"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Цветелина Белутова, КапиталПочтеност, прозрачност, професионализъм", с това мото тръгна шестото в историята на страната служебно правителство. Днес то бе представено от президента Румен Радев, след това официално пое властта от предшествениците си, които въведоха новите министри във ведомствата. "Нито аз, нито г-н Янев (служебният премиер ген. Стефан Янев) сме произнесли думата ревизия, но установяване на истината - да", обобщи нагласата към досегашната власт Румен Радев. "В личен план президентът е направил чудесен избор", коментира назначенията бившият премиер Бойко Борисов. В положителна атмосфера протекоха и церемониите в министерствата.


На излизане от Министерския съвет след церемонията по предаването на властта от премиера Бойко Борисов служебният министър на икономиката Кирил Петков обеща прозрачност и отговорно управление. "Ще направим всичко най-добро от себе си, което можем за тези 2 месеца", каза той. На въпрос дали за 2 месеца може да се подобри бизнес средата той посочи: "Всеки ден ни е важен. Всичко, което можем и зависи от нас, ще направим с цялото ни знание."


Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обеща честни избори и в отговор на въпрос дали ще има ревизия на старата власт, както е казал държавният глава, обяви: "Щом е казал президентът". В същото време президентът коментира пред "Нова телевизия", че не е употребявал думата "ревизия", но установяване на истината - да.
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в ресора му, без предубеденост и тенденциозност. Допълни, че министерството му се свързва със справедливост, а това само по себе си е твърде голяма претенция, която "дано да бъде задоволена като основателно очакване на гражданите".


Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че отива на място, където възнамерява да свърши много. "Ще опитаме това, което не бе свършено за 10 г., да свършим за 2 месеца", обяви той пред репортери. Каза, че му предстоят срещи с представители на партии в предния парламент, за да ги изслуша за програмите им за култура. "Наистина е амбициозно това, което правим, но поне, ако не друго, ще дадем серия от пътеки за тези след нас", обяви той. От думите му се разбра, че няма да прави кадрови промени в министерството.


Въвеждането в министерствата


След общата церемония започна предаването на властта в различните министерства.


Рашков се ангажира с осветляване на предишното правителство


Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че основен приоритет ще бъде препятстването на купения вот на предстоящите на 11 юли избори. "Ще обърнем много сериозно внимание да не се допуска купен вот, който изкривява политическата картина в страната, което не е в интерес на никого и уронва престижа на България пред света", заяви той пред журналисти. Допусна, че ще има миграционен натиск по границите на България през предстоящите летни месеци. Досегашният министър Светослав Терзийски каза, че е работил във ведомството 25 години, като това е един от най-важните етапи от живота му.


Стоилов иска анализ на специализираното правосъдие


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие днес държавния печат от своята предшественичка на поста Десислава Ахладова.


"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Пресцентър Министерство на правосъдието


"Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи", каза министър Стоилов след церемонията. "За този кратък период очакванията към мен като представител на кабинета са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите", допълни министърът и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.


Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони.


Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. "Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати", посочи той. Законопроект за премахването на специализирания съд и прокуратура бе внесен в 45-ото Народно събрание от "Демократична България", но не се стигна до неговото гласуване от депутатите.


От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.


Спор във финансовото министерство за актуализацията на бюджета


Бившият вече министър на финансите Кирил Ананиев обяви, че оставя на наследника на поста Асен Василев добре изпълняващ се бюджет, който в края на април все още е на излишък. Той упрекна президента Румен Радев, че е обявил едва ли не, че държавата е във финансова криза, и увери, че това не е така, като посочи конкретни данни за приходите, състоянието на фискалния резерв и поетия до момента дълг. Обясни, че всички плащания, свързани с пандемията, са осигурени до края на май, а актуализация на бюджета не е предложена, защото това означавало втори бюджет на отиващ си кабинет и освен това не се правела за 3 дни, а е дълъг процес.


"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Лили Тоушек


Василев посочи, че той би направил малка актуализация в името на това да се подсигурят и за следващите няколко месеца парите за противоепидемичните мерки, като се има предвид бавният темп на ваксинация и очакването, че заразата няма да утихне така скоро. "Всички плащания, свързани с противоепидемичните мерки, са осигурени с пари от бюджета до края на май. Ако искаме след това да продължат, трябва да се лишим от предвидени вече разходи по други пера или да повишим събираемостта на данъците", обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Той уточни, че след края на май са осигурени само парите за медиците, работещи на първа линия. Твърденията на кабинета "Борисов" бяха, че мерките са осигурени до юни, като се внушаваше, че включват и него. Днес това бе заявено от бившия социален министър Деница Сачева пред БНТ.


Ананиев посочи, че служебният кабинет трябва да одобри разходите за предстоящите избори най-късно 55 дни преди тях, което означава, че срокът е в понеделник. Допълни, че е пратил писма до всички ведомства със срок до 13 май да си заявят исканията.


Към 30 април бюджетът е на излишък от 115 млн. лв., фискалният резерв е 8.8 млрд. лв., като от тях не могат да се харчат парите в Сребърния фонд - 3.3 млрд. лв., което означава, че държавата има кешова маневреност за посрещане на разходите, обяви Ананиев. И също, че до края на месеца в резерва ще влязат и 511 млн. евро по програмата SURE. Допълни, че при разрешен със Закона за бюджета нов дълг от 4.9 млрд. лв. поет до момента е само за 800 млн. лв.


Основната цел пред икономиката - стабилност


Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков встъпи в длъжност и пое поста от Лъчезар Борисов на официална церемония в министерството днес. Двамата проведоха среща, на която обсъдиха предизвикателствата пред българската икономиката, както и мерките, които са предприети за българския бизнес в системата на министерството в период на криза, пише в прессъобщението.


"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Юлия Лазарова


Министър Петков посочи, че в следващите месеци ще работи за прозрачност, професионализъм и отговорно поведение, за да се гарантира стабилност на българската икономика.


За добавките на пенсионерите ще се реши след анализ


Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ, след който да се реши дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лева и мерките за запазване на заетостта, съобщи БНР. "Ще има целенасоченост на социалните плащания, социалната закрила с мисъл за гражданите и за бизнеса - да бъдат преодолени последствията от пандемията от COVID-19", каза той.


При предаването на поста предшественикът му Деница Сачева му връчи папка с всички обществени поръчки в социалното министерство и увери, че е осигурено финансирането на всички мерки в подкрепа на заетостта до края на юни.


"Тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта. Всички знаете, че приоритетно бяха подкрепяни с мярка 80 на 20", коментира Сачева.


Ангелов доволен от постигнатите резултати


С облекчение и радост от постигнатите резултати. Така напуска поста досегашният здравен министър Костадин Ангелов по неговите думи пред репортери на излизане от Министерския съвет. Той бе на поста по време на трите вълни на епидемията от COVID-19 в страната, Към днешна дата броят на починалите е 17 104, регистрираните оздравели са 353 619. Наследникът на поста Стойчо Кацаров не пожела да направи коментар, не се ангажира и с ясен отговор на въпроса ще бъде ли удължена извънредната епидемична обстановка, която засега е обявена до 31 май.


С пожелание армията да остане най-одобряваната институция


"Искам да пожелая на новия министър на отбраната, на неговия екип и всички вас да работите със същия горещ порив за това да издигаме способностите на Българската армия и да увеличаваме нейните възможности. За да може тя не само да изпълнява своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитета на България и да изпълнява своите съюзнически ангажименти, но и да продължава да бъде онази българска институция, която има най-високото одобрение на българските граждани. Армията и военнослужещите го заслужават". Това каза Красимир Каракачанов в словото си при сдаването на поста. Той благодари на висшето военно ръководство на Министерството на отбраната за съвместната работа.


"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Пресцентър Министерство на отбраната


Новият министърът на отбраната Георги Панайотов подчерта, че основната функция на служебното правителство е да организира и проведе предсрочните парламентарни избори. "Живеем във времена на тектонични геополитически размествания. В такива времена армията трябва да бъде силна. Защото силна държава може да има само ако има силна армия", посочи той.


Приоритет за външното министерство са изборите в чужбина


Основен приоритет пред външното министерство през служебния му мандат ще бъде реализирането на изборите за сънародниците ни в чужбина, каза служебният външен министър Светлан Стоев, който прие поста от Екатерина Захариева.


Стоев очерта като основен принцип в периода на своето управление екипността. По време на предаването на властта той отчете, че досегашният министър Екатерина Захариева е откривала посолства, а не е закривала, като така е спазила основен принцип - търсенето на диалог. Двамата изразиха солидарност към Израел и апелираха за прекратяване на конфликта.


Стоев коментира, че рамковата позиция на България по повод разширяването на Европейския съюз с приемането на Северна Македония и Албания от октомври 2019 г. е приета с консенсус от политическите сили и служебното правителство няма правомощия да я променя.


"Всичко, каквото зависи от нас, ще бъде направено за продължаване на диалога", коментира Стоев. Церемонията премина в приятна атмосфера, като в нейния край Стоев и Захариева си размениха подаръци.


Приемственост и в сферата на образованието


"Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта

© Пресцентър Министерство на образованието


Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който днес пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев. Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет. Новият екип в МОН ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал.


Обектите с европейско финансиране са приоритетни в транспорта


Състоянието на транспортния сектор и степента на изпълнение на инфраструктурните и телекомуникационни проекти бяха обсъдени от новоназначения служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и досегашния министър Росен Желязков по време на предаване на управлението на министерството.


Като най-значими области за работа през следващите месеци бяха очертани обектите, които се изграждат с европейско финансиране. Дейността на БДЖ, пътната безопасност и защитата на интересите на българския транспортен бранш в рамките на Европейския съюз също бяха посочени като приоритети.


Не може и да става дума за реваншизъм, каза спортният министър


Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов встъпи официално в длъжност и пое поста от Красен Кралев. Церемонията се състоя в сградата на министерството. "


Разчитам и ценя професионализма на хората в моя сектор. Ще работя прозрачно в интерес на обществото и ще се опитам да подобря още повече работата на министерството. Не може да става и дума за реваншизъм", заяви министър Кузманов.


Служебният премиер заложи целия си авторитет


"Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет, че ще работя почтено", обяви назначеният за служебен премиер Стефан Янев. Каза, че това ще очаква и от министрите - да работят в полза на гражданите и почтено. "Не мога да се ангажирам, че ще решим проблемите, натрупани в годините, в краткия живот на правителството, но ще дам всичко от себе си поне да започне този процес", обяви той. Очерта и мотото на кабинета - "почтеност, прозрачност, професионализъм".


"Четиридесет и петият парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел", обяви президентът Румен Радев по време на първата церемония за деня - на нея Радев представи структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.


Как новата власт влезе в Президентството и Министерския съвет - четете тук.
Всички политически новини от деня - тук.
Визитки на новите министри - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Ревизия не,просто една прозрачна проверка.Скелетите сами ще изпаднат.

 2. 2 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 979 Разстроено

  До коментар [#1] от "pro_bono":

  Колкото изпадаха и при Орешарски и Герджиков ! Ама много сте наивни

 3. 3 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 130 Любопитно

  Всеки , който бърка правителство с прокуратура , ще научи тежък урок от това правителство .
  То не разледва
  То не наказва
  То не репресира

  То прави честни избори , на които гласуваме , а през това време изпълнява външните си политики .
  Разберете го това вече и спрете с думите "ревизия " "изчегъртване " и т.н .

 4. 4 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Е поне предаването на властта стана цивилизовано, поздравления за което и на двете страни!

 5. 5 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 418 Неутрално
 6. 6 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  ... С облекчение и радост от постигнатите резултати. Така напуска поста досегашният здравен министър Костадин Ангелов по неговите думи пред репортери на излизане от Министерския съвет ...

  На тоя му е ботоксирана явно и съвестта, а гьонсуратът явно си му е присъщ!

  Да докараш българите до 3 - 4 ПЪТИ по-висок процент на смъртност спрямо брой заразени от Индия в момента и да ги плещиш такива ... Нямам думи!

 7. 7 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  В името на приемствеността, Боко сега може да продължи да шофира жипката, само че вместо да вози Нанков, да вози новия министър.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че отива на място, където възнамерява да свърши много.
  ---------------
  Всъщност, той няма какво да прави и направи кой знае какво за два месеца. Но за два месеца поне да измие замеряните и от него архитектурни забележителности, сгради и скулптурни монументи с яйца и домати. И тъй като между тях е и лъвът пред съдебната палата - автор на този лъв е баща му - дали ще успее поне него да измие с помощта на адвоката си Хаджигенов...

  [email protected]
 9. 9 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Банкянския бек сдаде ли жипката или ще продължава да доказва, че келепира си е жива аванта?

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  До коментар [#8] от "karabastun":

  Също така Гербът на Р България на фасадата на Народното събрание, дело на неговия колега Георги Чапкънов... Така че Минеков си създаде поле за работа преди да го огрее министерският стол.

  [email protected]
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  Е поне предаването на властта стана цивилизовано, поздравления за което и на двете страни!
  —цитат от коментар 4 на Георги Христов


  Мдам ...
  А трябваше с гьостериците, по-дебели и нечулястрени ...

 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2557 Весело

  "Ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел" - срутването предстои, защото явно има вече кой да казва истината. Колкото и да не им се иска на Баш Бос и сие, трябва да бъдат изчистени всички гнилости и зарази, с които упорито натрапваха управлението си. Колкото и да не им се иска техния БГ модел(уникален!?!), трябва да не се повтаря повече. Рестарт на на блокирана система се прави от специалисти, а държавните институции са обгрижвани от калинки, които трябва да излетят към собствените си ловни полета. Това, преходно, Народно събрание върна демократичните порядки, макар старите тучове там да се отнасяха нагло и надменно към това. Пролетта настъпва, денят расте, дъждовете ще измият плесените, а слънцето ще грее за всички. Истината ще продължава да ни прави свободни.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#9] от "telqk":

  Чува се че отишъл в представителството на Тойота и поискал политическо убежище.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  До коментар [#8] от "karabastun":

  А, в правомощията на този министър е и да оправи изгорялото читалище "Развитие - 1923 г." в с. Славяново, родното село на Румен Радев, който не можа да направи през целия си мандат нещо за него.....????

  [email protected]
 15. 15 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#10] от "karabastun":

  Еми ето сега ще нареди - Сачева хваща кофата, парцала и да работи по специалността си.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Весело

  Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че отива на място, където възнамерява да свърши много.---------------Всъщност, той няма какво да прави и направи кой знае какво за два месеца. ...
  —цитат от коментар 8 на karabastun


  Според думите на самият Минеков по Плана за възстановяване в частта на ресора му нищо не е направено, а квотата била 50 милиона.

  Та има с какво да се развихри Минеков ...

 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Ревизия и реваншизъм не, справедлива присъда - да.

 18. 18 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  Как е станало предаването ли!


  Борисов в миг изперпелял
  от ритлата и с шумотевично
  самовъзпяване
  най-рязко порицал
  безпринципното възгордяване.

 19. 19 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  "Служебният вътрешен министър Бойко Рашков обеща честни избори"
  ......................

  а дано

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  "Терзийски каза, че е работил във ведомството 25 години..."

  И още 25 години не биха му стигнали да отговори за полицейското насилие и охраната на Осемте джуджета. Да вими Бойко Рашков дали ще отговори.

 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1993 Неутрално

  До коментар [#14] от "karabastun":

  И какво да направи!? Да се промъкне на пръсти през ноща до шкафчето на джипко, да задигне едно кюлче и да го подари на читалището ли?

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  До коментар [#21] от "3biri":

  Що - какво да направи!?
  За един ден успя ли да опоска бюджета до края на 2021 -ва ?

  [email protected]
 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5982 Неутрално

  До коментар [#6] от "xm...":

  На трето място по смъртност от ковид на милион население след Унгария, Чехия и Босна.

 24. 24 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4256 Весело

  В Бълагария сме майстори да обясняваме защо нещо няма да стане, често без да имаме идея що е то.

 25. 25 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  До коментар [#8] от "karabastun":


  До коментар [#10] от "karabastun":


  До коментар [#14] от "karabastun":

  Дам взе да си говориш..На добре отиват работите.А честито!

  Sic transit gloria mundi
 26. 26 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Под вещото ръководство на независимия комунист вето грипенов към нов 9-ти!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  От Я. Стоилов не очаквам кой знае колко. Той е против промени в правосъдието, така че по-скоро ще "оправдае надеждите" на статуквото.
  Е, дано не съм прав.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 28. 28 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5982 Весело

  Бойко Рашков зад премиера, като охрана.

 29. 29 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Неутрално

  В сравнение с всеки, Румен Радев прави впечатление на ... малък човечец, случаен обитател на Президенството.

  Какво казва служебния премиер (дори да не го харесвам поставя ясни приоритети, облечени с политически приемливи думи):
  "Аз съм човек, който не дава празни обещания. Залагам целия си авторитет, че ще работя почтено, ... а мотото на кабинета е "почтеност, прозрачност, професионализъм"."
  Какво казва Рум. Радев:
  "Четиридесет и петият парламент... ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията, пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел"... Едно си баба знае, едно бае. Толкова е дребно скроен, че дори не осъзнава, че с тия неспирни залпове от плювни залага свръхочаквания от кабените си, които ако той изпълни, ще наруши законите и дори ще помогне на вечният му опонент Борисов.... Може би добър летец, но много слаб президент.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  Не знам дали има нещо общо, но днес срещнах някаква пишман мутра, която се опитваше да ме изнудва. Слаб чай беше, но ако се превърне в тенденция...
  Надявам се да се справят, тези от статията...

 32. 32 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 119 Неутрално

  До коментар [#31] от "ju.li":

  по времето на бойко това беше невъзможно?

 33. 33 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 805 Весело

  "как министрите от "Борисов 3" предадоха властта"

  С вариращи нива на страх, дали каскета на няма да захапе някои от тях в опит да отклони вниманието от джипката.

 34. 34 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#29] от "olexander":

  Прост и злобен човечец,какво друго да очакваш.Но пък комунягите и лилавите гейове много му се радват.Днес е голям празник за тях.

 35. 35 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 119 Неутрално

  До коментар [#34] от "sturmgewehr":

  трябва да намериш други обиди, прост и злобен приляга много повече на онзи отиващ си, дето си му фен. измисли нещо друго. ти и олександър един и същ творец ли сте? биполярен тип някакъв? освен това, много се вълнувате на темата "гей", говори много за подсъзнанието на феновете на борисов

 36. 36 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#34] от "sturmgewehr":
  Днес се радват, но утре ще вият подопашно като "честния" вот покаже изненадващ катарзис в разочарованите бесепари, а тях ги върне при мутрите вън.
  Ще видите, как червените баби по селата, окрилени от чаканото цЕл живот машинно гласуване, ще бият по активност умнокрасивите.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 37. 37 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 779 Неутрално

  В сравнение с всеки, Румен Радев прави впечатление на ... малък човечец, случаен обитател на Президенството.
  —цитат от коментар 29 на olexander


  Ми да го сравним с досега преложените за Президент хора - Плевнелиев и Цачева. Ако той е "човечец", то представителите на ГЕРБ за този пост ще да са били са хомукунулуси.
  Радев заяви какво очаква от служебното правителство .

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 38. 38 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 86 Весело

  Разбира се, как БСП ще вади гарваново око. Никаква ревизия няма да правят, все пак както казваше един депутат от Герб - трябвало да има колегиалност.

  Един вид, до сега ние крадохме, сега вие ще покрадете - защо да се съдим един друг, нали след 4 години ние ще ви разследваме.

  И така, няма партия от старите, която да иска да се справи с корупцията. И доказателствата за това ясни и категорични, а именно историята.

  Последните 30 години на валст бяха и комунистите/БСП, ГЕРБ и оригиналното СДС. Нямаше една партия, която да се бори с корупцията. Таз държава всеки си я припознава за бащиния.

 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  "Ревизия - не, но установяване на истината - да": как министрите от "Борисов 3" предадоха властта"

  За доброто на България искрено се надявам в бъдеще да не минаваме през ново правителство ръководено от Борисов (Борисов 4). Успех на предстоящите парламентарни избори на протестните партии. Дано този път съберат достатъчно гласове за да сформират свое правителство.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Радев подготвя плацдарм за БСП, тяхната марионетка ИТН свърши добре възложената им работа ...Въпроса е ще успее ли БСП да се договори с ЕС при положение, че вече заваляха заплахи от ЕК , че така нужните за БГ икономика пари полека - лека се отдалечават.
  Ако БСП не се споразумее със ЕС и продължава да си служи на Русия само до година икономиката ще обърне рязко тренда надолу и ще има пак протести и ново правителство на ГЕРБ.
  Докато ЕС държат на ГЕРБ няма никой да ги свали от власт.
  Това можете да бъдете напълно сигурни.
  Как викаше навремето Бай Тошо ...Кво ше решавате вие бе! Решават тия дето имат пари! Вие нищо не решавате ...

 41. 41 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Пу, пу, пу! Да не им уроки на ангелчетата!

 42. 42 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#37] от "Kephy":

  Да бе, Радев е гигант на мисълта!

 43. 43 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#37] от "Kephy":

  Да бе, Радев е гигант на мисълта!

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  "Ревизия - не, но установяване на истината - да"
  Каква е разликата.

 45. 45 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 766 Любопитно

  Първото уволнение до сега:
  Първото уволнение в МВР е станало факт в сряда следобед, часове след встъпването в длъжност на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

  Освободен е бил административният секретар на МВР Бойко Славчев. Това е най-висшият държавен служител в министерството и се ползва от защитата на закона за администрацията, пише "24 часа".  Славчев заема длъжността от повече от 6 години, като преди това е работил в БОРКОР в Министерския съвет. А в периода 2009-2013 г. е бил началник на кабинета на тогавашния вътрешен Цветан Цветанов.

  Славчев е основният свидетел по разследването на сделката с покупката на джипове "Грейт Уол" от секретаря по антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов докато бе служебен вътрешен министър в първия кабинет, съставен от държавния глава през 2017 г. Сделката в европейски средства се разследва от прокуратурата.

 46. 46 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#6] от "xm...":

  Новият министър на здравеопазването ще разбули световната манипулация "ковид" и ще спрем да умираме.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 47. 47 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#44] от "Роси":

  "Ревизия" стана акана дума, от както Мая почан да я аизползва.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 48. 48 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 126 Любопитно

  Хм, като гледах днес, бившият премиер беше отрезнял или поне не беше на силни болкоуспокояващи.

 49. 49 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#37] от "Kephy":

  Тц. Радев мога да го сравня само с някой приказен герой... на ум ми идва Иванушка. От една руска приказка.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#51] от "nxl37812581":
  Явно не си чел приказки като мъничък, щото тогава нямаше така да се ядосваш на сравнението ми :)
  Но пък съм убеден, че "Тайсън кючек" на сън да те бутнат го почваш... от кой да е куплет.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4468 Неутрално

  Задача номер едно е да се започне с безразборни харчове. Целта е България да не изпълни критериите и да бъде изгонена от еврозоната.

 54. 54 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Към постинг# 53 от Alarmstufe Rot :
  Как можахте да си го помислите точно нещо такова , което всеки българин никога не би искал да стане ?
  Не се ли сещате защо ? ?

 55. 55 Профил на tobleron
  tobleron
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#19] от "ГЛАСУВАЙ ИЗГОНИ МУТРАТА и КАСКЕТА":

  Ама ти сериозно ли казваш на ГЕРБ мутри?Я се погледни в огледалото,не виждаш ли там Радев и Черепа?

 56. 56 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Най-после калинките, заедно с вожда си Тиквун, вече официално не са на власт! Дай Боже повече такива дебили да не попадат управлението на държавата! Силно се надявам, служебното правителство ще се справи с основната си задача, организирането и справедливото провеждане на изборите през юли и това образование гроб ще бъде изхвърлено на бунището на историята, при партийката на царчето!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 57. 57 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#53] от "Alarmstufe Rot":

  Как да бъде изгонена, като тя не е допусната до нея? Мисля, че въобще не трябва да влизаме в тази зона, още повече без провеждане на допитване до народа, не както няколко продажника ни натикаха в НАТО и ЕС!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 58. 58 Профил на Jorro Veliki
  Jorro Veliki
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Фатмака русофил, набута само прости военни и ченгета в служебното правителство. Сега всички дружно ще козируват одупени и дружно ще засмучат някои орган на путин!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK