Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете

Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете


Ще успеят ли партиите в следващото, 46-о, Народно събрание да излъчат правителство и какво са най-важните въпроси, свързани с предстоящите на 11 юли предсрочни парламентарни избори, след като предишният парламент не успя. Това ще зависи от резултатите от вота. Дали той ще повтори конфигурацията от предишния, кои политически сили ще подобрят резултата си и кои ще загубят доверие, ще влязат ли нови партии/коалиции, как лятото ще се отрази върху избирателната активност (най-важният фактор, влияещ срещу корпоративния и купен вот) вече са теми, които се анализират и прогнозират, а България на практика не е спирала да бъде в предизборна кампания.


Гледайте изборното студио на "Дневник" на 11 юли от 18 часа, повече информация - тук.


"Дневник" събира в тази статия всичко, което е полезно и интересно да знаете за изборите. Тя ще бъде допълвана, когато има нова важна информация с текст и полезни линкове за повече по всяка тема. В началото има съдържание - въпроси, които при клик ви отвеждат директно към отговора.
Какви са изборите на 11 юли?


Какво е новото на тези избори?


Кой има право да гласува на парламентарните избори?


Как да проверя адреса и номера на избирателна секция?


Мога ли да гласувам не по постоянен адрес, а по настоящ адрес?


Мога ли да гласувам, ако съм на почивка в България?


Мога ли да гласувам, ако съм на почивка в чужбина?


Как гласуват българите в чужбина?


Как се гласува с машина?


Кои са партиите и коалициите, които участват в изборите?


Как да проверя кандидатите в моя избирателен район?


Ще мога ли да гласувам с преференция?


Какви са прогнозите за изборите?


Кой ще спечели парламентарните избори?


Как се определя броят на спечелените от всяка партия/коалиция мандати?


Кога се задейства преференцията?


Важна ли е избирателната активност?


Какво означава, ако гласувам с "Не подкрепям никого"?


Каква ще бъде бюлетината? Как отбелязваме гласа си?


Какво означава, ако гласувам с празна бюлетина?


Кога бюлетината е невалидна?


Каква ще бъде предизборната кампания?


Мога ли да стана наблюдател?


Мога ли да стана застъпник?


Какво е мажоритарни избори?


Кога ще бъдат ясни резултатите от изборите?


Могат ли изборите да бъдат манипулирани?


Какво е РИК? Какво е СИК?


Какво е касиране на избори?


Колко струват изборите?


Може ли да има нови парламентарни избори?


Кога са изборите за президент през 2021 г.?


Какви са противоепидемичните мерки за гласуването на изборите?


Ще мога ли да гласувам, ако съм в карантина?


Как гласуват хората с увреждания?


Какви са изборите на 11 юли?


На 11 юли 2021 г. българите ще гласуват, за да изберат 240 народни представители в бъдещото 46-о Народно събрание. Изборите са предсрочни, след като избраният три месеца по-рано (на 4 април) 45-и парламент за първи път в най-новата история не успя да излъчи правителство.


Те се организират от служебното правителство на ген. Стефан Янев, което бе назначено от президента Румен Радев. За тях ще отговаря нов състав на Централната избирателна комисия (ЦИК) начело с предложената от "Има такъв народ" Камелия Нейкова.


Какво е новото на тези избори?


Макар и да имаше кратък живот, 45-ият парламент направи някои промени в Изборния кодекс. Изборите обаче остават пропорционални, като депутати ще се избират от кандидатски листи с възможност да се отбележи предпочитания за отделен кандидат (преференция).


Най-голямата разлика е, че на 11 юли в големите секции ще се гласува само и единствено с машини. Вот с хартиена бюлетина ще се допуска само при технически проблеми и форсмажорни обстоятелства.


За първи път и в секциите с 300 и повече избиратели в чужбина ще се гласува само и единствено с машини, т.е. в 9401 секции в страната и в 273 секции в чужбина. По две устройства заради големия брой избиратели ще има в 1115 секции у нас и в 148 - зад граница.


Район "Чужбина" обаче няма да има. България е разделена на 31 многомандатни избирателни района (МИР). След отпадане на ограничението секциите зад граница са рекордните 782.


Карантинираните заради коронавирус ще могат да подават онлайн заявление за гласуване с подвижна урна и в деня на изборите.


Изборният ден отново ще започва в 7 часа и завършва в 20 часа. Ако след този час пред секциите има чакащи да подадат своя вот, гласуването може да бъде удължено, но максимум до 21 часа.


Кой има право да гласува на парламентарните избори?


Според Изборния кодекс гласуването в България е задължително, но санкция за негласуване няма. Право да гласуват имат всички български граждани, навършили 18 години към изборния ден, без поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода. По данни на ЦИК избирателите по списък са 6 711 048.


Как да проверя адреса и номера на избирателна секция?


Всички български граждани могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли. Справката може да се направи в сайта на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО) - тук, както и със есемес на номер 18429 на цена 25 стотинки без ДДС.


В текста на есемеса се изписва единствено ЕГН и системата връща съобщение с номера и адреса на избирателната секция. Справка може да се направи и на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.


Мога ли да гласувам не по постоянен адрес, а по настоящ адрес?


Избирателите могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес в съответната общинска администрация или онлайн до ГРАО - тук. Крайният срок е 26 юни.


След тази дата списъците трябва да бъдат актуализирани, така че проверявайте отново през данните си. След като избирателят бъде вписан в списъка по настоящ адрес, ще бъде заличен от този по постоянен.


Ако сте студент редовно обучение и постоянният ви адрес е в друг град - ще може да гласувате там, където учите, в секция, която изберете. Необходимо е да представите документ за самоличност, заверена за съответния семестър студентска книжка и декларация, че не сте гласували и няма да гласувате на друго място (тя е по образец и се предоставя в секцията).


Мога ли да гласувам, ако съм на почивка в България?


Не. Освен ако нямате настоящ адрес на мястото, на което ще почивате. Тогава трябва да подадете заявление в срок.


Мога ли да гласувам, ако съм на почивка в чужбина?


Да. В която и да е секция в чужбина, с документ за самоличност и без предварително подадено заявление.


Как гласуват българите в чужбина?


След отпадане на ограниченията за секции извън Европейския съюз и на база на подадените 68 802 заявления в чужбина ще се гласува в рекордните 782 секции. На парламентарните избори на 4 април се гласуваше в рекордните 465 секции зад граница, а през 2017 г. - в 371, през 2014 г. - в 426, през 2013 г. - 227, през 2009 г. - 274 секции.


Избирателен район "Чужбина" няма и хората зад граница могат да гласуват за партия и коалиция, но не и за кандидат от листата. В големите секции извън страната (с 300 заявления или избиратели на предишен вот) за първи път ще се гласува само с машини. Става въпрос за 273 секции в десет държавни, като 148 секции ще има по две устройства.


В изборния ден с документ за самоличност (дори и изтекъл) в секциите в чужбина може да гласува всеки българин, който има право на глас, дори и да не е подал заявление преди това.


Ако българин, който живее в чужбина и подаде заявление за гласуване там, се върне в България, той може да гласува по постоянен адрес.Как се гласува с машина?


За първи път на парламентарните избори на 11 юли в секциите с 300 и повече избиратели, т.е. в 9401 секции в страната и в 273 секции в чужбина, ще се гласува само и единствено с машини. По две устройства заради големия брой избиратели ще има в 1115 секции у нас и в 148 - зад граница.


Плюс на машинното гласуване е, че елиминира недействителните бюлетини, т.е. няма как да бъде допусната грешка при самото отбелязване на вота.


При машинното гласуване на екрана се визуализира бюлетината след поставяне на карта в устройството. Избирателят отбелязва гласа си чрез докосване, като освен предпочитаната партия или коалиция може да отбележи и преференция за кандидат от листата. Накрая машината разпечатва разписка от гласуването, която се пуска в отделна избирателна кутия.


Кои са партиите и коалициите, които участват в изборите?


Партиите и коалициите са по-малко от тези на изборите на 4 април (тогава участваха 30 партии и коалиции). Участници във вота на 11 юли са 23, а номерата им в бюлетината са следните:


1. Движение "ЗАЕДНО за промяна"
2. "Свобода"
3. Български национален съюз "Нова демокрация"
4. "БСП за България"
5. ГЕРБ-СДС
6. "Атака"
7. ДПС
8. "Изправи се! Мутри вън!"
9. МИР
10. "България на труда и разума"
11. "Възраждане"
12. "Подем"
13. "Бригада"
14. "Пряка демокрация"
15. "Гражданска платформа Българско лято"
16. "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ"
17. "Ляв съюз за чиста и свята република"
18. "Партия на Зелените"
19. "Национално обединение на десницата"
20. "Глас Народен"
21. "Републиканци за България"
22. "Има такъв народ"
23. "Демократична България"


Как да проверя кандидатите в моя избирателен район?


На сайта на съответната районна избирателна комисия всеки избирател може да провери регистрираните листи и имената на кандидатите за депутати.


Ще мога ли да гласувам с преференция?


По желание избирателят отново може да отбележи и преференция, т.е. да даде своя глас за определен кандидат-депутат от листата на предпочитаната политическа формация. За тази цел трябва да знае точно кой номер в листата е фаворитът му и да отбележи на съответното място (чрез докосване на екрана на машината или с "Х" или "V" в съответното кръгче от дясната страна на бюлетината).


Номерата на партиите и коалициите са от едно до 100, а номерата на кандидатите, за които може да се гласува с преференция, започват от 101.


Какви са прогнозите за изборите?


На изборите на 4 април в 45-ия парламент влязоха шест сили - ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ" "БСП за България", ДПС, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". По последни прогнози партията на Слави Трифонов може да е първа политическа сила с минимална разлика пред тази на Бойко Борисов. Прогнозите на социолозите следете тук.


Кой ще спечели парламентарните избори?


Това е въпросът, чийто отговор всички искат да знаят.


Как се определя броят на спечелените от всяка партия/коалиция мандати?


Мандатите в парламента са 240 и се разделят между партиите и коалициите, спечелили поне 4% от действителните гласове.


При пропорционалните избори мандатите се разпределят по т.нар. метод на най-големия остатък - партиите получават предварителни мандати при делене на получените гласове на т.нар. квота на Хеър, а останалите се разпределят, като приоритет имат формациите с най-голям остатък. Една партия може да получи най-малко 10 мандата.


Има дисбаланс между броя на гласовете, с които са избрани кандидатите от различните райони.


Кога се задейства преференцията?


Преференциалният вот може да пренареди листата, ако за даден кандидат са гласували поне 7% от гласувалите за листата.


Важна ли е избирателната активност?


Колкото по-голяма е избирателната активност, т.е. колкото повече хора гласуват, толкова по-малко е значението на контролирания и купен вот. Ниската избирателна активност работи за големите партии и коалиции.


Какво означава, ако гласувам с "Не подкрепям никого"?


Гласовете "Не подкрепям никого" се броят само за определяне на избирателната активност, но не и при отчитане на резултатите от изборите. Това е така, за да не се вдига 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание, което би било в ущърб на малките формации.


Каква ще бъде бюлетината? Как отбелязваме гласа си?


С хартиена бюлетина, която е интегрална, ще се гласува в малките селски секции с по-малко 300 избиратели, както и при гласуване с подвижна избирателна кутия, в избирателни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в избирателни секции на плавателни съдове под българско знаме и в избирателни секции извън страната, за които са подадени по-малко от 300 заявления или на предишни избори са гласували толкова избиратели.


Бюлетини ще има и в големите секции, където ще се гласува само с машини, за да може да продължи гласуването при технически проблем или форсмажорно обстоятелство.


Избирателят отбелязва вота за партия, коалиция или независим кандидат за депутат, като поставя знак "Х" или "V" в квадратчето с номера на избраната от него политическа формация, на независим кандидат или в това на опцията "Не подкрепям никого".


Отбелязването с тези знаци е действително само ако е с химикал, пишещ със син цвят. Този списък е от лявата страна на бюлетината, а в дясната са номерата за преференциите.


Какво означава, ако гласувам с празна бюлетина?


Празната бюлетина е на практика невалиден глас. На парламентарни избори невалидните бюлетини се броят само за определяне на избирателната активност, но нямат влияние върху резултатите.


Кога бюлетината е невалидна?


Бюлетината е невалидна, когато вотът е отбелязан със знак, различен от "Х" или "V", има отбелязване в повече от едно квадратче или има отбелязване и извън квадратчето.


Невалидни са бюлетини с надписи (някои избиратели оставят послание към системата или шега), със знаци, с различен от син цвят химикал, както и ако е празна.


Каква ще бъде предизборната кампания?


Предизборната кампания започва официално на 11 юни и приключва на 9 юли. Тя се води само и единствено на български език. Забранени са анонимните агитационни материали и използването на публичен ресурс, в т.ч. и държавни автомобили.


За разлика от пролетта противоепидемичните мерки не са така строги и обиколки из страната, срещи с избиратели и събития могат да се провеждат по-лесно.


Мога ли да стана наблюдател?


Наблюдателите на изборите регистрират основно неправителствени организации, включително и международни.


Мога ли да стана застъпник?


Всички партии и коалиции ще търсят застъпници, които да следят за нарушения в изборния ден и да сигнализират ръководствата. Всеки може да потърси желаната формация и да се запише като застъпник.


Какво е мажоритарни избори?


Парламентарните избори са пропорционални избори с мажоритарен елемент. Избирателите могат да отбележат предпочитание за определен кандидат (преференции) от съответната листа. Мажоритарни избори са тези, в които се гласува за конкретен кандидат - като кметските например.


Кога ще бъдат ясни резултатите от изборите?


Социологическите агенции обявяват прогнозните резултати още в края на изборния ден - 20 часа.


Централната избирателна комисия трябва да обяви получените гласове и броя на депутатските мандати за всяка партия и коалиция до 15 юли, а имената на народните представители - до 18 юли.


Могат ли изборите да бъдат манипулирани?


Най-честите манипулации на избори са купеният и контролиран вот и нарушенията при отчитането на резултатите в секционните избирателни комисии.


Какво е РИК? Какво е СИК?


Районните (РИК) и секционни избирателни комисии (СИК) са временно действащи органи. Във всяка секция има избирателна комисия - секционна, чиито представители организират гласуването, а след това отчитат резултатите от изборите. Изборните книжа се предават в районните избирателни комисии, които са 31 - колкото са многомандатните избирателни райони.


Какво е касиране на избори?


Касирането е отмяна на избори, решение за която трябва да вземе съдът. Жалба до Конституционния съд за касиране на парламентарните избори може да подаде партия, участвала в тях. За целта обаче е нужен посредник, какъвто могат да бъдат президентът, Министерският съвет, главният прокурор и върховните съдилища. Няма срок, в който съдът да се произнесе.


Колко струват изборите?


Според одобрената от Министерския съвет изборите на 11 юли ще струват над 57 млн. лв., докато тези на 4 април струваха около 65 млн. лв. В двете суми обаче не влизат пари за осигуряване на машини за гласуване.


Може ли да има нови парламентарни избори?


Да, теоретично може да има още едни парламентарни избори дори през тази години. Ако и този път и трите опита за съставяне на правителство след изборите бъдат неуспешни, както след изборите на 4 април, президентът Румен Радев трябва да насрочи нови избори.


Кога са изборите за президент през 2021 г.?


Изборите за президент и вицепрезидент на републиката се насрочват от Народното събрание не по-късно от 60 дни преди изборния ден. Очаква се те да бъдат в началото на ноември, както обикновено.


Какви са противоепидемичните мерки за гласуването на изборите?


Все още няма решение, но вероятно въведените за изборите на 4 април мерки ще важат и за тези на 11 юли. Основните правила са:


- в секциите да се носят защитни маски, покриващи носа и устата
- всички в секциите и пред тях да са на разстояние от 1.5 м
- редовно трябва да се дезинфекцират често докосвани повърхности
- прозорците да стоят отворени или стаите да се проветряват на всеки час
- членовете на секционната комисия да преписват данните от личната карта на избирателя, без да я пипат, а той да сваля маската за кратко, за да се идентифицира
- до машините да бъде поставен дезинфектант, който избирателят да използва, преди да гласува
- входът към тъмната стаичка в секциите, където да гласува с хартиени бюлетини, да е в близост до стената, за да няма перде, което хората да докосват
- химикалките да се дезинфекцират след употреба, а избирателят да ги взема сам.


Ще мога ли да гласувам, ако съм в карантина?


И на тези избори карантинираните заради коронавирус ще могат да гласуват с подвижни избирателни кутии, които в изборния ден ще обикалят по адресите.


Този път заявления за гласуване в мобилна секция ще се подават и в самия изборен ден.


Членовете на комисиите ще носят защитни облекла, а карантинираните трябва да са с маска, да са дезинфекцирали ръцете си предварително и да използват собствена химикалка.


Как гласуват хората с увреждания?


Хората с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в избирателна секция, могат да подадат в съответната община заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия. Към заявлението се прилага копие от документ на ТЕЛК (НЕЛК). Крайният срок е 26 юни.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  Някъде има ли статистика колко членове на СИК/РИК си заминаха от Заразата при последните избори?

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Много ми е интересно като как точно ИТН, ИМВ, ДПС и БКП могат да донесат промяна?
  ДБ нарочно не ги слагам, защото нали сайта е про ДБ настроен и сума ти хора са много чувствителни на тема ДБ и смятат че ДБ бил някаква реална алтернатива.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 3. 3 Профил на Plamen Georgiev
  Plamen Georgiev
  Рейтинг: 14 Весело

  Ще гласувам за ИТН на изборите в юли.

 4. 4 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Някъде има ли статистика колко членове на СИК/РИК си заминаха от Заразата при последните избори?
  —цитат от коментар 1 на Ан Он


  Имате предвид, колко от ваксинираните членове на СИК/РИК ? Ако сте забравили, ГЕРБ направиха нужното за да бъдат ваксинирани.

 5. 5 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Не мисля да гласувам за никой от тия мошеници, сори.

 6. 6 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Вота ми за Демократична България беше най-тъпото нещо което направих тази година, ще гласувам за ГЕРБ.

 7. 7 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Трябва да знаете да не гласувате, защото така легитимирате държавната мафия която ви краде с данъци, присъединява ви към различни държави и образувания като Русия и ЕССР за да може да краде субсидии и да се намърдва в съмнителни бизнеси.

  Гласуването е винаги между по малкото зло, което винаги е злото на демонокрацията. Гласуването никога не е работило и никога няма да работи защото вота е манипулиран и тия по върха си разделят баницата която вие и децата ви плащате.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 8. 8 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Любопитно

  "Мога ли да гласувам, ако съм на почивка в България?
  Не. Освен ако нямате настоящ адрес на мястото, на което ще почивате. Тогава трябва да подадете заявление в срок."

  Ей, нямате спирка! Що не обясните на хората. До средата на Юни всеки може да подаде "Заявление за гласуване на друго място" в общината. Ще го отпишат от списъка по местоживеене, и ще му дадат "Удостоверение за гласуване на друго място"! С лична карта и това удостоверение може да гласува в която му попадне секция на територията на България! При гласуване бележката се оставя в СИК. Ако пропадне почивката може в секцията по местоживеене да гласува и пак ще го допишат!
  Затова обяснете че и на почивка в БГ хората могат да гласуват, и какъв е реда!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Гневно

  Дневник- може ли да спрете да публикувате различни статии за всяко събитие, а да приложите новия си приом- "Дневник следи..."?

  В смисъл- публикувайте пак всичко в един линк, но пуснете линка с 99 различни заглавия- обещавам да кликам на всяко ново заглавие!

  Питам, защото аз Ви посещавам основно заради коментарите, и като публикувате инфо за Бойко, Корнелия, Доган, Гешев, Христо, Костов, Виденов и Тюрлю Гювеч с Грозде- е страхотно удобно да напиша- "Тези са големи мошеници, и ядат деца"! В смисъл- никога никой не може да ме съди за клевета... :) :) :)

  Разчитам на Вас, страхотно го правите до момента, но понякога някой съботьор в редакцията пуска отделни статии, и това ми създава неудобства... Моля- затегнете контрола- една статия, 100 заглавия, 999 коментара- дюс!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#2] от "justauser":

  > как точно ИТН, ИМВ, ДПС и БКП могат да донесат промяна?

  за Д(П)С/БКП е ясно че са просто паралелни фракции дето си подават топката с ГЕРБ ... за тия новите мутри ще видим, може да изскочи нещо ...

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Вота ми за Демократична България беше най-тъпото нещо което направих тази година, ще гласувам за ГЕРБ.
  —цитат от коментар 6 на accidental


  😁😁😁

  Отчаяни инсинуации на гербави тролове...
  —цитат от коментар 9 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Не ги мисли- тези са ясни- в исторически план.

  Последни конвулсии.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 13. 13 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  След многократно гласуване за ДБ и предходните им представители на подмяната, вече втори път ще гласувам с чиста съвест за ГЕРБ.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 14. 14 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  За жалост така правят. Уж за сайта било по-удобно да пуска много новини в една статия.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  +++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#2] от "justauser":> как точно ИТН, ИМВ, ДПС и БКП могат да донесат промяна?за Д(П)С/БКП е ясно че са просто паралелни фракции дето си подават топката с ГЕРБ ... за тия новите мутри ще видим, може да изскочи нещо ...
  —цитат от коментар 11 на Ан Он


  Надай се внуче на пияни жЕни!

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хай Буй":

  > ГЕРБ направиха нужното за да бъдат ваксинирани.

  Не че нещо, ама всеки път ли когато някой си свърши поне частично работата за която му плащаме, трябва и да му ръкопляскаме ?

  Вие като си извикате плочкаджия да ви освежи банята, на всяка поставена плочка ли го окуражавате с аплодисменти ?

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хай Буй":> ГЕРБ направиха нужното за да бъдат ваксинирани.Не че нещо, ама всеки път ли когато някой си свърши поне частично работата за която му плащаме, трябва и да му ръкопляскаме ?Вие като си извикате плочкаджия да ви освежи банята, на всяка поставена плочка ли го окуражавате с аплодисменти ?
  —цитат от коментар 17 на Ан Он


  Частично ?! Плащате ? Та половината коментиращи тук живеят извън България и не плащат и 1 лв здравни осигуровки.
  За плочкаджията, най-добре да го правите, че току виж се ядосал и ще се окажете в много неприятна ситуация.

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#16] от "4ort":

  > Надай се внуче на пияни жЕни!

  Първо - осигуряването на на горните субекти е изключително лесно и евтино (ако си над 18).

  Второ - единственото на което се надявам за ИТН, ИМВ е да разбъркат блатото. Пък после ще видим.

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  "Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете"

  Трябва да знаем какво искаме, да сме мислили, поне малко, ако може, да направим избор, за който няма да съжаляваме и да търсим следващия " спасител", който " ша ни оправи" и ще вкара в затвора " лошите" ( той е лош, ама по - малко) !!!
  Всичко друго са подробности !

 21. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Единствената държавна институция, в която, Пазачът на бай Тошо има право да влезе, това е някой затвор, като затворник.
  И защо никой прокурор не повдига обвинение срещу него, а всички чекат оня семкаджия с каскета. Последният и за мандраджия не става...

 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хай Буй":

  > на всяка поставена плочка ли го окуражавате с аплодисменти ?
  > За плочкаджията, най-добре да го правите

  Ясно, вече разбрах вашата философия, това обяснява голяма част от мненията ви.

  Лек ден и щадете ръцете и гласа, че все пак човешкото тяло се изхабява.

  કટાક્ષ
 23. 23 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 627 Любопитно

  Този портрет на Бойкика рисуван ли е? Един слабичък, прибран, подстриган.

 24. 24 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  С известно нетърпение очаквам днешните изяви на г-н Рашков. Предлагам да си организираме една приятелска лотарийка, в какво точно ще бъде обвинен г-н Борисов тази седмица.

  1. Престъпления срещу човечеството
  2. Геноцид
  3. Хладнокръвни и многократни убийства на малки котета
  4. Ежедневно насилие над малки деца
  5. Ежедневно насилие над големи деца
  6. Педофилия
  7. Геронтофилия
  8. Некрофилия
  10. Алиенофилия (незаконен секс с извънземни)
  8. Всичко едновременно

 25. 25 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  И защо никой прокурор не повдига обвинение срещу него
  —цитат от коментар 21 на Хи-хи


  Сигурно, защото не е нарушил ЗАКОНА. Или Прокуратурата трябва да се съобразява с мокрите сънища на новото ОФ? Няма да стане!

 26. 26 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#18] от "Хай Буй":> на всяка поставена плочка ли го окуражавате с аплодисменти ?> За плочкаджията, най-добре да го правитеЯсно, вече разбрах вашата философия, това обяснява голяма част от мненията ви.Лек ден и щадете ръцете и гласа, че все пак човешкото тяло се изхабява.
  —цитат от коментар 22 на Ан Он


  Нищо не сте разбрали, както обичайно. Но, ние ви приемаме с всичките ви ограничения, колкото и да е трудно доста често. Лек ден и щадете ума си. С този капацитет, не е редно да го използвате често, все пак - всичко се изхабява. За радост, това го спазвате.

 27. 27 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Гневно

  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":За жалост така правят. Уж за сайта било по-удобно да пуска много новини в една статия.
  —цитат от коментар 14 на justauser  До коментар [#10] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":+++++++
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  Хора- мерси за плюсовете, ама те са ми през шнура.

  Дневник не ни отразяват отникъде- май защото си мълчим. Така стана с идиотията с "новия дизаин". Нов, ма толкова нов, че Тайпито ги направи разногледи. Имаше близо 1000 коментара (толкова няма за Бойко, Костов и Рашков- едновременно!)- колко им е тъп дизаина.

  От дневник- ни дума, ни вопъл, ни стон!

  Аз влизам тук само от скука. Но с тази нова практика- всичко под един линк- направо се нарсаха. Та- пробвах да си намеря ново местенце за убиване на скуката- е не стана. Убийствена, убийствена простотия и неграмотност в коментарите! Яд да го хване човек!

  И- като пристрастен- ща не ща- пак тук. Прескачам им коктейла "100 в 1", отварям коментарите, но вече не е същото- наистина е тюрлю йална с грозде!

  Тъжно.

  Ако не Ви харесва- като на мен- драскайте по някой коментар под всяко "следене на Дневник"- има бегъл шанс да спрат да ни изнасилват.

  Аз го правя понякога, ако не ме мързи- ще продължа по- често. Пък кво- те са демократи, накрая ще ме BAN-нат, та само ще чета коментари. Докато не си намеря някое ново пристанче... :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 28. 28 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  След многократно гласуване за ДБ и предходните им представители на подмяната, вече втори път ще гласувам с чиста съвест за ГЕРБ.
  —цитат от коментар 13 на zz_s


  Бааа ха ха ха ха. Днес явно това е опорката.

 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#24] от "Хай Буй":

  За да има разнообразие аз гласувам за

  10. Алиенофилия (незаконен секс с извънземни)

  કટાક્ષ
 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#26] от "Хай Буй":

  > Лек ден и щадете ума си.

  Отчитам ви служебна победа, и се изнасям от статията.

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  мнем,много сложно е това гласуване.щом не мога по телефон ,няма и да мръдна.

 32. 32 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Добре режисиран фарс. Само да напомня, германският конституционен съд забрани машинното гласуване, защото бюлетините от урните не се броят и сверяват с отчетените от машините - така е и в закона приет от идиотите в България. Тези избори ще доведат до големи главоболия на съдилищата, но целта е Фигурант - избраникът на Кремъл, да концентрира цялата власт, за да може да се преизбере на президентските, което на практика е най-голямото нарушение на законността, случвала се в България от 30г. насам!

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#13] от "zz_s":

  " След многократно гласуване за ДБ и предходните им представители на подмяната, вече втори път ще гласувам с чиста съвест за ГЕРБ."

  Една друга опорка се въртеше от Севдалина по време на протестите : симпатизирах на протестиращите, ама сега, като блокираха Орлов мост, се отвратих от тях ! Сигурен съм, че няма да помиришат парламент !
  Тая опорка по ми харесваше, да съм напълно честен с гербиджа !🤣

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#25] от "uvtest":

  Дали е нарушил закона се решава в съдебната зала. Останалото е "нема да си го причиня".

 35. 35 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  "Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете"
  ............
  Че ДБ няма да спечели абсолютно мнозинство.

 36. 36 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 925 Весело

  До коментар [#6] от "accidental":

  Речи " Да ми изсъъне кунката, дето пусна за ДБ !" 😄

 37. 37 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 119 Весело

  Пари ми дай акъл не ми давай 😁🎃😫🚾

 38. 38 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Много са ми смешни ГЕРБерските тролчета... видиш ли как били гласували за ДБ или ИТН, ама били разочарорани и било най-тъпото нещо и затова сега щели да гласуват за ГЕРП. Хахахаха, пичове, вие сте гласували за ГЕРП и на предните избори... не знам защо се опитвате да правите внушения, че сте гласували за друга партия.
  Нямам нито един познат, който да е гласувал за ГЕРП и такъв, който да е казал, че е разочарован от избора си на 04.04 и ще гласува за тях на 11.07. Това е ОПГ, дори някой да е бил разочарован, по-скоро не би гласувал отколото да отиде и да даде гласа си за това ОПГ! Радвайте се на 17%, които евентуално ще вземете(все пак все още има доста калинки в администрацията и обръчи от фирми), ако партията не се разпадне до изборите.

 39. 39 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 119 Весело

  Вот само срещу суджук и бира 😁🎃😫🚾

 40. 40 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Весело

  ...но понякога някой съботьор...
  —цитат от коментар 10 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  сАботьор бе, неграмотник с неграмотник! :) :) :)

  Настроение: "Авто- Огън"! :) :) :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 41. 41 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental": Недей бе тролски, викаш сгреши с ДБ и гледайки Тиквата как е рекетирал бизнеси и раздавал пари на своите хора през ББР, реши да минеш на ГЕРБ така ли?

 42. 42 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Защо фигурира снимката на Слави Трифонов, а не снимката на Тошко Йорданов? Комуто Трифонов е делегирал вече правото да представлява такъвия народ? Слави Трифонов остава като символ на борбата за изчегъртването ли?

 43. 43 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Весело

  До коментар [#13] от "zz_s":" След многократно гласуване за ДБ и предходните им представители на подмяната, вече втори път ще гласувам с чиста съвест за ГЕРБ." Една друга опорка се въртеше от Севдалина по време на протестите : симпатизирах на протестиращите, ама сега, като блокираха Орлов мост, се отвратих от тях ! Сигурен съм, че няма да помиришат парламент ! Тая опорка по ми харесваше, да съм напълно честен с гербиджа !🤣
  —цитат от коментар 33 на samoedin


  'Опорка' на която ще се опра в избора си.
  Все пак не аз, а ДБ си предаде избирателите и легна на комунистите.
  Можете ли да го опровергаете (само не ми приказвайте че боко бил комунист без да гледате себе си)
  Айде у леу.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 44. 44 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental":


  Знаете ли каква ви е грешката с тази опорка? Гласоподавателите на ДБ могат да мислят, не работят “шок и бомба” и “разочаровани гласували” или “ристю лодкаря”. На 11-ти ви омитаме жалки подлоги.

 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Сигурно, защото не е нарушил ЗАКОНА.
  —цитат от коментар 25 на uvtest


  Е то че е нарушил закона вече е пределно ясно за всички. Все пак, записите "Ало Ваньо" и "Тоя ще го смачкам щото не ме уважава" са реалност. Въпросът е какво те кара да защитаваш един престъпник.

  П.П. Айде да не се правим, че българското правосъдие работи, а? Спести ни разсъжденията от сорта "ми щом не е осъден, значи не е престъпник", щото то никой не е осъден.

 46. 46 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#43] от "zz_s": Аз гласувах за ДБ и пак ще го направя, но ако ги нямаше и за партия на президента бих гласувал преди подлогите от ГЕРБ. Защото ние просто искаме нормална държава, а не келепир и ако има различни пътища към това е добре. Затова и мисля че служебното правителство работи добре. Това не може да разберете подлоги.

 47. 47 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental":

  ДБ са патерица на резидента и БСП !

 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Гневно

  С известно нетърпение очаквам днешните изяви на г-н Рашков. Предлагам да си организираме една приятелска лотарийка, в какво точно ще бъде обвинен г-н Борисов тази седмица.1. Престъпления срещу човечеството2. Геноцид3. Хладнокръвни и многократни убийства на малки котета4. Ежедневно насилие над малки деца5. Ежедневно насилие над големи деца6. Педофилия7. Геронтофилия8. Некрофилия10. Алиенофилия (незаконен секс с извънземни)8. Всичко едновременно
  —цитат от коментар 24 на Хай Буй


  Споко, в деня преди изборите навсякъде ще има снимка как Борисов яде човешко месо! Тези няма да се спрат! Ако трябва ще изровят парче ползвана тоалетна хартия, след като Борисов е излязъл от тоалетната!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 49. 49 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  От много мислене въпросните избиратели се гушнаха с Тошко Йорданов, Корнелия и Мая Манолова.Обаче съвсем ли ще ометат жалките подлоги? Няма ли да оствят нещо, все пак, за опозиция. За легитимност на новата власт. Или Рашков и Радев не предвиждат такава.

 50. 50 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  От много мислене въпросните избиратели се гушнаха с Тошко Йорданов, Корнелия и Мая Манолова.Обаче съвсем ли ще ометат жалките подлоги? Няма ли да оствят нещо, все пак, за опозиция. За легитимност на новата власт. Или Рашков и Радев не предвиждат такава.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Софтеурът упорито пуска нещата ни в два екземпляра. Избира правилните, сигурно.

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Весело

  Вота ми за Демократична България беше най-тъпото нещо което направих тази година, ще гласувам за ГЕРБ.
  —цитат от коментар 6 на accidental


  Е!
  Значи този път ще надминеш старото си постижение!....
  Ако това което казваш е вярно разбира се.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental":

  Аз направих също тази грешка- гласувах на местните избори в София, в Лозенец за тях. Повече- никога!!!

 55. 55 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental":ДБ са патерица на резидента и БСП !
  —цитат от коментар 47 на crq15625101


  +++++++++++
  Абсолютно

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 56. 56 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#48] от "chichka": Ако е заплашвам по този начин трябва да се провери. Ясна е опорката с която Тиквоча излезе за да го омаловажи, но ако е казал подобни неща се нарича заплаха и рекет.

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Любопитно

  За плочкаджията, най-добре да го правите, че току виж се ядосал и ще се окажете в много неприятна ситуация.
  —цитат от коментар 18 на Хай Буй


  Това заплаха ли е?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#40:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]
  ...но понякога някой съботьор...
  —цитат от коментар 10 на Дедов'та Колюуа Унукя!

  сАботьор бе, неграмотник с неграмотник! :) :) :)
  Настроение: "Авто- Огън"! :) :) :)

  Така е щот сме понеделник. Ако беше сЪбота щеше да е верно.

 59. 59 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Съществува ли законен начин да продам гласа си и какви са тарифите?

 60. 60 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Весело

  Защо фигурира снимката на Слави Трифонов, а не снимката на Тошко Йорданов? Комуто Трифонов е делегирал вече правото да представлява такъвия народ?
  —цитат от коментар 42 на nik_77.


  Слави нищо не е делигирал официално.

  НапИня са да влезе в Парламента, но и той самият не очакваше да има толкова прости хора в България, та да го тропосат на второ място. И- реагира като мишок.

  Остава неясно- защо вместо Мишока да излезе начело (1)- пусна мишле да върши тази работа...

  А вчера гледах Дайнов- при Дремджиев- и двамата били убедени, че на следващите избори- Слави ще е на първо място. Което направо ме разцепва (бъзикам се, бе- разцепва Слави)! :) :) :)
  ______________
  (1)- И преди изборите писах (взех, че познах като Кметя)- Слави няма да стъпи в Парламента! Човекът има някакви физиологични проблеми (което по принцип не е проблем), но има и тежки психологични проблеми, та никога няма да се покаже публично- заради огромната му (да се чудиш откъде) гордост.

  За мен- такъв неуравновесен човек не ни трябва начело, да не говорим, че тази му неуравновесеност е последният проблем (първият е капацитет). Но щом ни кефи "едно ферари"- давайте да дълбаем- кво толкова... :) :) :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 61. 61 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Я сега, многоцифреният ".......16" да каже силно мислещите от ДБ и той самият, които изповядват дълбока вяра в президента, приемат ли като как приемат думите на Даниел Митов: "Президентът Радев в момента играе двойна игра. ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ТОЙ Е ЧОВЕК, КОЙТО НЕ Е ОТДАДЕН НА НАШАТА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ." Край на цитата. Това не го казва някой случаен, а бивш външен министър, разкарван по съдилища, именно защото е ОТДАДЕН на въпросната ориентация.

 62. 62 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#43] от "zz_s":

  не, боко е функционално неграмотен криминален тип, служещ на едно малко задкулисие, което даже не е и скрито, работи против интересите на държавата и е национална катастрофа. не знам кога си бил про-ДБ, тук си известен като странен човек, който винаги е защитавал герб. или по-скоро винаги си бил против всичко, което изглежда нормално. тоест, продължаваш да бъдеш сред странните птици, чието мнение никой не взема насериозно, то само дразни на общи основания. но пиши, има свобода на словото, дори душбегс имат право на нея. апропо, "комунист", за повечето от нас не базират тезите си на такива симплистични понятия

 63. 63 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  Това заплаха ли е?
  —цитат от коментар 57 на Храбър


  Опитвах се няколко минути да разбера, как би могло да е заплаха и не намирах никакъв начин, да заплашвам когото и да е било с плочкаджия.
  Заплаха би било, да ви обещая г-н Гечев за икономически министър, например.
  Друга заплаха би било, да ви обещая г-н Трифонов за премиер а г-н Тошко за министър на правосъдието.
  Изглежда, възможностите ми за фантазии и делюзии са крайно ограничени. Вероятно защото не съм привърженик на ДБ.
  Все пак, как точно почувствахте сърдит плочкаджия като заплаха ?

 64. 64 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Весело

  [quote#40:"Дедов'та Колюуа Унукя!"]
  —цитат от коментар 58 на rw

  ...но понякога някой съботьор...
  —цитат от коментар 10 на Дедов'та Колюуа Унукя!

  сАботьор бе, неграмотник с неграмотник! :) :) :)
  Настроение: "Авто- Огън"! :) :) :)

  Така е щот сме понеделник. Ако беше сЪбота щеше да е верно.[/quote]

  Ми не- в "Тримата от запаса"- героят на Парцалев отказа да носи пушка, щото бил съботянин. Което пък- синко- била най- правата вяра! :)

  Така че- може и в понеделник- най- правата вяра няма уикенд! :) :) :)

  Видя ли сега как се измъкнах пак като Жан Виденов- пак имам оправдание! :)

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 65. 65 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Надявам се ИТН да са първа сила и да създатат коалиция с ДБ и ще ви кажа защо... "New is always better" :)
  Не знам как след всички тези неща има хора, които да гласуват за ГЕРП/БСП. Това е лудост. Да повтаряш всеки път едно и също нещо и да очакваш различен резултат. Българина вече 30 години го прави, няма такъв образ никъде по света. Столкхолмският синдром в пълна сила за избирателите на ГЕРБ/БСП!

  П.С Дори и ИТН да подведат избирателите, статуквото ще се разбие. Ще има някаква промяна, пластовете ще се разместят... все пак сме задълдбали дъното, а от там само нагоре.

  В крайна сметка, всичко, което се случва в момента е благодарение на ИТН, ако не бяха те, ГЕРП щеха да си управляват още 4 години, БСП щяха да се правят на опозиция заедно с ДПС и така още 4 години загубено време...

 66. 66 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#54] от "Северозападнал":

  не си бе :) ниокй дори не помисля да ти вярва. лозенец викаш, там ли е бастиона на лилавото според теб?

 67. 67 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Тоя ще го смачкам щото не ме уважава
  —цитат от коментар 45 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Слънчице ясно, нали знаеш, че юридическите въпроси, както и историческите и политическите, не са ти силна страна. В никоя демократична страна няма прокурор, който по НЕЗАКОНЕН запис, в който не е нарушен нито един закон, да повдигне обвинение.

 68. 68 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental":

  Т.е. ще направиш нещо още по-тъпо.

 69. 69 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  Винаги се гласува и винаги се гласува за най-малкото зло, за да не дойде по-голямото, както става в момента. :)

 70. 70 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Ми да се замислят (ако могат) избирателите на слави как се гласува за котка в чувал.
  Слави не е случаен. Този ход да си хариже електората на пРезидента също не е случаен.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 71. 71 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#6] от "accidental": Недей бе тролски, викаш сгреши с ДБ и гледайки Тиквата как е рекетирал бизнеси и раздавал пари на своите хора през ББР, реши да минеш на ГЕРБ така ли?
  —цитат от коментар 41 на wqc45512416


  Нищо не казваш за къщата в Барселона и подслушванията. Или тия опорки отекоха?

 72. 72 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#69] от "realguru":

  кое в досегашната работа на служебното правителство го прави по-лошо от това на борисов?

 73. 73 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Вота ми за Демократична България беше най-тъпото нещо което направих тази година, ще гласувам за ГЕРБ.
  —цитат от коментар 6 на accidental


  Леле колко сте елементарни! Просто трябваше да кажете "ще гласувам за герб пак, защото ми плащат".

 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Ще има някаква промяна
  —цитат от коментар 65 на vinety...


  Промяната не винаги е към по добро.Щото и болшевиките в Русия, и Хитлер в Германия и нашето ОФ 44г. бяха промяна, ама знаем какво последва после-милиони жертви. Та, за разлика от почитателите на чалгата, не съм много сигурен, че СлаФчу и Тошко високият, са носители на положителна промяна.

 75. 75 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Весело

  До коментар [#43] от "zz_s":не, боко е функционално неграмотен криминален тип, служещ на едно малко задкулисие, което даже не е и скрито, работи против интересите на държавата и е национална катастрофа. не знам кога си бил про-ДБ, тук си известен като странен човек, който винаги е защитавал герб. или по-скоро винаги си бил против всичко, което изглежда нормално. тоест, продължаваш да бъдеш сред странните птици, чието мнение никой не взема насериозно, то само дразни на общи основания. но пиши, има свобода на словото, дори душбегс имат право на нея. апропо, "комунист", за повечето от нас не базират тезите си на такива симплистични понятия
  —цитат от коментар 62 на noirdesir


  Прочети кой кога е регистриран.
  Нормалността ви е дълбоко изкривена.
  Лек ден.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 76. 76 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#3] от "Plamen Georgiev":

  До тук 21:7 Грешно гласуване (͡๏̮͡๏)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 77. 77 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Най-важното е: планувайте почивки след 11-ти юли, щото преди това и без друго ще вали така или иначе. И гласувайте за нормална България, което изключва ГРОБ

 78. 78 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Много тролове тук, не се трае. Герпави другари, все пак знаем, че змията хапе най-силно преди да умре!!! :)))

 79. 79 Профил на vinety...
  vinety...
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Най-важното е: планувайте почивки след 11-ти юли, щото преди това и без друго ще вали така или иначе. И гласувайте за нормална България, което изключва ГРОБ
  —цитат от коментар 77 на b.rainstorm


  изключва ГРОБ... и БСП също! Те са на един кантар...

 80. 80 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Неутрално

  Гласувайте масово!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 81. 81 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#69] от "realguru":кое в досегашната работа на служебното правителство го прави по-лошо от това на борисов?
  —цитат от коментар 72 на noirdesir


  Служебното правителство е преходно. Въпросът е защо другите не можаха да направят правителство и дали ще успеят да направят сега?

 82. 82 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#60] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Ми да се замислят (ако могат) избирателите на слави как се гласува за котка в чувал.Слави не е случаен.

  Този ход да си хариже електората на пРезидента също не е случаен.
  —цитат от коментар 70 на zz_s


  Призивът ти в първото изречение е кауза пердута, мисията невъзможна! Червеното ферари и преди, и след 2 ракии си е червено ферари! Боже- все сме били в механи, все сме пили, все сме слушали гюбеци, ама- няма да забравя- такси- 7 часа сутринта- бързам, шофьорът- пуснал някакви чалгии, кара- пие кафе, пуши, и- надул (в 7 сабахлън!) някакви дудуци, и- за капак- и той ми пее с тях! Е кво да се замисли- той го е измислил...

  А ако във второто ти изречение има някакъв резон (което е много, много вероятно- в нашенската политика случайности няма)- Господ, Аллах и Буда да са на помощ (тримата заедно, че поединично са безсилни)...Демек- пак ни готвят нещо...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 83. 83 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  ОТ МЕН ТРИ ГЛАСА ЗА ИЗПРАВЕНА БЪЛГАРИЯ. в ИЗПРАВЕНА ПОЗИЦИЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ПО-ТРУДЕН ОБЕКТ ЗА ТАКОВАНЕ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ.

 84. 84 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Весело

  [quote#82:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  +++ :)

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 85. 85 Профил на fxo521082419
  fxo521082419
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#81] от "realguru":

  ах, тоест, по-голямаото зло (според оригиналния ти постинг) не е временното правителство, а неспособноста да се състави редовно. разбирам.

 86. 86 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#38] от "vinety...":

  А ти колко прЕАтела имаш, щото като ти чета разсъжденията за ИТН имаш само познати

 87. 87 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#3] от "Plamen Georgiev":

  И какво по-точно ти каза Слави Трифонов в предизборните си изяви?Какъв е неговия план за развитие на България?Защото аз нито го чух,нито го видях да казва нещо съществено.

 88. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Гневно

  Най-важното е: планувайте почивки след 11-ти юли, щото преди това и без друго ще вали така или иначе. И гласувайте за нормална България, което изключва ГРОБ
  —цитат от коментар 77 на b.rainstorm


  Спрете с тази ЛЪЖА! Всеки български гражданин може да гласува на всякъде на територията на страната! Както в Китен така и на Пампорово.... навсякъде където има избирателна секция в град, село.... Необходимо е преди 15 Юни да подаде в общината заявление, и да му издадат Удостоверение за гласуване на друго място!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 89. 89 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Антоний Гълъбов: Комисията по дискриминация да се самосезира за езика на омраза на Бойко Рашков.

  "Имаме изключително ярък език на омразата. Това означава, че Комисията по дискриминация трябва да се самосезира за Бойко Рашков. Временно изпълняващият длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи си позволява недопустими квалификации по отношение на прокуратурата. Румен Радев си позволи същия език. Няма как под девиза за укрепване на държавността и спасяване на демокрацията да бъде допустимо подобно отношение към прокуратурата", подчерта политологът проф. Антоний Гълъбов в ефира на Bulgaria ON AIR.

  "Чухме Рашков да обяснява, че той се колебаел дали да подаде сигнал до прокуратурата, защото тя за нищо не става. Този човек, който има още само месец и 10 дни, в които е овластен да прави каквото някой е поискал, трябва да бъде поставен на мястото му. Този, който го е назначил, е този, който носи отговорност за неговото поведение. А самият Румен Радев не носи отговорност пред никого", категоричен бе той.


  БРАВО !

 90. 90 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#67] от "uvtest":

  Сигурно е готино да си почитал на Мутрьо Бай Тошевския, последният дошъл на власт с ОФ44. Явно некои "високообразовани" по рождение се раждате с ковид. Цел живот целувате г.за на всякакви чов.ешки отпадъци без да ви мирише....

 91. 90 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Все още не е започнала процедурата по доставка на нови машини, както и не се знае колко точно машини ще са нужни. Това явно ще се случи, ако се случи изобщо, в последният момент.
  Благодарение на безценната помощ на ИТН, ДБ и ИСМВ, очертава се тези избори да бъдат тотален хаос.

 92. 92 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  потвърдените заявления за гласуване в секция извън страната

  Турция (8291)
  Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия (4604)
  Германия (ФР) (3295)


  Видимо, в Турция ще има повече секции от Германия и ФРГ, взети заедно.
  Честито на ДПС. Браво на ИТН, ИСМВ и ДБ, че помогнаха.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#5] от "Шоршо":
  "Не мисля да гласувам за никой от тия мошеници, сори."

  Прав си пич. Ти си единственият не-мошеник в тази държава, но съвестта ти не ти позволява да гласуваш за себе си.
  Всички са маскари, казал бае ти Ганя!

 95. 95 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 770 Весело

  До коментар [#8] от "chichka":

  Такава каша ти е в главата, че и Господ не може да ти помогне!

 96. 96 Профил на Stoil Stoilov
  Stoil Stoilov
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#8] от "chichka":

  Това не е вярно. Удостоверенията за гласуване на друга място се издават само на кандидати и хора, които са ангажирани в СИК, РИК, ЦИК и наблюдатели. Това се удостоверява пред общината по потоянен адрес с документ. Удостовренията за гласуване на друго място са с уникален сериен номер и се съхраняват от СИК. Тяхното преснимане (каквито случаи има) е наказуемо и предствява опит за изборна измама с двойно гласуване. Формалното регистриране за наблюдател с цел получаване на такова удостоверение е възможно, но неморално.

 97. 97 Профил на deya1931
  deya1931
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Не може всеки да си извади удостоверение, може би единственият вариант, ако много държи да гласува като е на почивка, е да се пише няблюдател към някоя партия.

  Издаване на удостоверения
  Чл. 34. (1) При избори за народни представители, за президент и вицепрезидент на републиката и за членове на Европейския парламент от Република България удостоверения за гласуване на друго място се издават само на:
  1. кандидатите за съответния вид избор;
  2. членовете на Централната избирателна комисия;
  3. (изм. - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) членовете на районните избирателни комисии;
  4. наблюдателите.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#43] от "zz_s":

  "'Опорка' на която ще се опра в избора си.
  Все пак не аз, а ДБ си предаде избирателите и легна на комунистите.
  Можете ли да го опровергаете (само не ми приказвайте че боко бил комунист без да гледате себе си)
  Айде у леу."


  Не, не е комунист ! Десен е, евроатлантик, лови руските шпиони у нас !
  Десен е, защото е стоял отдясно на .......бай Тошо, когато го е охранявал !
  Евроатлантик е, защото не е отказвал европейско финансиране на своите хора !
  Лови руски шпиони - всички го видяхме ! Е, не е започнал от себе си, ама кой би очаквал подобно нещо от него ? 😂😂👍

 100. 100 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  „Предсрочните парламентарни избори на 11 юли: какво трябва да знаете“! Ами ние си го знаем и без вас – каквито и проценти да спечели ГЕРБ, всички ще са срещу него; каквито и проценти да спечели Слафчу, той правителство няма да направи, за да може др. Радев да състави пак служебно правителство и да курдиса следващите избори заедно с президентските - 2 в 1! Мечтата му е да спечели втори мандат и да инсталира президентска република! Така че ние си знаем, ама щом сте рекли да пишете – пишете, макар че нещата са ясни!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK