Парадокс: Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост

Парадокс: Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост

© Цветелина Белутова, КапиталДостъпът до класифицирана информация на вътрешния министър и вицепремиер Бойко Рашков е отнет на 23 април 2019 г. Това е посочено в отговор на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) след изпратени от "Дневник" въпроси. Отнемането е издадено от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), а ДКСИ не разполага с причините за него.


Според публичните информации и регистри по това време Рашков не заема държавен пост. През декември 2018 г. изтича мандатът му като ръководител на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС). След това юристът остава само преподавател по наказателен процес в УНСС, където е доцент и оглавява катедрата по наказателноправни науки. През юли 2020 г. е назначен в правния съвет на президента Румен Радев.


Пред "Дневник" Рашков обясни днес, че през април 2019 г. е работил единствено като университетски преподавател по право в УНСС и Варненския свободен университет и като такъв нито е имал достъп до тайни, нито му е бил необходим. Той не е бил уведомен, че на 23 април 2019 г. ДАНС му отнема допуска и изобщо не е знаел, че все още има такъв.
На въпрос на "Дневник" дали при изтичането на мандата му като шеф на Бюрото за контрол на СРС достъпът му до класифицирана информация не е бил прекратен автоматично, Рашков отговори, че очевидно не е, но той тогава не е знаел и не се е интересувал от това.


"Допускам всичко. За мен обяснението са слугинските нагласи на тези хора, заемащи високи постове, към бившия министър-председател, за когото вече всички знаем какъв човек е с чекмеджето, еврото, плеймейтките, бутилките уиски в спалнята. Какви искате да са хората, подчинени на такъв премиер? Те могат да бъдат негово подобие. Те не се интересуват от закона. Те се поставят над закона", каза министърът на въпрос на "Дневник" дали допуска, че службите са направили някаква манипулация.


Как се отнема нещо, което не е предоставено


"Дневник" очаква отговор от ДКСИ в какво качество Рашков е имал допуск през април 2019 г., за да му бъде отнет. Допускът му като председател на Бюрото за контрол на СРС би трябвало да му е прекратен автоматично след приключването на мандата му, тоест 4 месеца по-рано.


Неясен остава и въпросът дали Бойко Рашков е бил уведомен за отнемането, за да може да го обжалва, както е по закон (когато вече бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев пусна пред медиите в сряда информацията за отнетия допуск, каза и че не е имало обжалване). От отговор на ДКСИ до БНТ се разбира, че задължението за уведомяване на човека с отнетия достъп е на ДАНС. И в отговора до държавната медия липсва информацията в какво качество Рашков е имал достъп до секретна информация по това време, че да му се отнеме.


"Дневник" се обади на пресслужбата на ДАНС, за да зададе въпроси, но от там вместо информация, получихме отговор, че вече сме попитали и ДКСИ. Беше ни заявено да изчакаме отговорите оттам.


Ако Рашков е имал допуск и не е бил уведомен, това би било сериозно нарушение на закона.


Пред "Дневник" Рашков каза, че не е бил уведомен.


Проблемът с допуска


Казусът е изключително важен, защото може да покаже как пълната непрозрачност и безконтролност на дейността на службите може да се използва срещу опоненти. Показателно е, че едва вчера вече бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев, веднага след като беше обявено, че ще бъде уволнен, обяви пред журналисти, без да бъде питан, че силовият вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация, и намекна, че това ще му попречи да изпълнява задълженията си.


"Имаме едно основно притеснение - че силовият вицепремиер е лице с отнет достъп до класифицирана информация за срок от 3 години, като отнемането е преди 2 години. Този достъп не е обжалван. Ние, секторът за сигурност, работим с класифицирана информация", каза Георгиев. Той не изясни защо съобщава това чак сега, нито в какво качество Рашков е бил лишен.


За "Дневник" Бойко Рашков каза в сряда, че не му е известно да му е отнет достъпът до секретни данни, но "както се вижда - всичко е възможно".


В четвъртък заяви, че спецслужбите, и специално ДАНС, са се превърнали в българския Франкенщайн и от тях могат да се очакват всякакви "изненади", имайки предвид незаконни действия.


От ДАНС отговориха пред "Дневник", че само ДКСИ може да отговори в качеството му на какъв е бил отнет достъпът на Бойко Рашков и кога и по какъв начин е бил уведомен за това.


От пресцентъра на Министерския съвет и МВР до този момент не са отговорили на въпросите на "Дневник" каква е причината за отнемането на достъпа на Рашков и пречка ли е това да изпълнява функциите си на силов вицепремиер.


Според Закона за класифицираната информация и според експерти в областта, с които "Дневник" разговаря, министрите получават автоматично право на достъп до държавни тайни и единствено подлежат на обучение как да работят с тях, което се документира със сертификат за проведено обучение. Юристи обаче предположиха, че прокуратурата може да се възползва от колизията и да образува дело на министъра за нерегламентиран достъп до тайни вследствие на отнетия допуск.


Как се отнема достъп до информация


Според Закона за защита на класифицираната информация министрите получават автоматично достъп до данни във връзка с изпълнението на служебните им задължения, без да подлежат на задължителното проучване за надеждност. Разрешението им важи за всички нива на класифицирана информация от момента на встъпване в длъжност до напускането на поста. На същия режим са президентът, премиерът, депутатите, съдиите, прокурорите, адвокатите и следователите, членовете на Висшия съдебен съвет. На тях не им се издава отделен акт за достъп, а само сертификат, че са минали обучение за работа със секретни данни.


Хората с отнет достъп до информация нямат право да кандидатстват за заемане на длъжност, която изисква да работят със секретни данни, до три години от отнемането на разрешението. Те обаче трябва да са били официално уведомени, че им е отнет достъпът, за да могат да обжалват решението в законовите срокове.


Липсата на уведомяване от страна на ДАНС би поставила под въпрос действието на акта за отнемане.


Именно това е големият въпрос - бил ли е уведомен за отнемането и как точно. По закон хората с отнет допуск имат право да обжалват пред ДКСИ, а след това и пред Върховния административен съд.


Какво пише в регистъра на ДКСИ


Важна подробност в казуса с Рашков е, че допускът на заместника му в Бюрото за контрол на СРС Георги Гатев е отнет окончателно през януари 2018 г. На Рашков обаче остава валиден до края на мандата му и за това има публикувани документи на страницата на Народното събрание. Те са издадени от ДАНС. Той дори е допуснат като кандидат за следващ мандат в процедурата на парламента, но не е избран. Тоест има доказателство, че е приключил мандата си без никакъв проблем с достъпа до тайни.


Затова е парадоксално, че четири месеца по-късно ДАНС вписва в регистъра на ДКСИ, че му е отнет.


Според експерт по класифицираната информация в същия регистър трябва да е записано и кой и как е уведомил Рашков за това. В отговора си до БНТ обаче ДКСИ твърди, че няма такава информация. "Дневник" очаква отговора на ДКСИ какво пише в регистъра й.


Президентът коментира работата на ДАНС


"Когато ДАНС обслужва определени партии и личности, няма как да се преборим с корупцията по високите етажи на властта". Това заяви президентът Румен Радев по време на брифинг пред журналисти, след като беше приет на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана.


По думите му затварянето на очите за огромни нарушения и корупционни скандали без никакво действие е причината да няма никакви резултати в борбата с корупцията и години наред чужди шпиони да действат из България.


Помолен за оценка на новото ръководство на ДАНС, държавният глава посочи, че то следва да докаже качествата си със своята работа.


Парадокс: Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост

Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 353 Неутрално

  "Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост"
  Естествено! Борисов е разбрал, че е близък на президента и веднага е задействал протежетата си.

 2. 2 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Неграмотните калинки на ГЕРБ лъсват ежедневно с некомпетентността и действията си. Смях!

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 3. 3 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Въртяха сучеха и накрая признаха че няма достъп...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 4. 4 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Батак! Кочина с права, регламенти, закони, достъпи... гербава кочина.

 5. 5 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Георгиев и менторите му решиха, че с тази информация ще постигне фурор.. Слаб компромат.

 6. 6 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Интерсно който го е поставял за вътрешен министър и вицепремиер въпросният не е ли знаел, че няма достъп?

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 7. 7 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  А онова председателче на ДАНС (вече бившо), защо не каза, че Рашков е с отнет достъп още когато обявиха назначението му, ами изквича чак, когато го наритаха! Да не би да е смятал да го изнудва, за да спаси топлото си местенце.

 8. 8 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 614 Весело

  Да питам за един прЕател:
  1. Защо имаш нещо, което не ти трябва от заеманата длъжност?
  2. Ако си го имал предвид предишната ти длъжност, не е ли редно да го върнеш?

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Преди това е заемал и е имал шанс да заема след това.

  В момента заема.

  Те затова се прави, ако се върне, да няма достъп.

  Т.е. няма парадоск.

 10. 10 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Интерсно който го е поставял за вътрешен министър и вицепремиер въпросният не е ли знаел, че няма достъп?
  —цитат от коментар 6 на justauser


  Очевидно не! Вие знаехте ли?

 11. 11 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 195 Неутрално

  Явно паметта на много хора е къса. Но аз помня времето когато Рашков като шеф на следствието се грижеше да няма осъден нито един мафиот. Протакваше се следствието, компроментираха се доказателства, подшушваше се на разследваните кога е време да "фъснат" в чужбина. Въобще светла фигура е тоя... като всички останали в Радевата шайка.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Това показва само в ръцете на какви посредствени хора е поверена националната ни сигурност.

  Достъп до класифицирана информация на всички нива се издава ex officio - за целите на заемана длъжност и за периода на заемането й.

  Например в момента Бойко Методиев от Банкя не би трябвало да има такъв достъп.

  Циркът, който разиграха с "отнетия" допуск на Бойко Рашков, ги изобличи като отмъстителни дребни душици, които в напъването си да се харесат на Боса (а той ги лъже, че след юли се връща на бял кон) забъркаха пореден скандал, нанасящ репутационни щети на България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  Куца журналистиката. Оня ден шефа на ДАНС като се беше изтупанил пред всички никой не се сети да го попита. А това е доста логичен въпрос.

 14. 14 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 184 Неутрално

  До коментар [#3] от "justauser":

  И аз нямам достъп до класифицирана информация. Предлагам ДКСИ да ми го отнеме!

 15. 15 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#11] от "PoToP":
  Кажи кои мафиоти е пуснал?

 16. 16 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Очевидно не! Вие знаехте ли?
  —цитат от коментар 10 на 3biri


  Абе знаеше се. Или поне разни сайтове и медии писаха като му чуха кандидатурата.


 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Да питам за един прЕател:1. Защо имаш нещо, което не ти трябва от заеманата длъжност?2. Ако си го имал предвид предишната ти длъжност, не е ли редно да го върнеш?
  —цитат от коментар 8 на brutester


  НЕкъв по-тъп въпрос не ви ли хрумна!? След като веднъж ви отнемат допуска до еекретна информация, независимо дали ползвате или не такава в продължение на 3 години нямате право да получите нов.

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  Що за неграмотни работят в тези служби. И защо ги наричаме "за сигурност". Сигурност за кого, за Боко и мафията.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Паметта на някои хора (ако въобще я има) е твърде кратка.
  Сега Орешарски взима реванш. А не мина чак толкова време. И някои хора се възхищават.
  Даже и Виденов надига глава да се оплаче от всички и от всичко.
  Всички комунисти искат възмездие.
  И го получават след простести на "градската софийска десница" приемници на СДС, ДСБ...
  Младите искат своят бунт и го получават работейки за едни дето предишните млади протестираха срещу тях.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на sbs15671504
  sbs15671504
  Рейтинг: 8 Весело

  Аз нямам разрешение за пилот, моля ДАНС да ми отнемат, за да си го върна!

 23. 23 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#9] от "realguru":

  По-елемвнтарно е! Направено е защото не е гербер. И навремето достъп до секретна информация са имали само комунистите.

 24. 24 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#21] от "sbs15671504":

  Той е малко по-възрастен от мен. Така мисля.
  И съм роден в София. Не че се радвам. Прованса повече ми харесва.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 25. 25 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Достъп имат само слабоумните калинки на Шиши и Бойко.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  Правото на достъп автоматично отпада след приключване на дейността, заради която е дадено.

  Вероятната причина я позна май #1 - че Баце с авере, нанюхвайки, че Рашков може да се появи като сътрудник на Президента - са заложили капан и бомба с дистанционно. За когато им потрябва. За Радев.
  То затова и Рашков не е бил уведомен ...

 28. 28 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Само ДБ каквото каже е истина... Затова чакам позицията на ДБ (на централното ръководство на партията, а не някакви шушумиги)... ДБ само има право да казва каква е истината в България, кой кой е, кой лъже, кой говори истина, кой на кой човек е...
  Ако не е ДБ край... Тези глави ги носим само за украшение...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 29. 29 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 476 Неутрално

  как може да ти отнемат нещо, което не притежавашл Т.е. напускаш държавната служба автоматично достапът ти се прекратява. месеци след това т отнемат достъпа , който вече си загубил автоматиччно, щото не си на държавна длъжност...И как става тази работа? и никой не те увемедомява за тия фантасагории, за да можеш да питаш макакво ми отнемате.
  Е това е казуса- гербиджа е способен на всякакви беззакония, но се надявам най-накрая ада стане ясно кой е изфабрикувал този очевиден компромат. За това ли са службите? Реторичен въпрос

 30. 30 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Всичките от БСП трябва да им се отнеме достъп до всичко. Те са марионетки на Кремъл.

 31. 31 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Разформировайте ги тези служби. Назначаване на нови и неопетнени хора в тях.
  Явно ще трябва да градим държавата наново след мафията.

 32. 32 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#30] от "kzj35678888":

  Няма според ДБ, БКП е антируска партия и Резидента е анти руски настроен. Такива са им опорките.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 33. 33 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#29] от "True Detective":

  Мисля, че не е задължително да си на държавна длъжност и да имаш допуск от ДАНС. Сега при него може да е странен случай, но като цяло не случайно ти се отнема и това важи за период от три години, а не утре пак да ти го дадат. Може работата да ти го изисква, ако извършваш определени дейности в обект от Националната сигурност. Не знам същия ли е, но дори да монтираш сложна автоматика в Козлодуй преди години искаха достъп от ДАНС. А си обикновен инженер и хал хабер си нямаш понятие от политика.....

 34. 34 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 798 Неутрално

  На господина с прекратен неплатен отпуск тези въпроси трябваше да му бъдат зададени още на пресконференцията,която даде.

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#33] от "stoiank":

  "Мисля, че не е задължително да си на държавна длъжност и да имаш допуск от ДАНС. "

  Това също е вярно - в предишния си пост съм написал "заеманата длъжност", а не "заеманата държавна длъжност".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Батак! Кочина с права, регламенти, закони, достъпи... гербава кочина.
  —цитат от коментар 4 на 4u4o


  Абсолютно!
  Безобразие, след безобразие - ден след ден!
  Наистина бандити са управлявали държавата!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 37. 37 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 839 Весело

  велика е държавицата на Боко !
  защо му я чупите и убивате елита му ?!
  долу ръцете от нея, варвари майцепродавци!
  само от юмрук и автомат разбирате .....
  получавате !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  До коментар [#33] от "stoiank":

  "Мисля, че не е задължително да си на държавна длъжност и да имаш допуск от ДАНС."

  Пропуснах да уточня, че допускът е от всъщност ДСКИ. ДАНС имат консултативна функция за установяване (поне така е на теория) на липсата на обстоятелства, които биха дисквалифицирали кандидата от даване на такъм допуск.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  Ся чуденката е каква е причината. Причината е ясна като бял ден - комунистически ченгесар като Рашков не би трябвало да има досртъп до никаква информация.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 580 Неутрално
 41. 41 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Всичките от БСП трябва да им се отнеме достъп до всичко. Те са марионетки на Кремъл.
  —цитат от коментар 30 на kzj35678888


  Борисов от кое бсп беше?
  На кои митинги ходеше в началото на демокрацията?
  Или оно никога не е било комунист...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  В продължение на дванайсет години се е изграждала и окопавала тази мафиотска структура така, че да се срастне в единен
  действащ организъм.
  Те са умували многократно откъде и откого може да дойде заплаха за тях и са набелязвали превантивни мерки за да не допуснат това, и как да реагират в случай на нужда.
  Това е конгломерат от държавни служители, съдии, бизнесмени, прокурори, медии, журналисти, разследващи органи, мутри и се стигне до обикновени биячи като онзи "Стъки", които ще имат задача при крайна нужда да организират размирици.
  Наивници са онези, които си въобразяват, че за две седмици, за два месеца или за две години ще могат да пробият тази стена.
  Няма да могат дори да й причинят драскотина.

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#9] от "realguru":По-елемвнтарно е! Направено е защото не е гербер. И навремето достъп до секретна информация са имали само комунистите.
  —цитат от коментар 23 на 3biri


  Историята е следната - има звено за контрол на СРС (на подслушванията) с шеф Бойко Рашков. И през 2017 го подпукват, първо заместника му, после него. Както той гони сега, така и него го изгонват тогава. :)

  Тезата тогава на Цацаров и тези дето го гонят от ГЕРБ е, че предават информация на подслушваните лица.

  Неговата теза е, че управляващите го махат щото искат да подслушват без контрол.

  Те това е накратко историята - кой крив, кой прав не казвам. :)

  Само казвам че първо заместника му е с отнет достъп и изгонен, после и той.

  Така че това се знае, не е ново, не е нещо скрито покрито. Просто медиите го подеха сега.

 44. 44 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Nякой е решил да отнеме достъп и неизвестна калинка е изпълнила желанието. Калинке малинке покажи ми....

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Да издателят е точно тази агенция.

 46. 46 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Тикви и калинки, калинки и тикви. Гарантирано от гербиджа.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 47. 47 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  За пръв път стратегическо мислене и действие при ГЕРБ! Неочаквах...

 48. 48 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2726 Разстроено

  Колко са се лутали ГРЕБящите калинки и колко още ще се лутат... Намират се обаче, въпреки, че не се търсят... Тези СЪЩЕСТВА са управлявали ДЪРЖАВАТА, сигурността и ...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 49. 49 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В какъв свят живеем.
  БСП взе кокала през задния вход. Чрез хитра врътка за проваляне на съставянето на правителство и служебен кабинет.

  А медиите на бившите костовисти се скъват да хвалят кабинета в сянка на БСП

 50. 50 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Мутрата Боко - Тиквата върви към обвинение като организатор на престъпна група. Защото организацията, която е правил е точно това - мафиотска структура с изключително висока степен на обществена опасност, застрашаваща сигурността на държавата.

  Обществото е напълно настроено за точно такъв съдебен процес на изчистване на държавата от организираната престъпност с участие на висши фигури от властта и ще му даде пълна подкрепа.
  И колкоро повече пищят престъпниците, толкова повече хората ще добиват увереност, че се върши истинска работа.

 51. 51 Профил на ann311051059
  ann311051059
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#50] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  А мутрата Черепа върви към пълно оневиняване от новата Народна Власт..........

 52. 52 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  ...преподавател по право в УНСС и Варненския свободен университет...

  Че то във Варненския свободен университет и преподаватели ли имало. 😁😁👍Позната се оплакваше, че не искали да и пишат шестица, а само петица, защото, забележете, не присъствала на изпита.

 53. 53 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#28] от "justauser":

  "Тези глави ги носим само за украшение"
  За някои от вас и това не е много сигурно.
  А иначе, някои слушат ДБ, други слушат Банкянското информбюро или джипка ТВ. Свят широк, хора разни...

 54. 54 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ОНЯ ДЕН СА МУ , ГО ОГНЕЛИ , И ЛЪЖАТ ЧЕ Е ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ РЕДОВНО СИ ОСТАВЯТ ПО ЕДИН РЕЕД ПРАЗЕН ЗА ТАКИВА СЛУЧАИ

 55. 55 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Интерсно който го е поставял за вътрешен министър и вицепремиер въпросният не е ли знаел, че няма достъп?
  —цитат от коментар 6 на justauser


  Абе вие четете ли въобще , мислите ли ....и само си плещите като папагал една и съща нескопосана опорка?

  Допускът е бил прекратен след като Рашков вече не е бил на длъжност , която да изисква такъв. Освен това и не е бил осведомен.

  Не стана ли ясно , че българските служби са превърнати в частна бригада за разчистване на сметки с оглед запазване на властта от един съмнителен политик с откровени препратки към тежка корупция?
  Не ви ли увряха главите , че така няма стане и всичко си има граница?

  Баси и народа.....баси......

 56. 56 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  [quote#16:"realguru"][/quote]

  Да бе знаело се е! Я ми кажи тогава, кой точно от ДАНС е подписал предписаниети за отнемане на допуска. Щото един приАтел ми каза, че и тогава е имало неплатени отпуски от шубе, защото някои са се усетили, че ще дойде видов ден.

 57. 57 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  "Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост"Естествено! Борисов е разбрал, че е близък на президента и веднага е задействал протежетата си.
  —цитат от коментар 1 на themtrx


  Вий ще го изкарате като нещо средно между баба Ванга и Нострадамус.😁😁😁

 58. 58 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Струва си да се разрови тази история. Не може да няма документи защо е отнет достъп и защо не е уведомен Рашков, ако казва истината, че не знае.

 59. 59 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#17] от "3biri":

  Все си мисля че отнемане на достъп е различно от прекратяване на достъп поради напускане на поста който изисква достъп

 60. 60 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 619 Неутрално

  До коментар [#17] от "3biri":

  Все си мисля че отнемане на достъп е различно от прекратяване на достъп поради напускане на поста който изисква достъп

 61. 61 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#50] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":А мутрата Черепа върви към пълно оневиняване от новата Народна Власт..........
  —цитат от коментар 51 на ann311051059


  Едва ли.
  По делата за подкуп са подсъдими и двете страни.

  Към момента има явно несъответствие.
  На този, който е давал подкупа са му повдигнати 18 обвинения,
  а на този, който го е вземал - нито едно.

 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  До коментар [#50] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":А мутрата Черепа върви към пълно оневиняване от новата Народна Власт..........
  —цитат от коментар 51 на ann311051059


  Вие къде го видяхте да върви - по Витошка, по Графа или по Царя.

  Черепа се горви да посрещне Боце, когато усети че е време да се спасява. Само дето няма да е в Дубяй, защото там явно бият шишковци.

 63. 63 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2065 Неутрално

  В какъв свят живеем.БСП взе кокала през задния вход. Чрез хитра врътка за проваляне на съставянето на правителство и служебен кабинет. А медиите на бившите костовисти се скъват да хвалят кабинета в сянка на БСП
  —цитат от коментар 49 на ann311051059


  Абсолютно, следващата им цел е отново да провалят съставяне на правителство. Ако не успеят, то вече ще са назначили техни хора на ключови позиции. А ДБ стои отстрани с пръст в г...уста и от време навреме аплодира батковците.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Въртяха сучеха и накрая признаха че няма достъп...
  —цитат от коментар 3 на justauser


  Вижте и статията на Дневник - ама защо не са го уведомили. Не ги притеснява, че лици с отнето право е начело на силовото министерство. Вместо да разровят причините защо му е отнет достъпа, възможно е да е заподозрян в нерегламентирани връзки с чужди държави.

 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":

  Ясно е, че няма как да знам такива детайли. Факт е, са го отнели преди доста време.

 66. 66 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Само от тази дата е имало празен деловоден номер в регистъра, под който да натаманят административното производство.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 67. 67 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  В този ред на мисли, Шехерезада,
  ти и Влади ще трябва да давате показания за целта на редовните си посещения в покоите на Васил Божков.
  Не, че някой се интересува от интимния ти живот, а защото се касае за подкупи и злоупотреби в особено високи размери.

  В случай на отказ от ваша страна да съдействате на следствието, или опит за подаване на невярна информация, съществува висока степен на вероятност да бъдете включени в раследването, но вече в качеството си не на свидетели.

 68. 68 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Смърди на фелдфебели и ботуши!

 69. 69 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 445 Весело

  Парадокс: Достъпът на Бойко Рашков е отнет, без да заема държавен пост  Парадокс е, че смятате за парадокс отнемането на достъп до класифицирана информация, на човек който не заема държавен пост.

  Дневник вие сте "леле мале"

 70. 70 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Да питам за един прЕател:1. Защо имаш нещо, което не ти трябва от заеманата длъжност?2. Ако си го имал предвид предишната ти длъжност, не е ли редно да го върнеш?
  —цитат от коментар 8 на brutester


  Калинките от ГЕРБ вероятно са ползвали тези срокове:

  Чл. 55. (1) Разрешението за достъп се издава за срок:
  1. пет години - за ниво на класификация "Поверително";
  2. четири години - за ниво на класификация "Секретно";
  3. три години - за ниво на класификация "Строго секретно".
  -----
  Приемаме, че Рашков е ползвал ниво "Строго секретно" със срок 3 год. Получил е разрешение за достъп в средата на 2016 г., като трите години изтичат в средата на 2019 г. Но до изтичането на тези три години се случва изчерпване на мандата на Рашков. Оттам следва прилагането на чл. 60:

  Чл. 60. (1) Органът, издал разрешение за достъп до класифицирана информация, прекратява действието на издаденото разрешение по писмено предложение на служителя по сигурността на информацията при:
  ......
  6. (нова - ДВ, бр. 95 от 2007 г.) отпадане на необходимостта от достъп до класифицирана информация.

  Очевидно свободният електрон Рашков попада в тази хипотеза. Но отмъстителните гербави калинки прилат предишния чл. 59:

  Чл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2016 г.) Органът, издал разрешението за достъп до класифицирана информация, отнема издаденото разрешение, когато:
  1. (изм. - ДВ, бр. 71 от 2016 г.) се установи, че лицето не отговаря на някои от изискванията на чл. 40, ал. 1;
  2. лицето е извършило нарушение на закона или на подзаконовите актове по прилагането му, което е създало опасност от възникване или е довело до значителни вреди за интересите на държавата, организациите или лицата в областта на защитата на класифицираната информация;
  3. лицето е извършило системни нарушения на закона или на подзаконовите актове, свързани със защитата на класифицираната информация.
  ----
  Как се отнема нещо, което вече на практика не съществува, здравата човешка логика не може да си обясни. Но гербавата логика е извънземна...

  Сам съм, други няма...
 71. 71 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  ДАНС са ясни - решили са да си гарантират, че няма да заеме някоя длъжност, в бъдеще. И какво като са го направили в нарушение, няма да е за първи и последен път. Обаче ДАНС вече го отнесоха от президента. А какво точно работи ДКСИ, след като дори не е проверила искането на ДАНС? За какво получават секретни и имат подбор на персонала, по-строг, отколкото в НРС?
  Не лопата, фадрома трябва! И не една... Но все пак ще е добре това да се направи от легитимно излъчено от НС правителство. Поне докато не станем президентска република и ТОЙ или неговият сокол-хранител не оглавят еднолично държавата.

 72. 72 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Това показва само в ръцете на какви посредствени хора е поверена националната ни сигурност.Достъп до класифицирана информация на всички нива се издава ex officio - за целите на заемана длъжност и за периода на заемането й.Например в момента Бойко Методиев от Банкя не би трябвало да има такъв достъп.Циркът, който разиграха с "отнетия" допуск на Бойко Рашков, ги изобличи като отмъстителни дребни душици, които в напъването си да се харесат на Боса (а той ги лъже, че след юли се връща на бял кон) забъркаха пореден скандал, нанасящ репутационни щети на България.
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  Грънец, Грънец, много съм се майтапил с вас, но никога не съм вярвахл че ще доживея ден да ви видя на барикадата да защитавате копой от бай Тошово време или Президент прокси на Решетников. Цялата ви анти комунистическа и анти руска риторика излезе един въздух под налягане.

 73. 73 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 342 Весело

  Струва си да се разрови тази история. Не може да няма документи защо е отнет достъп и защо не е уведомен Рашков, ако казва истината, че не знае.
  —цитат от коментар 58 на pepisky


  Тя тази история е толкова многопластова, че ще отнеме месеци да се разплете... 1. Защо не е бил прекратен достъпът му с изтичане на мандата 2. В какво качество е имал достъп след изтичане 3. Кой му е продължил достъпа след изтичането на мандата или съответно 4. Имал ли е изобщо достъп след изтичане на мандата??! 5. Ако не е имал могат ли да му го отнемат? 6. Ако е имал бил ли е уведомен, че все още има и съответно, че му се отнема 7. С какви мотиви е отнет 8. Защо мотивите не са вписани 9. Кой се е подписал под целия този хаос

  Изобщо леко излизаме от сферата на правото и влизаме в тази на философията :D

  Даже и герберугите са объркани и тихо мрънкат основната опорка - защо президента го бил назначен без достъп.

 74. 74 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Г-н Стефанов, в свой пост преди няколко дни пишете: „КОЙ управлява службите, докато преуморените ръководители си почиват безпарично? Дали отпускарите не са просто мюрета, пуснати да се залисваме с тях, докато дубльорите забърсват улики и доказателства?“. Кое ви накара да зададете тези важни въпроси?

  Когато ръководителят на ДАНС излиза в дълъг отпуск в последните дни на предишното правителство, въпросът наистина е „защо“. Но отговорът няма да дойде с взиране със седмици в отпускаря. Същественото е кой управлява Агенцията в негово отсъствие. И дали, след случилата се все пак вчера смяна на председателя на ДАНС, двамата му заместници ще подадат оставка, най малкото защото не са предложени за тези позиции от настоящия шеф на Агенцията (по Закона за ДАНС, председателят се назначава по предложение на Министерския съвет за срок 5 години, а двамата заместник-председатели се определят с решение на Министерския съвет за същия срок по предложение на председателя на агенцията). Ако не го направят, и то веднага, хипотезата за мюретата и дубльорите ще излезе съвсем правдоподобна.https://vtorifront.bg/article/bivsh-nachalnik-ot-dans-pred-frog-prekiyat-naslednik-na-peevski-ostava-v-agenciyata-borisov-upotrebi-georgiev-kato-myure-amerikancite-ne-ni-broyat-za-zhivi

 75. 75 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Трудна ,много трудна ще е борбата с опростачването с което ни "закърми "
  десетилетното пребиваване на борисовщината по нашите земи . А калинките по държавните институции са възпитавани не да съблюдават законите и правовия ред а единствено словата на еднокнижника -премиер за претворяване в дела.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 76. 76 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  В какъв свят живеем.БСП взе кокала през задния вход. Чрез хитра врътка за проваляне на съставянето на правителство и служебен кабинет. А медиите на бившите костовисти се скъват да хвалят кабинета в сянка на БСП
  —цитат от коментар 49 на ann311051059


  Ние живеем в България!
  А вие живеете във вашият си измислен свят...

  Кой е виновен за това, че през десет годишното управление на мутрата, страната ни беше най-корумпираната в ЕС?
  Комунистите ли? Иван Костов ли?

  И какво ви кара да си мислите, че десницата заради страх от позитанските комунисти, ще се хвърли да целува другите комунисти - от герп-пкп, т.е. тези които на практика реализираха стремежите на Позитано 20 за руските енергийни проекти...? Тези, които заради бездарност ни докараха до най-високата смъртност от Ковид в света...

  Съвсем основателно, върхушката на герб и индианците от тази партия се страхуват от Демократична България много повече отколкото от бсп (бкп)...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  ОНЯ ДЕН СА МУ , ГО ОГНЕЛИ , И ЛЪЖАТ ЧЕ Е ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ РЕДОВНО СИ ОСТАВЯТ ПО ЕДИН РЕЕД ПРАЗЕН ЗА ТАКИВА СЛУЧАИ
  —цитат от коментар 54 на reply


  Тва ли е опорката, да знам какво да повтарям.😁😁😁

 78. 78 Профил на .
  .
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Аз се учудвам как се дъвче един елементарен казус. Бойко Рашков автоматически получава достъп до класифицираната информация в момента на назначаването си като министър. Това е закона. А отнемането на достъпа е подзаконов акт. Естествено той отпада автоматически.

 79. 79 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  " Допускам всичко. За мен обяснението са слугинските нагласи на тези хора, заемащи високи постове, към бившия министър-председател, за когото вече всички знаем какъв човек е с чекмеджето, еврото, плеймейтките, бутилките уиски в спалнята. Какви искате да са хората, подчинени на такъв премиер? Те могат да бъдат негово подобие. Те не се интересуват от закона. Те се поставят над закона", каза министърът на въпрос на "Дневник" дали допуска, че службите са направили някаква манипулация."


  Всичко, което е нужно да се знае не само по този казус, но и по много други в тази държава през последните поне 12 години ........

 80. 80 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До коментар [#11] от "PoToP":

  Абе, то вашите (на баце хората) колко мафиота вкараха в затвора?

  Но не колко са арестували!

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 81. 81 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Само от тази дата е имало празен деловоден номер в регистъра, под който да натаманят административното производство.
  —цитат от коментар 66 на cinik


  Новата опорка веднага се поде. Ама изоставате, вече доста хора преди вас я споделиха.😁😁😁

 82. 82 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2646 Весело

  До коментар [#6] от "justauser":

  "Интерсно който го е поставял за вътрешен министър и вицепремиер въпросният не е ли знаел, че няма достъп?"

  Интересно, каква работа е свършил ДАНС, когато Президентът връчваше още първия мандат за правителство?
  Президентът ли трябва да се моли на дрисъка от ДАНС да го информира за "заплахите на националната сигурност"? Не са ли длъжни ДАНС предварително да информират Президента/Председателят на Народното събрание/Министър-председателя за наличието на конкретни лица, на които им е забранено да ползват класифицирана информация поради еди каква си "подривна дейност" и се очаква до месец внасянето на обвинителен акт?

  Тоя, Димитър Георгиев, да го пращат в ареста за лъжите, които изсипа. И да седи там докато цялата дейност на ДАНС не стане публична. Утре ще се изцепи, че ми бил взел достъпа до банката и ще иска ареста на ... портиера, че е вдигнал бариера, нищо, че ходя пеша.

 83. 83 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Прилича ми на гъзоблизачество от типа на онова на ректора на УНСС, където един доцент беше уволнен, защото е изразил публично възмущението си от гъзоблизачеството в УНСС.
  Мотивите са неясни и празни, но въпреки това е направено поради нечия остра нужда от чупка в кръста...
  Г-то в ГЕРБ значи гнилоч.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 84. 84 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Ако не са изфабрикували отнемането на допуска тези дни, а се е случило наистина след 2019 г., това изначава само, че са го ударили с фиктивно, неправомерно отнемане, за да блокират възможността за издаване на нов допуск за следващите 3 години. Допускът се прекратява автоматично или при изтичане на срока или при отпадане на обстоятелствата, декларирани като условия за получаването му: заемана длъжност, участие в проект и т.н. Т.е. допускът на Бойко Рашков е прекратен при освобождаването му от поста в комисията за контрол на СРС, във връзка с който пост е бил издаден този допуск.
  Всичко това означава, че регистър с допуските реално не се води. В смисъл, води се, но едно към гьотере. Допуски се раздават и отнемат абсолютно формално, като самото им раздаване и отнемане се използва с крайно нечистоплътни цели в обслужване на конюктурни интересчета. Ко-чи-на! Изобщо, зад заклинания като "класифицирана информация", "стратегически обект" и "национална сигурност" у нас се прикриват планини от злоупотреби, некомпетентност и безхаберие.
  Между другото, никога не съм работил в държавната администрация, но заради работата ми се е налагало да имам нееднократно такъв допуск. Последният ми, с ниво Секретно/NATO Secret, изтече през декември 2020 г., но не съм подавал документи за нов, защото не ми се налага.

 85. 85 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 272 Неутрално

  „Има хора, които са подслушвани и които са политици. Точка по въпроса. Колко и кога? Аз ще кажа. Аз ще реша кога да изляза и да кажа нещо”. Това заяви пред Нова телевизия вътрешният министър Бойко Рашков.

  „Аз говорих 5 години за тези нарушения и престъпления във връзка с използването и прилагането на СРС-та. ГЕРБ си правеше оглушки за тези престъпни действия, с които се ограничават основни човешки права в нашата държава. ГЕРБ тогава не се интересуваше, сега са тръгнали да се защитават. Да, в действителност такива случаи има. Толкова ще кажа. Няма да кажа повече”, продължи Рашков.

  „Иначе от време на време попадам случайно на такива политиканстващи дърдорковци, които просто си показват физиономиите по телевизията, за да не ги забравят съвсем хората, защото изборите показаха къде бяха поставени от българските граждани”, продължи вътрешният министър.

  „Аз имам какво да кажа, за разлика от други, които разчитат на това, че са унищожавани материали в последните 10 дни. Унищожавани, което само по себе си, говори какво е правено”, каза още Бойко Рашков.
  https://trud.bg/бойко-рашков-има-подслушвани-политици-аз-ще-реша-кога-да-кажа-повече/

 86. 86 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  Между другото, калинките от ДКСИ са си също за уволнение, Видно от безхаберие им отговор......

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  [quote#70:"MilliVanilli"][/quote]

  Цялата ви хипотеза е построена на допускането, че е строго секретно и срока е 3 години. Обаче ако е секретно и срока е 4 години, цялата логика тогава издиша.

 89. 89 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#72] от "oak17621787":Гербиджа така и не можете да вденете, че темата е спазват ли службите закона или не.
  —цитат от коментар 87 на sbs15671504

  Само дето умнокрасивитета ви мързи да прочетете закона, преди да обвините някого, че не го спазва.

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 90. 90 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Весело

  ДАНС са ясни - решили са да си гарантират, че няма да заеме някоя длъжност, в бъдеще.
  —цитат от коментар 71 на ivanpopov


  Точно това е била целта им тогава - да го изкарат от играта за срок от 3 години. Ма не са очаквали че Рашков ще стане министър, където тази хватка остава без значение (освен за хвърляне на кал).

  Сам съм, други няма...
 91. 91 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#88] от "oak17621787":

  Абсолютно нищо не издиша. Дали е 3 или 4 години няма никакво значение, защото и в двата случая срокът нямаше да бъде изтекъл при напускането на поста председател на комисията за контрол над СРС. Което напускане е именно събитието, което е трябвало да задейства ДКСИ за прекратяване на допуска. Което прекратяване НЕ Е отнемане на допуска и не блокира кандидатстването за нов за следващите 3 години.
  Както писах по-горе: "регистровото производство" по издаване и прекратяване на допуски до класифицирана информация е под всякаква критика!

 92. 92 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  Лошо другарю грънчаров, лошо. Какво ще прави сега другаря Рашков? А другаря Радев не е ли в нарушение че назначава министри без допуск да боравят с класифицирана информация? А защо на другаря Радев всичките му назначения са без допуск до класифицирана информация, ммм?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 93. 93 Профил на sbs15671504
  sbs15671504
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#89] от "Kahles":

  А ти прочете ли го?. Очевидно не :)

  Законът казва, че Георгиев ЛЪЖЕ!

  Милициоерската пропагнда се състои основно в това, да обвиняваш другите за собствената си некадърност :)

 94. 94 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Тези служби по сигурност са обслужвали само сигурността на кухатаТиква! Наглецът Георгиев бил председател на ДАНС при пет правителства - може би има предвид три на ГЕРБ и две служебни, по времето на които е бил в отпуск?!

 95. 95 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Весело

  [quote#70:"MilliVanilli"]
  —цитат от коментар 88 на oak17621787
  Цялата ви хипотеза е построена на допускането, че е строго секретно и срока е 3 години. Обаче ако е секретно и срока е 4 години, цялата логика тогава издиша.[/quote]

  Нищо не издиша... И тригодишния (да не говорим за четиригодишния и петгодишния) срок изтича след освобождаването му от длъжност. При това положение се прилага чл. 60 - прекратява се ДЕЙСТВИЕТО на допуска. Но той (допуска) си остава, защото лицето може в рамките на този срок пак да заеме тази или друга длъжност и по този начин действието на разрешението се активира наново. Но вашите хора са избрали друг ход - мръсно докрай, па макар и да не е по закон. Дори и Рашков да е уведомен за отнемането, той като свободен гражданин какво да обжалва? Ами няма правен интерес, защото той тъй или иначе по силата на чл. 60 няма право на достъп.

  Сам съм, други няма...
 96. 96 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#95] от "MilliVanilli":

  Може да обжалва акта за отнемането и с пълно основание.
  Защото актът за отнемането е неправомерен, а на всичкото отгоре го ощетява.

 97. 97 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1810 Любопитно

  До коментар [#2] от "tsefan_92":
  Какво общо отказът достъп на Рашков до секретна информация , с това че герб са калинки. Едното не пречи на другото. Мислете.Най после...

 98. 98 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Театър на абсурда. Мога да дампр да кажа отговора.

  "Уведомление е подадено на български пощи, но г-н Рашков не е бил открит"
  Разбира се, Рашков вероятно не е сменялнито жилището нито телефона си в последните 20 години.
  И така нататък....

 99. 99 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  А другаря Радев не е ли в нарушение че назначава министри без допуск да боравят с класифицирана информация?
  —цитат от коментар 92 на Мултикултиджендър-Ариец


  Ами не е в нарушение... Че кой от министрите (да речем Петков или Пеканов) са имали допуск до назначаването им като министри? Същата работа и с Рашков. И той като другите получава автоматически разрешение за достъп. Толкова е просто, но вие гербавите нямате достатъчно мозъчни клетки да го проумеете.

  Сам съм, други няма...
 100. 100 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#77] от "oak17621787":

  БЕЗ ОПОРКИ НЕ МОЕТЕ ЛИ В ТОВА ПРОНО

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK