С държавата на ГЕРБ сбогуването ще е дълго и травматично

Реваншизмът на служебния кабинет се стовари с такава титанична сила, че Борисов мина в нелегалност.

© Юлия Лазарова

Реваншизмът на служебния кабинет се стовари с такава титанична сила, че Борисов мина в нелегалност.Текстът е препубликуван от "Тоест". Заглавието е на "Дневник".


Командвана от президента, армия от политици от всички цветове е пред вратите на държавата на ГЕРБ. Даже троянски коне не са необходими - през стените вече се прехвърлят бойци. Няма съдбовна предопределеност в гътването от власт на партията на Бойко Борисов. Неизбежен епилог е след 11 години консумация и превръщането ѝ в клан.


Десет дни правителство на държавния глава - и 50 дни до изборите на 11 юли. ГЕРБ са в хорър филм, БСП правят копродукция, партията на Слави - нямо кино с надписи. ДПС са във водевил, "Демократична България" - в уестърн. Продуцентите на тия филми няма да бъдат изписани във финалните надписи, а гражданите сме хем зрители, хем участници в масовките - и за каквото гласуваме, такова ще ни се даде.
Българиадата ще продължи с ново коалиционно правителство без ГЕРБ, същественият за българските граждани въпрос е колко различно ще е от досегашния тип управление - и колко близко до развитите демокрации.


Метла, ББР, подслушвания


От древни времена е известно, че в битка всички се целят в пълководеца - убият ли го, останалите бягат или се предават.


За десетина дни назначеното от президента служебно правителство уволни заместник-министрите; директорите на НАП, на агенциите по горите и за инвестициите, на столични и областни дирекции на вътрешните работи и висши полицаи; областните управители; на път е да се раздели с шефовете на разузнаването и контраразузнаването, което ще е по-трудно, тъй като са с мандат.


Но освен че измете високите етажи на властта от кадри на ГЕРБ, част от боклука ще бъде публично изложен. Служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви предстояща проверка на държавната Българска банка за развитие и дори извади наяве осем големи кредита за общо 946 млн. лв. и фирмите получателки. Позовавайки се на журналистически разследвания, Петков съобщи, че четири от тях имат "недиректна връзка" с Делян Пеевски.


Пред БНР журналистът от в. "Капитал" Николай Стоянов заяви, че първите сигнали за притеснително големи кредити са от 2014 г., около краха на Корпоративна търговска банка. След фалита на КТБ, използвана като "гара разпределителна" за публични средства към определени фирми, нейните функции бяха поети от ББР. За целта бе променен и уставът ѝ, позволил кредити не само на малки и средни предприятия, както повелява пък Законът за Българската банка за развитие.


През цялото това време Управление "Банков надзор" на БНБ e проверявало ББР така, както проверяваше и КТБ - тоест преценявайки, че всичко е наред. Любимата практика на умрели лисици Но сега очакваме резултатите от проверката на държавни одитори и Агенция "Държавна финансова инспекция", които да разкрият например как така ББР отпуска 148 млн. лв. (най-големия кредит от осемте) на адвокат на Румен Гайтански - Вълка, за да купи една от пътностроителните му фирми.


Освен резултатите от ББР ще очакваме и обещаните от министъра на финансите Асен Василев проверки от НАП на фирми, получили 15 млрд. лв. публични средства през 2020 г. В петък следобед оглавеното от него министерство съобщи, че за периода от 2017 до 2020 г. НАП е отписала общо 10 млрд. лв. дългове. Финансовото ведомство оповести и списък на дружествата с над 50 млн. лв. отписани задължения.


Скандалите в българската политика не са особено разнообразни - корупция и незаконно подслушване от спецслужбите. Софийската градска прокуратура възложи на Националното бюро за контрол на СРС да извърши проверка в МВР, ДАНС и ГДБОП заради съобщеното от съпредседателя на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов, че неправомерно са използвани специални разузнавателни средства спрямо политици преди изборите на 4 април. Според Атанасов, шеф на контраразузнаването при кабинета на Иван Костов, незаконното подслушване на 32-ма души от опозицията е било извършвано от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и отделите за контратероризъм на ДАНС и ГДБОП. Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков публично заяви, че и служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван. Това е симптом на сериозно болна държавност.


Наред с куражлийските действия не закъсняха и медийните гафове - министърът на спорта Андрей Кузманов украси биографията си с медал, какъвто не е печелил. Но това е дреболия в сравнение с изявлението на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков: "Ако съм шеф на bTV, ще отстраня Биляна Гавазова и Златимир Йочев."


В сутрешно интервю по частната национална телевизия Рашков така и не даде ясен отговор на настойчивите въпроси на двамата водещи кой му е препоръчал за шеф на кабинета Елена Фичерова-Караиванова. Тя е сред учредителите на партията на избягалия в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков. Също така е регистрирана, а после по нейно желание заличена от ЦИК като кандидат-депутат от "Българско лято". Макар по-късно в телевизионното предаване "Алтернативата" Рашков да съжали за думите си, впечатлението за непремерен натиск остана.


Не всичко върви гладко и с министъра на правосъдието Янаки Стоилов. Заради съпротивата на главния прокурор Иван Гешев и мнозинството във Висшия съдебен съвет той не успя да ги убеди, че анализът за спецправосъдието трябва да е готов до края на юни. ВСС реши, че срокът за изготвянето му ще е три месеца. Анализът е необходим заради идеите за закриване на специализираните съдилища и прокуратура.


Къде е Борисов? Търсят прекрасната госпожа Мата Хари


Реваншизмът на служебния кабинет се стовари с такава титанична сила, че Борисов мина в нелегалност. От тази седмица е новината, че прокуратурата ще вика за обяснения всички споменати от бизнесмена Светослав Илчовски пред т.нар. Комисия за ревизия към 45-тия парламент, а това значи и "прекрасната госпожа", известна като Мата Хари, заснела спящия лидер и златните кюлчета в чекмеджето му.


Минаха десетина дни, а бившият премиер дори не ни е помахал за поздрав от Банкя в пряка транслация на Sevda TV (както стана известен стриймингът на пиарката му Севделина Арнаудова). След като на 11 май извърши еднолични промени в партийното ръководство и любезно сдаде властта на служебния премиер Стефан Янев, Борисов заглъхна. (Постингите във Facebook не се броят.)


Вместо с прослава, след три мандата управление Бойко Борисов си отива ненавиждан от всички, а най-силно в този хор на омразата ще викат последните присъединили се - доскоро прислужвалите на ГЕРБ и момчетата му за поръчки. Впрочем някои от тях вече получиха постове при новите назначения в МВР и областните управи. Няма по-верни и по-ревностни от новопокръстените


Бойко-Борисовият кумир Тодор Живков също бе изоставен от своите. Е, Борисов още не е изхвърлен от партията си, но вероятно и този ден не е далече. В ГЕРБ осъзнават, че човекът, на чийто гръб и личен рейтинг управляваха и разбогатяха, вече е бреме. И колкото и да са наведени пред него и бруталния му прагматизъм, ще се намери група на още по-прагматични технократи, която ще се отърве от лидера, за да запази шансове за включване във властова конфигурация - "пречистени", а все същите.


След уволненията на местни полицейски шефове и областни управители ГЕРБ може да разчита само на кметовете си за изборите на 11 юли - 17 кметове на областни градове и десетки други в по-малките населени места. Но гневен и губещ почва под краката си, Борисов сгреши, понижавайки кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов - от постовете им на заместник-председатели на ГЕРБ. Замени ги с Томислав Дончев и Даниел Митов - последния изненадващо присъединил се към ГЕРБ броени месеци преди вота на 4 април. Евроатлантизмът на Митов, в който се кълнеше Борисов, номинирайки го за премиер в проектокабинета на ГЕРБ, не е обаче сред катализаторите за изборни резултати.


БСП за бой се стяга. Без Манолова в новата лява коалиция


В опит да поправи, доколкото е възможно, щетите от последните избори, на които получи близо половин милион гласа по-малко спрямо 2017 г., БСП свиква под знамената бивши съпартийци - Румен Петков и АБВ, Татяна Дончева и "Движение 21", както и Георги Кадиев с неговата "Нормална държава". Новината изпусна в ефира на bTV заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев. Тя свари неподготвена лидерката на "Изправи се.БГ" и също бивша бесепарка Мая Манолова, която е част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!" заедно с "Движение 21" на Татяна Дончева и "Отровното трио".


Новият съюз едва ли ще увеличи значително резултата на БСП на юлските избори - партиите, с които се съюзява, не са мощни откъм електорат. Но пък е от значение кумулативният ефект от новината за обединението, която би мобилизирала гласове вляво. Само че за тях се явява и друга конкуренция, макар и не така опасна - създадената от бившия премиер Жан Виденов "Лява алтернатива за чиста и свята република". В нея влизат бивши депутати от БСП и "Атака" и бивши министри в кабинета на Виденов - хора, известни освен с левичарството, и със симпатии към Москва. Естествен съюзник на "Лява алтернатива" изглежда "Възраждане" на Костадин Костадинов, чийто резултат на изборите на 4 април т.г. беше 2,45%, или 78 414 гласа. В същите ловни полета бродят обаче и партията "Русофили" на Николай Малинов, а и новите стари "Обединени патриоти" - ВМРО, НФСБ и "Воля", изместила "Атака". Защо не и "Българско лято" на Васил Божков, която, освен корпоративен вот, със сигурност получи и гласове на неподкупни симпатизанти.


Няма ляво, няма дясно. Има ГЕРБ - и останалите срещу ГЕРБ


В доминираното от БСП бъдещо обединение Мая Манолова е нежелана. Причините са много - нейната хиперактивност и нескрити лидерски амбиции, довели до разрива с БСП, но също и рейтингът, който си спечели със социални каузи. "Изправи се! Мутри вън!" също се оглежда за бъдещи партньорства. В коментар за обединението вляво от пресслужбата на Манолова повтарят Слави Трифонов, че не са нито леви, нито десни - "идеологически не сме се фиксирали вляво или вдясно, по-скоро бягаме от това". И бившият депутат от "Атака" проф. Станислав Стоилов определи формацията на Виденов, към която принадлежи, като "нито лява, нито дясна".


Впрочем "няма ляво, няма дясно" не е нова мантра, лансира я още преди пет години лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Днес тя изкристализира до двата полюса - ГЕРБ и всички останали, заличавайки идеологическите граници, като в действителност обезличи партиите и ги сведе до флуидни мнозинства. Скоро ГЕРБ ще бъдат съборени, но възстановяването на държавността и правовата държава, намаляването на неравенствата и неизбежните реформи в социалното осигуряване, здравеопазването и енергетиката минават по различни пътища за всеки от "всички-срещу-ГЕРБ".


Благодарение на първото интервю на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов пред БНР разбрахме, че това е практична партия, а България трябва да е лоялен партньор на ЕС и НАТО.


Къде е ДПС? Неизкушено откъм коалиране, с относително константна избирателна маса, Движението също е част от лигата "Анти-ГЕРБ". В Догановия елит са прагматици - така имат шансове да влияят на хода на реформите, ако не им отърват, и да включат проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост и особено в раздела "Зелена България". Винаги ще намерят с кого да си партнират - в обединението на БСП например, освен с Корнелия Нинова, вече и с Румен Петков, който на "Позитано" 20 държеше връзките с ДПС. Как това би се отразило на президентската кампания на Румен Радев, когото Нинова се принуди да подкрепи за втори мандат, а ДПС обяви още през януари, че няма да го направи? Може би от гледна точка на политическия прагматизъм не е добра идея да се цепят от "Анти-ГЕРБ". Изглежда, че всички в лигата харесват Радев.


Що се отнася до Борисов, сбогуваме се с него. С държавата на ГЕРБ сбогуването ще е дълго и травматично.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (224)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Те по принцип разводите не са приятни, но често се налага да се правят :) Този не прави изключение.....

 2. 2 Профил на uhi28651841
  uhi28651841
  Рейтинг: 5 Неутрално
 3. 3 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Хареса ми този анализ.

 4. 4 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1142 Весело

  Кой ли пък ще се тръшне и зареве с пълно гърло за Бойка Барисич?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 5. 5 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  В момента управлява Радев с доста добър екип, като изключим МВР, където освен Рашков са министри цяла група ченгета от 90-те години, както много точно ги определи Герб. Мирчев,Атанасов вървят по медиите и обясняват, какво ще прави МВР, като че ли те министрите. Такова поведение няма БСП, Никова не ходи по медиите да обяснява, как са проблемите на правосъдието.
  За това правителство оставиха работата всички партии, които влезнаха в НС и не съставиха правителство

 6. 6 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  "Благодарение на първото интервю на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов пред БНР разбрахме, че това е практична партия, а България трябва да е лоялен партньор на ЕС и НАТО."

  Ако са практична партия, щяха да намерят решение за съставяне на правителство. Не са и теоретична, за да се изведе една теория, трябва много експерименти да се направят. Само празни приказки и нищо.

 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  С държавата на Герб сбогуването ще е дълго и травматично.
  По-точно едва ли може да се каже. Жалко за нормалните хора от герб .

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Весело

  ББ мълчи и не свиква партийния актив в Банкя, за да не се преброят колко вече са избягали. Или са скъсали менискус и не могат да дойдат при вожда, когато там снима Севда и ще ги изкарат по медиите.

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#6] от "ggot":

  Съставиха правителство - служебно - много е добро. Даже по-добро не можеше да има за остъргването на ГЕРБ. Може и най-вероятно ще си остане до края на март 2022
  А ГЕРБ ще квичат яко.

 11. 11 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  "Борбата е безмилостно жестока. Борбата, както казват е епична...". Едни се борят за да оцелеят, други, за да надделеят над първите. И всички - за кокала. В тази борба всичко е позволено, защото врага не прощава и не взима пленници. Бойко се е окопал в Банкя и стреля (говори) през амбразурата на фейсбук. Редица негови привърженици го бранят с гърдите си. Интересно, какво ли им е обещал? Политическите опоненти са яхнали белите коне пред електората. Само ДПС се е свило тихичко, като мишка в килер, очаквайки, какво аджеба може да си гризне безопасно в новите условия. Настанал е ден велик. Отново идат избори. И този път, виковете "разпни го" звучат все по - силно, а "осанна" заглъхва. Бедни ми, бедни Бойко! Защо не си подаде оставката миналата година?

 12. 12 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Никой не разпитва Борисов. Ако тези снимки са нагласени, значи прекрасната госпожа е извършила престъпление по НК. Ако тя е извършила престъпление, то Борисов укрива престъплението и също извършва престъпление. Ако снимките не са нагласени, то Борисов следва да каже, откъде има парите и златото, както и къде са.

 13. 13 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Въпроса ми е свързан с този анализ:
  Защо трите национални ТВ продължават да прекъсват своите програми за да излъчват брифингите на Герб? На какво основание? Къде е СЕМ?
  Пък и на брифингите липсва Борисов, а са неговите пажове...

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1481 Разстроено

  "С държавата на ГЕРБ сбогуването ще е дълго и травматично"
  ....................
  След като не можахме да се сбогуваме с държавата на БКП и ДС цели 77 години и отново те ни управляват, всичко ще си дойде на място.
  Чакаме новия Кимон Георгиев.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Винаги е така.Все още ни липсват Тодар Живков,Айвън Костов и Царо!🥳👍
  А в сегашните пандемични времена ,Бойко Борисов ще ни липсва още повече!😢

  Много съм прост
 17. 17 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2768 Весело

  Като гледам новата политическа гмеж която напира отдолу и колко е изгладняла нищо добро не се вижда на хоризонта ...

 18. 18 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  Смазваща статия и много точна. "Няма ляво, няма дясно. Има ГЕРБ - и останалите срещу ГЕРБ""Къде е Борисов? Търсят прекрасната госпожа Мата Хари""Реваншизмът на служебния кабинет се стовари с такава титанична сила, че Борисов мина в нелегалност."Президентът и го каза вчера. Бой по канчето до дупка.
  —цитат от коментар 8 на nij50393132


  Кое и е смазващото?След няколко години ше се сбогуваш и с чалга либералите,и един господ знае с кой ша ги смениш!?🐪🐷🐵🐷🐪

  Много съм прост
 19. 19
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#17] от "SS":

  Така говореха комунистите от БКП през 1990 за СДС и другите демократични партии.
  Това е безумие - Ние сме крали, ама поне сме богати от това крадене и е по-добре да управляваме ние, че кадо дойдат новите бедни/гладни ще крадат също.

 21. 21 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  И всичко това, за спасяването на руската пРезидентура.
  Две години гнусна кампания с фейкове.

  Като гледаме каква смрад налазва след 'изчегъртването на ГЕРБ', не ни чака нищо добро.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 22. 22 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2819 Неутрално

  Една статия, която прочетох не по диагонала, а изцяло. Много точна, много конкретно показваща реалната ситуация. Браво на авторите!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 23. 23 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#10] от "nij50393132":

  Практичен е Радев, а не ИТН. Да състави, както се очакваше добро правителство с важни приоритети, като изключим МВР(ченгета от 90-те), които доразвиват партенката за подслушванията, която я започнаха още лятото на протестите

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#21] от "zz_s":

  чака ни. Държава без ГЕРБ - по-добро от това няма

 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Една статия, която прочетох не по диагонала, а изцяло. Много точна, много конкретно показваща реалната ситуация. Браво на авторите!
  —цитат от коментар 22 на дедо Андро


  Емилия Милчева не е от кланящата се журналистика. Следи "Алтернативата"

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Любопитно

  До коментар [#6] от "ggot":

  С правителство на малцинството? С поддръжката на БСП и ДПС? Не си ли чел и слушал предизборните им обръщения?

 28. 28 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#23] от "ggot":

  Без значение е кой е практичния. И правителството си е перфектно по състав и действията са му точни и по закон.

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Любопитно

  До коментар [#13] от "save_knforest":

  Полягането пред вожда е повсеместно. Мисирки, сър!

 30. 30 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 336 Неутрално

  До коментар [#28] от "nij50393132":

  За 28 минути 8 коментара.
  Без коментар.

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  То така си и стана. Видяхме го с очите си.

 32. 32 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#17] от "SS":

  Дейността на ИТН се изчерпва с политически обещания, ДБ са ченгета от 90-те години ( ще падна от смях, колко точно ги определиха Герб), Мутри вън са служители на Божков и няколко купени политици. Божков поне е купил няколко хора, които имат опит в политиката. Мая провеждане някакви разследвания, но Дончева при първа възможност се отказа от партия, която е на ръба с 4%.
  За съжаление това е антигерб коалицията

 33. 33 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  До коментар [#18] от "Тошо Кочев":В момента имаме краткосрочни цели - остъргване на ГЕРБ и Барисич в затвора.
  —цитат от коментар 24 на nij50393132


  Убуо,ама КОИ сте вие?🙉

  Много съм прост
 34. 34 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Чудя се дали Тиквата не изтегли най-популярните лица в ГЕРБ - кметовете (Фандъкова има по-добър личен рейтинг в София от ББ, Николов се представя добре в Бургас), за да създаде полу-дисиденти, да ги опази от унизителното поражение това лято и после да бъдат върнати като част от екипа на спасителите.
  За Митов е ясно, че е за еднократна употреба.

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#21] от "zz_s":

  Смрадта се носи от разръчканото бунище ГЕРБ. Колко още ще мирише, зависи от скоростта на изчегъртване.

 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Днес няма ли да има брифинг или след вчерашния шамар на президента тия още не са се осъзнали на кой свят са?

 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#33] от "Тошо Кочев":

  Аз съм /за себе си говоря/ от тия дето най-добре ще причинят щети на ГЕРБ, тая седмица съм от Българско лято

 38. 38 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#27] от "Vlado Nikolov":

  Ако са прагматични, щяха и при тези условия да могат да работят, макар краткосрочно, а не пълен мандат. За отчегъртването щяха да имат мнозинство. Много от техните предложения, щяха да получат мнозинство в НС и да могат да ги изпълнят. Не е задължително да повтарят модела на Герб, един човек казва нещо и оттам нататък върви гласуването от всички и навсякъде.

 39. 39 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "С държавата на ГЕРБ сбогуването ще е дълго и травматично"

  Извън клишето и.........е , крайно необходимо.
  Държавата не беше на ръба , а летеше вече в бездната.
  Границата на нормалното управление отдавна беше премината.
  И НЕ , не е реваншизъм , а справедливост .
  Лично аз симпатизирам на ситуация с малко по дълго служебно правителство , а и виждам че това много боли някои хора , сиреч пътя е тоя.
  Една коалиция след юли , ще е малък хаос поне първите 2 години/ в тоя батак сега/.
  Държавата като в пандемия . Надявам се ЩАБА да излезе по читав.

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 40. 40 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Въпроса ми е свързан с този анализ: Защо трите национални ТВ продължават да прекъсват своите програми за да излъчват брифингите на Герб? На какво основание? Къде е СЕМ? Пък и на брифингите липсва Борисов, а са неговите пажове...
  —цитат от коментар 13 на save_knforest


  Да, ужасно, как може на опозицията да се дава право на отговор. Трябва да се излъчва само правилната гледна точка, а в останалото време - магазинни предавания.

 41. 41 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Харесвам Милчева и журналистиката и или да го кажа поетично перото и.Обаче!На мен ми се губи един въпрос.КЪде е министърът на ЕНЕРГЕТИКАТА!!!??????Защо мълчи?Там няма ли батак?Съжалявам ,че трябва да го напиша,защото не съм от хората ,които вечно се съмняват и търсят кусури.Но сега се съмнавам,че има някъде договорка да се рови навсякъде,да мирише до задушаване,но Путиновите благинкида не се пипат.Радев говори за потока,защото няма как да мълчи,но министърът му се крие като мишок.НО няма да е задълго!

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#40] от "persifedron1":

  Тия не са опозиция, те са "победители"

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на marksman
  marksman
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#40] от "persifedron1":
  "Да, ужасно, как може на опозицията да се дава право на отговор. Трябва да се излъчва само правилната гледна точка"

  Герб преди да станете опозиция , май първо трябва да минат изборите.
  Или вие вече сте вътре?

  ?Ало телевизиите колко мъртви ви трябват за реклама ЕКСКЛУЗИВНО или БУКВАЛНО
 45. 45 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  С държавата на Герб сбогуването ще е дълго и травматично.По-точно едва ли може да се каже. Жалко за нормалните хора от герб .
  —цитат от коментар 7 на К2


  В Гроб нормални хора няма, хич не ми е жал за мафиоти и калинки.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 46. 46 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#36] от "nij50393132":

  Божков, ти ли си?
  На какво се надяваш да купиш и президента ? Стига с тия подкупи! Никой не иска корумпирани управяващи, на които да им дърпат конците такива като Божков. Даде 60 млн. на Борисов, а сега трябва да даваш още 60 млн. на другите

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Весело

  До коментар [#35] от "Vlado Nikolov":

  След малко по нова ще настане ясно доловим мирис.. Р.П на амбразурата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  И ти си от комунистите от 90-те години. Божков не е станал богат през 90 -те, защото е много умен

 49. 49 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#20] от "nij50393132":

  И ти си от комунистите от 90-те години. Божков не е станал богат през 90 -те, защото е много умен

 50. 50 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "persifedron1":Тия не са опозиция, те са "победители"
  —цитат от коментар 42 на nij50393132


  Добре, значи ако вие станете "победители", медиите трябва да пускат На Кафе, когато имате нещо да кажете. В противен случай принципната позиция ще изисква да си късаме ризите и да викаме "къде е СЕМ"

 51. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#49] от "ggot":

  По бащина линия съм реститут, по майчина син на полковник, май от ДС - беше лекар в Ангола през 80-те и чиновете им ги раздаваха, ама не помня от коя структура.

 52. 52 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "persifedron1":"Да, ужасно, как може на опозицията да се дава право на отговор. Трябва да се излъчва само правилната гледна точка"Герб преди да станете опозиция , май първо трябва да минат изборите.Или вие вече сте вътре?
  —цитат от коментар 44 на marksman


  В момента има служебно правителство. Нали не ви се струва, че то е про-ГЕРБ?

 53. 53 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#47] от "дерибеев":

  Няма как нещо да стане ясно точно по нова. Тази телевизия ще си отиде заедно с герб. Или просто ще смени собственика си с някой от силните на деня за да продължи да манипулира общественото мнение.

 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#46] от "ggot":

  Не съм Божков, ама само като си представя той да оглави следващата комисия в НС по ревизиите на Бойче и ми иде с две ръце да гласувам за него

 55. 55 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#50] от "persifedron1":

  Арменския поп също приема жалби, може и на там да се насочите

 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#51] от "nij50393132":

  Да видим, какви ще са резултатите на на 11.07, дали ще се състави правителство и дали Радев няма да промени състава на правителството, взависимост от новите резултати

 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Въпросът е с какво ще замените ГЕРБ? :)

  Ако има ясна и по-добра алтернатива ГЕРБ си отиват за нула време. Проблемът е, че такава няма. ИТН са по-лошо от ГЕРБ, те са още по-авторитарна партия.

  А сбогуването ще е дълго и травматично, щото след тях идва управленска импотентност. За сега единствения свестен и по-добър от предшественика си е министъра на икономиката. Другите министри продължават да са в режим "опозиция". Е тоя на здравеопазването продължава да критикува действията на ГЕРБ, ама засега няма топки да промени нещо.

 58. 58 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#47] от "дерибеев":

  Плевнелиев ще говори по нова

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Весело

  До коментар [#51] от "nij50393132":по майчина син на полковник

  Чак е плашещо за тълкуване

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Притеснявам се единствено има ли кой да поръчва плеймейтки на Вожда?

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#47] от "дерибеев":Плевнелиев ще говори по нова
  —цитат от коментар 58 на ggot


  Да, официално "говори" е термина, иначе РП Борисов винаги го е ползвал за ..... бърсане . Някой има ли представа защо споменатото панически обикаля телевизии да плюе по Президента Радев?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":

  В политиката вакуум няма. Да не си мислиш, че ще останат незаети депутатските места освободени от ГЕРБ?

 63. 63 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#51] от "nij50393132":

  Миналата година тук форума някой писа, че Божков е племенник на ген. Семерджиев, та ако това е вярно, нормално е да сте съмишленици с Божков

 64. 64 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#60] от "choguna":

  Ще е много смешно, ако ги кани в Банкя и ги запознава с внуците

 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#63] от "ggot":

  Приеми го така, като антиГерб и антиБойко Черепа ми е изключително симпатичен

 66. 66 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":

  За нула бройки в много сектори направиха батаци.
  Например сложиха за шеф на ИАГ някакъв идиот еколог. Започнаха масови проверки горските не дават позволителни, оттам ще заболяват дървопреработвателните заводи, оттам десетки хиляди работници.
  Кое е умното?! След като и без това България добива само 30% от прираста. Същият идиот се бил борил самозалесилите се ливади 3 милиона декара да ги признаят за гори. Някой ще хукне да му сече тръбите и боклуците, че да им слага още ограничения.
  И държавните служители мишки дето се въртят по вятъра не работят.

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Любопитно

  До коментар [#6] от "ggot":

  "Ако са практична партия, щяха да намерят решение за съставяне на правителство."

  А защо "спечелилата" изборите партия ГЕРБ не състави правителство?

 68. 68 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#65] от "nij50393132":

  А не ми казвай, че не ви интересува да си запазите парите, получени през 90-те

 69. 69 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#67] от "vassilun":

  Защото те бяха малцинство в НС, но за отчегъртването на Герб имаше мнозинство

 70. 70 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#7] от "К2":

  "Жалко за нормалните хора от герб ."

  Не съм убеден, че такива има! Вчера отново слушахме пресконференция на Даниел Митов и Тома Биков. Освен плюене и нескопосани опити за манипулация, нищо друго нямаше. В ГЕБР има някакво странно старание да отвратят колкото се може повече хора от себе си!

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#11] от "Vlado Nikolov":

  "Бедни ми, бедни Бойко! Защо не си подаде оставката миналата година?"

  Защото Доган не му разреши!

 72. 72 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#68] от "ggot":

  Не съм в категорията "получили пари през 90-те". Но съм в тая да се приберат парите на тия забогатяли през последните 12 години.

 73. 73 Профил на Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боку НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросът е с какво ще замените ГЕРБ? :).
  —цитат от коментар 57 на realguru


  Да пледираш, че е невъзможно да замениш едно корумпирано и мафиотизирано правителство е най-голямата атестация за българомразие. Най-чудовищната опорна точка, създадена от гербавите.

 74. 74 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#38] от "ggot":

  Не става. Така заявиха. НЕ искат да работят с ГЕРБ, БСП и ДПС. Та дори и само подкрепа по някои предложения. Дали ще има последствия? Ще видим на 11.07.

 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Любопитно

  До коментар [#40] от "persifedron1":

  ГЕРБ? Опозиция??? Може, но след единадесети юли.

 76. 76 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#67] от "vassilun":

  Ами защото имаше 92 депутата подкрепени от лумпени. БСП в разпад не смее да шугне, а ДПС чака.
  Не е ли ясно. Ако пък направят правителство с БСП ще излъжат за статуквото. Говоря за 92-мата депутата плюс БСП.
  От цялата дандания спечели БСП щото направи правителство чрез Радев. Тъкмо ще си стабилизира финансите на партията за 3 месеца. Щото иначе няма как да се добере до управлението. Всичко е прозрачно и ясно.

 77. 77 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Весело

  До коментар [#47] от "дерибеев":

  Да няма "жалба по младост" (разбирай ГЕРБ)?

 78. 78 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1897 Весело

  До коментар [#72] от "nij50393132":

  А преди последните 12 години си ЗА. Да им се оставят парите. И защо?!

 79. 79 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  РП каканиже по НОВА ТВ

 80. 80 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Весело

  До коментар [#71] от "vassilun":

  Май си прав за това.

 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#78] от "Да вярваме на истината":

  за този период ББ да получи отделна присъда, че не е упражнил правомощията на държавата.

 82. 82 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#79] от "nij50393132":

  По скоро е на ръба на истерията от паника

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#14] от "4ort":

  „На изгонване“

  И на практика
  и на теория
  ГЕРБ и вожда
  СТЕ история!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Поредната пророчица в стил Христо и Радан

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 85. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#79] от "nij50393132":

  Тъжна история

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 86. 86 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Вече има възможност да се подаде заявление за гласуване извън България:

  https://www.cik.bg/bg/ns11.06.2021/izvan-stranata/registered

 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  РП е поредния активиран от Банкянския с поръчение да му стопли отношенията с ДБ. Никакъв шанс. ГЕРБ ще си стоят в изолация, скоро ще почнат сами да се разпадат.

 88. 88 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Леко досадна дописка, ненужно дълга и пълна с баналности, които и без това вече знаем от други такива дописки и подобни автори. Истински новото, съмненията за десарско минало на жуже атанасов никой не иска да тематизира и разследва.

 89. 89 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Леко досадна дописка, ненужно дълга и пълна с баналности, които и без това вече знаем от други такива дописки и подобни автори. Истински новото, съмненията за десарско минало на жуже атанасов никой не иска да тематизира и разследва.

 90. 90 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#72] от "nij50393132":

  И аз съм за това, включително и печалбата на Божков от лотарията, вместо да плаща на партии с тези пари

 91. 91 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#67] от "vassilun":Защото те бяха малцинство в НС, но за отчегъртването на Герб имаше мнозинство
  —цитат от коментар 69 на ggot


  А коя партия имаше мнозинство? ИТН и ДБ с кого да се коалират? С ДПС? или С БСП? Защом вие не се коалирахте с ДПС, нали Доган ви управлява и вас? Или съвсем случайно държавния ТЕЦ МИ 2 се отказа от студения резерв, за да може да платите няколко десетки милиона на Доган? Или пък съвсем случайно общинския съвет на Бургас (доминиран от ГЕРБ) реши да подари на Доган пътя към летните му сараи? Или пък съвсем случайно правителството на ГЕРБ плати без конкурс 400 милиона на две руски дълбачки за удълбочаването на канала към пристанището на Доган?

 92. 92 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Любопитно

  "Няма ляво, няма дясно. Има ГЕРБ - и останалите срещу ГЕРБ"
  *****
  Когато обединяващият елемент се изчегърта, какво ли ще ги обединява след това?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 93. 93 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#91] от "vassilun":

  Нали знаеш вица, за четиримата, които играли белот и всеки път казвали пас и прибирали картите

 94. 94 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Любопитно

  До коментар [#72] от "nij50393132":И аз съм за това, включително и печалбата на Божков от лотарията, вместо да плаща на партии с тези пари
  —цитат от коментар 90 на ggot


  Като спомена за Божков, имам питане:

  Ти вярваш ли, че Влади Горанов съвсем случайно не е забелязал липсата в приходната част на бюджета на едни 700 милиона лева? И така в продължение на ПЕТ години? Вярваш ли го това?

 95. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#90] от "ggot":

  Разликата между мен и теб е, че моите щения намират реализация в случващото се в момента в общественото пространство, за твоите явно ще трябва да потърсиш кой ще подкара влака, ГЕРБ явно не са, те 12 год нищо не направиха. Като такъв се пъчеше Делаверко, така че май НФСБ са твоите хора.

 96. 96 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Сбогуването с Борисов и Борисовия модел ще е дълго и мъчително. Медиите се задръстиха с амбразурчици от всякакви цветове и всякакъв калибър, но най-активни са така наречените евроатлантици. Плевнелиев е по-често на екрана на Нова от синоптичките и стреля по настоящия президент с думи, които звучат сякаш се отнасят за Бойко Борисов: не може цялата власт да е в един човек и той да коли и беси в държавата; трябват силни партии, защото сме парламентарна република; не може системно да се подиграваш с парламента (от тазсутрешното му интервю). Интересно, когато Плевнелиев разбере, че Бойко готви новата си евроатлантическа звезда, Даниел Митов, за кандидат президент, дали няма да обърне палачинката - случвало му се е, той е дребнава душичка.

 97. 97 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  "И досега българските историци не могат да дадат единодушна оценка на събитията от 9 септември 1944 г. В историографията отпреди 1971 г. то се нарича „народно въстание“ поради пропагандата по това време. В последвалия период до 10 ноември 1989 г., 9-ти септември приема гръмкото определение „социалистическа революция“. След промяната на политическия режим през 1989 г. събитието е определяно като „военен преврат“.Най-възрастните днес си спомнят бегло, че Деветосептемврийският преврат е последван от вълна на насилие, извършвано главно от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на годината. Според различни оценки броят на убитите през този период е между 20 000 и 40 000 души. Осъдените на смърт от т. нар. „Народен съд” са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители и др. След 9 септември българската армия е включена в състава на III Украински фронт. При участието си в настъплението срещу немската армия българската армия дава 31 910 убити и ранени. На България не е признат статут на съвоюваща страна, но е разрешено да запази освободената през 1940 година Южна Добруджа..."
  http://radiovelikotarnovo.com/9-септември-от-народно-въстание-д/

  Травматично, травматично... колко да е травматично?
  Обърнете внимание на снимката и плаката с надпис "Да живее народния пълководец СЛАВЧО"
  Трънски, не Трифонов, но аналогията е потресаваща. Фактологията - също.
  Колелото на историята се върти, другари и другарки!
  До пълната победа на Румен Радев, който ни оправи само за 12 дни! Тепърва има да ни оправя - цялото време е негово! А ние, пък и вие, сме овце за ЗАКОЛЕНИЕ.
  Да ни е честита новата социалистическа, революционна и въстаническа власт!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 98. 98 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  "И досега българските историци не могат да дадат единодушна оценка на събитията от 9 септември 1944 г. В историографията отпреди 1971 г. то се нарича „народно въстание“ поради пропагандата по това време. В последвалия период до 10 ноември 1989 г., 9-ти септември приема гръмкото определение „социалистическа революция“. След промяната на политическия режим през 1989 г. събитието е определяно като „военен преврат“.Най-възрастните днес си спомнят бегло, че Деветосептемврийският преврат е последван от вълна на насилие, извършвано главно от комунистически групи срещу политически или лични противници. Тези масови беззакония продължават няколко месеца и са постепенно поставени под контрол от властите със създаването на т.нар. Народен съд в края на годината. Според различни оценки броят на убитите през този период е между 20 000 и 40 000 души. Осъдените на смърт от т. нар. „Народен съд” са 2 730 души — министри, депутати, журналисти, банкери, кметове, свещеници, земевладелци, учители и др. След 9 септември българската армия е включена в състава на III Украински фронт. При участието си в настъплението срещу немската армия българската армия дава 31 910 убити и ранени. На България не е признат статут на съвоюваща страна, но е разрешено да запази освободената през 1940 година Южна Добруджа..."
  http://radiovelikotarnovo.com/9-септември-от-народно-въстание-д/

  Травматично, травматично... колко да е травматично?
  Обърнете внимание на снимката и плаката с надпис "Да живее народния пълководец СЛАВЧО"
  Трънски, не Трифонов, но аналогията е потресаваща. Фактологията - също.
  Колелото на историята се върти, другари и другарки!
  До пълната победа на Румен Радев, който ни оправи само за 12 дни! Тепърва има да ни оправя - цялото време е негово! А ние, пък и вие, сме овце за ЗАКОЛЕНИЕ.
  Да ни е честита новата социалистическа, революционна и въстаническа власт!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 99. 99 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#93] от "ggot":

  Не е актуален, в белота няма хипотеза какво се прави в такава ситуация освен ново раздаване. Ние сме в друга, ако не се сформира управляваща коалиция, заради попадане в 3 мес срок до президентските избори, НС няма да се разпуска, но ще управлява служебен кабинет. Нас ни устройва. ГЕРБ натирени в кюшето в НС и кабинет на Радев, който им сваля бавно кожата.

 100. 100 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#94] от "vassilun":

  Знаел е и трябва да му бъде потърсена наказателна отговорност. А ти можеш ли да ми кажеш, защо Божков продължава да си предлага услугите и да плаща на различни партии?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK