Война на купения вот, разкрития за Борисов, укрепване на държавността - задачите на кабинета "Янев"

Война на купения вот, разкрития за Борисов, укрепване на държавността - задачите на кабинета "Янев"

© Цветелина Белутова, КапиталВойна на купения вот, разкриване на истината за управлението на Бойко Борисов и възстановяване на държавността - това са основните задачи към служебният кабинет на ген. Стефан Янев, който днес встъпи в длъжност. Новото правителство, което бе назначено от президента Румен Радев, ще трябва да организира предсрочните парламентарни избори на 11 юли и ще управлява до излъчването на редовен кабинет след тях.


Макар че ще е на власт за кратко, новият служебен премиер обеща да започне решаването на натрупаните с години проблеми, да работи за възстановяване на диалога с малкия и средния бизнес и да спазва върховенството на закона. Той обяви за мото на кабинета си "Почтеност, прозрачност и професионализъм", но отказа да отговаря на журналистически въпроси.


Честни избори и грижа за хората иска президентът


Малко преди 9.00 часа тази сутрин президентът Румен Радев посрещна на "Дондуков" 2 назначеното от него служебно правителство на ген. Стефан Янев, което обяви за "кабинет на демократичното единодействие, в него влизат хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални професионалисти, доказани администратори и експерти, свободни предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди".
"Той доказва онова, което за съжаление не бе постигнато в 45-ото Народно събрание: че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България. Нещо повече, оставам убеден, че бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността, закона и родолюбието. Вярвам, че демократичното единодействие на личности от различни хоризонти ще ни изведе по пътя към демократична, достойна и просперираща България", каза още Румен Радев.


Война на купения вот, разкрития за Борисов, укрепване на държавността - задачите на кабинета "Янев"

© Цветелина Белутова, Капитал


След което президентът постави задачи на служебния кабинет - да гарантира нормалното функциониране на държавата; да осигури честни избори, обявявайки война на купения вот; да разкрие, доколкото е възможно за два месеца, истинската картина за състоянието на държавата. И най-важното - да направи първата крачка към укрепването на държавността, да даде увереност на българите, че страната може да се управлява почтено, прозрачно и отговорно. "Предстоят ни тежки месеци, тежко наследство и, разбира се, засилена съпротивата от силите на статуквото", смята Радев.


Държавният глава поиска още от министрите да докажат, че грижата за хората е най-важният приоритет, да преодолеят последствията от пандемията, да въведат ред в хаоса с ваксинациите, както и да вземат тежкото решение за Плана за възстановяване и устойчивост, който още не е внесен в Брюксел. След това напомни, че има предложения за конкретни проекти за него, сред които и закупуване на медицински хеликоптери (още за проектите четете тук)."Отиващото си правителство изцеди хазната със спорни проекти и безразборни предизборни харчове, абдикира от отговорност и не внесе в парламента актуализация на бюджета. Остави в най-трудния момент без финансова подкрепа пенсионерите, медиците и бизнеса", каза още Румен Радев.


Според президента животът на 45-ия парламент е бил кратък, но не и напразен и "той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията".


Хората вложиха в него очаквания, чуха се дълго премълчавани мнения, възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел.


Румен Радев,

президент


Накрая държавният глава представи министри (кой кой е четете тук), на които благодари за куража да поемат отговорност в тази изключително сложна обстановка. На церемонията присъстваше и бившият депутат от БСП Антон Кутев, който ще е говорител на служебното правителство.


Почтеност, прозрачност и професионализъм обеща премиерът


На "Дондуков" 2 служебният премиер ген. Стефан Янев обяви, че мотото на служебният кабинет ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм. Той заяви, че е човек, който не дава празни обещания, и каза, че залага целия си авторитет за това, че ще работи почтено, при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото.


Война на купения вот, разкрития за Борисов, укрепване на държавността - задачите на кабинета "Янев"

© Цветелина Белутова, Капитал


"Ще работим почтено, при спазване на законите, в интерес на българските граждани за нашата България", обяви Стефан Янев. Той също си постави няколко задачи - организиране и провеждане на честни и демократични избори при спазване на законовите разпоредби и работа в синхрон на институциите, работа за справяне с коронакризата, възстановяване на диалога с българския бизнес, както и отстояване на върховенството на закона."Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да разрешим проблемите, натрупани с години, но ще дам всичко от себе си, както и колегите ми този процес да започне", каза още Стефан Янев. Той заяви, че ще работи за връщане на доверието в институциите открито и чрез ефективна политическа комуникация.


И Борисов, и Янев избегнаха медиите


Малко преди 10.00 часа членовете на служебния кабинет тръгнаха пеш от "Дондуков" 2 към "Дондуков" 1, където ги чакаше третото правителство на Бойко Борисов. Служебният премиер ген. Стефан Янев отказа да отговаря на журналистически въпроси, а медии на церемонията по предаването на властта не бяха допуснати.


На видео, разпространено от Правителствената информационна служба, се вижда как Борисов посреща Янев и му казва: "Искрено ви желая успех, много е трудно". Според лидера на ГЕРБ служебният кабинет е прекрасен избор на президента Румен Радев, но намекна, че в него почти няма жени. Той обяви, че правителството му е изкарало пълен мандат, и отново разкритикува опонентите си, че не са направили редовно правителство. След това поиска прозрачност, демокрация, честни избори и работа за благото на хората. От видеото се разбира, че Янев е дал заявка за съдържателно управление и е поискал отчети от министерствата, както и коригиране на курса.


Церемонията е продължила около 30 минути, след което министрите тръгнаха пеш към ведомствата. Около 11.00 часа излезе и служебният премиер, който пак подмина журналистите. След това служители на Министерския съвет събраха червения килим. Вероятно Бойко Борисов си е тръгнал от задния вход, тъй като някои камери го заснеха да маха за довиждане, слизайки по стълбите към него.


На излизане от Министерския съвет служебният вътрешен министър Бойко Рашков обеща честни избори и в отговор на въпрос дали ще има ревизия на старата власт, както е казал държаният глава, обяви: "Щом е казал президентът". Министърът на икономиката Кирил Петков обеща прозрачност и "да направи всичко най-добро". Министърът на правосъдието Янаки Стоилов обеща да се отчете реалното състояние на страната без предубеденост и тенденциозност, но със задълбоченост. Министърът на културата Велислав Минеков каза, че ще направи и ревизия на предишното управление, и амбициозни промени - да свърши, каквото не е свършено за 10 години. Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров отказа коментар.


Как новите министри поеха управлението четете тук.


Кой кой е в служебното правителство:


Стефан Динчев Янев - служебен министър-председател (негова биография четете тук)


Гълъб Спасов Донев - служебен зам. министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика (негова биография четете тук)


Бойко Илиев Рашков - служебен зам. министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи (неговата биография четете тук)


Атанас Ангелов Пеканов - служебен зам. министър-председател по управление на европейските средства (неговата биография четете тук)


Асен Васков Василев - служебен министър на финансите (негова биография четете тук)


Георги Великов Панайотов - служебен министър на отбраната (негова биография четете тук)


Стойчо Тодоров Кацаров - служебен министър на здравеопазването (негова биография четете тук)


Виолета Колева Комитова - служебен министър на регионалното развитие и благоустройството (нейна биография четете тук)


Николай Денков Денков - служебен министър на образованието и науката (негова биография четете тук)


Светлан Христов Стоев - служебен министър на външните работи (негова биография четете тук)


Янаки Боянов Стоилов - служебен министър на правосъдието (негова биография четете тук)


Велислав Величков Минеков - служебен министър на културата (негова биография четете тук)


Асен Петров Личев - служебен министър на околната среда и водите (негова биография четете тук)


Христо Георгиев Бозуков - служебен министър на земеделието, храните и горите (неговата биография четете тук)


Георги Георгиев Тодоров - служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията (негова биография четете тук)


Кирил Петков Петков - служебен министър на икономиката (негова биография четете тук)


Андрей Стефанов Живков - служебен министър на енергетиката (негова биография четете тук)


Стела Иванова Балтова - служебен министър на туризма (нейна биография четете тук)


Андрей Георгиев Кузманов - служебен министър на младежта и спорта (негова биография четете тук).


Цялата церемония вижте тук:


Предаването на властта от Борисов вижте тук:


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (290)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 808 Неутрално

  "възстановяване на диалога с малкия и среден бизнес"

  Тия май разбират кой гласува против ГЕРБ. Звучи ми добре като за начало.

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  Въпросът е, дали "ШиШи" ще даде.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Никак не е добре да се създават нереалистично високи очаквания, които обективно не могат да бъдат посрещнати с реални политики и постижения!
  Това води до още по-тежки разочарования и загуба на последните остатъци от доверие!!!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  "Честни избори и грижа за хората иска президентът"
  ...................
  Грижата за човека-първостепенна грижа на Партията!
  Защо ли този лозУнг ми изплува в съзнанието?

 6. 6 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 843 Любопитно

  Буций още ли се вози на брониран Мерцедес ?!
  Гешеф докога ще резидира в "Бояна" ?!
  Докога ?

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 7. 7 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  “Разкрития за Борисов”
  Какво може да очакваш от правителство на което това му е приоритет Но.1”

 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Общи приказки! Защо не се каже просто,че за толкова кратко време нищо съществено не може да се свърши,а се тръгва отново с високопарните безмислици?

 9. 9 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Ето още разкрития:
  https://bird.bg/gradus-50000/
  Полицай с 50 000 лв. подкуп за прикриване на измами с ДДС на “Градус”

 10. 10 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#5] от "4ort":

  И както гласеше фолклора по време на гнусния комунизъм :"Дори се знае името на Човека"!!!

 11. 11 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Точно така ревизия на всеки и на всичко направено или не направено от ГЕРБ и долу ръцете от купения вот!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#1] от "moreee":

  Диалог между изпълнителната власт и какъвто и да е бизнес не трябва да има. Точно в това е проклятието на ГЕРБ. Диалог с обществото трябва да има преди да се гласува законодателство, но за това трябват истински журналисти и нетоксична медийна среда.

 14. 14 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Въпросът е, дали "ШиШи" ще даде.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  стига с тоя Шиши. Самият св. Иван Костов каза, че ролята му се надценява и излишно се демонизира.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159962050576189
  Иван Грудев Филипов е бивш полицай, задържан през 2010 г. за подкуп на служител на БОП в Стара Загора. Филипов предложил 50 000 лв. на антимафиота, за да замете данни за извършени престъпления по проверките, които води по отношение на фирмите „Градус“ с номера от 1 до 7 и „Бисер Олива“ АД. Дружествата до едно са свързани с братята Лука и Иван Ангелови – заедно и по отделно. През 2017 г. Филипов е осъден на първа инстанция. Ангелови се явяват по делото като свидетели, тъй като не са намерени доказателства, че са поръчители на престъплението. Излиза едва ли не, че полицаят на своя глава решил да даде 50 бона подкуп, за да спаси Ангелови. И ги спасил. Проверките за точене на ДДС от фирмите на Ангелови чрез фиктивен износ за Румъния ощетил хазната с 10 милиона лева ДДС са успешно заметени.

 16. 16 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159957524701189
  Иван Ангелов - Пилето заяви в Комисията по ревизиите, че произвежда пилета и търгува със зърно единствено, за да осигури фураж за тях. Но свързаната с него фирма "Бисер Олива" ударно изнася слънчоглед. 60 000 тона се товарят в момента за Турция

 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#8] от "von_seeckt":

  това "кратко" време ще продължи година/и !
  ще има още няколко избори !
  Свиквай, няма нищо лошо в това и не е противоконституционно !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  "....... Но усилията за отвоюване на обществото ни от ОПГ - то на сараите, така или иначе, си остават сериозни, не, ами направо кански ( кървави т.е) !
  —цитат от коментар 4 на samoedin

  ..........
  Лошите ОПГ и Сараите и добрите Библиотекари.

 19. 19 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  "Война на купения вот"

  ГЕРБ: "о-о".

 20. 20 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  "кабинет на демократичното единодействие, в него влизат хора от левицата, центъра и десницата,

  Да няма дясно, ляво, център, всичкото тюрлю гювеч, мечтата на Ристе риформътъ

 21. 21 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Досега добре, да видим дали ще ограничи избирателите на Герб от Факултета и Столипиново, където те взимат 90% от гласовете за добрата работа - нищоправене срещу престъпността и чадър на измамите.

 22. 22 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  стига с тоя Шиши. Самият св. Иван Костов каза, че ролята му се надценява и излишно се демонизира.
  —цитат от коментар 14 на kaiser


  За нас думите на Костов не са закон, каквито са за теб думите на светиня ти Борисов.

 23. 23 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2762 Неутрално

  "кабинет на демократичното единодействие" - над 30 години що е българин, очаква демократично единство за по-добър живот. Цяло поколение израстна и се възпита с надежди да се случи един завет, завещан и изписан като верую на българите. Изгубените години и пропилените пари не могат да се върнат, но поне една здрава основа, от наистина демократично мислещи съмишленици, да бъде започната от това правителство ще върне вярата, че българите не могат да бъдат последни, не могат да продължат да страдат заради политиката на разделение. Държавата се гради заради народа(суверен помодерному), а дали управляващите ще приложат знания, умения и най-вече желание да бъде със силни институции, заради доволни граждани тепърва ще трябва да се случи. Надеждите са големи, служебното правителство ги прави неилюзорни, реалността се знае, остава всички да я променим към желаното. Предаването и приемането на властта стана достатъчно цивилизовано, но предаващите са известни с мимикрията, с която ОПравяха всички, та зрелостта и дисциплината ще са решаващи. Генералите знаят как да постигнат ред и спокойствие.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  Настават тежки дни за ГЕРБ.Все по- често ще гледаме постове , с настроение" тъжно" които ще достигнат апогея си на 12-ти юли.И понеже ЦИК ще обяви резултатите къде 14-ти , очаквам и България, и Франция да празнуват заедно падането на Бастилията.

  Sic transit gloria mundi
 27. 27 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#14] от "kaiser":

  Сериозно? Ми да върне парите от Булгартабак и КТБ / и Виваком, в това число/..

  Sic transit gloria mundi
 28. 28 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Дневник, в бързината да напишете нещо, пищете тотално глупости. Къде са ви редакторите?
  "На излизане от Министерския съвет служебният вътрешен министър Бойко Рашков честни избори и в отговор на въпрос..."

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Аз защо си мислех че задачата е една? Да подсигури следващите избори?

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  "....... Остави, в най-трудния момент без финансова подкрепа пенсионерите, медиците и бизнеса", каза още Румен Радев......
  —цитат от коментар 12 на vincenzo76

  ........
  Ма 50-те лева за пенсионерите, не бяха подкрепа, а купен вот.
  1000 -те лв. за медиците на първа линия, бяха чист популизъм.
  Хайде сега давидимЕ, колко пари ще даде Радев на пенсионерите и медиците?

 34. 34 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Жалко че няма как да махне Гешката... тоя е най-големия престъпник, не иска нищо да разследва

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#28] от "Darkman":

  Кой ти каза,че има редактори?

 36. 36 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Любопитно

  Мон пти женерал защо не е в правителството?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 37. 37 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 816 Неутрално

  "След това служители на Министерския съвет събраха червения килим. Вероятно Бойко Борисов си е тръгнал от задния вход."

  Е що така бе Борисов ? Да не те е срам от нещо ?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#19] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Така е ,Стюпи!Купения Вот ще е заместен от Генерирания Вот.По-евтин и сигурен бил.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Любопитно

  До коментар [#5] от "4ort":

  И при БКП, и при ГЕРБ, знаем КОЙ е човека.

 42. 42 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 420 Любопитно

  До коментар [#12] от "vincenzo76":Щото иска да съсипе държавата,и спокойно да станем така мечтаната от Русия 16-та република.
  —цитат от коментар 32 на galina georgieva


  Нема са пуашиш,беше тая!
  Тренда са смени,по -скоро мое а станем пеесет и некой си щат!🐵👍

  Много съм прост
 43. 43 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#33] от "4ort":

  Радев не дава нищо.Бюджета го прави.Но това няма как да бъде обяснено на хора, за които Вожда Бащица е началото и краят.

  Sic transit gloria mundi
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3753 Весело

  "След това служители на Министерския съвет събраха червения килим. Вероятно Бойко Борисов си е тръгнал от задния вход."Е що така бе Борисов ? Да не те е срам от нещо ?
  —цитат от коментар 37 на pafaka22


  Ми Той Баце се изсули вчера дори от собствената си партийна конференция с припълзявания и прибежки откъм задниот вход, та за Министерски съвет ли са чудиш?

  Май Му е станало навик да вирее в канализацията ...

 47. 47 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  До коментар [#12] от "vincenzo76":

  Има един закон за бюджета, ама от къде да знаеш? Въпреки, че милиарди бяха раздадени от Боко ей така. По хрумване и за реклама.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#36] от "proventuss":

  Той ще е ментор на всички, докато пРезидента откликне на бликащата му любов и не му отговори адекватно...!

 50. 50 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  Ма 50-те лева за пенсионерите, не бяха подкрепа, а купен вот.
  1000 -те лв. за медиците на първа линия, бяха чист популизъм.
  Хайде сега давидимЕ, колко пари ще даде Радев на пенсионерите и медиците?
  —цитат от коментар 33 на 4ort


  И не са само пенсионерите и медиците. Ми пострадалият от пандемията бизнес, ми туристическия сектор, транспорта.....Като ревнат всички сега за пари, фигуранта и правителството му, ще има да мигат на парцали.

 51. 51 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#50] от "uvtest":

  Щото някои оставиха бюджет- провал, нал тъй?


  Отиващото си правителство на Бойко Борисов завещава тежко наследство. Вместо планирания дефицит в размер на 5,2 млрд. лв., в края на 2021 г. хазната ще бъде на минус с близо 7 млрд. лв., или 5,6% от БВП. Това е записано в Конвергентната програма на България за периода 2021-2023 г.

  Документът бе приет на 5 май от Министерски съвет и качен едва днес на сайта на Министерството на финансите. Наличен е и на сайта на Европейската комисия.

  Sic transit gloria mundi
 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  До коментар [#5] от "4ort":И както гласеше фолклора по време на гнусния комунизъм :"Дори се знае името на Човека"!!!
  —цитат от коментар 10 на selqnin


  Бойко Методиев Борисов!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Неутрално

  "Другари, свободата дойде!!!"
  (Сергей пред войниците, На всеки километър)

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  До коментар [#33] от "4ort":

  Радев НЕ дава пари. Научете я тази конституция най - сетне. Това не е Русия, или САЩ. Ние сме парламентарна република

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Направо си кански наивен ако си мислиш , че България се управлява от сараите и Доган и Пеевски или пък от Бойко и Румен !?!?

 58. 58 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Весело

  До коментар [#37] от "pafaka22":

  Щото събрали червения килим! 😀

 59. 59 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#21] от "wqc45512416": Кажете един път тролове, защо слагате минуси,а? Отидете да видите резултатите в циганските махали и де питайте защо? Няма канализация, няма сметоизвозване, няма сигурност, защо гласуват за ГЕРБ?

 60. 60 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4027 Неутрално

  До коментар [#43] от "Hristov":

  Писали сме едно и също, едновременно. Извинявай, че те повторих почти дословно.

 61. 61 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  В някои постове има прекален оптимизъм за датата 11 юли. По реалистично е това служебно правителство да се задържи дълго време, поради невъзможност да се излъчи редовно такова.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Има едно име в служебния кабинет, което много ме смущава!
  Бойко Рашков - супер мръсник.

 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#51] от "Hristov":

  Ми Чалгарят да беше направил правителство и да оправи и бюджет и дефицит и всичко.Бяха му обещани 165 гласа подкрепа. Вместо това, той се паникьоса, писа се един месец карантина и пусна два поста във фейса.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#48] от "Hristov":

  Много "харесвам" да ми казват кое е "правилно" и кое каква асоциация произвежда, особено когото не съм искал въпросното експертното вселенско мнение!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#64] от "gsv291053588":

  550 и надолу.. Естествено може и ти да си прав, ако избирателната активност е 60%+. 50-55 мандата, преко сили..

  Sic transit gloria mundi
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#13] от "irobot":

  Диалог между изпълнителната власт и какъвто и да е бизнес не трябва да има. Точно в това е проклятието на ГЕРБ. Диалог с обществото трябва да има преди да се гласува законодателство, но за това трябват истински журналисти и нетоксична медийна среда.
  —цитат от коментар 13 на irobot


  диалог "между изпълнителната власт и какъвто и да е бизнес" : разбира се, че трябва да има !
  казва се лобизъм, но за Тиквуна това е начин да си пълни чекмеджетата !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 73. 73 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#33] от "4ort":Радев НЕ дава пари. Научете я тази конституция най - сетне. Това не е Русия, или САЩ. Ние сме парламентарна република
  —цитат от коментар 55 на Vlado Nikolov


  Служебното правителство е на РАДЕВ!!!!!!

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#68] от "4ort":

  На кого си внук е последна моя грижа.Говорим за манталитет.А при вас, комунетата, нещата винаги опират до носталгичните спомени и мечтите по Тато, Баце и прочие вождове, без които не можете да живеете.Вчера как зехте решенията у ЦК на ГЕРБ? Със 100% , нал тъй? Даже при Тошо , от кумова срама , оставяха процент- два луфт..Не и при вас..

  Sic transit gloria mundi
 76. 76 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#73] от "4ort":

  А бюджета на ГЕРБ.

  Sic transit gloria mundi
 77. 77 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Весело

  До коментар [#8] от "von_seeckt":

  Ако следващият парламент е подобен и партиите пак се запънат като магаре на мост да не направят коалиционен кабинет, служебното правителство може да управлява и по-дълго, така че....
  Да не бързаме, първо да направят едни прилични избори и да проверят бюджета, другото не е толкова съществено.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Ana Toneva
  Ana Toneva
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Нищо не е така както изглежда. Едно задкулисие се смени с друго.

 81. 81 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#63] от "uvtest":

  Чалгарят днес се изнасят за през задният вход на МС.. Сигурно е бързал за среща с Лепа Брена и Цеца Величкович..И не са 165..Малко по- малко са, както видяхме, кога бранихте Гешев , заедно с ДПС и БСП.Ма що не представихте правителство за гласуване у Парламента, като сте победители, мистерия?

  Sic transit gloria mundi
 82. 82 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  До коментар [#33] от "4ort":Радев НЕ дава пари. Научете я тази конституция най - сетне. Това не е Русия, или САЩ. Ние сме парламентарна република
  —цитат от коментар 55 на Vlado Nikolov


  Да, де! Ама Бойко даваше! От собствения си джоб даваше пари! Герберите това си мислят!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#78] от "uvtest":

  Не съм фен на Чалгаря...С лицето Бойко Методиев Борисов неам нищо общо..

  Sic transit gloria mundi
 85. 85 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 170 Весело

  Честни избори и грижа за хората иска президентът


  ахахаха, това сега като катарзиса на фигуранта ли да го броим ?

 86. 86 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#82] от "vassilun":

  Тц, от джеба, право у чекмеджето..Да има за плеймейтки , кюлчета и къщи у БарЦИлона..

  Sic transit gloria mundi
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 170 Весело

  До коментар [#75] от "Hristov":

  Аверче, я кажи законорпоекта за Юбер и синия талон, на конгрес ли го решихте да го внесете ?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#89] от "selqnin":

  Сигурен съм, че вярата е водещата..Пусти манталитет бекапейски..

  Sic transit gloria mundi
 91. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#88] от "Младолик Мъдрец":

  Конгресите сме ги оставили на вас..100% при гласуванията е постижение, на което и Ким може да завиди! Молодци!

  Sic transit gloria mundi
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#81] от "Hristov":

  Първо- всички партии-165 депутати, обещаха подкрепа за чалга кабинет.Всички обявиха, че ще гласуват против правителство на ГЕРБ.Схващаш ли разликата. Второ-никой в това НС, не е бранил Гешев, не си измисляй. И трето-нали бяхте борци срещу статуквото, защо правите това, което и ГЕРБ?

 94. 94 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Весело

  До коментар [#78] от "uvtest":

  Събирам прогнози, сега е моментът.

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  2 месеца само, за какво по-напред.

 96. 96 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2056 Весело

  До коментар [#93] от "uvtest":

  Ммм обещаха, ма като дойде реч за Гешев и вкупом се сбрахте ОФ-то ГЕРБ- ДПС- БСП..После пак се сбрахте, да проваляте заседание на парламента..И изобщо, кой вярва кво обещават двете БКП- та и водещите им офицери от ДПС?

  Sic transit gloria mundi
 97. 97 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Христов, ти не беше ли фен на Чалгаря?
  —цитат от коментар 78 на uvtest


  Ти каква музика смяташ, че слуша любимият ти Борисов, умник? Литературните му вкусове са всеизвестни, но коя, мислиш, му е любимата певица? 😁😁😁

 98. 98 Профил на Младолик Мъдрец
  Младолик Мъдрец
  Рейтинг: 170 Весело

  До коментар [#88] от "Младолик Мъдрец":Конгресите сме ги оставили на вас..100% при гласуванията е постижение, на което и Ким може да завиди! Молодци!
  —цитат от коментар 91 на Hristov


  Убеден съм, вие си говорите директно с лобистите.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2530 Неутрално

  До коментар [#94] от "boevbisser":

  За тези избори не мога да дам, но ако в НС се повтори това, което беше в досегашното и мятачите на яйца пак се уплашат от отговорността на властта, на следващите, ГЕРБ ще победи с много.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK