Половината българи имат противоречиво мнение за служебното правителство

Половината българи имат противоречиво мнение за служебното правителство

© Цветелина Белутова, КапиталОчакванията на мнозинството от българите са следващият парламент да излъчи правителство. Макар и положителните оценки за служебното правителство да доминират над отрицателните (33.1% : 23%), мнозинството имат противоречиво мнение (43.9%) за него. То също мотивира нагласите да се излъчи редовно правителство с действащ парламент.


Това показват данните от националното представително проучване на обществено-политическите нагласи, което "Алфа Рисърч" традиционно провежда преди началото на изборната кампания. То е проведено в периода 30 май - 7 юни сред извадка от 1007 пълнолетни граждани. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети.


Половината българи имат противоречиво мнение за служебното правителство

© ''Алфа рисърч''


Служебното правителство встъпи в длъжност на 12 май. Досега повечето министри направиха големи кадрови промени и изнесоха информация за много нередности, които според тях са се случвали при управлението на кабинета "Борисов 3". Негови представители на извънредни брифинги се опитват да защитават действията си.


Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK