На живо

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Велко АнгеловНазначеният от президента Румен Радев служебен кабинет положи клетва. Държавният глава очерта пред него като приоритети война на купения вот, разкриване на истината за управлението на Бойко Борисов и възстановяване на държавността. Новото правителство, което бе назначено от президента Румен Радев, ще трябва да организира предсрочните парламентарни избори на 11 юли и ще управлява до излъчването на редовен кабинет след тях.


Предаването на властта стана на церемония в Министерския съвет, където медиите не бяха поканени. Някои министри поканиха журналисти във ведомствата си. Най-емоционално премина сдаването на поста в Министерството на финансите, където служебният министър Асен Василев упрекна управляващите досега, че не са актуализирали бюджета като е било ясно, че кризата със заразата няма да се успокои в близките месеци. Социалният министър Гълъб Донев обяви, че първо ще се направи анализ, а след това ще се прецени които антикризисни мерки ще останат.


Здравният министър не се ангажира с мнение как ще действа.
И досегашният, и служебният премиер избегнаха медиите. "Дневник" проследи на живо събитията.

НФСБ двустранно преговаря с формации с "патриотичен" профил

Валери Симеонов

© Надежда Чипева, Капитал

Валери Симеонов


НФСБ продължава да преговаря на двустранна основа с т. нар. патриотични формации като вече е говорила с "Воля" и с "Възраждане", от която е получила отказ. Това се разбра от думи на лидера Валери Симеонов, който подчерта, че коалицията ВМРО - НФСБ - КОД е обявена от ВМРО, а не от НФСБ.


Утре ВМРО обещава да обяви как ще се яви на следващите избори след като на 4 април участва самостоятелно и не успя да премине 4-процентната бариера.


Симеонов каза, че досега е преговарял с партиите с патриотичен профил, получили най-много гласове на последните избори като изреди Воля, ВМРО и Възраждане. "На втория етап ще говорим с партии с по-малки резултати, но няма да пренебрегнем никой", поясни той без да коментира конкретно КОД на Петър Москов.


На въпрос за възможностите за следизборна коалиция с ГЕРБ изтъкна, че не би била възможна нито успешна, защото партията на Бойко Борисов намалява своята електорална подкрепа. Предрече, че следващото управление ще е на база на широка коалиция с поне 4 партии.


На 4 април бившите коалиционни партньори от "Обединени патриоти" ВМРО и "Атака" се явиха поотделно, а НФСБ в коалиция с "Воля". Всички те останаха извън 45-ия парламент. Според Симеонов потенциалните гласоподаватели са между 350 и 600 хил. души.

Бойко Славчев

© Юлия Лазарова

Бойко Славчев


Първата кадрова промяна в МВР е факт. Днес встъпилият в длъжност служебен министър Бойко Рашков освободи административния секретар на ведомството Бойко Славчев, съобщи пресцентърът на ведомството. Основание е чл. 106, т. 6 от Закона за държавния служител - поради придобито право на пенсия.


Славчев беше шеф на кабинета на вътрешния министър при кабинета "Борисов 1", когато министър беше Цветан Цветанов.


От структурната схема на министерството се вижда, че административният секретар отговаря за отдела "Човешки ресурси", отдела за информационно-аналитична дейност, управлението на собствеността, управлението на бюджета на ведомството и пресцентъра.

Атанас Атанасов

© Велко Ангелов

Атанас Атанасов


Съставът на служебния кабинет "Янев" изглежда балансиран и солиден, почти всички са със сериозна биография в своята област. Това коментира пред Би Ти Ви съпредседателят на "Демократична България" и лидер на ДСБ Атанас Атанасов. По думите му с хората, поканени за министри, президентът Румен Радев се е опитал да покаже, че иска да е обединител на нацията.


По повод членството в миналото на здравния министър Стойчо Кацаров в ДСБ Атанасов уточни, че държавният глава не е разговарял с коалицията за състава на кабинета. Той добави, че за "Демократична България" най-важни са бъдещите действия на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков. "По време на изборите имахме много сигнали за полицаи по места, действали като партийни секретари на ГЕРБ и работели за осигуряването на чадър за купуването на гласове", каза Атанасов и обеща да ги предаде в МВР.

Бозуков ще провери законно ли работи фермата за норки на Иван Ангелов

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков обяви, че ще направи проверка дали работи законно единствената ферма за норки в страната в село Маджерито, близо до Стара Загора. Тя е собственост на Иван Ангелов, съсобственик на "Градус". Сутринта имаше протест срещу дейността й пред Министерския съвет с искане фермата да бъде затворена По-късно съвестно с лидера на Мая Манолова, лидер на "Изправи се! Мутри вън" бе внесен сигнал в земеделското министерство. Протестиращите поискаха и от служебния кабинет да спре дейността на фермата, като обявиха, че над нея има политически чадър и освен това не спазва изискванията за хуманно отношение към животните.


Иван Ангелов бе изслушан в комисията по ревизията на дейността на кабинета "Борисов", чийто председател е Манолова. Той бе обвинен в корупция от земеделския стопанин Светослав Илчовски, който даде и документи за това на комисията.


След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Велко Ангелов

Служебният министър на правосъдието ще работи за по-добри услуги в интерес на гражданите

"Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи", каза служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов при смяната на властта в правосъдното ведомство. Церемонията винаги включва предаването на държавния печат, като журналистите не присъстваха, а от министерството изпратиха съобщение.


Стоилов прие печата от Десислава Ахладова, която благодари на екипа, с който е работила. "За този кратък период, очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите", каза още Стоилов.


След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Министерство на правосъдието


Сред приоритетите му ще са "подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони".

Според Стоилов трябва да се направи задълбочен преглед на десетгодишна дейност на специализираното правосъдие и "главно на нейните резултати", посочи той. В рамките на 45-ия парламент няколко от парламентарно представените партии внесоха проект за закриването на специализираните прокуратура и съд, създадени в първия мандат на ГЕРБ. Това предизвика протест на прокурори начело с главния обвинител Иван Гешев.

Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ, след който да се реши дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лева и мерките за запазване на заетостта.


"Ще има целенасоченост на социалните плащания, социалната закрила с мисъл за гражданите и за бизнеса - да бъдат преодолени последствията от пандемията от Covid-19", обяви той при поемането на поста.


Предшественикът му Деница Сачева му връчи папка с всички обществени поръчки в социалното министерство.


Още за приоритетите на правителството четете тук.

"Боец": НСО вече не трябва да охранява Борисов

Гражданското сдружение "Боец" обяви във фейсбук профила си, че от днес НСО не трябва да охранява "лицето Бойко Методиев Борисов!" Посочва, че ще сезира президента Радев и НСО, която е на негово подчинение, и ще изисква незабавно сваляне на охраната.


"Борисов има вариант - пълни самопризнания за извършените престъпления, и БОЕЦ ще му съдействаме за безплатна съдебна охрана като арестант!", се посочва в публикацията.В Закона за НСО е предвидено лицата, заемали длъжностите председател на Народното събрание или министър-председател,


да получават специализиран транспорт до 4 години след освобождаването им от длъжност.


По смисъла на закона специализираният транспорт е "дейност по охрана", а колите - средства за охрана. Това на практика означава, че винаги присъства служител на НСО. Същевременно текстове в него предвиждат, че заемалите тези длъжности могат да се откажат временно, частично или изцяло от охрана след подписване на декларация по образец, утвърден от началника на Националната служба за охрана.


При появата си напоследък Борисов не управлява познатия джип, с който по традиция обикаля страната и изявите му се предаваха в профила му във "Фейсбук", а се качва в лека кола.


Кадърът е от 11 май, когато Борисов си тръгва от националното събрание на ГЕРБ.

© Юлия Лазарова

Кадърът е от 11 май, когато Борисов си тръгва от националното събрание на ГЕРБ.

Здравният министър сдава поста с облекчение

С облекчение и радост от постигнатите резултати. Така напуска поста досегашният здравен министър Костадин Ангелов по неговите думи пред репортери на излизане от Министерския съвет. Наследникът на поста Стойчо Кацаров не пожела да направи коментар, не се ангажира и с ясен отговор на въпроса ще бъде ли удължена извънредната епидемична обстановка, която засега е обявена до 31 май.


По-късно при напускането на министерството Ангелов посочи, че си тръгва с чувство за изпълнен дълг към българските граждани. Обясни, че нещата отвън винаги изглеждат по много лесен начин. Пожела на служебния министър да ги направи по-бързо и по-ефективно за хората.


Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или хвалим в зависимост от резултата.


Костадин Ангелов,

бивш здравен министър


Кацаров не слезе пред медиите да обяви приоритетите си.

Червеният килим в Министерския съвет е прибран

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Здравка Андонова


След предаването на властта в Министерския съвет, което стана при закрити врати, работници събраха червения килим, опънат за случая пред входа.

Светлан Стоев ще заложи на екипността

Служебният външен министър Светлан Стоев очерта като основен принцип в периода на своето управление екипността. По време на предаването на властта той отчете, че досегашният министър Екатерина Захариева е откривала посолства, а не е закривала, като така е спазила основен принцип – търсенето на диалог.


Стоев коментира, че рамковата позиция на България по повод разширяването на Европейския съюз с приемането на Северна Македония и Албания от октомври 2019 г. е приета с консенсус от политическите сили и служебното правителство няма правомощия да я променя.


След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Министерство на външните работи


"Всичко, каквото зависи от нас, ще бъде направено за продължаване на диалога", коментира Стоев. Церемонията премина в приятна атмосфера като в нейния край Стоев и Захариева си размениха подаръци.


Кой е Светлан Стоев четете тук.

Борисов за служебния кабинет: Отличен избор на Радев

Скрийншот

Скрийншот

Вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравления. Много от колегите министри се познаваме добре. Направен е прекрасен избор от президента Радев за всички вас. Имаме всичките аргументи да направим едно правилно, нормално, демократично предава на управлението.


Това каза досегашният премиер Бойко Борисов при предаването на властта на служебното правителство на Стефан Янев. Той изрази надежда, че ще има честни и прозрачни избори. "Искрено ви желая успех, много е трудно", каза още Борисов и увери, че той и министрите му са на разположение, ако служебният кабинет има нужда от тях.


Това се вижда от видео, разпространено от правителствената информационна служба след церемонията по предаването на властта в Министерския съвет, която стана в отсъствието на медиите.


Сачева вярва, че наследникът на поста ще се справи добре

"Г-н Донев е известен професионалист в нашите среди, така че вярвам, че ще се справи с тази позиция, надявам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения", това каза пред БНТ бившият социален министър Деница Сачева по адрес на наследника на поста Гълъб Донев.


"Това, което предстои, е да се види как ще продължи подкрепата на държавата за хората и бизнеса, защото настоящите мерки действат до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, но дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което трябва да вземе служебното правителство", обясни Сачева.


Добавката към пенсиите от 50 лева също трябва да се реши от служебния кабинет, като и тя е осигурена до май включително, посочи тя.


"Няма да оставим празен чек на служебното правителство", увери тя.

Асен Василев упрекна кабинета "Борисов", че не е актуализирал бюджета

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Лили Тоушек

Всички плащания, свързани с противоепидемичните мерки, са осигурени с пари от бюджета до края на май. Ако искаме след това да продължат, трябва да се лишим от предвидени вече разходи по други пера, или да повишим събираемостта на данъците, обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Твърденията на кабинета "Борисов" бяха, че мерките са осигурени до юни, като се внушаваше, че включват и него.


Василев уточни, че след края на май са осигурени само парите за медиците, работещи на първа линия.


С Ананиев влязоха в спор пред репортерите при предаването на властта трябвало ли е да се актуализира бюджетът. Ананиев защити тезата, че е некоректно отиващ си кабинет да променя финансите и че парите за противоепидемичните мерки са осигурени за срока на извънредната епидемична обстановка в страната, който засега е до 31 май.


Василев посочи, че той би направил малка актуализация в името на това да се подсигурят и за следващите няколко месеца до края на годината парите за противоепидемичните мерки - за добавката от 50 лв. към пенсиите и мярката 60/40, като се има предвид бавният темп на ваксинация и очакването, че заразата няма да утихне така скоро.

Кирил Ананиев обяви, че оставя стабилни финанси

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Лили Тоушек


Бившият вече министър на финансите Кирил Ананиев обяви, че оставя на наследника на поста Асен Василев добре изпълняващ се бюджет, който в края на април все още е на излишък Той упрекна президента Румен Радев, че е обявил едва ли не, че държавата е във финансова криза и увери, че това не е така, като посочи конкретни данни за приходите, състоянието на фискалния резерв и поетия до момента дълг.


Обясни, че всички плащания, свързани с пандемията, са осигурени до края на май, а актуализация на бюджета не е предложена, защото това означавало втори бюджет на отиващ си кабинет и освен това не се правела за 3 дни, а е дълъг процес. Асен Василев обяви, че е можело да се предвиди, че при темпа на ваксинация кризата няма да отмине през пролетта и е можело да се подготви актуализация, но явно сега служебният кабинет ще трябва да търси вътрешни резерви.


Ананиев посочи, че служебният кабинет трябва да одобри разходите за предстоящите избори най-късно 55 дни преди тях, което означава, че срокът е в понеделник. Допълни, че е пратил писма до всички ведомства със срок до 13 май да си заявят исканията.

Към 30 април бюдежът е на излишък от 115 млн. лв., фискалният резерв е 8.8 млрд. лв., като от тях не могат да се харчат парите в Сребърния фонд - 3.3 млрд. лв., което означава, че държавата има кешова маневреност за посрещане на разходите, обяви Ананиев. И също, че до края на месеца в резерва ще влязат и 511 млн. евро по програмата SURE. Допълни, че при разрешен със Закона за бюджета нов дълг от 4.9 млрд. лв. поет до момента е само за 800 млн. лв.

Рашков обяви за приоритет да не се допуска купен вот на 11 юли

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Георги Кожухаров

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че основен приоритет ще бъде препятстването на купения вот на предстоящите на 11 юли избори. "Ще обърнем много сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната, което не е в интерес на никого и уронва престижа на България пред света", заяви той пред журналисти.


Допусна, че ще има миграционен натсик по границите на България със затоплянето на времето.


Кирил Петков обеща отговорно управление

Служебният министър на икономиката Кирил Петков обеща прозрачност и отговорно управление. Ще направим всичко най-добро от себе си, което можем за тези 2 месеца, каза пред репортери на излизане от правителството. На въпрос дали за 2 месеца може да се подобри бизнес средата той посочи: "Всеки ден ни е важен. Всичко, което можем и зависи от нас, ще направим с цялото ни знание."


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в ресора му, без предубеденост и тенденциозност. Допълни, че министерството му само по себе си се свързва със справедливост, а това само по себе си и твърде голяма претенция, която "дано да бъде задоволена като основателно очакване на гражданите".


Министрите се отправят към отделните ведомства, за да приемат властта от предшествениците си.

Минеков: Ще опитаме за 2 месеца да свършим несвършеното за 10 г.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви на излизане от Министерския съвет, че отива на място, където възнамерява да свърши много. Ще опитаме това, което не бе свършено за 10 г. да свършим за 2 месеца, обяви той пред репортери.


Каза, че му предстоят срещи с представители в предния парламент партии, за да ги изслуша за програмите им за култура.


Наистина е амбициозно това, което правим, но поне ако не друго, ще дадем серия от пътеки за тези след нас, обяви той. От думите му се разбра, че няма да прави кадрови промени в министерството.

Служебният кабинет е вече в Министерския съвет

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Точно в 10.00 часа днес служебният кабинет на ген. Стефан Янев излезе от сградата на президентството на "Дондуков" 2, за да отиде в тази на Министерския съвет на "Дондуков" 1. Премиерът и министрите стигнаха пеша през подлеза под Ларгото.


Стефан Янев отказа да отговаря на въпроси на журналисти.


Церемонията по предаването на властта е закрита за медиите.

Манолова и протестиращи подават сигнал срещу ферми за норки

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се присъедини към протестиращи срещу ферми за норки и заедно се отправят към Министерството на земеделието, където ще внесат сигнал. Той е срещу собственика на такав ферма Иван Ангелов, съсобственик на "Градус" АД.


Стефан Янев: Не съм човек, който дава празни обещания

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Георги Кожухаров

Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет, че ще работя почтено, обяви назначеният за служебен премиер Стефан Янев. Обяви, че това ще очаква и от министрите - да работят в полза на гражданите и почтено. "Не мога да се ангажирам, че ще решим проблемите, натрупани в годините в краткия живот на правителството, но ще дам всичко от себе си поне да започне този процес", обяви той.


Посочи, че с честно и отговорно управление може да възстанови голяма част от загубеното доверие в институциите.


Определи за най-важен акцент в работата си отстояването на върховенството на закона и обяви за мото на служебния кабинет: почтеност, прозрачност и професионализъм.


След изказването му кабинетът положи клетва.


Повече за Стефан Янев четете тук.


След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Четиридесет и петият парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, обяви президентът Румен Радев.


Посочи, че макар и служебен кабинетът има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие и изреди разнообразието от хора, включени в него – от левицата, центъра и десницата, политически неутрални професионалисти, доказани администратори и експерти, свободни предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди.


След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Той доказва онова, което не бе постигнато в 45-то НС - че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червената линия помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България, допълни държавният глава. "Бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността, законността и трудолюбието", заяви Радеви преди да представи състава на служебния кабинет.

Президентът Румен Радев представя служебното правителство

Митов: Радев си пуска мостове към партньори за президентските избори

Със състава на служебния кабинет президентът Румен Радев си пуска мостове към евентуални свои коалиционни партньори за президентските избори. Това мнение изказа пред "Нова телевизия" избраният вчера за зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов. За пореден път той лансира идеята си, че държаният глава се опитва да вкара БСП във властта през задния вход, като това личало от някои от имената в служебното правителство.


С останалите членове на кабинета се опитвал да даде сигнали и на други хора да го подкрепят за президентския вот. "Събрал някакви хора - има от БСП, от кабинета на Орешарски, и решили, че могат да избутат тези 2 месеца до изборите", добави Митов.


Той допълни, че не познава служебния премиер Стефан Янев, но поиска да разбере каква е била ролята му при избора на изтребители за военно-въздушните сили и дали е настоявал да не се купуват американските "Ф-16", а шведските "Грипен".

Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого

След изборите: първа кадрова промяна в МВР (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Уважавам всеки независимо от политическите му предпочитания, не искам да изчегъртам никого, коментира пред Би Ти Ви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Репликата от единственото интервю на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов след изборите за изчегъртването жегна настоящите управлавящи и премиерът в оставка Бойко Борисов я коментира няколко пъти вчера по време на националното събрание на ГЕРБ.


Едва ли има нещо по-тъжно от употребена стъргалка.


Томислав Дончев,

вицепремиер в оставка


Обяви, че обвиненията от двама земеделски стопани, които бяха отправени към управляващите и хора, които се възползват от контактите си с тях, оповестени пред комисията по ревизия, приличат на махленски скандали. Заяви, че бизнес средата със сигурност е по-добра отколкото е била преди 10 г. и е нормално, когато бизнесмен има проблеми с местни или чуждестранни институции и има контакт с управляващите, да потърси съдействие. Посочи, че подобни сигнали не са постъпвали при него или други негови колеги, но и да беше така, той би ги предал на институцията по компетентност. "Патология е политик да се прави на проверяващ, дори да има подготовката за това, защото изкушенията са много големи", обясни Дончев.

След като вчера президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи служебно правителство, днес то официално ще поеме властта. В неназован час в Министерския съвет ще се състои церемония по приемането на властта, на която медиите не са поканени. Преди това президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на назначения от него втори служебен кабинет. Дотук се стигна след като 45-ият парламент не успя да излъчи правителство, а всички дадени от държавния глава мандати бяха върнати. Основната задача на служебното правителство е да подготви предсрочните избори. Те са насрочени на 11 юли.


Това е шестото служебно правителство на България и второто, назначено от Радев след правителството на Огнян Герджиков през 2017 година. В настоящото се виждат както хора от левицата, така и свързвани по-скоро с десницата, някои са с впечатляваща академична кариера и професионални биографии, но има и непознати лица.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (431)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Дано иначе не лошо подбраните министри се съсредоточат да свършат бързо и качествено работата в ресорите си, а не да залитат политически или да ловят вещици.
  Да видим дали ще се използва шанса

 3. 3 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  С зелените чорапки потропва дадя Вова.
  Дечица веселушки "освободителя" дойде при вас.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  > А лицето Кирил Ананиев дали ще продължи да работи в структурите на МинФин ?

  Имам предвид този незаменим кадър на народната власт (вуйчото на Влади Горанов)

  ----
  Кирил Миланов Ананиев[1] е български финансист. Заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов и служебното правителство на Георги Близнашки.[1][2] От януари до май 2017 година е служебен министър на финансите – в кабинета на проф. Огнян Герджиков. От ноември 2017 г. до юли 2020 г. е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. От юли 2020 г. до момента е министър на финансите.[3]

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Кирил_Ананиев

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Днес пред пРезидентството ще се раздават кънки и каски, защото след падането на Тиранина, ще потекат реки от мед и масло по улиците.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Ненчев проклина цяла Вселена - как така не го избрали за главен русфоб на републиката, толкова се стара човека.

  Свободата, Санчо...
 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepblue":

  > Дечица веселушки "освободителя" дойде при вас.

  Той освободителя дойде преди 75 години и не си е тръгвал. Паметникът му се извисява в центъра на София - на няколкостотин метра от сградата на парламента.

  И не пРезидентът му построи ударно Съвецки Поток миналата година.

  કટાક્ષ
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Има нелоши попадения сред министрите, но генерали от кариерата /истински, не като чучелото от Банкя/ начело има само в банановите републики. Въпреки това дори те са класи над досегашното недоразумение. Стефан Янев е прочел повече от една детска книжка, в това поне съм сигурен.

  No Pain No Gain
 14. 14 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  след падането на Тиранина, ще потекат реки от мед и масло по улиците.
  —цитат от коментар 7 на 4ort

  Всички Мата Харита и производители на чекмеджета и златни кюлчета са в траур, отива си главния потребител на продукцията им

  Свободата, Санчо...
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Боцето кога ще ни натори с пресконференция днес?

 17. 17 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Дано иначе не лошо подбраните министри се съсредоточат да свършат бързо и качествено работата в ресорите си, а не да залитат политически или да ловят вещици.Да видим дали ще се използва шанса
  —цитат от коментар 2 на debruckere


  Основната задача на служебното правителство е да организира избори. Как ли биха се включили в тази роля министЕрът на образованието, спорта, селското стопанство, туризЪма?

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Любопитно

  Имало съосновател на "Да, България" в служебното, някой знае ли за кого става реч?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  ТИРАНА ПАДНА

  ОСВОБОДИХМЕ СЕ !

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#15] от "Incremental Fraud":

  >ко викат за Вежди?

  Падишаха каза че творбите му са налични на всички земни кълбета.

  От Албания до Япония - навсякъде като е ходил, все на изложени творби на Веждито е попадал.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#3] от "deepblue":

  А бяха славни времена в които Борисов потропваше по клетата главица на " и магаре да посоча..."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#19] от "deepblue":

  > ТИРАНА ПАДНА

  Вова се е пенсионирал ?

  કટાક્ષ
 23. 23 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Тържественото пускане на вода на гумена лодка "Храбрий" на страховтия натовски български флот е знак към Русия - ние бдим с парите на нашите братя американци, заяви министъра Каракачанов.

  Свободата, Санчо...
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Весело

  Айде, на добър Ви час, като за правителство, съставено от Радев, Деса и тьотка Йотова, бива...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 557 Неутрално

  След Борисов 3 и министрите му всичко друго ще е по-добро.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Ся България с чалгаджиите комунисти ша съфне...

  Забележка: Стилистиката ми на изразяване е такава, че да може това което казвам да се разбере от всички гласуващи за чалга комунизъм...

  ДБ=БКП
 28. 28 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Джипката и нейния шофьор бавно се отдалечават към изхода.

  Свободата, Санчо...
 29. 29 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Ненчев е съкрушен , отново не го взеха за министър, а толкова плю по Русия.
  —цитат от коментар 1 на Bornagain


  Неадекватно изказване. Точно с плюене по Русия няма как Радев да го вземе. Другарю!

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  Борисов не е министър председател от днес и чудо...! Слънцето изгря без него. :)))

  Бивш tww09306483.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Някой знае ли колко генерали всъщност има в България?
  В американската армия са 231, ние да не се окаже, че имаме повече?

 33. 33 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  Неадекватно изказване.
  —цитат от коментар 29 на Червен дисибар

  Русофобите са близо до истерия, толкова се стараха и паметника щяха да бутат, а накрая нищо.

  Свободата, Санчо...
 34. 34 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Боци ще идва ли на дондуков, да сдава ключа от бараката. Както се прави.🐷🎃🦧

 35. 35 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 208 Неутрално

  В американската армия са 231, ние да не се окаже, че имаме повече?
  —цитат от коментар 32 на еспресо

  Нещо шефа на Личен състав на американскста армия ти е братовчед ли?

  Свободата, Санчо...
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#27] от "anonimnii":

  > от всички гласуващи за чалга комунизъм..

  Какъв е официалния термин за вида комунизъм дето го изповядва Бай Бойко ?

  Щото и той са пада по национални бензиностанции и безплатно лепене на ситропор за народа, пък любимите му певачки са от рода на Галена и Лепа Брена...

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Гневно

  ТИРАНА ПАДНА ОСВОБОДИХМЕ СЕ !
  —цитат от коментар 19 на deepblue


  Не и пропагандата.
  И тази сутрин трите национални телевизии ни облъчват с агитатори на ГЕРБ.

 38. 38 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Безконтролното харчене на пари може да започва!

 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#32] от "еспресо":

  Ние даже и генерали в Пожарната имаме! ;)

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#32] от "еспресо":

  По комунистическо НРБ стана държавата с най-много генерали и професори в света.
  Те толкова са генерали и професори...

  ДБ=БКП
 41. 41 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Борисов не е министър председател от днес и чудо...! Слънцето изгря без него. :)))
  —цитат от коментар 30 на Petleshev


  Слънцето изгряваше и при Орешарски. Ама стана много по-зле.

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дария Колев":

  Ще започваме нов Руски поток? :)))

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Разстроено

  продължаваме да копаме дъното по отношение свободата на медиите...
  КАНАЛ 1 Сачèва
  БТВ Томислав Дончев
  НОВА Даниел Митов.... по едно и също време,едва ли е случайно...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 44. 44 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Служебно правителство? С военен начело? С ДС ченгета, руски агенти и играчи на Мутрите? Това е военна хунта с олигархична подкрепа, позор за България!

 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Правешки подобрен. Такъв комунизъм практикува Баце. :)))

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1586 Весело

  Безконтролното харчене на пари може да започва!
  —цитат от коментар 38 на Дария Колев


  ХАХАХАХАХА
  Джипката е спряна.

 47. 47 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  Нещо шефа на Личен състав на американскста армия ти е братовчед ли?
  —цитат от коментар 35 на Bornagain


  Не, това е публична информация - максималният брой на генералите в САЩ е фиксиран от Конгреса.

  Просто ми стана любопитно - вече имам чувството, че изпод всяка трънка ще изскочи генерал. Не е само Радев и неговия премиер, ами и пожарникаря, и Атанасов, и генералското движение в БСП, и мафията си имаше генерал Гоцев, само библиотекарите май бяха полковници, горките.
  Това е показателно за качеството на политическия живот, това е абсолютно очевидно.

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Весело

  До коментар [#31] от "Incremental Fraud":

  Ко стана бе, дъртьо, знаеш ли кой е?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дария Колев":

  > Безконтролното харчене на пари може да започва!

  Аз мислех че вчера беше последния ден ?

  Колко разпределиха вчера Борисовчетата по спешност ?

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#44] от "xso16686927":

  > Служебно правителство? С военен начело?
  > С ДС ченгета, руски агенти и играчи на Мутрите?

  Погледнато от тази гледна точка, разликата с предишното не-служебно е само във върха на пирамидката: Генерал Пожарникар Мутра спрямо Генерал от Кариерата.

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#2] от "debruckere":

  От лов на вещици ли ни е страх? А в какво точно би се изразила тази "качествена работа"? Че общи приказки не ми се четат. Мисля си, че най-качествено би било да изкарат малко кирливи ризи да видим какво са вършили шайката последните години, а?

  България, къде е нашия change we can believe in?
 52. 52 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дария Колев":

  Нананай си :) Освен, нали, ако баце вече не е опаковал кюлчетата във стари броеве на работническо дело, под кората на багажника на джипката и не пали към Барселона...

  България, къде е нашия change we can believe in?
 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  До коментар [#47] от "еспресо":

  Спомени от близкото минало:

  ... каза президентът Георги Първанов ..

  Лидерът на ДПС Ахмед Доган е предложил главния секретар на МВР Бойко Борисов за званието "генерал лейтенант", стана ясно днес на връчването на четвъртата звездичка в пагона на Борисов.
  Връчих пагоните на Бойко Борисов с особено удовлетворение, най-малкото защото дължахме това.

  https://www.mediapool.bg/dogan-predlozhil-gen-borisov-za-chetvarta-zvezdichka-news9805.html

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Весело

  .
  -КАНАЛ 1 Сачèва
  -БТВ Томислав Дончев
  -НОВА Даниел Митов....
  -по едно и също време,едва ли е случайно...
  —цитат от коментар 43 на не на безразличието


  СлучаЕноС. ПсилЮтнУ. Другото са само спекулации, опорки и Христо Иванов - Маджото.
  Просто нямате доказателства. Дайте документи.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 55. 55 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Безконтролното харчене на пари може да започва!
  —цитат от коментар 38 на Дария Колев


  Че то кога е спирало?

 56. 56 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Макар и служебно но това е първото правителство след 12 години с кадърни хора...
  Икономист завършил Харвард...а до вчера имахме ПКП-та и учителки в села и калинки с фалшифицирани дипломи

 57. 57 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#41] от "Червен дисибар":

  Кое стана по-зле за година и половина? Поне аз не разбрах. Само се сещам, как Баце жално хленчеше по телевизиите, че Доган го бил поръчал. И после хоп...! Студен резерв! Ха-ха-ха-а-а-а...!

  Бивш tww09306483.
 58. 58 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Дано иначе не лошо подбраните министри се съсредоточат да свършат бързо и качествено работата в ресорите си, а не да залитат политически или да ловят вещици.Да видим дали ще се използва шанса
  —цитат от коментар 2 на debruckere


  Абе ако изкочи някоя вещица от някоя папка или каса е добре да не я изпускат.

 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дария Колев":

  Точно така, Дария, въобще няма да се бавят...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 60. 60 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого"

  ГЕРБ влизат в нова предизборна стратегия "миролюбивата дясна овца". Надявам се, че ще им донесе успех сред "КОД"-ираните, и то половината, демек 5,000 човека.

 61. 61 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Безконтролното харчене на пари може да започва!
  —цитат от коментар 38 на Дария Колев


  Ми то не е спирало! Знам че трудно се справяте с интернета така че ето ви подробна статистика, как върви източването на хазната
  https://www.bnb.bg/Statistics/StBNBBalances/StBalancesIssueDepartment/StBIDWeekly/index.htm

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 36 Неутрално

  ГЕРБерите пикаят газ. Ред е да възстановим законността и демокрацията.

 64. 64 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Слънцето изгряваше и при Орешарски. Ама стана много по-зле.
  —цитат от коментар 41 на Червен дисибар


  Глупости. Същото си беше.

 65. 65 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Кой ли те пита. Завършен гъзолизец, обличащ политическата си безсмисленост във витиевати изрази.

 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  Нещастният философ от Габрово Томислав, на чувства го ударил...! Няма да липсва на никого. Поне малко акъл му набиха...! :)))

  Бивш tww09306483.
 67. 67 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 170 Любопитно

  Има една книжка. Нарича се Конституция на Република България.

  Там е обяснено за разделението на властите.

  Хайде без много вълнения по темата.

 68. 68 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#56] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Той и Виденов беше кадърен...
  Те комунистите винаги претендират за кадърност...
  Всички знаем какво става когато те управляват.

  ДБ=БКП
 69. 69 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  "Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого"ГЕРБ влизат в нова предизборна стратегия "миролюбивата дясна овца". Надявам се, че ще им донесе успех сред "КОД"-ираните, и то половината, демек 5,000 човека.
  —цитат от коментар 60 на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Дано да пробват. ГЕРБ ако не се правят на мъжкари, няма да са ГЕРБ.
  ББ ще стане Бабата от Банкя, дето Дайнов й се подиграва, че надебеляла, други - че не си е избръснала вдовишките мустаци, трети - че вече не може да ходи без патерица.

 70. 70 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1552 Неутрално

  Боку казал, че нема да сдава щото бил най-добрият. Радев обаче му обещал 4-5 Мата-харита и едно пакетче виагра, но Винету си поискал агент "Белият чаршаф"...
  —цитат от коментар 4 на Хи-хи


  Нищо ново под слънцето Радево :
  "Прясно назначеният министър на регионалното развитие Виолета Комитова и дъщеря й Гиляна са придобили две вили близнаци на морето с пари от Програмата за развитие на селските райони преди няколко години . Само за 400 000 лева ?

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Весело

  До коментар [#43] от "не на безразличието":

  По канал 1 вървеше другаря Пирински, обясняваше за "служебното", за тяхното, да не си го проспал?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нещастният философ от Габрово Томислав, на чувства го ударил...! Няма да липсва на никого. Поне малко акъл му набиха...! :)))
  —цитат от коментар 66 на Petleshev


  Томиславчо е много остър и обигран. Ако трябва да бъда честен, на дебата на Капитал на моменти постави в неудобно положение Георги Ганев. Въпросът е, обаче, дали за традиционния гербав електорат това има значение. Те гербавите сега с Томиславчо и Даниелчо са тръгнали подир нов електорат, но не мисля, че ще спечелят толкова, колкото ще загубят с подобни интелигентни фигури. Техните хора обичат калинки и тулупи да ги юркат и да им мучат насреща.

 73. 72 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Кое е по зле от един генерал? Двама генерали.

 74. 74 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3522 Весело

  Някой знае ли колко генерали всъщност има в България?В американската армия са 231, ние да не се окаже, че имаме повече?
  —цитат от коментар 32 на еспресо
  Напълно възможно е.

 75. 75 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1125 Любопитно

  До коментар [#13] от "tokkay":

  В Израел доста генерали направиха завидна политическа кариера. Пък не ми се струва да са бананова република.

 76. 76 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#8] от "Taiga":

  Товарищ, по кротко. Все пак не сме в СССР и Русия където по такъв начин си правите политиките. Още повече, че и червената армия не е в България.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 77. 77 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#38] от "Дария Колев":Точно така, Дария, въобще няма да се бавят...
  —цитат от коментар 59 на hamiltonf


  Престъпници...Как смеят да отклоняват паричният поток към чекмеджето!

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 706 Неутрално

  "Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого"

  Не бе, Томито, не ти да изчегъртваш, а теб и Него да ги изчегъртаме!
  Пак не си разбрал, Томи, ама то и не ти е за пръв път. И да ти кажа - много трудно ще е изчегъртването, защото това е наслагван 12 години екскремент, зловонен, лепкав и много неприятен, но вярвам ще се справим!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#70] от "doroteus":

  Тези дето ще ни правят промяната по нищо не се различават от досегашните. Впрочем има една разлика - те са с яростен комунистически пламък да вкарат някого зад решетките, да изчегъртат и т.н. Такива хора могат да крадат и рушат, но не и да създават.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 81. 81 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Някой знае ли колко генерали всъщност има в България?В американската армия са 231, ние да не се окаже, че имаме повече?
  —цитат от коментар 32 на еспресо


  Това е като с болниците на глава от населението и ВУЗ-вете. Няма кой да ни излезе в света и не разбирам защо това не се подчертава.

 82. 82 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6304 Неутрално

  "Патология е политик да се прави на проверяващ, дори да има подготовката за това, защото изкушенията са много големи"
  Мая не е политик.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Проруски кабинет, обут в зелени чорапи, долно камуфлажно бельо и два-три смокинови листа!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  Да им е честит на ДБ комунистическият кабинет.
  За това ли мечтахте?

  ДБ=БКП
 85. 85 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Борисов не е министър председател от днес и чудо...! Слънцето изгря без него. :)))
  —цитат от коментар 30 на Petleshev


  Борисов не е министър председател от днес и чудо...!
  България вече не е най-бедна в ЕС.

 86. 86 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Нещо много червенее правителството и ченгета от ДС има някое друго, което е нормално с оглед на това, че е плод на Румен Радев. Вероятно ще е поредното слабо правителство, но да видим. Може и пък да опровергаят скептицизма. Не че имат много време да свършат нещо, но могат да демонстрират потенциал и да са кандидати за евентуален редовен кабинет. Ще видим, следващите два месеца ще покажат. На този етап сме длъжни да им пожелаем успех. В наш интерес е да се справят добре.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 87. 87 Профил на kutlovchanin
  kutlovchanin
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#7] от "4ort":

  Няма как да потекат в една опоскана държава.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Радев вкара БСП през задния вход на властта. Хората не са гласували за това !

 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Да им е честит на ДБ комунистическият кабинет.За това ли мечтахте?
  —цитат от коментар 84 на anonimnii


  В Демократична България комунисти няма!
  Най-много комунисти, мултаци, ДС-агенти, крадци и измамници има в герп-пкп!
  Там са и строителите на руските енергийни проекти!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1830 Весело

  До коментар [#53] от "Ан Он":

  ">>Отишъл си Царят...
  Отишъл си - значи добре...
  Но хората после
  запсували нещо Султана/Ахмед/...
  Народ е това...
  А някой нахакан келеш,
  си мисли, че може сърцето му в шепа да хване..."

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 92. 92 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Весело

  "Томислав Дончев: Не искам да изчегъртам никого"
  Ами, след като изГЕРБихте страната, сега е време да бъдете изчеГЕРБини.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 93. 93 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 10 Неутрално

  анонимните гербери напрво се посират от злоба ХАХАХАХ
  ще губите и следващите избори ЯВНО

 94. 94 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#75] от "Paolo Di Canio":

  Това е много специфична държава, която не спира да воюва, включително и днес. нормално е издигането там да е през военната служба. България от 76 години не е воювала с никого. Генералите са получавали звания кариерно, не за заслуги. Янев започва кариерата си като лейтенант не в триъгълника, а в супервръзкарското поделение 24490 в Асеновград. В школа за младши сержанти, където отговаряше за две малютки. И едната му изгоря, не успя да я опази.

  No Pain No Gain
 95. 95 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 10 Неутрално
 96. 96 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Безконтролното харчене на пари може да започва!
  —цитат от коментар 38 на Дария Колев


  Дружко си е казваш, да си покрадваш под контрол - всичкото гювеч само за нас -- гербажиите, а за опозицията нито лев.

 97. 97 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Радев вкара БСП през задния вход на властта. Хората не са гласували за това !

 98. 98 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Да им е честит на ДБ комунистическият кабинет.За това ли мечтахте?
  —цитат от коментар 84 на anonimnii


  С двама възпитаници на Харвард за министър на финансите и икономиката?

  Няма ли да спреш да говориш глупости?

 99. 99 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Туморите трябва да се изчегъртват, защото иначе се появяват пак.

 100. 100 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#95] от "Giannis Ksanthopoulos":

  Нещо бъркаш. Прочети моя коментар 13, ако обичаш.

  No Pain No Gain
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK