На тебе кво пречи??

  До коментар [#16] от "Веселин Дечев":

  Бойко, кога ще умреш най-сетне?

  В Русия съм! В Русия съм!

 79. 79 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  :Тома Биков: Нямаме лидерски проблем

  Анонимна кучешка бълха: Кучето ни е прекрасно

 80. 80 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Биков, проблемът ви определено не е лидерски, но е много сериозен!
  Ако не си извадите главите от мястото, в което сте ги заврели нищо добро не ви очаква!!!

 81. 81 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#41] от "samoedin":

  Ако ти си "обществото", опраскването е повече от очевадно! Жалки, рИвящи смешници!

 82. 82 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  "Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно." Това коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Нямаме лидерски проблем", подчерта Биков преди националния форум на партията, който е днес в 11 часа"

  Съгласен съм. Не ГЕРБ има проблем с Борисов, България има проблем с Борисов. Затова България да му мисли.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 83. 83 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ма какъв лидерски проблем, наистина. Все едно картела "Меделин", да има лидерски проблем с Пабло Ескобар.🎃🐷🦧

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  Нямат лидерски проблем, вярно е. Имат проблем с лидера си. То и България има проблем с него. Сега, мафията си има държава, а преди имаше мафия в държавата. Разликата е огромна.

 85. 85 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#63] от "Giannis Ksanthopoulos":

  "Значи който говори против ГЕРБ...да бъде разледван ли.....ЕТО ТОВА Е КОМУНИЗЪМ ВЕЧЕ"

  По-лошо това е кредото на лилавите болшевики-"Който не е с нас, е против нас".
  А знаем, че когато няма кого да унищожават, болшевиките се заемат с...комунистите.
  Ако не знаеш подробности, попитай чичко Сталин.
  Дори по време на войната болшевиките (организирани в зловещите отряди "СмерШ") са унищожавали безпощадно съветски хора, лишавайки ги от възможност да спасят живота си, като са ги разстрелвали за това, че отстъпват в безнадеждни ситуации.

 86. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#4] от "Анти Шишковци":

  Много писане, голяма каша.

 87. 87 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3823 Весело

  Какво влагане на Тома Биков, наистина, шапка му свалям, почти сам изнася защитата на партията, и в приключилото НС, и в Комисията по ревизия и т.н., по "Хоризонт", по всички телевизии, актуални предавания и сутрешни блокове. И винаги много се раздава. Как издържа този човек, направо му се чудя, върши работа буквално за десетима.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 88. 88 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Весело

  До коментар [#22] от "hamiltonf":

  Ами, няма. Парите бяха дадени за едни хартиени самолетчета. Пардон, на хартия.

 89. 89 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  До коментар [#63] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Който говори срещу герб си заминава същия ден. Тия си "говорят" от 12 год. А комунизъм е червената книжка на Боку и Цецка-президента... Останалите обръщат палачинката като тома биков - развиващият се ...

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  В чешкия Панкрац е било по-комфортно
  —цитат от коментар 46 на Alexander97


  Бил ли е наистина, Боко в чешки затвор? Сигурно имаш доказателства за това, не вярвам "борците за нов морал", така тъпо да лъжат.

 91. 91 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2507 Весело

  Тая конференция ще е като конгрес на БКП. Ще бъдат отчетени епохалните успехи в изграждането на Развитото герберско общество, под мъдрото ръководство на друг..., упс, г-н Бойко Борисов, на някои другари ще бъде изказана благодарност и изпратени на друга отговорна работа, нови правилни и верни партийни другари ще бъдат назначени и ще има още "работа, работа, работа", а всъщност "ремонти, ремонти и само ремонти".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 92. 92 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Любопитно

  До коментар [#27] от "sbaleev":

  Къде? В Банкя ли?

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#30] от "Хай Буй":

  Важното е прокуратурата да действа адекватно. Ама начело с каскета, едва ли.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  Кой знае колко е омотан в схемите и заверите герберски този Биков, та толкова самоотвержено се хвърля да защитава гноясалия, мухлясалия и смърдящ от всякъде гангсрески режим на Борисов!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  ,,Лидер обикновено се сменя, когато имаме загуба. Ние печелим с 8% разлика пред втория и да очакваме, че ще сменим лидера си, ми се струва леко неадекватно."
  Лидерски проблеми нямате. Имате психологически!

 100. 100 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  С тези "доказателства" и кошаревски свидетели ще вкарате Борисов в затвора някой друг път. Даже и Манолова да сложите за прокурор. :))) Харесва ми да гледам как се излага - вчера пет пъти ѝ обясниха що е това холдинг.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK