Не, преврат в България няма. Трите фронта на ГЕРБ и Борисов

Единствената им надежда е служебното управление да допуска грешки.

© Стопкадър

Единствената им надежда е служебното управление да допуска грешки.Анализът е препубликуван от "Дойче веле".


Вече сме на прага на предизборната кампания, а разположението на силите, според социолозите, е в момента следното. ГЕРБ и "Има такъв народ" (ИТН) са с малко над 20% и си оспорват лидерството, като по прогнози ГЕРБ има малка преднина. БСП е с около 15-18%, а четвърта сила вече е "Демократична България" (ДБ) с около 12% - ДБ не само изпреварва ДПС с процент-два, но и е във възходящ тренд. "Изправи се! Мутри вън!" вероятно влиза в следващия парламент, а "Патриотите" - наново обединени - по-скоро пак не влизат (за тях кампанията ще е от екзистенциално значение). Общо взето, големи размествания спрямо резултатите от 4 април няма.


Да поговорим за скандала с подслушването
Скандалът с подслушването, който е част от бавното разграждане на управленския модел "Борисов", не само ще бъде важен елемент от кампанията, но и е способен да повлияе на крайния резултат. Все още няма окончателни доказателства и подробности по този скандал, но и изнесеното дотук е достатъчно притеснително. Генерал Атанасов от ДБ оповести, че 32-ма политици от опозицията са били подслушвани преди последните парламентарни избори. Вътрешният министър Рашков и премиерът Янев потвърдиха тази информация. Сега остава да се разбере дали става дума за незаконно подслушване или за законно и "случайно" прихващане на телефоните на опозиционерите през разговори с "оперативно интересни лица", за които има съответните съдебни разрешения. И в двата случая обаче политическият проблем е сериозен: имаме масово подслушване на политици от опозицията. Тезата, че службите работят за определени политически партии - бившите управляващи и техните патерици и неофициални партньори - получава солидно потвърждение.


Този скандал е в състояние да улови въображението на хората, защото не е изолиран случай, а идва на гърба на други разкрития за начина на управление на ГЕРБ - използване на държавата за частни и партийни цели. Първо: бързо стана ясно, че ГЕРБ и ДПС са си направили банка, чрез която да раздават големи кредити на приближени бизнесмени - 1 милиард лева, което е около половината от портфейла на ББР, са отишли при осем фирми, зад които може да се окажат четири добре познати лица. Дали това е законно или незаконно е интересен въпрос, но политическият проблем е ясен - това е откровено правителствено фаворизиране и пример за структурна корупция, при която държавни институции се използват в частен интерес.


Втори скандал от вчера, който мина малко незабелязано, е, че и последният арест на хората на президента по скандалите от юли миналата година падна в съда като незаконен. Както при Пламен Узунов, така и при Илия Милушев съдът не установи законови причини за техния арест. Законови причини може да няма, но политически причини за арестуването им определено имаше. Неслучайно мнозинството от българите видяха в действията на прокуратурата политическа пристрастност и преднамереност и излязоха да протестират без разлика между ляво и дясно (което при нас рядко се случва). На такъв фон, когато човек може да бъде арестуван без правно основание, скандалът с подслушването не изглежда толкова извънреден - защо пък да не бъдат подслушвани хора, без да са извършили престъпления?


ГЕРБ добре разбират, че изходът от изборите на 11 юли зависи от интерпретацията на тези казуси - ако загубят обяснителната война за подслушването, електоралната им ерозия сигурно ще се ускори. И всички дружно, начело с Борисов, се втурнаха да се защитават на следните фронтове:


Първи идеологически фронт


Тук ГЕРБ поставиха под съмнение доказателствата за подслушването. Даниел Митов и Тома Биков излязоха с разпалени тиради срещу генерал Атанасов и Бойко Рашков - идеологически опоненти на ГЕРБ от различни краища на политическия спектър. Смисълът на тирадите беше, че на тези хора не може да се вярва.


Този аргумент има една скрита предпоставка - а именно, че на Митов и Биков може да се вярва. Тази предпоставка не беше добре обговорена, но дори да я оставим настрана, впечатление направи липсата на директно и категорично отрицание от страна на ГЕРБ, че подслушване е имало. Напротив, патосът беше срещу липсата на доказателства за подслушването. С този фокус вратата се оставя отворена за отстъпление - подслушване е имало, но то е било законно. А дори и да е било незаконно, ГЕРБ и премиерът Борисов не са знаели за него.


Втори руски фронт


Най-куриозният аргумент извади самият Борисов, който заяви, че скандалите с подслушването са опит да се овладеят службите, които за пръв път хванали руски шпиони. И отсега нататък вече нямало да има хванати руски шпиони. Тоест, правителството (а незнайно защо и генерал Атанасов) действа в полза на Русия. Аргументът е куриозен по много причини, но най-вече поради това, че едва ли някой на мястото на Борисов би се хвалил с противодействието на българските служби спрямо Русия.


Все пак хората помнят, че по казуса "Скрипал" правителството зае руската позиция - и то при положение, че в България по това време вече сме имали подобно отравяне на бизнесмена Гебрев. Вместо нашите служби да съберат две и две, трябваше британците да скръцнат със зъби и неправителствени организации да установят руските шпиони, действали в България, за да има някакво раздвижване. Този сюжет се повтори след разкритията в Чехия за взривове в складове с боеприпаси - едва тогава и нашите органи се сетиха, че в България също са се случвали такива неща (и то не веднъж). И пак неправителствени организации, а не съответните служби, откриха съвпадения между взривовете и влизането в страната на руски агенти.


Основната слабост на позицията на ГЕРБ на руския фронт е свързана с това, че руските интереси така или иначе бяха добре защитени при управлението на Борисов. За "Турски поток" дори Румен Радев (който стартира кариерата си като голям ентусиаст на тема Русия) каза, че загубите за България ще са за милиарди, които трудно ще се възстановят. Истината е, че ние ударно и за кратко време дадохме пари на руската страна да си построи (и то на практика с нейни фирми) втора паралелна тръба на тази, която имаме. А за капак се отказахме от милиардна неустойка по валидни договори. Сега ще чакаме десетилетия, за да си избием "инвестициите" чрез транзитните такси (ако камилата или камиларят доживеят заветния момент). На какво да противодействат нашите служби, ако официалните политически решения са такива?


Трети деветосептемврийски фронт


ГЕРБ твърди, че служебното правителство няма политическата легитимност да сменя шефовете на служби - трябва да се дочака редовно правителство, както самият Борисов развъртя метлата след 2009 година. В по-драматичен вариант на този аргумент бившият премиер заяви, че едва ли не ГЕРБ са жертва на преврат от рода на този от 9 септември 1944. На този деветосептемврийски фронт ГЕРБ се държи като легитимния управляващ, който временно е излязъл в неплатен отпуск, но ще се върне на власт след 11 юли.


И тук обаче аргументите са кухи, а позицията - слаба. Първо: вече имаше редовен парламент, който даде ясно да се разбере, че срещу ГЕРБ има значително политическо мнозинство. Дори от това мнозинство по разбираеми причини да извадим ДПС, то пак си е около 60% от избирателите в страната и техните представители. По последни проучвания това мнозинство дори се е увеличило. Така че: ако тезата е, че е необходимо политическо мнозинство за смяна на шефовете на службите, такова безспорно има в обществото, имаше го в 45-ия парламент и ще го има (най-вероятно) и в следващия. Преврат няма - такъв е демократичният резултат.


Ако пък аргументът е, че службите са деполитизирани и техните лидери трябва да си изкарат мандатите, ГЕРБ биха били лицемерни. Един от големите проблеми на тяхното управление беше именно назначаването на хора на ключови позиции, чиято основна характеристика е политическата лоялност. Така те опорочиха и ВСС, и независимите регулатори, и службите. Та се стигна дотам шефовете на най-важните служби дружно и координирано да излязат в неплатен отпуск при съставянето на служебно правителство. Посланието на този ход беше ясно - ние, началниците, не искаме да работим за новото правителство и ще чакаме "нашите" пак да се върнат. Само за това политизирано поведение шефовете на ДАНС и други служби би трябвало да си ходят.


Бойко Борисов. (В) Първо лице: Още два мандата по-късно
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете


Единствената им надежда


В обобщение: и на трите фронта позициите на ГЕРБ са слаби и те ще трябва да отстъпват. Единствената им надежда е служебното управление да допуска грешки от два вида. Първо: да се увлече в кадруването и да започне да сменя професионалисти без достатъчно основания. Такава опасност винаги има във всяка една администрация, но сегашният момент е особено благоприятен за подобно самозабравяне. Второ: новите назначения могат да се окажат спорни и с нелицеприятен багаж. Именно тук е голямото изпитание при смяната на модела. Да се назначават не нови лоялисти, а хора с интегритет и самостоятелно мислене. В България такива има достатъчно, но дали служебното правителство ще попадне точно на тях, предстои да видим.


Бойко Борисов. (В) първо лице
С код Dnevnik10 получавате поне 10% отстъпка
Купете

Скандалът с подслушването и промените в службите по-скоро ще доведат до електорални негативи за ГЕРБ. Но и опонентите им трябва да са много внимателни - ако преиграят с персоналните промени и направят спорни назначения, в очите на хората те могат да превърнат ГЕРБ в "жертва". Нещо, което хората на Борисов безспорно не са.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (145)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Много ясно че няма преврат, това се казва махане на кърлежите и прогонване на калинките.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Ако правителството успее да ограничи платения и купения вот, не виждам как герберастите могат да хванат над 10%.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 176 Неутрално

  Няма да толкова лесно да бъде изчегъртан гербавият елит, но трябва

 9. 9 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  "И отсега нататък вече нямало да има хванати руски шпиони"

  Мачкай, Бойко!
  Сега е момента двамата с Фандъкова да преместите паметника на окупационната Червена армия в музея на социалистическото изкуство.
  Защото вече няма да има друг евро-атлантик, който да извърши това високо патриотично дело.

 10. 10 Профил на Plamen Georgiev
  Plamen Georgiev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България се нуждае от смяна на политическата система.Аз предлагам да оставим парламентарната република в миналото и да преминем към президентска република.

 11. 11 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#9] от "Боян Баянов":

  да бе.
  полвината паметник у банки, полвината у белчин баня.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3988 Неутрално

  " Истината е, че ние ударно и за кратко време дадохме пари на руската страна да си построи (и то на практика с нейни фирми) втора паралелна тръба на тази, която имаме. А за капак се отказахме от милиардна неустойка по валидни договори. Сега ще чакаме десетилетия, за да си избием "инвестициите" чрез транзитните такси (ако камилата или камиларят доживеят заветния момент). На какво да противодействат нашите служби, ако официалните политически решения са такива?"

  Истината е, че следващите 30 години всички ние ще плащаме данък Кремъл благодарение на ГЕРБ ! Също и децата ни ! Картинката е повече от трагична !

 13. 13 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Преврат има само в сънищата и мечтите на Асфалт Паша:

  След 10 години управление на ГЕРБ, България изостава по годишни доходи със 147% спрямо Гърция, въпреки цялата криза, през която премина Гърция ГРАФИКА

  https://www.lentata.com/page_22125.html?fbclid=IwAR2bW7rDE7fXRP-9BOD-RoqtFbUq7IKzBlBO7PxUEQ2TJiBZT1Pkoubvi_8

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#7] от "Das Territorium":

  при толковаааааа многооооооооо калинки, хващат 20% от воле !
  Съвет към служебното правителство:
  не уволнявайте масово многобройните калинки преди 11.07 !
  след това молим !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 17. 17 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Не виждам смисъл да се дава трибуна на пътешественика с жипката!

 18. 18 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Яка смиловска пропаганда.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Бoжкoв: Ceгa прoтecт, прoтecт дo дупкa и гo мaчкaмe Бoйкo. Виж гo вчeрa плaчeшe, oпрaвдaвaшe ce, лъжe, пoдcкaзвaт му лъжитe. Дaвaм ти мaтeриaли к'вo дa пишeш. Мoли ce. Иcкa oт рaбoтoдaтeлитe пoмoщ.

  Мъж: Дa, дa, дa. Рaзбирa ce.

  Бoжкoв: Тaкa чe c’a трябвa дoкрaй! Бoйкo, Гeшeв. Нaли Бoйкo имaм прeдвид цялoтo им прaвитeлcтвo и Гeшeв.

  Мъж: Дa, дa.

  Бoжкoв: И пocлe дa видимe Румeн Рaдeв к'вo Прaвитeлcтвo шe нaпрaви. Тaм трябвa дa ce cъвeтвa.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 26 Неутрално

  До коментар [#10] от "Plamen Georgiev":

  Съгласен съм на президентска република. Ама с Борисов президент. Става ли?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Моите (не)уважения към цуциолозите, ама до сега дали поне веднъж познаха нещо? Особено преди Борисов 2, когато го бяха отписали...

 25. 25 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 315 Неутрално

  "мнозинството от българите излязоха да протестират"

  Хиперболата на хиперболите. Митологизирането продължава.

 26. 26 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 518 Весело

  До коментар [#2] от "Dark Avenger alias Дечо Пора":

  Смилофски локуми !
  не си причинявам четенето !

  Не четеш, но бързаш да коментираш! Айде 30ст си напред:)

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 27. 27 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  Естествено, че няма! Червеният пРезидент и БСП не са алтернатива на ГЕРБ, а просто друг клон на една и съща комунистическа мафия.

 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Вълнения Смилови. Колко е загрижен правителството решетниково да не направи грешки.

 29. 29 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 221 Неутрално

  С тези партии, идеалният случай ще е ако ДБ и ИТН са на челните места, след това останалите. "Патриотите" трябва да си останат вън от парламента, а още по-добре ще е ако не се добрерат и до субсидия. Нека "Мутри вън" влязат в парламента, някой трябва да прави шоу, Мая е добра в това.

 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#28] от "stedim":

  споко бе другия е на амбразурата.
  ще земе да си попречите кой да спечели парата
  на путин.

 31. 31 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Слави, БКП, Мая, ДПС не са алтернатива на Герб. Даже ДСБ с този комунситчески генерал прокурор начело не е алтернатива.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 32. 32 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Народът чрез изборите поиска ПРОМЯНА !!!
  Да бъде изринат мафиотския престъпен режим на мутрата Боко!
  Служебното правителство се справя перфектно и народът иска от него да действа!
  Писъците на мутрите означават, че работата върви.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 518 Любопитно

  До коментар [#21] от "kzj35678888":

  Съгласен съм на президентска република. Ама с Борисов президент. Става ли?

  Що Б.Х., не е ли по-добре леля Цецка?


  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 35. 35 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 252 Неутрално

  От огромно значение е как ще минат изборите. При провал има опасност от касиране с всичките последици от това.

 36. 36 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6164 Любопитно

  Паралелът с 9 септември 1944 е, че и тогава комунистите държат две министерства: Това на правосъдието и това на вътрешните работи. И сега така...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 37. 37 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1506 Весело

  До коментар [#26] от "Flat Mars Society ":

  мда, и за тва админа на Прокопи ме изтри !
  пак аз, черната офца !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 38. 38 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#31] от "justauser":Алтернативата на досегашната десетилетна мафия е-горе долу нормално правителство с министри, лееекичко репектирани от вкарани в затвора министри от предишното/предишните правителства. Ако това не се случи, потъва е необратимо-като държава, общество и народ. От което ще имат интерес всичкото амерички, руски, еврейски, турски, гръцки, сръбски и македонски шпиони у Мамковината. И че ни се еве мамата на нормалните люде.

 39. 39 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Имам чувството, че ГЕРБ все повече води битка не за властта, а за оцеляването си.
  С Боко в затвора няма ГЕРБ.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2666 Неутрално

  А овладяна държава и мафия има ли? ;)

  Питам тука за един приател :)

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  "Скандалът с подслушването... не само ще бъде важен елемент от кампанията, но и е способен да повлияе на крайния резултат."

  Не бих се съгласил. Това е важно да се разплете, но върху нагласите на избирателите може да повлияе само изкарването наяве на конкретните кражби, далавери и усвоявания от тесния олигархичен кръг.

 45. 45 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Първи фронт: Няма доказателства,аргументи и факти.Подслушванията са любим приом на слаби политици преди избори.Гледали сме този филм много пъти.
  Втори фронт:12 години Борисов не допусна социалистите(бивши комунисти) и техните ортаци до властта, вследствие на което нямаме нова руска атомна центррала, южен поток, не сме троянски кон на Русия в ЕС и сме лоялен член на НАТО и ЕС.
  Трети фронт: Това правителство не е санкционирано от парламент и от законите на държавата.Това е диктатура.Краткият срок на това правителство не му позволяват да прави фундаментални промени (да не говорим за неговата легитимност) по простата причини , че след изборите всичките негови действия могат да бъдат обезсилени от новоизбраната камера.

 46. 46 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  изкарването наяве на конкретните кражби, далавери и усвоявания от тесния олигархичен кръг.
  —цитат от коментар 44 на spiegel


  Няма как да стане, ГЕРБ, БСП и ДПС обслужват същия олигархичен кръг :-)

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Любопитно

  До коментар [#44] от "spiegel":

  И според мен темата с подслушването няма да е решаваща, а и по нея засега аз поне едно доказателство не съм видял. С другите две точки - по-скоро съм съгласен със Смилов.
  Но до изборите има време, нищо не е сигурно, вкл. и дали Трифонов ще получи отново такъв вот.

 49. 49 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 336 Неутрално

  [quote#40:"kaiser"][/quote] Мани, ошашавиха се. Надупиха се на Резидента, сега се дупят на Рашков, после и на Орешарски.

  Чичковите червенорешетникови черепчета.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#44] от "spiegel":

  “...върху нагласите на избирателите може да повлияе само изкарването наяве на конкретните кражби, далавери и усвоявания от тесния олигархичен кръг.”

  Особено ако компетентен икономист изчисли с колко лева кражбите, източванията, шуробаджанашките обществени поръчки, несъбраните данъци на наши хора, раздадените от ББР необезпечени кредити на разни Вълци и кухи фирми и фалираните от Пейо компании са ощетили средния български данъкоплатец.

  Тази информация трабва да се изнесе непременно преди изборите, като суха цифра, и да се разлепи по билбордите.

  За фон може да се почзват розовите пачки от чекмеджето.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Е, щом трубадурите на Мафията ни внушават, че няма преврат, пуч наистина няма! Няма руски шпиони, няма забегнали тежки криминали и олигарси, назначаващи ибриците си в кабинетите на министри, няма червен Джурасик парк, който уволнява журналисти за неудобни въпроси, а няма даже достъп до класифицирана информация, за да се кипри в МВР. Няма червенобузи ДС-олигарси, които да спонсорират комунистически приплоди с "демократично" алиби, няма го и Дойче веле с неговата някога безпристрастни, обективни и компетентни анализатори и информация!

 52. 52 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  Нема бе!
  ма eureporter неска пише че у България има проруски президент
  и че страната ще бъде изолирана
  от обмена на информация на Европол, НАТО , Фортекс и др служби заради Рашков
  къде е без достъп

 53. 53 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1294 Любопитно

  Тъкмо се бях пообезпокоил за Смилов и той се дотътра! И казва какво: „Скандалът с подслушването, който е част от бавното разграждане на управленския модел "Борисов", не само ще бъде важен елемент от кампанията, но и е способен да повлияе на крайния резултат. Все още няма окончателни доказателства и подробности…“? Сакън, Смилов, не думай, че „Все още няма окончателни доказателства и подробности“! Mon tout petit général Tanas нали имаше две бригадирски колички с доказателства в мазето, пък някой му го наводнил и доказателствата загинали мърцина? Що така, бре? Ама нищо, бай Танас е кристално чист, епохално честен и невинен като момина сълза и затова ще му повярваме каквото и да просъска! Само че докога бре, Смилов? До изборите ли? Или и след това?

  Що се отнася и до другите смилови интродукции, алиенации и алитерации, не е трудно да се забележи, че са също толкова достоверни и живописни колкото и банкнота от шест лева! Но, водени от любовта си към свободата на словото, ние никога не бихме искали да не чуваме повече речта смилова! Напротив! Аз лично ще бъде обезпокоен, ако той се загуби като керван с дубайски дирхами на Сточна гара! Така че, Смилов, не се безпокой – не е нужно, необходимо и наложително да има каквито и да било доказателства за подслушване! Важното е др. Рашков да си свърши чистката, а др. Радев да врътне едно „служебно“ правителство во веки веков! Даже, ако може, не само на нашите служби да стъпи на врата, но и на съюзническите! Макар че там не се знае какъв ще е резултатът от подобен реваншизъм? Тъкмо се чудехме кой от кого зависи? Нали?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Неутрално

  Няма скандал с подслушването. Подслушват се оперативно интересни лица. Това, че те разговарят с политици или самите те стават политици, е отделна тема. Например, подслушва се Маджо. Само че в неговите разговори излиза Христо Иванов. Кой е виновен за това, освен самият Христо Иванов? Или Стефан Янев. Той е подслушван от службите заради теч на чувствителна натовска информация към Кремъл. Кой е виновен за това, че вместо да бъде арестуван, той е назначен за премиер?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Истината е, че ГЕРБ няма алтернатива-те са метастазите на тумура ДС, по-крадливи и по-големи некадърници от тях от 1879 не са управлявали в България. Мила родна милюционерската разпасала се сган. Всички се събраха в тази партия,и съвсем не е случайно, че когото прегърнаха в политиката изсъхна и изчезна. Просто с изборните фалшификации до сега ГЕРБ винаги си осигуряване мнозинство и само си късаше опашката(политическите си партньори) всички изчезнаха и се маргинализираха, защото мутрите прехвърляха негативните от управлението си върху тях. До сега...

 57. 57 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 556 Любопитно

  Единствената им надежда е служебното управление да допуска грешки от два вида. - в потвърждение на прозрението на анализатора Смилов служебното правителство прави гаф след гаф, уволнение след уволнение, сякаш ще векуват; за 15 дни, което е 1/4 от редовния му мандат не чухме нищо съществено за подготовка на изборите, а нали това е основната им задача? Само неприкрит реваншизъм, семпли опити да се правят на високообразовани, брилянтно подготвени за управление на ... може би държава от третия свят?

 58. 58 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 102 Неутрално

  мда, по всичко личи, че създателите на ГЕРБ - световното масонство и конкретно фондация Ханс Зайдел, са оттеглили подкрепата си за тях и без много шум героите от последните 12 години ще бъдат пенсионирани според заслугите и сменени от "нови" такива, по-демократични.

  Кой оцелял-оцелял, кой избягал-избягал, кой се самозапалил - самозапалил, кой напълнил джобовете - напълнил.

  Виновни, както винаги, няма да има.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  ДА имат един системен проблем, който е извън тях . Тотална криза на ЛИБЕРАЛНИЯ модел ...Извън близкото минало с гънки към МАФИЯТА , силно ще влияе ...външната сила с която ще се реализира някаква политика. Видимо от посланичката на САЩ , ГЕРБ са отсвирени . В официоза на ГЕРБ се стига до " САЩ се държи в България като колония .губерния ":)) Общо взето обаче ДЕН не минава без да няма плач по ПИК , колко много мразят Русия , и как силно искат да си върнат любовта на господаря ... :)) Все пак къде ще отидат тези близо 350 000 гласа , които ГЕРБ ще загуби , а...ако продължи да се държи като, ... те стигнат 400 000 гласа . ДА ,........ще вдигне но не повече от 12 - 13 % Лъвсия пай от тези гласове отиват при СЛАВИ , но ще има при ДА, БСП , Възраждане ...
  Гледам всеки ден как УЖ десните се любят , дори и тук ....:))

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  Преврат. Насилствено отнета власт . При изтекъл мандат на правителство и парламент . Някой прави фоново внушение , все едно властта му се полага по право.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Според от Дойче веле толкова!

 62. 62 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Весело

  До коментар [#55] от "Alarmstufe Rot":

  Аааа, Маджо не. Щото оттам Христо Иванов няма да излезе, може един друг субект обаче да излезе, беше преди месец премиер.

 63. 63 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 479 Неутрално

  щом е от Дойчовеле, материала не се чете...

 64. 64 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Факт е, че всички противници на Герб до един са свързани с бсп и бкп. Дори Хр. Иванов от ДБ е от изразено комунистическа фамилия, и е подкрепян от посткомунистически олигарси, забогатели чрез връзките си с номенклатурата на бкп. Про-руските тежнения на всички представящи се за политически формации, както и президента, са очевидни. Герб, като пореден представител на червената олигархия, беше принуден да притисне част от същата по разбираеми причини - ЕС и НАТО. Ответната реакция не закъсня. Организирани протести и деветосептемврийски методи за смяна на управляващите. Резултатът ще е = старата песен на нов глас, но още по-фалшив.

 65. 65 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 102 Неутрално

  ето и резултатите от изборите на 11 юли :

  ИТН - 25%
  ГЕРБ - 18%
  ДБ - 13%
  БСП - 12%
  ДПС - 10 %
  ИСМВ - 5%

  правителството е на ръба.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 66. 66 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1294 Любопитно

  До коментар [#58] от "Alan Blackmore":

  Да, да, @Alan Blackmore, ах, колко си прав, нищо, че си седнал пред компютъра! Ето и доказателство за това как не само „световното масонство и конкретно фондация Ханс Зайдел“ са оттеглили подкрепата си, ами и „София ще бъде изолирана от обмена на данни с Европол, Интерпол, ОЛАФ, НАТО и т. н., заради основателни опасения за теч на информация към Русия“ - https://tribune.bg/bg/politika/rashkov-vleze-v-evropeyskata-presa-ministar-na-strana-chlenka-na-nato-i-es--bez-dostap-do-tayni/ - както пише белгийският eureporter.co. Тц-тц-тц, ти да видиш – те пък под „София“ разбирали др. Рашков! Ама не може така, нали, @Alan Blackmore, я вземи да им се обадиш, като по-вътрешен, запознат с тези работи и ползваш се с повече доверие от рунтавите герберунгели и да им кажеш, че бай Танас каза… и да им кажеш какво точно каза бай Танас! Нали? Ще можеш ли?

 67. 67 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1294 Любопитно

  До коментар [#65] от "Alan Blackmore":

  Браво, @Alan Blackmore, ашколсун и машалла! Да ти дам да ми попълниш 2-3 фиша с гаранция, че ще спечеля? А, не даваш гаранция ли? Ми защо така ни гъгнеш и така ни фъфлиш тука, а?

 68. 68 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 102 Неутрално

  До коментар [#67] от "Santos":

  прая си кеф на чужд гръб, твърде дълго търпях да си правят кеф на мой. фишове попълвам само при гарантиран фалит на букмейкъра :)

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#65] от "Alan Blackmore":
  Моята прогноза е....:))
  ИТН -19 -23 %
  БСП - 19 -21%
  ГЕРБ - 14 - 16%
  ДБ - 12 = 14 %
  ДПС - 10 %
  ИСМВ - 7%
  Възраждане 4-6 %
  Българско Лято 4-6%
  Гласували 58% - 60 % над 3, 6 милиона. Гласовете в чужбина ще приближат 400 000..

 70. 70 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1294 Любопитно

  До коментар [#67] от "Santos":прая си кеф на чужд гръб, твърде дълго търпях да си правят кеф на мой. фишове попълвам само при гарантиран фалит на букмейкъра :)
  —цитат от коментар 68 на Alan Blackmore


  И като как ще си гарантираш, че няма да продължат да си правят кеф на твой гръб, а? И що се отнася до „гарантиран фалит на букмейкъра“, ти да нямаш два-три кашона с картончета за чегъртане от Али БоШкоФ Баба?

 71. 71 Профил на koevip
  koevip
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Смилов, дочакай до есента, когато новият /стар/ президент заедно с цялата продажна
  русофилия организират референдум за излизане от НАТО. Тогава ще се освестиш, но късно!

 72. 72 Профил на truthsearch37
  truthsearch37
  Рейтинг: 13 Неутрално

  До коментар [#45] от "dlagnikov":

  И трите ти аргумента издишат. Но ще обърна внимание на нещо особено безспорно. Ние платихме да се построи Южен поток на наша територия, както и да си го кръщават герберите. По завишени цени, от руски и белоруски фирми, при невероятно изгодни условия за тях. При нарушение на българските закони. Нещо, което ни връзва към Русия за десетилетия напред. Как пък да не сме Троянски кон в НАТО и ЕС? Точно такива сме най-полезни на Русия. Като явен съюзник не бихме стрували почти нищо. Сега сме елемент от стратегията по разбиване на ЕС, унищожаване на демокрацията и налагане на азиатския деспотизъм по целия свят.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  "генерал Атанасов и Бойко Рашков - идеологически опоненти на ГЕРБ от различни краища на политическия спектър"

  Откога комунистическите ченгета са от различни краища на спектъра?

 75. 75 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 766 Неутрално

  На този авторов прочит на фактите и събитията, най много подхожда да се каже "Дявола чете евангелието"!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 76. 76 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Смилов, не помня да съм чел по-кухи тези от твойте, те не заслужават и усилия за опровергаване. Обидно е да ни ги пробутваш. През цялото управление на ББ не съм видял той да седи зад компромат или вредна информация против негов политически противник. Всички записи и подслушвания идват от вас, докажете истиността на някой от тях! ЕСТЕСТВЕНО Е, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА. Във всяко подслушване участват множество лица и институции, ТЕ НЕ МОГАТ ВСИЧКИ ДА СЕ СКРИЯТ, ПОКАЖЕТЕ НЯКОЯ!
  До неотдавна основна опорка ви беше, че Русия продава газта си най-скъпо на нас. И най- тъпите разбраха, че е необходима диверсификация, което означава НАША ТРЪБА ДА НИ СВЪРЗВА И С ДРУГИ ПРОДАВАЧИ НА ГАЗ. Такава се построи, която ще се изплати от транзита, по-ценното е, че по нея ще тръгнат конкурентни доставки, напр. азерски газ. Забавата на интерконектора с Гърция не е по наша вина. ТОВА НЕ Е ПОДАРЪК ЗА ПУТИН: Русия чрез Газпром пречи колкото могат, но връзката ще стане догодина.

 77. 77 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Стига сте ме разсмивали бе, ченгета.
  Кой ще повярва, че ИТН и ГЕРБ са с равен резултат?
  Кой?

 78. 78 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Откраднаха предните избори, сега искат и тези да откраднат.
  Как да има преврат, то гаф след гаф.
  Радев е малко над нивото на Живков, малко, но иначе много по-зъл.
  Завръщаме се отново преди 89-та.

 79. 79 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Леви просто НЕ ТРЯБВА да управляват.
  Никога.
  В момента крадат като луди, хората си седят, после пак ще им плащаме сметките.
  Ами като им е толкова умът на хората, кво да правим сега?

 80. 80 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  След всички тези гафове ГЕРБ трябва да има поне 40 процента на 11-ти, а ИТН най-много 10.
  Това са обективните реалности, останалото са спекулации.

 81. 81 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Във връзка с фалшификациите на изборите в САЩ и водените там дела, на 15 ноември 2020 г. бивш кадър от военното разузнаване на Венецуела, приближен до диктатора Чавес, прави клетвена декларация, в която между другото се заявява следното:

  1) Всички твърдения в тази декларация са от мой личен опит и отговарят на истината.

  2) Бих искал да предупредя обществеността и да отворя очите на света за корупцията, манипулацията и лъжите, които се осъществяват от конспиративен кръг хора и компании, чиято цел е да предадат честните граждани на Съединените американски щати и основните им права. Началото на тази конспирация бе дадено преди повече от десетилетие във Венецуела, след което тя се разпространи по цял свят. Това е конспирация неправомерно да се спечелят и задържат власт и богатство. Тя включва политически лидери, мощни компании и други лица, чиято цел е да се спечели и задържи властта посредством промяна на свободната воля на хората и подкопаване устоите на управлението.

  3) Заради квалификацията ми в областта на специалните операции бях избран да бъда част от националната охрана на президента на Венецуела.

  4) По време на различни срещи, на които присъствах, станах свидетел на създаването и оперирането на сложна електронна система за гласуване, позволяваща на лидерите на венецуелското правителство да манипулират отчитането на гласовете от национални и местни избори и да избират победителя в тези избори с цел да задържат властта си.

  5) Бях пряк свидетел на създаването и оперирането на електронна система за гласуване в завера между компания, известна като Смартматик, и лидерите на конспирацията във венецуелското правителство. Тази конспирация включваше президента Хуго Чавес Фриас, лицето, ръководещо Националния изборен съвет, по име Хорхе Родригес, и шефове, представители и персонал на Смартматик. Целта на тази конспирация бе да се създаде и оперира система за гласуване, в състояние да променя гласове на избори от едни кандидати и партии за други, така че да се задържи контрола върху управлението.

  6) Президентът Чавес ме инструктира да подготвя негова среща с Хорхе Родригес, председателя на Националния изборен съвет, и трима високопоставени ръководители на Смартматик. Присъствах на всички срещи. На първата от четирите срещи Хорхе Родригес предложи идеята да се създаде софтуер, който да манипулира избори. Чавес бе много ентусиазиран и даде да се разбере, че ще предостави всичко необходимо на Смартматик. Той поиска от тях незабавно да създадат система за гласуване, която да гарантира, че всеки път, когато се гласува, ще има резултати по желание на Чавес. Чавес предложи на Смартматик различни бонуси, включително големи суми пари, за да създадат или модифицират системата за гласуване, така че той да печели всички избори. Екипът на Смартматик се съгласи и направи точно това.

  7) Аз организирах и присъствах на още три срещи между президента Чавес и представители на Смартматик, на които се обсъждаха подробности за новата система за гласуване. На тези срещи, участниците нарекоха проекта си "Революцията Чавес". От този момент нататък, Чавес не изгуби нито едни избори. Всъщност, успя да осигури победи за себе си, партията си, лицата в Националното събрание и кметове на общини.

  8) Изборната технология на Смартматик беше наречена "Система за управление на гласуването". Смартматик стана първопроходец в тази сфера на компютърните системи. Системата им позволяваше предаването на изборни данни по интернет до централен компютъризиран отчитащ център. Самите машини за гласуване бяха с дигитален дисплей, система за пръстови отпечатъци, с която да се идентифицира гласоподавателя, и разпечатваха бюлетината за всеки глас. Смартматик създаде и оперира цялата система.

  9) Чавес най-много настояваше за това Смартматик да създаде системата по начин, така че да се прехвърлят гласове от един гласоподавател на друг без това да се забележи. Той пожела софтуерът да функционира по начин, така че след поставяне от гласоподавателя на палеца му върху скенера, пръстовият отпечатък да се съхранява заедно с личните му данни, и да се отчита, че е гласувал, но да не може да се проследи връзката му с променения вот. Той изрично настоя системата да се организира по начин да не оставя следи за променения вот. Смартматик се съгласи.

  10) След създаването на системата на Смартматик за управление на изборите бях свидетел на няколко избора, на които резултатите бяха манипулирани, използвайки софтуера на Смартматик. Един такъв избор беше през декември 2006 г., когато Чавес се изправи срещу Розалес. Чавес спечели убедително, с близо 6 милиона гласа срещу 3,7 милиона за Розалес.

  11) На 14 април 2013 г. станах свидетел на други венецуелски национални избори, на които бе използвана Системата за управление на изборите на Смартматик, за да манипулира и промени резултатите в полза на наследника на Чавес. На тези избори, Николас Мадуро се изправи срещу Каприлес Радонски. Изборните резултати се прехвърляха по интернет към контролна зала, в която бяха инсталирани многобройни монитори, проследяващи резултатите от всеки един венецуелски регион. Хората в тази зала виждаха в реално време дали постъпващите резултати са в тяхна полза или обратното. При следенето на всеки отделен екран можеше да се установи, че постъпващите гласове във всички региони, както и в национален мащаб, бяха от полза на опозицията. Лицата, контролиращи компютъра за отчитане на гласовете, имаха възможността да променят отчитането, прехвърляйки гласове от един кандидат за друг посредством софтуера на Смартматик.

  12) В 2 часа следобед на изборния ден Каприлес Радонски водеше на Николас Мадуро с 2 милиона гласа. Когато Мадуро и привържениците му разбраха с колко много води Радонски, се разтревожиха, че са изпаднали в криза и ще загубят изборите. Машините на Смартматик, използвани за гласуване във всеки един регион, бяха свързани с интернет и отчитаха информацията си по интернет до контролния център в Каракас в реално време. Така че бе взето решение да се рестартира цялата система. Мадуро и привържениците му наредиха на контролиращите интернет да спрат връзката с всички региони на Венецуела и да променят резултатите.

  13) На операторите на системата за гласуване отне приблизително 2 часа да пригодят резултатите така, че голяма част от гласовете на Каприлес да отидат за Мадуро. А после, когато отново пуснаха интернет и отчитането рестартира, те провериха всеки един екран поотделно, за да са сигурни, че гласовете са променени в полза на Мадуро. В този момент, системата на Смартматик прехвърли гласове от Каприлес Радонски за Мадуро. Когато системните операции приключиха, бяха постигнали убедителна, макар и не толкова голяма, победа с 200 000 гласа за Мадуро.

  14) След създаването на системата за гласуване, пожелана от президента Чавес, той изнесе софтуера и системата из цяла Латинска Америка. Беше изпратена в Боливия, Никарагуа, Аржентина, Еквадор и Чили - все страни в съюз с президента Чавес. Това беше група лидери, желаещи да гарантират несменяемата си власт в страните си.

  15) Бих искал да подчертая, че софтуерът и основните характеристики на електронната система за гласуване на Доминион и останалите компании за отчитане на вот са преки наследници на Системата за управление на изборите на Смартматик. Накратко, всички те произлизат от Смартматик.

  16) Доминион е една от трите основни компании, отчитаща гласове в Съединените щати. Доминион използва същите методи и същия или много сходен софтуер за съхраняването, трансфера и изчислението на изборните данни. Доминион и Смартматик са работили заедно. Системите им имат същите фундаментални недостатъци, създаващи многобройни възможности за изкривяване на данните и прикриване на процеса, така че средностатистическият човек да не може да открие каквато и да било измама или манипулация. Фактът че машината за гласуване показва резултата от гласуването, който е вкарал в нея гласоподавателя, и разпечатва книжна бюлетина, няма никакво значение. Именно софтуерът променя информацията по електронен път и докладва резултатите. Софтуерът променя информацията електронно, за да съвпадне с желанията на оператора. Точно така се прави. Софтуерът и операторът определят резултатите, независимо от начина на гласуване на гласоподавателя.

  17) Компютърното отчитане на гласове се прави в затворена среда, така че гласоподавателят и наблюдателите да не могат да разберат какво става, освен ако стане срив или друго събитие, което накара наблюдателите да поставят под въпрос процеса. Видях от непосредствена близост, че манипулацията и смяната на гласове може да се осъществява в реално време от тайния преброителен център в Каракас. За мен това беше нещо много изненадващо и стресиращо. Бях шокиран, досега не бях присъствал на живо на манипулациите, но сега се случи. Така научих пряко, че няма никакво значение какво е решил гласоподавателят или какво пише на хартиената бюлетина. Единствено операторът решава какво и как да се брои.

  18) Безпокоя се заради случващото се пред очите ми по време на настоящите избори за президент на Съединените щати. Обстоятелствата и събитията странно напомнят за електронно променяните гласове от Смартматик на президентските избори във Венецуела през 2013 г. Това, което се случи в Съединените щати бе, че преброяването на гласовете внезапно спря в пет щата, използващи машини на Доминион. Когато спря преброяването, Доналд Тръмп водеше значително. Тогава, в малките часове на следния ден, когато докладването бе преустановено, нещо значително се промени. Когато преброяването се възобнови на следната сутрин, имаше забележима промяна в полза на опозиционния кандидат Джо Байдън.


  Заявявам, ясно съзнавайки че затова нося отговорност като клетвопрестъпник, че гореизложеното е вярно, и че тази декларация е изготвена в окръг Далас, щата Тексас, на 15 ноември 2020 г.

  Декларацията на английски език може да бъде намерена на адрес https://cdn.factcheck.org/UploadedFiles/11343098-14-5443.pdf

 82. 82 Профил на fmo211046145
  fmo211046145
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Ей това е превратът, да ни карат да гласуваме с машини да манипулират вота.
  Ей това е превратът и то е 100 процента доказано.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#44] от "spiegel":“....Тази информация трабва да се изнесе непременно преди изборите, като суха цифра, и да се разлепи по билбордите.За фон може да се почзват розовите пачки от чекмеджето.
  —цитат от коментар 50 на Norman Granz

  ...........
  Гърнец, подкрепям те!
  Но на билбордовете трябва да има и информация, кой от каква комунистическа фамилия произхожда, колко от членовете на семейството му са били АБПФК и колко доносници и служители на ДС. Къде и как е завършил, къде и какво е приватизирал?
  За фон може да се посочват жертвите на Народния съд, избитите без съд и присъда, интернираните, лежалите по лагерите и благата ползвани от "Народната власт".

 85. 85 Профил на archangel
  archangel
  Рейтинг: 0 Неутрално

  и аз мисля, че кремълски преврат у нас няма, че 2 и 2 е някъде към 83 и че господин смилов е много интелигентен и интересен анализатор

 86. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Весело

  До коментар [#21] от "kzj35678888":

  Шегаджия! 😀 😀 😀

 87. 87 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Аз пък искав да попитам: Като разбиха руската шпионска мрежа, колко участници в тази мрежа бяха осъдени, на колко и дали лежат в затвора ?

 88. 88 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Бизнеса на тоя да се занимава с Борисов отива на фалит.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 89. 89 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Любопитно

  До коментар [#45] от "dlagnikov":

  В тази реалност ли живееш, или в своя измислена?

 90. 90 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Неутрално

  ето и резултатите от изборите на 11 юли :ИТН - 25%ГЕРБ - 18%ДБ - 13%БСП - 12%ДПС - 10 %ИСМВ - 5%правителството е на ръба.
  —цитат от коментар 65 на Alan Blackmore


  Така ли са програмирани машините за гласуване?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4873 Неутрално

  До коментар [#62] от "boevbisser":

  Христо Иванов излезе даже в пряк телевизионен ефир. Цяла България го видя. Само лилавите другари се правите, че не сте видяли.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#26] от "Flat Mars Society ":
  Прав си:
  Това е много смислен и логичен анализ на Смилов, за което го поздравявам!
  Да служиш за подлога на Русия и да се мъчиш да неутрализираш атаките срещу себе си с това, че уж обслужват Русия - няма такава безизходица, в каквато е изпаднал Борисов.

 93. 93 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#82] от "fmo211046145":

  Точно така: Слагането на край на предизборните манипулации на ГЕРБ е истинският преврат, защото резултатите ще гопуснат попикстата като НДСВ 2.

 94. 94 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#64] от "Roumen Stoilov":

  ГЕРБ също е свързан здраво с БКП. Отделно, редица негови членове са ренегати от други партии. Има от БСП, СДС и останалите.

 95. 95 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#69] от "dejmos":

  БСП по - скоро ще е 16-18%.

 96. 96 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#71] от "koevip":

  Това са твои фантазии.

 97. 97 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Да, преврат в България има.

 98. 98 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#76] от "nxl27679751":

  Азерите нямат достатъчно газ да запълнят своята тръба и купуват от Газпром. Отделно, връзката с Гърция не е готова дванадесет години.

 99. 99 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Целият цирк с разпуснатото Народно Събрание показва ясно пътя към служебен кабинет под сянката на БСП. Това е решението на кукловодите. Остава открит въпроса как ще дърпят канапите на куклите си, които са зомбирани с пари, компромати и мръсни зависимости.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 100. 100 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2956 Весело

  До коментар [#91] от "Alarmstufe Rot":

  Не съм лилав другар, но както и да е. Хр. Иванов има толкова общо с Маджо, колкото Борисов притежава гръцки остров.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK