Слави Трифонов и "Демократична България" превземат територии на ГЕРБ и БСП

Ако ГЕРБ се явят на изборите през юли като защитник на "модела Борисов" (или на самия моделист), загубата им е в кърпа вързана.

© Стопкадър

Ако ГЕРБ се явят на изборите през юли като защитник на "модела Борисов" (или на самия моделист), загубата им е в кърпа вързана.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Най-значимият факт при съставянето на новото служебно правителство беше една заявка на президента Румен Радев, която на практика никой не оспори: че то представлява и левицата, и десницата, и центъра на българската политика. Но съставът на правителството прави тази заявка странна за мнозина: в него очевидно няма хора на ГЕРБ, нито пък може да се каже, че кръгът на Корнелия Нинова е особено представен. В крайна сметка Янаки Стоилов и Бойко Рашков не могат еднозначно да се разглеждат като хора на лидера на БСП. Тоест дясната "голяма" партия не присъства, а лявата "голяма" партия присъства без проксита на лидера си в правителството. Въпреки това малцина биха заявили, че левицата и десницата не са представени в него.


Защо е така? Отговорът гласи, че второто служебно правителство на Радев не е толкова отражение на сегашната партийна система, колкото проекция на тенденциите в нея. А тези тенденции са основно две: БСП губи лидерството в център-лявото пространство, а ГЕРБ е на път да загуби лидерството си в център-дясното, като въпросът изглежда е кога точно ще стане това и по колко болезнен начин.
Слави, "Демократична България" и новата партийна система


В лявото нещата изглеждат по-ясни. Там Слави Трифонов - ако изобщо при формацията му става дума за партия, а не просто за експериментално политическо шоу - вече получи сериозен шанс да стане водещ. Според екзитполовете на 4 април за "Има такъв народ" (ИТН) са гласували около 100 000 души от електората на ГЕРБ и 50 000 от този на БСП. Но по-важното е, че една трета от подкрепилите Слави бяха от негласуващите, а като цяло вотът му дойде от млади хора от градовете извън столицата. Това е електорат, който в европейските държави би клонял наляво, макар че в България БСП не е в състояние да го привлече. Трифонов мощно влезе в този сегмент и "столетницата" логично остана зад него на трето място.


В дясното подобни процеси също се случват, но по-бавно: ГЕРБ вече предаде лидерството в София на "Демократична България" (ДБ) и най-вероятно ще продължи отстъплението си и на изборите през юли. Според последното изследване на "Маркет Линкс" ДБ постига подкрепа от около 12%, което счупва "тавана", достиган от "градската десница" в предишните ѝ формати.


Проблемът и за ГЕРБ, и за БСП е, че ако продължат досегашната си политика, те няма да могат да обърнат тези тенденции: коловозът е дълбок и много ясно очертан. И двете партии страдат, защото са се превърнали в заложници на своите лидери, макар и по различен начин.


Казусът с Корнелия Нинова вече го разбират всички, освен самата тя. Бутайки БСП в нишата на национал-популизма ("консервативния социализъм" в нейната версия), тя отвори огромно пространство в център-лявото, където се намести Слави Трифонов - въпреки че той самият се определя като десен човек. Каквото и да мисли за плоския данък, Слави може да говори (и да пее) на млади хора, които милеят за нацията си, без да са путинофили; които са социално ангажирани, но не изповядват класовата теория и не са носталгични по социализма. Той декларира ясни проевропейски позиции и по този начин не плаши нито бизнеса, нито средния избирател, които не биха искали да видят страната си маргинализирана в (или, не дай Боже, извън) ЕС. Накратко: политиката на Трифонов (с всичките условности на този израз) и електоралният му профил приличат на еклектичния "трети път на европейската левица", който я изведе до успехи при Тони Блеър и неговите последователи.


Най-ясният белег на разполагането на Трифонов в център-лявото е стратегическият му съюз с Румен Радев. Новите избори, служебното правителство - и двете са рожби на взаимодействието между президента и ИТН. Това взаимодействие може да е просто резултат от моментно съвпадение на интереси. Но може и да е по-трайно сдвояване.


Този тандем между Радев и Трифонов е и някаква надежда (оправдана или не), че лявото може да роди нещо повече в икономиката от политиката на проф. Румен Гечев. Вкарването на хора като Атанас Пеканов в правителството е намек, че дългоочакваната смяна на поколенията в икономическото мислене вляво е наложителна и може би е на път да се случи.


Румен Радев има нужда от преизмисляне на лявото дори и с оглед на предстоящите президентски избори. Той едва ли иска да влезе в тях като кандидат на все по-странна (и свиваща се) "консервативно-социалистическа" или "социал-консервативна" формация като БСП, която разчита основно на гласовете на пенсионерите и отблъсква младите и прогресивно мислещите с неприкрита ксенофобия и хомофобия. Появата на ИТН в тази обстановка се превръща в шанс за частична и инцидентна нормализация в център-лявото.


Вярно е, че самият Слави Трифонов не иска еднозначно да определи формацията си като лява или дясна, а себе си, както стана дума, смята за десен по много въпроси. Но също така е вярно, че той няма проблем да защитава каузи, които са близки на европейския тип левица: социално ангажирана, но също така внимателна по отношение на бизнес средата и икономическия растеж. Накратко: Трифонов може и да не е перфектната ляво-центристка опция, но на българския политически пазар той се оказва най-близкото до нея.


Слави Трифонов и "Демократична България" превземат територии на ГЕРБ и БСП

© Юлия Лазарова


В център-дясното също текат трансформации, които са породени не само от появата на ИТН, но и заради все по-сериозното присъствие на ДБ. ГЕРБ отстъпва, като се превръща все повече в заложник и дори в бодигард на лидера си. Всеотдайната защита на партийния водач от триото Тома Биков, Дани Каназирева и Маноил Манев в комисията по "ревизията" може да се използва като метафора на ГЕРБ в настоящия момент. Гледката обаче е нелицеприятна и отблъскваща за периферията и колебаещите се избиратели. И затова настоящата политическа линия на тази партия е губеща.


Ако ГЕРБ се явят на изборите през юли като защитник на "модела Борисов" (или на самия моделист), загубата им е в кърпа вързана. Със сигурност ще загубят също така, ако издигнат кандидат за президент от своите среди, който няма критична дистанция спрямо Борисов: подобен кандидат ще загуби тежко срещу Румен Радев, както стана с г-жа Цецка Цачева. И то по същите причини: хората ще гласуват против Борисов.


Имат ли ГЕРБ полезен ход?


Вярно е, че ГЕРБ правят опити да излязат от ситуацията, като извеждат на лидерски позиции политици с профил като от "Демократична България". И Даниел Митов, и Томислав Дончев произхождат от "градската десница", близки са манталитетно до нея. Именно това са качествата, които изглежда обясняват лидерските им постове в ГЕРБ понастоящем. Но проблемите с тази стратегия са два.


Първият е, че ако е толкова важно някой от ГЕРБ да има профил и манталитетно сходство с "градската десница", не е ли по-добре да се гласува направо за представителите на ДБ, а не за някого, който прилича на тях? Второ - и по-съществено: промените в лидерството на ГЕРБ бяха предприети, за да не бъде направена основната смяна - на самия вожд. В този смисъл нямаме реално прехвърляне на власт в партията, а по-скоро пренареждане на някои пешки и офицери, за да остане царят по-добре прикрит.


Истината е, че ГЕРБ нямат кой знае какви ходове в тази ситуация. Ако започнат рязко дистанциране от лидера си в настоящия момент, това може да ги доведе до изборен колапс. Но ако не го направят, инерцията работи срещу тях и ги поставя в комичната и губеща позиция на защитник на незащитимото.


Един ход, който все още могат да изиграят, е да декларират подкрепа за десен кандидат за президент, който не само има профил като от ДБ, но и истинска, сериозна критична дистанция спрямо Борисов. За тази цел това трябва да е човек, имащ доверието на ДБ. Това всъщност е единственият начин ГЕРБ да демонстрира, че не е просто свита на лидера си, без да се разделя с него.


Описваните тенденции в лявото и в дясното може би не са съвсем видими заради предизборната пушилка и високия градус на емоциите. Но политиката не търпи вакуум - в опразнените пространства влизат и ще влизат нови играчи, особено ако "големите" партии са зациклили в защитата си на компрометирани тези или личности.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (240)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  Светкавичен безкръвен преврат под музиката на Ку-ку бенд ?!

  [email protected]
 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Не става и не става! За пореден път се пробвах да прочета докрая поредната смиловщина и не се получи. Просто разумът ми не успява да преработи толкова нелогичен текст.

 3. 3 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Айде, и "Дневник" се включи в преизборната агитация... :)

 4. 4 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Кой е най-добрият премиер през демокрацията?
  Преди Костов, управляваха Виденов и Беров.
  След Костов, управляваха Сакскобурготски, Станишев и Борисов.

  Кой ще е следващият министър председател - Митов, Нинова, Трифонов, Манолова, Карадайъ ...?

 5. 5 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 310 Неутрално

  И ДБ, и ИТН не са демократични партии. Повечето хора не знаят нищо за тяхната идеология, за техните възгледи по отношение на всички актуални въпроси и проблеми пред България. Тези партии много добре знаят, че започнат ли да говорят, ще изгубят значителна подкрепа. Те са изключително непрозрачни и не заслужават подкрепата на демократично мислещите хора.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 6. 6 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Да бе, да...
  Няма да има особени промени в изборните резултати. Знам, че на някои много им се иска, но няма да стане.

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Смилов устойчиво има способността да приема желаното за действително!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Смилов устойчиво има способността да приема желаното за действително!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  Селски, има една крилата фраза на Сталин, че често логиката на обстоятелствата се различава от логиката на намеренията.

 10. 10 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Няколко сериозни допускания, но иначе интересен анализ.

 11. 11 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Политическите анализатори са много комични от време на време. С 1000 думи ни обесняват очевидното. А за всичко това се пилее и финансов ресурс
  в парламента
  - Мутри вън изместиха Марешки
  - ДБ изхвърли Обединените Идиоти
  - ИТН взе от ГЕРБ, БСП и Идиотите

  извън парламента електоралния вот
  -ДБ обра градската десница, която не беше представена и недоволна от ГЕРБ
  -ИТН чопна периферията, която не е малка на ГЕРБ, БСП и Идиотите

  Не си броих думите, ам я някой да ми даде 20000 лв, че съм познал

 12. 12 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 174 Неутрално

  Искам някой политически анализатор да порасъждава върху следната теза: ГЕРБ и БСП са абсолютно скачени съдове, каквито са ДПС и Националистите. Без ГЕРБ няма БСП и без БСП няма ГЕРБ. Ако ГЕРБ даде фира, като НДСВ след като Бойко тотално изпадне в немилост и без власт и го подгонят и правосъдие и "доброжелатели", БСП ще престанат и те да съществуват.Изначало и двете партии са тежко клиентелистки и двете партии нямат никаква идея как да се продадат на масовия избирател освен като опозиция една на друга. Корни направи тежка глупост със залитането по национал-популизма, защото там нишата е презаета. ВМРО, НФСБ, Воля, Възраждане, сега и БСП, БНО, КОД, то практически има най-много партии именно в тая ниша, защото е най-елементарна за експлоатация. Всички тия партии на "националистите" без ДПС и Европа/Америка не могат да функционират. ДПС обаче може без тях.

 13. 13 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 174 Неутрално

  Искам някой политически анализатор да порасъждава върху следната теза: ГЕРБ и БСП са абсолютно скачени съдове, каквито са ДПС и Националистите. Без ГЕРБ няма БСП и без БСП няма ГЕРБ. Ако ГЕРБ даде фира, като НДСВ след като Бойко тотално изпадне в немилост и без власт и го подгонят и правосъдие и "доброжелатели", БСП ще престанат и те да съществуват.Изначало и двете партии са тежко клиентелистки и двете партии нямат никаква идея как да се продадат на масовия избирател освен като опозиция една на друга. Корни направи тежка глупост със залитането по национал-популизма, защото там нишата е презаета. ВМРО, НФСБ, Воля, Възраждане, сега и БСП, БНО, КОД, то практически има най-много партии именно в тая ниша, защото е най-елементарна за експлоатация. Всички тия партии на "националистите" без ДПС и Европа/Америка не могат да функционират. ДПС обаче може без тях.

 14. 14 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Всеки има право да мечтае!
  Дори и другаря Смилов.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  До коментар [#4] от "plynii":

  Май хумористът Тошко ... ?

  [email protected]
 17. 17 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1494 Весело

  малей, Буций щял президент да става !
  със помощта на Мути Ангела !
  тъй ловко и е пробутал КОВИД-маски са стотици хиляди евра !
  специално самолети на Bundeswehr-а ги откарали в ФРГ !

  Schutzmasken-Deal mit Dessousfirma
  Angela Merkel und die Mogelpackung aus Bulgarien

  https://www.spiegel.de/politik/irgendwas-kaufen-a-a813b947-0002-0001-0000-000177514620

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 18. 18 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Весело

  Слави център-ляво? Смилов, Смилов..

  Sic transit gloria mundi
 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  За Чалгаря е ясно, но ДБ какво точно превзема? Защото са три партии в коалицията и нито една от тях самостоятелно няма да може да влезе в парламента.

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Пак ли.

  Както Радан ни уверяваше, че Гешев е свалил Борисов предишния Август?

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Весело

  Никакви мутри, никакво задкулисие, никакви олигарси .............
  Суверенът си ги избира ......... :)

  [email protected]
 22. 22 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 36 Гневно

  ДБ + ИТН = Новото правителство. ВЪН БКП и ГРОБ от управлението, и тяхната балансьорска патерица ДПС!

 23. 23 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 174 Неутрално

  И ДБ, и ИТН не са демократични партии. Повечето хора не знаят нищо за тяхната идеология, за техните възгледи по отношение на всички актуални въпроси и проблеми пред България. Тези партии много добре знаят, че започнат ли да говорят, ще изгубят значителна подкрепа. Те са изключително непрозрачни и не заслужават подкрепата на демократично мислещите хора.
  —цитат от коментар 5 на Дисидент в ЕССР


  Тези от гербиджа демокрацията я разбират като безапелационно кланяне на вожда тиква. А пък "идеологията" за тях е на ден по 10тина пъти да си сменяш мнението и посоката, но какво да се прави. Скоро като и го опандизят тиквоча ще останат само вицовете за простотията му. А всички калинки - от сега да почват да мислят какво ще работят.

 24. 24 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1239 Весело

  Другарите комуняги като видяха че титулярната им партия издиша активираха бодрата ИТН смяна и дори окончателно осветиха скритото си оръжие - 'прозападните' умнокрасиви 'антикомунисти' които досега използваха за разпиляване на антикомунистически вот и за опит с диверсия да гепят важни части от властта.

  Явно са освирепели от диетата с липса на гепене на която ги държа Баце толко време пък злодея Гешев подкара уважаемите спонсори :)

  Червените барони удрят с всички оръдия, ако и тоя път не им се получи България ше им се измъкне от фатката, ще е епично :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 25. 25 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Весело

  Брътвежите на Дани Смилов.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  ГЕРБ - лидерска партия създадена по проект на немските тинк-танкове след влизането на България в ЕС. Цел - да имат контрол върху харчените пари и вярно момче за всичко при дърлянията в ЕС. Дадено им е да подкрадняюват ако осигуряват горното. След над 10 години във властта е за тяхно добро да са опозиция.
  БСП - партия на червените милионери, които като се опират на носталгията на хора, на които секса по „Соца“ им е бил интересен, а при демокрацията вече не, изграждат икономическа основа, така че да има и за правнуците им. В зависимост от това те се правят на русофили и леви, но всъщност са десни и им дреме за Русията само ако имат изгоден бизнес там.
  ИТН - хора на шоубизнеса - пеят и танцуват за пари. Засега не е ясно кой продуцент ги е наел за вечеринката, но който и да е, не е очаквал такъв "успех" и сега както продуцента, така и изпълнителския състав се чудят накъде да подхванат нещата. Затова отиват на нови избори, трябва им време за изграждане на нова стратегия за сезона. Те ще внимават с всички посолства в зависимост от опасността да ги ошамарят, но ще се пазарят като цигани за песните и танците, защото иначе с една кабеларка, жална им майка. Повечето са на възраст около 50 и нагоре и знаят, че имат още 10-на години активен живот, "сега му е времето".
  ДБ - създадена с подкрепата на голямо посолство на ул. Козяк, съвместно с дедо Шорошко. Имат основна идея - да се включи България в единния санитарен кордон срещу Раша. Дадено им е обещания за джедърен рай и разправа с личните политически врагове (каскета и подобни), ако изпълнят горното. В това отношение са примерни „евроатлантици“, като евро-то е само, за да дразнят западноевропейците и най-вече немците.
  ДПС - проект на българските тайни служби, който имаше за цел да не допусне югославския вариант, но се изплъзна от контрол поради избрания лидер - умен и хитър, но с напълно анадолски разбирания за закона, политиката, живота и правата на пашата сред раята. Поради тази причина към тях се прикрепи най-непродуктивната и корумпирана част от икономическият "елит", която използвайки неполитическият (етнически) вот на турското население десетилетия играе ролята на балансьор. Достатъчно са хитри да не дразнят голямото посолство от Козяк и са "евроатлантици" на думи.
  ИСМВ – конюнктурни съюзници, които използват естествените нагласи за протест след дългото управление на ГЕРБ + парите от най-различни низвергнати от властта поради конюнктурни промени, бизнесмени. Бясното Майче използва това, че като кадър на БСП знае, че това не е лява партия и с напълно леви лозунги и издърпа част от електората, а двата политически брокера до нея работят по поръчка на клиента. Разликата с другите партии е, че за тях колкото по-зле и объркано е положението в държавата, толкова по-добре. Така че, те на първо време са абсолютно деструктивни елементи.

 28. 28 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1529 Любопитно

  Общо взето, обичайният за Даниелчо декларативен, но несвързан с каквато и да е аргументация, материал, но… ако трябва да сме честни, има и едни много вярно заключение, а именно:

  „Най-ясният белег на разполагането на Трифонов в център-лявото е стратегическият му съюз с Румен Радев. Новите избори, служебното правителство - и двете са рожби на взаимодействието между президента и ИТН. Това взаимодействие може да е просто резултат от моментно съвпадение на интереси. Но може и да е по-трайно сдвояване“.

  Тук Смилов е много прав, още повече, че предполага „по-трайно сдвояване“! Не забелязах никой досега и в предизборните, и в следизборните коментари, да се замисли за ролята, която има „първата дама“ Деса. А тя има такава роля – можете да бъдете 200% сигурни, нищо че не се показва в общественото пространство и дори не се вихри във Фейсбука! 100% за това, че душа дава за втори мандат да е въпросната „първа дама“ и 100% за това, че много добре познава и Слафчу, така че да бъде мост и модератор между него и благоверния си съпруг! Така че това „по-трайно сдвояване“ не само се е вече осъществило, но и ще продължи като практика! Нещо да питате?

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дисидент в ЕССР":

  ГЕРБ е най-демократична. Показа ни го на конгреса 1100 делегати гласуват всички точки 100% за, 0% ПРОТИВ и 0% въздържал се. Това е демокрация, единомислие. Удариха Корейската Комунистическа Партия по демокрация.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Личността Слави може да се окаже първата степен на ракетата носител, която конструкторите после планирано изхвърлят в пространството. Ще видим.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  До коментар [#29] от "nij50393132":

  https://www.facebook.com/TerminalniKolaji/videos/379859363331021

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  До коментар [#27] от "georgievb":

  Вие направо закрихте държавата.

 35. 35 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Много рано е да се говори за "превземане" на територии. Динамиката на новата ситуация изключително много зависи от поведението на служебния кабинет. Излизането от описаните конституционни правомощия ще постави лакмус пред политическите сили. Ако отново всички "протестни формации" ще се втурнат по лесното нанадолнище като обща сюрия от асланчета ще си превземат един на друг териториите. Надявам се поне ДБ да съумее да се измъкне от позиция на марионетка в ръцете на Радев.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 36. 36 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Да, ДБ било дясно...Дневник сменете дилъра. Извън ДСБ, които сами не биха могли да влезнат в парламента и за жалост са една незначителна отломка от отминали времена (пример Атанас Атанасов), останалите две партии в коалицията са либерастки или зелени. Последните две идеологии нямат нищо общо с дясното, ама нищо.
  Това не значи, че в ДБ няма качествени хора, в никакъв случай. Просто малцина от тях са десни. В България и особено в София е изграден някакъв странен ореол към дясното, дори когато то е такова само на думи. А дясното е по необходимост такова, защото лявото като цяло е заето от БСП и чрез нея се приема за мръсно, непечелещо нови избиратели.
  А колкото до Слави Трифонов - като че ли и той не знае каква е партията му. Щеше да ми е много интересно каква политика щеше да подхване ИТН, ако беше влязло/съставило правителство.

 37. 37 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Светкавичен безкръвен преврат под музиката на Ку-ку бенд ?!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  К8нституционен преврат! Сигурно така трябва да го кръстите.

 38. 38 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Гарбиджа газ, газ, пик, пик....
  —цитат от коментар 30 на Ганьо ла фурия Балканиола


  Пушенето забранено!

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Весело

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  "Просто разумът ми не успява да преработи толкова нелогичен текст."

  А дали разумът го има? :-)

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  "...В лявото нещата изглеждат по-ясни. Там Слави Трифонов - ако изобщо при формацията му става дума за партия, а не просто за експериментално политическо шоу - вече получи сериозен шанс да стане водещ. Според екзитполовете на 4 април за "Има такъв народ" (ИТН) са гласували около 100 000 души от електората на ГЕРБ и 50 000 от този на БСП. Но по-важното е, че една трета от подкрепилите Слави бяха от негласуващите, а като цяло вотът му дойде от млади хора от градовете извън столицата. Това е електорат, който в европейските държави би клонял наляво, макар че в България БСП не е в състояние да го привлече. Трифонов мощно влезе в този сегмент и “столетницата” логично остана зад него на трето място.
  В дясното подобни процеси също се случват, но по-бавно: ГЕРБ вече предаде лидерството в София на "Демократична България" (ДБ) и най-вероятно ще продължи отстъплението си и на изборите през юли. Според последното изследване на "Маркет Линкс" ДБ постига подкрепа от около 12%, което счупва “тавана”, достиган от “градската десница” в предишните ѝ формати..."
  п.п.
  "Отговорът гласи, че второто служебно правителство на Радев не е толкова отражение на настоящата партийна система, колкото проекция на тенденциите в нея..."
  Би могло да се каже, че Радев отговаря на желанията демонстрирани от новите, от младите избиратели.
  В този смисъл той по-скоро се съобразява с волята на народа, а не отговаря на някои, бих казал малко пресилени обвинения към него, че бил слуга на путинова Русия.
  Дано да се окажа прав!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Тулупи си отиват; въпросът е дали не иде 3-тата гарнитура на БКП…

  Силно се съмнявам да има коренна промяна на 11 Юли, така че потъването продължава

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#28] от "Santos":

  хихихи, по глупостите, които дрънкате, си личи безсилието, което цари в зайчарника. Адмирирам. даже съжалявам, че ти сложих "-"

 43. 43 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Мочта прогноза-ГЕРБ и ИТН ще имат равен брой гласове.ДБ,БСП и ДПС също равни гласове.Т.е.отново патова ситуация.Патерицата или патриотична или Маноловска.Ще има нови избори наесен.Затова този кабинет е добре да работи колкото се може по-дълго.

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Не става и не става! За пореден път се пробвах да прочета докрая поредната смиловщина и не се получи. Просто разумът ми не успява да преработи толкова нелогичен текст.
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt


  Толкова ти е разумът драги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1857 Любопитно

  До коментар [#5] от "Дисидент в ЕССР":

  Те пък в герп едни демократи, нали?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 46. 46 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  "...В лявото нещата изглеждат по-ясни. Там Слави Трифонов - ако изобщо при формацията му става дума за партия, а не просто за експериментално политическо шоу - вече получи сериозен шанс да стане водещ. Според екзитполовете на 4 април за "Има такъв народ" (ИТН) са гласували около 100 000 души от електората на ГЕРБ и 50 000 от този на БСП. Но по-важното е, че една трета от подкрепилите Слави бяха от негласуващите, а като цяло вотът му дойде от млади хора от градовете извън столицата. Това е електорат, който в европейските държави би клонял наляво, макар че в България БСП не е в състояние да го привлече. Трифонов мощно влезе в този сегмент и “столетницата” логично остана зад него на трето място.В дясното подобни процеси също се случват, но по-бавно: ГЕРБ вече предаде лидерството в София на "Демократична България" (ДБ) и най-вероятно ще продължи отстъплението си и на изборите през юли. Според последното изследване на "Маркет Линкс" ДБ постига подкрепа от около 12%, което счупва “тавана”, достиган от “градската десница” в предишните ѝ формати..."п.п. "Отговорът гласи, че второто служебно правителство на Радев не е толкова отражение на настоящата партийна система, колкото проекция на тенденциите в нея..." Би могло да се каже, че Радев отговаря на желанията демонстрирани от новите, от младите избиратели. В този смисъл той по-скоро се съобразява с волята на народа, а не отговаря на някои, бих казал малко пресилени обвинения към него, че бил слуга на путинова Русия. Дано да се окажа прав!
  —цитат от коментар 40 на Храбър


  Въртиш се като калайджия само и само да не паднеш по гръб поради безпринципността си. Много бързо нещо еволюира мнението ти за Радев, от зелен чорап и резидент до...съобразяващ се с волята на народа.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3120 Весело

  И все пак най близкия до сбъдване анализ на Смилов беше Брекзит

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Пак мокрите мечти на смилчов :)

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  "Бутайки БСП в нишата на национал-популизма ("консервативния социализъм" в нейната версия), тя отвори огромно пространство в център-лявото, където се намести Слави Трифонов"?!


  Значи, Корнела "отворила пространство и Слави се намърдал?! А ако не беше я "отворила, Слави Тр. нямаше въобще да влезе в НС, така ли, Смилов?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 51. 51 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#9] от "von_seeckt":

  Не бих се обърнал с "градски" към човек, който цитира един от най-върлите сатрапи в човешката история!!!

 52. 52 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5121 Неутрално

  Кой е най-добрият премиер през демокрацията?Преди Костов, управляваха Виденов и Беров.След Костов, управляваха Сакскобурготски, Станишев и Борисов.Кой ще е следващият министър председател - Митов, Нинова, Трифонов, Манолова, Карадайъ ...?
  —цитат от коментар 4 на plynii


  Ристю, конечно!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 53. 53 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Превземат дръжки! Превземат териториите на негласуващите! Всичко, що има поне една мозъчна клетка, се осъзна. Видяха за чий такъв беше катунарско-доматено-яйчения летен терор над СФ! За да се намърдат на хранилка точно тези дубиозни креатури, дето се намърдаха. Хайде холан! Който иска, да се хване на бас с мен. Тарга бира и консерва копърка. На следващите избори повече от 40% балъци няма да се излъжат!

 54. 54 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  БСП отблъсквала "прогресивно"мислещите с хомофобия!!!Е колко са тия"прогресивно"мислещи?Дали имат и 1 процент от населението.

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5121 Неутрално

  Смилов устойчиво има способността да приема желаното за действително!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  "Тази година ще има много дренки, защото ми се ядат".

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1494 Весело

  мда, наесен ще имаме следната констелация:

  президент: Радев
  премиер: Трифоноф

  ПС: и Буций по оранжеви шорти на гости при бай Ставри !
  надявам се за дългииииииии години !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 57. 57 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5475 Неутрално

  "Слави Трифонов и "Демократична България" превземат територии на ГЕРБ и БСП"

  Няма нищо по-хубава, дано се случи

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#51] от "selqnin":

  Ха, ха...при всичките ми забележки към тебе, незнайно защо си ми симпатичен:)))

 59. 59 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  Значи, електората на ИТН бил ляв, а на ДБ десен?!? ахахаха, новите културни марксисти продължават да твърдят, че са десни демократи! Не знам другари, кой ще ви се върже, освен левият умнокрасивитет, който дори не осъзнава, че е ляв, а се мисли за градска десница. :-) Напоследък дори те взеха да проглеждат, как ги меторите яко и в кой лагер ги вкарахте.

 60. 60 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#31] от "Араламбене му е майката":

  Библиотекарите много отдавна имаха планове за чичкото без коса от плевенските села...просто дойде момента, в който въпросния нямаше как да откаже "предложението" им!!!

 61. 61 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  До коментар [#43] от "pro_bono":

  ИТН с 26-28% , БСП, ГЕРБ и ДБ в люта битка за второто място с 15-16%..ИМВ - 6-7%.. Следващото НС , мнозинство на ИТН-ДБ-ИМВ..

  Sic transit gloria mundi
 62. 62 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  В България на политически пазар има търсене за три продукта - спасител, соц носталгия и проевропейска експертност. НДСВ и Борисов 1 успяха понеже комбинираха спасението и експертността в един политически субект. В момента Слави краде от ГЕРБ/БСП в нишата спасител, а пък ДБ в нишата проевропейска експертност.

  Не ме търсете преди обяд
 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  Мочта прогноза-ГЕРБ и ИТН ще имат равен брой гласове.ДБ,БСП и ДПС също равни гласове.Т.е.отново патова ситуация.Патерицата или патриотична или Маноловска.Ще има нови избори наесен.Затова този кабинет е добре да работи колкото се може по-дълго.
  —цитат от коментар 43 на pro_bono


  Герб тотално ще изпадне от каруцата мило!
  С тези зулуми и думкания по банките, с тази почти маймунска съпротива неговите депутати свалиха нивото толкова ниско, че и най-неориентирания избирател би провидял каква деструктивна маса са.
  Може да се каже че в доста голяма степен герберята се самосвалиха.
  Страхът и липсата на какъвито и да е такт и култура им изиграха грозна услуга.
  Не че не бяха подхванати и майсторски доведени до паника от самото начало (дебаркирането на брега на Росенец), през протестите и тоталното им разголване в 45-тия парламент, та до наше време, но те самите се докараха до това и от самолет да бъде видно чувството им за вина и пълната загуба на самочувствие!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на yoh29671523
  yoh29671523
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#29] от "nij50393132":

  След Бкп в България е имало само 2 партии, в които всички решения се взимат единодушно, демек един човек решава сам всичко :)

  Това са т.нар. партия "герб" и Дпс.

 65. 65 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Весело

  До коментар [#60] от "selqnin":

  Ама вместо него, назначиха момата от агенцията за инвестиции, която беше изритана вчера, да?

  Sic transit gloria mundi
 66. 66 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#55] от "Alarmstufe Rot":

  От друга страна всеки има право да мечтае...при това напълно безплатно!!!

 67. 67 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Мафията се завърна! Президента е общ работник на Черепа!

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 68. 68 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2665 Неутрално

  До коментар [#61] от "Hristov":

  До коментар [#43] от "pro_bono":ИТН с 26-28% , БСП, ГЕРБ и ДБ в люта битка за второто място с 15-16%..ИМВ - 6-7%.. Следващото НС , мнозинство на ИТН-ДБ-ИМВ..
  —цитат от коментар 61 на Hristov


  Не че съм гласувал за Славчо, ама ако се върже да прави коалиция с другарите от ДБ, ще отече в канала много бързо. Съмнявам се, да се случи. По-скоро ще прави коалиция с някоя патриотична дясна формация, отколкото с тези леви другари!

 69. 69 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#43] от "pro_bono":ИТН с 26-28% , БСП, ГЕРБ и ДБ в люта битка за второто място с 15-16%..ИМВ - 6-7%.. Следващото НС , мнозинство на ИТН-ДБ-ИМВ..
  —цитат от коментар 61 на Hristov


  Ъххъъъъ...това ристювчетата много бързо се влюбвате в химери. Затова сте и крайно опасни. Но ме успокоява фактът, че никога няма да бъдете решаващ фактор за каквото и да било.

 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#46] от "von_seeckt":

  Ми виж какво е направил бе недраги!
  Ето германците са ти го сдъвкали достатъчно.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#56] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Учиндолеца ще стане "министър председател" на 35-ти, 17-ти месец, 3016-та година, пада се ШЕСТЪК!!!

 72. 72 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Опасна комбинация са Слави и Ристю. Ама поне до 11 юли.

 73. 73 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Културистът от НАП ли ще спечели следващите избори? С едно интервю за хранителни добавки и хоп на поста назначен от Черепа


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 74. 74 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Весело

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Сега вече много сериозно се притесних!
  Не, благодаря, нямам нужда от симпатиите Ви!

 75. 75 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смилов устойчиво има способността да приема желаното за действително!
  —цитат от коментар 7 на selqnin


  А кой повтаряше като папагал "Няма да стане така, момчета и момичета"? А?

 76. 76 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#24] от "Turbofan":

  Гешев по кое дело е успял да стигне до осъдителна присъда или това не е важно. Той все пак е прокурор, това му е работата, а не да ръси глупости по телевизора и да раздава присъди

  Не ме търсете преди обяд
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#43] от "pro_bono":ИТН с 26-28% , БСП, ГЕРБ и ДБ в люта битка за второто място с 15-16%..ИМВ - 6-7%.. Следващото НС , мнозинство на ИТН-ДБ-ИМВ..
  —цитат от коментар 61 на Hristov


  Много се съмнявам, че ГЕРБ ще додрапат и до 10%.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#59] от "Stargate":

  Абе вие държавните бензиностанции изкарахте дясна политика. А строежът на тръбата за задоволяване на нагона на Путин - проверопейска политика.

  Не ме търсете преди обяд
 80. 80 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 789 Весело

  ГЕРБ нова поредна победа на 11 юли. С малко - но завинаги. ГЕРБ кабинет 4 се пече заради доброто управление!

  Нали така коментатори?

  Да се не изпокриете като мишки след 2 месеца като триумфирам?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 81. 81 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#78] от "danubian.whale":

  Ха, ха..не се отучихте от тези плоски, милиционерски номера. Защо не си ме цитирал до края?

 82. 82 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#73] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":  И то шеф не къде да е, а в най-важната агенция в държавата. "Фойерверките" тепърва започват...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 83. 83 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  В крайна сметка Янаки Стоилов и Бойко Рашков не могат еднозначно да се разглеждат като хора на лидера на БСП.
  _____________________________________________________________

  Стигнах до тук и спирам, г-н Смилов, двамата сигурно са паднали от Марс и не са от тясното ръководство на БСП?

 84. 84 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Любопитно

  До коментар [#75] от "Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  А кое/какво стана?
  Влязоха една шепа девойки и младежи, които за ДЕВЕТ ДНИ се прегърнаха с комунетата, с маямата- галева- костинбродска...
  И????

 85. 85 Профил на isidro
  isidro
  Рейтинг: 317 Неутрално

  wishful thinking - the imagining or discussion of a very unlikely future event or situation as if it were possible and might one day happen...

 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Весело

  До коментар [#58] от "von_seeckt":Сега вече много сериозно се притесних!Не, благодаря, нямам нужда от симпатиите Ви!
  —цитат от коментар 74 на selqnin


  Видя ли до каква излагация се докара, като се водиш по акъла на разни изкуфели старци!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 789 Неутрално

  До коментар [#24] от "Turbofan":Гешев по кое дело е успял да стигне до осъдителна присъда или това не е важно. Той все пак е прокурор, това му е работата, а не да ръси глупости по телевизора и да раздава присъди
  —цитат от коментар 76 на tulup


  Когато Гешев натика Румен Радев в затвора ще разбереш кое село е спечелил. Само го чака да му свърши мандата. А това е скоро, много скоро.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 88. 88 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  В правителството на Резидент няма нито един представител на десните! Който иска може да живее или пропагандира своите химери, но фактът си е факт. Интересното обаче е, че настъпилите чистки не засягат хора на ГЕРБ, защото нито един от отстранените в поредица институции не е от ГЕРБ. Просто сега се махат едни служители, за да бъдат настанени хора близки до властта на олигарсите. Пълзи мутро-олигархичен преврат, под диктовката на Резидент Радев. Целта е прозаична - Радев разчита на олигархична подкрепа в предстоящите президентски избори. На практика той създава една паралелна държава, за което обвиняваше с някакви хипотези, клишета и лозунги своите политически противници. Жалък и безкрайно вреден тип! В заключение розовите комунисти от ДеБъ могат да са доволни, защото тяхното мръсно финансиране е от същите олигарси.

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Весело

  До коментар [#71] от "selqnin":

  А ако вземе, че стане, както и почва да се очертава!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А кое/какво стана?
  —цитат от коментар 84 на selqnin


  Обратното на това, кото предричаше, че ще стане, мозък.

 91. 91 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Слави ляво - ама кое ляво - модерното или старото ляво :)

 92. 92 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#80] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  Ако беше толкова сигурно, що сте впрегнали цялата тролска армия. Само като нормалните хора към 21:00-22:00 влязат в Дневник, може да прочетеш нещо смислено. И изведнъж 100 плюсчета антиГЕРБ, а през деня - 10-20 минусчета. Как така става тая работа. А и уж се имат за най-работливите избиратели и все работили. Па всички гербери сте денонощно тук, един няма който да се появява само понякога.

  Не ме търсете преди обяд
 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  Традиционните БКП - та в ступор ! Ще дават сводни жертви баш в момент, когато не трябва ! И той, и тя......

 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  Свидни, извинявам се ! Автокоректа.....

 95. 95 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Прочетох само заглавието.Те хубаво превземат територии,ама да питам какви политици са тия цървули,че ще ми дирижират живота?
  —цитат от коментар 8 на bulit


  Никакви територии не са превзели, след като на избирателите им стана ясно как ИТН мълчеше като няма, а ДБ само за олигарсите е загрижена, на 11 юли ще си загубят голяма част от подкрепата!

 96. 96 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Мутри вън изместиха Марешки
  -ДБ обра градската десница,
  —цитат от коментар 11 на nij50393132


  Слави обра успелите българи в Чужбина .. УБЧ !

 97. 97 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 429 Весело

  За пореден път се пробвах да прочета докрая поредната смиловщина и не се получи.
  —цитат от коментар 2 на von_seeckt

  Защо не си ме цитирал до края?
  —цитат от коментар 81 на von_seeckt


  Опасенията се потвърждават.

 98. 98 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  До коментар [#87] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  Ама с присъда или любимото му влачене по арести и блокиране на сметки и после да плащаме обещетение, че една страница смислен текст обвинителен акт не може да измисли? Този отличник на милиционерското школо

  Не ме търсете преди обяд
 99. 99 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2348 Неутрално

  Другарите комуняги като видяха че титулярната им партия издиша активираха бодрата ИТН смяна и дори окончателно осветиха скритото си оръжие - 'прозападните' умнокрасиви 'антикомунисти' които досега използваха за разпиляване на антикомунистически вот и за опит с диверсия да гепят важни части от властта.Явно са освирепели от диетата с липса на гепене на която ги държа Баце толко време пък злодея Гешев подкара уважаемите спонсори :)Червените барони удрят с всички оръдия, ако и тоя път не им се получи България ше им се измъкне от фатката, ще е епично :)
  —цитат от коментар 24 на Turbofan


  Светнаха, като елхи !

 100. 100 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3297 Весело

  Продължавам да събирам прогнози за 11 юли - дайте числа, не се страхувайте.
  А Смилов е умен и аналитичен човек, поне според мен, но често бърка желаното с действителното, а и видимо надценява българския избирател.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK