Бойко Ноев: България е давала на Интерпол фалшиви имена на руски агенти

Руският генерален прокурор Юрий Чайка на посещение на премиера и главния прокурор в София през септември 2017 г.

© Министерския съвет

Руският генерален прокурор Юрий Чайка на посещение на премиера и главния прокурор в София през септември 2017 г.Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България.


Това каза пред БНР в неделя Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, български посланик в НАТО.


По думите му под ръководството на Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия. И призова:
Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Бойко Борисов.


Справката на ДАНС, която ме цитира да казвам в БНР - да правя връзка между взривовете в Сопот през 2015 година с присъствието на руските агенти, е казано на 24 февруари 2019 година. По това време никой не предприема стъпки да разследва дали е вярно. Днес, след като гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура набързо излезе и каза, че има връзки между тези взривове. Отново умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация, за да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди това Цацаров, и Борисов прикриват дейността на руските служби в България.


Според Ноев на обществото се дължи отговор - дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и "го е превърнал в лична спявка".


Гешев трябва да си ходи и новият парламент трябва да се съсредоточи върху това - махането на специализираните съдилища и прокуратури, като бухалка на извратената власт, махането на главния прокурор и въвеждането на нормалност.


С коментар по темата в предаването "Неделя 150" се включи адвокатът правозащитник Михаил Екимджиев:


Когато в България гърмяха военни заводи и складове, знаехте ли какво правеха Цацаров и Гешев? Те провеждаха срещи с руския главен прокурор Юрий Чайка. Важно е да разберем какво са си говорили. Възможно е да е договорено бездействието на нашата прокуратурата и поставянето на чадър над тези руски агенти, които безнаказано взривяват, убиват, тровят.


Екимджиев посочи, че при темата за подслушването е важно да се разбере как е извършвано то, защото "не е тайна, че службите подслушват абсолютно бандитски".


Той цитира данни, че за 2020 година специализираните съдилища са издали 2798 разрешения за СРС, тоест по 14-15 на ден.


Това е страшно много за мащабите на държавата ни и от гледна точка на предназначението на СРС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK