На живо

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталВъв вчерашния първия работен ден на служебното правителство премиерът Стефан Янев издаде поредица заповеди за нови назначения на зам.-министри. Бе сменен и шефът на Агенцията по инвестиции.


Днес промените в изпълнителната власт продължиха. Сменени бяха зам.-министри от редица министерства, както и шефовете на Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Малко преди края на работния ден се разбра, че и главният секретар на МВР Ивайло Иванов е освободен от длъжност.


"Дневник" проследи актуалната политическа ситуация в страната на живо.
Никой не стои зад Слави Трифонов и партия "Има такъв народ". Стоят хора, на които им е писнало от всичко. Това каза пред БНТ председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" в 45-ия парламент Тошко Йорданов. Той отхвърли обвиненията на някои представители на ГЕРБ, че зад партията стоят пари на олигарси.


Той добави, че трябва да мине преброяването на населението, което е предвидено за есента. Едва тогава ще може да се работи по идеята за мажоритарен вот, защото за такова гласуване е нужно да се знаят колко точно са имащите право на глас и колко са българите в чужбина.


Йорданов уточни, че никой от партията му не е участвал в избора на служебен кабинет от президента Румен Радев. Той каза, че "Има такъв народ" "не участва в тия мазни игри".

Главният секретар на МВР е освободен от поста си

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е освободен от поста си. Това стана след искане на служебния кабинет президентът Румен Радев да издаде указ за освобождаването му. Малко след настояването им държавният глава подписа указа. Към момента не се посочва кой ще замени Иванов на поста.


След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Анелия Николова

Все още не се знае дали "Сиела Норма" ще достави допълнителните машини за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това каза изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров пред БНТ. По негови изчисления ще са нужни още 400-500 машини, за да може да се покрият нуждите за всички секции. Той уточни, че предстои обществена поръчка за доставката им и ако тя бъде спечелена от "Сиела", то тогава те ще бъдат купени от същия завод, който се намира в Тайван.

Служебното правителство предложи на президента да издаде указ за освобождаването от длъжност на главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов. Преди това всички заместник-министри в МВР също бяха заменени от нови лица.


Малко преди да се разбере за искането за освобождаването на Иванов съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че е нужно да бъдат сменени и ръководителите на областните полицейски дирекции, тъй като те отговарят за честността на изборите.


През септември 2020 г. Ивайло Иванов влезе в конфликт с Румен Радев, който беше привикал шефовете на МВР и службите, за да дадат обяснение за полицейското насилие над граждани и журналисти по време на летните протести. Тогава Радев попита защо е извършено "брутално насилие върху граждани и побой на журналисти", а Иванов отвърна: "Аз бих попитал защо протестиращите употребиха брутална сила върху полицаите".

БСП поиска оставката на зам.-кмет на София

Зам.-кметът на Столична община Генчо Керезов да подаде оставка заради проваленото класиране за детските градини, поискаха от БСП-София. За левицата това е поредният гаф на Столична община. "Въпросната система, която струва на софиянци няколко стотин хиляди лева, се срина още при стартирането си през март тази година, а няколко месеца по-късно се провали и самото класиране", казват от БСП.


Според социалистите трябва да стане ясно чия е вината за извършеното на тези незаконосъобразни действия, които категорично компрометират равнопоставеността и гарантирането на обективност и безпристрастност при подреждането на децата по утвърдените критерии. Поради тази причина, още на 18 май, всеки неудовлетворен родител има пълното право да потърси правата си съдебен път, смятат те.

Назначени са заместник-министри в седем министерства

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри в седем министерства. Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова са новите заместник-министри на икономиката. От длъжността заместник-министър на икономиката са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.


След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Юлия Лазарова


Четирима заместник-министри са назначени в Министерството на образованието и науката – Генка Петрова-Ташкова, Евгения Пеева-Кирова, Мария Гайдарова и Нели Косева. От длъжността зам.-министър на образованието са освободени Петър Николов, Карина Ангелиева и Таня Методиева-Михайлова.


На длъжността заместник-министър на туризма е назначена Даниела Стоева-Иванова, като от поста са освободени Ирена Георгиева и Любен Кънчев.


Валентин Гичев е назначен на длъжността заместник-министър на младежта и спорта. От поста в министерството са освободени Николай Павлов и Стоян Андонов.
На длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Валентина Върбева, Тодор Стоянов и Тодор Анастасов. От поста е освободен Валентин Йовев.
Нели Андреева и Христина Велинова са назначени на длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От този пост са освободени Андреана Атанасова, Ангел Попов и Велик Занчев.


Мирослав Дамянов и Александър Николов са новите заместник-министри на енергетиката, назначени от премиера Стефан Янев. От длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Жечо Станков.
В Министерството на културата от длъжността заместник-министър са освободени Амелия Гешева и Румен Димитров.


Постовете си на заместник-министри в Министерството на отбраната освобождават Атанас Запрянов и Анатолий Величков. Освободени са също така заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов, както и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов.

Отровното трио и обединението на Станислав Недков се обявиха срещу уволненията

Отровното трио и обединението на Станислав Недков, известен като Стъки, се обявиха, срещу уволненията в държавната администрация.


От "Отровното трио" са недоволни от назначаването на Стамен Янев на длъжността Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, защото той е бил начело на агенцията "във времената, когато приятелските бизнес кръгове на властта са били предпочитани пред чуждите инвеститори". "Очаквахме проверка на г-н Янев като шеф на агенцията по обществени поръчки по европейски програми, проведени по меко казано съмнителен начин", казват още от триото.


В същото време от партията на Станислав Недков Консервативно-патриотично движение нарекоха промените, направени от служебното правителство "брутални политически уволнения", при които се освобождават непартийно обвързани доказани специалисти с опит и експертиза в своите области. От движението смятат, че българският чиновник е заложник на реваншизма и .цяла България е в плен на реваншизъм.

Служебният премиер се срещна с американския посланик

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение, съобщи правителствената информационна служба. Янев е акцентирал върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора министър-председателят и посланикът изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.
След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Анелия Николова


По-рано през деня американският посланик каза на дискусия, организирана от Атлантическия клуб, че борбата с корупцията е пряко свързана с позицията на България като стабилен член на НАТО на югоизточния фланг на Алианса.

Десислава Трифонова, която вчера се оплака пред журналисти за това, че е уволнена от Българската агенция за инвестиции (БАИ) си пази от 3 години щат в Държавен фонд "Земеделие" и е върната там в деня на освобождаването й – 13 май, съобщава "Медиапул".
"Трифонова от три години е все командирована по различни ведомства. Основният й щат обаче си стои във фонд "Земеделие". Сега автоматично по Закона за държавния служител идва за възстановяване на позиция тук. Нямам поле за действие", коментира пред "Медиапул" Васил Грудев, шеф на Държавен фонд "Земеделие".


Трифонова е възстановена като експерт в дирекция за договориране на европроекти във фонда, който разпределя милиарди за земеделие от ЕС всяка година.

БСП - София отстоява Паметника на Съветската армия срещу "диви, платени и безотговорни русофоби"

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Цветелина Ангелова


"Днес, ние, социалистите от София, се обявяваме решително срещу антикултурния поход на платените и безотговорни русофоби, които не за първи път правят опит да осквернят и ликвидират един от бележитите символи на българо-руската дружба и сътрудничество. Както през изминалите три десетилетия, така и сега ще отстояваме запазването на Паметника на Съветската армия. Това се казва в декларация приета от Градския съвет на БСП - София.


"Поводът е, че в дните, когато чествахме Деня на Победата и Деня на Европа – 9 май, малка, но агресивна група излезе с провокаторска "инициатива" – Паметникът на Съветската армия да бъде демонтиран, фактически разрушен, а останките от него да намерят място в така наречения Музей на социалистическото изкуство.


Инициативен комитет, в който участват журналистът Иво Инджев, членът на "Републиканци за България" Горан Благоев, общинската съветничка от ДСБ Марта Георгиева, психиатърът Любомир Канов, предложи паметникът да бъде демонтиран. Комитетът е получил отговори от Министерството на отбраната и от Министерството на културата, че Паметникът на Съветската армия не е войнишки паметник и не е културно-историческа ценност, а общинските съветници на "Демократична България" са внесли доклад, с който общинският съвет да задължи кмета на София да поиска от държавата да премести паметника на място извън центъра на София.


"Обладани от дива русофобия и носталгия по българския фашизъм тези субекти на специална пресконференция призоваха да се премести Паметникът на Съветската армия. Надяваха се, че сега протичащата в световни мащаби кампания срещу Руската федерация ще им помогне да реализират антибългарското си дело", се казва още в декларацията на столичните социалисти.

Илчовски след среща с прокурор: Показах ви най-големия крадец

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Юлия Лазарова


Над три часа продължи разпитът на агробизнесмена Светослав Илчовски в Софийската градска прокуратура. Той е свидетелствал пред държавното обвинение в присъствието на адвоката си Галя Гълъбова.


По думите му той е бил е разпитван във връзка с твърденията му от миналата седмица пред междувременно закритата парламентарна комисия за проверка на злоупотребите при управлението на ГЕРБ. Пред депутатите от комисията той свидетелства за видяно от него видео със заснето насилие над задържан бизнесмен, както и за твърдението му за "кражба на пенсиите" чрез манипулативно надуване на оборотите на публично дружество с цел да бъдат привлечени като инвеститори частни пенсионни фондове.


Адвокатът му Галя Гълъбова каза, че Илчовски е бил разпитан като свидетел за определени обстоятелства и твърдения, които са били представени пред комисията по ревизията и че са оставили необходимите документи.


След като първоначално си тръгна от прокуратурата, Илчовски се върна обратно и на излизане на журналистическите въпроси само каза "Иван Ангелов е най-големият крадец и аз ви го показах, бе, глупаци!"

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви, че е силно притеснен от случващото се в държавата през последните 24 часа. "Без анализ и експертиза политически бяха уволнени ръководители на възлови агенции - НАП и "Митници". Те са кръвоносната система на финансовия сектор. Това е довело до големи напрежения в тези агенции и може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет", каза Ананиев на брифинг на ГЕРБ.
След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Когато бях министър в първото служебно правителство на Румен Радев, той ми постави две основни задачи – незабавно да уволня изпълнителните директори на НАП и агенция "Митници". Аз му казах първо да уволни мен и после тях. Този разговор продължи през цялото време, докато бях служебен министър. Второто искане бе без никакъв източник да увелича бюджета на министерството на отбраната с 300 млн. лева", добави Ананиев.


"Проблемът в случая е, че това е служебно правителство, което не носи политическа отговорност. Нямаше да даваме брифинг, ако беше редовно правителството. Основната задача на служебното е организирането на честни избори, с какво ще спомогнат тези промени за това? Цели се олигархията, която живее извън страната, да върне позициите си в администрацията и управлението на страната. Финансовият министър да каже кой му подаде кандидатурата на новия шеф на НАП, а той от своя страна живял ли е в Дубай. Това са скандални назначения. Там има нов коалиционен партньор, който на последните избори имаше около 3%, сега може да има и повече" каза Тома Биков, очевидно визирайки Васил Божков. Попита и кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков.


Въпроса "кой" зададе и Томислав Дончев по повод на това откъде идват назначенията и кой ще носи отговорност.


Подробности - тук.


Мирослав Дамянов и Александър Николов са новите зам.-министри на енергетиката, съобщи пресслужбата на ведомството.


Мирослав Дамянов е представен като експерт с над 40-годишен опит в електроенергийния сектор. Завършил е "Електроенергетика" в Техническия университет в София, курсове за автоматизирани системи за управление и за външноикономически връзки в УНСС и курс по бизнес мениджмънт в Университета на Централен Ланкашър, Великобритания. Има множество специализации, свързани с управлението на електроенергийната система в различни организации в Швейцария, Чехия, САЩ, Франция, Великобритания, се посочва в биографичната справка.


За Александър Николов се казва, че има мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции. Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса.

Изпитите след 10 клас са задължителни и няма да бъдат отменени

Провеждането на национално външно оценяване (НВО) в края на 10 клас е задължително според Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) и няма основание изпитите да бъдат отменени или включеният в тях учебен материал да бъде съкратен, напомня пресцентърът на министерството на образованието. Образователният процес не беше прекъсван, а броят на реално взетите учебни часове дори е по-голям от предишни години, когато имаше грипни ваканции и екскурзии, уточнява МОН, като цитира масовото мнение и на преподавателите. Съюзът на работодателите в системата на народната просвета също настоява да не се правят никакви промени в образователния процес до края на учебната година.

Критици на Корнелия Нинова учредяват ново крило в БСП

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Велко Ангелов


Критици на лидера на БСП Корнелия Нинова ще учредят утре Инициативен комитет, който да постави началото на Идейно-политическо обединение в БСП "Платформа "Социализъм ХХІ век". Сред участниците са Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова.


"Къде се загуби лявото в България? След парламентарните избори от 4 април т.г. все по-често чуваме този въпрос. И с дълбока тревога констатираме, че в сегашния си вид БСП не е в състояние да даде убедителен и адекватен отговор. И още нещо се питаме: защо през последните пет години вместо в алтернатива, БСП се превърна в част от компрометираното статукво? Партията спешно се нуждае от промяна, за да има шанс да се представи достойно на предстоящия предсрочен вот и да възстанови доверието на левите избиратели. Промяна чрез нова стратегия – не агресия, а диалогичност; нова предизборна Платформа и нови лица", коментира в мейл до медиите една от организаторите Ана Пиринска.


На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията.

Министерството на земеделието започна проверка във фермата за норки край Стара Загора, съобщи БНТ. В момента в страната има една функционираща ферма, с капацитет 128 хил. норки, в село Маджерито, притежавана от собствениците на фирма "Градус". За нея от сдружение "КАЖИ" внесоха сигнал в Комисията по ревизия към Народното събрание.


От Министерството на земеделието и сдружение "КАЖИ" са пред фермата за норки, но собствениците не разрешаваха на членове от сдружението да влязат в имота.


"Имам заповед от собственика на фермата да не допускам външни лица освен контролни органи. Тази заповед не е от сега, а е от 2016 г. Това е, за да се спазват всички мерки за сигурност, особено след COVID кризата", заяви жена, представляваща собственика на фирмата.


Протестиращите настояват да бъде спазен законът и да разберат дали има опасност за хората и околната среда. Искат да получат и отговор на въпроса има ли COVID-19 във фермите за норки и кога е констатиран той, но до този момент не получават отговор.

Финансовият министър смени и директора на митниците

Асен Василев

© Лили Тоушек

Асен Василев


Павел Тонев е новият директор на Агенция "Митници", съобщи служебният финансов министър Асен Василев при представянето на екипа си. Досегашният директор на "Митници" беше Георги Костов, бивш главен секретар на МВР. Новият директор има 20 години стаж в системата на митниците, като е минал през всички нива.


Подробности - тук.

Служебният министърът на финансите Асен Василев ще има трима заместник-министри, при двама досега. И на трите поста са избрани жени - Виолета Лорер, Ваня Стойнева и Моника Бийчър. Те заменят Маринела Петрова и Росица Велкова – Желева.


Подробности - тук.

Светослав Илчовски пристигна с адвокат в прокуратурата

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Юлия Лазарова


Агробизнесменът Светослав Илчовски пристигна с адвокат на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Той не коментира подробности пред събралите се журналисти.


Илчовски изнесе редица данни за дейността на съсобственика на фирма "Градус" Иван Ангелов и връзките му с бившия премиер Бойко Борисов пред парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 години. Една от институциите, която бе сезирана, е именно прокуратурата.

Изборите в Благоевград ще са тест за машинното гласуване

"На частичните избори в Благоевград на 27 юни ще може да се пробва как работят машините за гласуване, така че ще проверим как ще работи този основен вариант за гласуване", каза пред БНР Росица Матева, заместник-председател и говорител на ЦИК.


"По закон се казва ясно в кои случаи не ползваме машините за гласуване и започваме гласуване с хартиени бюлетини, но и ЦИК трябва да вземе своите решения като условията и реда за машинно гласуване и трябва да доразвие определеното в закона в кои ситуации ще трябва да се спре с машинното гласуване и да се премине на хартия. Престои да вземем такова решение", съобщи Матева.


По думите й тези случаи трябва много точно да се определят. Все още не е изяснено колко машини ще са необходими за гласуване на българите в чужбина.


"Във Велико Търново случаят от последните избори и проблемът с машинното гласуване и бил по-скоро заради погрешно подадената листа към машините, затова ще трябва да се предвиди занапред двойна или тройна проверка на данните, които се залагат в машините, поясни още Матева.


Матева поясни, че още не изяснено за колко точно машини, използвани на предишните избори, трябва да се плати за тяхното използване.


"Задължително ще трябва да се направи обучение за работа с машините на членовете на СИК, както и да се разясни на гражданите в цялата страна как ще се гласува машинно", посочи Матева.


Възнагражденията на РИК и на СИК ще са същите и на следващите извънредни избори, като за членовете на СИК има предвидени допълнителни възнаграждения, съобщи тя.

Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Решението е прието неприсъствено.


"Новият директор на НАП Румен Спецов има за задача да увеличи приходите, като фокусът е върху проверки на големите данъкоплатци", каза служебният министър на финансите Асен Василев. Той е разпоредил "да се махне терорът над малките данъкоплатци". Фокус при проверките ще е върху фирми, които потребяват държавен ресурс, както и тези с големи касови наличност


"Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" – Свищов, със специалности "Икономика и търговия" и "Вътрешен финансов контрол", както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност "Защита на националната сигурност". В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство", пишат от пресслужбата на правителството.


Новият шеф на НАП е неколкократен държавен шампион по класически културизъм за ветерани.


Още - тук.

Новият национален съвет на БСП е подреден по доста особен начин на последния конгрес на партията. Това заяви бившият член на Националния съвет на БСП Ана Пиринска пред БНТ. Тя отбеляза, че това, което прави впечатление, е отстраняването на всички критици на ръководството.


Пиринска уточни, че тя е била конструктивен критик, който е предупреждавал, че БСП не върви в правилната посока.


"За съжаление в нашата партия се наложи тенденция, че критикът е враг. Намираме се в интересна ситуация, в която председателят казва дръжте враговете. Истината е, че ние пет години предупреждаваме систематично и последователно, че с тази агресивна разрушителна политика, която води ръководството, нищо добро не ни чака. Лесно е да се обърнеш и да кажеш, че този който критикува е виновен", каза Пиринска.


Тя смята, че процесите в БСП са много тревожни и че на миналите парламентарни избори е възникнал въпросът има ли го лявото пространство.


"Наясно сме, че ако така продължаваме, нищо по-различно не може да се случи на следващите избори", коментира Пиринска.

"Масови чистки в министерствата няма. Има хора от бившето управление - бивш зам.-министър беше назначен за министър, зам.-министри остават. Мнозина ще си отидат и това е разбираемо, тъй като е ясно, че става въпрос за съвършено различен стил на политика, модел, цели", заяви Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев пред "Нова телевизия"


Относно уволнението на шефката на Агенцията по инвестициите, Маринов заяви, че не знае дали то е било показно и грубо, но моментът не бил подходящ за излишна куртоазия.


"На повечето места, когато става въпрос за ръководни позиции, се изхожда от конкретни професионални аргументи, свързани с постиганите резултати. Така е в МВР, така е и на други места, въпреки, че се търсят разни измислени обяснения защо е отстранен този и онзи", каза Маринов. Според него има достатъчно данни за нередности в МВР и на тази база има основание за задаване на въпроси към бившия директор на Инспектората. Той подчерта, че двете смени във вътрешното министерство са на хора, които са в пенсионна възраст.


"Когато става въпрос за администрация, понятието "лична лоялност" е неправилно. Единственият критерий е професионализъм и постигнати резултати. Знаем много добре, че на много места в страната са допускани много сериозни пропуски и трябва да се носи сериозна отговорност", смята Маринов.


Той сподели, че са получавани много сигнали за осигуряван чадър от полицията. Маринов добави, че има примери, но не може да ги изнесе в медийното пространство.


За състава на служебния кабинет Маринов добави:


"Президентът не е любител на демонстрациите и ефектните жестове. Вярно е, че от гледна точка на професионалния бекграунд има голямо многообразие. Но не това е било водещото съображение. Изначало идеята беше да бъдат поставени ясни цели и да се разчита на качествата и опита да се постигнат. Оказа се, че когато се формулират такива ясни и конкретни цели, те могат да бъдат осъществявани от хора с различни политически или идейни възгледи, но способни да се обединят. Тук можем да търсим знак или поука, че това не е невъзможно и в един редовен парламент".

Искрен Веселинов, ВМРО: Проблемът е, че българите гласуват от омраза

След изборите: служебният кабинет продължи с промените в министерства и ключови агенции (хронология)

© Юлия Лазарова


"Не беше грешка раздялата ни с НФСБ. Никой от нас не го отчита като грешка. Трябваше да бъде заявена политическа линия. Нещата в политиката не са свързани само с влизане в парламента или излизане от него. Имаше различия в приоритети и недобра координация в тази коалиция още от първия й ден". Това заяви пред "Нова телевизия" Искрен Веселинов от ВМРО.


По думите му отправената покана за обединение на патриотичните формации не е защото имат съмнения, че няма да влязат в следващия парламент. "Офертата е отворена за всички формации, които се определят като патриотични. Които споделят ценностите и задачите, които сме посочили", подчерта той. Сред ценностите посочи решаването на проблема с националното разединение, защото в момента сме в "най-ниската точка на единство на нацията", решаването на проблема с "циганизацията" на страната, демографската криза, нужда от твърда външна политика спрямо Турция, конституционна промяна и реформа.


Минути след като изтъкна проблема с "циганизацията", по друга тема Веселинов каза за ВМРО "Ние не сме анти, проблемът е, че в парламента влизат политически сили, които са на крилата на отрицанието. Големият проблем е, че българите гласуват от омраза".

Не трябва да има "грозно прогонване" на кадрите на предишната власт, смятат от БСП

Заседание на 44 народно събрание Христо Проданов БСП

© Юлия Лазарова

Заседание на 44 народно събрание Христо Проданов БСП


"Нормално е всяко ново правителство да подсигури екипа, с когото ще работи. Все пак трябва да работиш с хора, на които имаш доверие, а не срещу които си се борил. Грозно прогонване не трябва да има, но трябва да има и професионалисти, които да върнат държавността. Това, за което ние сме се борили", каза пред "Нова телевизия" Христо Проданов от БСП. Във вчерашния първи работен ден на служебното правителство премиерът Стефан Янев издаде поредица заповеди за нови назначения на зам.-министри. Бе сменен и шефът на Агенцията по инвестиции.


Относно състава на служебното правителство, Проданов подчерта, че са професионалисти в своята област. Той обаче смята, че очакванията към тях не бива да са огромни, тъй като мандатът е твърде кратък, както и "защото нямат пари за реформи".


Относно думите на Слави Трифонов, че БСП е "беззъба опозиция", Проданов заяви, че това не е така. "Ние сме били достатъчно яростна опозиция през целия мандат на 44-ото Народно събрание, като се опитахме чисто политически да направим някакво обединение в 45-ото Народно събрание, за да бъде "моделът ГЕРБ" да бъде отстранен. Това, че Трифонов не пое отговорност, за да направи такова обединение, като това на президента, то трябва той да отговаря на тези въпроси", заяви социалистът.


"Ако изборите са честни и няма купен вот, от ГЕРБ ще изпаднат 150 хил. гласа. Не смятам, че ще бъдат първи", смята Проданов.


"На 4 април се обадих на един от шефовете на полицията, за да кажа, че в едно село в Ломско се купуват гласове. Не беше направено нищо. В края на деня там имаше два гласа за БСП и 400 гласа за ГЕРБ. Става дума за полицията в Монтана. Шефовете на полицията осъществяваха такъв чадър. Ясно е, че това се случваше навсякъде", каза Проданов по повод редовните парламентарни избори.

Коментари (521)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Прави са. Ако е честен и те ще загубят поне толкова.

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Интересно, комундетата смятат ли те колко гласа ще загубят?! Щото в поседната година, смъртността сред възрастните се увеличи рязко, и явно повечето "пътници" се оказаха другари с или без партиен билет...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Ако вота е честен #ГЕРБКП ще изгубят много повече.

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4470 Весело

  "Честен вот" това звучи като виц 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Весело

  Би трябвало една партия да гледа колко повече тя ще спечели, а не другите колко ще загубят, но както и да е. А иначе - ще видим какъв резултат Герб ще направи. По скромното ми мнение, поне към днешна дата, те продължават да са водещата партия за следващия вот.

 6. 6 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Навярно ще е по-честен и истински. Но и ГЕРБ, И БСП ще загубят още гласове.
  Ето, патриотите съзряха истината донякъде: да не издигат старите муцуни за следващите избори. Деструктивно е. Тенденцията е ясна: промяна навсякъде.

 7. 7 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Какво значи "честен" вот ? Хора, които не знаят за какво гласуват и не ги интересува, честно ли е да бъдат допускани до урните ?

 8. 8 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  "...в едно село в ломско се купуват гласове. Не беше направено нищо. В края на деня там имаше два гласа за БСП и 400 гласа за ГЕРБ. ..."

  Както знаем циганите са с десни икономически разбирания.

 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Ако ГЕРБ спечели 150 хил гласа отгоре, че чупим машините и че искаме пак ръчно броене. :)

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  У нас управляват библиотекарите.
  Вотът е без значение!

 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 540 Весело

  "Ако вотът е честен, ГЕРБ ще загуби 150 хил. гласа, смятат от БСП".

  Намекват, че ако ГЕРБ загуби повече, значи вотът не е бил честен? Или подозират Радев и кабинета му, че ще направят вота нечестен в полза на ГЕРБ?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  Ако се провали купуването на гласове и корпоративния вот, ГЕРБ губят повече от 150 хиляди гласа.

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Рублоядните комунета за повече от 100 години нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили!
  Търсят скелети в гардербла, а техният е претъпкан....

 14. 14 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "На 4 април се обадих лично на един от шефовете на полицията, за да кажа, че в едно село в ломско се купуват гласове. Не беше направено нищо."

  Всеки, който малко от малко е виждал как се правят избори по провинцията, в необластните градове и села, знае че това е именно така. Абсолютно бездействие пред очевидно купен вот на органите на реда, на някои места и съдействие. Хората по тези населени места са убедени, че и без това няма никакво значение кой управлява, по-добре да вземат едни 20-30 лв, а ВМРО тази година и 50 даваха, чух.

  Ако новото правителство по някакъв начин успее да се противопостави на част от тези практики, то действително вотът на партии като ГЕРБ, ДПС и ВМРО ще падне видимо.

 15. 15 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1711 Весело

  "Грозно прогонване" срещу "Изчегъртване" ще е мотото в борбата за главата на тиквата.

 16. 16 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Грозно прогонване трябва да има"

  А тва е тъпо. Ама много тъпо. Ако оставят някакви поне професионалисти по министерствата, ще успокоят голяма част от администрацията, която по инерция и страх за жалката си службица гласува за гербавите. Или поне да не ги приказват тия работи така явно. Всъщност, този господин защо говори все едно правителството е на БСП.

 17. 17 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  С тази демография в провинцията — толкоз. Хората си викат — колко ми остава още? Дават ли ти — взимай. Средна възрадт по провинцията ? За какво и кога да се напъват хората?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 18. 18 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 878 Неутрално

  До коментар [#15] от "Enter_K":

  Е, нали главата на тиквата падна ?

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Аз залагам даже повече да загубят. ГЕРБ са токсични, нищо не зависи вече от тях, администрацията мяма да бъде натискана да гласува "правилно", полицията ще си отвори малко очите за купувачите на гласове и не на последно място промените в ИК.

 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Весело

  Те БСП бъкат от кадри:)
  Млади и с плам:)

 22. 22 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  трябва да има "грозно прогонване" на кадрите на предишната власт
  *********************************************

  Тези все още трудно правят разлика между демократични избори и болшевишка революция.....Дават ли си сметка в какво ще се превърне обществото ни, ако при всяка смяна на властта се провежда "грозно прогонване" на "кадрите" ?
  Мисля, че не, този тип мислене е в кръвта им!

  Мараба, С-ДС доносници!
 23. 23 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  Ти на предишните избори залагаше БСП да спечели... Толкова и разбираш...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 24. 24 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз залагам даже повече да загубят. ГЕРБ са токсични, нищо не зависи вече от тях, администрацията мяма да бъде натискана да гласува "правилно", полицията ще си отвори малко очите за купувачите на гласове и не на последно място промените в ИК.
  —цитат от коментар 20 на nij50393132


  Сега е много важно служебното правителство да даде увереност на администрацията, че "грозно прогонване" няма да има и да пресее читавите хора от свързаните със схемите на ГЕРБ. Тогава част от тази администрация е възможно да спре да гласува за шайката.

  А читави хора има навсякъде из тези структури, нищо, че са назначавани от ГЕРБ. Не винаги това назначаване е свързано с това да им участваш в схемите, не винаги означава, че си техен човек. Напротив - схемата на ГЕРБ бе да те НАПРАВЯТ свой човек и така съм виждал да прилапват доста читави хора. Е, голяма част от тях сигурно тайно не са гласували за тях, но друга част вероятно са.

 25. 25 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Лустрация на гербераските калинки без изключения.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 26. 26 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 985 Весело

  след като почти 100% от калинките са назначени или с някакви конкурси които са пунта-мара,така ще е докато партиите са едни крадливи-клиентелистки шуробаджанашки дружинки...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 27. 27 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ти на предишните избори залагаше БСП да спечели... Толкова и разбираш...
  —цитат от коментар 23 на nv


  Що, ти да не би да "видя" второто място на Слави?

 28. 28 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Весело

  Между другото, продължавам да събирам прогонози от форума за резултатите на 11 юли.
  Награди няма да има, само ще се посмеем. Така че - пращайте.
  Някои пък ще ходим на работа, успешен ден на всички.

 29. 29 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Партията на фалита БСП отдавна трябваше да бъде забранена с закон .

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#23] от "nv":

  не съм страдал от такива фантазии, по спомен ме беше зарадвало едно социологическо проучване, което отчиташе такова нещо.
  Прогнозата ми беше, че ГЕРБ ще загубят сериозен брой гласове, което и стана.

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ВСИЧКИ МНОГО ГИ БИВА ДА ГОВОРЯТ, АМА ДА ПРАВЯТ ТОЛКОВА НЕОБХОДИМИТЕ ЗА СТРАНАТА ПРОМЕНИ -ХИЧ ГИ НЯМА В ТАЯ РАБОТА!
  Така че който не е направил нещо съществено за страната- нека да си затваря устата!

 32. 32 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Рублоядните комунета за повече от 100 години нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили!....
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  За разлика от дебелия комунист, строител на руски патоци в България, който както се видя от чекмеджата му е еврояден.

 33. 33 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  "Ние не сме анти, проблемът е, че в парламента влизат политически сили, които са на крилата на отрицанието. Големият проблем е, че българите гласуват от омраза".

  А защо се формира омраза като такива "добри" неща сте направили бе Искренчо?

 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Идеите на БСП по отношение на ГЕРБ са това, което се случи на техните кадри през 2009-та и 2014-та. Сега не трябва да се назначават бесепарски кадри, които с нищо не струват повече.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 35. 35 Профил на highspirited
  highspirited
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#28] от "boevbisser":
  За колекцията:)), това е моята прогноза:
  итн 30
  дб 20
  герб 15
  бсп 15
  дпс 10
  имв 10

 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3430 Неутрално

  Социологията тотално се срина и ако и на тези избори има такива разминавания ще се загуби всякакъв интерес към тази наука.До последния момент БСП беше втора политическа ама стана друго.Имаше даже един новосформиран комунистически институт които дори даде преднина на БСП и я обяви като първа политическа сила.Нищо не се знае и ако искаме промяна трябва повече от 50% да отидем да гласуваме.Гласуването с машини е много лесно и бързо и най важното е,че можеш да провериш за кого си гласувал.Ако не опитаме няма да разберем какъв кусур има.

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ПАК ДА КАЖА който няма принос в нищо докато е управлявал- дали бил СДС, НДСВ, ГЕРБ, БСП, ДПС, АТАКА, ВМРО, НФСБ, Воля- ЗА СИ МЪЛЧИ!!!

 38. 38 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Кой е най-добрият премиер през демокрацията?
  Преди Костов, управляваха Виденов и Беров.
  След Костов, управляваха Сакскобурготски, Станишев и Борисов.

  Кой ще е следващият министър председател - Нинова, Трифонов, Манолова, Карадайъ ...?

 39. 39 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Винаги е така. Всяка нова власт поставя свои кадри.
  Основният критерий на който трябва да отговарят е - вярност към новите управляващи.

 40. 40 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ЗА 30 години НИЩО ТОЛКОВА СЪЩЕСТВЕНО не е направено, което да промени доролкова живота на хората че да ви го признаят.
  ГЕРБ се понапънаха да строят... след което се самозабравиха със схемичките с олигарси

 41. 41 Профил на bokster
  bokster
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Трябва да бъдете прогонени грозно, вие неотреклите се комунисти - национални предатели, заедно с отреклите се - ортаците ви от ГЕРБ, не само от политика, но и от образование и всички държавни институции, за да спре съботажа.

 42. 42 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1541 Весело

  До коментар [#9] от "realguru":

  Веднъж го правиха когато мажоритарно герб избиха рибата :)

  За комунягите и радикалното им крило 'прозападните' умнокрасиви 'антикомунисти' всяка система която в крайна сметка не им дава властта през задния вход е лоша лоша лоша

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 43. 43 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#41] от "bokster":


  Е то тогава никой няма да остане 😆...

 44. 44 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Веднъж го правиха когато мажоритарно герб избиха рибата :)
  —цитат от коментар 42 на Turbofan


  Ма тогава Буци не се промъкваше през задните входове.

 45. 45 Профил на utrepaniq
  utrepaniq
  Рейтинг: 263 Весело

  Ужас! Смениха правителството и висшите служители! Сега остава да ни докарат и нови тролове! Не си ги даваме! Дръжте се колеги :))))))))))))))

 46. 46 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 369 Неутрално

  бсп да вземе да спечели поне малко поне едни избори и тогава да се обажда, а не да вкарва хора през задния вход, .е. през президентския кабинет и да има претенции, нахалството им край няма.
  от дурга страна, куртоазията никога не е излишна, особено с падналите, но нацията българска е далеч от такива сложни разбирания.

 47. 47 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Разбира се че трябва да има грозно прогонване, защото техните непрогонени кадри стаха къртици, правеха записи, торпилираха правителството.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 48. 48 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  "За съжаление в нашата партия се наложи тенденция, че критикът е враг. "
  Ахахахааа врагът с партиен билет! Наложила се тенденция. Тая тенденция вашата партия я наложи преди повече от 60 години и издънките и, които управляваха страната през последните години я продължават образцово

 49. 49 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#5] от "boevbisser":

  А да ти е минало през главата, че гласоподавателите са фиксиран брой? Печалбата за един е загуба за друг

 50. 50 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Точно така, бесепета. Грозно прогонване, обаче и грозно завръщане. Примерно шефката на кабинета на вътрешния министър. Назначение на Черепа, както се оказа. Вярно нищо старо не сте забравили и нищо ново не сте научили. Тук бе поставен остро въпроса защо се дава думата на хора от старата власт. Ето, че Нова телевизия се поправи. Интервю с шефа на стратегическия щаб на Радев Александър Маринов /Майстора/. А преди това интервю с Христо Проданов от БСП с апел за грозното прогонване. Ало, репортери без граница, спите ли!?

 51. 51 Профил на bistr
  bistr
  Рейтинг: 110 Неутрално

  1. добре поне че г-н Ал. Маринов, като че ли признава, че на мнозина от новоназначените министри "професионалния им бекгроунд" явно куца - той има предвид, разбира се младите и неопитни Пеканов - паднал с парашута право в десятката, като вицепремиер за европейсктие фондове !? - мале, мале... И другия, още по-странния - с комунистическа прическа и строг поглед - Асенчо Василев - дето сигурно и г-н Ал. Маринов се безпокои сега за финансите си... 2. но това с куртоазията май че не си прецени добре думите - собено преди избори. Не знам сега кво ще го прави президента Радев...

 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#50] от "nik_77.":

  Ако наистина имаш доказателства чежтази жена е била близка с престъпници иди и подай сигнал в прокуратурата. В края на краищата писането тук с нищо няма да помогне.
  Някой трябва да обърне сериозно внимание на това

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  ... А иначе - ще видим какъв резултат Герб ще направи. По скромното ми мнение, поне към днешна дата, те продължават да са водещата партия за следващия вот.
  —цитат от коментар 5 на boevbisser


  Всъщност. резултатът на ГЕРБ ще бъде толкова съкрушителен, че ще се отрази сериозно на глупавото им самочувствие.
  Този техен болшевишки манталитет (ние сме много-вие сте малко) ще бъде ударен най-жестоко.
  А причината за това да търсят при себе си.
  Никой не обича надутите пуяци. Особено когато на всичкото отгоре нанасят щети на където и да се обърнат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#51] от "bistr":

  Тоя харвардския да ти кажа право и мене ме притеснява. Сетих се че бях чел великия му план как да не си затваряме икономиката заради пандемията и...мисля че по тоя план можеше да се постави диагноза. Лошо е че бидейки харвардски си мисли а и другите мислят, че всичко знае и няма нито да слуша какво му се говори, нито останалите да смеят да му опонират

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Все ще сме зле когато гледаме не за какви политики гласуваме а за какви хора.

 56. 56 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#24] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Факт е, че има читави хора в администрацията, то все някой трябва и давърши работа. Без да претендирам, че имам цялостен поглед, но с тези които контактувам не могат да ги дишат ГЕРБ именно заради партийните назначения на калинки на ръководни длъжности. Реално тия кадри блокират работата, упражняват натиск за подписване на решения, не винаги много законни, като поставят в риск служителите. Натискът по избори подчинените да гласуват за ГЕРБ в много случаи е неприкрит (бяха се помислили за ненаказуеми) и си е див рекет.
  Спокойно можем да допуснем, че и такива служители ще си отворят устите за гербаджийските простотии.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "трябва да има "грозно прогонване" на кадрите на предишната власт, смятат от БСП"
  .............
  Народен съд, конфискация, Белене.

 59. 59 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1866 Гневно

  "в едно село в Ломско се купуват", същото, като една жена на пазара. Нали не сте беззъба опозиция, защо и днес ви треперят памперсите, кажете имена, суми. Да, ама юли месец нали и ваш'та м.. партия ще се нареди сред купувачите.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#53] от "Храбър":

  Партията стана обречена още миналата година, когато всички се изтъпнчиха до ББ и заявиха, че проблемите на лидера са и проблем на партията. Това им попиля шансовете за някакво бъдеще. ББ реално наруши собствения си принцип да отстранява всеки, който нанася репутационни щети на партията, защото трябваше да махне себе си.
  Това беше и явно доказателство, че тия са едно ОПГ.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Защо "Аз съм българче..." се прави на ударен. Какъв сигнал. Сто пъти тук бяха препоствани публикации, че въпросната шефка на кабинета на Бойко Рашков е съоснователка на партията на Черепа Българско лято. Негова кандидатдепутатка и пр. Имаше коментари на политолози по тоя повод. На Огнян Минчев, примерно. Който написа, че това назначение е очаквано...

 64. 64 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Весело

  Областните управители трябва "преди" а не след "изборите"..... и да е "много грозно"...мнооооо

 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#51] от "bistr":

  Хубаво е тази критика да е съпътствана със сравнение на кадрите на същите постове в кабинета Борисов 3
  - Финансии - спящия Влади, проспал 700 млн от хазарт, послушкото Ананиев
  - Икономика - Караниколов - фурмата, а да не говорим за контрола върху ББР с дадените 70 млн на колекторска фирма и следващия, който поне се сниши и май не можа да нанесе много щети

 66. 66 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  И на какво основание е освободена шефката на НАП?
  Да няма после съдене и възстановяване на длъжност?

  Every cradle is a grave.
 67. 67 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  "Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова"

  Калинките на мафията, една по една, моля да си стягат дисагите, и да напускат по собствено желание.

 68. 68 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Както се видя правителството на БСП, сложено от Радев, почна с летящ старт да твори глупост след глупост. Хайде, рейтингът на БСП и без това е във фризера. но сриват и рейтинга на самия Радев. И качват на ГЕРБ, съответно. Мутрите на Мая и на Сл. Тр. заглъхнаха и няма да се покажат изобщо до новите избори. Ще има от време на време по някой пост на Трифонов и до там. Което не предвещава розови перспективи. Едва ли ще влязат в парламента. Тъй че подлъганата от Сорос градска десница /няма леви, няма десни, всички са чудесни без Борисов/ не стига да направят с БСП и ДПС Орешарски 2.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  " Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова"


  Тази е не просто за уволнение, а за прокурор и цялостно разследване на работата и като шеф на НАП !!!

 71. 71 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  "Сорос" е употребено като метафора, разбира се. Става дума за проповядващите ляволибералния модел псевдомарксисти.

 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Дори "псевдомарксисти" не е точно. Неомарксисти, всъщност. Т.е. истински марксисти при новите условия. Когато класовата борба е заменена с други борби.

 73. 73 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 448 Весело

  "Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова"
  Айде, порадната калинка е аут.

 74. 74 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 387 Весело

  Не и Галя Димитрова - такъв безценен кадър, "страхотен професионалист" ... А дали са я уведомили редовно за смяната, да не е на някоя екзотична почивка, както по време на НАП-Лийкс? :):):) Дали вчера не си е дала някой "заслужен" 5-6 цифрен бонус като за последно? :):):)

 75. 75 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Новият шеф на НАП е дялан камък - завършил е Стопанска академия Свищов (ала Величко Адамов, който даваше там дипломи на всички мутри и на всеки, който си плати) и Милиционерското в Симеоново - тази ковачница на висши държавни кадри :)

 76. 76 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 375 Неутрално

  "Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова"
  - сега ще има възможност цяло лято да е отпуска без да трябва да си я прекъсва заради разни течове и пробиви в системата.

 77. 77 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Либерало-лилавите розовелки май не си спомнят какво представляваше НАП преди 10 години и сега. С колко се повиши събираемостта, и как вече няма нужда да се редиш на опашки за елементарни административни услуги.

  Нищо, идването на власт на левундерите само ще напомпа рейтинга на ГЕРБ. Хората имат къса памет за лошите неща.

  Every cradle is a grave.
 78. 78 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Браво!!! След Галя трябва наред да се чисти защото Боковите калинки са хиляди!

 79. 79 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  "Мнозина ще си отидат и това е разбираемо, тъй като е ясно, че става въпрос за съвършено различен стил на политика, модел, цели", заяви Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев пред "Нова телевизия"

  Смешници, защо решихте, че всички са глупаци! Какъв "съвършено различен стил", каква политика за два - три месеца :))) Тъкмо ще ги смените и ще сменят и вас -> оIо

 80. 80 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 448 Весело

  До коментар [#66] от "Ватник":

  Искате да кажете, че ще повдигне дело, което би могло да бъде предпоставка за цялостна проверка на работата ѝ? Тя много добре знае, че ако проверят какво е правила през годините, уволнението ще е най-малкият ѝ проблем. Не ми се вярва да рискува да влезе в затвора.

 81. 81 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Ама те и новите са завършили икономика в Свищов и милиционерското училище!!!
  Какво променяме тогава!?

 82. 82 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 357 Гневно

  Е тая па калинка Галя Димитрова не трябваше просто да я сменят - трябваше да е уволнена дисциплинарно и съдена за скандалния теч на лични данни от НАП. Ама нали сме в България...

 83. 83 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  И калинката от НАП отлетя.

  SHADOWS of SOFIA
 84. 84 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#80] от "themtrx":

  Това звездите ли ти го говорявт?

  Every cradle is a grave.
 85. 85 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 185 Неутрално

  Най гнусното е, че сега калинките на ОПг-то ГЕРБ ще леят рев сълзи, ред сополи по ТЕХНИТЕ завладени национални телевизии БТВ, НОВА и Кошлуков ТВ! За това новото правителство незабавно да разследва постъпленията от държавния бюджет към тези телевизии и да се даде гласност за колко БТВ, НОВА са се продали на Боко.

 86. 86 Профил на noirdesir
  noirdesir
  Рейтинг: 181 Неутрално

  До коментар [#54] от "uq":

  друго си е корифея от плевен да разцъка държавните финанси..

 87. 87 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Правителството смени изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова"

  Това трябваше да стане! Започвам да се страхувам обаче на местото на правилно отстранени гербаджийски слуги да не се инсталират кадри на БСП.

 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Забравям му името на синдикалния лидер, който и е мъж на тази. Така си решава Банкянския спокойствието и послушанието на синдикатите. На момата въпреки изцепките и вдигнаха сериозно заплатата

 89. 89 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Румбата защо не назначи Мургина!? Жената е с опит и за два месеца щеше да напълни лилавата и червена партийни каси.

 90. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Служебният кабинет все повече кефи. На това му се вика чегъртане.

 91. 91 Профил на yoh29671523
  yoh29671523
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#42] от "Turbofan":

  2017 Буци - "Следващите избори, ще са мажоритарни"!

  Пак ли ви излъга тоя вашинкия Менискус?

 92. 92 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  Най-добрата новина разбира се е, че Боко вече не е премиер а само Бос. Но добрите новини не свършват и ще има още и още, до пълното разграждане на Инсталацията. За два месеца колкото толкоз, но да се гони максималното. Много е важно и калинките да отлетят, България има нужда от компетентни квалифицирани и почтени управници. От оня дето разкарваше джипа и се биеше в гърдите, че бил по- по- попонай във всичко, да остане само лош спомен.

 93. 93 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ватник":

  Така е! Събераемостта е уникална при тази дама. Ето да прочетеш и да видиш: https://www.segabg.com/node/100869

 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ватник":

  " И на какво основание е освободена шефката на НАП?
  Да няма после съдене и възстановяване на длъжност"

  Съдене трябва да има, наистина, но на подобни " шефки" за " цялостно творчество" и принос към всичко, което се случва у нас с чадъра на НАП !!! Или вярваш, че стотици милиони липсват от несъбрани данъци от бизнеса на Божков, а такива като Влади бездомника и Галя не са го видяли ? В продължение на години ! Или просто " не са искали да си го причинят" !?! Вярваш ли го това ?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Трябва да има "грозно прогонване" на кадрите на предишната власт, смятат от БСП"

  От това се опасявам - БСП да не се намести във власта през задния вход. Радев показа известен плурализъм при сформиране на кабинета, но той си е комунист по душа.

 97. 97 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 456 Неутрално
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 214 Весело

  Едни хора с други хора се сменят - висша политика 😁😁 .
  Ако това е филма , и аз може да съм служебен премиер

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK