Борисов лъска фасадата на ГЕРБ предизборно, за да се прикрие зад нея

Борисов си тръгва от събранието на ГЕРБ, избягвайки журналистите които го очакваха на друг вход на НДК

© Юлия Лазарова

Борисов си тръгва от събранието на ГЕРБ, избягвайки журналистите които го очакваха на друг вход на НДКЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи някои промени в ръководството на ГЕРБ, с които явно цели да отклони вниманието от скандалите за корупция и натиск, свързани с него и управлението му през последната повече от година и да избегне за пореден път отговорите по такива теми от последните дни. Те обаче приличат повече на лъскане на фасадата на партията преди предстоящите предсрочни избори (вече официално потвърдени за 11 юли), отколкото на реформа. С тях трябва да бъде възобновено позиционирането й като "дясна" и "евроатлантическа" и да се привличат и връщат такива избиратели. И зад тази маска Борисов да прикрие едноличното управление и в държавата, и в ГЕРБ и нарастващото обществено неодобрение към него (според проучвания на социологически агенции преди и след изборите през април).


Кадровите размествания трябва да демонстрират, че партията има ясна ориентация (за разлика от други политически сили) и че за регионалните проблеми ще има посветени хора, които ще работят и по-активно преди предсрочните избори вместо заетите с управление на големи градове кметове (Йорданка Фандъкова на София и Димитър Николов на Бургас бяха освободени като зам.-председатели). В обновеното ръководство на ГЕРБ влязоха верни на Борисов хора, повечето демонстрирали лоялност и готовност на всичко през последната година. Като напр. номинирания за премиер Даниел Митов (той е партиен член от съвсем скоро), като министрите Костадин Ангелов (на когото се наложи да подкрепя често политически, а не здравни решения в коронакризата) и Деница Сачева (която може да го защити във всяка ситуация), като Вежди Рашидов (Борисов го представи само като световноизвестен скулптор).


Може да се каже, че то повече прилича на правителство в сянка, отколкото на партиен екип. Но и всички съобщени промени и стъпки бяха ориентирани към изборите, а не към разговор за бъдещето на партията.
Предизборно ГЕРБ получи и задача да разшири подкрепата от "новото поколение, което не помни какво е било преди ГЕРБ" и да работи за "надграждане" към "повече дигиталност, повече прозрачност, култура, спортни събития". Борисов за втори път се обяви за ликвидиране на гишетата до една година (засега не е ясно каква трябва да е реформата на държавната администрация за целта, на чиито гласове ГЕРБ разчита на избори). Борисов даде знак, че трябва да си запазят и възможностите за коалиция в бъдещ парламент, затова в кампанията да бъдат обрани.


Всичко това се разбра от националното събрание на ГЕРБ, проведено във вторник (11 май). То беше онлайн, гласува кадровите промени и изслуша традиционна реч от Борисов (вижте видео - тук). Докато той говореше пред партийния актив, президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет, оглавяван от ген. Стефан Янев (повече по темата - тук).


От една реплика си пролича, че Борисов продължава да контролира на всякакви нива в управлението, като спомена, че "крачка напред" в търсената модернизация е новият зам.-кмет по културата в София - Мирослав Боршош. Новината за назначението му беше разпространена малко преди събранието, а Фандъкова все още не я е коментирала. Боршош, който премина през съдебен процес за управлението си в НДК, е сред близките до Борисов още от времето на кампанията му за кмет на столицата. От друга страна - той трябва да бъде свързван с етикета СДС в ГЕРБ като бивш младежки лидер на формацията.


Безгрешни сме (извън иронията)


В анализа си на събранието на ГЕРБ Борисов не посочи проблеми на управлението си, а с ирония обяви някои постижения като спирането на миграционната вълна, влизането в чакалнята за еврозоната и европредседателството като "груби грешки", заради които опонентите не можели да му простят, а те били признати от всички външни партньори, от чието отношение е "трогнат". Борисов не обори нито една критика към управлението му - като за авторитарния стил, за предизборното раздаване на пари, не коментира темите, които поставиха твърденията на бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия по ревизия, а за пореден път вметна, че му измислят компромати и обяви, че парите на олигархията са изправени срещу него без да стане ясно какво има предвид.


За комисията коментира, че е арбитражен съд, а някои медии обвини в Гьобелсова пропаганда. След форумът той избегна да отговаря на журналистически въпроси, като напусна НДК през друг вход, а не там, където го очакваха камерите.


В типичния си стил лидерът на ГЕРБ нападна и президента Румен Радев, че скрил декларация, в която се критикува Русия, и лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че не е направил правителство и че се заяжда с него, че казал, че изборите ще са скъпи. Борисов коментира и, че е нормално лидер да бъде кандидат за министър-председател отново като задочна реплика към Трифонов, който за приемането на мандата посочи световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова.


Малки рокади в ГЕРБ


С мотива, че от кметска работа нямат време за партийна, от зам.-председателските места в ГЕРБ с мнозинство и няколко гласа против бяха отстранени Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, които обаче остават в ръководството - Изпълнителната комисия.


С обяснението от страна на Борисов, че ГЕРБ заема мястото си на евроатлантическа партия център-дясно и че назначенията са "много ясен знак накъде върви ГЕРБ, на кои хора искаме да приличаме и към какво се стремим" за зам.-председатели на партията бяха избрани дългогодишният вицепремиер и близък до лидера Томислав Дончев и бившият външен министър във втория кабинет на Борисов Даниел Митов.


Близки и верни на лидера влязоха и в Изпълнителната комисия - двамата бивши министри Деница Сачева и Костадин Ангелов, бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и бившият депутат Вежди Рашидов. В ръководството влезе и лидерът на софийската организация и кмет на район "Сердика" Тодор Кръстев, и депутатът в 45-ия парламент Илтер Бейзатов Садъков, чието избиране се оказа изненада, тъй като той не е популярен в ГЕРБ. Садъков е син на изключения от ДПС заради контакти с ГЕРБ Бейзат Яхя - председател на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие, под ръководството на което е и ловното стопанство (той беше преназначен преди три седмици), където Борисов обича да отсяда, а през октомври 2020 г. Цветанов посочи Яхя като "най-близкия човек на Борисов в Шуменска област".


Борисов лъска фасадата на ГЕРБ предизборно, за да се прикрие зад нея

© ГЕРБ


Бойко Борисов създаде и нова длъжност в ГЕРБ - регионални ръководители, които ще отговарят за няколко области с близки проблеми. От думите му се разбра, че промените в партията ще се тестват за изборите и през септември може да има нови.

В ръководството на ГЕРБ остават досегашните членове на Изпълнителната комисия бяха Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Даниела Дариткова, Живко Тодоров и Тодор Тодоров. В обновената комисия влизат още Даниел Митов, Деница Сачева, Костадин Ангелов, Вежди Рашидов, Иван Тотев, Тодор Кръстев и Илтер Садъков. От ръководството отпадат Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

"Направихме да ни мразят, справяйки се с тях"


Първоначално Борисов обяви, че е направил "непростими" и "груби" грешки, но после се разбра, че иронизира. Той говори за спирането на миграционния натиск на границата с Турция, недопускането на икономическа криза по времето на гръцката и недопускането на пълен локдаун, "влизането в най-бялата институция" - банковия съюз и чакалнята за еврозоната, увеличението на заплатите на учители, полицаи и пожарникари, европредседателството.


"Направихме да ни мразят, справяйки се с тях", каза Борисов, визирайки проблемите, които е разрешил. Той не спомена нито една реална грешка и не отговори на нито една критика.


С полупризнание, че е надценил цената на новите избори, заради което го критикува Слави Трифонов, Борисов критикува "новия политически лидер", че това са загубени месеци без управление. Той обвини и президента Румен Радев в двуличие - хем се опитвал да флиртува с Русия, хем нямал смелост да каже на американския президент Джо Байдън, че не е съгласен с декларация с критики към Москва. На няколко пъти обяви, че се надява организираните от правителството на държавния глава избори да са честни.


След като припомни какви суперлативи е получило българското европредседателство, премиерът в оставка явно се сети за едва от срещите в София и каза: "Искам да видя кога при тях (визирайки политическите си опоненти - бел. авт.) канцлерът на Германия, президентът на Франция, премиерът на Великобритания ще вървят под ръка в София".


"Компромати" и "Гьобелсова пропаганда"


Бойко Борисов дори не се опита да опровергае твърденията на бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов за натиск от ГЕРБ, а само спомена, че комисията по ревизията е арбитражен съд и се прави Гьобелсова пропаганда, като "4-5 медии пускат една лъжа, ретранслират, ходи после се оправдавай".


Коментарът му дойде след като обясняваше за "грубите грешки", т.е. за постиженията си. Заради тях той каза: "Това никой няма да ни го прости. Затова и ни направиха компромати". Борисов обяви, че се изненадал, че "народът пак ни постави първи" след като са управлявали цял мандат.


Борисов лъска фасадата на ГЕРБ предизборно, за да се прикрие зад нея

© ГЕРБ


Никой от присъстващите не попита нищо. На събитието говори единствено лидерът (по няколко думи за представяне казаха и новите му заместници след като бяха привиквани от него на сцената - бел. авт.). В залата бе ръководството на ГЕРБ и някои министри, а партийците гледаха онлайн по области.


Надграждане и обиране на думите иска лидерът


Бойко Борисов даде знак, че иска разширяване на избирателите към младите хора - новото поколение, което не помни другите (намекна, че не знае, че преди ГЕРБ е нямало пътища - бел. авт.), както и към българските мюсюлмани, които са мост за приятелство. "Искам София да я видим дигитална, на фестивалите, на събитията".


Сега искат да надградиме - повече дигиталност, повече прозрачност, повече култура, спортни събития. В следващата година ако хората изберат нас и ние участваме в правителство, гишетата трябва да ги премахнем


Бойко Борисов,

лидер на ГЕРБ


После даде пример защо хората от ГЕРБ трябва да си обират думите. Защото от партията на Слави Трифонов използвали "изчегъртане" по адрес на ГЕРБ, което се забивало в съзнанието и дразнело партийците.


"Бъдете обрани, нека бъдем конструктивни. Каквито и машинации да правят, изборите ще са горе-долу... Ние до последния ден работихме, те до последния ден се показваха в парламента (след това нарече парламента зверилник - бел авт.). Пак ли ще се държат така.... Ако народът пак така ни нареди, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност. Обичай врага си", обяви още Борисов. Това изказване той прави няколко дни след като по повод първите твърдения на Илчовски за натиск над бизнеси, от кого са кюлчетата, вече бившият премиер заяви по повод на атаките "готвихме се с още по-голяма сила да се врежем с тях" и заплаши, че и те ще показват "хубави работи".


Борисов обяви и курс към пълна мобилизация, добронамерено, но не твърдо, за отстояване на евроатлантическите позиции. Накрая призова за предизборната кампания: "Показвайте направеното и обяснявайте как ще махнем кьошетата и ще дигитализираме държавата".


Борисов лъска фасадата на ГЕРБ предизборно, за да се прикрие зад нея

© ГЕРБ

Ключови думи към статията:

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на тракиец
  тракиец
  Рейтинг: 289 Весело

  Мдаа , сборище на калинки и колорадски бръмбари... А иначе има една приказка, че от акото и торта да направиш пак си е същото...

  O sancta simplicita!
 2. 2 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Колко може да се лъсне една фасада от кирпич? А може би трябваше да я санират преди това, че от лъскане съвсем няма да остане нищо?

 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Напомня ми на финалните кадри от "Последният самурай", в които Том Круз размахваше самурайския си меч срещу прясно достигналото до Япония изобретение на цивилизацията, наречено картечница.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 4. 4 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 879 Неутрално

  ".....задача да разшири подкрепата от "новото поколение, което не помни какво е било преди ГЕРБ"

  Ами, кво е било преди Герб? Мутрите бяха на улицата и по соаретата със себеподобни, а сега са във властта и гепят "законно".
  На Баце не можеш му промени мисленето. Нито акъла. Един път фатмак - за цял живот си фатмак. Един път на бай Тодор теляк - за цял живот теляк.
  Айде, да стъпва целия гербидж на баламатума и да почва строевата подготовка в чест на вожда.
  Това, да ти бъде симпатичен един артелчик с мозък на пиле, не мога да го разбера.

 5. 5 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  И зад тази маска Борисов да прикрие едноличното управление и в държавата, и в ГЕРБ и нарастващото обществено неодобрение към него (според проучвания на социологически агенции преди и след изборите през април).
  _______________________________________________________________

  При партиите тип ГЕРБ няма какво да се прикрива, защото Боко няма как да се скрие зад решения на пленум, както правят от БСП.

  Едноличен лидер си носи еднолично отговорностите, ама не се надявайте, че изпод вола ще изскочи теле!

  Боко няма да намерите за какво да го съдите, ще ви остане само "другарския съд" на комисията на мая Костинбродска Галева!

 6. 6 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Ако направим връзка с работата на Kubler-Ross, ГЕРБ се движат стриктно по кривата.

  http://mattsevenoakscoaching.com/new-blog/2020/6/5/moving-through-change-right-now

  1. Шок:
  04.04 - ГЕРБ имат само 75 депутата, всички останали партии обявяват партията на Борисов за токсична. Обичайните патерици остават под чертата. Тиквата с изявление под снежинките.

  2. Отричане на реалностите:
  До 05.05 - Ние сме най-голямата партия. Ние сме най-подготвени, останалите нямат капацитет. С отказ за коалиция с ГЕРБ, ИТН и ДБ тласкат страната към поредица от кризи.

  3. Гняв, Страх, Разочарование:
  След приемането на новите изборни правила и изслушването на Илчовски - Поведението на Манев, Каназирева и Биков. Борисов отново се покри.

  Очаквам след изборите ГЕРБ още веднъж да преминат през фази от 1 до 3, след което да започнат да осъзнават безсилието си. В новата реалност, веднъж приета от ГЕРБ, ще последват опити за договорки за спасяване кожата на Тиквата (фаза bargaining/experiment). На база резултата от тези договорки, Борисов ще прецени ще бяга ли от страната (фаза decision). И като последна фаза Integration - Тиквата като, "прероден индивид" от министър председател в подсъдим или с международна заповед за арест.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  Какво лъска, само той си знае.........

 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Няколко нови курви, но сводника си остава същия.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  " "Направихме да ни мразят, справяйки се с тях""

  Ами хайде де, управлявайте ! Какво чакате ? Нали се справихте " с тях" ? Барем един проектокабинет да бяхте предложили за кумова срама !

 10. 10 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Андершко Минискусов от Банкя си има шмекерлъците на Шоплука!
  И лАже и маже!
  И продължава да говори "народът ; народът..."
  Седем от десет от тоя народ, казаха: ГЕРБ ДА ВЪРВИ НА М@*НАТА СИ!

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  " В анализа си на събранието на ГЕРБ Борисов не посочи проблеми на управлението си, а с ирония обяви някои постижения като спирането на миграционната вълна, влизането в чакалнята за еврозоната и европредседателството като "груби грешки", заради които опонентите не можели да му простят"


  Така като им гледам " постиженията", трябваше 50 + % да хванат на изминалите избори, пък те........😂😂👍

 12. 12 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Весело

  комисията по ревизията е арбитражен съд и се прави Гьобелсова пропаганда, като "4-5 медии пускат една лъжа, ретранслират, ходи после се оправдавай".
  _________________________________________________________

  Не само комисията на Мая Костинбродска разпространява лъжи, по метода на Гьобелс, но и много опозиционни медии. Надеждата е, че след няколкостотин пъти повторение на едно внушението става истина.

  Но не е така, без доказателства, респективно разследваща журналистика, се получва контрапродуктивен ефект!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":
  Дали са му поръчали някоя плеймейтка, по случай оставането му на председателския пост. Какво са 5 хилки, за целта.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Весело

  До коментар [#1] от "тракиец":

  " Мдаа , сборище на калинки и колорадски бръмбари... А иначе има една приказка, че от акото и торта да направиш пак си е същото..."

  Тук малкото повече ми прилича на опит да се покрие със сметана ! Онова де, акото......

 16. 16 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Боко няма да намерите за какво да го съдите, ще ви остане само "другарския съд" на комисията на мая Костинбродска Галева!
  —цитат от коментар 5 на Дария Колев

  Моля, моля! ОФ-стите едва сега ще започнат с народните трибунали и народния съд!

 17. 17 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Колкото и злоба да се изсипва към най-дългото и успешно управление в новата българска история, построеното от Бацик остава да тормози душите на хейтърите! А името му е записано завинаги в историята на България! Факт!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1482 Весело

  До коментар [#1] от "тракиец":

  Или пък сборище на грозни, злобни орки и гоблини (таласъми)...

 20. 20 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#13] от "murry":
  Много прилича на мафиотски бос, излизащ от съда, където развитието на ситуацията е неблагоприятно. Даваха 'Кръстникът" по някой канал , та се присетих.

 21. 21 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Неутрално

  Не е ли време останалите партии да се заемат със собствените си проблеми, а не само да надничат зад плета у чуждия звор?
  Нито една сила (освен тошковчетата) немагт да са доворни от постигнатия резултат. Нека запретнат ръкави и да си свършат предизборната работа - да представят ясна РЕАЛНА И ИЗПЪЛНИМА платформа. Ако вярваме на политическите анализатори Борисов вече е бита карта... Нека тогава другите играчи най-после да покажат ясна воля за носене на отговорност. Стига "чегъртане", нека пооворим за градивност.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на zih44671539
  zih44671539
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#20] от "zegi":

  По-скоро филмът трябва да е бил "Бай Кръстнику"

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  "... лъска фасадата на ГЕРБ предизборно..."
  Старите хора са казали. "пачавра леке не хваща".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#21] от "olexander":

  Ами тя ролята на новите"партии" беше да поднесат властта в ръцете на пРезидента! Не пожелаха да съставят правителство именно с тази цел! Ще видите, че ако Баце не събере достатъчно гласове на следващите избори,България ще премине към трайно управление на служебен кабинет и манипулиране напрезидентските избори!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Неутрално

  До коментар [#21] от "olexander":

  +++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6048 Неутрално

  Да видим, на 11 юли, ще се разбере, колко е лъснал фасадата.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 31. 31 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 262 Весело

  Хммм... като към лъскането на фасадата може да добавим и отстраняване на старите комунисти и основатели на партия ГЕРБ, (но това не се отнася за несменяемият Бойко Борисов– член на БКП), Менда Стоянова – член на БКП, Красимир Велчев – член на БКП, Пламен Нунев – член на БКП, Йорданка Фандъкова - член на БКП ... абе лъсната до почти чисто нова и най-вече Европейска партия!
  Към "груби(те) грешки" не се отнасят аферите с Ало Ваньо, Цветан Василев, Васил Божков, Илия Златков и все още не към хората „укриващи се в чужбина“ Светослав Илчовски, Георги Василев (от същия бранш) и .... а ще има и други.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 32. 32 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  "
  Борисов лъска фасадата на ГЕРБ предизборно, за да се прикрие зад нея"

  "Вълкът козината си мени- нравът НЕ"


 33. 33 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Каквито и а ги приказва, имаше повече от 10 г. да свърши тая "работа, работа, работа", вместо да разгражда и превзема институции, да се огражда с обръчи и да пълни чекмеджета.
  Спешните :реформи" или по-точно приказки за реформи не са нищо друго, освен отчаян опит да позамаже имиджа

 34. 34 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Няма как този път жълтата политическа шайка да избегне своята гибел!Така беше след като СДС / Костов/ разпродаде на безценица апетитни държавни активи,после царят с неговите "За 800 дни ще оправя държавата"- БСП то не ги броя за живи с оглед на застаряващия електорат !Сега е ред на Боце и Ко- десет години тотално крадене и България е на тъжното последно място в ЕС по стандарт на живот!

 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4053 Неутрално

  До коментар [#8] от "Doge":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  "Политическият бардак" е същият!

 36. 36 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Напомня ми на финалните кадри от "Последният самурай", в които Том Круз размахваше самурайския си меч срещу прясно достигналото до Япония изобретение на цивилизацията, наречено картечница.
  —цитат от коментар 3 на cinik


  Във финалните кадри на въпросния филм имаше чест, достойнство, ценности... Все неща, които липсват тук. Така че, моите уважения, но не мисля, че срванението е удачно в случая :):)

 37. 37 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 909 Весело

  ГЕРБ = Говори Евро Радиоточка Борисов
  и калинарника слуша и записва.
  Напомня много на Северна Корея всичкото това :)

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#21] от "olexander":

  Все още не е време. Първо трябва престъпникът да си получи заслуженото.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  До коментар [#7] от "samoedin":Дали са му поръчали някоя плеймейтка, по случай оставането му на председателския пост. Какво са 5 хилки, за целта.
  —цитат от коментар 14 на zegi  Плеймейтки му поръчваха докато раздаваше еврофондове и обществени поръчки, а сега когато е господин НИКОЙ - сам да си поръчва и плаща .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2281 Весело

  Не е ли време останалите партии да се заемат със собствените си проблеми, а не само да надничат зад плета у чуждия звор? Нито една сила (освен тошковчетата) немагт да са доворни от постигнатия резултат. Нека запретнат ръкави и да си свършат предизборната работа - да представят ясна РЕАЛНА И ИЗПЪЛНИМА платформа. Ако вярваме на политическите анализатори Борисов вече е бита карта... Нека тогава другите играчи най-после да покажат ясна воля за носене на отговорност. Стига "чегъртане", нека пооворим за градивност.
  —цитат от коментар 21 на olexander


  Ти пък, те толкова си могат. И следващата им кампания ще бъде как да не допуснем Боко до властта.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  До коментар [#1] от "тракиец":" Мдаа , сборище на калинки и колорадски бръмбари... А иначе има една приказка, че от акото и торта да направиш пак си е същото..."Тук малкото повече ми прилича на опит да се покрие със сметана ! Онова де, акото......
  —цитат от коментар 15 на samoedin  И в резултат ще се получи ако със сметана за редовия герболяк .
  BONE APPETITE

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2436 Неутрално

  Тц, тц, тц, сега излезе новината, че ЕК е получила писмото на ГешеФФ за ограничаването на "независимостта" на прокуратурата. Познайте! Общо взето, отговорът е "действай, а не се обяснявай".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#39] от "murry":

  А докато "престъпникът" си получава заслуженото държавата на сомоход ли ще се движи? Как си представяш точно да станат нещата? Рашков в петък тиква Тиквата в затвора, забранява ГЕРБ и ВМРО, подменя всички държавни служители... но междувременно прави "честни" избори?
  Аз уж на майтап миналата година предложих да се гласува само с членска книжса на ДБ или БСП, ама като те чета майтапът почва до ми изглежда като реалност в твоите мечти.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 49. 49 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 600 Весело

  Боко да лъска нещо друго, може би ще има повече полза...

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  До коментар [#17] от "Корабов":


  « А името му е записано завинаги в историята на България ! Факт ! «


  Тъй като стана въпрос за история ...
  И името на Ивайло свинаря е влезнало в българската история с въстанието от 1277 година и, защо да не влезне и това на Буци пожарникаря, известен още и като миризлив ДС-доносник с псевдоним « Буда « и като мутра от СИК ?!
  Да, творим я тази с пожълтелите си страници ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Весело

  До коментар [#28] от "zih44671539":

  ОК, значи според теб ГЕРБ нищо не предлагат, значи поучете се от "грешката" им и вие предложете... Или ви устройва да копирате нищоправенето?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 53. 53 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Весело

  До коментар [#28] от "zih44671539":

  ОК, значи според теб ГЕРБ нищо не предлагат, значи поучете се от "грешката" им и вие предложете... Или ви устройва да копирате нищоправенето?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 54. 54 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3227 Весело

  Стига с тоя Борисов и с Герб, за 12 г. Трябва да е станало ясно какви са. Има 2 месеца, в което другите партии да направят по- добро предложение на избирателите. Часовникът тиктака.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Всички гербери повтарят в транс, че служебното правителство трябва да се занимава само с подготовката на изборите. Да си припомним, че служебното правителство на Марин Райков, назначено от чехльо се занимаваше основно с това да фалира КТБ. И пондже Орешарски почти успя да я спаси, като забави изтеглянето на държавните пари от там, позволи им да подстрижат задълженията на БТК и да ги изкупят на половин цена от 4-5 други банки и подари златната акция на Цветан Василев, джипко бибитков не издържа и активира цацата и шиши. Сега пак обяснява как Орешарски бил фалирал КТБ и малоумниците му връзват.

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  До коментар [#50] от "Incremental Fraud":

  "двамата сенатори с "личното" си мнение много лошо им изръмжаха да не прекаляват с изборните си фалшификации и да не надминават тези на Путин и Северна Корея

  не че сега бяха малко, но не повече от обичайното напоследък"

  Ни сенатори, ни от ЕС някой може да спре ордата да дерибейства по време на избори ! Точно толкова си "напазаруваха"вота, колкото и очаквахме ! Някъде около 8 %, заедно и с контролирания вот ! Да му мислят как ще се справят сега, без бухалките на властта в техни ръце ! И с гърмящи една след друга престъпни и корупционни схеми накъдето и да се обърне човек.......

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Всички гербери повтарят в транс, че служебното правителство трябва да се занимава само с подготовката на изборите. Да си припомним, че служебното правителство на Марин Райков, назначено от чехльо се занимаваше основно с това да фалира КТБ. И пондже Орешарски почти успя да я спаси, като забави изтеглянето на държавните пари от там, позволи им да подстрижат задълженията на БТК и да ги изкупят на половин цена от 4-5 други банки и подари златната акция на Цветан Василев, джипко бибитков не издържа и активира цацата и шиши. Сега пак обяснява как Орешарски бил фалирал КТБ и малоумниците му връзват.
  —цитат от коментар 57 на 3biri  "Да си припомним, че служебното правителство на Марин Райков, назначено от чехльо се занимаваше основно с това да фалира КТБ. "
  -Тук си казах, че този форумник не е много наред с главата.

  И пондже Орешарски почти успя да я спаси,
  -Тук вече си казах, че изобщо няма глава.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Аз да попитам само! Ако някой служебен министър, като приема работата види престъпление, но го прикрие, не подлежи ли на съдебно преследване.

 63. 63 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Неутрално

  До коментар [#55] от "niksan1":

  Вече отговорих на подобен пост : "А докато "престъпникът" си получава заслуженото държавата на сомоход ли ще се движи? Как си представяш точно да станат нещата? Рашков в петък тиква Тиквата в затвора, забранява ГЕРБ и ВМРО, подменя всички държавни служители... но междувременно прави "честни" избори?
  Аз уж на майтап миналата година предложих да се гласува само с членска книжса на ДБ или БСП, ама като те чета майтапът почва до ми изглежда като реалност в твоите мечти."

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Че беше мутренско в годините на управление на ГЕРБ е факт. Но мутренско беше още от началото на прехода. След няколко години е добре да направим равносметка дали мутренското в България е на изчезване.

 67. 67 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2634 Неутрално

  До коментар [#21] от "olexander":

  Герберщината е плесен , която е влязла във всички държавни структури и трябва да се чисти. Чегъртането е основата на нещата : )

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  До коментар [#21] от "olexander":

  Т,е. пак като след 89та да забравим престъпленията и да "продължим напред"!? И след 30 години мафията да ни докара новия дон. Мерси! Тогава не направихме лустрация и сега сме, където сме. Този път трябва да лустрираме мутрите и олигарсите им. ДПС започнаха, защото май се ориентират най-бързо, въпреки че не знам как ще се оправят с почетния.

 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#54] от "boevbisser":

  Надявай се:)
  Не виждаш ли, че нямат умствен капацитет.
  Глупостта няма партия:)

 72. 72 Профил на zih44671539
  zih44671539
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#52] от "olexander":

  Аз ти давам шанс да ми опишеш коя политика от коя предизборна програма герб са реализирали?

  Можеш ли?

 73. 73 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#70] от "3biri":

  В демокрацията има съд, другарю:)
  А ти управлявай. 70% от хората това чакат:)

 74. 74 Профил на zih44671539
  zih44671539
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#52] от "olexander":

  Аз ти давам шанс да ми опишеш коя политика от коя предизборна програма герб са реализирали?

  Можеш ли?

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  няма ли да го арестуват вече, какво чакат

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 293 Неутрално

  До коментар [#17] от "Корабов": Записано е наистина, като най-противния период в новата история на България. Период в който мутрите взеха държавата и пребиваха студентите, които се бориха против това. Но в развитите държави има един лаф - който е посегнал на студентите си, винаги губи. Герп е пълен с калинки и примати в момента, с пръчка е гнусно да ги пипнеш.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 408 Весело

  Искам автограф върху гръцкото издание на "Бай Ганьо".

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 80. 80 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#74] от "zih44671539":

  Всичките са ги реализирали без обещанията за разследване на замените например. Ама партия не е съд.
  Той и Станишев преизподнята обещаното, но го отлъчиха. И какво от това?!
  Ако е обещал малко.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1801 Весело
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  [quote#60:"evf54378219"][/quote]

  Тиквичке, аз съм вътре в бранша и знам че:
  - КТБ беше дефакто във фалит още през 2013та
  - целият одитен екип на БНБ беше уволнен скед ревизията на КТБ през 2013 та и тогава назначиха Гунев.
  - Боко сдаде властта, защото знаеше, че КТБ ще фалира
  - Боко се изнерви от това, че тя не фалира.

  Кое не е вярно:
  - че Марин Райков прокара решението за диверсификацията на държавни средства, т.е иззваждането им от КТБ
  - че КТБ изкупи дълга на БТК
  - че държавата подари златната си акция, което позволяваше на Василев да разпродава хилядите имоти на БТ
  - че Цацата и Пееф стартирраха паниката.

  Слава богу това, което имам на раменете е доста по-различно от твието.

 87. 87 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  А докато "престъпникът" си получава заслуженото държавата на сомоход ли ще се движи? Как си представяш точно да станат нещата?
  —цитат от коментар 48 на olexander


  еми като намалее лапането ще има повече за всички.
  простичко.
  намаляването става като махнеш от зелника, този който не е луд.
  по-сложните работи - после, живот и здраве.

 88. 88 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Кадрите на Борисов са като доказателствени материали от бянкянското чекмедже в сравнение с експертите в новото правителство на Президента Румен Радев.

 89. 89 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2048 Неутрално

  Не БТ, а БТК. БТ беше друга бира въпреки, че и около БТ имаш закачка, кой да лапне парите и КТБ имаше претенции.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на botev_levski
  botev_levski
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Новия говорител на служебното правителство, е.. Антон Кутев

  https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/15/2182752_anton_kutev_bsp_obiavi_protestite_za_tejuk_desen/

 92. 92 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  "Борисов лъска фасадата на ГЕРБ"

  Колкото и да лъскаш една тиква, се си е тиква.
  Колкото и да лъскаш една поцинкована кофа, се си е поцинкована кофа.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Любопитно

  До коментар [#88] от "Ще върнем България в Европа":

  Експерти като тъмночервения комунист Янаки Стоилов или като ченгето Бойко Рашков, Ръдане?

 95. 95 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дария Колев":

  "... Едноличен лидер си носи еднолично отговорностите, ама не се надявайте, че изпод вола ще изскочи теле! ..."!

  Последно, ГЕРБ еднолична партия ли е? Защото все се кълнете, че не била еднолична. Или това го забравихте?! :)))
  Не съм чувал Борисов да е поемал отговорност за нещо. От Борисов можем да чуем скучни монолози пред камерата на Севда. Когато трябва да се поема отговорност, Борисов обикновено се крие или показно хвърля на кучетата някой от ГЕРБ-ерите. С това приключва носенето на отговорност. :)))

  Бивш tww09306483.
 96. 96 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 997 Весело

  До коментар [#74] от "zih44671539":
  Очевидно според теб в никоя. ОК. Няма да споря. Въпросът, който аз повдигнах не е свързан с ГЕРБ, а с неговите опоненти - ако искат нещо различно, нека го представят.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 97. 97 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#81] от "Ronald Reagan":

  В интерес на истината не могат да го преброят:)
  Но нали виждаш, че модернизацията на страната не им е тема:)
  Само десетина фрази употребяват:)

 98. 98 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 892 Весело

  ".....обяснявайте как ще махнем кьошетата...."

  Гишета, кьошета, чекмеджета, всичко ще се маха. Идва нова ера!

 99. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4513 Неутрално

  До коментар [#91] от "botev_levski":

  Дебългарите харесват това.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK